|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
ja tak mialam w obu przypadkach jakos jeden lepiej dzialal i wygodniej mi bylo, a poza tym mimo zestaralam sie pilnowac to wciaz mi sie krecilo ktory byl ostatni, no i jeden byl wiekszy a drugi mniejszy ![]() Jak Ci bardzo zalezy to przystawiaj czesciej do tego mniejszego to moze sie rozkula ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- pani22ka - wspolczuję...My wlasnie dlatego nie wzielismy dzieci na pogrzeb. Nie wiem czy to dobrze ale nie wiedzialam jak zareagują, a Fran jest taki wrazliwy... Poza tym do teraz nie moga zakapowac o co chodzi w grobie. Że jak - skoro jest w niebie to czemu ją zakopali??? I czy mozemy ją odkopac? ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Lunao - z tym Bogiem to troche wkladam kij w mrowisko, ale tak jak piszesz - to takie myslenie na łatwizne, taki podreczny winny. Moj mąż odszedl z kosciola bo jest cierpienie na swiecie itp... a przeciez Bog nie jest jedyną siłą pozaziemską. Jakos nikt nie bierze tego pod uwage.. Pomijajac szatana i inne duchy Jest jeszcze natura - czyli system jaki sobie Bog wymyslil zeby swiat jakos dzialal, gdzie slabe i chore jednostki po prostu umierają, bo inaczej gatunek by nie przetrwal... brutalne ale logiczne. A my jestesmy jakby na to nie patrzec czescia tego systemu |
|
|
|
|
#2402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Teraz z niecierpliwością czekamy na klucze do mieszkania, a w międzyczasie remont planujemy.
Cytat:
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#2403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() od 1.sierpnia mamy sie przenosic ![]() tyle ze jeszcze wszystkie formalnosci przed nami eh...
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie czytam o tych szczepionkach bo nie chcę się nakręcać... zapytałam ciocię o szczepienia - poleciła mi infanrix hexa + wzw czyli 6w1 wiem, ze opinie różne na ten temat ale ona mi tylko powiedziała, że 25 lat pracuje w punkcie szczepień i mówi to ze swojego doświadczenia
|
|
#2405 |
|
Wtajemniczenie
|
prince - jasne, że to może być przyczyna. Laktator nigdy tak nie wyciągnie mleczka jak mały ssak
ta pierś którą podajesz częściej produkuje więcej mleka i jak piersi nabierają to ta wydaje się większa. Musisz przystawiać na zmianę. Pamiętam kiedyś koleżanka karmiła głównie jedną (.) widać było sporą róźnicę między (.)(.) . Ja szczepię tylko na podstawowe szczepienia.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-07-21 o 20:11 |
|
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam u endo, konkretny facet ale za wizyte bez USG zapłaciłam 150 zł
Kazał mi zwiekszyc dawke do 75 euthyroxu, jodu tyle ile mam w witaminkach ciazowy, zdiagnozował Hashimoto, a niedoczynność subkliniczną-czyli bez objawów ![]() Powiedział też że moje wyniki nie są takie złe, nie ma co się bać ale że to napewno nie tarczyca spowodowała # więc już nic nie wiem... Ogólnie dobry lekarz kazał zrobić usg, tsh, ft3,4 i przyjsc za miesiąc, ale za miesiąc pojde już do kogos innego na fundusz bo bym zbankrutowała... Nie załuje pieniedzy bo przynamniej ktoś kompetentny mnie zdiagnozował, a dopierać dawke to już moge na nfz ![]() Ogólnie nie jest tak źle jak myślałam więc się cieszę ![]() Piękny jest Twoj maluszek ![]() Cytat:
![]() Nie pamietam czy wam mowilam ale znajoma ostatnio urodziła i napisała na fb "tatuś dzielnie odbierał poród" itd. a tego "tatusia" moi koledzy spotkali na pępkówce w klubie go-go gdzie zwinął jakąs prostytutke ![]() Niepojęte to dla mnie Cytat:
![]() Natura jest jaka jest i nie mamy wyjścia musimy to zaakceptować... Mój TŻ wierzy kiedy chce, czyli jak było ze mną źle to sie modlił... no i powiedział że podziekuje za tego dzidziusia który teraz jest chociaz musiałam mu o tym przypomnieć
|
||
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___________ ale się dogadaliśmy z mężem.. niedawno się skapnęliśmy, że nie mamy pieczywa na kolację i śniadanie. mąż siedzi w pracy, więc mimo, że koszmarnie mi się nie chciało to polazłam do sklepu, wracam i dostaję smsa od męża, że właśnie wyszedł na przerwie do sklepu i kupił pieczywo dziewczyny, czy w ciąży można pić gazowane napoje? |
|
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed sekundą byłam w sklepie po zimną fante i właśnie sie nią delektuje Chyba można ale nie za często Przecież na samej wodzie się nie da żyć!
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
moni_ka.g w ciąży gazowane
![]() Jak myślicie mogę w takiej sukience na wesele iść W niej wogóle nie wyglądałam jak w ciąży, fajnie wyszczuplahttp://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...kienki/83062/1 |
|
|
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
- ja żyję
pije tylko wodę, herbatę, kawę, czasem piwo, żadnych napojów i soków ![]() - poza zawartą tam chemią to chyba nic więcej nie szkodzi. Z umiarem można. Cytat:
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie moge tak żyć, skoro sobie piwka odmowilam to musze sobie coś tam "niegrzecznego" popijać czyt. fanta No ale na co dzień woda niegazowana tylko wieczorkami czy coś tak żeby nie zwariować to jakaś fanta czy soczek ![]() Za to ja mam pytanie co z herbatkami owocowymi?? Bo dziś chcialam sobie zrobić no bo czarnej niby lepiej unikać a tam hibiskus w każdej! A "podobno" hibiskus też niedobry w ciaży to ja już nic nie wiem
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-21 o 21:27 |
|
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę i życzę bezproblemowej ciąży! |
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeśli po stosunku często łapię infekcje to znaczy, że partner może roznosić bakterie? Więc co? Wtedy robi się posiew nasienia?
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, wrzucam to zdjęcie, później je usunę.
Już zdecydowałam, zafarbuję sobie sama te jasne końcówki na jakiś ciemniejszy kolor, bo w tym rozpuszczonym nie wyjdę z domu, póki co ściśle spinam włosy. (Za dobrą radę dziękuję Dasti )Jutro jeszcze raz wstawię, jak jeszcze ktoś nie widział mojej tragedii na głowie
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-07-22 o 00:06 |
|
|
|
#2415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35440848]Dobra, wrzucam to zdjęcie, później je usunę. [/QUOTE] a gdzie buzia ? - ładna fryzurka.Końcówki masz blond?
|
|
#2416 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35441104]Tak i różnica między moim kolorem a tym farbowanym jest za duża (zwłaszcza z przodu) i nie mogę tak tego zostawić. Jak mnie moje szefy zobaczą z rozpuszczonymi włosami, to padną
[/QUOTE]a nie chcesz blondu zostawić na całości ?
|
#2418 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35441195]Rozważam taką opcję, ale to znowu wiąże się z ciągłym farbowaniem, a tego nie chcę (dość długo już nie farbuję włosów i jestem całkiem zadowolona, to sobie zrobiłam problem...).[/QUOTE] - dla odmiany możesz zostać przy swoim kolorze, zawsze można zmienić jak się znudzi.
A mój TŻ ostatnio mówił do mojej starszej córki, że "z mamusi musimy kiedyś blondynke zrobić" , tak myślę, czy nie zrobić mu niespodzianki i czy się na blond nie zafarbować Jak Ty się czułaś po takiej zmianie?
|
#2420 |
|
Konto usunięte
|
No ja właśnie jestem tylko w połowie blondynką... Miały wyjść tylko jaśniejsze końcówki, a wyszło takie coś :/
Ja się dobrze czuję w tych jasnych włosach, chociaż całe życie miałam ciemne. Gdyby nie to, że o farbowane włosy i to jasne trzeba bardzo dbać, żeby nie było odrostów widocznych i żeby nie zżółkły (a więc i czas i $), to zafarbowałabym całość. |
|
|
|
#2421 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse
Amilcia Blond - ale byłaby zmiana u Ciebie, czekam z niecierpliwością
|
|
|
|
#2422 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35441532]
Ja się dobrze czuję w tych jasnych włosach, chociaż całe życie miałam ciemne. [/QUOTE] Cytat:
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
pani jak się czujecie? pogłaszcz kropka na dobranoc od e-cioci
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- idę spać, chłopaki i tż śpią. Czas na mnie
|
|
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
hejka
sliczne te Wasze Skarby ja jeszcze 10 tygodni i tez zobacze mojego rozbrykanego Skarbenka jutro mam usg i mama nadzieje ze potwierdzi sie plec miłej niedzieli
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Perse polecam szamp[on niebieski z joanny aby blon nie żółknął
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Byczyć się i wdychać, wdychać, wdychać!!!!
rano piję kubek Ricore, potem tylko woda. Chłop mi kupił jakiegoś Pysia, ale za słodki dla mnie wczoraj byliśmy na urodzinach koleżanki i chłop mi przyniósł z baru "drinka" woda ze spritem, limonką, lodem i miętą. blleeeee jakie słodkie.....[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35440848] Jutro jeszcze raz wstawię, jak jeszcze ktoś nie widział mojej tragedii na głowie [/QUOTE]to ja czekam na godzinę O ![]() wow. odważnie! ale do odwaznych świat należy ![]()
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35443660]Mój fryz[/QUOTE]
heh... włosy masz śliczne, ale... matkoooo... za jasne! wczoraj jubilatka miała ombre genialne....
|
|
#2430 |
|
Wtajemniczenie
|
- ja nie rzygałam
no co TY ciesz się, że dobrze się czujesz
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

co mam zrobic? mam w niej od wczoraj wieczora mniej pokarmu!!!!!!!!!!!!!

choć moja położna twierdzi że on nie wygląda na aż tak długo przenoszonego...
tym sposobem miałam planowaną cc ze względu na zwężoną miednicę (no i ja się upierałam że mi się wody sączą, w gruncie rzeczy nie wiem czy tak było możliwe że gdzieś z góry bo na dole pęcherz był cały) a akcji porodowej nie doczekałam
Co mnie zaskoczyło to to, że powiedziała mu że nie musi robić wymazu z gardła 

Chyba można ale nie za często 

)
- ładna fryzurka.