|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
No niestety w tym roku nie trafiłyśmy z pogodą...Cytat:
W tym tygodniu mieliśmy zacząć starania... i dupa blada. Mi już się @ spóźnia 9 dni
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny!
u mnie dziś 22 dzień cyklu, chyba jestem po owulacji, ale cały czas jestem bardzo wilgotna. mam dużo śluzu, ale nie jest on za bardzo lepki, raczej wodnisty, bardzo dużo śliskiego śluzu. nigdy tak nie miałam, a dziś rano jeszcze mnie podbrzusze boli, kuje i jak dziś wracałam z siatami z zakupów to mnie kuło z każdym krokiem na prawą nogę. eh |
|
|
|
#4054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziś znowu pobolewa i normalnie spałabym cały dzień![]() Luna właśnie widziałam że są te pasy, ach trochę mi nie po drodze do Lidla A' propos bólu piersi to ja mam całe obolałe, wrażliwe i nabrzmiałe i muszę kupić biustonosze bo z obecnych mi nieco wypływa
|
|||
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i chyba kolejna jest wskazana, skoro owu nie było, a mnie obsypało znów jak małolatę ![]() Oczywiście, że możliwe. Nawet zdrowym kobietom to się zdarza.
|
|
#4056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4057 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrób test rano i spójrz po 15 minutach pod swiatło. po 5 minutach nie koniecznie bedzie. Ja tak miałam w pierwszej ciąży że tez myślałam że nie wazny, a pamiętaj jaśniutka kreseczka to ciąza Mówie Ci zrób jutro rano test i poczekaj 15 minut! I pod okno daj tak żebyś zobaczyła tą drugą kreske która jestem pewna ze jest ![]() Robiłam testy jakieś hmm 100 razy? I pozniej je wszystkie wyciaglam z szawki-nigdy nie było nawet cienia czy po godzinie czy po dniu całym. Dlatego TEST TEST TEST !! ![]() Cytat:
w poprzedniej ciąży zrobiłam test tydzien po 3dniowej @ i tylko dlatego żeby sprawdzić jak działa. Zadziałał pozytywnie ![]() Cytat:
Cytat:
bardzo możliwa przecież w 22 dc ![]() Cytat:
![]() Także jakby co kup sobie o rozmiar większy niż teraz nosisz
|
|||||
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
może masz rację, dla pewności pogonie zaraz mojego tż do roboty haha
)
|
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
,dluuugie, tempke mierze 3 cykl teraz,,, przedostatni mial 43 dni a ostatni 35 dni. nie mam regularnych cykli. +/- 40 dni. raz jak widac trzydzieści cos raz czterdzieści coś....
hormony mialam robione chyba 1,5 roku temu ... wówczas tsh, fsh, lh, testosteron - norma, prolakrtyna po obciazeniu byla podwyzszona....... ale musialabym sprawdzic ile razy.... bylam wtedy przed slubem i balam sie glupia brac hormony z glupiej babskiej proznosci - mam tendence do tycia i chcialam zmiescic sie w suknie :P i zrezygnowalam z lekow. teraz moja gin wie o tym powiedziala, ze jak sie nie uda zajsc w ciaze to bedziemy dzialac. ale zeby sprobowac bez lekow narazie...a my jeszcze az tak sie nie staramy..poki co odrzuciilismy zabezpeczanie i stosunki przerywane...bez wstrzeliwania sie w dni plodne...wprawdze moj tz ma takie szczescie ze zawsze wstrzeli sie w owulke (przez 2 cykle mierzonej tempki)... ale fasolka jeszcze nie zakielkowala.... Nie wiem czy moge nazwac to staraniem się ... |
|
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie czuje jakby miala nadejsc @. Kurde no !!
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- a czy przed oresem tez macie takie jakby klocie czy cow w szyjce tzn przy wejsciu do pochwy ? nie wiem jak to zazwac ten bol
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
LunaO ty to potrafisz dać nadzieję
Zatestuję w środę jeśli jutro nie przyjdzie @. Póki co tempka ciągle wysoka - po przebudzeniu 37,1 - 37,2 i nie mam do tej pory dni suchych. Ciągle śluz jest
|
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałam na ten temat kilka postów wcześniej, robiłam już 2 razy test i 1 krecha... więc nie wiem co jest grane...
Przyjdzie Tż z pracy to z nim przedyskutuje i chyba pójdę prywatnie do gina. Już sama nie wiem.. bo zgłupiałam kompletnie.. przed @wydawało mi się że mam objawy teraz kłują mnie jajniki,czasami boli podbrzusze...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie ... i martwię się. Bo luteinę brałam do środy, więc powinno być ok i już powinna być @.
A tu dziś białe gluty zamiast @. Być może mój organizm się dłużej lutka pozbywa albo co ... W ciąży na pewno nie jestem, bo nie miałam owu. Jeśli u Ciebie też owu nie było to cykl może się przedłużyć, ale ja myślałam, że tego uniknę dzięki luteinie
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-07-23 o 13:48 |
|
|
|
#4064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaa to może będzie fasolka
|
|
|
|
#4065 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4066 | |
|
Zadomowienie
|
Maru skąd wiesz, że owu nie było?
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dostałam receptę na CloA i za Pszczouę trzymam ![]() I za Szejdę i Dzastinę też, @ nie ma to szansa ciągle jest
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My z TŻem zaczęliśmy pierwszy cykl staranek Postanowiliśmy, że odstawiamy zabezpieczenia i czekamy ![]() Jedyne co mnie martwi, to to, że odkąd w zeszłym roku odstawiłam tabletki nie czuję takich mega morkych dni jakie miałam przed nimi w płodnym okresie Może coś mokro jest, ale nie tak bardzoooo. No i to mnie troszkę martwi ![]() Poza tym jestem mega optymistycznie nastawiona
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane po weekendzie
Dopiero się ogarnęłam troszki Trzymam kciuki za Was dziewczynki do których @ jeszcze nie przyszła i będę dalje ją odganiać skutecznie ![]() Kwitka powróciłaś do nas teśkniłam wiesz ![]() Do mnie @ ma nie przyjść 28 lipca więc proszę ją skutecznie odganiać ![]() Byłam dziś na rozmowie o pracę mają dzwonić pod koniec tygodnia bez względu czy się dostanę czy nie także dodatkowe kciuki mi potrzebne ![]() A testuje ktoś wcześniej ode mnie lub razem ze mną życzę miłego popołudnia kochane i jeszcze zajrzę do Was |
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytaj sobie sama swój post ![]() Monini Sioooooooooooooo !!! (mam nadzieje ze @ sie wystraszyła )i wysyłam fluidy fasolkowe Ja dziś pojezdziłam z mamą po zakupach i nakupiłam pół auta sprzętów domowych jak miotły, mopy, miski, łyzki itd itd ![]() Tylko najgorsze jest to ze przy mamie musze wszystko nosic (jak to córka) bo ona nic nie wie |
|
|
|
|
#4072 |
|
Raczkowanie
|
Lunao jeszcze nic nie powiedzieliście?
podziwiam! ja choć powiedzialam sobie, ze nastepną ciążą pochwale sie dopiero ok 3 miesiąca to wiem, ze nie wytrzymam a to wy juz mieszkacie sami? mozliwe, ze wspominalaś, a ja cos przeoczyłam jak sie czujesz w ogole? jakies objawy doszly?![]() Dzastin mi w ciazy od samego początku doskwierało takie kłucie jajników(takie cmiące),poza tym zaparcia i bół w podbrzuszu. Moze cos w tym jest.. i ja trzymam kciuki! ![]() No! to teraz ja jeszcze dochodzę do grona czekających ale nie na @ oczywiscie. wczoraj było przytulanko, a dzis lub jutro owu pewnie moze nie do końca trafione w 10, ale mam nadzieje, ze jednak cos tam sie zadzieje tż juz wybył w trase także nie ma innej mozliwościDomciatko ty tam nie wykoncz tylko tego swojego połówka a tak w ogóle to podobno za częste przytulanie w tych dniach tez nie bardzo jest pomocne CZEKAMY CZEKAMY! ![]()
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem, wiem... Do tej pory starałam się nie nakręcać ale im bliżej terminu @, tym się bardziej nakręcam, no taka już jestem i tyle... Boję się tylko, żeby później nie było rozczarowania...
|
|
|
|
#4074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy mozliwe ze owu byla, ale nie widzialam tego gluta, tzn nie robie pomiaru temp, przewaznie obserwowalam owu o sluzie, bo nie mialam potrzeby inaczej
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo cos tu pachnie mamusiąomm wlasnie wyszlam z lazienki, zauwazylam sluz owulacyjny i kłucie jajnika, takze mam nadzieje![]() pozostaje czekac przepraszam was za takie szczegóły, ale tyle czekałam na to, zeby połówek powiedzial te magiczne słoowa, ze az mi motyle w brzuchu latają może jakis cud sie zdarzy i znów sie uda w 1 cs mmm
|
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Jedynym pewnym potwierdzeniem że owu była jest widoczność śladów po pękniętym pęcherzyku na usg. Niestety, nasz organizm jest tak skomplikowany że czasem ciężko wyczuć ten moment. Gdzieś kiedyś wyczytałam, że u przeciętnej kobiety na 12 cykli tylko w 7 występuje owulacja, także mogłaś mieć cykl bezowulacyjny, ale myślę, że sugerowanie się jedynie wyglądem śluzu to za mało.
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie ma owulacji to różnie, jak nam się chce. a jak jest owulacja to tak co 2 dni |
|
|
|
|
#4078 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
trzeci , do trzech razy sztuka
|
|
|
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
CZEŚĆ DZIEWCZYNKI
Gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych![]() A u mnie dziś 4 dc , po tym wymrożeniu dziadostwa, super okres w terminie przyszedł, zero plamień, mniej bólu niż zwykle 11 dc idę na kontrolę połączoną z monitoringiem ( 2w1 Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ( bo ostatnio byłam na tzw. zasypce, i lekarka mi powiedziała,że się goi na mnie jak na psie i zaczniemy starania Bo już się nie mogę doczekać, cały miesiąc jestem do tyłu Czas nadrabiać, mój TŻ nie może już się doczekać końca celibatu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

wraz z naszym urlopem skonczyla sie brzydka pogoda i dzis od rana piekne slonce...a co... eh........ życie.
No niestety w tym roku nie trafiłyśmy z pogodą...

(mam nadzieje ze @ sie wystraszyła