|
|
#2131 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
|
|
#2132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zjedz jednak jakąś niewielką kolację, bo niejedzenie od 17 do rana (czyli dobre 14-17h) jest baaaaardzo złe dla Twojego ciała, wprowadzasz organizm w nocny katabolizm.I nie ma problemu z miksowaniem potem?
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#2133 | |
|
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() Banana mrożę obranego ze skórki w całości. Mój blender radzi sobie nawet niexle z zamrożonym bananem, ale jeśli masz problem to może kapnij dosłownie odrobinę wrzątku i wtedy miksuj (sposób mojej koleżanki )
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I co z takiego banana robicie? Można mus do jedzenia samodzielnego lub do jogurtu/owsianki, można dolać czegoś nabiałowego i zrobić koktajl... co jeszcze?
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
|
|
|
|
#2135 |
|
Rozeznanie
|
Robiłam raz 'dekorację' do gorącej szarlotki z papierówek
Taki zmrożony mus przełożyłam do szprycy i szybko wyciskałam zawijaski na ciasto zamiast gałki lodów
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-21 o 22:43 |
|
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
rrr
śniadanie ok.12..... ![]() i jak?
|
|
|
|
#2137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moim blogu jest recenzja, tylko poszukaj w zakładce Wspópraca Co do rogalików do mój Lidl ma tylko bułki pszenne, drożdżówki, bączki z nadzieniem, chleb pszenny, wiejski, i te chleby z tej firmy co tostowe. Innego pieczywa nie ma Nie pieką... ale pewnie jak by piekli to i tak bym nie kupiła bo to z mrożonego ciasta...... Rogaliki kupowałam w Kauflandzie ale w osobnym sklepie. W tym samym budynku mieści sie taka jakby piekarnia. jest tam bardzo tanie i smaczne pieczywo: chleb pszenny po 1,50 zł, bułki pszenne po 0,18zł, grahamki po 0,20 zł, chleb kilogramowy kostuje tam 2 zł, placek drożdzowy kilogramowy 2,10zł, a te rogaliki to po 0,65zł ale są bez nadzienia. Są nawet takie ogromne rogale 0,500g po 3 zł. Jest ogromny wybór pieczywa np. chleb lniany czy sitkowy Niestety aby kupic tam pieczywo musze jeździć jakies 10 km rowerem w jedną stronę także jeżdże 23 razy w tygodniu. co do menu to bardzo smaczne i zdrowe. Nie jesz masła??? I chciałabym się tak powspinać Cytat:
Pyszności Oczywiście jak lubisz mozęsz dać do środka kurczaka ale ja nie jem mięsa. A farszu daje tak dużo że zawijam tortilli bo sie nie da tylko składam boki to środka i i wychodzi mi taka piramidka (nie jem mięsa to musze dać dużo farszu by się najeść ) Cytat:
|
|
#2138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak naprawdę widzę tutaj 3 posiłki, a to (nawet jak na późną pobudkę) dość niewiele- chyba, że spać poszłaś o 8 wieczorem.Ja bym zrobiła tak: zjadła makrelę itd. na kolację, kurczaka na obiad, a między nie wcisnęła te maliny + serek wiejski + orzechy. Odsączanie kotleta mija się z celem, bo panierka wchłania tłuszcz, ta warstwa na wierzchu to nic w porównaniu z tym, co tarta bułka już wchłonęła i co zjadasz. Jeśli koniecznie chcesz obciąć kalorie z takiego posiłku a nie masz możliwości przyrządzić do inaczej, to obierz kotleta z panierki. Cytat:
Te ceny po prostu zniewalają, ja bym codziennie jeździła chyba po takie tanie pyszności ![]() Z masłem to różnie, jak mam ochotę to posmaruję, ale zazwyczaj nie- czysto z lenistwa A wspinaczkę polecam, chociaż jest mordercza, dzisiaj czuję wszystkie mięśnie grzbietu (tak! grzbietu)
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-22 o 10:21 |
||
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie moim zdaniem "pieczywem" tego typu nie da sie najesć---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- co do macy to ja za nią zbytnio nie przepadam. dla mnie solo bez smaku ale ze słodkimi dodatkami w postaci serka, owoców, masła orzechowego da sie zjesc. dostałam ją do przetestowania i musze zjesc bo nie chce wyrzucić ale ogólnie moim zdaniem "pieczywem" tego typu nie da sie najesć jeszcze tak zapytam. jadłyście moze chleb razowy z Biedronki? Nie wiem czy tylko w mojej biedrze jest taki niedobry Jak nie razowiec
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj postaram się jeść rozsądnie już i będę pilnować by najpóźniej 3 godziny przed snem ostatni posiłek. Dziękuję
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
WCZORAJ
1; bułka z ziarenkami, z sałatą, kurczakiem, oscypkiem/// twarogiem, powidłami duża kawa parzona z mlekiem pół jagodzianki 2; leczo z indykiem i mnóstwem warzyw najróżniejszych, zjedzone z dokładką;-) 3; w kinie niemal cała paczka 'sunbites' paprykowych 4; 3 kawałki pizzy 32cm z fetą, oliwkami i szpinakiem 2piwka i drinki wieczorem
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2012-07-22 o 12:53 |
|
|
|
#2142 |
|
Raczkowanie
|
U/R Czy mam szansę zrzucić na takim jadłospisie 2 kg?
Brak 2 śniadania dlatego, że wstałam dzisiaj późno. Śniadanie; owsianka na szklance mleka( 5 łyżek płatków owsianych, duże tarte jabłko, cynamon, szklanka jagód) + 2 herbatniki holenderskie. Obiad; gotowana pierś z kurczaka, ziemniaki z wody i mizeria na jogurcie naturalnym. Deser; kawa z mlekiem i łyżeczką syropu klonowego + 4 herbatniki holenderskie. Podwieczorek; serek wiejski (200gram) + kromka chleba żytniego na zakwasie. Kolacja; puszka tuńczyka w sosie własnym + 2 kromki chleba żytniego na zakwasie + sałata i szczypiorek |
|
|
|
#2143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-07-22 o 15:03 |
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. a co do wspinaczki to moje miasto to taka "wiocha" ze tam takich atrakcji nie ma
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie:
I gofr cynamonowy z twarogiem, nektarynką, jagodami / kakaowy z twarogiem, jagodami i sokiem z jagód II kawałek tarty cebulowej z jajkiem na miękko III kasza jęczmienna z smażonymi kawałkami kurczaka i mrożonką meksykańską z dodatkową porcją kukurydzy IV połowa kostki twarogu z miseczką wiśni i jogurtem naturalnym Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2012-07-22 o 19:02 |
|
|
|
#2146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki nie lubię masła ani margaryny dzisiaj wyjątkowo bez tłuszczy, na co dzień jadam orzechy, pestki czy masło orzechowe. Również nie chce stracić okresu, wiem co to znaczy .
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja
start: mocna kawa śniadanie: owsianka - mieszanka płatków i otrąb z małym, startym jabłkiem, garścią truskawek, połówką kiwi, połową szklanki jagód, startą kostką mlecznej czekolady i łyżeczką cappuccino orzechowego kawa rozpuszczalna z mlekiem 0,5% II śniadanie: serek wiejski lekki z łyżką słonecznika i trzema śliwkami węgierkami obiad: dwa naleśniki z mąki pełnoziarnistej z serem inka z mlekiem o,5% godzina ze sportowym hula-hopem, 15 minut steppera kolacja: jajecznica z dwóch jajek z oregano, szczypiorkiem i garścią oliwek + kawałek fileta z wędzonego na gorąco łososianie wiem, czy nie obciąć trochę. nie ważę się, bo jestem chyba przed okresem, ale czuję, że szybko z takim jadłospisem nie schudnę. nie chcę się bujać z nadbagażem do przyszłych wakacji.
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-07-22 o 16:50 |
|
|
|
#2148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tak swoją drogą to nigdy nie udzielałas się wcześniej na tym wątku? Mam nieodparte wrażenie, że znam już ten styl pisania. Ale może jestem przewrażliwiona ![]() Moje U I. Owsianka z 5 łyżek na mleku z kakao, bananem, wiśniami, migdałami, ricottą i startą kostką gorzkiej czekolady II. pół grahamki z masłem i jajecznicą na maśle ogórki kiszoneIII. kubek kalafiorowej zupy-krem spaghetti durum z cukinią, ricottą, czosnkiem i ziołami IV. duże piwo jasne ![]() V. sałatka grecka + pół grahamki |
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U
I serek wiesjki, z borówkami, musli, orzechami arachidowymi, laskowymi, włoskimi, migdałami i rodzynkami II drożdżowe racuchy posypywane cukrem (gdzies ok. 20 ), kubek mleka sojowego III talerz zupy grzybowej z makaronem 7 dużych pierogów z kaszą gryczaną i twarogiem polanych stopionym masłem IV dużo kruchego ciasta z wiśniami (przyznaje zjadłam pół placka z prodiża a drugą połowę zjadła mama ) V pewnie grahamka, jajecznica z 2 jaj na maśle, ogórki ze śmietaną i cebulką
|
#2150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękny jadłospis ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- U ![]() I makrela wędzona rozdrobniona ze szczypiorkiem i pieprzem, 3 mini pomidorki żółte, 2 grzanki z grahama + duża kawa parzona godzinę później: duży kawał biszkopta przełozonego musem jabłkowym i brzoskwiniami II talerz kopytek z pieczonym kurczakiem i sosem z kurek i papryki III 2 kromki chałki z powidłami śliwkowymi IV serek wiejski z ajwarem i rzodkiewkami, muffina pełnoziarnista ![]() do picia: woda, ricore i herbaty owocowe Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-22 o 22:51 |
|
|
|
|
#2151 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie powyższy jadłospis to U (z redukcyjnym dość obiadem) i tak to zostaw, z rozsądku. Cytat:
Cytat:
Poza tym, tu już nie ma skąd obcinać, jesz malutko Jeżeli coś obcinać, to ze śniadania(na moje oko jest gigantyczne, ale pewnie dałaś malutko płatków). I możesz zwiększyć ilość i intensywność ruchu, pobiegać, popływać, pojeździć na rowerze czy rolkach- jest lato, korzystaj z tego ![]() Dzisiejszy jadłospis fajny, ale brakuje mi w nim warzyw- jest tylko kilka oliwek i szczypiorek, czyli niemal nic. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też chyba ukradnę tą kalafiorową, ale zrobię na pikantnie ![]() Oj, dziewczyny, jesteście niekończącym się źródłem jedzeniowych inspiracji Ja swojego wczorajszego nie wstawię, bo byłam na imprezie rodzinnej, więc od 16 poszła prawdziwa rozpusta...
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-23 o 10:06 |
|||||||
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
U
przedwczoraj: 1. omlet z 2 jajek usmażony na maśle, 2 kromki grahama z masłem, 3 ogórki kiszone 2. 2 kromki chleba z siemieniem lnianym i płatkami owsianymi z masłem, serem żółtym wędzonym i pomidorem, 2 brzoskwinie 3. 3 ziemniaki z masłem i koperkiem, szynka wieprzowa gotowana (150- 200g?), kiszona kapusta 4. 2 kromki chleba z siemieniem lnianym i płatkami owsianymi z masłem orzechowym, banan wczoraj: 1. pełny talerz czekoladowych kulek na mleku 3,2 % z malinami 2. malutka grahamka z masłem orzechowym, kawał arbuza, brzoskwinia 3. znowu 3 ziemniaki z masłem i koperkiem, szynka wieprzowa gotowana (150- 200g?), kiszona kapust 4. kukurydza na ciepło, 2 kromki chleba z siemieniem lnianym i płatkami owsianymi z 1/2 opakowania serka twarogowego kiedyś tam xd: 1. 3 mega grube kakaowe naleśniki z opakowaniem serka wiejskiego 200g i malinami 2. 2 kromki chleba z ziarnami dyni, słonecznika i siemieniem lnianym zapieczone z serem żółtym wędzonym, sałatka z dużego pomidora, odrobiny cebuli i szczypiorku 3. duża porcja makaronu kokardki z własnoręcznie robionym sosem pomidorowym, smażonym kurczakiem i bazylią 4. jogurt brzoskwiniowy, 8 biszkoptów bananowych 5. omlet z 2 jajek z 1/2 kostki sera mozzarella, 1 pomidorem i bazylią usmażony na 1 łyżce oleju rzepakowego |
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocham je farsz to ugotowana kasza gryczana wymieszana z twarogiem i przyprawami. Twarogu dajesz tyle by farsz był kleisty
|
|
#2154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje ulubione to właśnie ze szpinakiem i fetą oraz... z jagodami, oczywiście
||
|
|
|
#2155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ucinaj więcej, bez sensu, nie jesz dużo, jedząc mniej tylko spowolnisz sobie metabolizm i trudniej będzie Ci wrócic do utrzymaniowego odżywiania. dużo masz do zrzucenia? |
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszę gotuję w osolonej wodzie potem jak przestygnie dodaje twaróg i pieprz ziołowy. jak za mało słone to jeszcze solę (tak na kubek 200ml kaszy daje 25-30 dag)
|
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
nie określiłam sobie docelowej wagi. mam piękne spodnie w szafie i chcę się po prostu w nie wbić. myślę, że wystarczy pięć kilogramów, a później to już tylko postaram się dojść do ładu z wewnętrzną stroną ud, bo, odkąd pamiętam, mam z tą partią ciała problem.
i nie wiem, że nie załatwię tego odchudzaniem, bo centymetry lecą mi 'tylko' z ramion (które już teraz są ciut za kościste), piersi, brzucha i bioder ważąc za mało nie wyglądam wprawdzie jak anorektyczka, ale jak dziewczynka.
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-07-23 o 14:34 |
|
|
|
#2159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję
||
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tym czasem moje U I serek naturlany, z jabłkiem, cynamonem, musli, orzechami arachidowymi, laskowymi, włoskimi, migdałami i rodzynkami II 3 mace z każda z grubą warstwą domowego twarożku borówkowego z kawałkami gorzkiej czekolady i orzeszkami ziemnymi/fistaszkami (muszę te mace w końcu wyjeść ) III spagethii z sosem ze świeżych pomidorów z bazylią (ugotowałam pół opakowania i zjadłyśmy z mamą na pół) rożek cytrynowy z Lidla IV omlet z 2 jaj z domową konfiturą z jabłek posypany dodatkowo orzechami i cynamonem V planuję pizze na wieloziarnistej dużej tortilli z domowym sosem pomidorowym z bazylią, szpinakiem, papryką i fetą
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Banana mrozisz już w plasterkach, w całości obranego czy w skórce? Bo kurczę, marzy mi się mus z banana mrożonego, ale kiedyś zamroziłam obranego w całości i nie mogłam go potem rozdrobnić blenderem, za twardy... 

Zjedz jednak jakąś niewielką kolację, bo niejedzenie od 17 do rana (czyli dobre 14-17h) jest baaaaardzo złe dla Twojego ciała, wprowadzasz organizm w nocny katabolizm.

Jak nie razowiec

+ kawałek fileta z wędzonego na gorąco łososia
Jeżeli coś obcinać, to ze śniadania(na moje oko jest gigantyczne, ale pewnie dałaś malutko płatków). I możesz zwiększyć ilość i intensywność ruchu, pobiegać, popływać, pojeździć na rowerze czy rolkach- jest lato, korzystaj z tego