|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
ale ziemniaki wcale nie są niezdrowe
zależy od diety/ filozofii, ja jem bardzo dużo i nie narzekam
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
goldi dzieki dziekid zieki
wprawdzie tz cos narzeka zebym nie kupowala,bo nie wiem jak bedzie lezec,bo nie przymierze i w ogole,a ostatnia kiecke na wesele mierzylam i co-jakims cudem w dniu wesela za ciastna byla w biuscie
|
#3243 |
|
Raczkowanie
|
mały najpierw krzyczy na żyrafkę a potem ją trzaska po
)
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
Ziemniaki nie są niezdrowe,tucza z sosami np.
Goldi mi się włosy sypaly po head & ...(nie wiem jak się pisze),także moze być u Ciebie to samo. Ooj jak mala strasznie przez zeby płacze .
|
|
|
|
#3245 |
|
Rozeznanie
|
Moj tez uwielbia kable - przed chwilą wyciągnął sobie zasilacz z szuflady .. :/
co u nas? troche na fb napisalam - mlody ma 7, 5 miesiaca jak mial 7 usiadl i zaczal pelzac do przodu w ciagu tygodnia, wczesniej wyrżnęły mu się 2 zeby .... alergik - skaza prawdopodobie - ale nie pod kontrola alergika (pediatra kaze fenistil dawac) wczoraj byly pierwsze proby raczkowania, caly czas probuje podciagac sie do wstawania ale tylko kilka razy mu sie udalo malo je kaski ok 80 ml sloiczka jak w ogole to 1/3 owocki 1/2 sloiczka max moim gotowanym gardzi choc uwazam, że smaczniejsze jak wrzeszy ze glodny a nie chce jesc to dobijam go cyckiem a tak przy okazji pytanie do mam gotujacych gotujecie na warzywach eko czy "zwyczajnych" z bazarku? bo jak policzylam to sloiki i gotawane eko warzywa - podobnie cenowo wychodza u mnie a i mlody jest mega maruda, aly czas podpelza do mnie i na raczki albo cyca chce rece opadaja
|
|
|
|
#3246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeszcze przed chwilą był kurier jak Mały go zobaczył to w taką histerię wpadł,ze nie wiedziałam co robić. Warzywam mam od sąsiadki lub tesciowej ale mojego gotowanego ostatnio w ogóle nie chce nawet tknać. Zblendowałam mu dzisiaj borówkę z malinami,nektarynką i jabłkiem wszystko swoje z krzaka i bleee Kryzys mam |
|
|
|
|
#3247 |
|
Raczkowanie
|
Asiol mój megaalergik i nie gotuję na eko-produktach, warzywka z bazaru lub mrożone
ostatnio ze wsi mam tylko ziemniaczki i cukinię, nie widzę różnicy w reakcji na produkty. Mój z kolei je za dużo a szamie co mu dam choć oczywiście ma swoje preferencje.
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sa pewnie takei same warzywa jak te z warzywniaka
|
|
#3249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam zatem, nie jestem na bieżąco stąd moje pyt o odstawienie. A teraz jak z mleczkiem? Już lepiej?Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3250 |
|
Rozeznanie
|
Któraś widziała/kupiła bramki w lidlu?ja dopiero jutro do lidla dotrę.
|
|
|
|
#3251 |
|
Raczkowanie
|
tak narzekałam dzisiaj na małego a sam się sobą zajął jakby wyczuł
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Dygotko ja też czasem kupię w zwykłym sklepie
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Baha jaki bilans? Pytalam po ostatnim szczepieniu (bo nastepne w listopadzie) czy sie pokazac w miedzyczasie, to nie kazali
|
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
juz 4 godziny dziec nie spi......
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
dominej gratki za zabki
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Fifi wczoraj jadl po raz pierwszy, ale mu nie posmakowal, za to za winogronami przepada, jak tylko zobaczy, to kazde zajecie opuszcza i leci krzyczac '' mmmmhhhhhmmmm''
|
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
już dałam jej arbuza
![]() wykonczy mnie ona.kiedy usnie?nie mam na nia pomysłu
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnim ulubionym zajeciem jest pchanie krzesla i chodzenie za nim, rzucanie garami z szuflady o podloge i ciaganie (jedna reka ) zgrzewki wody po kuchni
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba pamietac, ze wszystko jest przejsciowe. nie chciala mi za bardzo pic z lovi, zrobialm troche przerwy i teraz super sama pije. co do fenistilu nam alergolog mowila, ze to jest na swiad i jak dziecko sie nie drapie i nie wyglada na swedzace to nie ma potrzeby dawac- bo nam pediatra zapisala jak mala miala katarek lekki niewiadomo skad. |
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olusia aptamil to w pl bebilon wiolqn my na bebiko, bebilon tez byl ok |
|
|
|
|
#3259 |
|
Rozeznanie
|
w ogole jestem na etapie kupowania Mlodej butow takich juz do chodzenia a nie na niby. jakos tak nie wiem co jej kupic, ale cos juz musze, bo jak gdzies jestesmy to ona czesto chce chadzac albo raczkowac. Ze wzgledow higienicznych wole ja prowadzac - tylko stopy brudne.
Jakie sklepy z butami dla dzieci polecacie? najlepiej zeby nie bylo zbyt drogo, bo przeciez ona zaraz z tego wyrosnie. |
|
|
|
#3260 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas też pupka odparzona, ale ja stosuję Bepanthen i Nivea Puder i pomaga, dziś już prawie nie ma śladu, troszkę jeszcze tam coś ma. za dobre wiadomości Aniolina i Dominej ![]() za skończone miesiące Baha i Joamic ![]() U nas od kilku dni mały potrafi już sam wstać w łóżeczku, miał troszkę ciężej bo my mamy kojec i brak szczebelek to nie miał za co się łapać, przy stole szybciej mu to szło. Ostatnio śpie rano a słysze wrzask i patrze a on stoi hehehe dzielny chłopina. No i w związku z tym dziś z przybornika wyciągnął oliwkę i wylał na materaz także musimy gdzie indziej ulokować kosmetyki tak samo maskotki z karuzeli powyrywał Co do jedzenia to też kupujemy w markecie, tu nawet bazarku nie ma hehehe
|
|
#3261 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
![]() mo ja sie jakos przemoc nie moger ze sklepowymi warzywami i owocami -wiem glupek ze mnie -ale ja w ogole z tych "strachliwych" balam sie dac smoczek balam sie dac modyfikowane z butli (pierwszy raz dostal modyfikowane jak skonczyl 7 miesiecy )no chucham i dmucham na smarka i robie w majty jak jakas nowość normalnie papka z mozgu Cytat:
ale drapie sie no i mu parchy bna buzi sie robia dostal masc ze sterydem niby lekkim to mu moze z 3 razy posmarowalam, bo slonce jest a mlodego woda dopajam i cycem o wody tez nie chcial woli rozwodnoiome soczki, i ich wiecej pije wode jak bardzo spragniony tez wiec odstawilam mu te soczki - moj tz mowi ze mu go szkoda, ze ja go woda poję
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecię oszalało, chodzi wzdłuż tapczania i się puszcza, a husta sie na boki jak nie wiem, strzaska se tyłek to będzie miał
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
Aniolina u nas w ogóle nie idziemy wg schematu, jesteśmy w czarnej
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
dzis znowu cały dzien jeków;/ juz całkiem siwa bede! cholerne zęby żeby to niemogło jakoś normalnie wyleź! jak tak cały komplet bedzie przechodził to sie wyprowadzam
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- ja daje warzywa z targu albo z marketu, ale rzadziej. |
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi kazali przyjść właśnie w Lipcu, na bilans. Jak się ma mały. Następna wizyta po roku - szczepienie... Ale jest marudny dzisiaj, cały czas wyje ze złości, smoczek nie pomaga, szlag mnie zaraz trafi |
|
|
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
a mój dzieć do odmiany dziś grzeczniutki jak nie wiem hehe nie bijcie spaliśmy do 10,30
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
A my na zakupach byłyśmy i nic ciekawego nie kupiłyśmy
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecie tez marudne po poludniu. rano bylo fajnie, ogolnei caly dzien n adworze spedzilismy to i mial prawo marudzic. teraz spi ale co chwila poplakuje, chyba ma temperature ale nie ruszam go poki spi
ja mam warzywka ze swojego ogrodu. kupuje tylko owoce na targu. tata choduje kroliki dla mlodego. problem mam z kurczakami bo moj ekologiczny jeszcze rosnie a ze sklepu mu nie dam, bo pedzony na hormonach dlatego do tej pory jadl kurczaka raz a tak tylko wolowina i indyk
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3269 | |
|
Zadomowienie
|
glam 2 dni temu zrobiłam małej kaszkę z jabłuszkiem - chyba i własnie się zwazyła, ale ja jakoś tego nie zauważyłam, jak mała wciagnęła całą michę i została reszteczka, to tż mi zwrócił uwagę
ale raczej nic jej nie jest...wiolqn u nas idzie bebiko. nan i bebilon a kaszki je z babydream, więc pewnie i mleko by jej podeszło, wiecznie zapominam kupić i wypróbowac...goldi moje włosy już mi zdążyły nawet odrosnąc polecam szampon z vichy dercos, coś ponad 4 dyszki kosztuje ale jest mega wydajny i efekty widac po 1-2tygasiol ja mam swoje warzywka, ale narazie niunia nimi gardzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ja tylko na chwilkę
Byliśmy po teściową i brata tż-ta na lotnisku. Potem po powrocie obiad, chwila odpoczynku w domu i pojechaliśmy z małą do babci. Niunia grzecznie siedziała na kolankach u teściowej, nie płakała ![]() Jestem wykończona, bo w podróży z 5h byliśmy. Jutro na spokojnie zajrzę, nadrobię. Spokojnych nocek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

zależy od diety/ filozofii, ja jem bardzo dużo i nie narzekam

.

przepraszam zatem, nie jestem na bieżąco stąd moje pyt o odstawienie. A teraz jak z mleczkiem? Już lepiej?

Fifi wczoraj jadl po raz pierwszy, ale mu nie posmakowal, za to za winogronami przepada, jak tylko zobaczy, to kazde zajecie opuszcza i leci krzyczac '' mmmmhhhhhmmmm'' 

) zgrzewki wody po kuchni
oby nic mu nie było 
za skończone miesiące 
a kaszki je z babydream, więc pewnie i mleko by jej podeszło, wiecznie zapominam kupić i wypróbowac...