|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
Kawo wyglądałaś obłędnie!!!! Życzę Ci wszystkiego najlepszego u boku męża oraz całej reszty życia usłanej kolorami i słodkościami niczym z waszego wesela!!!!!!!
Carmelova Audrey dla Ciebie dużo słonka, miłości, niezapomnianych wrażeń, pięknych dzieciaczków (na podobieństwo Twojej Laluni) oraz mniej niespodziewanych wypadów męża do Zakopca!!!!!! Paulinko spełniania wspólnych marzeń, niezapomnianych wojaży oraz uwicie pięknego gniazdka w Polsce!!! Dużo miłości i szcześcia! Dla Ciebie i dla męża Sztuczko pięknego życia, niczym księżniczka u boku księcia, przepełnionego tańcem i miłością!!!! Tenebrosko spełnienia wspólnych marzeń, niezapomnianych podróży, domu pełnego ciepła i miłości Niech Wam się- kochane świeżo upieczone mężatki -dobrze żyje!!!!!! Cytat:
Nie widzę przeszkód w takim zapraszaniu. Ale skoro, Wy nie chcecie tych gości to postawcie teściową przed faktem dokonanym i nie zapraszajcie ich. Organistceniezaleznie czy na wsi czy w mieście dałabym 50zł. Wczoraj byłam w ZOO i widziałam kopulujące się lwy...
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
Cytat:
Dobitnie jej sie nie da przetlumaczyc bo znajac zycie Tz przyjedzie dzisiaj do mnie i powie ze przez te sprawe jego matka poklocila sie z ojcem, dostala ataku nerwowego czy czegos tam i wogole bedzie "umierac" przez kolejny tydzien.. I pewnie my sami zaraz sie poklocimy bo taka jest chora atmosfera.. Ona pewnie nie ma pojecia jak jestem na maksa wku* bo TZ (jak to on) pewnie jej wlasnie na spokojnie mowi ze Nie i Nie.. a ona pewnie mysli ze sie ugnie.. acha.. No bo chodzi o to ze ONA bedzie sie wstydzic jak tamci nie dostana zaproszenia
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-07-23 o 12:50 |
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo prywatnie uwielbiam tego księdza!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw sasiedzi ktorzy sa tak niesamowicie wscibscy ze kiedy tam bylismy perfidnie dopytywali sie nas o Wszystko lacznie z tym gdzie bedziemy mieszkac ze pewnie TZ dostanie od moich rodzicow dziealki/ dom itp... ( najwieksza bajcara we wsi) No ale zaprosilismy bo chciala, bo sasiedzi, bo wstyd.. Pozniej te baby z pracy.. po chciala, bo to kolezanki, bo ja tez zapraszali, bo wstyd nie dac. I teraz znow ta sama gadka... I jak tym damy to co? znow sobie o kiims przypomni? Tutaj juz chodzi o zasady o jej nakazy, o to ze ona mysli ze sobie "moze" O to jestem zla.. ze jest tak jak ona chce.. i poniekad chce to juz skonczyc
|
|
#2736 |
|
Rozeznanie
|
Carmelova, padłam
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35461929] może idź ją przymierz jeszcze raz? [/QUOTE] Mierzyłam, w czwartek odbieram ![]() Melod_y, sprawdzałam na ebayu, był jeden, ale taki trochę w stylu wielkiego ptaka, moher to to nie był... |
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka zimna kalkulacja... ale na weselu obcy ludzie nie będą Ci przeszkadzać ![]() Skoro Wy płacicie za "waszych" gości, to jak teściówka dołoży, to nie zbiedniejecie, na buty będzie czy cos ![]() camelova, kawa - pięknieeeeeeeee
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" ![]() - George Elliot Edytowane przez ewuszkaaa Czas edycji: 2012-07-23 o 12:50 |
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na prawde jestem juz zmeczona tym tematem zaproszen
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już raz jej ustąpiła a ona znów wymyśla. Jak znów się zgodzą to będzie wiedziała, że w ten sposób zawsze wszystko na nich wymusi. Ja bym się już teraz nie zgodziła i ona musi to zrozumieć. P.s Zauważyłam, że byłam na forum już w III części jako bez daty https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...26&postcount=1 Bardzo Was proszę o kciuki na dziś bo idę zdać egzamin wewnętrzny na prawko aby móc zacząć jeździć w tym tygodniu niby wszystko umiem ale u mnie nigdy nic nie wiadomo ;p
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ten chcialam ![]() a wlasnie ty kolczyki mialas z etsy?? ano wlasnie...
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli macie iść na ustępstwa, to przynajmniej na waszych warunkach. Jak zapłaci za komplet to niech sobie doprosi... Tzn. ja bym tak zrobiła...
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzecz w tym, żeby jej się wydawało, że wygrała, a nie wygrała... Tak jak mówię, ja bym tak zrobiła, z perspektywy wesela, które już było.
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 razy sie zgodzilismy i mysle ze wystarczy. Wiem ze moze podle to wyglada bo co to 2 osoby wiecej na weselu, ale miesiac temy bylo gadanie, co tam 10 osob wiecej na weselu, pozniej ze sasiadow tez pasuje zaprosic co nam szkodzi na kolejne ponad 10 osob... a czemu placi za 10? Bo na tych saiadow dobrowolnie zgodzilismy sie przed tymi kolezankami.. jakos to przezylismy ale nie mielismy swiadomosci jaka bedzie akcja z jej "znajomymi" za ktore placi 2 tysiace.
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, ostatnio ciągle jestem w pracy i nie mam nawet czasu was poczytać
Ale dziś po 2 tygodniach w pracy i to bez ani jednego dnia przerwy zrobiłam troszkę zakupów. No i : - album na zdjęcia przyszedł do mnie jakiś tydzień temu i jestem nim zachwycona - szal - pożyczony od koleżanki co miesiąc temu miała swój ślub. Planowałam coś takiego właśnie - pudełko na koperty - miał być ładnie przyozdobiony koszyk ale ta koleżanka mówi bierz to pudełko bo mi się już nie przyda - no więc koszyk będzie na wódeczkę ![]() - no a dziś zakupiłam tablice na auto, 100 szt. pojemników na ciato ewentualnie inne jedzonko co zostanie, fontanny na tort, baloniki dla dzieciaków, te szablony czy jak to się nazywa na przywitanie gości i najważniejsze tuby strzelające 6 sztuk. 3 kremowe i 3 różowe - będą płatkami róż strzelać.A tak poza tym to miałam już przymiarkę sukni Z fotografem na sesję narzeczeńską jesteśmy wstępnie umówieni 6 sierpnia około 19:00 i tak się zastanawiam gdzie by te zdjęcia porobić i chyba podjadę do wrocławia i tam coś pocykamy W kościele już po wszystkich potrzebnych rozmowach. Dostaliśmy kartki do spowiedzi i teraz tylko się trzeba wybrać a czasu brak Dziś jeszcze chcemy podjechać do kościoła i porozmawiać z organistką i z siostrą bo zajmuje się wystrojem kościoła. Ale w tych kwestiach będziemy musieli być twardzi. Nie wiem jak u Was ale u mnie organistka podobno 400 zł sobie woła jak dla mnie to jest niepoważne. Ostatnio proboszcz w kościele Nas się pytał czy mamy swoją organistkę i ewentualnie jak będzie naprawdę można to weźmiemy tą co grała i śpiewała właśnie na ślubie koleżanki tej od której mam szal bo to jest jakaś jej rodzina. Ona jej płaciła 100 zł, to żeby nawet od Nas 200 zł wzięła to jest o połowę mniej niż te 400 co ta z kościoła chce. A z zakonnicą to trzeba będzie jeszcze konkretniej rozmawiać. Z 2 lata temu koleżanki siostra miała ślub w tym samym kościele. Godzinę wcześniej jakiś jej znajomy też miał ślub. Każda z par płaciła po 250 zł na kwiaty, ustalili jakie mają być i w ogóle. Zakonnica zanotowała i powiedziała że tak będzie . A jak przyszło co do czego to nie dość że były inne niż chcieli to jeszcze wyciągnięte chyba z jakiejś kanciapy i stare, sztuczne i zakurzone. Tak więc ja jej otwarcie powiem że sobie takiej sytuacji nie życzę po prostu bo jak ja mam dać jej 250 zł to za te pieniądze mi kościół ubierze mama koleżanki i wiem na 100% że będzie to co chcę i będzie pięknie bo kobieta ma naprawdę talent.Tak więc trzymajcie kciuki Menu mamy już ustalone. Będziemy mieć barmana od cateringu w cenie. Musieliśmy tylko kupić alkohole do drinków i soki. Soki już są i czekają a po alkohole jak się wyrobimy to podjedziemy jeszcze dziś a jak nie to pod koniec tygodnia dopiero. Spotkanie z orkiestrą już było i jesteśmy oboje bardzo zadowoleni. Daliśmy im naszą listę utworów, takie nasze sugestie ale okazało się że grają z tego grubo ponad większość. Ustaliliśmy czego na pewno mają nie grać bo mnie trafi na miejscu wtedy coś od razu, więc Pan sobie zanotował że "Beaty z Albatrosa" nie grać. Zapytał co zrobić jak jakiś z gości podejdzie di nich i poprosi aby to zagrali no i hmmmm wtedy ew. mogą zagrać (choć nikt taki się raczej nie pojawi) a w żartach powiedziałam żeby odsyłali delikwenta do mnie wtedy ![]() Co jeszcze hmmmm pierwszy taniec intensywnie trenujemy. Miała być piosenka Celine Dion - Beauty and the Beast ale nie pasuje początek za bardzo do Walca Angielskiego więc będzie inny kawałek. No i miał być sam Walc a kolega się nas pyta czy może chcemy coś jeszcze dodać jakiś mix zrobić no i po kawałku walca zmieni się na cza czę No i wal będzie do dokładnie takiej muzyki http://www.youtube.com/watch?v=I-bWW8qjedo a cza cza do http://www.youtube.com/watch?v=rWUQvM-HQis po weselu jak już dostanę film (bo będzie jednak kamerzysta) to jak mi się uda to Wam pokarzę jak Nam to wyszło
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
mialam robic lasagne ale mi sie odechcialo.... chociaz moze pojade do sklepu... jego mama akurat jakos tak konczy prace wiec moze sie spotkamy ?
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciała aby zaprosić dziadka brata z żoną, córką i jej Tż no ok ich bardzo lubię i nawet jestem za. Po śmierci mojego ojca chrzestnego wymyśliła, że skoro jej, dziadka, cioci i wujka nie będzie to mam zaprosić jej siostry córkę z mężem i synem, których widuję raz na 100lat. Wesele robimy tylko dla dziadkow, rodzicow i ich rodzeństwa + chrzestni a resztę nie choć gdybym miała doprosić kogoś to na pewno nie wybrałabym tych od babci są ludzie z którymi widuję się częściej ich nie będzie. I tak jest jej w niesmak, że to będzie takie małe wesele (a raczej było bo teraz od śmierci wujka jest z nią coraz gorzej i się już nie wtrąca). Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2012-07-23 o 13:07 |
|
|
|
|
#2749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Piękny jest ten z all Ja przegapiłam torebkę z avonu i nie mam z czym iść...
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie !!! Na mojej mamie wymusiła duże wesele a moja mama chciała takie małe jak my robimy to nie bo musiało być tak jak ona chce...Dlatego teraz mamusia mi pomaga ;p
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
To się nie dziwię, że nie chodziłaś
Cytat:
Moja mama ma świetne przyjaciółki, babki uwielbiam, normalnie mówię do nich przez ciocie, ale nie zapraszaliśmy ich, bo w 1 kolejności była właśnie rodzina i najbliżsi nasi znajomi, a dopiero potem reszta. I tak już zostało, że mimo odmów ze strony rodziny, te koleżanki i tak nie były zaproszone, ale nikt do nikogo nie ma pretensji. Prezenty i tak dostaliśmy (jedna z nich była naszą kwiaciarką i nie wzięła nic za robociznę, a jeszcze posłała nam prezent), wódkę i ciastka im daliśmy i było ok.
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
carmelova przepięknie!
coś miałam wam napisać i już sama nie pamiętam co ![]() skleroza
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Licze na to ze po weselu wszystko sie zmieni.. wogole to malo jeszcze o niej wiecie... nie chce juz jej obgadywac bo forum to jednak forum, kazdy ma tutaj wglada.Ale niestety bardzo meczace jest takie jej zachowanie. I niestety chyba nie zdaje sobie z tego sprawy jak bardzo sie denerwujemy jej kolejnym pomyslami..
|
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
Kawko i Carmolowa wygladalyscie rewelacyjnie!
I jakir piekne relacje dzis poczytac mozna A my prawdopodobnie w srode jedziemy na plener!
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AaaaAaa na pewno beda boskie zdjecia z pleneru mam nadzieje ze wam pogoda dopisze!
|
|
#2757 |
|
Wtajemniczenie
|
Kawko i Carmolowa wygladalyscie rewelacyjnie!
I jakir piekne relacje dzis poczytac mozna A my prawdopodobnie w srode jedziemy na plener! ![]() Melody, Zubi wspolczuje sytuacji...
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz mysle jakas fryzurke sobie zrobic, chyba nakrece wloski na duze walki zeby je troszke podneisc i zostawie rozpuszczone
|
|
|
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

Taka zimna kalkulacja... ale na weselu obcy ludzie nie będą Ci przeszkadzać 

niby wszystko umiem ale u mnie nigdy nic nie wiadomo ;p

jak dla mnie to jest niepoważne. Ostatnio proboszcz w kościele Nas się pytał czy mamy swoją organistkę i ewentualnie jak będzie naprawdę można to weźmiemy tą co grała i śpiewała właśnie na ślubie koleżanki tej od której mam szal bo to jest jakaś jej rodzina. Ona jej płaciła 100 zł, to żeby nawet od Nas 200 zł wzięła to jest o połowę mniej niż te 400 co ta z kościoła chce. A z zakonnicą to trzeba będzie jeszcze konkretniej rozmawiać. Z 2 lata temu koleżanki siostra miała ślub w tym samym kościele. Godzinę wcześniej jakiś jej znajomy też miał ślub. Każda z par płaciła po 250 zł na kwiaty, ustalili jakie mają być i w ogóle. Zakonnica zanotowała i powiedziała że tak będzie . A jak przyszło co do czego to nie dość że były inne niż chcieli to jeszcze wyciągnięte chyba z jakiejś kanciapy i stare, sztuczne i zakurzone. Tak więc ja jej otwarcie powiem że sobie takiej sytuacji nie życzę po prostu bo jak ja mam dać jej 250 zł to za te pieniądze mi kościół ubierze mama koleżanki i wiem na 100% że będzie to co chcę i będzie pięknie bo kobieta ma naprawdę talent.
Ja przegapiłam torebkę z avonu i nie mam z czym iść...