|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
|
|
#2102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nie przejdzie za jakiś czas samo, warto byłoby iść do lekarza- z chorób, których symptomami jest ciągły głód, kojarzę nadkwasotę, pasożyty i cukrzycę typu I (ale tutaj występowałby także spadek masy ciała i częste oddawanie moczu), ale ustalić co się stało może tylko lekarz ![]() Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
||
|
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
A tym czasem moje laktoowowegetariańskie U I 2 podwójne tosty z chleba razowego każda z plasterem sera topionego, grzybkami i keczupem II serek wiejski z jagodami (pudełeczko 150g), musli, fistaszkami, orzechami laskowymi III 2 enchilady z pełnoziarnistych tortilli nadziewane pieczarkami i serem capri zapiekane pod sosem grzybowym IV 3 duże domowe drożdzowe bułki z kawałkami gorzkiej czekolady i wiśnami V pewnie 4 kromki razowca każda ze szpinakiem z fetą podsmażanym na masełku, serem Brie i pomidorem
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-07-20 o 16:18 |
||
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Redukcja
Śniadanie: Owsinka (płatki owsiane, otreby owsiane i pszenne) z domowym dzemem, twarogiem, jabłkiem, jagodami, nektarynką, rodzynkam. II Śniadanie: kromka chleba ciemnego z pasztetem z selera z pomidorem Obiad: 1/3 woreczka ryżu brązowego z kotletem mielonym smażonym na odrobinie oliwy z oliwek z brokułem, kalafiorem i marchewką gotowanych na parze Kolacja: Twaróg z cynamonem i odrobiną miodu Jakoś nie mogę się zmusić do jedzenia podwieczorku, najzwyczajniej w świecie nie jestem głodna, najadam się 4 posiłkami ![]() Do picia: kawa z mlekiem, woda
|
#2105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Posiłki myślę, że są wartościowe (możecie zobaczyć kilka stron wcześniej lub poprzedni wątek- tam zamieszczałam jadłospisy każdego dnia). A mój problem nawet nie w tym, że mnie sycą na krótko, ale raczej, że ostatnio nie sycą wcale. Piję odpowiednio, 1,5-2l dziennie, kiedy ćwiczę to jeszcze więcej.
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2107 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Laktowowegetarianizm? To coś nowego w Twojej diecie? Ale tak ortodoksyjnie, bez żelatyny i podpuszczki?III i IV- ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiejsze U I owsianka sernikowa (gotowana z twarogiem, cukrem waniliowym, rodzynkami, żółtkiem i skórką cytrynową) z gorzką czekoladą; kawałek arbuza II przekładaniec z: muesli (bez cukru), serka wiejskiego zmieszanego z jogo nat, zmiksowanych borówek; kawałek arbuza III miska kremu z marchewki i soczewicy (z imbirem) z grzankami IV nektarynka, miseczka lodów bakaliowych z advocatem i garścią mieszanki orzechów V kawałek focacci z pomidorkami koktajlowymi i oregano; półmisek warzyw na parze (brokuł, fasolka szparagowa, młoda marchewka)
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-20 o 17:20 |
|||
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie podoba mi się bardzo mała ilość warzyw |
|
|
|
|
#2110 |
|
Rozeznanie
|
dance makabre, sałatka była sycąca i się najadłam, a kolacja taka bo miałam ochotę
![]() Dzisiejsze U I (o 10 )jogurt naturalny z musli bio, ekspandowanym orkiszem, porzeczkami, malinami, borówkami i domowym niesolonym masłem orzechowym crunchy + duża kawa parzonaII 2 koperty z ciasta francuskiego z pikantnym farszem z tuńczyka i papryki, kilka pasków papryki III spaghetti all'arrabiata z pieczarkami ricore IV będzie cały homo naturalny z domowymi powidłami sliwkowymi i miseczka owoców - porzeczki czarne, czerwone i maliny ![]() do picia: woda, czarna herbata Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-20 o 18:42 |
|
|
|
#2111 |
|
Przyczajenie
|
Witam,bardzo spodobał mi się ten wątek,więc postanawiam od dzisiaj dołączyć
Po zaburzeniach odżywiania nadeszła pora,aby wziąć się za siebie i zacząć zdrowiej jeść.Wstawiam dzisiejszy jadłospis (w założeniu ma być na Utrzymanie). Mógłby ktoś ocenić?![]() I : owsianka na mleku sojowym z bananem,łyżeczką miodu i garścią orzechowej mieszanki,ciastko zbożowe z rodzynkami,kawa zbożowa II : ryż z mlekiem,jabłkiem i cynamonem,kilka suszonych śliwek III : zupa z botwiny,makaron pesto z suszonymi pomidorami IV : porcja mrożonego jogurtu migdałowego z migdałami i truskawkami V : fasolka po bretońsku z dwoma waflami ryżowymi. |
|
|
|
#2112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sery podpuszkowe jem ;D---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Nie pisałam ale w ciągu dnia jem jeszcze pomidory itp. Ogólnie staram sie jeść dużo warzyw tylko dzisiaj wypadło mniej. Poza tym warzywa energii nie dadzą i nie odchudzam sie by się nimi zapychać.... ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
, ale moim zdaniem smacznie Co to za spaghetti
|
|
#2113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i co ironizujesz? już Tobie nie można uwagi zwrócić? a raczej Twojemu jadłospisowi.. chyba się za bardzo przyzwyczaiłaś do samych 'ochów i achów'.. a kryytyka jest Ci obca.. jakbyś zauważyła to jestem tutaj krótko i nie wiem czy warzywa podjadasz czy nie.. tak samo nie pamiętam co jadłaś tydzień temu.. |
|
|
|
|
#2114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2116 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I przytycia też trochę się boję...Jak mogłabym dołączyć białko?Może włączyć gdzieś kurczaka,serek wiejski..? |
|
|
|
|
#2117 |
|
Rozeznanie
|
UTRZYMANIE:
1. Słoiczkowa owsianka z lodówki (5 łyżek płatków górskich, pół szklanki mleka, dwie łychy serka wiejskiego- pozostałość ^^, pół banana, cynamon) podana z gorącymi malinami duże jabłko 2. Pełnoziarnisty makaron penne ze szpinakiem duszonym na maśle z czosnkiem i fetą, podany z kleksami jogurtu naturalnego 3. Ostatnia śliwka ; duża nektarynka; solidna garść fistaszków4. Jajecznica z dwóch jaj na maśle z cukinią, pomidorem i świeżą bazylią; kromka chleba '7 ziaren' grubo z serkiem śmietankowym, roszponką, pomidorem, ogórkiem, papryką i czerwoną cebulą (wiem, że pomidora z ogórkiem nie powinno się łączyć, ale ja tak lubię )
|
#2118 |
|
Raczkowanie
|
RRRRRRR
ś: jajecznica z 2 jaj z cebulką pieczarkami, polędwicą sopocką, odrobiną gorgonzoli, pomidor, kromka chleba pro body (to ten prawie bezwęglowy )trening z Ewą ten najnowszy 20min stepera 2ś:koktajl białkowy, brzoskwinia o: łosoś z odrobiną gorgonzoli (chciałam już go wykończy), 2 ziemniaki, kalafior, troche buraczków deser: brzoskwinka k: wiejski lekki ze szczypiorem 150g, kromka pro body z 2 plastrami sopockiej, ogórek z keczupem ogólnie dzień w ruchu, nie pilnuje okołotreningowych będe wdzięczna za ocene
|
|
#2119 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja
śniadanie: owsianka - 60g mieszanki płatków i otrąb, cztery łyżki serka wiejskiego, łyżka słonecznika, łyżka orzechów laskowych, plasterek ananasa, kilka kostek arbuza, garść borówek, pół jabłka + kawa z mlekiem 0,5% red bull light <rumieni się> II śniadanie: dwie kromki chleba orkiszowego z masłem, sałatą, pomidorem, jajkiem i szczypiorkiem + zielona herbata z cytryną obiad: 5 łyżek kaszy gryczanej, przyprawiany filet z pstrąga, garść czarnych oliwek zbożówka z mlekiem kolacja: 200g serka wiejskiego ze szczypiorkiem, bazylią, pomidorem i kilkoma oliwkami (zielonymi tym razem) ocenka?
|
#2120 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serek wiejski nadaje się zarówno samodzielnie (np. z owocami, orzechami, muesli), jak i do owsianki i innych tworów płatkowych Kurczaka można dodać do sałatki albo jeść do obiadu.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
||||
|
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje wczorajsze U pod znakiem "sportowy dzień"
na start szklanka wody i 2 wafle ryżowe ze szynką drobiową I: kasza jęczmienna (1/2 woreczka) na odrobinie mleka sojowego z całym wieśniakiem lekkim(opakowanie 150g),ogromną ilością różnych orzechów i pestek(nerkowece,ziemne,l askowe,migdały,dynia,słon ecznik,sojowe) i łyżką masła orzechowego,owoce(maliny, borówki,truskawki) 50 minut biegania II: koktaj: zmiksowany szpinak,banan,do tego mleko sojowe i trochę jogo naturalnego,2 łyżki musli owocowego bez cukru i 1 sucharek pełnoziarnisty, nie mogłam zjeść więcej bo byłam naładowana bardzo po I śniadaniu basen - 35 minut pływania non-stop soczek pomidorowy III: cała pierś(pojedyncza) upróżona bez tłuszczu z kilkoma pieczarkami i 1/2 papryki zielonej, cieciorka, gotowane wrzywa -marchewka,groszek,brokuły ,kalafior,na to trochę masełka i surówka z kiszonej kapuchy,na całość domowy sos czosnkowy(jogo nat. i ząbek czosnku),jeszcze mix sałat ćwiczenia z hantelkami na ręce, różne różniste ok 20 minut i abs na brzuch IV: jajecznica z 2 jaj z kurkami,cukinią na oleju rzepakowym, spory kawał szynki drobiowej do tego,2 marchewki młode i 2 małosone ogórki,mix sałat,kakao na mleku sojowym proszę o ocenkę
|
#2122 |
|
Rozeznanie
|
To wszystko przez brak czasu- w biegu jadłam to jabłko.
Ale ogólnie ostatnio jem 4 posiłki i tak się dobrze czuję. Dzięki za spojrzenie.
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Moje
I serek wiejski z kubkiem jednorazowym poziomek (jak by co kubka nie zjadłam ), 2 pełnymi garściami musli śniadaniowym z Biedronki, fistaszkami, migdałami, orzechami laskowymi II Croissant maślany na pół: 1/2 z domowym twarożkiem waniliowym i rodzynkami 1/2 z tym samym twarożkiem i borówkami duży kubek napoju ryżowego III ponownie 2 enchilady z pełnoziarnistych tortilli nadziewane warzywami, pieczarkami i szpinakiem pod sosem grzybowym (data ważności się kończyła i musiałam wykorzystać tortille) IV 4 mace 5 ziaren każda z serkiem naturlanym z startą laską wanilii, odrobiną cukru waniliowego, borówkami i paskiem startej gorzkiej czekolady V pewnie grahamka na pół obie z fetą, gotowanym jajkiem na twardo (rozmiar XXL ) i pomidorem i znwou kubek napoju ryżowego (I karton napoju wypity ) w ciągu dnia herbata z cytryną, herbata jagodowa, woda Pierwszy raz jadłam takiego rogala i musze przyznać że mi posmakował. Tak jak te zwykłe są dla mnie nie dobre to ten okazał się smaczny
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-07-21 o 16:45 |
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja
start: czarna, mocna kawa ![]() śniadanie: owsianka - 60g mieszanki płatków i otrąb, serek wiejski, pół gruszki, pół średniego banana, garść jagód, łyżka miodu, łyżka migdałów, łyżeczka naturalnego kakao, szczypta cynamonu i aromat waniliowy cola light z lodem i plasterkiem cytryny II śniadanie: pół grahamki z masłem, sałatą, pomidorem i rzodkiewką + trzy śliwki węgierki obiad: tarta z warzywami (dwa większe kawałki) + kilka oliwek ![]() zbożówka z mlekiem godzina hula-hopa i 15 minut steppera kolacja: serek wiejski, łyżka tuńczyka w sosie własnym, szczypiorek, rzodkiewki i bazylia proszę o ocenkę.
|
#2125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jak smakują mace? Bo widzę, że się dziewczyny na tym wątku zajadają ![]() Piękny jadłospis, jak zwykle- a croissanty są geeeeeeeeeniaaaalne, podgrzane w piekarniku, z czekoladą albo dżemem... Cytat:
Poza tym przepięknie.Jak robiłaś tartę? Bo ja czasami robię, ale ciasto jest kruche i maślane, a warzywa zalane jajkiem ze śmietaną i przyprawami, więc do dietetycznych nie należy. Moje dzisiejsze U I pół bułki pszennej (niestety) z ziarnami dyni (na pół) z: polędwicą sopocką i ogórkiem kiszonym/ camembertem i papryką; jajecznica z 1 jaja+ 1 białka ze szczypiorkiem II przekładaniec w sporej szklance: borówki, jogurt nat, muesli (bez cukru), zmiksowana nektarynka, twarożek z wanilią, orzechy włoskie III makaron pełnoziarnisty z potrawką z kurczaka, cukinii zielonej i żółtej i pomidorów, dobrze przyprawionej; fasolka szparagowa żółta 2h ścianki wspinaczkowej (myślałam że padnę )IV kubeczek lodów jogurtowych z sosem malinowym V grzanka (z razowca) z żółtym serem, polędwicą, oregano i keczupem; pół ogórka zielonego ... jeszcze mnie naszła ochota żeby sobie hh pokręcić
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-21 o 19:24 |
||
|
|
|
#2126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://olik-morningabitofluck.blogspot.com/ Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2012-07-21 o 19:36 |
|
|
|
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I opieczona grahamka na pół - ricotta, bazylia, przyprawy włoskie / ajwar, oscypek do tego pomidor malinowy ze szczypiorkiem + duża kawa parzona II gęsty koktajl z czarnych porzeczek na mleku sojowym na to zamrożony banan pokrojony w plasterki i podprażone nerkowce ![]() III makaron durum w ostrym sosie paprykowo - pomidorowym z oliwą peperoncino, tabasco i wieprzowymi klopsikami IV kawałek ciasta - biszkopt przełożony musem jabłkowym i brzoskwiniami, ricore V sałatka z własnych żółtych pomidorków, oliwek nadziewanych papryką i fety ![]() do picia: woda, earl grey i herbata żurawinowa |
|
|
|
#2128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piękny jadłospis.
|
|
#2129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Banana mrozisz już w plasterkach, w całości obranego czy w skórce? Bo kurczę, marzy mi się mus z banana mrożonego, ale kiedyś zamroziłam obranego w całości i nie mogłam go potem rozdrobnić blenderem, za twardy...
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj poszalałam z okazji imienin mamy, więc wątpię, żeby z tego R wyszła :P
Śniadanie: ok. 60g babki ziemniaczanej, kromka chleba żytniego z pasztetem z selera, pomidory z cebulą. II śniadanie: jeden kawałek ciasta (pleśniak), banan Obiad: pół woreczka brązowego ryżu z kotletem mielonym na oliwie z oliwek z warzywami na parze brokuł, marchew kalafior Podwieczorek (17.00): dwa kawałki ciasta- sernik, z jagodami Kolacji nie przewiduję, bo nie jestem głodna. Do picia woda, kawa, herbata bez cukru Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Przesadziłam z ciastem, wiem. I tak się ograniczałam
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

Nie uważam, że powinna wyrzucić łososia z kolacji czy z obiadu- gdybym tak uważała, uwzględniłabym to na fioletowo. "Uważaj" nie oznacza przesady a właśnie: nie doprowadź do przesady. Bo wiadomo, że łosoś to sama dobra kaloria, ale jednak w tym jadłospisie wystąpiło także sporo orzechów i... zwyczajnie, przesada w żadną stronę nie jest dobra. Tutaj przesady jeszcze nie było, ale delikatnie podkreślam, że i połowa tej ilości NNKT byłaby wystarczająca i, na przyszłość, może być go w jadłospisach trochę mniej.

; duża nektarynka; solidna garść fistaszków