|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
super
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Ja bym chciała urodzić 24go, bo to data według zapłodnienia, lub 25go żeby dwa dziadki miały prezent imieninowy.. Ale to nie żadne przeczucie, tylko samo chcenie, więc zapewne gów.no z tego wyjdzi e[QUOTE=Cz4rnul4;35462318] Cytat:
na 29 go... |
||||||
|
|
|
#1172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za pępuszek i pierwszy tydzień życia od 05.07 mam na jeden palec i miałam urodzić w ciągu 2 tygodni. ALe oszczędny tryb życia i szczęście pozwalają wytrwać do dziś Zobaczymy jak długo Idę trochę do siostry, jej posmęcić
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie chcę żadnego wywoływania, boję się tego. Siedzę w domu i czekam, nawet nie mogę wyjść gdzieś dalej, bo przecież w każdej chwili może się coś zacząć...
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Irmusia fajny ten Twój Leoś ...nawet widzę odrobinę podobieństwa do mojej Nadii |
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
kurde teraz zobaczylam odnosnie mojej poprzedniej wypowiedzi odnosnie momentow niezle tam namacilam :P
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- dobra zakladam nakladki na suty i jade zobaczymy czy to przezyje |
|
|
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo się doczłapie sama do domku poród przecież trwa.
|
|
|
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli masz siłę to gdzieś dalej możesz iść. Nawet jak coś się zacznie to poród nie trwa kilku chwil i zdążysz wrócić do domu. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam jeszcze kilka pomysłów i muszę się zebrać by je zrealizować, bo pewnie zrobienie tych fotek to 20 minut, ale leń ze mnie straszny ale potem będzie super pamiątka---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- [QUOTE=Cz4rnul4;35462476] Cytat:
|
|
#1179 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja już po wizycie I ogolnie to Żadnych oznak zbliżającego sie porodu- 0 rozwarcia, 0 skurczy na KTG ![]() Za to na USG wychodzi 4 kg i 60 cm Dziewczyny przeterminowane jak u Was z L4??JA mam do tp i jak urodze pożniej to ściagną mi to z macierzyńskiego Wy też tak macie??Cytat:
Mam nadzieję że Rozalcia szybko wyzdrowiejeCytat:
W pierwszej ciazy skurcze zaczeły mi sie w poniedzialek wieczorem tak co 9-7 min i nie przyspieszały, ból -powiedzmy ze do zniesienia. w nocy dawalam rade spac po pare godzin. Mąż mnie zmusił i pojechaliśmy na ip w czwartek wieczorem (skurcze co 7-5 min)i ból troche mocniejszy- urodziłam w piątek o 4:35 ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Ty pytaj o lipcóweczki - cały rządek czeka w kolejce na poród i nic brzydal:[/QUOTE]
NO wiesz domniewam, że lipcóweczki juz pomykają z rozwarciem jakis czas... Chyba że sie mylę... A tez ponoć zależy który to poród jest ? |
|
|
|
#1181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ad 2. Duża Twoja córcia - ciekawe jaka jest granica błędu. Myślę, że będzie mniejsza. Tylko ile ![]() Ad 3. Wszystkie tak mają, bo takie są przepisy. Macierzyński przysługuje od dnia porodu, albo od dnia na kiedy termin porodu został ustalony. Możliwe, że gin może nagiąć tp, żeby wypisać dłuższe L4 - ale nie wiem jak to u nich papierowo wygląda, w końcu oni też prowadzą jakąś dokumentację. Jak pójdę w środę do gina to dostanę jeszcze L4 na kilka dni a potem to niestety już macierzyński. Cytat:
Ale z dnia na dzień może się to zmienić
|
|||
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie skończyłam odkurzać i się tak zsapałam że masakra..... Chyba się przejdę na jakis spacer bo pogoda dopisuje... Mąż w pracy więc trza do koleżanki uderzyć
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- No nie bardzo, u mnie nic Ale z dnia na dzień może się to zmienić[/QUOTE]No właśnie nie znasz dnia ani godziny .... Ja już tak pomykam z ta myślą od tygodnia choć niby czas jeszcze ale gin stwierdziła że to może byc w każdej chwili też.... |
|
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1184 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się po ktg. Wyszło mi parę silniejszych skurczy (powyżej 100), badał mnie lekarz - szyjka rozmiękczona i rozwarcie na 2 palce. Na ip kobietki się zdziwiły, że jeszcze nie urodziłam... Powiedziałam im tylko: do zobaczenia w środę
na kolejnym ktg. Szkoda, że nie moge rodzić w swoim mieście - mam juz znajomości na ip i oddziale położniczym .Jutro mam termin z OM, ale na ten chyba nie ma co patrzeć .Życzę szybkiego rozpakowania! Cytat:
Super ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Marysi! I jak szybko pępuszek odpadł![]() Ja mam póki co na 2 palce (w piątek było na 1 palec). |
|||||
|
|
|
#1185 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mandragorrka;354631 01
Ad 2. Duża Twoja córcia - ciekawe jaka jest granica błędu. Myślę, że będzie mniejsza. Tylko ile ![]() Ad 3. Wszystkie tak mają, bo takie są przepisy. Macierzyński przysługuje od dnia porodu, albo od dnia na kiedy termin porodu został ustalony. Możliwe, że gin może nagiąć tp, żeby wypisać dłuższe L4 - ale nie wiem jak to u nich papierowo wygląda, w końcu oni też prowadzą jakąś dokumentację. Jak pójdę w środę do gina to dostanę jeszcze L4 na kilka dni a potem to niestety już macierzyński. [/QUOTE] Zosia miała 57 cm także z ta długościa może sie zgadzać gorzej z tą wagą ![]() Z tym L4 to kipa lipa Pozostaje tylko modlić sie zeby sie wyrobić do soboty![]() Mam zagwostkę co robić tymi chrzcinami ![]() Liczyłam po cichu że pojdzie szybciej i mała bedzie miała te 4-5 tyg a tak Boje sie chrzcić 2-3 tyg maleństwo. Zakładając że wszystko bedzie ok oczywiscie. Chrzestna wraca do Angli 19 sierpnia a jeszcze nasz b. dobry znajomy Anglik uparłl sie ze przyleci na chrzciny- i zabookował sobie bilety na 14-19 sierpnia
|
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
bebe1987 może Ty urodzisz
![]() Ja idę poczytać książkę, porodu to raczej nie wywoła, ale nie zaszkodzi spróbować Wczoraj wieczorem poszliśmy na spacer - mieliśmy przespacerować się przez rynek, przejść główną ulicą i dojść do parku. Taa... Na rynku spotkaliśmy jednych znajomych - chwilę pogadaliśmy, drugich znajomy - to samo i w efekcie na rynku spędziliśmy 40 minut Tyle było z naszego spaceru.
|
|
|
|
#1187 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z chrzcinami to rzeczywiście zagwozdka, na dobrą sprawę nie wiadomo kiedy córcia się urodzi. W sumie nasi lekarze uznają, że dziecko powinno się urodzić między 38 a 42 tc. A do 42 to jeszcze jest trochę czasu. Chyba rozsądniej będzie to odwołać. A szkoda... |
|
|
|
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to najważniejsze Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się przejść, nie chce mi się siedzieć w domu...
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Jej jak mi się nudzi. moja niunia korzysta bo Spi mi na piersi ciągle
od dziś mają być bardzo ciepłe dni a ja pewnie jak wyjde tO będzie zimno
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, u nas była dziś pediatra. Wszystko jest dobrze
Wczoraj zważyliśmy Małą. Martynka w 7 dobie przekroczyła masę urodzeniową; spadkowa u niej była 2920 a w 7 dobie 3070 Ogólnie to karmienie cycem jest dla mnie dość stresujące, nakładki już tak super nie pomagają i Mała na początku karmienia się trochę awanturuje. Ale ogólnie to złote dziecko, jest bardzo grzeczna. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nawet 2 godziny przed
|
|||
|
|
|
#1197 | |||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z dłuuugiego spacerku, dzisiaj się widziałam z taką moją prawie sąsiadką
a najlepsze jest to, że poznałyśmy się w... szpitalu ![]() No i ona mnie utwierdziła w przekonaniu, żeby nie szczepić na rotawirusy, ma znajomego pediatrę, jednego z lepszych w Krk i on jej te szczepienia odradzał, że to nie ma najmniejszego sensu. Kolejny lekarz pracujący w szpitalu tak mówi, więc coś w tym musi być Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam w szpitalu i ustatlili mi CC na 17... Strasznie pozno, boje sie ze nie dotrwam :// Musze jeszcze z lekarzem porozmawiac czy nie da sie wczesniej...
|
#1199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja wystawi mi tylko do terminu porodu - dalej nie chce bo takie są przepisy. W sumie u źródła nie szukałam, bo zakładałam, że urodzę przed tp i nie wnikałam w szczegóły. A teraz wydaje mi się to coraz mniej realne.Cytat:
Wzorowa mama i córcia |
||
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
A na pneumokoki szczepicie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

Taka ze mnie wariatka

. Ja bym chciała urodzić 24go, bo to data według zapłodnienia, lub 25go żeby dwa dziadki miały prezent imieninowy.. Ale to nie żadne przeczucie, tylko samo chcenie, więc zapewne gów.no z tego wyjdzi e

za pępuszek i pierwszy tydzień życia
klask i:

ale potem będzie super pamiątka
:confused :
mogły by przejść te bóle i skończyć się na porodówce.... Już mnie boli tak od piątku tylko najgorsze jest to że w nocy jest cisza więc nie wiem czy to bez kitu juz blisko czy to zwykłe przepowiadające tylko że silniejsze.....?Zastanawi am się kiedy się w ogóle wybrać do szpitala, bo czasem tak mnie złapie że myslę , ze rozwarcie juz conajmniej na 5 cm....
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mam nadzieję ze nie bedzie poterzebne ale w razie w