Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 12:39   #1171
Paulaaa23
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Buena napisała, że dzisiaj wychodzą
super

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A to zdjęcie śpiącego Mariana - no nie umiem być zła na niego, nawet jak mi siku na łóżko zrobił Taka ze mnie wariatka
jaki słodki

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hej.
my już po wizycie. jestem mega zadowolona tutejsza opieką pielęgniarek ! w szoku jestem że takie miłe. nie wiem czy każde ale te co do tej pory Tu przychodziły tO super. pomagają we wszystkim i w Ogole można liczyć na pomoc

pani doktor też bardzo miła już wiem że będe u niej leczyc ogumie.

wynik moczu ogólnego wyszedl zly. Posiewu jeszcze nie ma. mowila że ten gronkowiec nie jest zly że da się wyleczyć i że te zmiany które wyszly tO może nawet nie to. pobrali wymaz by zobaczyć co to .
mówi że ma Sapke i od kiedy ją mówię że moim zdaniem tak oddycha od początku i nikt nie zwrócił na tO uwagi u nas a ona mówi że może w nosku też siedzi bakteria
dała antybiotyk powinien zadziałać na wszystko.

no i mowila że brzydki Pepek. że wygląda na jakiś zaczynający się stan zapalny.

kazala sie niczym nie martwic mowi ze nie jest źle.
i tak będę się przejmować bo tak mi szkoda niuni.
a o żółtaczce mowila że może być przez te wyniki i infekcje . ale do miesiąca życia noworodek może mieć.

martwi mnie tylko że ona nie przybiera na wadze nie wiem czy mam ciulowe mleko? od wyjścia tylko 30 gram przytyla i dziś rano Miala tyle co wczoraj wieczorem. no i jak w szpitalu Miala już więcej niz gdy się urodzila tak jak potem spadło znowu tak dalej nie ma wagi urodzeniowej muszę częściej ją karmic
tamten szpital to jakaś tragedia...

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Pier.dolona państwowa służba zdrowia! A żeby ich piekło pochłonęło! Wróciliśmy z Małżem z przychodni przyszpitalnej. Nieważne że mam o 3 dni przenoszoną ciążę - "do ktg pani nie mogę dzisiaj zapisać, proszę czekać i spróbować wejść między pacjentkami (może być ciężko bo jest ich dzisiaj 38 zapisanych)"...
Wyszliśmy, popłakałam się z nerwów, twarz mam całą napuchniętą... Myślałam, że chociaż raz w całej ciąży pójdę państwowo do lekarza, i że może z racji tego że ciąża przenoszona to będzie bez żadnych problemów, ale nie kuźwa...
Zadzwoniłam do mojej ginki i zapisałam się prywatnie na 12:00. Szlag mnie trafia na samą myśl, że muszę tam wrócić do szpitala a jak mi ku.rwa będą robić jakieś problemy to rozniosę cały ten pierdo.lnik.

Ps. Nieważne że to szpital położniczy w stolicy Polski... W przychodni przyszpitalnej mają 1 KTG... Żal dup,ę ściska...

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
do tego rana dalej mnie boli.
wczoraj zajrzalam tam z lusterkiem i pozalowalam ze to zrobilam...
a ja miałam tam zajrzeć zaraz po powrocie do domu, ale po tym co napisałaś, chyba jednak zrezygnuję..

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja mówiłam, że urodzę po 1 lipca i co? Urodziłam trzeciego
Kochana ja byłam tak opuchnięta, że aż się sobie dziwię jak ja siebie znosiłam
ostatnio mi się śniło, że jakaś kobieta (nie znam jej) powiedziała mi, że 22go urodzę. Wcześniej nic wam nie pisałam, bo nie chciałam zapeszyć, ale już po fakcie . Ja bym chciała urodzić 24go, bo to data według zapłodnienia, lub 25go żeby dwa dziadki miały prezent imieninowy.. Ale to nie żadne przeczucie, tylko samo chcenie, więc zapewne gów.no z tego wyjdzi e

[QUOTE=Cz4rnul4;35462318]
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
a mój twierdził, że urodzę co najmniej tydzień przed terminem Jak dotrwam to końca lipca i 1go pójdę do niego to go dosłownie za to, że mi nadziei narobił...

Paulaaa23 A na kiedy masz termin ?

na 29 go...

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:40   #1172
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Marysia skończyła dziś tydzień

Rano okazało się, że w nocy zgubiła pępek
za pępuszek i pierwszy tydzień życia

Cytat:
Napisane przez Cz4rnul4 Pokaż wiadomość
A czy macie rozwarcie sierpnióweczki ?
od 05.07 mam na jeden palec i miałam urodzić w ciągu 2 tygodni. ALe oszczędny tryb życia i szczęście pozwalają wytrwać do dziś Zobaczymy jak długo

Idę trochę do siostry, jej posmęcić

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:43   #1173
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Nie ma obawy, jak nic się nie będzie działo to prędzej czy później w szpitalu wywołają mi poród
zazdroszczę, że myślisz o tym tak optymistycznie Ja nie chcę żadnego wywoływania, boję się tego. Siedzę w domu i czekam, nawet nie mogę wyjść gdzieś dalej, bo przecież w każdej chwili może się coś zacząć...

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:45   #1174
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Ja tylko na momencik. Wpadłąm zobaczyć czy mamy nowe dzieciątka na wątku. I widzę, że tak

Buena Chce być mamą Serdecznie gratulujęklask i: Niech dziewczynki rosną zdrowo

Zostawiam fotkę Leonka

Może uda mi się zajrzeć później

Pozdrawiam Was serdecznie

Phadwao myślę o Tobie cały czas

Irmusia fajny ten Twój Leoś ...nawet widzę odrobinę podobieństwa do mojej Nadii
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:46   #1175
chce_byc_mama
Zakorzenienie

kurde teraz zobaczylam odnosnie mojej poprzedniej wypowiedzi odnosnie momentow niezle tam namacilam :P

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

dobra zakladam nakladki na suty i jade zobaczymy czy to przezyje

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:48   #1176
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
zazdroszczę, że myślisz o tym tak optymistycznie Ja nie chcę żadnego wywoływania, boję się tego. Siedzę w domu i czekam, nawet nie mogę wyjść gdzieś dalej, bo przecież w każdej chwili może się coś zacząć...
do mnie w tamtym tygodniu dzwoniła koleżanka. I mówi, że się pewnie nudzę bo teraz to pewnie już nigdzie nie chodzę i w ogóle bo nie wiadomo kiedy się zacznie. Ale ja jakoś tak wcale nawet nie myślę: chodzę sobie na spacery nawet sama w dzień, na zakupy, do galerii, po sklepach. Korzystam puki mogę. Jak się zacznie to zadzwonię po męża albo się doczłapie sama do domku poród przecież trwa.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:50   #1177
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie chcę wywoływania - ale jak moja uparta Amelka nie będzie chciała sama się urodzić to trzeba będzie jej pomóc. Nie mam na to wpływu
A jeśli masz siłę to gdzieś dalej możesz iść. Nawet jak coś się zacznie to poród nie trwa kilku chwil i zdążysz wrócić do domu.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
kurde teraz zobaczylam odnosnie mojej poprzedniej wypowiedzi odnosnie momentow niezle tam namacilam :P
przezyje
Bo to były bardzo wyjątkowe momenty

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:52   #1178
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo ładny
A właśnie też kupiłam sobie wstążeczkę i mieliśmy zrobić takie zdjęcie i jakoś nie wyszło. Może jeszcze dzisiaj to nadrobimy
sama jakoś zrobiłam tę fotkę mam jeszcze kilka pomysłów i muszę się zebrać by je zrealizować, bo pewnie zrobienie tych fotek to 20 minut, ale leń ze mnie strasznyale potem będzie super pamiątka

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

[QUOTE=Cz4rnul4;35462476]
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ja mam termin na 3.08 i zero rozwarcia...i zero skurczy....czuję się niemal jak i miesiąc temu-no może bardziej mi ciężko
kiedy ja urodzę:confused :nie zapowiada się prędko....

No to tak sobie porównując może bez kitu u mnie lada dzień będzie... Torba czeka ... tylko Kubuś nie chce wyjść
u mnie torba spakowana, ja też już bym chciała mieć to za sobą i Niunię przy sobie, ale Lilutce jakoś dobrze w brzuszku i ani myśli wychodzić
Stary 2012-07-23, 12:56   #1179
linzey
Rozeznanie

Hej
Ja już po wizycie
I ogolnie to
Żadnych oznak zbliżającego sie porodu- 0 rozwarcia, 0 skurczy na KTG
Za to na USG wychodzi 4 kg i 60 cm

Dziewczyny przeterminowane jak u Was z L4??JA mam do tp i jak urodze pożniej to ściagną mi to z macierzyńskiego Wy też tak macie??

Cytat:
Hej.
my już po wizycie. jestem mega zadowolona tutejsza opieką pielęgniarek ! w szoku jestem że takie miłe. nie wiem czy każde ale te co do tej pory Tu przychodziły tO super. pomagają we wszystkim i w Ogole można liczyć na pomoc

wynik moczu ogólnego wyszedl zly. Posiewu jeszcze nie ma. mowila że ten gronkowiec nie jest zly że da się wyleczyć i że te zmiany które wyszly tO może nawet nie to. pobrali wymaz by zobaczyć co to .
mówi że ma Sapke i od kiedy ją mówię że moim zdaniem tak oddycha od początku i nikt nie zwrócił na tO uwagi u nas a ona mówi że może w nosku też siedzi bakteria

a o żółtaczce mowila że może być przez te wyniki i infekcje . ale do miesiąca życia noworodek może mieć.

martwi mnie tylko że ona nie przybiera na wadze nie wiem czy mam ciulowe mleko? od wyjścia tylko 30 gram przytyla i dziś rano Miala tyle co wczoraj wieczorem. no i jak w szpitalu Miala już więcej niz gdy się urodzila tak jak potem spadło znowu tak dalej nie ma wagi urodzeniowej muszę częściej ją karmic
To super że macie dobrą opiekęMam nadzieję że Rozalcia szybko wyzdrowieje

Cytat:
vwiktoria dziękuje mogły by przejść te bóle i skończyć się na porodówce.... Już mnie boli tak od piątku tylko najgorsze jest to że w nocy jest cisza więc nie wiem czy to bez kitu juz blisko czy to zwykłe przepowiadające tylko że silniejsze.....?Zastanawi am się kiedy się w ogóle wybrać do szpitala, bo czasem tak mnie złapie że myslę , ze rozwarcie juz conajmniej na 5 cm....
Obys miała racje z tym rozwarciem choć to ze masz skurcze to nie znaczy że rozwarcie też postępuje- chyba że tak masz wybadane.
W pierwszej ciazy skurcze zaczeły mi sie w poniedzialek wieczorem tak co 9-7 min i nie przyspieszały, ból -powiedzmy ze do zniesienia. w nocy dawalam rade spac po pare godzin. Mąż mnie zmusił i pojechaliśmy na ip w czwartek wieczorem (skurcze co 7-5 min)i ból troche mocniejszy- urodziłam w piątek o 4:35

Cytat:
Mamy te same tp ale ja za to chodze wszędzie - od piątku zrobiłam chyba z 30 km
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:57   #1180
Cz4rnul4
Raczkowanie

Ty pytaj o lipcóweczki - cały rządek czeka w kolejce na poród i nic brzydal:[/QUOTE]

NO wiesz domniewam, że lipcóweczki juz pomykają z rozwarciem jakis czas... Chyba że sie mylę... A tez ponoć zależy który to poród jest ?
Cz4rnul4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:10   #1181
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
sama jakoś zrobiłam tę fotkę mam jeszcze kilka pomysłów i muszę się zebrać by je zrealizować, bo pewnie zrobienie tych fotek to 20 minut, ale leń ze mnie strasznyale potem będzie super pamiątka
To realizuj pomysły, pamiątka jest super. Zagoń Tżta do robienia zdjęć - szybciej Wam pójdzie.

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Hej
Ja już po wizycie
I ogolnie to

Dziewczyny przeterminowane jak u Was z L4??JA mam do tp i jak urodze pożniej to ściagną mi to z macierzyńskiego Wy też tak macie??
Ad 1. Kicha, no ale do tp zostało Ci całe 6 dni
Ad 2. Duża Twoja córcia - ciekawe jaka jest granica błędu. Myślę, że będzie mniejsza. Tylko ile
Ad 3. Wszystkie tak mają, bo takie są przepisy. Macierzyński przysługuje od dnia porodu, albo od dnia na kiedy termin porodu został ustalony. Możliwe, że gin może nagiąć tp, żeby wypisać dłuższe L4 - ale nie wiem jak to u nich papierowo wygląda, w końcu oni też prowadzą jakąś dokumentację.
Jak pójdę w środę do gina to dostanę jeszcze L4 na kilka dni a potem to niestety już macierzyński.

Cytat:
NO wiesz domniewam, że lipcóweczki juz pomykają z rozwarciem jakis czas... Chyba że sie mylę... A tez ponoć zależy który to poród jest ?
No nie bardzo, u mnie nic Ale z dnia na dzień może się to zmienić

Stary 2012-07-23, 13:13   #1182
Cz4rnul4
Raczkowanie

Właśnie skończyłam odkurzać i się tak zsapałam że masakra..... Chyba się przejdę na jakis spacer bo pogoda dopisuje... Mąż w pracy więc trza do koleżanki uderzyć

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

No nie bardzo, u mnie nic Ale z dnia na dzień może się to zmienić[/QUOTE]

No właśnie nie znasz dnia ani godziny .... Ja już tak pomykam z ta myślą od tygodnia choć niby czas jeszcze ale gin stwierdziła że to może byc w każdej chwili też....
Cz4rnul4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:14   #1183
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Siedzę w domu i czekam, nawet nie mogę wyjść gdzieś dalej, bo przecież w każdej chwili może się coś zacząć...
ja właśnie staram się gdzieś wychodzić, z nadzieją, ze jak się coś zacznie dziać, to jakoś dotre do domu

Cytat:
Ja już po wizycie
I ogolnie to
szkoda... jestem ciekawa jak tam u mnie, ale oczywiscie do przyszlej srody niczego się nie dowiem, bo po co badać tutaj ciężarne

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:16   #1184
bebe1987
Rozeznanie

Witam się po ktg. Wyszło mi parę silniejszych skurczy (powyżej 100), badał mnie lekarz - szyjka rozmiękczona i rozwarcie na 2 palce. Na ip kobietki się zdziwiły, że jeszcze nie urodziłam... Powiedziałam im tylko: do zobaczenia w środę na kolejnym ktg. Szkoda, że nie moge rodzić w swoim mieście - mam juz znajomości na ip i oddziale położniczym .
Jutro mam termin z OM, ale na ten chyba nie ma co patrzeć .

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
wczoraj zaczęłam 40 tydzień....
Życzę szybkiego rozpakowania!

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Mój też wczoraj pakował sobie ciuchy do porodu i je prasował A dzisiaj jak mu powiedziałam że mam skurcze to już chciał jechac na porodówkę, a ja go do pracy wysłałam i teraz mam telefon co 20 min czy napewno nie rodzę
Dobry ten Twój mąż!

Cytat:
Buena napisała, że dzisiaj wychodzą
Super

Cytat:
Hej.

Nareszcie trafiłyście na kompetentną służbę zdrowia, teraz bedzie tylko lepiej .

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Pier.dolona państwowa służba zdrowia! A żeby ich piekło pochłonęło! Wróciliśmy z Małżem z przychodni przyszpitalnej. Nieważne że mam o 3 dni przenoszoną ciążę - "do ktg pani nie mogę dzisiaj zapisać, proszę czekać i spróbować wejść między pacjentkami (może być ciężko bo jest ich dzisiaj 38 zapisanych)"...
Wyszliśmy, popłakałam się z nerwów, twarz mam całą napuchniętą... Myślałam, że chociaż raz w całej ciąży pójdę państwowo do lekarza, i że może z racji tego że ciąża przenoszona to będzie bez żadnych problemów, ale nie kuźwa...
Zadzwoniłam do mojej ginki i zapisałam się prywatnie na 12:00. Szlag mnie trafia na samą myśl, że muszę tam wrócić do szpitala a jak mi ku.rwa będą robić jakieś problemy to rozniosę cały ten pierdo.lnik.

Ps. Nieważne że to szpital położniczy w stolicy Polski... W przychodni przyszpitalnej mają 1 KTG... Żal dup,ę ściska...
Współczuje stresów... Nie wiem co powiedzieć, brak słów .

Cytat:
I jeszcze sms od Chmielinki:

"Hej. Wszystko poszło pomyślnie i dzisiaj wychodzę do domu. mam się bardzo oszczędzać żeby z tydzień jeszcze wytrzymać. Ordynator mówi, że do końca lipca urodzę"

Cytat:
dla Marysi! I jak szybko pępuszek odpadł

Cytat:
A czy macie rozwarcie sierpnióweczki ?
Ja mam póki co na 2 palce (w piątek było na 1 palec).
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:20   #1185
linzey
Rozeznanie

[QUOTE=Mandragorrka;354631 01
Ad 2. Duża Twoja córcia - ciekawe jaka jest granica błędu. Myślę, że będzie mniejsza. Tylko ile
Ad 3. Wszystkie tak mają, bo takie są przepisy. Macierzyński przysługuje od dnia porodu, albo od dnia na kiedy termin porodu został ustalony. Możliwe, że gin może nagiąć tp, żeby wypisać dłuższe L4 - ale nie wiem jak to u nich papierowo wygląda, w końcu oni też prowadzą jakąś dokumentację.
Jak pójdę w środę do gina to dostanę jeszcze L4 na kilka dni a potem to niestety już macierzyński.
[/QUOTE]
Zosia miała 57 cm także z ta długościa może sie zgadzać gorzej z tą wagą
Z tym L4 to kipa lipa Pozostaje tylko modlić sie zeby sie wyrobić do soboty
Mam zagwostkę co robić tymi chrzcinami
Liczyłam po cichu że pojdzie szybciej i mała bedzie miała te 4-5 tyg a tak Boje sie chrzcić 2-3 tyg maleństwo. Zakładając że wszystko bedzie ok oczywiscie. Chrzestna wraca do Angli 19 sierpnia a jeszcze nasz b. dobry znajomy Anglik uparłl sie ze przyleci na chrzciny- i zabookował sobie bilety na 14-19 sierpniaChyba trzeba to odwołać i tyle
Stary 2012-07-23, 13:22   #1186
Mandragorrka
Zakorzenienie

bebe1987 może Ty urodzisz

Ja idę poczytać książkę, porodu to raczej nie wywoła, ale nie zaszkodzi spróbować Po południu wyciągnę małża na spacer. Ale dzisiaj ominiemy rynek.
Wczoraj wieczorem poszliśmy na spacer - mieliśmy przespacerować się przez rynek, przejść główną ulicą i dojść do parku. Taa...
Na rynku spotkaliśmy jednych znajomych - chwilę pogadaliśmy, drugich znajomy - to samo i w efekcie na rynku spędziliśmy 40 minut Tyle było z naszego spaceru.

Stary 2012-07-23, 13:26   #1187
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
bebe1987 może Ty urodzisz
Na moje jakoś się na to nie zapowiada... Nie czuję tego Ale wszystko możliwe .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:26   #1188
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia miała 57 cm także z ta długościa może sie zgadzać gorzej z tą wagą
Mam zagwostkę co robić tymi chrzcinami
Liczyłam po cichu że pojdzie szybciej i mała bedzie miała te 4-5 tyg a tak Boje sie chrzcić 2-3 tyg maleństwo. Zakładając że wszystko bedzie ok oczywiscie. Chrzestna wraca do Angli 19 sierpnia a jeszcze nasz b. dobry znajomy Anglik uparłl sie ze przyleci na chrzciny- i zabookował sobie bilety na 14-19 sierpniaChyba trzeba to odwołać i tyle
Czyli jednak wymiary realne...
A z chrzcinami to rzeczywiście zagwozdka, na dobrą sprawę nie wiadomo kiedy córcia się urodzi. W sumie nasi lekarze uznają, że dziecko powinno się urodzić między 38 a 42 tc. A do 42 to jeszcze jest trochę czasu.
Chyba rozsądniej będzie to odwołać. A szkoda...

Stary 2012-07-23, 13:41   #1189
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
tzn nie wyglada to az tak zle bo zszyli mnie bardzo ladnie bardzo estetycznie naprawde ale nie sadzilam ze peklam az tak!
masakra...
OJJ
Cytat:
dobrze że chociaż mam mój cud przy sobie
to najważniejsze
Cytat:
Ale nudy
Cytat:
niee ja tak nie mam, tp mam na 26.07 a zwolnienie mam do 31.07 lekarzy to nie powinno bolec do kiedy wypisuja bo i tak jestl4 przerwane w momencie urodzenia dziecka
Cytat:
nie martw sie to jest do załatwienia z tym l4
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:45   #1190
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
to strach się bać, co by było, jakbyś miała chłopca
a moje tylko obrzygało tatusia
(za to jak! ha! od brody po pępek )
a mój tż prawie dostał kupą w twarz, Pola kichneła i kupsko wyskoczyła jak rakietadobrze, ze uciekł szybko w bok i kupa wyladowała na dywanie...
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:51   #1191
ewka5891
Zakorzenienie

Idę się przejść, nie chce mi się siedzieć w domu...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:58   #1192
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
niee ja tak nie mam, tp mam na 26.07 a zwolnienie mam do 31.07 lekarzy to nie powinno bolec do kiedy wypisuja bo i tak jestl4 przerwane w momencie urodzenia dziecka

nie martw sie to jest do załatwienia z tym l4
hmm JAkMam nadzieję ze nie bedzie poterzebne ale w razie w
Stary 2012-07-23, 14:01   #1193
prince_polo
Zakorzenienie

Jej jak mi się nudzi. moja niunia korzysta bo Spi mi na piersi ciągle od dziś mają być bardzo ciepłe dni a ja pewnie jak wyjde tO będzie zimno

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:10   #1194
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
hmm JAkMam nadzieję ze nie bedzie poterzebne ale w razie w
wiadomo lepiej miec w razie w, ja mysle ze mozesz albo zagadac z ginem o przedluzenie l4, albo isc do rodzinnego tez ci moze wystawic l4 z kodem b
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:16   #1195
linzey
Rozeznanie

Cytat:
wiadomo lepiej miec w razie w, ja mysle ze mozesz albo zagadac z ginem o przedluzenie l4, albo isc do rodzinnego tez ci moze wystawic l4 z kodem b
Dzięki

Mykam budzić mojego śpiocha i idziemy na planty
Stary 2012-07-23, 14:16   #1196
Linka25
Zakorzenienie

Hej, u nas była dziś pediatra. Wszystko jest dobrze
Wczoraj zważyliśmy Małą.
Martynka w 7 dobie przekroczyła masę urodzeniową; spadkowa u niej była 2920 a w 7 dobie 3070 A trochę się o to bałam.
Ogólnie to karmienie cycem jest dla mnie dość stresujące, nakładki już tak super nie pomagają i Mała na początku karmienia się trochę awanturuje.
Ale ogólnie to złote dziecko, jest bardzo grzeczna.

Cytat:

u nas też odpadł w 7 dobie

Cytat:
[/COLOR]dobra zakladam nakladki na suty i jade zobaczymy czy to przezyje
i jak jest z nakładkami?

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Na moje jakoś się na to nie zapowiada... Nie czuję tego Ale wszystko możliwe .
ja też nie czułam nawet 2 godziny przed
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:26   #1197
agunia82
Zakorzenienie

wróciłam z dłuuugiego spacerku, dzisiaj się widziałam z taką moją prawie sąsiadką a najlepsze jest to, że poznałyśmy się w... szpitalu leżałyśmy na jednej sali i nasze córcie urodziły się tego samego dnia
No i ona mnie utwierdziła w przekonaniu, żeby nie szczepić na rotawirusy, ma znajomego pediatrę, jednego z lepszych w Krk i on jej te szczepienia odradzał, że to nie ma najmniejszego sensu. Kolejny lekarz pracujący w szpitalu tak mówi, więc coś w tym musi być

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No nie wiem, jak równiutko to może? W każdym razie pytanie lekarza mnie powaliło. Moja kuzynka rodziła 2,5 roku temu i strasznie popękała. Mówi, ze lekarz nawet nie zdążył za bardzo zareagować bo było ok, a nagle bach i pękła. Przez 3tyg. nie mogła siedzieć normalnie tylko na jednym pośladku bo tak ją bolało. Mam nadzieję, że nie jest to regułą...
Nie jest. Nacięcie zawsze równe jest pęknięciu drugiego stopnia. Ja miałam pęknięcie pierwszego stopnia i bardzo szybko mogłam normalnie siadać. Dlatego mówi się, że jak nie ma potrzeby to lepiej nie ciąć

Cytat:
On się naprawdę zgubił Zmieniamy pieluchę, a tż że zobacz pępka nie ma (w nocy jeszcze był). I nie mogliśmy go znaleźć Musiał jej wypaść z bodziaka, bo pod kołdrą dopiero się znalazł Ładnie się goi, bez żadnych specyfików
no to niezła historia

Cytat:
Jej jak mi się nudzi. moja niunia korzysta bo Spi mi na piersi ciągle od dziś mają być bardzo ciepłe dni a ja pewnie jak wyjde tO będzie zimno
Ciastuś najważniejsze, żeby małą wyleczyli tak, żebyście już do szpitala nie musiały wracać. A lato jeszcze trochę potrwa

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:26   #1198
Paula SHIN
Zakorzenienie

Bylam w szpitalu i ustatlili mi CC na 17... Strasznie pozno, boje sie ze nie dotrwam :// Musze jeszcze z lekarzem porozmawiac czy nie da sie wczesniej...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:39   #1199
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
To masz fajnie Moja wystawi mi tylko do terminu porodu - dalej nie chce bo takie są przepisy. W sumie u źródła nie szukałam, bo zakładałam, że urodzę przed tp i nie wnikałam w szczegóły. A teraz wydaje mi się to coraz mniej realne.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej, u nas była dziś pediatra. Wszystko jest dobrze
Wczoraj zważyliśmy Małą.
Martynka w 7 dobie przekroczyła masę urodzeniową; spadkowa u niej była 2920 a w 7 dobie 3070 A trochę się o to bałam.
Ogólnie to karmienie cycem jest dla mnie dość stresujące, nakładki już tak super nie pomagają i Mała na początku karmienia się trochę awanturuje.
Ale ogólnie to złote dziecko, jest bardzo grzeczna.
Pięknie Wzorowa mama i córcia

Stary 2012-07-23, 14:40   #1200
blueberry88
Zakorzenienie

A na pneumokoki szczepicie?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości