![]() |
#271 | |
Wtajemniczenie
Przekupka: 81 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Czerwiec wyłącznie MINERAŁY u Cynaamonki Meow SilkNaturals Aromeleigh EDM
Zrozumiałam, że Ciebie taka niewielka wymiana nie interesuje. Możesz powiedzieć które lakiery Ci wpadły w oko ze zdjęć, do których dałaś linki? Wszystkie?
PS. Tak w ogóle, to ja bym była chętna na tę białą pikowaną torebeczkę, gdyby z wymianki, w której jest zarezerwowana nic nie wyszło ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Hej cynamonko
![]() Może będziesz nadal chętna wymienić się za: korektor EDM Intensive Fair silk naturals perfecting powder date bait EDM mint podkład EDM intensive fair podkład Peace cienie Pink Coral i Tea Rose ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam to podobała Ci się jakaś apaszka i coś jeszcze, ale nie pamiętam dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
Dokładka książkowa
Czasopisma wymienię tylko jako komplety, np cały rocznik PPH, nie pojedyncze wydania. Najchętniej oddam czasopisma jednej osobie, wówczas nie będę się targować i wezmę w zamian coś przydatnego po prostu, ale proszę brać pod uwagę, że wysyłka tego dobrodziejstwa w całości będzie kosztować około 20zł i będę to sobie chciała jakoś zrekompensować. CZASOPISMA Glosa, prawo gospodarcze w orzeczeniach i komentarzach wydawanego przez Oficyna Wolters Kluwer. Rocznik 2009 Stan perfekcyjny z wyłączenie jednego numeru, z którego została oderwana pierwsza strona, ale ją mam i nie jest nawet pognieciona, oderwała się gdy rozpakowywałam kopertę z prenumeratą. Prawie kompletny rocznik (11 numerów) czasopisma Nieruchomości - prawo, podatki, praktyka, miesięcznika wydawanego przez BECKa. W komplecie wszystkie dodatki i załączniki do poszczególnych numerów Rocznik 20092 + numer pierwszy z 2010. Stan perfekcyjny. kompletny rocznik MoP - Monitora Prawniczego wraz z segregatorami. W komplecie wszystkie dodatki i załączniki do poszczególnych numerów Rocznik 2009 + numer pierwszy z 2010. Stan perfekcyjny. kompletny rocznik PPH - Przeglądu Prawa Handlowego. Rocznik 2009 + numer pierwszy z 2010. Stan perfekcyjny. KSIĄŻKI Rakoczy Bartosz, Pchałek Marcin, Wybrane problemy prawa ochrony środowiska, Wolters Kluwer 2010, s. 382 Przełom XX i XXI wieku wraz z agresywnym rozwojem gospodarczym i pogłębiającymi sie problemami natury ekologicznej przyniósł ze sobą również dynamiczny rozwój gałęzi prawa ochrony środowiska. Ogrom tej jakże pięknej dziedziny regulacji predestynuje obecnie wręcz do miana mikrokosmosu, którego zgłębienie i uporządkowanie wymaga niebywałego poświęcenia zarówno ze strony organów stanowiących prawo, stosujących je, jak i adresatów norm. Niniejsza publikacja powstała z zamiarem przedyskutowania części tych dylematów, których istota dla praktyki ochrony środowiska wydaje się być najdonioślejsza. Rozważania sprowadzone zostały do następujących obszarów tematycznych: postępowanie w sprawie oceny oddziaływania na środowisko, ochrona przyrody, gospodarka wodno-ściekowa, gospodarka odpadami, odpowiedzialność prawna. Autorzy artykułów, dokonując dogłębnych analiz, podjęli próbę odnalezienia "Gwiazdy Północnej" wskazującej drogę w mikrokosmosie komentowanej regulacji oraz nadającej jej sens. Poza wywodami porządkującymi system norm, publikacja obfituje we wnioski w zakresie wykładni zagadnień problemowych oraz postulaty odnośnie do pożądanych rozwiązań legislacyjnych. Dedykowana jest wszystkim tym, którym prawo ochrony środowiska towarzyszy w pracy zawodowej i naukowej. Górski Marek, Prawo Ochrony Środowiska, Wyd. Wolters Kluwer, Warszawa 2009, s. 612 Prawo ochrony środowiska jest stosunkowo nowym zespołem przepisów, które w wyniku obejmowania swym zakresem kolejnych zagadnień, poszukiwania skuteczniejszych rozwiązań prawnych i dostosowywania norm do wymagań prawa wspólnotowego ulegają częstym zmianom i uzupełnieniom. Ciągłe zmiany prawa w obrębie szeroko pojmowanej dziedziny ochrony środowiska stwarzają wiele trudności związanych ze stosowaniem i interpretacją przepisów, dlatego Autorzy podjęli próbę ich usystematyzowania, uwzględniając liczne nowelizacje dokonane w 2008 r. Książka składa się z dwóch części, pierwsza z nich przedstawia zagadnienia dotyczące zasad ogólnych prawa ochrony środowiska, zarządzania sprawami z ochroną środowiska związanych - w tym zadań i kompetencji organów, instrumentów finansowych, a także porusza problematykę odpowiedzialności prawnej. W drugiej części omówiono natomiast regulacje sektorowe dotyczące przede wszystkim prawa emisyjnego, ochrony powietrza, postępowania i usuwania skutków poważnych awarii, gospodarki odpadami, ochrony wód morskich, ochrony różnorodności biologicznej. Prezentowany podręcznik będzie pomocny studentom studiów prawniczych i administracyjnych oraz innych kierunków związanych z ochroną środowiska, korzystać z niego mogą także specjaliści innych dziedzin zainteresowani zagadnieniami z zakresu ochrony środowiska
. Górski Marek, Odpowiedzialność administracyjnoprawna w ochronie środowiska Regulacje prawne związane z ochroną środowiska zostały w ciągu ostatnich lat w bardzo istotny sposób przebudowane, co wynikało przede wszystkim z konieczności dostosowania polskiego prawa wewnętrznego do wymagań prawa wspólnotowego. Proces dostosowania trwa w dalszym ciągu, wchodzą bowiem w życie nowe wymagania. Jednym z najnowszych przykładów są przepisy o odpowiedzialności za szkody w środowisku. Wprowadzane zmiany nałożyły na przedsiębiorców i inne podmioty korzystające ze środowiska nowe obowiązki, które muszą być wykonywane, i których wykonanie powinno być egzekwowane. Skonstruowano wobec tego szereg instrumentów prawnych służących egzekwowaniu odpowiedzialności z tego tytułu, główną rolę przyznając instrumentom o charakterze administracyjnoprawnym, z których korzystać powinny właściwe organy administracji. Przykładem regulacji o charakterze prawnoadministracyjnym, stosunkowo niedawno wprowadzonych do polskiego porządku prawnego, są przepisy o odpowiedzialnościza szkody w środowisku (ustawa z 13 kwietnia 2007 r. transponująca do polskiego prawa wewnętrznego wymagania wynikające z dyrektywy nr 2004/35/WE z kwietnia 2004 r.). Analiza konstrukcji prawnych i obowiązków wprowadzonych ustawą jest zasadniczą częścią opracowania, uzupełnioną rozważaniami dotyczącymi innych instytucji odpowiedzialności administracyjnoprawnej z tytułu nieprzestrzegania wymagań ochrony środowiska. Opracowanie nie ma charakteru klasycznego komentarza do poszczególnych przepisów określonych aktów prawnych, jest bardziej ich omówieniem i prawniczą analizą, niemniej dla wygody czytelnika uzupełniono te rozważania o teksty badanych i omawianych przepisów. 214 stron Krzysztof Gruszecki. Ustawa o udostępnianiu informacji o środowisku i jego ochronie, udziale społeczeństwa w ochronie środowiska oraz o ocenach oddziaływania na środowisko. Komentarz. Cena detaliczna: 148,00 zł Jest to komentarz do najnowszej, uchwalonej w 2008 r., tzw. ustawy środowiskowej. Zawarte w nim wyjaśnienia dotyczące wprowadzonych przepisów i wynikających z nich konsekwencji są przeznaczone zarówno dla organów prowadzących postępowania związane z szeroko rozumianą ochroną środowiska, jak i dla podmiotów planujących realizację przedsięwzięcia mogącego znacząco oddziaływać na środowisko oraz członków społeczeństwa zainteresowanych udziałem w przedmiotowych postępowaniach. Autor jest jednym z najlepszych w Polsce specjalistów z zakresu prawa ochrony środowiska, którego komentarze do ustaw cieszą się dużą popularnością i uznaniem. Dodatkowe informacje:Oprawa: twarda ISBN: 9788361188209 Wydanie: 2 Książka jest nowa, stan idealny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli w grę wchodzi któryś z zaznaczonych, to jak najbardziej jestem za
![]() Albo mam jeszcze inną propozycję, bo teraz doczytałam, że szukasz: - wymienne, nowe końcówki do elektrycznej szczoteczki Braun, mam kilka oczywiście nowych - jakieś resztki jedwabiu też się znajdą ( tylko jakie wymiary) takiego jak tu: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1338322059, koronki i taśmy też, ale tu również potrzebuję wymiarów i kolorów - mam też trochę skóry, ale ekologicznej w fajnych kolorach, ale to raczej próbki niż resztki tylko mnie interesowałaby za to książka: Bale i bankiety Drugiej Rzeczpospolitej A torebka została dzisiaj wysłana, szkoda, że wcześniej nie mówiłaś ![]()
Blog Moje wątki: torebki druty,igła,szydełko i co z tego wyszło Tu wymieniam książki pozostałe rzeczy Edytowane przez asieńczyk Czas edycji: 2012-07-23 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Torebeczkę miałaś wyszarzoną, to głupio mi było o nią pytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Też jakieś jedwabie mam (naturalne), nawet nie wpadłam na to, żeby się pochwalić
![]() Ile potrzebujesz i w jakich kolorach? ![]() Edytowane przez MysiaJadwisia Czas edycji: 2012-07-23 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
O konkurencja mi rośnie pod bokiem
![]() ![]() Mam takie, jak w załączniku - kupowałam w postaci jedwabnego sari i niestety nie wiem czy naturalny, czy syntetyczny - jak mi podpowiesz jak sprawdzić, to sprawdzę. Test ognia przeszedł - topi się i "pachnie" mocno ![]() Wymiary: - turkus - 50 cm na 60 cm -granat - 22 cm na 34 cm to ta sama grubość, bo z jednego ubranka ![]() -beż\róż - sporo ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po zdjęciu nie umiem powiedzieć, czy naturalny czy sztuczny, jak obmacam to dam Ci znać bo zaryzykuję, chociaż syntetyków nie cierpię ![]() PS. Czy chcesz powiedzieć, że moja wish jest niczytelna? ![]() ![]() Edytowane przez cynaamonka Czas edycji: 2012-07-23 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
W takim razie ja poproszę:
- Bale i bankiety Drugiej Rzeczpospolitej, Maja i Jan Łozińscy, 139 stron wydanie albumowe, stan idealny - trosani - pierwszy z lewej -kiko - drugi z lewej - i ewentualnie zielony Sephora- pierwszy z lewej ( nie ten, który wcześniej zaznaczałam) i listę tego, co mam pakować, bo w środę będę na poczcie ![]() P.S. Twoja lista jest bardzo czytelna ![]() ![]()
![]() |
#285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy mogłabym w zamian dostać wszystkie 3 kawałki jedwabiu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście
![]() Zmierzyłam jeszcze ten różowo-beżowy - ma 200 cm na 100 cm, bo przedtem napisałam, ze dużo, a to pojęcie względne ![]() Jeśli wszystko Ci odpowiada, to poproszę o adres ![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Na chwilę obecną mam dla Ciebie ten żółty top (szalik jest bodajże z Topshop i jeszcze tydzień temu zastanawiałam się na co mi on, ale strasznie mi się podoba i ciężko mi się z nim rozstać... ale jeśli miałabym go jednak więzić w szafie, to wrócimy do tematu
![]() Planuję od dłuższego czasu wrzucić też na wymiankowy czekoladową jedwabną halkę Autograph, ale raczej na patchwork się nie nadaje ![]() Mam też próbkę korektora pod oczy Frisky Angora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Konto usunięte
|
niczego konkretnego nie szukam, najchętniej wymieniłabym się na rzeczy codziennego użytku czyli żele do mycia, balsamy, szampony itd. z tym, że używam rzeczy raczej z naturalnym składem lub bardzo łagodne np balsamy hipp czy żele do mycia baby dream
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
Przekupka: 14 pkt / 100% pozyt.
|
Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję. Czy mogłabyś mi podesłać listę róży z ich zużyciem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
🦄
|
Cynamonko, to z tych gazetek nic mnie nie zainteresowało, ale jeszcze zerknę w Twój wątek na spokojnie. Dam znać
![]()
![]() |
#296 |
Konto usunięte
|
Cynamonko, co to jest za bronzer dolny rząd, drugi od lewej? Wygląda jasno i ciekawie, poszperam w necie by się przyjrzeć, tylko potrzebuję nazwy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;35502119]Cynamonko, co to jest za bronzer dolny rząd, drugi od lewej? Wygląda jasno i ciekawie, poszperam w necie by się przyjrzeć, tylko potrzebuję nazwy
![]() ![]() WildCats, KinkyKat - błyszczący (!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Hej i co, wypatrzysz coś u mnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam Cię, ja mam już przedurlopowe szaleństwo i od środy nie zaglądałam na Wizaż. Nie widzę u Ciebie dla siebie nic konkretnego, ale tampony się zawsze przydadzą, więc jeśli chcesz coś porównywalnej wartości, to chętnie się wymienię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.