Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 13:09   #2731
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
nafiyqa tak się niby mówi, że dziewczynka odbiera mamie urodę

ale wczoraj teściowa na mnie patrzy i mówi -o, ale cię obsypało, na dziołchę, bo na chłopa tak nie obsypuje :p no ciekawa jestem, mąż zaczął już do brzucha mówić per "Tamara"

Jej ja jestem ciekawa, juz niedługo wizyta (3 sierpnia) jak myślicie iśc w tym tygodniu zrobić badanie moczu i krwi czy w następnym?

ja nie mam żadnych przeczuć co do płci, chociaż ... mówie wszystkim że będzie pewnie dziewczynka, nawet z przyjaciółką się załozyłam o koktail hahah... no ale... 50 na 50

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:20   #2732
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja robię w tygodniu kiedy mam lekarza. Teraz w pt wizyta, to w pon na badania pójdę.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:22   #2733
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

ale wczoraj teściowa na mnie patrzy i mówi -o, ale cię obsypało, na dziołchę, bo na chłopa tak nie obsypuje :p no ciekawa jestem, mąż zaczął już do brzucha mówić per "Tamara"
Oby oby, jestem za!!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Hosenka : ja też bym nie zasnęła, zawsze mam paranoję

Nafiyqa - a 10 sierpnia to będzie który tydzień??
Lady: no właśnie super, i taka właśnie jesienno-zimowa jest.
Liczac od ostatniej miesiaczki to bedzie 11tc 5dni.
Nie za szybko to usg?

Czy ginekolog po zwyklym usg moze stwierdzic jaki jest konkretnie tydzien i dzien ciazy? Mi tak powiedzial: "Po usg widze, ze jest to 8 tydzien i 2 dzien ciazy." Ale to z kolei nie zgadza mi sie z ostatnia miesiaczka...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:22   #2734
hope01
Zakorzenienie

ja nie mogę sobie nóg podkurczyć jak leżę na plecach, bo czuję, jakby mi ktoś pęcherz ściskał

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:47   #2735
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Oby oby, jestem za!!

Nie za szybko to usg?

Czy ginekolog po zwyklym usg moze stwierdzic jaki jest konkretnie tydzien i dzien ciazy? Mi tak powiedzial: "Po usg widze, ze jest to 8 tydzien i 2 dzien ciazy." Ale to z kolei nie zgadza mi sie z ostatnia miesiaczka...
Nie za szybko.
Ja usg na którym właśnie zobaczyłam już dziecko machające rączkami miałam w mniej więcej tym samym czasie co ty
Tak, usg "wylicza" wiek ciąży, tydzień i dzień. Czasem się może trochę różnić od daty która wychodzi z ostatniej miesiączki bo usg liczy ten wiek ciąży wg wymiarów płodu. A nigdy nie wiadomo kiedy była owulacja i faktycznie nastąpiło zapłodnienie.
Ale to zwykle nie są duże różnice, wg tego co pokazuje USG a co wychodzi z miesiączki.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja nie mogę sobie nóg podkurczyć jak leżę na plecach, bo czuję, jakby mi ktoś pęcherz ściskał
Ja mogę, tylko, że ciągnie mnie w pachwinach, i w ogóle mam takie uczucie ciężkości, jakby się czuję pełna w środku ciągle. To się dopiero niedawno pojawiło, nie miałam tego parę dni temu. Czuję, że dół brzucha jest trochę wypchnięty do przodu, jest twardszy, czuję "coś".
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:53   #2736
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego akurat lewy bok??
Lubię tak spać, w ogóle najbardziej lubię na boku, ale czemu lewy to nie mam pojęcia

O...ale fajne, nie? http://allegro.pl/jesien-wyprawka-dl...493261332.html
Trochę drogi zestaw jak na 30 parę ciuszków

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jej ja jestem ciekawa, juz niedługo wizyta (3 sierpnia) jak myślicie iśc w tym tygodniu zrobić badanie moczu i krwi czy w następnym?

ja nie mam żadnych przeczuć co do płci, chociaż ... mówie wszystkim że będzie pewnie dziewczynka, nawet z przyjaciółką się załozyłam o koktail hahah... no ale... 50 na 50
Idź 2 dni przed wizytą, żeby mieć wszystko na świeżo-będziesz miała pewność, że wyniki są aktualne.

A ja już nie wiem co bym chciała... O wiem! Chciałabym żeby moje dziecko było mądre i grzeczne Trochę przeraża mnie wychowywanie syna-nastolatka..... Z córką jednak ma się jednak taką fajną relację baba z babą
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:59   #2737
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No drogi, min. 10zł za ubranko wychodzi. Sporo.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:21   #2738
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie za szybko.
Ja usg na którym właśnie zobaczyłam już dziecko machające rączkami miałam w mniej więcej tym samym czasie co ty
Tak, usg "wylicza" wiek ciąży, tydzień i dzień. Czasem się może trochę różnić od daty która wychodzi z ostatniej miesiączki bo usg liczy ten wiek ciąży wg wymiarów płodu. A nigdy nie wiadomo kiedy była owulacja i faktycznie nastąpiło zapłodnienie.
Ale to zwykle nie są duże różnice, wg tego co pokazuje USG a co wychodzi z miesiączki.
Faktycznie, jest roznica ledwie 4 dni.
Bardzo, bardzo dziekuje Ci za cierpliwe odpowiadanie na moje watpliwosci
Naprawde ten watek daje wiele pozytecznego!!

Stary 2012-07-22, 15:13   #2739
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, jest roznica ledwie 4 dni.
Bardzo, bardzo dziekuje Ci za cierpliwe odpowiadanie na moje watpliwosci
Naprawde ten watek daje wiele pozytecznego!!
Nie ma za co.
Ja też mam ogromną pomoc od dziewczyn, które są na dalszym etapie ciąży niż ja, oraz od tych, dla których to drugie dziecko.
Jak tu przywędrowałam wiedziałam bardzo niewiele - no sporo o okresie prenatalnym bo tak się złożyło, że bardzo niedawno pisałam z tego egzamin na studiach, ale o samej ciąży...nic, bardzo niewiele.
Rady dziewczyn doświadczonych strasznie cenne są!

Ad tego zestawu ciuszków - widzicie, ja nie mam wyczucia, bo porównuję z cenami nowych - i mi się tanio wydawało, zwłaszcza, że to nie są cienkie bodziaki tylko spodnie/bluzy/sweterki a to jest droższe. Ale dzięki za sugestię, na razie nic nie kupuję, pewnie po połowkowym dopiero lub później.
Ale kocyk który mam strasznie mnie rozczula

Wiem, że HM ma fajne rzeczy dla dzieci, tam z cenami w miarę w sensem?
Stary 2012-07-22, 15:42   #2740
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja patrzyłam ceny to mnie zabiły wiesz, jak się kupuje na prezent dla Malucha albo jednorazowo to można sobie pozwolić, ale jakby tak kompletować całą wyprawkę...... ja będę kupowała faktycznie te z allegro, fajne można znaleźć i w super cenie więc co mi tam, a jak do lekarza czy jakieś "wyjściowe" to nowiutkie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 15:49   #2741
badziabadzia
Zakorzenienie

hej dziewczyny ale sie dzis objadlam frytek! Wzielismy sie z tz za smazenie i oczywisciee troszke nam sie za duzo poobieralo w ogole, ostatnio tak, do obiadu, chodze ciagle glodna! pozniej moge juz nic nie jesc ale rano masakra jest wczesniej pisalam Wam, ze zdobylam pierwszy ciuszek dla malucha ale post mi sie usunal i stracilam wene.. kupilam sliczna bluze w 5 10 15, wydaje mi sie, ze nie jakos starsznie drogo - niecale 30zl, ale nie mam jeszcze doswiadczenia wiec moge sie mylic bluza jest niebieka, taka misiowata, z uszkami na kapturze tylko rozmiar spory, bo tylko 74 bylo.. bedzie musiala poczekac na maluszka
Stary 2012-07-22, 15:54   #2742
Debrah
Zakorzenienie

No właśnie, to bankructwem grozi, za jeden ciuszek 60 - 70zł, masakra jakaś. Wyprzedaże są najlepsze, albo ciuszki używane/od kogoś. Tym bardziej, że w początkowym okresie to będą przecież bardzo krótko służyć i zwyczajnie szkoda.
Stary 2012-07-22, 16:09   #2743
badziabadzia
Zakorzenienie

ja jak tylko poznam plec mam w palnie polowanie na jakis fajny zestaw na allegro
Stary 2012-07-22, 16:56   #2744
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Oby oby, jestem za!!

Nie za szybko to usg?

Nie za szybko. Przy regularnych cyklach data porodu z OM jest dość wiarygodna. Natomiast tp z usg zmienia się, w zależności od wielkości dziecka (jedno rodzi się mając np. 3 kg, a drugie 4 kg), także w zależności od tego jak dokładnie lekarz zrobi pomiary maleństwu. Ja raczej sugeruje się datą OM. Moja córka była dość duża, więc za każdą wizytą na usg lekarz podawał mi wcześniejszy termin porodu - co mijało się z rzeczywistym wiekiem ciąży. czytałam, że najbardziej wiarygodny tp określany jest z usg wykonanym właśnie ok. 12 tyg.

Cytat:

Brzydka cera = dziewczynka to mit Nie nastawiajcie się. Oczywiście życzę spełnienia marzeń co do płci, ale to że ,,córka zabiera urodę" się nie sprawdza.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35447495]No drogi, min. 10zł za ubranko wychodzi. Sporo.[/QUOTE]
Moim zdaniem nie drogo, bo fajne bluzy, sweterki i spodnie kosztują dużo więcej niż 10 zł. Natomiast w tym zestawie jest dużo ciuchów ,,na wyjście" i myślę, że maluch tego nie wynosi. W domu najlepiej ubierać dzidzi na luzie.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 17:11   #2745
Debrah
Zakorzenienie

dziewczyny od jakichs 25 minut bardzo boli mnie brzuch ale wysoko jakby na wysokosci pepka i nad nim. Boje sie. Wzielam no spe przed chwilka, co robic???
Stary 2012-07-22, 17:46   #2746
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny od jakichs 25 minut bardzo boli mnie brzuch ale wysoko jakby na wysokosci pepka i nad nim. Boje sie. Wzielam no spe przed chwilka, co robic???
Dopiero przeczytałam. Jak tam ból przeszedł?
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 17:50   #2747
badziabadzia
Zakorzenienie

jak tam Debrah, lepiej?
Stary 2012-07-22, 18:00   #2748
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co.
Ja też mam ogromną pomoc od dziewczyn, które są na dalszym etapie ciąży niż ja, oraz od tych, dla których to drugie dziecko.
Jak tu przywędrowałam wiedziałam bardzo niewiele - no sporo o okresie prenatalnym bo tak się złożyło, że bardzo niedawno pisałam z tego egzamin na studiach, ale o samej ciąży...nic, bardzo niewiele.
Rady dziewczyn doświadczonych strasznie cenne są!

Wiem, że HM ma fajne rzeczy dla dzieci, tam z cenami w miarę w sensem?
Zgadzam sie

Co do pytania o H&M - kiedys czesto zdarzalo mi sie kupowac tam ciuszki dla siostry (obecnie ma 6 lat). Regularne ceny zwykle powalaja, ale podczas przecen mozna wyhaczyc bardzo fajne okazje

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Nie za szybko. Przy regularnych cyklach data porodu z OM jest dość wiarygodna. Natomiast tp z usg zmienia się, w zależności od wielkości dziecka (jedno rodzi się mając np. 3 kg, a drugie 4 kg), także w zależności od tego jak dokładnie lekarz zrobi pomiary maleństwu. Ja raczej sugeruje się datą OM. Moja córka była dość duża, więc za każdą wizytą na usg lekarz podawał mi wcześniejszy termin porodu - co mijało się z rzeczywistym wiekiem ciąży. czytałam, że najbardziej wiarygodny tp określany jest z usg wykonanym właśnie ok. 12 tyg.
Dziekuje za informacje

Cytat:
Niestety nie pomoge, ale trzymam kicuki, zeby przestalo Cie to niepokoic

Co do ciuszkow - ja jestem lumpeksoholiczka. Od dluzszego czasu kupuje tam ubrania dla siebie. Ile razy zdarzylo mi sie widziec przepiekne ciuszki dla dzieci, ale nie bylo komu kupowac
Wiadomo, ze o ladna i niezuzyta bielizne ciezko, ale sweterki, sukienki, spodniczki, spodnie CUDNE i tanie!

Stary 2012-07-22, 18:18   #2749
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc Mamuski
nadrobilam już te dzisiejsze posty, co za tempo
bylam dzis u kolezanki i jej 6mies Niuni, strasznie im płacze bo kolkę ma..... jejciu, jak mi szkoda tej malutkiej i kolezanki też bo już sama nie wie co ma z małą robic zeby tylko przestała płakac....

A odnosnie ciuszków, rzeczywiscie roznie jest i nie ma co przesadzac z nadmiarem w rozm.56 ale kilka rzcezy trzeba miec bo maluszkowi jest bardzo niewygodnie w za duzych.
Ja juz mam okolo 20 szt bodziaków na 0-3 mies, z 10 tak do pół roczku do tego około 20 pajacyków welurowych do pół roczku, śliczną welurową bluze 0-3 mies, kombinezonik taki lzejszy na wiosnę, śpiworek do łóżeczka, przepiękny polarkowy pajac (ma kapturek z uszkami) na wyjscie ze szpitala (nowy kupilam za 17 zl , do tego kilka kaftaników i chyba 8 śpioszków tak do 3 mies. No i czapeczki szt 5 na 0-3 mies

Powoli kompletuję podstawową wyprawkę zeby pozniej na raz nie wydac majątku, przede wszystkim kupuję w lumpach albo na tablica.pl. raz znalazłam 8 pajacyków welurowych za 8 zł oczywiscie kupiłam
Zmobilizuje sie i jutro powstawiam fotki bo mąż idzie do pracy na 14 to bede miała czas i nie bedzie mi marudził ze okupuję komputer
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 18:18   #2750
Debrah
Zakorzenienie

Dopiero teraz troche zeszlo. Nie wiem co to moglo byc, napisalam mojej gin smsa, licze ze jak bedzie mogla to sie odezwie... pociesza mnie tylko ze bol jest/byl u gory a nie na dole...moze od zoladka cos..
Stary 2012-07-22, 18:22   #2751
nafiyqa
Zakorzenienie

Oooo tak, tablica.pl to super sprawa

Stary 2012-07-22, 18:36   #2752
marsi11
Zakorzenienie

hej dziołchy
ale naskrobałyście, ledwo Was ogarnęłam

my już po imprezie, dziś odpoczywam i w zasadzie cały dzień w łóżku z TZ i synusiem z przerwą na pichcenie- jestem tak zmęczona i bolą mnie nogi i głowa jakbym przynajmniej piła i tańczyła do rana
no ale odrobina lenistwa w niedziele nie zaszkodzi
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wszysciutenkie podłogi umyte, normalnie SZOK!!!!! Wchodzę, szczęka w dół, a mąż - "żebyś nie musiała się przemęczać"
o matko aż się wzruszyłam, kochany

a co do wysypu pryszczy- rany mam plecy jak koksiarz- całe w syfach, nigdy czegoś takiego nie miałam
można czymś smarować?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 18:42   #2753
Lubcia
Zadomowienie

Cześć wszystkim

Widzę że temat kupowanie ciuszków i ich rozmiary nurtują wiele z was mnie też ale powiedziałam sobie że jeszcze mam czas na kupowanie do póki nie będę pewna co siedzi w środku potem pewnie zacznę zbierać wyprawkę dla dzidzi i planować jak urządzić się w nowym pokoju, który odstąpi nam mój tatuśko a sam wprowadzi się do naszego małego pokoiku

Ja jutro wybieram się na badania a tak strasznie boje się pobierania krwi znowu będę przeżywała traumę a wizyta u gienia dopiero 4.08. wtedy to ma zrobić mi badania genetyczne i mam nadzieję, że wszystko będzie okej
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2012-07-22 o 18:43
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 19:01   #2754
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

Widzę że temat kupowanie ciuszków i ich rozmiary nurtują wiele z was mnie też ale powiedziałam sobie że jeszcze mam czas na kupowanie do póki nie będę pewna co siedzi w środku potem pewnie zacznę zbierać wyprawkę dla dzidzi i planować jak urządzić się w nowym pokoju, który odstąpi nam mój tatuśko a sam wprowadzi się do naszego małego pokoiku

Ja jutro wybieram się na badania a tak strasznie boje się pobierania krwi znowu będę przeżywała traumę a wizyta u gienia dopiero 4.08. wtedy to ma zrobić mi badania genetyczne i mam nadzieję, że wszystko będzie okej
hej lubcia- a do którego gina chodzisz? bo ja też z Wro jestem
Stary 2012-07-22, 19:04   #2755
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah może to od żołądka..... Ja wczoraj umierałam ale najadłam się smażonych kabanosów myślałam, że żołądek mi wyskoczy i musiałam chodzić zgięta wpół tak mnie ścięło :/ ale położyłam się spać i rano już było ok

moja mama dzisiaj nas odwiedziła i zrobiła mega pyszną pomidorówkę już wszamałam 2 talerze jeszcze jeden bym zmieściła

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 19:07   #2756
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ale sie dzis objadlam frytek! Wzielismy sie z tz za smazenie i oczywisciee troszke nam sie za duzo poobieralo w ogole, ostatnio tak, do obiadu, chodze ciagle glodna! pozniej moge juz nic nie jesc ale rano masakra jest wczesniej pisalam Wam, ze zdobylam pierwszy ciuszek dla malucha ale post mi sie usunal i stracilam wene.. kupilam sliczna bluze w 5 10 15, wydaje mi sie, ze nie jakos starsznie drogo - niecale 30zl, ale nie mam jeszcze doswiadczenia wiec moge sie mylic bluza jest niebieka, taka misiowata, z uszkami na kapturze tylko rozmiar spory, bo tylko 74 bylo.. bedzie musiala poczekac na maluszka
nooo to tak do jesieni sobie poczeka ta bluza hehehe
Stary 2012-07-22, 19:11   #2757
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej lubcia- a do którego gina chodzisz? bo ja też z Wro jestem
Super że też jesteś z Wrocka ja chodzę do gienia u siebie na osiedlu dzielnica Psie -Pole ale muszę też poszukać takiego lekarza, który będzie przyjmował też w szpitalu bo ten niestety nie pracuje w żadnym a ty do kogo chodzisz i z jakiej części miasta jesteś???
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 19:13   #2758
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Debrah może to od żołądka..... Ja wczoraj umierałam ale najadłam się smażonych kabanosów myślałam, że żołądek mi wyskoczy i musiałam chodzić zgięta wpół tak mnie ścięło :/ ale położyłam się spać i rano już było ok

moja mama dzisiaj nas odwiedziła i zrobiła mega pyszną pomidorówkę już wszamałam 2 talerze jeszcze jeden bym zmieściła
yummy uwielbiam pomidorówę
ja dzisiaj byłam z mamą i Sade w tawernie orłowskiej i zjadłyśmy po rybce grillowanej

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Super że też jesteś z Wrocka ja chodzę do gienia u siebie na osiedlu dzielnica Psie -Pole ale muszę też poszukać takiego lekarza, który będzie przyjmował też w szpitalu bo ten niestety nie pracuje w żadnym a ty do kogo chodzisz i z jakiej części miasta jesteś???
hehehe dobra nazwa
Stary 2012-07-22, 19:28   #2759
elllmi
Zakorzenienie

hej
nie lubię niedziel, bo od popołudnia myślę o tym, że jutro do pracy ale jeszcze miesiąc i baju baj jakaś taka się leniwa zrobiłam, nigdzie nie chce mi się wychodzić, wolę sobotni wieczór w domu spędzić mam nadzieję, że mi przejdzie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

http://demotywatory.pl/3871986/Faceci

usmiałam się jak głupia

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 19:29   #2760
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
hehe to jesteśmy z tej samej dzielnicy- niesamowite

ja chodzę na Piękną do gina,drugi koniec wrocka, super gości on na klinikach też pracuje- będę u niego rodzić
już omówiliśmy szczegóły cesarki hehehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości