|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Buena napisała, że dzisiaj wychodzą
a ja więcej skrobnę może później, bo siedzę z dziecięciem przy cycu ![]()
|
#1082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boję się, że lekarz usunie pessar i za 2-3 dni po szyjce zostanie wspomnienie ![]() W środę będę trzymać kciuki za Twoją wizytę a teraz trzymam żebyś nie przechodziła z tym brzuszkiem za długo ![]() Jeszcze raz dla męża. Super, że się tak przejmuje. Ja wczoraj pakowałam swoją torbę i pytam mojego co mu spakować do porodu to zrobił oczy jak 5zł i mówi, że coś tam znajdzie... coś mi się wydaje, że przed wyjazdem będzie pożar w burdelu ![]() Ja dla siebie do porodu spakowałam największy t-shirt mężowy jaki znalazłam Kupiłam co prawda koszulę do porodu ale jest śliczna i szkoda mi jej A w sr polecali t-shirt - można później bez żalu wyrzucić Do tego mam skarpetki i japonki tak paskudne, że aż mi wstyd ale po wszystkim i tak wylądują w koszu więc jakoś się przemęczę ![]() Dla męża wezmę chyba koszulę (też rozpinaną), krótkie i długie spodnie, klapki, skarpetki. A to zdjęcie śpiącego Mariana - no nie umiem być zła na niego, nawet jak mi siku na łóżko zrobił Taka ze mnie wariatka
|
|
|
|
|
#1083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dobra Tżta do pracy, jak on pewnie cały przejęty w oczekiwaniu na córcię. Ale jak już się coś zacznie dziać nie daj się tak od razu wywieźć do szpitala - moja kuzynka pojechała przy pierwszych regularnych skurczach i potem 18 godzin męczyła się na porodówce. A myślę, że lepiej pomęczyć się najpierw w domu ![]() Póki co trzymam kciuki, żeby Agatka jeszcze chwilkę posiedziała w brzuszku. Ona ma jeszcze troszkę czasu. ![]() Super ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Ale kupiłam ją w lumpie za kilka zł, do porodu się nada. Potem wyrzucę.Raczej na porodówce nie będę miała ochoty się lansować ![]() Marian śliczny, nawet jak nie dobry ![]() Cytat:
![]() Idę poczytać książkę - do łóżka, może nie zasnę potem mam w planach spacer, przy okazji kupię coś na obiad.
|
|||
|
|
|
#1084 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napiszę jak wrażenia. Podobno wyciąganie może trochę bardziej boleć niż zakładanie. Chociaż dla mnie przy zakładaniu to nie był ból tylko raczej taki ucisk i dyskomfort - no jednak pchał tam kawałek tworzywa sztucznego. Któraś dziewczyna pisała, że jak innej wyciągali pessar to od razu wody odeszły Mam nadzieję, że wrócę do domu. A jutro miałam w planach wizytę z królikiem u weterynarza i wizytę w banku. Ale chyba mąż sam to będzie musiał załatwić bo ja się do Krakowa nie wybiorę (to prawie 40km, niby autostradą, ale jednak).Co do zsunięcia się krążka to nic nie wiem na ten temat - u mnie jest cały czas na miejscu i nic się nie przesuwa. A szyjka od czasu jego założenia i tak się skróciła o ok. 1cm (miała 27mm, a teraz mniej niż 20mm). Też bym chętnie przepuściła lipcówki przede mną ale co ja mogę? Ja tu tylko będę rodzić, kto inny decyduje kiedy ![]() Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że oczywiście z wiedzą na temat pielęgnacji noworodka się nie urodziłam, ale to ja jestem mamą i na pewno krzywdy mu nie chcę zrobić. Oczywiście rad wysłucham, ale skorzystam tylko z tych, które uznam za dobre i rozsądne. To, że coś się robiło tak a nie inaczej 30 lat temu, nie znaczy, że nadal jest to najlepszy sposób. Jednak medycyna, wiedza, kosmetologia, technika poszły do przodu i warto korzystać z tego. ![]() Cytat:
dla tatuśka ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
my już po wizycie. jestem mega zadowolona tutejsza opieką pielęgniarek ! w szoku jestem że takie miłe. nie wiem czy każde ale te co do tej pory Tu przychodziły tO super. pomagają we wszystkim i w Ogole można liczyć na pomoc pani doktor też bardzo miła już wiem że będe u niej leczyc ogumie. wynik moczu ogólnego wyszedl zly. Posiewu jeszcze nie ma. mowila że ten gronkowiec nie jest zly że da się wyleczyć i że te zmiany które wyszly tO może nawet nie to. pobrali wymaz by zobaczyć co to . mówi że ma Sapke i od kiedy ją mówię że moim zdaniem tak oddycha od początku i nikt nie zwrócił na tO uwagi u nas a ona mówi że może w nosku też siedzi bakteria dała antybiotyk powinien zadziałać na wszystko. no i mowila że brzydki Pepek. że wygląda na jakiś zaczynający się stan zapalny. kazala sie niczym nie martwic mowi ze nie jest źle. i tak będę się przejmować bo tak mi szkoda niuni. a o żółtaczce mowila że może być przez te wyniki i infekcje . ale do miesiąca życia noworodek może mieć. martwi mnie tylko że ona nie przybiera na wadze nie wiem czy mam ciulowe mleko? od wyjścia tylko 30 gram przytyla i dziś rano Miala tyle co wczoraj wieczorem. no i jak w szpitalu Miala już więcej niz gdy się urodzila tak jak potem spadło znowu tak dalej nie ma wagi urodzeniowej muszę częściej ją karmic
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
Pier.dolona państwowa służba zdrowia! A żeby ich piekło pochłonęło! Wróciliśmy z Małżem z przychodni przyszpitalnej. Nieważne że mam o 3 dni przenoszoną ciążę - "do ktg pani nie mogę dzisiaj zapisać, proszę czekać i spróbować wejść między pacjentkami (może być ciężko bo jest ich dzisiaj 38 zapisanych)"...
Wyszliśmy, popłakałam się z nerwów, twarz mam całą napuchniętą... Myślałam, że chociaż raz w całej ciąży pójdę państwowo do lekarza, i że może z racji tego że ciąża przenoszona to będzie bez żadnych problemów, ale nie kuźwa... Zadzwoniłam do mojej ginki i zapisałam się prywatnie na 12:00. Szlag mnie trafia na samą myśl, że muszę tam wrócić do szpitala a jak mi ku.rwa będą robić jakieś problemy to rozniosę cały ten pierdo.lnik. Ps. Nieważne że to szpital położniczy w stolicy Polski... W przychodni przyszpitalnej mają 1 KTG... Żal dup,ę ściska...
Będę mamą w sumie to już jestemEdytowane przez Balbinka1983 Czas edycji: 2012-07-23 o 09:36 |
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() brak słów
|
||
|
|
|
#1089 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczymy na ile mi się to uda bo mało wierzę w ten mój spokój ![]() Ja zdecydowałam się na t-shirt męża ale że jest ogromniasty to wygląda jak tunika No i brzuch mi się spokojnie mieści. Ja też nie zamierzam się lansować na porodówce. Jakoś nie wydaje mi się aby oczekiwali tam wyglądu jak na wieczór w operze Zresztą pewnie będę wyglądała jak w operze.... upiór w operze Marian jest uroczy dlatego nie umiemy być na niego źli. Mąż jak usłyszał wczoraj co zrobił to oczywiście najpierw się wkurzył, ale jak go zobaczył jak siedzi i czuje się opieprzony przeze mnie to odpuścił jeszcze mi powiedział żebym się na królisia nie złościła bo przecież on tęsknił A takiego twardziela ten mój mąż udaje ![]() Cytat:
Na pewno zajmą się Rozalką bardzo dobrze ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Trzeba by ich potraktować. Współczuję Cytat:
|
||||
|
|
|
#1090 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego ja ani nie oglądałam porodówki na TLC ani nie czytałam opisów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sio na porodówkę ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- ![]() Cytat:
Tylko niech na sutki uważa ![]() Cytat:
W tym szpitalu na pewno pomogą Rozalce ![]() A mówiła coś lekarka na tą wagę? Cytat:
Zjedzą ich myszy za to
|
||||||||
|
|
|
#1091 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moze przeanalizuj co jadlas wczoraj i w sobote? i moze zadzwon do gp albo do poloznej... Cytat:
teraz tylko cierpliwie czekac :PCytat:
Cytat:
![]() jak tam u Ciebie w ogole? ![]() hmmm pobudka o 7.30 cyc, ryk, si, kupsztal wylatujacy w predkoscia wiatru w momencie otworzenia pampersa :P Cytat:
super Cytat:
widzisz niunia czuje Twoj stres zmiane otoczenia wiec to tez moze miec duzy wplyw na jej wage ciagle szpitale lekarze leki dziecko to odczuwa jak nikt inny... ja sie nawet dzisiaj wyspalam, mala spi dalej ja juz po sniadanku i herbatce, dzis przychodzi doradca laktacyjny bo mam problemy z pokarmem i karmieniem.... do tego rana dalej mnie boli. wczoraj zajrzalam tam z lusterkiem i pozalowalam ze to zrobilam... wczoraj mielismy gosci odwiedzil nas moj szef z rodzinka mala dostala tyle prezentow wszyscy da w niej zakochani ![]() moj burek jest z deksza zazdrosny choc grzeczny mozna wyczuc ze jest mu przykro mimo tego ze dalej poswiecamy mu tyle samo uwagi. nie wiem jak to ogarnac... ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos mysle że nie ważne kiedy, wazne by zdrowomamcia nie patrz tam lepiej, ja bym odjechała chyba oo fajnie ze prezenty dostała ![]()
|
|
|
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze
|
|
#1094 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
Witam brzucholki :P I kolejna noc za mną nic się nie dzieję. JUz nie wiem co mysleć wczoraj cały dzień miałam takie bóle że masakra... Wymęczyłam się chodzeniem po schodach, ciepła kąpiel wieczorem i nic.... Dzis od rana znów boli a w nocy cisza, nie rozumiem o co chodzi ? Czy któraś z was tak miała ???
|
|
|
|
#1096 | |||||||
|
Rozeznanie
|
śliczny
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
tzn nie wyglada to az tak zle bo zszyli mnie bardzo ladnie bardzo estetycznie naprawde ale nie sadzilam ze peklam az tak!
masakra... |
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to przez to że ma bakterie w sobie? moja niunia już mnie obkupkala i tyle razy Obsikala nawet dziś na wizycie dziewczyny za 2 dni mam urodziny . szkoda że spędzimy je w szpitalu dobrze że chociaż mam mój cud przy sobie
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-07-23 o 10:11 |
|
|
|
|
#1099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I takie... optymistyczne, radosne Naprawdę ślicznie to ujęłaś ![]() Opis poranka ![]() Super, że dostałaś tyle prezentów i że wszyscy zakochani w małej Zresztą, jak widziałam zdjęcia to wcale mnie to nie dziwi ![]() A "tam" nie zaglądaj Mniej wiesz, lepiej żyjesz
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :prosi : Teraz sobie siedzę na necie i zaczęłam się zastanawiać nad innym szpitalem niż ten... Chyba spróbujemy się do niego wbić mimo, że jest dalej.
|
|
#1101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1103 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że lekarz taki ludzki A zawsze to przyjemniej jak czujesz, że ktoś nie traktuje pacjentów tylko przez pryzmat banknotów, które zostawiają. Lubię takich lekarz i oby ich więcej było ![]() Cytat:
biedna żeby ból przeszedł ![]() Cytat:
Moja koleżanka rodziła drugie dziecko to uroczy pan doktor ją zapytał - nacinamy czy pęka pani po samą szyję? |
|||
|
|
|
#1104 | |||
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze sms od Chmielinki:
"Hej. Wszystko poszło pomyślnie i dzisiaj wychodzę do domu. mam się bardzo oszczędzać żeby z tydzień jeszcze wytrzymać. Ordynator mówi, że do końca lipca urodzę" Cytat:
No i kurna na co te nasze składki idą? Cytat:
dopakowałam torbę, wzięłam prysznic, ogoliłam się, zjadłam na spokojnie śniadanie, mąż jeszcze wyszedł z psem i dopiero pojechaliśmy I tak odkąd zaczęły mi się pierwsze skurcze do momentu dojechania do szpitala minęło prawie 6 godzin (prawie 3 odkąd mi wody odeszły)Cytat:
Ciastuś cieszę się, że trafiliście w końcu na dobry szpital i dobrą lekarkę. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej i że niunia zacznie teraz ładnie przybierać. Te pobyty w szpitalu i Twoje nerwy na pewno przyczyniły się do spadku wagi
|
|
#1105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi położne mówiły jeszcze, że dużo zależy od wielkości dzieciaczka, jak jest mały i drobny a mama ma wąską miednicę, to mimo wszystko szanse na poród sn są Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1106 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz w Warszawie dochodzi problem przyjezdnych którzy podatki płacą u siebie w miastach a mieszkają w stolicy i tu się leczą, rodzą. Założę się, że gdybym zapytała laski z kolejki skąd są to 80% nie byłoby z Warszawy - krew człowieka zalewa. Ale nic to - grunt że dziś będę mieć ktg, szkoda tylko że pewnie znowu ze 3 stówki pójdą się...
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
vwiktoria dziękuje
mogły by przejść te bóle i skończyć się na porodówce.... Już mnie boli tak od piątku tylko najgorsze jest to że w nocy jest cisza więc nie wiem czy to bez kitu juz blisko czy to zwykłe przepowiadające tylko że silniejsze.....?Zastanawi am się kiedy się w ogóle wybrać do szpitala, bo czasem tak mnie złapie że myslę , ze rozwarcie juz conajmniej na 5 cm....
|
|
|
|
#1108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to ![]() Nasze składki idą na: premie dla szefów NFZ, nowe siedziby, auta służbowe, itp. A na co nie idą: na leczenie dzieci i ludzi po 70 roku życia, na sprzęt, na szpitale... Jak dla mnie to jest bzdura!! A największą jest to, ze ministerstwem zarządza lekarz, a nie dobry manager. Ja uważam, że od spraw administracyjnych, budżetu są ekonomiści. Oczywiście w szeregach urzędników powinni być też lekarze, ale nie wymagajmy od nich szerokiej wiedzy z zakresu ekonomii. Podobnie jest ze szpitalami - dyrektor szpitala to lekarz (najczęściej, ale nie zawsze). A co on wie o zarządzaniu? Dyrektor szpitala to powinien być wysokiej klasy manager, a lekarz powinien być dyrektorem ds. leczenia (czy jak by to nie nazwać). Może to by pomogło? No i największy paradoks - ministrem obrony narodowej był Jerzy Klich, z zawodu lekarz psychiatra
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
moze oni tez mnie nacieli nie wiem bo to wyglada tak rowniutko nie mam pojecia, a moze sama tak peklam nie wiem bo akcja byla bardzo szybka, porod wysokiego ryzyka wiec nie bylo czasu sie o to pytac i nad tym zastanawiac.
|
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
Moja gin gdy spytałam po połowie ciąży czy mogę zacząc chodzić do niej na kasę chorych stwierdziła że to jest Narodowy Fundusz Zagłady.......... I rzeczywiście róznica jest. Prywatnie chodząc nigdy nie czekałam w kolejce umówiona na daną godzinę wchodziłam nie było pośpiechu itp., gdy przeszłam na NFZ jest koszmar w poczekalni przed gabinetem murowane 2h czekania nie wspominając o czasie wizyty który jest zredukowany do minimum... Ale jeszcze może jedna wizyta i sie skończy warowanie na poczekalni.... Ogólnie dno... Zapisy na za 3 mce tragedia....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

Ja mam w środę i wszystko wskazuje, że jednak na nią doczekam. Phdwao Ty też masz mieć w środę?
, ma krótkie spodenki z adidasa takie niby ortalionowe - nie cierpię ich bo są obrzydliwe, ale podobno bardzo wygodne i on je lubi plus klapki.
a teraz trzymam żebyś nie przechodziła z tym brzuszkiem za długo
dla męża. Super, że się tak przejmuje.
A dzisiaj jak mu powiedziałam że mam skurcze to już chciał jechac na porodówkę, a ja go do pracy wysłałam i teraz mam telefon co 20 min czy napewno nie rodzę
Tżta do pracy, jak on pewnie cały przejęty w oczekiwaniu na córcię. Ale jak już się coś zacznie dziać nie daj się tak od razu wywieźć do szpitala - moja kuzynka pojechała przy pierwszych regularnych skurczach i potem 18 godzin męczyła się na porodówce. A myślę, że lepiej pomęczyć się najpierw w domu
Mi powiedziała pani pediatra że mam obgryźć paznokcie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Zjedzą ich myszy za to

mogły by przejść te bóle i skończyć się na porodówce.... Już mnie boli tak od piątku tylko najgorsze jest to że w nocy jest cisza więc nie wiem czy to bez kitu juz blisko czy to zwykłe przepowiadające tylko że silniejsze.....?Zastanawi am się kiedy się w ogóle wybrać do szpitala, bo czasem tak mnie złapie że myslę , ze rozwarcie juz conajmniej na 5 cm....