Ślubujące w 2012 - część II - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 10:59   #1951
aisak42
Raczkowanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

dziwczyny pomożcie mi mam problem co do panieńskiego.. na 95% nie będzie na nim mojej świadkowej ponieważ jest w Anglii i powiedzcie mi bo w tej chwili chce z niego zrezygnowac ale ona mi powiedziała że może pomoc mi go zorganizować czy myslicie że jest sens?
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:05   #1952
katie99kasia
Rozeznanie

aisak42- no dokładnie juz 1.09 zbiża sie WIELKIMI krokami z jednej strony nie moge sie juz doczekać a z drugiej boję się jak skurczybyk Zaczynam chyba powoli panikować... nie wiem co mam jeszcze załatwić (bo pewnie zapomne o ważnych szczegółach). dziś mam pierwszą przymiarke sukni ślubnej tak ze trzymajcie kciuki wczoraj byłam u organisty prosić, zeby zagrał nam na ślubie. Dałam mu 200 zł - jak myślicie mało?dużo?

Pradip- ja tez jestem bardzo ciekawa tej dekoracji. Z dekoratorką dopiero będę sie widzieć w sprawie dogadania szczegółów tak że myśle że cos sensownego wymyslimy Na pewno bedzie ta dekoracja nawiazaniem do bukiety i kwiatów na sali tak ze kolory to fiolet, biel i jasny żółty

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
dziwczyny pomożcie mi mam problem co do panieńskiego.. na 95% nie będzie na nim mojej świadkowej ponieważ jest w Anglii i powiedzcie mi bo w tej chwili chce z niego zrezygnowac ale ona mi powiedziała że może pomoc mi go zorganizować czy myslicie że jest sens?
Wiesz co to zależy czy masz chęci do tej imprezki czy nie... Czy masz swoje dobre koleżanki z którymi mogłabyś ten wieczór spędzić ja osobiście wolałabym coś skromnego w domu posieziec powygłupiać sie, ale moje friend chcą z pompą na dyskotece i jak to powiedziały 'mam sie nie wtrącać' bo one chcę mi zorganizowac ten wieczór. Tak ze kwestia towarzystwa i chęci.

A tak w ogóle to ciekawe jak tam nasze sobotnie PMki

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2012-07-23 o 11:07
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:15   #1953
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
aisak42- no dokładnie juz 1.09 zbiża sie WIELKIMI krokami z jednej strony nie moge sie juz doczekać a z drugiej boję się jak skurczybyk Zaczynam chyba powoli panikować... nie wiem co mam jeszcze załatwić (bo pewnie zapomne o ważnych szczegółach). dziś mam pierwszą przymiarke sukni ślubnej tak ze trzymajcie kciuki wczoraj byłam u organisty prosić, zeby zagrał nam na ślubie. Dałam mu 200 zł - jak myślicie mało?dużo?

Pradip- ja tez jestem bardzo ciekawa tej dekoracji. Z dekoratorką dopiero będę sie widzieć w sprawie dogadania szczegółów tak że myśle że cos sensownego wymyslimy Na pewno bedzie ta dekoracja nawiazaniem do bukiety i kwiatów na sali tak ze kolory to fiolet, biel i jasny żółty

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Wiesz co to zależy czy masz chęci do tej imprezki czy nie... Czy masz swoje dobre koleżanki z którymi mogłabyś ten wieczór spędzić ja osobiście wolałabym coś skromnego w domu posieziec powygłupiać sie, ale moje friend chcą z pompą na dyskotece i jak to powiedziały 'mam sie nie wtrącać' bo one chcę mi zorganizowac ten wieczór. Tak ze kwestia towarzystwa i chęci.
ja też powoli zaczynam sie stresowac że zapomne o czyms na prawde ważnym.. co do organisty to chyba duzo chodz nie wiem bo my płacimy łączna sume wiec my osobiscie nie płacimy za organiste ale chyba tak 100 zl sie przecietnie płaci..

ja bym chciala jakąs imprezke mam koleżanki fajne ale po prostu czy jest sens zeby to bylo jak świadkowej ma nie byc i ona ma to organizować..
Stary 2012-07-23, 11:24   #1954
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
ja też powoli zaczynam sie stresowac że zapomne o czyms na prawde ważnym.. co do organisty to chyba duzo chodz nie wiem bo my płacimy łączna sume wiec my osobiscie nie płacimy za organiste ale chyba tak 100 zl sie przecietnie płaci..

ja bym chciala jakąs imprezke mam koleżanki fajne ale po prostu czy jest sens zeby to bylo jak świadkowej ma nie byc i ona ma to organizować..
Na prawdę ciężko mi cokolwiek doradzic, i nie wiem jakie są u Was zwyczaje. U mnie np druhna w ogole sie nie zapytała mnie co do panieńskiego tylko koleżanki mi go organizują. Ja bym chyba jednak radziła coś wykombinować na panieński a tylko ona ma to organizować?

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-07-23, 11:28   #1955
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Na prawdę ciężko mi cokolwiek doradzic, i nie wiem jakie są u Was zwyczaje. U mnie np druhna w ogole sie nie zapytała mnie co do panieńskiego tylko koleżanki mi go organizują. Ja bym chyba jednak radziła coś wykombinować na panieński a tylko ona ma to organizować?

niestety ale nie wiem na jakiej to ma byc zasadzie bo na początku jak jeszcze miała na nim byc to ja o niczym miałam nie wiedziec.. wiec chyba powiem jej zeby na przyklad z reszta dziewczyn jakoś sie dogadała może to lepiej by bylo.. chodz mi szkoda ze jej nie bedzie
Stary 2012-07-23, 11:39   #1956
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

ja jak się przeprowadzałam to też była w szoku ile rzeczy człowiek nagromadził i gdzie to wszystko pomieścić super, że samochodzik znalazłaś [COLOR="Silver"]
My podczas przeprowadzki byliśmy najlepsi, zgubiliśmy walizkę a zorientowaliśmy się, jak TŻ zaczął narzekać, że dawno nie było prania a on już nie ma czystej bielizny, ja patrzę w koszu na pranie dosłownie dwie pray jego bokserek. Później zauważył brak spodenek, bluz itp, a koleżanka która była u nas akurat mówi, słuchajcie na klatce obok jest kartka, że coś znaleziono może to Wasza walizka no i bingo, została odnaleziona przez sąsiadkę na parkingu
Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!

W życiu Was nie nadrobię, a szkoda, bo może coś mnie ominęło ;/

Wróciliśmy z podróży poślubnej Byliśmy na Korfu i było cudownie!! Poznaliśmy wspaniałych ludzi z którymi zamierzamy utrzymywać kontakt - na pożycie było mało czasu przez to, ale to były nasze najlepsze wakacje Piękne widoki, fajny hotel, cudowna ekipa Były 3 pary nowożeńców Ledwo piszę na klawiaturze bo jeszcze tipsy mi się trzymają, więc dużo dziś nie piszę. Ale nasz honey moon trwa!

Wszystkiego dobrego dla PMek z 14 i 21 lipca!!!
Super, że do nas wróciłaś! Super, że honey moon udany! Super, że kryzys po ślubny przezwyciężony !!!
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dziękuje
no w sumie zostało nam jakieś 20 zaproszeń. Cała rodzina TŻ i dwa zaproszenia z mojej strony.

Szczerze, to wcale nie negocjowaliśmy ceny. Po prostu młody chłopak kupił autko i od jakiegoś czasu dorabia sobie w taki sposób. cena to 150 zł za wypożyczenie nie przystrojonego autka + 60 zł za każde 100 km. Więc wcale się nie zastanawialiśmy.

Znów widzę że tu cisza. Gdzie te PMki??

Gratuluję mayeczka udanego miodowego miesiąca

A skąd jesteś jeśli mogę spytać i skąd ten samochód ??
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:39   #1957
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie Panie w ten słoneczny dzień. Podobno wracają upały.

Ze spraw ślubnych, zamierzamy dziś iść do mojego proboszcza dać na zapowiedzi, wybrać metrykę chrztu no i prosić o zgodę na ślub w innej parafii. Zgoda ma zawierać również możliwość załatwiania wszelkich spraw typu protokół w innej parafii. Czyli to się nazywa licencja czy substytucja ?
No i musimy pomyśleć o reszcie zaproszeń. Bo czasu coraz mniej...
Mogły by na trochę wrócić to może uda mi się nie być tak bladą P<
Pracowity dzień Cię czeka. Załatwienie wszystkiego w innej parafii to substytucja. Daj znać czy udało się Wam wszystko załatwić
Cytat:
A chcesz mieć panieński? Jeśli tak to oczywiście że jest sens. Niby tak się utarło że to świadkowa organizuje wieczór panieński ale nigdzie nie jest napisane że musi tak być i jest wiele PM które same go sobie organizują. Jak chcesz to mogę Ci swój panieński oddać
Cytat:

Mnie jeszcze nerwy nie dopadły i zastanawiam się kiedy to nastąpi
U nas organista życzy sobie 150zł i uważam że to dużo.
Ile przed ślubem będziesz ustalać wszystko z florystką i jakie fioletowe kwiaty planujesz użyć?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:47   #1958
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie organista ma ustalony cennik- 170zł.

Mnie co jakiś czas już łapie stres- jednego dnia luz, a drugiego gonitwa myśli, że pewnie coś zapomnimy itp.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:00   #1959
aisak42
Raczkowanie

a my dziś zaklepalismy podroż poslubna plyniemy w rejs po morzu śródziemnym codziennie inny przystanek do zwiedzania jest bardzo szcześliwa bo tz chciał jechac na d poslkie morze
Stary 2012-07-23, 12:03   #1960
wloszka8
Raczkowanie

Wszystkim PMkom, które w sobotę zostały mrożonkami Wszystkiego Najjjjj !
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

I Wrzucam Wam mój wczorajszy nabytek myślicie ze nadaje się na poprawiny?
wow.. genialna, kolor, krój, uwielbiam taki krój
Cytat:
Pradip sukienka bardzo ładna. Idealne na poprawiny.
Jestem po całym męczącym dniu. Niedawno skończyliśmy z TŻ ogarniać dom. Parapetówki nie planujemy robić bo sprowadzamy się do rodzinnego ( mojego ) domu. Planowaliśmy to za kilka lat. Los chciał że była okazja teraz i się zdecydowaliśmy. Po miesiącu - nie narzekamy. Z rodzicami się nawet dogadujemy, w nowej pracy ok, Tż nie narzeka. Więc zobaczymy jak będzie dalej
Autko BMW e 60 zarezerwowane dla nas> umowa podpisana. A co najważniejsza nie płacimy za wypożyczenie auta 700 zł, a jedynie 200 zł. Autko z kierowcą do dyspozycji od 13 ( ślub o 15 ) przez cały dzień. Także, jestem zadowolona bo nie uśmiechało nam się płacić kolosalnych sum za samochód.
Ponadto skończyliśmy zapraszać rodzinę z mojej strony - wszyscy zachwyceni, niektórzy zdziwieni, zobaczymy ile osób przyjdzie. Teraz kolej na rodzinę TŻ.
super autko... my mamy 200 zł za godzinę

Cytat:
Dziewczyny!!

Wróciliśmy z podróży poślubnej Byliśmy na Korfu i było cudownie!! Poznaliśmy wspaniałych ludzi z którymi zamierzamy utrzymywać kontakt - na pożycie było mało czasu przez to, ale to były nasze najlepsze wakacje Piękne widoki, fajny hotel, cudowna ekipa Były 3 pary nowożeńców Ledwo piszę na klawiaturze bo jeszcze tipsy mi się trzymają, więc dużo dziś nie piszę. Ale nasz honey moon trwa!

Wszystkiego dobrego dla PMek z 14 i 21 lipca!!!
fajnie, że się wszystko udało i było pięknie, czekamy na fotki:P

Cytat:
u mnie też podobna sytuacja... świadkowej nie będzie bo akurat wyjechała na wakacje z rodzinką, ale akurat nie mam o to pretensji bo jej mąż zmienił pracę,więcej zarabia i mogli sobie pozwolić na długo oczekiwane wakacje.. załatwiłam to w ten sposób, że poprosiłam dwie koleżanki ze studiów, żeby mi pomogły w organizacji może znajdź "zastępczynię" która Ci pomoże wśród innych zaproszonych na wieczór panieński mój już za dwa tygodnie... aaaaa miał być tydzień przed weselem, ale z racji remontu i dowozu mebli na tydzień przed ślubem robię dwa tygodnie przed
wczoraj zakupiliśmy buty i krawat dla TŻta idealnie pasujący do moich butów
dziewczyny zastanawiam się czy muszę też dokupić wypustkę do klapy? w kolorze krawatu, czy z racji tego, że będą tam kwiatkli to już nie trzeba?

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje

Edytowane przez wloszka8
Czas edycji: 2012-07-23 o 12:04
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:13   #1961
aisak42
Raczkowanie

wloszka8 - dobry pomysł chyba tez tak zrobie i poprosze kolezanki o pomoc
Stary 2012-07-23, 12:26   #1962
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
a my dziś zaklepalismy podroż poslubna plyniemy w rejs po morzu śródziemnym codziennie inny przystanek do zwiedzania jest bardzo szcześliwa bo tz chciał jechac na d poslkie morze
Super moi rodzice jeżdżą na takie rejsy, zawsze wracają zadowoleni wybieracie się z Princess Cruises?

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:36   #1963
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Super moi rodzice jeżdżą na takie rejsy, zawsze wracają zadowoleni wybieracie się z Princess Cruises?
z błękitnej mili
Stary 2012-07-23, 13:01   #1964
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

Mnie jeszcze nerwy nie dopadły i zastanawiam się kiedy to nastąpi
U nas organista życzy sobie 150zł i uważam że to dużo.
Ile przed ślubem będziesz ustalać wszystko z florystką i jakie fioletowe kwiaty planujesz użyć?
Chcę na pewno fioletową eustomę, białą frezję i jakieś róże a z resztą zdaję sie na dekoratorkę... chce bukiet z kilku rodzajów kwiatów
A Ty już masz jakiś pomysł na kwiaty?

Cytat:
ZAZDROSZCZĘ:l ove:

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość

dziewczyny zastanawiam się czy muszę też dokupić wypustkę do klapy? w kolorze krawatu, czy z racji tego, że będą tam kwiatkli to już nie trzeba?
Bardzo fajnie że udalo się znaleźć coś odpowiedniego
też mam właśnie ten dylemat czy szukać po sklepach gdzieś ten wypustki czy żeby jej nie bylo... ale chyba skłaniam sie ku jej braku bo bedzie butonierka więc chyba wystarczy

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-07-23, 13:16   #1965
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Nie, nie chcemy miec wcale dzieci. Jest to nasza wspolna decyzja, zadne z nas nie namawialo, ani nie przekonywalo drugiej strony. Jestesmy swiadomi tego i tak zdecydowalismy juz dawno. Szkoda tylko ze rodzice nie bardzo moga to zrozumiec
Mamy podobne podejście z moim Mężem, ale to głównie z powodu wieku. Ale teraz po ślubie coś mi się zaczyna zmieniać i jakoś coraz częściej myślę o małym człowieczku a szanse coraz mniejsze

Sesja bardzo ładna Nie wiem dlaczego nie zaznaczyło mi Twojego posta ze zdjeciami, bo chciałam na niego odpowiedzieć No i "moja sukienka" Przymierzałam ją, ale trochę przekraczała wyznaczony przeze mnie limit wydatków na strój ślubny

Cytat:
.... ale jak zobaczyłam ceny to się nogą przeżegnałam.... po 15 tys/os no i się wyleczyłam- pooglądałam widoczki w necie i wystarczyło
oplułam komputer kawą, gdy spróbowałam sobie to wyobrazić

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
neave - nie do konca sie zgodze ze po cesarce tak samo sie czujesz jak po porodzie ... bo jednak to powazna operacja a po porodzie sobie wstajesz...
Cytat:
Malgos- co do porodu i cesarki to ile kobiet tyle opinii, np moja siostra po porodzie nie mogła sie ruszyć prawie przez tydzień (trudności sprawiało jej nawet wstawanie o siedzeniu i chodzeniu nie wspomnę) a koleżanka miała cesarkę 2 miesiące temu i mówiła mi ze na drugi dzień juz spokojnie chodziła i siedziała. Czuła się super tak że różnie to bywa...
Dokładnie Miałam operację, którą lekarz określił jako "zwykła cesarka" i leżałam plackiem w szpitalu przez 2 tygodnie - każda próba podniesienia się z łóżka to odlot w niebyt myli mnie, karmili nawet - masakra! później miesiąc leżenia w domu, 3 miesiące zwolnienia a tak naprawdę to dopiero po roku zaczęłam się czuć normalnie. Moja Bratowa zaś w trzeciej dobie po cesarce wyszła do domu i normalnie zajmowała się dzieckiem

Cytat:
Jaka tu dziś cisza??? Nikogo nie ma
My dziś robimy porządki, ciągle zwozimy rzeczy z poprzedniego mieszkania i ciężko nam się pomieścić. Ciągle dowożone są kolejne pudła, których nie mam czasu rozpakować. Zanosi się ciężki weekend.

P.S znalazłam dla nas autko do ślubu bmw e60 cudo TŻ jest zachwycony
Ja też zaczynam robić porządku, bo po miesiącu weekendowego małżeństwa, dochodzę do wniosku, że to jednak nie ma sensu.... I też jestem przerażona, ile w mieszkaniu nagromadziłam - głównie ciuchów i książek W sobotę wytargaliśmy do koszów PCK ładnych 10 reklamówek fatałaszków. Aż się boję przeglądać półki z książkami

Cytat:
no właśnie to dla mnie dziwne trochę- jakbyś miała za pół roku urodzić się kiedy indziej i gdzie indziej i pod innym nazwiskiem....
Rozumiem jakby ktoś miał akt sprzed 10 lat OK ale jeśli jest np sprzed 2-3 lat to nie powinno być problemu, przecież urzędy mają kompy- wszystko powinno tam być do sprawdzenia i do wglądu a tak trzeba czekac na nowy i jeszcze 22 zł płacić, eh....
może to o te 22 zł właśnie chodzi

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
katie - mi chwilke sie goilo, ale tak calkowicie, to po ponad pol roku doszlo do siebie a do tego po jakims czasie podeszlo mi troszke ropa i ta blizna byla dosc czerwona. teraz mi jeszcze biust sie powiekszyl bo przytylam i blizna sie rozciagnela. smaruj cepanem.
Malgos, miałaś znamię na piersi? Pytam, bo ja mam dużego pieprzyka do usunięcia i jakoś boje się go z piersi ruszać

Cytat:

I Wrzucam Wam mój wczorajszy nabytek myślicie ze nadaje się na poprawiny?
Nabytek bardzo ładny ale figura jaka

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Byłam na próbnej fryzurze i makijażu i powiem wam że jestem zadowolona Poniżej załączam wam zdjęcia fryzurki (do ślubu chcę troszkę mniej podniesione te włosy bo troche chyba za bardzo mnie wyczesała). Do klubu dodam jeszcze zdjęcia w sukni + fryzurka +makijaż - w dzień próbnego makijażu i fryzury przymierzyłam wiszącą w szafie suknię Oh mogłabym już w niej zostać...
Fryzurka bardzo ładna planowałam podobną, niestety, wyszło coś innego
Dziewczyny, jakie warunki trzeba spełnić, żeby dostać się do klubu? Nigdzie nie mogę tego znaleźć

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2012-07-23 o 13:41
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:38   #1966
niki19
Zadomowienie

Cytat:
dziś mam pierwszą przymiarke sukni ślubnej tak ze trzymajcie kciuki wczoraj byłam u organisty prosić, zeby zagrał nam na ślubie. Dałam mu 200 zł - jak myślicie mało?dużo?

myślę , że tak w sam raz u nas organista bierze właśnie 200 zł ale z racji ,że to brat cioteczny mojego tż-a to mamy gratis

oczywiście są i jak wrócisz to czekamy na relacje z przymiarki

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

może to o te 22 zł właśnie chodzi

Dziewczyny, jakie warunki trzeba spełnić, żeby dostać się do klubu? Nigdzie nie mogę tego znaleźć
niewątpliwie chodzi o te 22 zł

warunkiem dostępu do klubu jest przynajmniej miesiąc aktywnego udzielania się na wątku

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-07-23 o 13:41
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:55   #1967
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
My podczas przeprowadzki byliśmy najlepsi, zgubiliśmy walizkę a zorientowaliśmy się, jak TŻ zaczął narzekać, że dawno nie było prania a on już nie ma czystej bielizny, ja patrzę w koszu na pranie dosłownie dwie pray jego bokserek. Później zauważył brak spodenek, bluz itp, a koleżanka która była u nas akurat mówi, słuchajcie na klatce obok jest kartka, że coś znaleziono może to Wasza walizka no i bingo, została odnaleziona przez sąsiadkę na parkingu
ale się udaliście z tą walizką...
Cytat:
super według mnie świetny pomysł na wycieczkę i podróż poślubną
Cytat:
wow.. genialna, kolor, krój, uwielbiam taki krój

dziękuje mój Tż już na fiolet nie może patrzeć po przygotowaniach weselnych wiec raczej nie uda mi sie namówić go na fioletową poprawinową koszulę
za buty i krawat i ja już bym nie dokupowała nic tylko butonierkę dała
Cytat:
Chcę na pewno fioletową eustomę, białą frezję i jakieś róże a z resztą zdaję sie na dekoratorkę... chce bukiet z kilku rodzajów kwiatów
A Ty już masz jakiś pomysł na kwiaty?
My samochodu stroić nie będziemy (no oprócz kokard na klamki) ale za bukiet będę zlinczowana bo podobają mi się takie lekko przelewające się a takie podobno były modne wiele lat temu i teraz mieć taki to obciach W każdym razie będę mieć w nim storczyk Wanda i coś białego i zielonego ale jak to wyjdzie to nie wiem.
Cytat:
Mamy podobne podejście z moim Mężem, ale to głównie z powodu wieku. Ale teraz po ślubie coś mi się zaczyna zmieniać i jakoś coraz częściej myślę o małym człowieczku a szanse coraz mniejsze

Ja też zaczynam robić porządku, bo po miesiącu weekendowego małżeństwa, dochodzę do wniosku, że to jednak nie ma sensu.... I też jestem przerażona, ile w mieszkaniu nagromadziłam - głównie ciuchów i książek W sobotę wytargaliśmy do koszów PCK ładnych 10 reklamówek fatałaszków. Aż się boję przeglądać półki z książkami

Nabytek bardzo ładny ale figura jaka

My pomimo moich obaw o braku pracy postanowiliśmy wczoraj że po ślubie odstawiam tabletki spróbujemy ze 3 miesiące jak się uda to super a jak nie to wrócę do poszukiwań roboty
I ja niedawno pozbyłam się 2 worków ciuchów ale książki żadnej nie wyrzucę a nawet każdą kolejną przyjmę z ochotą
Dziękuję kurcze aż mi głupio tyle pozytywnych komentarzy o sukience i o mnie od Was dostałam...
Trzeba miesiąc z nami gadać a potem napisać do założycielki klubu.
Stary 2012-07-23, 13:58   #1968
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ostatnio zaczęły zachwycać dzieci, ale dla nas to jeszcze nie ten czas.

Można zapytać ile masz lat?

Stary 2012-07-23, 14:35   #1969
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Musisz sobie sama przeanalizować, przemyśleć czy chcesz panieniński bez świadkowej czy nie? Ja osobiście nie czuję potrzeby posiadania wieczoru panieńskiego. większość moich znajomcyh, koleżanek i przyjaciółek jest niedostępnych, poza granicami kraju, więc nie bardzo jest z kim ten wieczór robić. Moja świadkowa - najlepsza przyjaciółka planowała coś tam robić, ale przedstawiłam jej argumenty i pewnie ten wieczór spędzimy delikatnie w domu, tak jak dziewczyny pisały.
Ponadto stwierdziliśmy z TŻ że na mój panieński i na jego kawalerski pojedziemy na kilka dni do Pragi przed weselem ( no chyba że finanse nie pozwolą).

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
A skąd jesteś jeśli mogę spytać i skąd ten samochód ??
Podkarpacie, okolice stalowej woli. Samochód tak jak pisałam od prywatnej osoby która się ogłasza na portalu z ogłoszeniami.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
A ja od kilku lat juz czuję gotowość posiadania dziecka. No ale jakoś się nie składało. Najpierw na wynajmowanym, teraz się przenosimy do innego domu, zmieniłam pracę więc trzeba trochę jej przypilnować, a ponadto tera wydatki typu ślub. Więc pewnie pomyślimy coś na przyszły rok. Ale mieć dziecko to piękna sprawa.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:38   #1970
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
warunkiem dostępu do klubu jest przynajmniej miesiąc aktywnego udzielania się na wątku
No to już z Wami ponad miesiąc gadam, bo tyle jestem żonką - a trafiłam tutaj w wielkim stresie przedślubnym

Cytat:
My pomimo moich obaw o braku pracy postanowiliśmy wczoraj że po ślubie odstawiam tabletki spróbujemy ze 3 miesiące jak się uda to super a jak nie to wrócę do poszukiwań roboty
.
Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość

Można zapytać ile masz lat?
Dzieci mnie zachwycają od dawna i od kiedy pamiętam to otoczona jestem maluchami bo jako ciocia stanu wolnego (do niedawna), miałam duże możliwości, by się nimi zajmować, co moje kochane rodzeństwo skrzętnie wykorzystuje Ale o swoich nigdy nie myślałam, bo i odpowiedniego kandydata na tatusia nie było, mimo, że 3 razy już zaręczona byłam Zaś teraz, dużo po trzydziestce, wolałabym chyba adoptować jakieś starsze dziecko, nie mające szans na adopcję

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2012-07-23 o 14:41
Stary 2012-07-23, 15:14   #1971
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci mnie zachwycają od dawna i od kiedy pamiętam to otoczona jestem maluchami bo jako ciocia stanu wolnego (do niedawna), miałam duże możliwości, by się nimi zajmować, co moje kochane rodzeństwo skrzętnie wykorzystuje Ale o swoich nigdy nie myślałam, bo i odpowiedniego kandydata na tatusia nie było, mimo, że 3 razy już zaręczona byłam Zaś teraz, dużo po trzydziestce, wolałabym chyba adoptować jakieś starsze dziecko, nie mające szans na adopcję
Piękny pomysł

Ja jestem ciocią, ale taką z doskoku. Czasem zajrzę. Boje się zostawać na dłużej sama z bratanicą bo ma dopiero 10msc a ja zerowe doświadczenie z dziećmi.

Zawsze coś jest przeciwko, a to praca, mieszkanie.. Wychodze z założenia, że najlepiej jak los nas zaskoczy wiadomo nie w wieku 16 lat, ale w małżeństwie.

Z Tżtem myślimy o tym, żeby zacząć się starać za rok, żeby trochę jednak pocieszyć się sobą przed ślubem, ale jak będzie dziecko teraz to też tragedia się nie stanie.

Stary 2012-07-23, 16:47   #1972
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

My samochodu stroić nie będziemy (no oprócz kokard na klamki) ale za bukiet będę zlinczowana bo podobają mi się takie lekko przelewające się a takie podobno były modne wiele lat temu i teraz mieć taki to obciach W każdym razie będę mieć w nim storczyk Wanda i coś białego i zielonego ale jak to wyjdzie to nie wiem.

I ja niedawno pozbyłam się 2 worków ciuchów ale książki żadnej nie wyrzucę a nawet każdą kolejną przyjmę z ochotą
Dziękuję kurcze aż mi głupio tyle pozytywnych komentarzy o sukience i o mnie od Was dostałam...
Trzeba miesiąc z nami gadać a potem napisać do założycielki klubu.
W sumie to były modne te bukiety kiedys, ale skoro taki Ci się podoba to myślę że powinnaś taki wybrać. Najważniejsze żeby Tobie sie podobał

Widzę że większość z nas tutaj chce mieć dzieci Ja z tż tez planujemy ale myślę, że tak rok po ślubie żeby się nacieszyć sobą tak jak mówila Luzia jeżeli wcześniej będzie to też sie nic nie stanie oboje lubimy dzieci a swoje to wiadomo- skarb jesteśmy jeszcze młodzi tak ze czas mamy(ja mam 21 a tż 22 ) ale wychodzimy z załozenia że im szybciej wyjdziesz to szybciej dojdziesz chcemy być młodymi dziadkami

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-07-23, 17:17   #1973
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

Widzę że większość z nas tutaj chce mieć dzieci Ja z tż tez planujemy ale myślę, że tak rok po ślubie żeby się nacieszyć sobą tak jak mówila Luzia jeżeli wcześniej będzie to też sie nic nie stanie oboje lubimy dzieci a swoje to wiadomo- skarb jesteśmy jeszcze młodzi tak ze czas mamy(ja mam 21 a tż 22 ) ale wychodzimy z załozenia że im szybciej wyjdziesz to szybciej dojdziesz chcemy być młodymi dziadkami
Ja wczoraj straszyłam Tżta, że jak będziemy za długo zwlekać to będzie dziadkiem a nie tatą Ale to tak dla żartu bardziej, sama też wolę być młodą mamą. Ja mam 23 a Tż 29.

Stary 2012-07-23, 17:42   #1974
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!!

Wróciliśmy z podróży poślubnej Byliśmy na Korfu i było cudownie!!

witaj Kochana opowiadaj, foty pokazuj

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
My na szczęście nie musimy wynajmować samochodu- pojedziemy szwagrowym BMW 320 (coś takiego jak na zdj), niestety kombi ale co tam, grunt ze nie ma dodatkowych kosztów Na maskę dekoracja z fioletowo białych kwiatów i myślę że będzie OK

bardzo fajne autko i napewno z fioletową dekoracją będzie super My też pojechaliśmy do ślubu swoim i kilka stówek zaoszczędzonych dzięki temu

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Projekt wybraliśmy z ich propozycji a tekst napisalismy sami

a pochwalisz się tekstem czy zbyt osobiste?

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:

Za każdym razem kiedy oglądam "coś" swojego wkurzam się bo na każdym kolejnym zdjęciu wyglądam jeszcze gorzej i wiem że będzie mi strasznie przykro kiedy dostaniemy piękne zdjęcia czy film na którym zamiast PM będę ja i moje miny...

oj mam to samo mam wrażenie że tylko ja wychodzę na zdjęciach jak jakiś przygłup - wszyscy normalnie i ładnie tylko ja zawsze jakoś tak, że mi się nie podoba

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
czemu chcesz zrezygnować? Szkoda, że nie będzie świadkowej ale super, że mimo wszystko zaoferowała Ci pomoc- bardzo fajnie Możesz zrobić panieński z innymi koleżankami- może któraś pomoże C na miejscu?

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
dziś mam pierwszą przymiarke sukni ślubnej tak ze trzymajcie kciuki wczoraj byłam u organisty prosić, zeby zagrał nam na ślubie. Dałam mu 200 zł - jak myślicie mało?dużo?

czekamy na fotki co do organisty- nie wiem ale wydaje mi się dużo. My mieliśmy "w pakiecie" organistę i grał to co zawsze się gra. Jakbyśmy chcieli (a nie chcieliśmy) coś dodatkowo to wtedy byśmy musieli się z nim dogadywać ale tak czy inaczej 200 zł to dużo

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
ci..

oczywiście, że ma sens- świadkowa jest za granicą i spokojnie możesz zorganizować to sama z jakąś bliską koleżanką na miejscu. Możecie np połączyć się ze świadkową na skype w trakcie imprezki Jeśli chcesz imprezkę to zrób bo potem możesz żałować, że nie zrobiłaś.
W razie czego pomożemy

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:

o rany super!!!! dawaj jakieś szczegóły

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:

moim zdaniem nie trzeba- będą kwiatki w butonierce i to wystarczy

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Chcę na pewno fioletową eustomę, białą frezję i jakieś róże a z resztą zdaję sie na dekoratorkę... chce

kocham fioletową eustomę miałam ją w wiązance i na sołach- jest śliczna z frezją będzie się pięknie komponować

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:

no to trzymam kciuki - ja się nadal zastanawiam.... pomimo wieku.... eh...

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Zaś teraz, dużo po trzydziestce,

oooooo jak mi ulżyło ja też mam trzydzieści z hakiem - półmetek przed magiczną 40- stką
Stary 2012-07-23, 18:13   #1975
wesola84
Rozeznanie

katie99kasia pomimo, że nie przepadam za autami typu kombi, to Wasze ślubne prezentuje się ładnie Fajnie, że tak Wam się udało
Jak przymiarka?? Pokazuj fotki!
Co do organisty, to my też płaciliśmy 200zł - myślę, że to średnia cena... znośna.

Aisak nie przesadzaj - jeszcze masz trochę czasu... chociaż pewnie szybciutko zleci Co do panieńskiego, to jestem zdania, że nie możesz z niego zrezygnować tylko dlatego, że świadkowa nie będzie mogła na nim być. Warto byś spędziła ten wieczór w gronie ukochanych "babeczek" Swoją drogą masz bardzo fajną świadkową, skoro podejmuje się organizacji imprezy na odległość
Super pomyśleliście z tym rejsem!

Pradip naprawdę nie przejmuj się... ja też zawsze na swoje zdjęcia patrzę z pewną dozą urazy, ale im starsze zdjęcia tym bardziej mi się podobają... i te wspomnienia! Pamiętaj - uśmiechaj się! Jakkolwiek byś się nie uśmiechała, to z doświadczenia wiem, że takie zdjęcia są najładniejsze

Niki dzięki

JustynA widzę, że działacie, działacie! Trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegło bez komplikacji

Ewula niezła przygoda z walizką

Tak czytam jak łapie Was czasem stres, że czegoś zapomnicie itp., to przypominam sobie siebie sprzed ślubu Teraz patrzę na Wasze wypowiedzi ze stoickim spokojem, zrozumieniem i... z innej perspektywy Dacie radę kochane!

Jeśli chodzi o dzieci, to też planujemy kiedyś mieć... kiedyś... zbliżam się do trzydziestki, więc wypadałoby chyba zacząć myśleć konkretniej, ale jakoś jeszcze chciałabym "poszaleć" bo wiadomo - dziecko to nie tylko skarb ale i obowiązek

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:40   #1976
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

oooooo jak mi ulżyło ja też mam trzydzieści z hakiem - półmetek przed magiczną 40- stką
żartujesz przecież widziałam Twoje zdjęcia kurde, to teraz jestem w szoku, bo moja pierwsza reakcja była - "znowu dziewuszka, która mogłaby być moją córką" Gratuluje i zazdroszczę

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2012-07-23 o 18:51
Stary 2012-07-23, 19:01   #1977
justiii87
Zakorzenienie

Chyba nigdy Was nie nadrobię
U Nas w końcu świeci słońce, aż nie chce się siedzieć w pracy, a do urlopu tak daleko Cały czas przeglądam oferty wyjazdów i nie wiem gdzie chcemy lecieć. TŻ to obojętnie godzi się na wszystkie propozycje , a Ja nie wiem czy chcę Egipt czy po raz 3 Turcję. W Egipcie nigdy nie byłam, ale jakoś się boję, za to w Turcji czuje się jak w domu. Chcemy lecieć i odpocząć, wylegiwać się bo ten rok był dla Nas wyjątkowo ciężki. Kupno i remont mieszkania, moje wyjazdy do szkoły i przygotowania weselne wyciągnęły ze mnie resztki sił.
Co do posiadania dziecka to My jesteśmy na tak. TŻ mówi że On by już chciał być w ciąży, ale Ja chyba chciała bym jeszcze trochę wolności, ale jak jak by się pojawiło teraz to pewnie był skakała ze szczęścia

Wczoraj z nudów pojechaliśmy do Torunia i Ciechocinka i byłam w totalnym szoku. Ile chodziło tam zakochanych par po 60-70 lat Przytuleni za rączkę starsi ludzie którzy wyglądali jak by dopiero zaczynał się ich życia.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:02   #1978
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
żartujesz przecież widziałam Twoje zdjęcia kurde, to teraz jestem w szoku, bo moja pierwsza reakcja była - "znowu dziewuszka, która mogłaby być moją córką" Gratuluje i zazdroszczę

ej no daj spokój dzięki
Stary 2012-07-23, 19:07   #1979
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
No to już z Wami ponad miesiąc gadam, bo tyle jestem żonką - a trafiłam tutaj w wielkim stresie przedślubnym
Napisz do Niki wiadomość to wyśle Ci zaproszenie.
Gratuluję odważnej decyzji i wielkiego serca.
Cytat:
W sumie to były modne te bukiety kiedys, ale skoro taki Ci się podoba to myślę że powinnaś taki wybrać. Najważniejsze żeby Tobie sie podobał

No właśnie podobają mi się takie lejące ale bukiet jest dla mnie drugorzędną sprawą i trochę się zastanawiam czy nie lepiej wziąć pierwszy lepszy oby z fioletem.
My już się sobą cieszymy od wielu lat i myślę a przynajmniej taką mam nadzieję ze jesteśmy już gotowi na wychowywanie tej naszej Małej Istotki... Podoba mi się Wasze podejście
A powiedz jak przymiarka?
Cytat:
oj mam to samo mam wrażenie że tylko ja wychodzę na zdjęciach jak jakiś przygłup - wszyscy normalnie i ładnie tylko ja zawsze jakoś tak, że mi się nie podoba

no to trzymam kciuki - ja się nadal zastanawiam.... pomimo wieku.... eh...
Dokładnie Jak oglądam zdjęcia na których jestem to cały czas mi sie kołacze myśl że zdjęcie byłoby super gdyby mnie na nim nie było i czy ja naprawdę nigdy nie mogę wyjść jak człowiek?
Aż poleciałam do klubu obejrzeć Twoje zdjęcia. Nie zgadłabym Twojego wieku.
Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Pradip naprawdę nie przejmuj się... ja też zawsze na swoje zdjęcia patrzę z pewną dozą urazy, ale im starsze zdjęcia tym bardziej mi się podobają... i te wspomnienia! Pamiętaj - uśmiechaj się! Jakkolwiek byś się nie uśmiechała, to z doświadczenia wiem, że takie zdjęcia są najładniejsze

Jeśli chodzi o dzieci, to też planujemy kiedyś mieć... kiedyś... zbliżam się do trzydziestki, więc wypadałoby chyba zacząć myśleć konkretniej, ale jakoś jeszcze chciałabym "poszaleć" bo wiadomo - dziecko to nie tylko skarb ale i obowiązek
Piszesz już z taka nutką jakby Wasz ślub był całe wieeeki temu
Z uśmiechem to akurat problemów nie mam ale znów na zdjęciach widzę swoje żółte zęby jakbym paliła od urodzenia
Bardzo mądrą rzecz napisałaś
Stary 2012-07-23, 19:12   #1980
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Dałam mu 200 zł - jak myślicie mało?dużo?
My daliśmy też 200zł, bo nie wiedziałam w ogóle ile się daje, a dwie stówy wydawało mi się OK.
To jesteś w wieku mojego brata - dla mnie wszyscy w tym wieku kojarzą się z małymi dziećmi choć niektórzy już mają rodziny, dzieci... ale tak to jest, że mój brat zawsze pozostanie dla mnie małym braciszkiem
Jak miałam około 20 lat to ci wszyscy pod 30-tkę wydawali mi się strasznie starzy i poważni.... teraz patrze na to zupełnie inaczej heheheh też tak macie dziewczyny?

Cytat:
ale super, sama też bym się wybrała, tylko mam chorobę lokomocyjną więc niekoniecznie dobrze znosiłabym podróż... czy jak zwykle mogę prosić o więcej szczegółów?? Gdzie przystanki, jakie warunki i jeśli to nie tajemnica to ile kosztuje taka wycieczka i na jak długo

Cytat:
Malgos, miałaś znamię na piersi? Pytam, bo ja mam dużego pieprzyka do usunięcia i jakoś boje się go z piersi ruszać
a byłaś z tym u specjalisty? bo mój powiedział tak, że i tak z tym znamieniem do niego wrócę, żeby je wyciąć... a im szybciej tym lepiej bo mniejsza blizna będzie - nie miałam z tym żadnych problemów, jakiś czas po ściągnięciu szwów w jednym miejscu podeszło mi ropą, ale potem wszystko ustąpiło. Teraz ładnie zaczyna się komponować z kolorem skóry, więc praktycznie nie widać. A masz przebarwienia i nieregularną linię? bo wtedy zalecają wycinanie, a o tym, że na piersi się nie powinno nic nie słyszałam. Ja wycinałam we Wrocławiu (160zł łącznie z badaniami histopatoligicznymi) gdzie w Rzeszowie chcieli choś koło 170 za konsultację i potem ... uwaga ... 600-700zł za wycięcie w zależności od wielkości blizny - niezła rozbieżność co nie?

Cytat:
Musisz sobie sama przeanalizować, przemyśleć czy chcesz panieniński bez świadkowej czy nie? Ja osobiście nie czuję potrzeby posiadania wieczoru panieńskiego. większość moich znajomcyh, koleżanek i przyjaciółek jest niedostępnych, poza granicami kraju, więc nie bardzo jest z kim ten wieczór robić. Moja świadkowa - najlepsza przyjaciółka planowała coś tam robić, ale przedstawiłam jej argumenty i pewnie ten wieczór spędzimy delikatnie w domu, tak jak dziewczyny pisały.
Ponadto stwierdziliśmy z TŻ że na mój panieński i na jego kawalerski pojedziemy na kilka dni do Pragi przed weselem ( no chyba że finanse nie pozwolą).
Ja zrezygnowałam z panieńskiego, też jestem podobnego zdania i nie czułam potrzeby, a z Pragą super pomysł
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości