Rozstanie z facetem, część XXIII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-21, 12:41   #3241
aqu
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIII

Cytat:
Oczywiście w odpowiedzi otrzymał teksty typu 'olej s*kę' itp. W większości tych wątków dotyczących rozstań nie było tego, co my tu robimy. Tego płaszczenia się, histerii.. Nie wiem, może to tylko tak w wirtualnym świecie było pokazane. Ale zastanowiło mnie to, że faceci chyba na serio mają w dupie rozstania.
Faceci mniej mówią niz kobiety. Podchodza do wielu spraw bardziej konkretnie i tak tez jest kiedy maja problem. Widzialas kiedys faceta, który by sie drugiemu wyplakiwal w rekaw i mowil o problemach tak jak robi to kobieta?

jest taki cytat i mysle ze jest w nim troche prawdy: "faceci nie rozmawiaja tylko klepia sie po plecach". Ciezko im przyznac sie do porazki... Zamiast o tym mówić i mowić i płakać dniami i nocami, wolą iść odreagować na imprezie albo rybach, pracy lub wizycie w burdelu po pjjaku itd....

Cięzko to ogarnąc, w końcu oni są z Marsa...
aqu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 12:46   #3242
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aqu Pokaż wiadomość
Faceci mniej mówią niz kobiety. Podchodza do wielu spraw bardziej konkretnie i tak tez jest kiedy maja problem. Widzialas kiedys faceta, który by sie drugiemu wyplakiwal w rekaw i mowil o problemach tak jak robi to kobieta?

jest taki cytat i mysle ze jest w nim troche prawdy: "faceci nie rozmawiaja tylko klepia sie po plecach". Ciezko im przyznac sie do porazki... Zamiast o tym mówić i mowić i płakać dniami i nocami, wolą iść odreagować na imprezie albo rybach, pracy lub wizycie w burdelu po pjjaku itd....

Dokładnie oni przeżywają owszem to np. mój przyjaciel przeżywał potrzebował rozmowy itp. ale np. zamiast mysleć tak jak to my robimy to oglądaliśmy razem filmy spędzaliśmy czas razem wychodziliśmy na imprezę zajmował sobie czas.. a teraz mój przyjaciel zajmuje czas mojemu ex.. no cóż a tak go teraz bym potrzebowała ... ale to fakt faceci są inni ... ile bym dała by w końcu usłyszeć prawdę na pewne tematy faceci to tchórze.
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 12:55   #3243
Neffik
Zadomowienie

Cytat:

Hehe to chyba prawda. Kurczę, ja też tak chcę!! wyjść na imprezę, olać go strasznie się czuję

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:01   #3244
mogg
Zakorzenienie

ja bym chciała wyjść na imprezę ale nie mam z kim :-( bo koleżanki w innych miastach i siedzę w domu i siedzę na wizażu i myślę za dużo i czekam na tel od przyjaciela mamy się niby dzisiaj spotkać na chwilę pogadać ...
Stary 2012-07-21, 14:11   #3245
Annie1441
Wtajemniczenie

mogg skąd jesteś?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 14:24   #3246
mogg
Zakorzenienie

Pw

Edytowane przez mogg
Czas edycji: 2012-07-21 o 14:25
Stary 2012-07-21, 15:03   #3247
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Widzialas kiedys faceta, który by sie drugiemu wyplakiwal w rekaw i mowil o problemach tak jak robi to kobieta?
Tak. Ale to był facet zakochany i porzucony, a nie taki, który zostawił dziewczynę, bo mu się chciało spróbować jak smakują inne.
Stary 2012-07-21, 16:59   #3248
bulbulka
BAN stały

Dobra, zmiana w moim łbie!
CHCĘ odzyskać tego kolesia. Jeszcze nie wiem jak to zrobię i kiedy to się uda, może za miesiąc a może za pół roku, ale muszę go odzyskać
bulbulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 17:43   #3249
mogg
Zakorzenienie

im więcej czasu mija tym ciekawszych rzeczy się dowiaduję co mówił o mnie eks ... nie wiem mam ochotę mu to wygarnąć żeby w końcu powiedział mi prawdę .. dlaczego faceci nie mogą powiedzieć prawdy przy rozstaniu? tylko gadają głupoty pt : nie wiem co do Ciebie czuję ... chciał podkopać moją samoocenę - udało mu się teraz to już w ogóle czuję się jak nie zero tylko nic.
Stary 2012-07-21, 17:59   #3250
Lynn
Zakorzenienie

mogg najgorzej się dowiedzieć od osób postronnych. Mam nadzieję, że ja nidgy się tego nie dowiem. Nie mieliśmy wspólnych znajomych, w czym w tej chwili widzę plus.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 18:49   #3251
aqu
Raczkowanie

Cytat:
ja bym chciała wyjść na imprezę ale nie mam z kim :-( bo koleżanki w innych miastach
Mogg, skąd jesteś, z jakiego miasta ?
Ja też bym wyszła. Gdziekolwiek.

Cytat:
... chciał podkopać moją samoocenę - udało mu się teraz to już w ogóle czuję się jak nie zero tylko nic.
pamietam wątek ktory zalozylas, caly czytalam wiec znam sytuacje. tak naprawde Twoje wypowiedzi w tamtym watku dzialaly na mnie motywujaco, dobrze sobie radzilas. Dlaczego teraz pozwalasz temu typkowi na to, zeby Cie zdolowal ?

Edytowane przez aqu
Czas edycji: 2012-07-21 o 18:51
Stary 2012-07-21, 19:26   #3252
Neffik
Zadomowienie

Dziewczyny, dajcie znać skąd jesteście ja również chętnie bym się spotkała na jakiegoś drinka pogadać

U mnie przełom. Co prawda zrobił mi świństwo bo cały dzień prosił o spotkanie a na ostatnią chwilę wystawił, ale bardzo dobrze, bo idę się spotkać z kolegą i będę się dobrze bawić mam nadzieję

Udanego wieczoru życzę i dużo optymizmu (kurczę co we mnie wstąpiło?)

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 19:41   #3253
Annie1441
Wtajemniczenie

ja jestem z centrum Polski, sądzę że fajne by było spotkanie w większej grupie
Stary 2012-07-21, 20:01   #3254
monika226
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dajcie znać skąd jesteście ja również chętnie bym się spotkała na jakiegoś drinka pogadać

U mnie przełom. Co prawda zrobił mi świństwo bo cały dzień prosił o spotkanie a na ostatnią chwilę wystawił, ale bardzo dobrze, bo idę się spotkać z kolegą i będę się dobrze bawić mam nadzieję

Udanego wieczoru życzę i dużo optymizmu (kurczę co we mnie wstąpiło?)
właśnie właśnie to jest dobra myśl. kto z warszawy?

co za ch** , nie nawidze takiego wystawiania
, ja niewiem za kogo oni sie czasem mają? myślą że nie mamy nic ciekawszego do roboty tylko czekać aż książe łaskawie raczy zaproponować nam spotkanie? i do tego w ostatniej chwili sie wycofac ale dorbze ze sie nie przejełaś zbytnio i wychodzisz z kolegą

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
ja jestem z centrum Polski, sądzę że fajne by było spotkanie w większej grupie
jestem za!!
monika226 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 20:06   #3255
mogg
Zakorzenienie

ja jestem z Kielc ...

Radzę sobie naprawdę ale czasem mam taki dzień jak ten jak dowiaduję się rzeczy które niby wiem ale wypowiedziane głośno bardzo bolą .. nie będę z tym człowiekiem idę do przodu ale czasem robiąc 2 kroki do przodu robisz jeden w tył ... to po prostu mnie boli i dotyka bezpośrednio strasznie głęboko ... staram się idę do przodu ale jest mi ciężko z tym wszystkim mam dni dobre i złe .. dziś znów siedze cały dzień w 4 ścianach.. to nie pomaga.. za oknem beznadziejna pogoda :/
Stary 2012-07-21, 20:07   #3256
Annie1441
Wtajemniczenie

mogg i monika226 macie do mnie prawie po równo :P :P
Stary 2012-07-21, 20:11   #3257
mogg
Zakorzenienie

to forum mi chociaż pomaga i jeszcze mnie przyjaciel olał miałam się z nim dzisiaj widzieć miał się odezwać pewnie zapomniał a ja nie będę mu już 2 raz przypominać i pójdzie z moim eks na imprezę i będą się świetnie bawić ...
Stary 2012-07-21, 20:20   #3258
aqu
Raczkowanie

Cytat:
pójdzie z moim eks na imprezę i będą się świetnie bawić ...
Nie Ty jedna źle się czujesz przez jakiegoś bydlaka.... Forum jest pełne dziewczyn w takiej sytuacji.

A niech idą na tą impreze. Może są siebie warci? Kij im w oko.

Jestem zdania, że to jak się zachowujesz w stosunku do innych ludzi, co robisz, z czasem do Ciebie wraca.
Czyli że jeśli jesteś życzliwy,ta życzliwość też Cie spotka ze strony innej osoby.
Jesteś świnią - ktoś kiedys potraktuje Cie tak samo źle.

Pomyśl sobie Mogg, że jeszcze troche, pewnego dnia żal mu dupę ściśnie.
Stary 2012-07-21, 20:22   #3259
Annie1441
Wtajemniczenie

aqu- a Ty skąd jesteś?

troszkę mnie dzisiaj zirytowało w exie to że on już jest pewien że ja wrócę... a może odniosłam takie wrażenie bo gadaliśmy przez telefon. zasmucił się też podobnież że odstawiłam tabletki. lol
Stary 2012-07-21, 20:30   #3260
mogg
Zakorzenienie

staram się tak o tym myśleć bo drugiej głupiej nie znajdzie ... ale zabił we mnie wszystko co najlepsze ... nie wierze w miłość tyle złego wyrządził tak mnie skrzywdził a ja mu wybaczałam bo wierzyłam w niego w jego miłość ... a on ato wolał zgrabniutką małolatkę ... on jeszcze nie wie co zrobił do niego jeszcze nie dotarło to .. po prostu dzisiaj mnie to boli może jutro będzie już lepiej .. pomagacie mi i jestem Wam za to wdzięczna.. bo czuję się samotnie ta jakby nikt się nie przejął gdyby mnie zabrakło :-( ...

Czasem potrzebuję wyrzucić z siebie negatywne emocje.. mimo iż mam głowę wysoko podniesioną i wiem że z czasem będzie lepiej i że dam radę ale potrzebuję czasem się jeszcze wyżalić

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
aqu- a Ty skąd jesteś?

troszkę mnie dzisiaj zirytowało w exie to że on już jest pewien że ja wrócę... a może odniosłam takie wrażenie bo gadaliśmy przez telefon. zasmucił się też podobnież że odstawiłam tabletki. lol
mój też jest pewny że ma do kogo wrócić bo przecież tak go kocham ... do niego dotrze bo przyjaciel za miesiąc wyjeżdża i skończą się imprezy i wtedy sobie przypomni o mnie.
Stary 2012-07-21, 20:34   #3261
Annie1441
Wtajemniczenie

tutaj to troche inna sytuacja, on myśli że wróci bez problemów, chce wrócić tylko że on myśli że to będzie takie hopsiup i juz że się nie będzie musiał starać, mam takie wrażenie. może mylne, czasem nadinterpretuję boję się poprostu że np nie będzie się w ogóle starał żeby między nami było ok

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

on twierdzi że będzie ale... pożyjemy zobaczymy. umówiliśmy się na czwartek.
Stary 2012-07-21, 20:35   #3262
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bulbulka Pokaż wiadomość
Dobra, zmiana w moim łbie!
CHCĘ odzyskać tego kolesia. Jeszcze nie wiem jak to zrobię i kiedy to się uda, może za miesiąc a może za pół roku, ale muszę go odzyskać
A skąd ta zmiana?
ja sobie dziś kupiłam pocieszyciela, trochę mi sie humor poprawił.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 20:36   #3263
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
tutaj to troche inna sytuacja, on myśli że wróci bez problemów, chce wrócić tylko że on myśli że to będzie takie hopsiup i juz że się nie będzie musiał starać, mam takie wrażenie. może mylne, czasem nadinterpretuję boję się poprostu że np nie będzie się w ogóle starał żeby między nami było ok
tak wiem i nie dziwię Ci się bo tak naprawdę to Ty ponosisz konsekwencje jego zachowania bo to Ty musisz znaleźć w sobie siłę aby mu wybaczyć i uwierzyć w jego szczere zamiary, uwierzyć w jego miłość i to że ta sytuacja się więcej nie powtórzy ... może powinniście się po prostu spotykać nie mieszkać ze sobą a decyzję podejmować powinnaś Ty wtedy gdy poczujesz grunt pod nogami i będziesz w stanie mu zaufać .. bo jak wrócicie tak hop siup do tego co było przed incydentem to on pomyśli że nic takiego się nie stało .. a stało się przecież skrzywdził kobietę którą tak kochał wolał zaryzykować dla jakiegoś tam zauroczenia.. przemyśl to na spokojnie nie podejmuj decyzji pod wpływem chwili

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mariatta Pokaż wiadomość
a skąd ta zmiana?
Ja sobie dziś kupiłam pocieszyciela, trochę mi sie humor poprawił.
:d
Stary 2012-07-21, 20:38   #3264
Annie1441
Wtajemniczenie

masz rację, o tyle dobrze że nie mieszkaliśmy razem bardzo mądrze mówisz. niech wie że będzie musiał się postarać.... nie wiem jak mam to rozegrać bo zawsze podawałam się na srebrnej tacy. ale ogólnie jestem raczej chłodna
Stary 2012-07-21, 20:46   #3265
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację, o tyle dobrze że nie mieszkaliśmy razem bardzo mądrze mówisz. niech wie że będzie musiał się postarać.... nie wiem jak mam to rozegrać bo zawsze podawałam się na srebrnej tacy. ale ogólnie jestem raczej chłodna
hym z pewnością nie może być tak że on mówi to np. czwartek o 17 a ty rzucasz wszystko bo się z nim spotkasz .. znajdź swój rytm może jakieś nowe zajęcia nie koniecznie trzymaj na dystans ale napewno daj jemu pole do popisu ... żeby myślał że po prostu znalazłaś czas na spotkanie z nim ale jak coś to byś sie nie nudziła gdybyś się z nim nie spotkała.
Powinnaś wyznaczać tempo .. jeśli chcesz do niego wrócić nie możesz mu wypominać tej dziewczyny musisz przełknąć to i starać się nie mówić o tym .. ale to nie oznacza że nie pamiętać ...
Stary 2012-07-21, 20:46   #3266
aqu
Raczkowanie

Cytat:
aqu- a Ty skąd jesteś?
Ja z Poznania

Wszystkie mamy do siebie daleko niestety. A tak byśmy się na jakiegoś drinka ugadały i najpierw obrąbały tyłki facetom, a potem pobawiły
Stary 2012-07-21, 20:51   #3267
mogg
Zakorzenienie

dokładnie ja właściwie przy soczku bo nie można mi pić nic % ale chociaż byśmy się wszystkie rozumiały bez słów
Stary 2012-07-21, 20:57   #3268
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
a jak ania230 ?[COLOR="Silver"]

jest dobrze staram się nie myśleć o nim ,dzisiaj cały dzień sprzątam i robię rewolucję w pokoju
słucham muzyki pomaga mi to
wczoraj byłam na rolkach trochę się wyżyłam , dzisiaj brzydka pogoda, ale jutro jak będzie ładnie też idę śmigać

A Ty Kochana jak się czujesz?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sudenly Pokaż wiadomość
Chyba muszę na razie zniknąć z tego wątku...Przytłacza mnie
trzymaj się

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
CZY KTOŚ MI MOŻE POWIEDZIEĆ, co mnie podkusiło żeby iść na tą imprezę☠gdzie on będzie?! właśnie wróciłam, jestem w emocjonalnej dupie i wszystk co sobie wypracowałam spadło na dno. niech to będzie przestrogą dla innych.
Kochana jesteś silna,dasz rade
Jesteśmy wszystkie z Tobą , będzie dobrze !!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 20:58   #3269
aqu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
dokładnie ja właściwie przy soczku bo nie można mi pić nic % ale chociaż byśmy się wszystkie rozumiały bez słów

To na pewno
Jestem teraz w tak pogiętej sytuacji i nie mogę przestać myśleć o tym.
Przydaoby mi się wyjście gdzieś, żeby skupić te myśli na czymś innym i odpocząć psychicznie.
Stary 2012-07-21, 21:04   #3270
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossallie93 Pokaż wiadomość
Witam. Wczoraj zakonczyl się mój pierwszy prawdziwy związek.Stało się to tak nagle i zupełnie sie tego nie spodziewałam.Powiedział,ż e nic juz do mnie nie czuje i chce to zakonczyc. 9 miesięcy poszło w ☠☠☠☠u.Straszne jest to,że ja na prawde sie tego nie spodziewałam. Chce przejść przez ten straszny okres jak najszybciej. To byla moja pierwsza ,prawdziwa miłość i teraz nadeszło pierwsze prawdziwe zerwanie. Boli jak cholera. Skasowałam już jego numer z komorki z gadu( ale i tak znam je na pamięć ), wyrzuciłam zdjęcia,pozbyłam się wszystkiego..z nadzieją ,że będzie mi prośćiej. Teraz staram się uwierzyć,że wszystko będzie dobrze.Najgorsze są te słowa ,które wciąż wracają i snuja się po głowie jak smród po gaciach.Wszystkie te słowa były tak bolesne. Kurcze dziewczyny, poradżcie mi co jeszcze mogę zrobić żeby było mi prośćiej. Tak strasznie chciałabym zapomnieć..jak najszybciej. Zrobić wielki krok do przodu i nie zostawać w tym miejscu w którym jestem teraz.Nie chce przechodzić wielkiego doła.Ale wiem,że teraz to wciąż będzie mnie prześladować..Nawet te zwykłe przyzwyczajenia jak sms na dobranoc czy dzien dobry.Pisałam je po prostu automatycznie ..tak się boję tych dni. Staram się przypominac sobie jgo wady czy złe sytuacje.Ale po prostu było mi z nim tak dobrze. Nie wiem co się stalo. " Wypaliło sie" ..szkoda,że tylko on tak twierdzi.Mam ochote go uderzyć,skopać że zmarnowal mi tyle czasu. Powiedział,że od 3 miesięcy tak czuje... czemu to ciągnał. Mógł porozmawiać ze mną zaraz kiedy to poczuł.a nie ciągnąć,próbować dalej. Miesiąc temu zabrał mnie do swojej rodziny,spedzalismy ze sobą najlepsze chwile w naszym związku..i wiem ,że wtedy on tez był szczęśliwy.Nie udawał.Jeszcze 2 tygodnie temu były wyznania srututu. Ehh.. muszę sobie jakoś z tym szybko poradzić.
staraj się nie myśleć o nim, nie pisz, nie dzwoń
zajmij się sobą jakieś hobby czy sport , znajomi , dużo zabawy i będzie dobrze.Jak tylko poczujesz się źle pisz tutaj.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
To na pewno
Jestem teraz w tak pogiętej sytuacji i nie mogę przestać myśleć o tym.
Przydaoby mi się wyjście gdzieś, żeby skupić te myśli na czymś innym i odpocząć psychicznie.
może spacer z koleżanką czy kolegą

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Ja z Poznania

Wszystkie mamy do siebie daleko niestety. A tak byśmy się na jakiegoś drinka ugadały i najpierw obrąbały tyłki facetom, a potem pobawiły
hehe bardzo dobry pomysł

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości