|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
jak były te upały i pocił się strasznie to tak..starałam się w każdej kąpieli choć opłukać główkę.. do czwartego miesiąca jego życia myłam codziennie ale to raczej na zasadzie umycia tak jak innej części jego ciałka bo włoski były znikome i używałam do tego mydełka a nie szamponu.. teraz ma loczki i to dośc długie jak na chłopczyka i używamy szamponu dwa razy w tygodniu i jest ok! ![]() u nas też zaczął się etap na "kredkowo" ![]() narazie trzyma kredkę raz w tej raz w tej rączce i zbytnio nie przejmuje się jeszcze tym...dziś np. wkładał kredkę świecową miedzy paluszki u nogi (prawej na szczęscie ) i takim chwytem packał sobie po kartceto dopiero problem po ścianach jak do tej pory nie maluje ale z wielkim natręctwem obdziera tapetę w salonie
|
|
|
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
eeejjjj gdzie jesteście
![]() tajka.. castia co tam u Was?? anessa a Ty gdzie?? faktycznie coraz mniej nas na wątku ![]() moje małe już po kąpieli i w łóżeczku sobie śpi.. idę nakarmic jeszcze świnke i psy.. sama też cos przekąszę .. i chyba sie też już położę
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie ADA wzywa to sie odezwe
![]() U nas po staremu, malo co sie zmienia . Lenka lobuzuje, ale jest przkeochana. Namietnie rysuje, zjada kredki, maze po sofie, stoliku i drzwiach balkonowych. Ja caly czas tlumacze ze malowac wolno ale tylko na papierze . Mamy 12 zebow. Wazymy mniej wiecej 11.300kg chyba schudlsmy 200g... tzn Lenka schudla chociaz ja tez , ale minimalnie. Lena gada jak najeta, opowiada mi neistworzone historie, zaczyna sie smiac i nie potrafi rpzestac. Slowiek mowi malo : mama, tata, kaka, lala, dzidzia, nie, papa kilka razy powiedziala tak, hola(czesc), zosia i kilka ktorych nie pamietam
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak były upały to nawet codziennie, ale nie zawsze szamponem, tylko woda z wanienki.
|
|
|
#785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
abrakadabra i się tajka pojawia ![]() nie wiedziałam że tak potrafię.. telepatycznie chyba ..no nie wiem.. ![]() w każdym bądź razie cieszę się że się odezwałaś..i proooosze ..rób tak częsciej! ![]() Lenka widzę to taka sama gaduła jak i mój Wiko ![]() też ciągle ..bez przerwy "gada" i podobne słówka do Twojej Lenki..do tego z dumą mogę dołożyc łączone słówka typu: "nie wiem.. "nie ma".. z rozłozeniem rąk tak na boczki (bosko to wygląda!) a jak zejdę na dół to mały woła na cały głos "maamaa ooc" co znaczy mama choc ![]() zosia też mówi a raczej cos w rodzaju "zodzia" świnka nasza nazywa się właśnie zosia ![]() buziaki dla Lenki |
|
|
|
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam że post pod postem ale...chciałam powiedziec ....
dzień dobry niedzielnie ![]() starszy synek mój wczoraj do babci pojechał (odpocznę he he)..do mojej mamy na dolny śląsk..kawał drogi jakby nie było prawie pół tysiaca kilometrów .. na szczęście są teraz komórki i mogłam co chwile kontaktowac się z synem i tym samym dotrzymac mu choć trochę towarzystwa w tej ośmiogodzinnej podróży..fajnie że jednym tylko autobusem..bez przesiadek dodałam trochę obiecanych ..zaległych zdjęć ![]() ..teraźniejsze załaduję później bo wymaga to troche obróbki a w moim przypadku.. potrzebuje trochę czasu i skupienia ![]() tym bardziej że syna nie ma..i nie podpowie co i jak ![]() miłej niedzieli wszystkim życze.. Wiktos sobie teraz śpi.. ![]() idę obiad wstawiać.. |
|
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem też
Jak zwykle w weekend mąż w domu więc i mniej czasu na internet...bo i więcej roboty ![]() Ja niewiem, też tak macie?? Jak jestem sama z małym to potrafię wszystko zrobić i jeszcze mam czas, żeby na chwilę usiąść, a jak jesteśmy razem to z niczym nie mogę sie wyrobić ![]() Wczoraj urwaliśmy się wieczorem do kina na Prometeusza, Mieszko został z teściową i podobno nawet nie zauważył, że mnie nie było ale jak już wróciłam to się tak tulił, całował i siedział mi na kolanach cały czasA dziś robię od rana obiadek, umyśliłam sobie kluski śląskie, małemu muszę coś osobno ugotować, tatuś zabrał go nad rzekę więc i poodkurzać by się przydało a popołudniu jedziemy do moich rodziców, bo siostra ma urodziny i zaręczyła się też podobno z tej okazji, także będziemy opijać hehehe![]() Wieczorkiem ponadrabiam, co tam pisałyście. Miłej niedzieli wszystkim
|
|
|
|
|
#788 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Witam niedzielnie z drugą kawą, bo dziś mieliśmy pobudkę już chwilę po 6. Teraz Młody śpi, mąż zakończył przed południem wymianę kabiny prysznicowej, więc mamy wolne . Dawid dziś zarobił kolejnego guza, potknął się w łazience i przyłożył w brodzik. Śliwa jest na pół czoła, a dopiero co zeszły strupy po tym jak się wyłożył u dziadków na ścieżce z kamyczków ![]() Cytat:
zwłaszcza że koleżanka nie zdawała sobie w ogóle sprawy ile to rzeczy trzeba kupić dla dzieckaja może źle się wyraziłam, w sumie to nie to że nie lubiłam karmić, tylko też nie można powiedzieć że lubiłam Cytat:
ja kupiłam kredki z miesiąc temu, bo Młody bardzo chciał nasze długopisy, ale w ogóle nie chce tymi kredkami rysować, ani po kartce ani po ścianach wywalał je z pudełka, rzucał o ziemię, wrzucał za kanapę itp. aż w końcu zabrałam, bo kredki nie najtańsze i podobne niełamliwe, a już praktycznie wszystkie mają rysiki połamane ![]() to Ciebie trzeba specjalnie wzywać żebyś się odezwała? ![]() ![]() Cytat:
ja się wczoraj wyrwałam na 3h po południu, Dawid praktycznie przez cały ten czas był z tatą na dworze i pewnie mu mnie nie brakowało, ale jak weszłam do mieszkania to nie pozwolił mi nawet butów zdjąć, wlazł na ręce i przytulał się, do samej kąpieli musiałam z nim być ![]() Mieszko nie lubi takich kluchów? jejku u nas mogły by być na zmianę kopytka, pyzy i kluski śląskie, a ja tak nie lubię tego robić ![]() a w ogóle to od 3 dni Młody nie ma w ogóle apetytu, zjada po kilka łyżek wszystkiego i więcej nie chce, zwalam na zęby bo coraz więcej tych czwórek na wierzchu Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-07-22 o 13:08 |
|||
|
|
|
|
#789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas też prysznic "działa" od wtorku, normalnie już modły wznosiłam, żeby naprawili, 3tyg kąpania się na podwórku albo u kogoś zupełnie wystarczą ![]() Niestety, nie lubi z kluch lubi tylko makaron, ale tylko od czasu do czasu. Musi mieć dzień na kluski. On to leń jedzeniowy jest, nie chce się mu gryźć ![]() A ja lubię bardzo robić różne pierożki, teraz trochę rzadziej bo mniej czasu, kopytka, kluski itp. Nie lubię za to bardzo zup gotować ![]() Brak apetytu napewno przez ząbki- u nas było to samo przy górnych czwórkach, teraz już troszkę lepiej, ale to jeszcze nie koniec Właśnie w takich momentach ratują nas ziemniaki ze szpinakiem wiem, że to zje i nie trzeba gryźć
|
|
|
|
|
|
#790 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
dziecko moje padło o 20:15, już dawno tak wcześnie nie szedł spać ![]() no ale z drugiej drzemki został wybudzony po 15min przez sąsiadów którzy wiertarkę załączyli ![]() a my kolejny dzień sami z Mateuszem byliśmy bo mąż do mamy pojechał. kurcze tak mi się marzy taki normalny weekend całą rodziną, ale na razie się nie zapowiada niestety ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
chociaż nie wyobrażam sobie na razie mojego powrotu na rynek pracy i oddania Mateusza w obce (nie moje) ręceinna sprawa że tak naprawdę nie wiem jak zorganizujemy opiekę nad Mateuszem i jak rozwiążemy kwestię rehabilitacji. musimy usiąść z mężem i obgadać wszystko bo ciągle czasu na to brakuje Cytat:
![]() u nas przygoda z kredkami trwa od jakiegoś czasu. na razie polega na sprawdzaniu który kolor kredki smakuje najlepiej ![]() czasem pomaże coś po kartce, jakieś kreski itp. a dziś zrobił laurkę dla babci ale z moją pomocą więc się nie liczy za bardzo ![]() Cytat:
![]() pisz czasem co u Ciebie i Lenki za nowe słówkaCytat:
![]() jak sama z Mateuszem jestem to do 10:30 mam wszystko zrobione (tzn. posprzątane i obiad czasem gotowy), dziecko najedzone i przed 11 zasypia. a jak mąż jest to o 13 w piżamie czasem jestem ![]() Cytat:
hehe, najwdzięczniejszy temat dla mam to dzieci ![]() a jak robisz kopytka? ja przyznam się szczerze że nigdy nie robiłam bo zawsze od teściowej dostawałam a lubię bardzoMateusz też ma gorszy apetyt, dziś zjadł pół obiadu a połową pluł więc dałam spokój. idą te czwórki paskudne i wyjść nie chcą jakoś dziękuję za książkę Cytat:
kluchy zresztą też ![]() pierogi też lubię... jeść
|
||||||
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Dzisiaj mnie mój mąż położył na łopatki, i ostatnio myślę o tym, żeby wyskoczyć gdzieś tylko we dwójkę, bo jeszcze od narodzin małej, nie bylismy nigdzie wieczorem, poza jednym weselem. Mówię do niego, że może byśmy się kina wybrali a on: "fajny pomysł, a myślisz że jak wybierzmy bajkę to Idi wysiedzi" ![]() potem mówię, że może na basen, to on: "ale bez małej? to ja bym miał wyrzuty sumienia że się bawimy na basenie bez niej" Cytat:
![]() Poza tym ja mam swoje lata a rynek pracy nie jest łaskawy dla osób z dużą przerwą w pracy
|
|
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe czy Idalka by wysiedziałaja tak naprawdę to dopiero zaczynam dojrzewać do myśli że mogłabym niedługo wrócić do pracy, ale tak na 100% nie jestem gotowa. zwłaszcza że nie wiem gdzie mi przyjdzie pracować ![]() tak piszesz jakbyś miała z 50 na karku
|
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kasiuni_a;35446688]Dzień dobry
![]() Witam niedzielnie z drugą kawą, bo dziś mieliśmy pobudkę już chwilę po 6. Teraz Młody śpi, mąż zakończył przed południem wymianę kabiny prysznicowej, więc mamy wolne . Dawid dziś zarobił kolejnego guza, potknął się w łazience i przyłożył w brodzik. Śliwa jest na pół czoła, a dopiero co zeszły strupy po tym jak się wyłożył u dziadków na ścieżce z kamyczków ![]() ojej ..już sobie wyobrazam jak ten guziol musi wyglądac..a jak bolec! to już Dawidka nawet nie pytam ![]() całuje Dawidka mocno Wiktorkowi dziś się przebiła górna lewa ..no właśnie chyba czwórka .. ale trójek jeszcze nie ma ..a może to trójka tylko jakoś tak dalej![]() Cytat:
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-07-22 o 22:07 |
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
tajka
za nowe umiejętności Lenki Oglądam ją na FB, świetna jest I wydaje się bardzo rozwinięta Fajnie rysowała ![]() Zainspirowana też kupiłam Leosiowi kredki świecowe i ma jeszcze zmywalne flamastry i coś próbuje, ale bardziej go interesuje układanie i wkładanie i zdejmowanie zatyczek, niż samo rysowanie. Od czasu do czasu namaluje kreskę, a poza tym to oczywiści smakuje swoje nowe zabawki ![]() izabela no tak Ty to stara rura jesteś po prostu ![]() Agatha my myjemy główkę szamponem raz na kilka dni. Ale częściej płuczemy wodą z kąpieli. Czasami wcale nie myjemy. marta my też mamy mało weekendów tylko dla siebie, więc łączę się w bólu.... Dzisiaj jeździliśmy z małym rowerem, trochę bawiliśmy się w ogrodzie, moi rodzice przyjechali. Poza tym od wczoraj robimy z mężem sałatki szwedzkie. Właśnie się słoiki gotują. No i oficjalnie zaczęliśmy starania o drugiego dzidziusia. O matulu....
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() "albumowo" dziękuje tity
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-07-23 o 08:33 |
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem, że to może śmiesznie brzmi,
ale ja na prawdę czuje taką mini presję czasu. ![]() Cytat:
![]() żeby w pierwszym cyklu się udało
|
|
|
#797 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas nocka ok. od 20:15-7:00 Cytat:
za ząbkaprzeoczyłam jakoś aktualizację w albumie ![]() Cytat:
![]() no to udanej imprezki oby szybko się udało ![]() i od razu jak się uda proszę nam tu radosną nowinę obwieścić
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2012-07-23 o 11:12 |
||
|
|
|
|
#798 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() wpadam na chwilę jak zwykle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
udanego starania życzę
|
|
|
#799 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Znowu ciepłe dni wróciły Zastanawiamy się nad ponownym wyjazdem na wieś, ale tym razem tylko od czwartku do niedzieli.Dawidek śpi od pół godziny, a ja oczywiście z kawą planuję czym by tu się dziś zająć. Pewnie tylko pranie nastawię i na tym się skończy. Wczoraj postanowiliśmy pojechać po południu do CH. Nie mam w zwyczaju w niedzielę, ale dawno już obiecałam że kupię szwagierce jakiegoś fajnego wyjściowego bodziaka, bo jej się strasznie podobał nasz z h&m. Ostatecznie kupiłam dla nich bardzo podobnego, a przy okazji jeszcze dla Dawidka body i dresy, w c&a dwa bodziaki i ogrodniczki, a w reserved bluzę i kurtkę wiatrówkę. Trochę tych wyprzedaży jeszcze jest, ale już bardzo rozmiary przebrane. A tak przy okazji to może wiecie gdzie kupię dobre jakościowo i niedrogie spodnie dresowe?? Muszę zacząć Młodego do żłobka obkupować, a sama nie wiem jakie ciuchy najwygodniej tam wkładać ![]() Cytat:
od poniedziałku myliśmy się w niewielkiej miedniczce, bo mąż tylko po pracy miał czas żeby coś tam dłubać ![]() współczuję Wam 3 tyg. takiego męczenia się, a jak na podwórku się kąpaliście ![]() u nas też, odpukać, trochę lepiej, wczoraj po południu już nieźle jadł, dziś śniadanie zjadł bardzo duże, drugie śniadanie też ładnie ![]() Cytat:
![]() jak robię kopytka? na oko ![]() ugotowane ziemniaki przeciskam przez praskę, dodaję jajko i mąkę (mniej więcej 1/4 mąki ziemniaczanej i 3/4 mąki pszennej), zagniatam, dzielę na mniejsze kawałki, robię wałeczki, kroję, wrzucam na osolony wrzątek, gotuję aż będą dobre wyciągam jednego i sprawdzam czy jużten pierwszy załącznik to wersja skrócona, ale w lepszej jakości ![]() Cytat:
uświadomiłaś mu o co chodzi? nie był w szoku że chcesz bez Idalki wyjść? ![]() ja jeszcze nie czuję, że to dobry czas na powrót do pracy, natomiast poza kwestią finansową, to właśnie to o czym piszesz mnie motywuje - tak długa przerwa w pracy nie jest potem dobrze postrzegana, ja i tak będę miała w sumie dwa lata przerwy ![]() Cytat:
![]() powiem Ci, że trochę zapłakał, ale gorzej było jak mu chcielismy coś zimnego przyłożyć do czoła, darł się w niebogłosy, a jak zabraliśmy to był spokój pewnie czwórka, zazwyczaj (wiadomo nie reguła) trójki wychodzą później ![]() Cytat:
![]() brzmi to jakbyś jakąś ciężką robotę odwalała ![]()
|
|||||
|
|
|
|
#800 |
|
Rozeznanie
|
tadammm,,, wróciłam, cześć kobiety!
![]() Nad jeziorem bylo super, Karina grzeczna, ładnie spała- pierwszą noc caluteńką przespała od 21-7.30 (co normalnie w domu sie nie zdarza), natomiast druga noc trochę marudziła bo chyba brzuszek ją bolal, bo robi luźne kupki... Jak wiadomo, nie odpoczęłam bo jednak z dzieckiem to już nie to samo..ale i tak się ciesze ze pojechaliśmy na te 3 dni A tak w ogole to pierwsezgo dnia na dzien dobry mała zleciala z ławki i uderzyla brodą o stolik, a tylko na sekunde się odwróciłam żeby zalac wodą słoiczek- i zdarła brodę, a mojej koleżanki synek zamiast drzwiami to chciał wyjść oknem takiego domku dla dzieci i walna w ziemie i ma siniola na policzku, tak nasze dzieci przywitały pierwszy dzień na nowym miejscu....Co dajecie swoim maluchom jak robią więcej kupek i luźnych? Ja narazie nie chce panikować i lecieć do lekarza, bo mala ogólnie czuje się bardzo dobrze, wesoła itd, tylko robi 3-4 kupki i to takie luźne... daję jej Smectę i dużo daje jej pic co by się nie odwodniła, ale jak za 2-3 dni nie przejdzie to jednak sie wybiorę do lekarza. Lecę was poczytać bo mam chwile czasu
Nasza księżniczka Edytowane przez mik23 Czas edycji: 2012-07-23 o 12:33 |
|
|
|
|
#801 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no tak Ty przeciez z tamtych stron ![]() pewnie wiesz gdzie leży Głogów...bo właśnie stamtąd jestem ![]() jak byłam mała (tak do 1o roku życia) to mieszkałam w miasteczku Szlichtyngowa miedzy Wschową a Głogowem ![]() Cytat:
martwi mnie jednak fakt,że na dole ma tylko jedyneczki ![]() moje dziecko jakoś bez urazowe jest na szczęscie ![]() miał w swoim życiu jak na razie tylko dwa guzy ![]() mimo ze wdrapuje się na "domowe szczyty " i biega jakby się szaleju najadł to nie ulega większym wypadkom ![]() o tak upały powracaja Cytat:
moje dziecko rzadko ma luźną kupkę ..ale jak juz się zdarza to nic nie podawałam z lekarstw..bo przeważnie na drugi dzień już było dobrze.. ale gdyby już tak się zdarzyło to tak jak piszesz smecta to dobry środek dla dziecka .. i dużo płynów .. z tym że biegunka która utrzymuje się dobę i non stop z dziecka "leci" to raczej nie zwlekałabym z pójściem do lekarza ..dziecko bardzo szybko się odwadnia mimo wypitych płynów ...jest to ryzyko poważnych następstw i wolałabym skonsultować to z lekarzem może Karinka czymś się struła ?? albo jelitówka?? a może chwilowa niestrawność ?? dużo zdrówka dla Karinki dziewczyny dzieki za komentarze w albumie Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-07-23 o 13:15 |
||||
|
|
|
|
#802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na rozwolnienie to dużo marchewki i ryżu
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie ulubione
!!!Całe lata świetlne mnie tu nie było... Jest mi z tego powodu źle, ale cóż, życie, praca, babcie, dom, itp... Teraz już w końcu na urlopie jestem zasłużonym Nie wiem co u Was... Nie miałam nawet czasu na czytanie ![]() Mam nadzieję, że dajecie sobie świetnie radę ze wszystkim, a maluszki doskonale się rozwijają ![]() U nas szybko leci... Babcie wyjechały, w końcu jesteśmy sami ![]() Nacieszyć się nie możemy swobodą... Synuś też pojechał do babci, więc jesteśmy sami z Lenką. A ona, mały szałaput - po mamusi - wszędzie wlezie, wszystko ruszy, nikogo się nie boi... Tydzień temu upuściła sobie na dużego palucha pronto, bo nie słuchała mamy - sama chciała - no i masakra - paluch czarny, boli, ryk na całego.. Po jakiejś 1,5 godz. postanowiliśmy się udać do szpitala, bo Lenka płakała i nie chciała stawać na tą nogę, więc obawialiśmy się, że coś poważniejszego mogło się stać. Po prześwietleniu i diagnozie okazało się, że to na szczęście tylko stłuczenie, a nie żadne pęknięcie... Mamy więc z tą naszą małą larwą różne atrakcje ![]() Mam nadzieję, że wasze dzieciątka są grzeczne, spokojne i usłuchane... Pozdrawiam serdecznie ![]() P.s. Czy ada się odzywa???
|
|
#805 | |||
|
Zadomowienie
|
dziecię moje znowu śpi, mąż w pracy a ja czekam aż mi się woda zagotuje na pierogi
![]() Cytat:
![]() dostał od moich rodziców w zeszłym roku i przełaził całą jesień i zimę a bluza jest jeszcze na styk więc nosimy cały czas mimo że to rozm.74 ![]() jakościowo świetne fajną bluzę dostał też z endo ale kolor się już troszkę sprał i jakościowo ciut gorsza ![]() u nas od niedawna tak kiepsko z czasem w weekendy. mąż ma inną pracę i w niedziele doszła wizyta w szpitalu i tak to wygląda. trzeba przeczekać ![]() dzięki za przepis muszę spróbować ![]() u nas jedna trójka wyszła wcześniej ![]() Cytat:
![]() a może te kupy to na zęby? Mati tak reaguje, ma kilka dni luźnych i częstszych kup. ja daję wtedy dicoflor30, dużo picia, czasem robię hydroneę i daję smectę ale to jak leci z niego naprawdę dużo. jak są to tylko luźne kupy a nie zielona woda (bo i takie Mati miał) i nie jest ich drastycznie więcej to ja bym poczekała z wizytą u lekarza z 1-2dni Cytat:
![]() ale daaaawno cię nie było ![]() super że macie w końcu swobodę ![]() a z Lenki też niezła agentka. dobrze że tylko na stłuczeniu się skończyło ![]() a spotkałaś się w końcu z SzarąMyszką?? bo pamiętam że w planach było spotkanie ![]() tak, ada się udziela, co widać powyżej
|
|||
|
|
|
|
#806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..mam wrażenie że tylko JA he he ..musisz choc cztery ostatnie strony sobie poczytać i już będziesz na bieżąco witaj szymelko ![]() oj.. biedna Lenka mój mały też tak nosi różne butelki i co chwila upuszcza ..aż czekam z zaciśniętymi zębami kiedy na nóżkę sobie upuści na szczęście nie trafia ![]() moje małe usnęło właśnie po raz drugi dziś.. ale byliśmy na spacerku i wylatał się porządnie i dlatego pewnie padł.. słońce pięknie świeci i gorąco jest..tz poszedł sobie na drugą zmiankę do roboty ..ja juz pranie zaliczyłam ..ogarnęłam chatkę ..w sklepie z małym byłam ..obiad zrobiłam ..to teraz już nic do wieczora robic nie będę .. chociaż powiem szczerze że jak mały poszedł spac to az ciagnie mnie do zrobienia czegos jeszcze ![]() ale wrzucam na luz..a niech tam..trochę relaksu mi się należy ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
piąteczka he he.. tez ma drugą zmianę czy jeszcze z pierwszej Twój tż nie wrócił
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-07-23 o 16:13 |
||
|
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
piąteczka he he.. tez ma drugą zmianę czy jeszcze z pierwszej Twój tż nie wrócił [/QUOTE]dziś i cały tydzień ma od 13-21 czekają mnie romantyczne wieczory z synem ![]() moje dziecię się wyspało, 45min sobie pospał. diablo długo nie ma co ![]() coś chyba powoli mi się przestawia na jedno spanie dziennie ![]() idę kisiel ugotować
|
|
|
|
|
#808 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej hej hej
![]() Od rana piszę tego posta i napisać nie mogę. U nas śliczna pogoda zresztą jak u większości Was ![]() Przed chwilką wróciłyśmy ze spaceru i Maja ma drugą drzemkę. Pewnie to słonko ją wymęczyło. marta to Tobie też życzę powodzenia w szukaniu pracy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
O widzę, że jesteś też z moich stron. Do Głogowa mam jakieś 100km a we Wschowie mój brat dawno temu się uczył. Cytat:
Myślisz, że dasz radę z dwójką dzieci i jeszcze studia?Chyba, że skończyłaś w tym roku? Cytat:
Te kupki to podejrzewam, że na ząbki. U nas jest identycznie. Jak tylko zbliża się do wyjścia kolejnego ząbka wówczas maja robi kupę za kupą. Podaję jej wtedy Trilac raz dziennie. Jelitówka to raczej nie jest bo byś zauważyła brak apetytu, gorączkę lub też wymioty.
|
|
|
#809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś i cały tydzień ma od 13-21 czekają mnie romantyczne wieczory z synem ![]() moje dziecię się wyspało, 45min sobie pospał. diablo długo nie ma co ![]() coś chyba powoli mi się przestawia na jedno spanie dziennie ![]() idę kisiel ugotować [/QUOTE]ooo..to i tak dobrze masz..mój to od 16 do 2 w nocy.. ![]() mój mały też wstał i to z płaczem ogromnym.. dałam mu paróweczkę w jedną rączkę a w drugą kawałek czerwonej papryki i na kolanach moich sobie szama ... zadowolony..chciał cyca ale zdecydowałam wczoraj że to trochę ukrócimy ..tzn. że owszem karmic żeby zjadł to tak ale uspokajać czy pocieszac bo upadnie to już nie..bo naprawde ..jeszcze mu tak zostanie ![]() Cytat:
![]() a gdzie dokładnie mieszkasz ?? w jakim mieście czy wsi??jesli mogę o to spytac?!
|
||
|
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
ada oczywiście, że możesz. Morze kojarzysz taką miejscowość
No u mnie też tak było, że cycuś służył głównie do zabawy lub pocieszenia dlatego podjęłam decyzję o zakończeniu karmienia. Maja skacze mi po laptopie i do tego ślini monitor.Masakra
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2012-07-24 o 11:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

i poczytać Was.
no i cały czas trzyma kredkę w lewej rączce. Chyba będzie leworęczny
Jak trzyma butelkę z piciem to też w lewej.

za nowe słówka