|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
dziwczyny pomożcie mi mam problem co do panieńskiego.. na 95% nie będzie na nim mojej świadkowej ponieważ jest w Anglii i powiedzcie mi bo w tej chwili chce z niego zrezygnowac ale ona mi powiedziała że może pomoc mi go zorganizować czy myslicie że jest sens?
|
|
#1952 | |
|
Rozeznanie
|
aisak42- no dokładnie juz 1.09 zbiża sie WIELKIMI krokami
Zaczynam chyba powoli panikować... nie wiem co mam jeszcze załatwić (bo pewnie zapomne o ważnych szczegółach wczoraj byłam u organisty prosić, zeby zagrał nam na ślubie. Dałam mu 200 zł - jak myślicie mało?dużo? Pradip- ja tez jestem bardzo ciekawa tej dekoracji. Z dekoratorką dopiero będę sie widzieć w sprawie dogadania szczegółów tak że myśle że cos sensownego wymyslimy Na pewno bedzie ta dekoracja nawiazaniem do bukiety i kwiatów na sali tak ze kolory to fiolet, biel i jasny żółty![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
ja osobiście wolałabym coś skromnego w domu posieziec powygłupiać sie, ale moje friend chcą z pompą na dyskotece i jak to powiedziały 'mam sie nie wtrącać' bo one chcę mi zorganizowac ten wieczór. Tak ze kwestia towarzystwa i chęci.A tak w ogóle to ciekawe jak tam nasze sobotnie PMki
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-07-23 o 11:07 |
|
|
|
|
#1953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bym chciala jakąs imprezke mam koleżanki fajne ale po prostu czy jest sens zeby to bylo jak świadkowej ma nie byc i ona ma to organizować..
|
|
|
#1954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tylko ona ma to organizować?
|
|
#1955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety ale nie wiem na jakiej to ma byc zasadzie bo na początku jak jeszcze miała na nim byc to ja o niczym miałam nie wiedziec.. wiec chyba powiem jej zeby na przyklad z reszta dziewczyn jakoś sie dogadała może to lepiej by bylo.. chodz mi szkoda ze jej nie bedzie
|
|
|
#1956 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a zorientowaliśmy się, jak TŻ zaczął narzekać, że dawno nie było prania a on już nie ma czystej bielizny, ja patrzę w koszu na pranie dosłownie dwie pray jego bokserek. Później zauważył brak spodenek, bluz itp, a koleżanka która była u nas akurat mówi, słuchajcie na klatce obok jest kartka, że coś znaleziono może to Wasza walizka no i bingo, została odnaleziona przez sąsiadkę na parkingu Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pracowity dzień Cię czeka. Załatwienie wszystkiego w innej parafii to substytucja. Daj znać czy udało się Wam wszystko załatwić Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas organista życzy sobie 150zł i uważam że to dużo. Ile przed ślubem będziesz ustalać wszystko z florystką i jakie fioletowe kwiaty planujesz użyć? |
|||
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie co jakiś czas już łapie stres- jednego dnia luz, a drugiego gonitwa myśli, że pewnie coś zapomnimy itp. |
|
|
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
a my dziś zaklepalismy podroż poslubna plyniemy w rejs po morzu śródziemnym codziennie inny przystanek do zwiedzania jest bardzo szcześliwa bo tz chciał jechac na d poslkie morze
|
|
#1960 | ||||
|
Raczkowanie
|
Wszystkim PMkom, które w sobotę zostały mrożonkami Wszystkiego Najjjjj !
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może znajdź "zastępczynię" która Ci pomoże wśród innych zaproszonych na wieczór panieński mój już za dwa tygodnie... aaaaa miał być tydzień przed weselem, ale z racji remontu i dowozu mebli na tydzień przed ślubem robię dwa tygodnie przed![]() wczoraj zakupiliśmy buty i krawat dla TŻta idealnie pasujący do moich butów dziewczyny zastanawiam się czy muszę też dokupić wypustkę do klapy ? w kolorze krawatu, czy z racji tego, że będą tam kwiatkli to już nie trzeba ?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818310117.html ...Tam Serce Twoje Edytowane przez wloszka8 Czas edycji: 2012-07-23 o 12:04 |
||||
|
|
|
#1961 |
|
Raczkowanie
|
wloszka8 - dobry pomysł chyba tez tak zrobie i poprosze kolezanki o pomoc
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi rodzice jeżdżą na takie rejsy, zawsze wracają zadowoleni wybieracie się z Princess Cruises?
|
|
|
|
|
#1963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1964 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Ty już masz jakiś pomysł na kwiaty? Cytat:
Cytat:
![]() też mam właśnie ten dylemat czy szukać po sklepach gdzieś ten wypustki czy żeby jej nie bylo... ale chyba skłaniam sie ku jej braku bo bedzie butonierka więc chyba wystarczy
|
|
#1965 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szanse coraz mniejsze ![]() Sesja bardzo ładna No i "moja sukienka" Przymierzałam ją, ale trochę przekraczała wyznaczony przeze mnie limit wydatków na strój ślubny Cytat:
Cytat:
Cytat:
myli mnie, karmili nawet - masakra! później miesiąc leżenia w domu, 3 miesiące zwolnienia a tak naprawdę to dopiero po roku zaczęłam się czuć normalnie. Moja Bratowa zaś w trzeciej dobie po cesarce wyszła do domu i normalnie zajmowała się dzieckiem ![]() Cytat:
W sobotę wytargaliśmy do koszów PCK ładnych 10 reklamówek fatałaszków. Aż się boję przeglądać półki z książkami Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny, jakie warunki trzeba spełnić, żeby dostać się do klubu? Nigdzie nie mogę tego znaleźć
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2012-07-23 o 13:41 |
|||||||||
|
|
|
#1966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę , że tak w sam raz ![]() oczywiście są i jak wrócisz to czekamy na relacje z przymiarki ![]() Cytat:
![]() warunkiem dostępu do klubu jest przynajmniej miesiąc aktywnego udzielania się na wątku Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2012-07-23 o 13:41 |
||
|
|
|
#1967 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za buty i krawat i ja już bym nie dokupowała nic tylko butonierkę dałaCytat:
W każdym razie będę mieć w nim storczyk Wanda i coś białego i zielonego ale jak to wyjdzie to nie wiem.Cytat:
![]() I ja niedawno pozbyłam się 2 worków ciuchów ale książki żadnej nie wyrzucę a nawet każdą kolejną przyjmę z ochotą ![]() Dziękuję Trzeba miesiąc z nami gadać a potem napisać do założycielki klubu. |
|||||
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można zapytać ile masz lat? |
|
|
|
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz sobie sama przeanalizować, przemyśleć czy chcesz panieniński bez świadkowej czy nie? Ja osobiście nie czuję potrzeby posiadania wieczoru panieńskiego. większość moich znajomcyh, koleżanek i przyjaciółek jest niedostępnych, poza granicami kraju, więc nie bardzo jest z kim ten wieczór robić. Moja świadkowa - najlepsza przyjaciółka planowała coś tam robić, ale przedstawiłam jej argumenty i pewnie ten wieczór spędzimy delikatnie w domu, tak jak dziewczyny pisały. Ponadto stwierdziliśmy z TŻ że na mój panieński i na jego kawalerski pojedziemy na kilka dni do Pragi przed weselem ( no chyba że finanse nie pozwolą). ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Podkarpacie, okolice stalowej woli. Samochód tak jak pisałam od prywatnej osoby która się ogłasza na portalu z ogłoszeniami. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
|
#1970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo jako ciocia stanu wolnego (do niedawna), miałam duże możliwości, by się nimi zajmować, co moje kochane rodzeństwo skrzętnie wykorzystuje Ale o swoich nigdy nie myślałam, bo i odpowiedniego kandydata na tatusia nie było, mimo, że 3 razy już zaręczona byłam Zaś teraz, dużo po trzydziestce, wolałabym chyba adoptować jakieś starsze dziecko, nie mające szans na adopcję
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2012-07-23 o 14:41 |
|||
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ciocią, ale taką z doskoku. Czasem zajrzę. Boje się zostawać na dłużej sama z bratanicą bo ma dopiero 10msc a ja zerowe doświadczenie z dziećmi. Zawsze coś jest przeciwko, a to praca, mieszkanie.. Wychodze z założenia, że najlepiej jak los nas zaskoczy wiadomo nie w wieku 16 lat, ale w małżeństwie. Z Tżtem myślimy o tym, żeby zacząć się starać za rok, żeby trochę jednak pocieszyć się sobą przed ślubem, ale jak będzie dziecko teraz to też tragedia się nie stanie. |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widzę że większość z nas tutaj chce mieć dzieci Ja z tż tez planujemy ale myślę, że tak rok po ślubie żeby się nacieszyć sobą tak jak mówila Luzia jeżeli wcześniej będzie to też sie nic nie stanie oboje lubimy dzieci a swoje to wiadomo- skarb jesteśmy jeszcze młodzi tak ze czas mamy(ja mam 21 a tż 22
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to tak dla żartu bardziej, sama też wolę być młodą mamą. Ja mam 23 a Tż 29.
|
|
|
|
|
#1974 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj Kochana ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
bardzo fajne autko i napewno z fioletową dekoracją będzie super My też pojechaliśmy do ślubu swoim i kilka stówek zaoszczędzonych dzięki temu ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- a pochwalisz się tekstem czy zbyt osobiste? ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
oj mam to samo mam wrażenie że tylko ja wychodzę na zdjęciach jak jakiś przygłup ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Możesz zrobić panieński z innymi koleżankami- może któraś pomoże C na miejscu?---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
czekamy na fotki co do organisty- nie wiem ale wydaje mi się dużo. My mieliśmy "w pakiecie" organistę i grał to co zawsze się gra. Jakbyśmy chcieli (a nie chcieliśmy) coś dodatkowo to wtedy byśmy musieli się z nim dogadywać ale tak czy inaczej 200 zł to dużo---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Jeśli chcesz imprezkę to zrób bo potem możesz żałować, że nie zrobiłaś.W razie czego pomożemy ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
o rany super!!!! ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
moim zdaniem nie trzeba- będą kwiatki w butonierce i to wystarczy ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
kocham fioletową eustomę ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
no to trzymam kciuki - ja się nadal zastanawiam.... pomimo wieku.... ![]() eh...---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- oooooo jak mi ulżyło ja też mam trzydzieści z hakiem
|
|
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
katie99kasia pomimo, że nie przepadam za autami typu kombi, to Wasze ślubne prezentuje się ładnie
![]() Jak przymiarka?? Pokazuj fotki! ![]() Co do organisty, to my też płaciliśmy 200zł - myślę, że to średnia cena... znośna. Aisak nie przesadzaj - jeszcze masz trochę czasu... chociaż pewnie szybciutko zleci Co do panieńskiego, to jestem zdania, że nie możesz z niego zrezygnować tylko dlatego, że świadkowa nie będzie mogła na nim być. Warto byś spędziła ten wieczór w gronie ukochanych "babeczek" Swoją drogą masz bardzo fajną świadkową, skoro podejmuje się organizacji imprezy na odległość ![]() Super pomyśleliście z tym rejsem! ![]() Pradip naprawdę nie przejmuj się... ja też zawsze na swoje zdjęcia patrzę z pewną dozą urazy, ale im starsze zdjęcia tym bardziej mi się podobają... i te wspomnienia! Pamiętaj - uśmiechaj się! Jakkolwiek byś się nie uśmiechała, to z doświadczenia wiem, że takie zdjęcia są najładniejsze ![]() Niki dzięki ![]() JustynA widzę, że działacie, działacie! Trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegło bez komplikacji ![]() Ewula niezła przygoda z walizką Tak czytam jak łapie Was czasem stres, że czegoś zapomnicie itp., to przypominam sobie siebie sprzed ślubu Teraz patrzę na Wasze wypowiedzi ze stoickim spokojem, zrozumieniem i... z innej perspektywy Dacie radę kochane! ![]() Jeśli chodzi o dzieci, to też planujemy kiedyś mieć... kiedyś... zbliżam się do trzydziestki, więc wypadałoby chyba zacząć myśleć konkretniej, ale jakoś jeszcze chciałabym "poszaleć" bo wiadomo - dziecko to nie tylko skarb ale i obowiązek
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, to teraz jestem w szoku, bo moja pierwsza reakcja była - "znowu dziewuszka, która mogłaby być moją córką" Gratuluje i zazdroszczę
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2012-07-23 o 18:51 |
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nigdy Was nie nadrobię
U Nas w końcu świeci słońce, aż nie chce się siedzieć w pracy, a do urlopu tak daleko Cały czas przeglądam oferty wyjazdów i nie wiem gdzie chcemy lecieć. TŻ to obojętnie godzi się na wszystkie propozycje , a Ja nie wiem czy chcę Egipt czy po raz 3 Turcję. W Egipcie nigdy nie byłam, ale jakoś się boję, za to w Turcji czuje się jak w domu. Chcemy lecieć i odpocząć, wylegiwać się bo ten rok był dla Nas wyjątkowo ciężki. Kupno i remont mieszkania, moje wyjazdy do szkołyCo do posiadania dziecka to My jesteśmy na tak. TŻ mówi że On by już chciał być w ciąży, ale Ja chyba chciała bym jeszcze trochę wolności, ale jak jak by się pojawiło teraz to pewnie był skakała ze szczęścia ![]() Wczoraj z nudów pojechaliśmy do Torunia i Ciechocinka i byłam w totalnym szoku. Ile chodziło tam zakochanych par po 60-70 lat Przytuleni za rączkę starsi ludzie którzy wyglądali jak by dopiero zaczynał się ich życia.
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej no daj spokój ![]() dzięki
|
|
|
#1979 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję odważnej decyzji i wielkiego serca. Cytat:
My już się sobą cieszymy od wielu lat i myślę a przynajmniej taką mam nadzieję ze jesteśmy już gotowi na wychowywanie tej naszej Małej Istotki... Podoba mi się Wasze podejście ![]() A powiedz jak przymiarka? Cytat:
Jak oglądam zdjęcia na których jestem to cały czas mi sie kołacze myśl że zdjęcie byłoby super gdyby mnie na nim nie było i czy ja naprawdę nigdy nie mogę wyjść jak człowiek?Aż poleciałam do klubu obejrzeć Twoje zdjęcia. Nie zgadłabym Twojego wieku. Cytat:
![]() Z uśmiechem to akurat problemów nie mam ale znów na zdjęciach widzę swoje żółte zęby jakbym paliła od urodzenia Bardzo mądrą rzecz napisałaś
|
||||
|
|
|
#1980 | |||
|
Zakorzenienie
|
My daliśmy też 200zł, bo nie wiedziałam w ogóle ile się daje, a dwie stówy wydawało mi się OK.
To jesteś w wieku mojego brata - dla mnie wszyscy w tym wieku kojarzą się z małymi dziećmi choć niektórzy już mają rodziny, dzieci... ale tak to jest, że mój brat zawsze pozostanie dla mnie małym braciszkiem Jak miałam około 20 lat to ci wszyscy pod 30-tkę wydawali mi się strasznie starzy i poważni.... teraz patrze na to zupełnie inaczej heheheh też tak macie dziewczyny? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

Zaczynam chyba powoli panikować... nie wiem co mam jeszcze załatwić (bo pewnie zapomne o ważnych szczegółach
wczoraj byłam u organisty prosić, zeby zagrał nam na ślubie. Dałam mu 200 zł - jak myślicie mało?dużo?
Na pewno bedzie ta dekoracja nawiazaniem do bukiety i kwiatów na sali tak ze kolory to fiolet, biel i jasny żółty

[COLOR="Silver"]

klik!
a szanse coraz mniejsze 
no i się wyleczyłam- pooglądałam widoczki w necie i wystarczyło 
i jak wrócisz to czekamy na relacje z przymiarki ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)