|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Właśnie sprawdziłam i wszystko jest, dziękuję
![]()
#422 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do budzenia dzieciątka w nocy, robiłam tak może ze trzy pierwsze tygodnie, bo się naczytałam, że takiemu maluszkowi szybko spada poziom cukru i się nie wybudza na karmienie. Później zrezygnowałam, zobaczyłam, że sama wstaje kiedy chce, a do tego ma dobre przyrosty wagi, więc teraz już czekam na jej sygnał ![]() U mnie z urlopem macierzyńskim było tak, że dostałam w szpitalu zaświadczenie o porodzie tego i tego dnia, które musiałam dostarczyć pracodawcy. Do tego musiałam napisać podanie o urlop macierzyński co jest dla mnie głupotą bo to się mi należy zgodnie z KP, no ale jak chcieli to trzeba było napisać. I od razu w podaniu napisałam o dodatkowy wymiar urlopu macierzyńskiego. A krem do ciemieniuchy znalazłam sobie na DOZ, ten o którym pisałaś stokrotko - ja i mama z AA, na dodatek jest z rabatem, więc jutro sobie odbiorę i będę testować na moim dziecku ![]() Cytat:
Myślę, że Hania dłużej śpi dlatego, że mleko mm się dłużej trawi i dłużej czuje się najedzona ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam dziewczynki
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
EWUNIA_1984 nagraj odgłos suszarki na komórkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowałam się wziąc za siebie bo już nie mogę patrzec na brzuch zamiast malec chyba rośnie mi oponka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
No własnie nagrywam i chyba jej pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wyprobowałam w sobote suszarke, gdy włączyłam Majcia zaczeła słuchac oczy zrobiły jej sie cięższe, ale nie zasneła, przy moim sz sz sz sz sz sz sz sz jakos lepiej jej to idzie ![]() W srode idziemy na szczepienie, dzisiaj dzwoniłam. Juz boje sie jak zareaguje na kłucia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas noc cięzko ale nie przez Sare tylko przez myszy Mała spała do 2 jak ja karmiłam zauważyłąm jak dwie myszy przebiegły przez pokoj tak sie wystraszyłąm obudziłąm M i kazałam mu łapki nastawiac, nastawił ale nie mogłam zasnąć ,następne karmienie bylo o 5 patrze że nic sie na łapke nie złapało to myślałam że mam zwidy w nocy i mówie do M ze chyba musze sie wybrac do lekarza. Ale rano w kuchni przebiegła znowu zabrałam Mała i pojechałąm do mamy, boje się tych myszy. Zaraz ide kupić trutke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Wtajemniczenie
|
Bry!
ja na chwilke, bo chyba zaraz wybywam z Hanką na spacer. Robi sie z niej niezla histeryczka ![]() ![]() Cytat:
![]() niby zapewnia powrot do formy w 4 tygodnie - dzis po popludniu zaczynam cwiczyc
![]() |
#430 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wczoraj moja siostra ok 15.30 wziela Młodego na spacer, wróciła po ponad 2 godzinach. nakarmilam młodego , potem pokazałam siostrze jak się opiekować Borysem, bo dzisiaj rano zostawała z nim sama, musialam jechać załatwić biznesy. Zeszło nam z godzinkę jeszcze , i wiecie co , wziełam dziecko potem do odbicia bo jeszcze dawałam mu butlę na koniec i normalnie usnął w 5 sekund. Przespał na kanapie (!!!) bo tam go odłożyłam, myslac ze zaraz wstanie, do 20tej, zaniosłam na górę , chciałam przeprbrać bo była kupa, i przygotować do kąpieli, umyć buzkę i siusiaka. Zeszłam na dól po ciepła wodę przegotowaną, wchodzę - dziecko śpi dalej. Przespał tak ( z kupą ![]() ![]() wykąpałyśmy go o tej połnocy i normalnie ledwie dal radę coś zjeść taki był spiacy , possał trochę pierś, potem dałam butlę bo łatwiej go było nakarmić smokiem, troszkę zjadł , poszedł w kimono kolo pierszej i niestety wstał już po 2giej .... i tak do 5tej się bujaliśmy z brzuszkiem, jedzeniem, usypianiem. Kurcze to juz ktoras noc z kolei, ze budzi sie o 2giej i potem ma problem zeby usnac, jest marudny, kwęczący i strasznie się złości, owijanie nie działa, kołysanie nie dziala, spiewanie też nie, kropelki ni epomagają... normalnie od 3-5:6 jest wyjęta ..... nie ważne o której pojdzie spać. ja moge cały dzien sie z nim bujać w tą i z powrotem, nie straszne mi wstawanie w ciagu nocy, jakos to znosze, ale po prostu po nieprzespanych nocach od kilku tygodni , nad ranem o 6tej mam mega kryzys i ledwie zyje, a on mi takie numery wyczynia ![]() Bardzo ciezko mi się go usypia, chyba nie umiem . Ewunia, a Twoja Mała juz nie krzyczy przy zawijaniu ? Jak zawijasz? tak jak w rożek? zawijasz rączki ?? T.H. pisze w książce ze juz takim niemowlętom po 6tym tyg życia nie zawija sie raczek, ale mojemu to nie ważne czy zawijasz czy nie i tak sie drze w niebogłosy. Nawet nie daje si eprzykryć kocykiem jak spi, a przeciez noce juz sa chłodne (ja z przyjemnością spię pod kołdra, to i jemu chyba jest chlodniej). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niby nic a na prawdę ciężko mi było-drugi raz lepiej mi wyszedł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Raczkowanie
|
Cześć
Cytat:
ponawiam pytanie, czy jeżeli do każdego karmienia do butelki dodaję delikol, czy mogę jednocześnie do mleka dodać bobotic? czy te leki można łączyć w mleku??? próbowałam bobotic podawać na łyżeczce, ale mała pluje nie chce połknąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
La Moderatoiure
|
Witam się w Odchowalni
![]() Info dla szczepiących: w czwartek szczepiliśmy młodą (8/9 tydzień) Hexą 6w1 i bardzo dobrze ją zniosła. Poza tym nic dodatkowego nie braliśmy, poczekamy do 6 miesiący na pneumokoki. Nie szczepię na rotę (lekarka odradzała) choć u mnie w rodzinie dzieciaki wylądowały w szpitalu nie będąc szczepionymi i troszkę się obawiam...szczepicie ? Dziewczyny po cc, czy ćwiczycie ? Jeśli nie to kiedy macie zamiar ? Ja wczoraj tak delikatnie sobie poćwiczyłam (rozciąganie głównie) i czuję się dobrze. Zrobiłam 20 delikatnych brzuszków i jest okey. Zastanawiam się czy mogę skakać na skakance ? Ćwiczące mamy zapraszam tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631321 |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ćwiczeń to ja sie dzisiaj załamałam. Wynajęłam trenerke z którą ćwiczę od 3 tygodni 3 razy w tygodniu i do tego sama jeszcze cwiczyłam przez pozostałe dwa dni. Dzisiaj ćwiczyłyśmy i ona sprawdza mój brzuch,a tam dalej między mięśnie proste można wsadzić wszystkie palce czyli po prostu mięśnie mi się dalej nie zeszły, a to już prawie 3 miesiące. Z nią mięśni brzucha nie ćwiczyłam bo powiedziała, że to za szybko. Powiedziała, że za szybko zaczęłam ćwiczyć (zaczęłam po 6 tygodniach) i prawdopodobnie tylko pogorszyłam sprawę. Mam ogromny brzuch i to nie jest ani tluszcz ani skóra tylko mam wypchnięte mięśnie do przodu. Załamka. Teraz kupiłam sobie taki superowy pas sciągający i pod ubraniami juz tak tego brzucha nie widać i czuję sie od razu lepiej. To ten pas, jest super http://bellybandit.pl/product.php?id_product=56 A póki co zero cwiczeń na mięsnie brzucha do póki mięśnie się nie zrosną i Wam dziewczyny po CC tez radze zaczekać bo spieprzycie sprawę tak jak ja. A tak swoją drogą to u Was sie już zrosły? Po jakim czasie? Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-07-23 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | ||
La Moderatoiure
|
Piszecie o zawijaniu. Moje dziecko było w rożku tylko 1,5 tygodnia po urodzeniu. Nienawidziło go. Potem zawijałam ją w kocyk do 3 tygodnia życia i też się wkurzała. Krępowały jej ruchy, a to bardzo ruchliwe dziecko. Dlatego od noworodka nosiliśmy ją (oczywiście nie była cały czas na rękach) na rękach bez rożków i innych "zawijaczy"
![]() Moja młoda baaardzo mało śpi. W ciągu dnia, od pobudki od 6.00 do 12.00 ma jedną drzemkę 15-30 minut. Później śpi około 2-3 godzin i zabawa do 19.00 (czasami z drzemką do 1 godziny) i od 19.00. i jednym ciągiem śpi i je do 6.00, co 4-5 godzin karmienie mm. Czyli w ciągu dnia śpi mi raptem max 4 godziny. A tak to zabawa, karuzelka, książeczka, grzechotka, mata, wiszące zabawki, ukochany misio Stefan ![]() Cytat:
Ja przeszłam fatalnie cc a czuję, że już mogę zacząć powoli ćwiczyć. Cytat:
Ja chcę wyćwiczyć brzuch i ciało bez pasów, bo wiem że dam radę.
Edytowane przez La Monica Czas edycji: 2012-07-23 o 12:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#441 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- aga_bre dzięki za odpowiedź odnośnie kropli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Brzuszka zazdroszczę. Jestem dobrej nadzieji, ze miesnie sie zrosna i wchłoną. Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-07-23 o 12:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Ja wpadam na chwilę, bo próbuję coś w domciu zrobić, a jak tylko się za coś wezmę to mały się odzywa. ![]() ![]() Ogólnie wszystko dobrze, jakoś sobie radzimy, ale żeby coś zrobić to mi cały dzień schodzi... Włosy mi strasznie wypadają. Normalnie garściami wyciągam z wanny... Koszmar. Trzeba w witaminki zainwestować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
Hania śpi już 3h
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Rozeznanie
|
kism - powodzenia z tymi migdałakmi! nie dziwie sie ze sie stresujesz! my dziś jedziemy na szczepionkę i też już się trzęsę jak osika. biedna Martusia...
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
A mój Piotruś już nie spał, ale uspokoił się i zasnął.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Malwinka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.