Ślubujące w 2012 - część II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-21, 07:13   #1921
katie99kasia
Rozeznanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Katie
- masz rację każdy inaczej dochodzi do siebie, ale na swoim przykładzie - miałam tylko wycinane znamię i średnio przyjemne uczucie jak cię ta rana ciągnie, a nie miałam wielu szwów (sama sobie je ściągałam hahah). Poza tym chyba zbyt wiele kobiet w moim otoczeniu miało jednak negatywne odczucia po cesarkach... ale to z pewnością tak jak mówisz bardzo indywidualna sprawa.
Właśnie ja miałam 1,5 tyg temu wycinane znamię- dość spore i teraz mam szwy na plecach idę do ich ściągnięcia w środę. Na szczęście juz nic nie boli ale obawiam się ile mi sie to będzie goiło. Jak było w Twoim przypadku?
Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
My mamy potwierdzenie do dzisiaj.. Nikt nie dzwoni

Też myślałam żeby pytać kto będzie chętny ale część osób odpowiadało że nie wiedzą jeszcze.. Więc mam nadzieję że więcej chętnych niż miejsc w autokarze nie będzie
My idziemy w sierpniu na wesele kuzyna i z tego względu ze wesele jest u pani młodej (ok 150 km od pana młodego ) to ma być podstawiony autobus. Ale jak chodziliśmy zapraszać 2 tygodnie po nim (ta sama rodzina) to wszyscy mówili że jadą każdy swoim autem. Więc ja się cieszę że my zrezygnowaliśmy całkowicie z autokaru i busa- będzie tylko kierowca który po weselu będzie odwoził.

Dzisiejszym PM duuużo miłości i radości

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2012-07-21 o 07:15
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 07:57   #1922
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy potwierdzenie do dzisiaj.. Nikt nie dzwoni

Też myślałam żeby pytać kto będzie chętny ale część osób odpowiadało że nie wiedzą jeszcze.. Więc mam nadzieję że więcej chętnych niż miejsc w autokarze nie będzie
no to za telefon i dzwonić- niestety tak to jest...

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Jaka tu dziś cisza??? Nikogo nie ma
My dziś robimy porządki, ciągle zwozimy rzeczy z poprzedniego mieszkania i ciężko nam się pomieścić. Ciągle dowożone są kolejne pudła, których nie mam czasu rozpakować. Zanosi się ciężki weekend.

P.S znalazłam dla nas autko do ślubu bmw e60 cudo TŻ jest zachwycony
ja jak się przeprowadzałam to też była w szoku ile rzeczy człowiek nagromadził i gdzie to wszystko pomieścić super, że samochodzik znalazłaś

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
My też mamy potwierdzenie do niedzieli i narazie przeważnie dzwonili Ci co nie bedzie ich, mówię wam same nieszczęścia kilka rodzin nie przyjedzie bo maja żałoby, wczoraj mojego chrzestnego teściowa miała udar i jest w szpitalu i też nie wiadomo co dalej, ehh
oj to przykre... a dużo osób już Wam odmówiło? Z chrzestnym to jeszcze może się wszystko dobrze rozwiązać, jesli teściowa będzie się dobrze czuła i wszystko będzie OK to pewnie zdecyduje się przyjechać

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
My dzisiaj rozdaliśmy zaproszenia babcią Tżta. Średnio zachwycone były, tzn. wydaje się, że nie mają ochoty przyjść, jedna coś tam przebąkiwała, że jak to ta i ta ciocia nie zaproszona, że kuzynostwo też nie. I nic nie dają tłumaczenia, że to tylko obiad dla najbliższej rodziny.
Eh

My wczoraj odebraliśmy obrączki i Tż co chwile przymierza sprawdza czy będzie mu się dobrze nosiła, marudzi że niby uwiera i że nie przyzwyczajony coś na palcu mieć a widać jaki podjarany samym faktem, że może ją przymierzyć

nie rozumiem postawy babć- skoro to jest obiad a nie bal na 200 osób to wiadomo, że będą tylko najbliżsi - ciężko wyprawić obiad dla całej rzeszy ludzi. Nie wyobrażam sobie obiadu weselnego na 150 osób... A gadanie, że nie będzie tej czy tej cioci jest nie na miejscu- ciotki czy kuzyni to dalsza rodzina a babcia to bliższa
za obrączki- niech się TŻ przyzwyczaja

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:

Magnusia - a pytałaś ile opcja bez all inclusive? tak z ciekawości, ja nigdy tej opcji
nie biorę pod uwagę bo np w Tunezji zupełnie nam się nie kalkulowało, a poza tym mnie wiecznie w hotelu nie ma

no właśnie to są ceny bez ALL albo HB albo tylko śniadanie więc wogóle dramat- 12-15 tys/os ze śniadaniem- masakra.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

[QUOTE=Malgos_12;35427213

A jeszcze dodam (nie wiem jak w PL), ale tutaj jest obowiązek mieć dziecko przy sobie w nocy do 6-tego miesiąca życia, żadnych baldachimów nad łóżeczkiem, czy takich ochraniaczy - wręcz zabronione - zbyt wiele śmierci łóżeczkowych.
[/QUOTE]

a ciekawe- nie słyszałam o takim obowiązku w PL tego nie ma a przynajmniej ja o tym nic nie wiem. Tak z ciekawości- sa jakieś kary za nie stosowanie tego przepisu? Jakieś kontrole są prowadzone?

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

wisienka25, ewela11 i wszystkie dzisiejsze PM-ki: życzę Wam samych radosnych dni we wspólnym życiu z małżonkami, samych uśmiechów i duuuużo miłości
Stary 2012-07-21, 08:09   #1923
Luzia
Zakorzenienie

Ja również życze dzisiejszym PM samych radosnych dni na nowej drodze życia

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:09   #1924
niki19
Zadomowienie

Witam

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dziewczyn dziś ślubujących

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
kochana nic się nie stresuj... my niestety w tym roku wakacji też nie mamy bo TŻ musi płacić za wesele sam, bo jego rodzice niestety się nie pofatygują... poza tym remont.. a że wszystko nowe to koszta rosną no i TŻ zaczął pracę, a we wrześniu mam egzamin też istotny, który podnosi jego kwalifikacje to najzwyczajniej w świecie nie ma kiedy... ale też planujemy odbić sobie za rok także nie martw się, sama w tej kwesti

nie jesmy idziemy na pierwszą spowiedź teraz w niedzielę i się stresuje
my raczej też nigdzie nie pojedziemy , bo kase z wesela przeznaczamy na remont , a po weselu pewnie skończy się na kilku dniach w górach ale ja kocham góry więc mi ta opcja odpowiada ,a w przyszłym roku może zaszalejemy i wybierzemy się na jakieś mega wypasione wakacje

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Kochane musze sie pochwalic zdjeciami mam tylko kilka na komputerze, bo fotograf tak przeslal. Dzis wyslal reszte pleneru do meza. Pisal mi wlasnie, ze dostal wszystko mailem, ale nie otwiera dopoki nie wroci do domu

Ja jestem zachwycona-bo jest inny niz wiekszosc par robi u nas w miescie

ślicznie

Cytat:
Przede mną też pierwsza spowiedz.. stresuje się i myślę, który kościół wybrać.
my też musimy wybrać spowiednika i iść do pierwszej spowiedzi i też mam małego stresa

Cytat:

Dzięki My w końcu zdecydowalismy się na busa dla 33osób spod kościoła na sale i rano o 4 powrót. Płacimy 450zł (w jedną strone jest koło 15km). W sumie to ja przeważnie na weselach sama sobie organizowałam trnsport i nikt się u mnie nie martwił, mam tylko nadzieje że sie wszyscy zmieszczą do tego busa

A u nas pierwsza spowiedź przed nami.. dzisiaj spisalismy protokół i bylismy w poradni. Jeszcze 1 spotkanie i koniec
my chyba też weźmiemy busa

jak wrażenia po spotkaniach w poradni ???

Byliśmy wczoraj w USC i okazało się ,że nie można mieć starego odpisu aktu urodzenia , na co ja głupia oczywiście nie wpadłam i w pon muszę jechać po odpis a potem znowu do USC

Zamówiliśmy w końcu zaproszenia , w następną sobote odbieramy , a od niedzieli już rozwozimy . Jak odbierzemy to cyknę fotkę i wam pokaże ale ogólnie to zwykłe , proste ale nam się podobają , zamawialiśmy w drukarni po 2 zł sztuka

My robimy sobie dziś leniwy dzień tż co prawda do 10 w pracy , ale postanowiliśmy ,że wieczorem nigdzie nie wychodzimy , potrzebujemy regeneracji bo ostatnio tylko biegamy i załatwiamy ślubne sprawy , a wieczorami gościmy się u znajomych i nasz dzień kończy się zazwyczaj o północy więc zrobimy sobie grilla z moimi rodzicami i rodzeństwem , i będziemy odpoczywać w domciu ,może w końcu się wyśpie

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-07-21 o 08:15
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:17   #1925
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość

Byliśmy wczoraj w USC i okazało się ,że nie można mieć starego odpisu aktu urodzenia , na co ja głupia doczywiście nie wpadłam i w pon muszę jechać po odpis a potem znowu do USC

no właśnie to dla mnie dziwne trochę- jakbyś miała za pół roku urodzić się kiedy indziej i gdzie indziej i pod innym nazwiskiem....
Rozumiem jakby ktoś miał akt sprzed 10 lat OK ale jeśli jest np sprzed 2-3 lat to nie powinno być problemu, przecież urzędy mają kompy- wszystko powinno tam być do sprawdzenia i do wglądu a tak trzeba czekac na nowy i jeszcze 22 zł płacić, eh....
Stary 2012-07-21, 10:24   #1926
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no właśnie to dla mnie dziwne trochę- jakbyś miała za pół roku urodzić się kiedy indziej i gdzie indziej i pod innym nazwiskiem....
Rozumiem jakby ktoś miał akt sprzed 10 lat OK ale jeśli jest np sprzed 2-3 lat to nie powinno być problemu, przecież urzędy mają kompy- wszystko powinno tam być do sprawdzenia i do wglądu a tak trzeba czekac na nowy i jeszcze 22 zł płacić, eh....
a my mieliśmy takie z przed 20 lat od rodziców i nie było problemu..
a ze spraw ślubnych zamówiliśmy beczkę na bimber, podziękowania dla rodziców i świadków i jutro jedziemy po buty dla tż
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 11:18   #1927
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
a my mieliśmy takie z przed 20 lat od rodziców i nie było problemu..
a ze spraw ślubnych zamówiliśmy beczkę na bimber, podziękowania dla rodziców i świadków i jutro jedziemy po buty dla tż

widać to dobra wola urzędu i tyle
pokaż co zamówiłaś dla rodziców i świadków
Stary 2012-07-21, 12:04   #1928
Malgos_12
Zakorzenienie

magnusia - to wy w koncu placicie5 tys bez all?

katie - mi chwilke sie goilo, ale tak calkowicie, to po ponad pol roku doszlo do siebie a do tego po jakims czasie podeszlo mi troszke ropa i ta blizna byla dosc czerwona. teraz mi jeszcze biust sie powiekszyl bo przytylam i blizna sie rozciagnela. smaruj cepanem.

za niestosowanie sie do wymogow jesli chodzi o dziecko - to pewnie masz nadzor opieki spolecznej ale dokladnie zapytam dzis kolezanki

dzisiejszym slubujacym duuuuuuzo milosci!!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 12:07   #1929
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
widać to dobra wola urzędu i tyle
pokaż co zamówiłaś dla rodziców i świadków
zamówiliśmy coś takiego http://moda.allegro.pl/podziekowania...443228496.html
oczywiscie na tym nie zakonczymy cos jeszcze dokupimy a dla swaidkow oskary z podziekowaniem http://moda.allegro.pl/zloty-oskar-s...475284705.html
Stary 2012-07-21, 12:09   #1930
Malgos_12
Zakorzenienie

magnusia a kiedy wy jedziecie na ten cypr, bo to pewnie tez takie ceny bo teraz szczyt sezonu
Stary 2012-07-21, 12:58   #1931
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
magnusia - to wy w koncu placicie5 tys bez all?

nie 5 tys w all myślałam że pytałaś o te Bali itp 5 tys bez all to bym nie dała

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:

katie - mi chwilke sie goilo, ale tak calkowicie, to po ponad pol roku doszlo do siebie a do tego po jakims czasie podeszlo mi troszke ropa i ta blizna byla dosc czerwona. teraz mi jeszcze biust sie powiekszyl bo przytylam i blizna sie rozciagnela. smaruj cepanem.

o tak- cepan dobra maść, potwierdzam. Ja miałam usuwane takie znamię na łopatce- większy pieprzyk ale zaczął rosnąć. Zszyli mnie jakimiś super szwami rozpuszczalnymi i miała mi zostać tylko mała kreseczka. Miała bo nie została- okazało się, że mam uczulenie na ten szew i wszystko się rozwaliło i nie chciało się goić. Na żywca mi te szwy usuwali (część już wrosła ) a potem musiałam opatrunki nosić i dwa tyg smarować jakimiś maściami. No i zamiast kreseczki mam bliznę wielkości migdała- to se poprawiłam no ale usunąć trzeba było

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
magnusia a kiedy wy jedziecie na ten cypr, bo to pewnie tez takie ceny bo teraz szczyt sezonu

2 września o 6:45 startuję na wakacje z mężem- pierwsze wakacje jako mężatka
no wrzesień to sezon jeszcze

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
zamówiliśmy coś takiego http://moda.allegro.pl/podziekowania...443228496.html
oczywiscie na tym nie zakonczymy cos jeszcze dokupimy a dla swaidkow oskary z podziekowaniem http://moda.allegro.pl/zloty-oskar-s...475284705.html

fajne te na szkle - a jaki wzór? sama robisz jakiś projekt czy jeden z proponowanych?
Stary 2012-07-21, 13:34   #1932
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
My też mamy potwierdzenie do niedzieli i narazie przeważnie dzwonili Ci co nie bedzie ich, mówię wam same nieszczęścia kilka rodzin nie przyjedzie bo maja żałoby, wczoraj mojego chrzestnego teściowa miała udar i jest w szpitalu i też nie wiadomo co dalej, ehh
Nie smutaj jeszcze nic nie wiadomo
Cytat:
My dzisiaj rozdaliśmy zaproszenia babcią Tżta. Średnio zachwycone były, tzn. wydaje się, że nie mają ochoty przyjść, jedna coś tam przebąkiwała, że jak to ta i ta ciocia nie zaproszona, że kuzynostwo też nie. I nic nie dają tłumaczenia, że to tylko obiad dla najbliższej rodziny.
Eh

My wczoraj odebraliśmy obrączki i Tż co chwile przymierza sprawdza czy będzie mu się dobrze nosiła, marudzi że niby uwiera i że nie przyzwyczajony coś na palcu mieć a widać jaki podjarany samym faktem, że może ją przymierzyć

Widzę temat dzieci.. Planujecie niedługo? czy to dalsze plany?
Nie przejmuj się babciami zawsze będą ludzie narzekać a pewnie i tak przyjdą żeby miały o czym póżniej opowiadać
Śmieszni ci mężczyźni niby nic ich nie obchodzi i wszystko im jedno ale w duchu przeżywają wszystko tak jak i my
My bardzo chcielibyśmy malucha i mieliśmy sie zacząć starać zaraz po ślubie ale przeraza mnie perspektywa ciąży bez pracy
Cytat:
Pradip - dzięki za podsunięcie pomysłu z tym masowaniem, z pewnością wykorzystam
Korzystajna mojego juz to niestety nie działa
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj w USC i okazało się ,że nie można mieć starego odpisu aktu urodzenia , na co ja głupia oczywiście nie wpadłam i w pon muszę jechać po odpis a potem znowu do USC
Zamówiliśmy w końcu zaproszenia , w następną sobote odbieramy , a od niedzieli już rozwozimy . Jak odbierzemy to cyknę fotkę i wam pokaże ale ogólnie to zwykłe , proste ale nam się podobają , zamawialiśmy w drukarni po 2 zł sztuka
w tych urzędach to tak jak w kościołach każdy mówi co innego. Szkoda że Was odesłali i trochę dziwne bo podobno data jest nie ważna jeśli jest opłata skarbowa, ale super że zaproszenia juz zamówione czekamy na fotkę miłego wieczorku przy grillu
Cytat:
Podobają mi się te podziękowania na szkle ale w naszym wypadku były niepraktyczne.
Trzymam kciuki żebyście znaleźli wygodne buty dla Tża mój mierzył chyba ze 100 par i to chyba jakiś cud że znalazł jedne jedyne dobre i wygodne
Cytat:
2 września o 6:45 startuję na wakacje z mężem- pierwsze wakacje jako mężatka
no wrzesień to sezon jeszcze
Czyli już przez tydzień będziesz się smażyć na plaży kiedy ja będę się stresować przed ołtarzem...

Dzisiejszym PM wszystkiego najlepszego i troszkę więcej słoneczka żeby nam nie zmarzły

I Wrzucam Wam mój wczorajszy nabytek myślicie ze nadaje się na poprawiny?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (35,8 KB, 86 załadowań)
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:37   #1933
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
I Wrzucam Wam mój wczorajszy nabytek myślicie ze nadaje się na poprawiny?

wow!! super kiecka bardzo lubię taki krój, świetna.
Oczywiście że się nadaje na poprawiny
Stary 2012-07-21, 13:55   #1934
szczesliwa25
Rozeznanie

Sukienka b.ładna, ale poza sukienką - dziewczyno! jakie Ty masz cudne włosy!
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 14:03   #1935
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
wow!! super kiecka bardzo lubię taki krój, świetna.
Oczywiście że się nadaje na poprawiny
Ja nie bardzo lubię bo mam wrażenie ze wyglądam jakbym pieluchę miała i wolę takie dziewczęce a nie kobiece i nawet kupiłam już taką "lekką" z myślą o poprawinach właśnie ale chyba już jako żona wypada wyglądać roche poważniej...
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Sukienka b.ładna, ale poza sukienką - dziewczyno! jakie Ty masz cudne włosy!
Przestań jeszcze ich nawet nie rozczesałam po nocy jak Tz kazał mi się w sukience pokazać wyglądam jak czarownica co z miotły spadła
Stary 2012-07-21, 19:45   #1936
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - pewnie, że znamiona lepiej usunąć, podobną jeśli "coś" w nich siedzi to lubi się uaktywnić podczas ciąży. Ja szwy sama ściągałam, ale też mi chyba troszkę w jednym miejscu delikatnie zrosły się, bo musiałam mocniej pociągnąć... i jak zwykle zapominałam smarowac cepanem...
Pewnie, że wrzesień to jeszcze sezon ale już nie taki szczyt jak lipiec czy sierpień, bo dzieciaki wracają do szkół... tym lepiej dla was. Zresztą Pafos to częściej cel podróży rodzin czy małżeństw.

Pradip - Prześliczna sukienka i jakie cudne włosy! Dasz trochę?
Stary 2012-07-21, 21:22   #1937
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Pradip sukienka bardzo ładna. Idealne na poprawiny.
Jestem po całym męczącym dniu. Niedawno skończyliśmy z TŻ ogarniać dom. Parapetówki nie planujemy robić bo sprowadzamy się do rodzinnego ( mojego ) domu. Planowaliśmy to za kilka lat. Los chciał że była okazja teraz i się zdecydowaliśmy. Po miesiącu - nie narzekamy. Z rodzicami się nawet dogadujemy, w nowej pracy ok, Tż nie narzeka. Więc zobaczymy jak będzie dalej
Autko BMW e 60 zarezerwowane dla nas> umowa podpisana. A co najważniejsza nie płacimy za wypożyczenie auta 700 zł, a jedynie 200 zł. Autko z kierowcą do dyspozycji od 13 ( ślub o 15 ) przez cały dzień. Także, jestem zadowolona bo nie uśmiechało nam się płacić kolosalnych sum za samochód.
Ponadto skończyliśmy zapraszać rodzinę z mojej strony - wszyscy zachwyceni, niektórzy zdziwieni, zobaczymy ile osób przyjdzie. Teraz kolej na rodzinę TŻ.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bmw e60.jpg (25,9 KB, 38 załadowań)

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 08:12   #1938
Luzia
Zakorzenienie

Pradip sukienka bardzo ładna

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 10:30   #1939
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po całym męczącym dniu. Niedawno skończyliśmy z TŻ ogarniać dom. Parapetówki nie planujemy robić bo sprowadzamy się do rodzinnego ( mojego ) domu. Planowaliśmy to za kilka lat. Los chciał że była okazja teraz i się zdecydowaliśmy. Po miesiącu - nie narzekamy. Z rodzicami się nawet dogadujemy, w nowej pracy ok, Tż nie narzeka. Więc zobaczymy jak będzie dalej
Autko BMW e 60 zarezerwowane dla nas> umowa podpisana. A co najważniejsza nie płacimy za wypożyczenie auta 700 zł, a jedynie 200 zł. Autko z kierowcą do dyspozycji od 13 ( ślub o 15 ) przez cały dzień. Także, jestem zadowolona bo nie uśmiechało nam się płacić kolosalnych sum za samochód.
Ponadto skończyliśmy zapraszać rodzinę z mojej strony - wszyscy zachwyceni, niektórzy zdziwieni, zobaczymy ile osób przyjdzie. Teraz kolej na rodzinę TŻ.
bardzo fajne autko i cena super i jeszcze kierowca na cały dzień-
gratulacje za postępy w zapraszaniu dużo Wam jeszcze zostało zaproszeń do rozwiezienia?
Stary 2012-07-22, 12:17   #1940
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - Prześliczna sukienka i jakie cudne włosy! Dasz trochę?
Dzięki Ja bym dała ale Tż kategorycznie zabrania
Cytat:
Pradip sukienka bardzo ładna. Idealne na poprawiny.
Dziękuję
Ale Wam się wszystko ładnie układa oby tak dalej a cena za samochód świetna mogę zapytać jak Wam się udało taką wytargować?

Cytat:
Pradip sukienka bardzo ładna
Dzięki
Stary 2012-07-22, 12:28   #1941
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - szkoda, że twój Tż się nie zgadza a czy ty jakoś szczególnie dbasz o swoje włoski??
Stary 2012-07-22, 14:18   #1942
mayeczka87
Rozeznanie

Dziewczyny!!

W życiu Was nie nadrobię, a szkoda, bo może coś mnie ominęło ;/

Wróciliśmy z podróży poślubnej Byliśmy na Korfu i było cudownie!! Poznaliśmy wspaniałych ludzi z którymi zamierzamy utrzymywać kontakt - na pożycie było mało czasu przez to, ale to były nasze najlepsze wakacje Piękne widoki, fajny hotel, cudowna ekipa Były 3 pary nowożeńców Ledwo piszę na klawiaturze bo jeszcze tipsy mi się trzymają, więc dużo dziś nie piszę. Ale nasz honey moon trwa!

Wszystkiego dobrego dla PMek z 14 i 21 lipca!!!

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 18:45   #1943
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajne autko i cena super i jeszcze kierowca na cały dzień-
gratulacje za postępy w zapraszaniu dużo Wam jeszcze zostało zaproszeń do rozwiezienia?
Dziękuje
no w sumie zostało nam jakieś 20 zaproszeń. Cała rodzina TŻ i dwa zaproszenia z mojej strony.

Szczerze, to wcale nie negocjowaliśmy ceny. Po prostu młody chłopak kupił autko i od jakiegoś czasu dorabia sobie w taki sposób. cena to 150 zł za wypożyczenie nie przystrojonego autka + 60 zł za każde 100 km. Więc wcale się nie zastanawialiśmy.

Znów widzę że tu cisza. Gdzie te PMki??

Gratuluję mayeczka udanego miodowego miesiąca

Mama Franka

Stary 2012-07-22, 20:36   #1944
wesola84
Rozeznanie

Wczorajszym PMkom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! DUŻO MIŁOŚCI I SZCZĘŚCIA!!!

Pradip uwierz mi - nawet nie zauważysz kiedy przestaniesz dostrzegać fotografa Ja też nie lubię być w centrum uwagi, a gdy widzę, że ktoś robi zdjęcie przeważnie robię głupią minę i wychodzę jak kretyna A z wesela prawie nie pamiętam, by gdzieś w koło nas kręcił się kamerzysta czy fotograf, a przeglądając zdjęcia od znajomych widzę ich ciągle gdzieś przy nas. Po prostu nie zwracaj na nich uwagi... zresztą będziesz tak zajęta innymi sprawami, że szybko przestaniesz myśleć o zdjęciach
za determinację w temacie sukienki Jak da się przerobić, to warto mieć coś w czym się świetnie czujesz
Właśnie zobaczyłam sukienkę na poprawiny - rewelacja! Ślicznie w niej wyglądasz!

Qmpela - miałam podobnie z potwierdzeniami - do większości trzeba było dzwonić... ludzie są niepoważni

JustynA za autko do ślubu - autko jest śliczne i co ważne za niską cenę!

Luzia współczuję reakcji babć... Co do obrączek to super, że się nimi cieszycie Pamiętam jak my odebraliśmy swoje - niemal codziennie swoją przymierzałam

Niki mam nadzieję, że odpoczęłaś

Ja miałam dość aktywny weekend, ale odpoczęłam psychicznie, bo przyznam, że zmęczona jestem moją pracką właśnie psychicznie... a tak pojechaliśmy z rodziną w górki, pochodziliśmy i jakoś oderwałam się - milusio

Asiak widzę, że idziesz jak burza z przygotowaniami! Super

Magnusia jak fajnie, że wyjeżdżacie!

Witamy z powrotem Mayeczka Super, że wyjazd się udał

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 07:18   #1945
katie99kasia
Rozeznanie

mayeczka- Witamy po podróży Bardzo sie cieszę że sie udała i minął poweselny kryzys pokaż nam jakieś zdjęcia z tego raju...

Pradip- sukienka fajna... i ten fiolet dobrze na Tobie leży i na poprawiny super!

JJJustynAAA- jaka bryka podoba mi sie bardzo My na szczęście nie musimy wynajmować samochodu- pojedziemy szwagrowym BMW 320 (coś takiego jak na zdj), niestety kombi ale co tam, grunt ze nie ma dodatkowych kosztów Na maskę dekoracja z fioletowo białych kwiatów i myślę że będzie OK

Faktycznie coś tu cicho...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BMW-320d-DPF-Touring-Efficient-Dynamics-Edition--2011-2011-.jpg (35,0 KB, 8 załadowań)

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2012-07-23 o 07:19
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 08:04   #1946
Malgos_12
Zakorzenienie

Katie - pewnie, że szkoda wynajmować jak macie czym jechać, a autka jak najbardziej się nadaje
Stary 2012-07-23, 09:16   #1947
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
nie 5 tys w all myślałam że pytałaś o te Bali itp 5 tys bez all to bym nie dała

fajne te na szkle - a jaki wzór? sama robisz jakiś projekt czy jeden z proponowanych?
Projekt wybraliśmy z ich propozycji a tekst napisalismy sami

wesola84 - trzeba sie w koncu ogarnac bo czasu nie wiele

wszystkim slubujące=ym w sobotę składam spóźnione życzenia
Stary 2012-07-23, 09:23   #1948
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - szkoda, że twój Tż się nie zgadza a czy ty jakoś szczególnie dbasz o swoje włoski??
Nic z nimi nie robię zazwyczaj nawet odżywki po myciu nie kładę tylko spryskuję płynem do rozczesywania. Jedyna pozornie dobra rzecz jaką ostatnio dla nich zrobiłam to dzięki Wam kupiłam ta szczotkę TT. A Tż od samego początku ma na ich punkcie bzika i za każdym razem kiedy ide podciąć końcówki jest wojna bo ścięłam za dużo
Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!
Wróciliśmy z podróży poślubnej Byliśmy na Korfu i było cudownie!! Poznaliśmy wspaniałych ludzi z którymi zamierzamy utrzymywać kontakt - na pożycie było mało czasu przez to, ale to były nasze najlepsze wakacje Piękne widoki, fajny hotel, cudowna ekipa Były 3 pary nowożeńców Ledwo piszę na klawiaturze bo jeszcze tipsy mi się trzymają, więc dużo dziś nie piszę. Ale nasz honey moon trwa
Cieszymy się że jesteś już z nami i ze wyjazd był taki udany pokażesz nam jakieś zdjęcia z wyspy?
Cytat:
Dziękuje
Szczerze, to wcale nie negocjowaliśmy ceny. Po prostu młody chłopak kupił autko i od jakiegoś czasu dorabia sobie w taki sposób. cena to 150 zł za wypożyczenie nie przystrojonego autka + 60 zł za każde 100 km. Więc wcale się nie zastanawialiśmy.
No to bardzo fajnie Wam się trafiło
Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Pradip uwierz mi - nawet nie zauważysz kiedy przestaniesz dostrzegać fotografa Ja też nie lubię być w centrum uwagi, a gdy widzę, że ktoś robi zdjęcie przeważnie robię głupią minę i wychodzę jak kretyna A z wesela prawie nie pamiętam, by gdzieś w koło nas kręcił się kamerzysta czy fotograf, a przeglądając zdjęcia od znajomych widzę ich ciągle gdzieś przy nas. Po prostu nie zwracaj na nich uwagi... zresztą będziesz tak zajęta innymi sprawami, że szybko przestaniesz myśleć o zdjęciach
za determinację w temacie sukienki Jak da się przerobić, to warto mieć coś w czym się świetnie czujesz
Właśnie zobaczyłam sukienkę na poprawiny - rewelacja! Ślicznie w niej wyglądasz!
Dziękuję za słowa otuchy Naprawdę nic mnie tak nie przeraża jak foto i video na ślubie i właściwie to nawet nie sam ślub tylko odbiór zdjęć i filmu... Za każdym razem kiedy oglądam "coś" swojego wkurzam się bo na każdym kolejnym zdjęciu wyglądam jeszcze gorzej i wiem że będzie mi strasznie przykro kiedy dostaniemy piękne zdjęcia czy film na którym zamiast PM będę ja i moje miny...
[QUOTE=katie99kasia;354577 16]
Pradip- sukienka fajna... i ten fiolet dobrze na Tobie leży i na poprawiny super!
My na szczęście nie musimy wynajmować samochodu- pojedziemy szwagrowym BMW 320 (coś takiego jak na zdj), niestety kombi ale co tam, grunt ze nie ma dodatkowych kosztów Na maskę dekoracja z fioletowo białych kwiatów i myślę że będzie OK/QUOTE]
Cieszę sie że uważacie że mogę być w niej na drugi dzień Tż też się podoba wiec kolejny punkt na liście weselnej mogę odhaczyć
Też mi się podoba Wasz samochód i jestem tego samego zdania ze nie trzeba wydawać na auto kupę kasy. Owszem fajnie jak jest "ładny" (Tż jak w sobotę był na rybkach widział młodą parę w takim starym Cadillacu ) ale najważniejsze żeby dojechał na miejsce i był czysty
Ciekawa jestem Twojej fioletowej dekoracji

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2012-07-23 o 09:27
Stary 2012-07-23, 10:25   #1949
niki19
Zadomowienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!

W życiu Was nie nadrobię, a szkoda, bo może coś mnie ominęło ;/

Wróciliśmy z podróży poślubnej Byliśmy na Korfu i było cudownie!! Poznaliśmy wspaniałych ludzi z którymi zamierzamy utrzymywać kontakt - na pożycie było mało czasu przez to, ale to były nasze najlepsze wakacje Piękne widoki, fajny hotel, cudowna ekipa Były 3 pary nowożeńców Ledwo piszę na klawiaturze bo jeszcze tipsy mi się trzymają, więc dużo dziś nie piszę. Ale nasz honey moon trwa!
Super ,że wakacje udane

Cytat:

Znów widzę że tu cisza. Gdzie te PMki??
To faktycznie bardzo tanio za wynajem nie dziwie się więc ,że się nawet nie zastanawialiście

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Niki mam nadzieję, że odpoczęłaś

Ja miałam dość aktywny weekend, ale odpoczęłam psychicznie, bo przyznam, że zmęczona jestem moją pracką właśnie psychicznie... a tak pojechaliśmy z rodziną w górki, pochodziliśmy i jakoś oderwałam się - milusio
Dzięki odpoczęłam całą sobotę się leniłam a wczoraj byliśmy na kawce u świadkowej

zazdroszcze wypadu w góry

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:33   #1950
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam wszystkie Panie w ten słoneczny dzień. Podobno wracają upały.

Ze spraw ślubnych, zamierzamy dziś iść do mojego proboszcza dać na zapowiedzi, wybrać metrykę chrztu no i prosić o zgodę na ślub w innej parafii. Zgoda ma zawierać również możliwość załatwiania wszelkich spraw typu protokół w innej parafii. Czyli to się nazywa licencja czy substytucja ?
No i musimy pomyśleć o reszcie zaproszeń. Bo czasu coraz mniej...

Mama Franka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości