III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 13:00   #1171
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
No właśnie to mnie zastanawialo czy da siię później jakoś odkręcić ten przewijak. A to on jest tak na stale,tak?

Przewijak nie jest na stałe.

Ja nawet tego przewijaka nie będę używać ani przykręcać do komody

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Proszę zestaw z żyrafką http://allegro.pl/zestaw-safari-zyra...487203303.html

aha i radzę wpisać sobie na allegro "KLUPŚ" i szukać tych zestawów bo sa w różnych cenach nawet za 680 widziałam.

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2012-07-22 o 13:02
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:01   #1172
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Witam się niedzielnie.

My dzisiaj pospaliśmy prawie do 12, więc dopiero co zjedliśmy śniadanie. Ogólnie mam standardowy plan na niedzielę... dzień lenia. Nawet nie wiem co na obiad, wstyd.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem, czy to prawda jest z tym "płodozmianem" chigienicznym, ale też dostałam takie zalecenia od kilku lekarzy, jak miałam nieustające infekcje i powiem, że razem z leczeniem przyniosło to dobry rezultat, więc chyba jednak mają rację i warto to zastosować.
O, dobrze wiedzieć, że to nie tylko wymysł mojego ginka.
Stary 2012-07-22, 13:10   #1173
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się niedzielnie, wczoraj nie miałam siły już na odpisywanie ale dziś z rana tak szybciutko bo zaraz wybywamy jak tylko sie zbierzemy bo kosciółka i moich rodziców
kraven- mutsy evo też oglądałam tylko akurat była spacerówka, najpierw zachwyciłam sie nim na necie,a na żywo już trochę zapał opadł - przy spacerówce podkreślam - chociaz nadal jest na naszej wóżkowej liście - mój maż nie jest przekonany do kółek piankowych - no ale stąd jest ta waga - 8,5 kg, biorąc pod uwage że nasze dzieci juz z początkiem wiosny moga korzystać ze spacerówek to akurat ta wydaje się dla mnie zbyt płytka i nie dla takiego maleństwa ale jeszcze go nie skreśliłam z listy, zastanawiam się nad navingtonem cadetem obecnie
odnośnie skurczy w stopach to pojawiły się w mnie dwdwukrotnie w ciągu ostatnich dni, w zasadzie chodzi tu o palce stóp - toche zaniedbałam branie magnesinu, ciągnienie brzucha od piersi do pepka też mam ( ja to chyba wszystko mam) ale też wystąpiło to u mnie dwukrotnie chyba nawet jak byłam przemęczona = dobrze zę stało się to w domu to krótkie leżanko pomogło - cały czas myśłałam że to w ten sposob odczuwa sie rozciąganie skóry, jak mały był jeszcze w zeszły tygodniu pośladkowo to nic z takich rzeczy nie czułam a od momentu jak się odwrócił to i dusznści, zadyszki, lekka zgaga ni i wąśnie to ciągniecie na górze -ale wszysko "zniese" dla mojego kochanego dzidziola, chociaz mój maz ówi że stasznie jęcze, no ale komu jak komu jemu to chyba moge troszke poględzić co mi dolega, a poza tym mamaAlles kupię sonie chyba po porodzie narazie mam z truiumpha classica i dobrze się spisuja, obecnie mam 65F, ale jak mi mocno urosna to juz obcziłam minimaizery z triumpha i chyba sobie kupię - oczywiście po nawale mlecznym
miłego dzionka ja spadam budzić męzusia bo wczoraj jak w nocy z pracy wrócił to wogóle się nie kłądł tylko malował naszą sypailnie, pożniej wyszliśmy ze znajomymi wypił ze 3 piwka i padl jak długi
ja tez myślałam o navington cadted ale opinie w necie mnie zniechecily, szczeegolnie o tym braku amortyzacji. poczytaj sobie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey kochane, ja już od 6 nie śpię i czekam, aż mężul wstanie.
Wczoraj do 1 w nocy sobie gawędziliśmy, a wszystko dzięki braku tv i neta w domucoś się chyba zepsuło w upc, bo nic nie działa. Polecam takie odcięcie od multimediów - pomaga w polepszeniu stosunków małżeńskich
Dodzwonić się wczoraj cały dzień do nich nie mogłam i tylko posłuchałam komunikatu: "w związku z przeprowadzeniem prac w dniu 25 lipca będą przerwy w dostawie internetu i tv". Najlepiej, że wczoraj był 21
Teraz jest net ale ciekawe jak długo

po za tym u nas wszystko ok oprócz tego, że straaasznie brzydka pogoda i zimno brrr, zmykam z powrotem do łózia

udanej niedzieli kochaniutkie

kate ostatecznie wybraliśmy tę http://www.euro.com.pl/pralki/samsun...sw2.bhtml#opis

anesh, kate, coco dziekuję

weronika no ja z 70kg startowałam
muminek śliczne zdjęcia

tamlin wow śliczny torcik! tak zdolnej cioci
co do prania to ja w przyszłym tygodniu piorę rzeczy 0-3 mc w pierwszej kolejności, co do reszty to się zastanawiam, bo zanim ich będę używała to trochę minie

maggie śliczny brzusio

kraven ja chciałam kupić później, ale tak akurat wyszło, że kołderkę i podusię kupiła nam męża chrzestna + pościel
kurczę nawet tego jeszcze nie widziałam, bo teściowie na urlopie, a jak na razie to u nich wszystko stoi wraz z łóżeczkiem i wózkiem
bardzo ładna pralka
nie wierze, że startowałaś z 70 !!! na tym zdjeciu co pokazywałas ostatnio nie widac tego !! moze cos waga szwankuje

a co do ubranek to kochana a skad ty wiesz jaka dluga sie dziecinka urodzi i czy zaraz w 62 nie wskoczycie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
obiecane zdjecie tortu Łukaszka

Faceci śpia a ja zamiast polezec to juz u was siedze z kawka bo mnie juz żebra od leżenia i miednica bolała

ja dzisiaj robie muffinki z malinami

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:16   #1174
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

aha i radzę wpisać sobie na allegro "KLUPŚ" i szukać tych zestawów bo sa w różnych cenach nawet za 680 widziałam.
A te wszystkie mebelki Klupś produkują u mnie w mieście.
Stary 2012-07-22, 13:28   #1175
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Sojka no to jak nie jest na stale to nadal to jest moj typ
ja go przykrece,ale pozniej chcialabym go zdjac.
no wlasnie ja widzialam zestaw z zyrafa za 680

U mnie sie już fryty smaża i kotleciki
Nie dlugo mąż wroci z pracy i zjemy sobie.

dearlie póki mozesz to leniuchuj
ja gdyby nie synek tez pewnie bym sie lenila

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:42   #1176
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Heeej laseczki!
I nowe mamusie!! fajnie że dołączyłyście!
my z powrotem w domciu...

No i po co o bloku czekoladowym było wspominać? To był przysmak mojego dzieciństwa, z bratem zawsze walczyliśmy o to kto wyliże garnek :P

Co do skurczów palców - mam i dlatego boję się ruszać palcami na wszystkie strony i przeciągać bo nie wiadomo w którym chwyci a boli to pierońsko!!

Mam pytanie odnośnie do tej karty z ruchami - trzeba mieć ją przy sobie cały czas, prawda? moja Zosia ruchy ma raczej nieprzewidywalne, wiadomo że zaczyna szaleć po posiłku i kiedy się położę, ale nie jest tak że są to jakieś regularne pory...
Zapytałam mojego gina o ruchy i liczenie. On popatrzył na mnie i mówi do mnie: już chciałaem podać liczby ale znając panią będzie pani siedzieć, liczyć i się denerwować Ruchy ma pani czuć co jakiś czas. Dziadyga jeden, panikarę ze mnie robi, choć nigdy u niego nie panikowałam
Cytat:
bylam wczoraj na fachowej sesyjce po znajomości .Moge sie pochwalić??

a co do tej szyjki to u nas w de tez za chetnie nie badają,przed urlopem w 22 tyg mi zbadali pierwszy raz od poczatku jak byly 2 usg dopochwowe a teraz znow nic jak bylam....

śliczne fotki i brzusio of kors

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mamusie mam pytanko bo się martwię,czy Wam też tak ciężko się oddycha?

Mam wrażenie że brakuje mi tchu i nie mogę w pełni zaczerpnąć powietrza.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Ja wszystkie piorę

Śliczne zdjęcia

Też mi się ciężko oddycha, a w szczególności jak się położę na chwilę na plecach z poduchą pod dupką.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mi też się coraz ciężej oddycha, przepona zduszona.
To wypiorę wszystko.
Nie pokazywałam Wam tortu Pauli, co ciocia jej zrobiła. Poprawiam się
Pychota

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Mi powiedziała, że kanałowo go będziemy robić, ale nie wiem kiedy to nastąpi, bo od końca kwietnia do dnia dzisiejszego robi mi jednego zęba też kanałowo i nie może skończyć, bo nie ma zdjęcia i tak się czai powoli, ale ciągle jak mi coś wwierca w korzenie to mnie prąd przechodzi i znowu daje lekarstwo Mam nadzieję, że już w poniedziałek skończy, bo nie wiem czy do porodu zdąży mi zrobić te dwa kanały, a mam jeszcze inne zęby do podleczenia, a wolałabym nie chodzić już jak urodzę, bo nie wyobrażam sobie czekania w kolejce po kilka godzin...

Elena dzięki za odpowiedź Ale teraz i tak mi chyba laserem nie będzie wypalała? Bo z tego co się orientuję, to w ciąży nie wolno lasera....
Hm... nie wiem, ale chyba nie bo ja też mam taką brofdawkę kwalifikującą się do wypalania a mam do po ciąży poczekać.

Cytat:

Faceci śpia a ja zamiast polezec to juz u was siedze z kawka bo mnie juz żebra od leżenia i miednica bolała
Następny tort, robicie mi ochotę chociaż normalnie nie przepadam.

Cytat:
Dzień dobry. Słonko w końcu mnie rano przywitało. I telefon Kropka Mój tatuś dzwonił że już na pasiekę jadą. I tak od piątku, od rana do wieczora. No ale dziadkowi trzeba pomóc. Tak miał pomagiera - babcię, ale od października kiedy miała udar leży. Dziadek ma 86 lat, nie ma nogi, ma za to raka pęcherza moczowego i 60 uli z pszczołami. Tata kilka sprzedał, oczywiście po wielkiej walce, a tu na następny dzień było jeszcze więcej nowych. Dziadek nie ma siły, ale nie sprzeda, kłótnie są ciągle, bo mój ociec non stop tam jeździ, matka się wścieka bo na niego liczyć nie może, no i od kilku weekendów nawet Kropek jeździ. A dziadek terrorysta zadowolony. Wczoraj go w jajka 7 pszczól użarło, bo sikał przy ulu, a on przez tego raka to siura co 5 minut. Ech masakra jakaś.

Potwierdzam, my jak się przeprowadziliśmy, przez 3 dni nie mieliśmy tv ani neta.
Aż 7

Cytat:
Brzuszek z tego co wyczytałam obniża się 3-4 tyg przed porodem, więc kochana twój czas najwyraźniej nadchodzi matko jak ja wam zazdroszczę tych bliskich terminów, też już bym chciała być na tym etapie ciąży a tymczasem jeszcze 8 tyg minimum powinna moja Lili wytrzymać ze mną w dwupaku, jutro wizyta i mam nadzieję, że szyjka trzyma ładnie jak do tej pory było, za długo już nie byłam u lekarza i ciutkę się denerwuję, czy tam na dole wsio ok. Ciekawe, czy teraz już będę musiała co dwa tyg na wizyty śmigać? jutro się okaże
Będzie ok. Też myślałam, że przez moje przeboje będę cześćiej biegać a tu niespodzianka, i dalej co 3 chyba, że coś będzie się działo.

Wczorajszy grill nie był taki zły. Chłopaki się śmiały, że powinnam na dyskotekę jechać bo z tyłu to niezła laska jestem, a potem mogę się odwracać i demonstrować brzucholka

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:43   #1177
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:

Mnie też bolą żebra i miednica od leżenia, więc za długo pospać nie mogę, bo później wstaję obolała, niedługo chyba na siedząco będę spała

Cytat:
Lidka na pewno jest wszystko dobrze i ja już dzisiaj trzymam kciuki

u mnie rosołek sie już gotuje. Słoneczko nawet wyszlo i świeci na balkon.

dzisiaj się z mężem musimy wziąść za wyprawkowe sprawy.
musze policzyc ile jakich ubranek mam,ile musze dokupić czego i w jakich rozmiarkach. Bo jak na razie to zbyt wiele nie mamy.
ciiagle jakies finanse na drodzee. Na szczescie mamy czas,bo wszystko skompletowane chcialabym miec dopiero we wrzesniu gdzies na poczatku,bo termin mam na pazdziernik.
ale na koniec sierpnia zamawiamy lozeczko z komoda to co chyba Tamlin pokazywala. Tylko wlasnie prosilabym o link do tego zestawu.
wozek kupimy na samym koncu.

tamlin zaamilowaniem dziadka sa te pszczoly widac. Starsi ludzie nie chetnie rezygnuja ze swoich pasji i zajec. Dlatego pewnie jeszcze nie jedna walka bedzie,zeby ich sie troszke pozbyc
Też tak myślę, ale jednak 5 tygodni nie byłam na wizycie, bo ginek wybył na urlop, więc już mocno ciekawa jestem, co i jak tam na dole no i kiedy ktg będziemy robić i następne usg dokładne i czy co dwa tygodnie już będę chodzić na wizyty teraz czy jeszcze nie? sporo się tych pytań nazbierało, więc dobrze, że to już jutro
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:47   #1178
elena_100
Wtajemniczenie

Zapmniałam. Poszłam dziś na śniadanie i teściowa mówi do teścia, że trzeba nam na korytarzyku więcej miejsca zrobić (wypieprzyć starą szafę) żeby na początku miejsce na wózek było. A on na to, że nie będzie wózka na górę nosił, jak chce to niech se go sama nosi. No ja rozumiem, że potem będzie sobie stał na dole, bo w końcu targanie go po schodach to .żadna przyjemność, ale na początku wózek pod ręką jest potrzebny. Nie mam kołyski, jak nic nie pomoże to choć Maluszkową w wózku bym pobujała.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:47   #1179
lidka0308
Zadomowienie

a najbardziej mnie ciekawi, czy jak już będę co dwa tyg śmigać, to będzie ode mnie brał połowę kasy za wizytę? moja przyjaciółka miała właśnie takiego lekarza, że zmniejszył stawkę a ten mój to nie wiem jak zrobi
Stary 2012-07-22, 13:47   #1180
colds
Zakorzenienie

Witam niedzielnie

Cytat:
Wyciągnęłam wszystkie rzeczy małego aby wyprać i tak się zastanawiam czy Wy pierzecie te na 3-6 miesięcy, czy tylko 0-3? No bo 3-6 to na 62cm no i miałam uszykowane, ale te 3-6 mnie jakoś stopuje. Pierzecie czy nie?
Będę prać

muminek - Świetne zdjęcia

anesh - Mnie też skurcz nawiedził.. Łydka boli aż do teraz

Chciałam Was nadrobić.. Ale w sumie to mi się nie chce. Przeleciałam po łebkach i tyle..

Wróciliśmy wczoraj około 3 do domu. Byliśmy u znajomego na billardzie i jakoś czas na zwiał.. A do brata TŻa przyjechała dziewucha.. I po prostu.. tragedia.. Drze się od rana, w ogóle nie zwraca uwagi na to, że ktoś inny może jeszcze spać
Stary 2012-07-22, 13:51   #1181
Katee27
Zadomowienie

Witam niedzielnie!
U mnie słoneczko a ja jeszcze w piżamie w łóżkumuszę się ogarnąć.Noc spędziłam sama w domu,bo moi faceci jednak uparli się na spanie w namiocie i tyłki im zmarzły...Juruś obudził się po 5-ej i mówi,zeby tata zgasił światłoi przed 6-stą byli już w domu.Akurat wstałam na siku i proszka.I ostatecznie wstałam przed południem,oj dawno tak nie pospałam.

Cytat:
Nadrobilam
byliiśmy u mamci,objadlam sie jablecznika i sasiad dal mi jablka z sadu to zesmarzylam i do ssloiczkow. Uwiellbiam takie.
O ja też uwielbiam takie zesmażone,zwłaszcz a do szarlotki.
Anuś podrzuć mi słoiczek i buraczków z patelni od razu

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Jak ona się pojawia - tak z dnia na dzień czy najpierw jasna, a potem ciemniejsza...?
Nie każdej pojawia się ta linia..

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
w koncu Was dogonilam i zaczelam 30 tc
Gratuluję!Pamiętam jak sama czekałam na to 3 z przodu

Cytat:
Ja właśnie mierzę na wysokości pępka, bo tam mam najbardziej wystający punkt brzuszka i sama nie wiem, czy mam duży czy mały, mam po prostu mój piękny brzucholek i uwielbiam go z jego wystającym pępkiem, który się odznacza nawet przez pas od spodni ciążowych i koszulkę, jedyne czego nie lubię, to jak mnie mężul smyra po tym pępku, bo mnie to strasznie łaskocze i on o tym wie i specjalnie czasem mi to robi drań jeden
O!Ty też masz wystający???bo już zaczynałam wierzyć w zabobon,że to tylko na chłopcówja swojej antenki nie lubie,wolałabym mieć normalny pępek

Cytat:
Brzuszek z tego co wyczytałam obniża się 3-4 tyg przed porodem, więc kochana twój czas najwyraźniej nadchodzi matko jak ja wam zazdroszczę tych bliskich terminów, też już bym chciała być na tym etapie ciąży a tymczasem jeszcze 8 tyg minimum powinna moja Lili wytrzymać ze mną w dwupaku, jutro wizyta i mam nadzieję, że szyjka trzyma ładnie jak do tej pory było, za długo już nie byłam u lekarza i ciutkę się denerwuję, czy tam na dole wsio ok. Ciekawe, czy teraz już będę musiała co dwa tyg na wizyty śmigać? jutro się okaże
Widziałam,ze jutro kilka z nas ma wizytę,ja też.Trochę się denerwuje...
więc prosimy o kciuki

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
u mnie znowu teściowa jest strasznie zniesmaczona, że na każdej wizycie lekarz bada mnie ręcznie na fotelu... jej zdaniem nie powinien tam za często gmerać
ostatnio " nakazała" mi bym się na godziła na takie badanie...
już sobie wyobraziłam minę mojego ginekologa kiedy mówi, proszę na fotel a ja mu odpowiadam, nie dziękuję, teściowa mi nie pozwoliła

Mi też gin gmera co wizytę,na szczęście nie tak boleśnie jak tamci w szpitalu.A tej kobietce co nie gmerała ginka na nfz ze 3mce,wyszło,że ma 3cm rozwarcia i trafiła do szpitala..Teściowa i jej złote rady

a ja przez ten twardniejący brzuszek i napór małej na szyjkę, mam zakaz współżycia do końca ciąży

Współczujęchoć ja do niedawna nie miałam ochoty na igraszki.

ostatnio pani z poradni laktacyjnej tłumaczyła nam, że dziecko chwyta nie sam sutek a całą otoczkę, więc bez znaczenia jest czy nasze sutki są wklęsłe czy nie. jak się dobrze malucha przystawi to takie osłonki są zbędne. ważne tylko by w szpitalu trafić na położną, która chętnie nam pomoże w prawidłowym przystawieniu do cyca

Nie zawsze chwyta z otoczką,trzeba mu pomóc,tzn.złapać w rękę pierś i palcami uchwycić sutek wraz z otoczką.Mój synuś na początku też nieraz mnie ugryzł w sutka,ale właśnie położna mi pokazała jak to robić,kiedy piersi były stożkowate od nawału pokarmu

a ja znów mam zgagę chociaż powinnam się przyzwyczaić, skoro dokucza mi codziennie...
Do tego trudno się przyzwyczaić...

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Skończyłam nadrabiać wczorajszy dzień. Ale żeście naskrobały
Witam wszystkie nowe mamusie. fajnie, że nas coraz więcej
Chciałam się pochwalić, że weszłyśmy w 7 miesiąc, czyli rozpoczynamy III trymestr ale i tak chciałabym już wejść w ten bezpieczny okres i nie martwić się już o nic. Chciałam sobie poświętować, a mi męża do pracy wezwali i siedzę sama
a i się chwalę że w obwodzie brzucha mam na razie 87 cm
idę sobie jedzonko zrobić
Gratuluję

Dearlie dzięki za info o tym płynie,chyba go zakupię

maggie śliczny brzuszek i najlepsze życzenia imieninowe

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:11   #1182
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam się pochwalić, że weszłyśmy w 7 miesiąc, czyli rozpoczynamy III trymestr ale i tak chciałabym już wejść w ten bezpieczny okres i nie martwić się już o nic. Chciałam sobie poświętować, a mi męża do pracy wezwali i siedzę sama
gratulacje
ja też sama w domu, mąż na rybach zapowiedziałam mu, że to ostatni raz przed porodem. później sobie odbije a teraz trzeba mną się zająć

Cytat:
Mnie też bolą żebra i miednica od leżenia, więc za długo pospać nie mogę, bo później wstaję obolała, niedługo chyba na siedząco będę spała

Też tak myślę, ale jednak 5 tygodni nie byłam na wizycie, bo ginek wybył na urlop, więc już mocno ciekawa jestem, co i jak tam na dole no i kiedy ktg będziemy robić i następne usg dokładne i czy co dwa tygodnie już będę chodzić na wizyty teraz czy jeszcze nie? sporo się tych pytań nazbierało, więc dobrze, że to już jutro
mi się ostatnio właśnie na siedząco najlepiej śpi na plecach mała mnie przydusza, naciska na pęcherz i nerki aż mnie ból wyrywa ze snu. a znowu jak śpię na boku to kopie mnie zawzięcie w ten bok, na którym leżę... jakby chciała się wybić od materaca... pozostaje pozycja na wpół siedząca...

Cytat:
a najbardziej mnie ciekawi, czy jak już będę co dwa tyg śmigać, to będzie ode mnie brał połowę kasy za wizytę? moja przyjaciółka miała właśnie takiego lekarza, że zmniejszył stawkę a ten mój to nie wiem jak zrobi
za wizytę.
widzę, że sporo pytań się nazbierało. zapisz je sobie na karteczce bo kiedyś też miałam o coś pytać a na wizycie jakieś zaćmienie umysłu mnie dopadło i zapomniałam,co chciałam
ja teraz na wizyty śmigam co 3 tygodnie, wcześniej co miesiąc. od piątej wizyty płacę trochę taniej, ok 20- 30 zł, zależy od dnia

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie!

Widziałam,ze jutro kilka z nas ma wizytę,ja też.Trochę się denerwuje...
więc prosimy o kciuki

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-07-22 o 14:12
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:11   #1183
aaliyah
Zakorzenienie

Witam. U nas wreszcie słońce i ciepło. I cały tydzień tak ma być.

Cytat:
Nie każdej pojawia się ta linia..
Ja miałam w pierwszej ciąży linie, teraz nie mam. Podobno jeśli się pojawia to tylko przy pierwszej ciąży.

A antenkę miałam z dziewczynka i teraz z chłopcem też.

Nic mi się nie chce a trzeba na ebayu ciuszki powystawiać bo w różowych fatałaszkach to ja synka nie widzę.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:26   #1184
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a tak pytam...bo ja tez
a skad jak mozna wiedziec??ja okolice Paderbornu

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
tamlin muminek świetne te torty za naszych czasów takich nie było ?
nom,ja to juz mam cała galerie bo wszystkim znajomych dzieciom robie i moim na każda okazje,dzis robimy poprawiny dla znajomych i rodziny w de i znow robilam boba,wkleje wam wieczorkiem...na chrzciny juz tez pomysły zrbieram
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:44   #1185
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

O!Ty też masz wystający???bo już zaczynałam wierzyć w zabobon,że to tylko na chłopcówja swojej antenki nie lubie,wolałabym mieć normalny pępek

ja tez mam antenke i dziewczynke

Cytat:
gratulacje
ja też sama w domu, mąż na rybach zapowiedziałam mu, że to ostatni raz przed porodem. później sobie odbije a teraz trzeba mną się zająć

moj wlasnie wrocil z ryb i poszedl spac.od 7 rano z młodym nad woda siedzieli....ale mlody bardziej wytrwały....spidermana oglada

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Witam. U nas wreszcie słońce i ciepło. I cały tydzień tak ma być.

Ja miałam w pierwszej ciąży linie, teraz nie mam. Podobno jeśli się pojawia to tylko przy pierwszej ciąży.

A antenkę miałam z dziewczynka i teraz z chłopcem też.

Nic mi się nie chce a trzeba na ebayu ciuszki powystawiać bo w różowych fatałaszkach to ja synka nie widzę.

a ja w pierwszej mialam i w drugiej tez mam

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
a skad jak mozna wiedziec??ja okolice Paderbornu

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

nom,ja to juz mam cała galerie bo wszystkim znajomych dzieciom robie i moim na każda okazje,dzis robimy poprawiny dla znajomych i rodziny w de i znow robilam boba,wkleje wam wieczorkiem...na chrzciny juz tez pomysły zrbieram
ja okolice Essen

a torty tez sama zawsze robiena 4 urodziny mlodego zrobilam mu ben10.ale mial radochea w tym roku bedzie spiderman bo akurat ma na niego faze

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:52   #1186
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a ja w pierwszej mialam i w drugiej tez mam
Dlatego pisłam, że podobno. Jesteś pierwszą kobietą, od której słyszę że ma linie w drugiej ciąży.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 15:01   #1187
ula2689
Wtajemniczenie

Witajcie!Ja dziś ze słodkości konfiturę z wiśni zrobiłam a na obiadek boczek z grilla sie marynuje jeszcze.
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty.
Ja jutro ide po wyniki wymazu, mam nadzieję że nic nie wychodowałam.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 15:04   #1188
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje

mi się ostatnio właśnie na siedząco najlepiej śpi na plecach mała mnie przydusza, naciska na pęcherz i nerki aż mnie ból wyrywa ze snu. a znowu jak śpię na boku to kopie mnie zawzięcie w ten bok, na którym leżę... jakby chciała się wybić od materaca... pozostaje pozycja na wpół siedząca...

za wizytę.
widzę, że sporo pytań się nazbierało. zapisz je sobie na karteczce bo kiedyś też miałam o coś pytać a na wizycie jakieś zaćmienie umysłu mnie dopadło i zapomniałam,co chciałam
ja teraz na wizyty śmigam co 3 tygodnie, wcześniej co miesiąc. od piątej wizyty płacę trochę taniej, ok 20- 30 zł, zależy od dnia

No i mnie też chyba niedługo to czeka, bo zależy od nocy ale mała też mi okopuje bok, na którym akurat leżę i czasami tak mocno, że spać nie daje skoczek mój kochany, a na płasko na plecach nie idzie leżeć przez ten pęcherz właśnie, bo co 5 minut musiałabym się gramolić do toalety, więc dokładnie mam tak, jak ty
Stary 2012-07-22, 15:10   #1189
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Skończyłam nadrabiać wczorajszy dzień. Ale żeście naskrobały
Witam wszystkie nowe mamusie. fajnie, że nas coraz więcej
jak pierwszy raz mierzyłam... chyba ze 2 miesiące temu to miałam 85 cm
tak narzekam a widać niepotrzebnie, bo różnie bywa z tymi obwodami i kilogramami
sprawdziłam na mailu i po Twoim zdjęciu widać że szczuplutka byłaś przed ciążą, więc jest spokojna - nie tylko ja tak mam
buziaki dla Ciebie i Dzidzi

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Zapmniałam. Poszłam dziś na śniadanie i teściowa mówi do teścia, że trzeba nam na korytarzyku więcej miejsca zrobić (wypieprzyć starą szafę) żeby na początku miejsce na wózek było. A on na to, że nie będzie wózka na górę nosił, jak chce to niech se go sama nosi. No ja rozumiem, że potem będzie sobie stał na dole, bo w końcu targanie go po schodach to .żadna przyjemność, ale na początku wózek pod ręką jest potrzebny. Nie mam kołyski, jak nic nie pomoże to choć Maluszkową w wózku bym pobujała.
co za człowiek!!!
Ci faceci to chyba bez względu na wiek są mało myślący!
jak on tak mógł w ogóle powiedzieć?!

miałam tak fatalną noc że szok
teraz zamiast sprzątać ciągle się pokładam, bo głowa mi pęka
ehhhh... koniec przerwy - pora na łazienkę
Stary 2012-07-22, 15:14   #1190
marta1986222
Zakorzenienie

Dziewczyny czy macie takie odczucie czasem parcia na pochwę,odbyt i okolice bo się martwię,od rana dzisiaj mam takie uczucie jakby mnie mała naciskała tak nisko.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 15:15   #1191
aga_ton
Wtajemniczenie

kurcze, tak kusicie tymi wiśniami, że i mi się zachciało domowego dżemu tylko, że u mnie wiśnie po 6 zł
powariowali z tymi cenami w tym roku

trzeba się chyba będzie zadowolić konfiturą z mirabelek, bo póki co tylko to drzewko owocuje. czereśnie robale pożarły, mimo że pryskane były
ale pocieszam się, że na jesieni wreszcie weźmiemy się za sad

w tym roku marnie u mnie z przetworami. do tej pory zrobiłam tylko ogórki kwaszone i korniszony z miodem. pomroziłam fasolkę szparagową i jagody. może jeszcze uda mi się zrobić kilka słoików papryki, nie wiem tylko czy dam radę
Stary 2012-07-22, 15:16   #1192
lidka0308
Zadomowienie

No i zamówiłam na all ostatnie pierdółki do wyprawki typu pieluszki flanelowe, woreczki na pokarm, prześcieradła no i znowu poszło trochę kaski a nie mam jeszcze pościeli, tzn. poszewek na pościel do łózeczka, pościeli do wózka i kocyków, ale to sobie zamówię w prezentach, bo mama mi kazała wszystkiego nie kupować, żeby oni też coś mogli dla wnuczki sprezentować no i zostaje z dużych rzeczy fotelik do samochodu i laktator a później może jakiś leżaczek bujaczek, ale leżaczek to już pewnie używany poszukam a dziś w ikei muszę zakupić ręczniki dla maluszkowej
Tyle rzeczy mam już kupionych a tu ciągle jeszcze coś się pojawia z takich niby drobiazgów, ale niezbędnych. Dla siebie nie mam już tylko koszuli do karmienia i biustonoszy
Niedługo mogę pakować torbę do szpitala
Stary 2012-07-22, 15:19   #1193
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

My zmykamy do mamci mojej.
posiedzimy troszke na podworku.

mały buszuje w brzuszku,aż skacze. Akurat okupuje podbrzusze.

co do lini to ja nie mam i w pierwszej ciazy tez nie mialam,ale moja bratowa miala w trzech ciążach

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-22, 15:21   #1194
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy macie takie odczucie czasem parcia na pochwę,odbyt i okolice bo się martwię,od rana dzisiaj mam takie uczucie jakby mnie mała naciskała tak nisko.
Marta ja tak mam właśnie i dlatego też czekam z niecierpliwością do jutra, żeby się upewnić, że z szyjką wsio ok, bo mnie często mała tak ciśnie tam a jak pisałam na wizycie byłam ostatnio 5 tyg temu
Stary 2012-07-22, 15:21   #1195
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tak niestety mam, akurat przydarzyło to się podczas wizyty u ginekologa. do tego doszedł napięty brzuch... okazało się, że mała strasznie napiera na szyjkę, więc w takich chwilach mam bezwzględnie się położyć, wziąć no spę, magnez i czekać. gdyby ból utrzymywał się nadal, dzwonić koniecznie do lekarza.
Stary 2012-07-22, 15:22   #1196
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:

Ja tak mam czasami,a jak poleze to przechodzi
taki ucisk czuje jakby wyjsc maly chcial juz.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-22, 15:27   #1197
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Marta ja tak mam właśnie i dlatego też czekam z niecierpliwością do jutra, żeby się upewnić, że z szyjką wsio ok, bo mnie często mała tak ciśnie tam a jak pisałam na wizycie byłam ostatnio 5 tyg temu
Cytat:
ja tak niestety mam, akurat przydarzyło to się podczas wizyty u ginekologa. do tego doszedł napięty brzuch... okazało się, że mała strasznie napiera na szyjkę, więc w takich chwilach mam bezwzględnie się położyć, wziąć no spę, magnez i czekać. gdyby ból utrzymywał się nadal, dzwonić koniecznie do lekarza.
Cytat:
Ja tak mam czasami,a jak poleze to przechodzi
taki ucisk czuje jakby wyjsc maly chcial juz.

Dzięki dziewczyny

Właśnie wzięłam nospę i leżę,mam nadzieję że przejdzie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 15:32   #1198
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
No i zamówiłam na all ostatnie pierdółki do wyprawki typu pieluszki flanelowe, woreczki na pokarm, prześcieradła no i znowu poszło trochę kaski a nie mam jeszcze pościeli, tzn. poszewek na pościel do łózeczka, pościeli do wózka i kocyków, ale to sobie zamówię w prezentach, bo mama mi kazała wszystkiego nie kupować, żeby oni też coś mogli dla wnuczki sprezentować no i zostaje z dużych rzeczy fotelik do samochodu i laktator a później może jakiś leżaczek bujaczek, ale leżaczek to już pewnie używany poszukam a dziś w ikei muszę zakupić ręczniki dla maluszkowej
Tyle rzeczy mam już kupionych a tu ciągle jeszcze coś się pojawia z takich niby drobiazgów, ale niezbędnych. Dla siebie nie mam już tylko koszuli do karmienia i biustonoszy
Niedługo mogę pakować torbę do szpitala
lidka, a u jakiego sprzedawcy robiłaś zakupy? pytam, bo nie mogę znaleźć takiego, który miałby wszystkie drobiazgi, których mi brakuje

a ręczniki z ikei już mam według mnie bardzo dobrze chłonną wodę ja i mój tż bardzo je lubimy.

dziewczyny, mogłybyście polecić łóżeczko turystyczne? mała będzie głównie w drewnianym, ale w ciągu dnia czasem zdarzy mi się ją położyć w salonie, a nie chciałbym ciągnąć tego z sypialni.

i jeszcze elektroniczną nianię, macie jakąś sprawdzoną?
Stary 2012-07-22, 15:43   #1199
lidka0308
Zadomowienie

no właśnie zamawiałam u kilku bo u jednego nie mogłam też znaleźć, więc skorzystałam z tych najbardziej polecanych z pierwszej strony czyli rodzyneczki justinex i raj rodzica
Stary 2012-07-22, 15:45   #1200
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Przewijak nie jest na stałe.

Ja nawet tego przewijaka nie będę używać ani przykręcać do komody

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Bardzo mi się podoba ten zestaw i tez bym pewnie kupiła, gdyby nie to ciemne drewno, zestawy z misiem są trochę jaśniejsze, ale też za ciemne, gdyby były w kolorze sosna lub podobny to bym brała.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości