|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
![]() ![]() świętujcie radośnie!!! ![]() toporkiem?! nie masz czasu, smaka??? mój doktor mówi, że wysoka prolaktyna to ponad 150... dobrze, to sprawdzić, ale nie popadaj w czarnowidztwo Cytat:
średnio. Tj. dobrze, ale tak nijak. Dziwny posmak w ustach, raz gorąco, raz zimno, włosy mi lecą jak szalone, cera nastolatki... i ta obsesja zaglądania w gacie Cytat:
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Witajcie
Mnie dopada jakieś znużenie i nie mam ochoty na nic
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to nie duże odstępstawa ale jednak są...mam to zostawic tak? Buuuu sama nie wiem co robic
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja droga, nie zostawiać. Pójść do lekarza, pokazać wyniki. Wiesz co robić - wyniki Cię niepokoją, więc to jedyna ścieżka by to sprawdzić --> wizyta lekarska. Fiol, co za apatia Cię dopada?
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakas rozbita jestem. Jedną ciąze juz straciłam i nie chce aby sie powtórzyło...a za miesiac zaczynamy starania wiec panika mnie naszła okropna! Luna jak sie czujesz? Kiedy masz USG? |
|
|
|
|
#2586 |
|
Rozeznanie
|
chciałabym do Was dołączyć, bo bije od Was duża energia i może ja też się nią zarażę... 8.06.2012 pożegnaliśmy naszego synka Olka, po niespełna 16 tyg bycia razem...a miało być tak pięknie, niespodziewana ciąża, szał na widok 2 kresek na teście wykonanym w I dzień wiosny-symboliczny początek... 16 tyg ciąży jak z książki, idealne wyniki, żadnych komplikacji, rutynowa wizyta w 16 tyg,dobry humor, żartowanie z lekarzem, badanie:mała nadżerka, ale nie ma się co przejmować, miało nie być usg ale dla pewności zerknijmy...nie widzę ruchów, widzę serce które nie bije...lekarz nic nie mówi , "jeszcze chwilkę"..."przykro mi..." szpital-3 dni wywoływania porodu, potem pogrzeb(nigdy nie sądziłam, że będę stałą nad trumienką mojego dziecka...) a teraz pustka...z utratą Synka już jako tako się pogodziłam, że po prostu tyle miało trwać jego życie, może tak lepiej, bo mógł być bardzo chory(tak tłumaczył lekarz), ze cieszę się że chociaż tyle mogłam się nim cieszyć - chociaż nadal bardzo za nim tęsknię... ciężko mi natomiast pogodzić się z utratą ciąży, brakiem brzucha, kopniaków(których nawet nie zdążyłam poczuć) po prostu bycia w ciąży ale tak jak pisała chyba Ando, mój Synek też swoim krótkim życiem dużo zmienił w moim życiu...samo jego pojawienie się wprowadziło dużo spokoju(bardzo stresowałam się nową pracą, sytuacją w niej)a dzięki niemu dałam na luz...zmieniło się moje myślenie, podejście do życia, już nie planuje jak kiedyś... gdy trochę się z tego otrząsnęłam(czyt. myśląc o następnej ciąży nie wymagałabym już całodobowego ktg i wszczepionego też całodobowego usg przepraszam za długi post, ale zrobiło mi się lżej na sercu... aha mam 27lat i 14miesięcznego synka Julka(nie pozwala dużo myśleć , każe dużo biegać za sobą... ) i zawsze chciałam mieć 7 dzieci
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj i jak zwykle przykro, ze na tym watku akurat ![]() Widze, że synka straciłaś 5 dni po mnie...było dokładnie tak samo..wizyta i brak bijącego serduszka ![]() Teraz szukam przyczyn.. |
|
|
|
|
#2588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrze ,że postanowiłaś do nas dołączyć,szkoda tylko ,że musiało to się stać w takiej sytuacji.Przykro mi ,że ciebie też to spotkało,bardzo to wszystko smutne ![]() To forum działa cuda,dziewczyny są przecudowne Dzięki nim udało mi sie w miare szybko dojść do siebie także zostań z nami
|
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
hejka witam wszystkich wczoraj mialam usg i Nasze Szczęście wazy już 1586 myślimy ciągle nad imieniem typy są takie ZUZANNA LAURA JOWITA JUDYTA MALWINKA ALE MAMY JESZCZE 10 TYGODNI a ja nic nie mam kupionego
|
#2590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super,ze z dzidzia wszystko ok ![]() Gratuluje coreczki sliczna chodzinka ![]() jak uroczo w koszyczku Kasienka na taka malenka, drobna wyglada![]() Amilcia....zazdroszcze drozdzoweczek.... w ogole ja cos chyba przeoczylam albo nie polapalam....Wy gdzies na okres wakacji wyjechaliscie,ze mieszkasz z tesciowa??
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczko - Ty to teraz możesz wcinać drożdżówki, ja się muszę obejść smakiem
![]() wieka - witaj kochana kajaja - super, już tak niedługo zeberko - jedz i pij dużo, będzie dobrze, i dawaj smoka Kasi, będziesz miała czas na jedzenie wtedy, Kasia sie lepiej wyśpi i nie będzie przysypiać przy cycu ![]() black - jestem z dziewczynami w rodzinnym naszym mieście ale mieszkam u teściów, bo mój tato wyprowadził się na wieś a mama aktualnie pracuje we Włoszech więc moje mieszkanie stoi puste. Dziś jade do siostry na tydzień 15 km stąd. Będziemy tam tydzień ![]()
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
A co się dzieje kochana? Kocurku skonsultuj wyniki z lekarzem, TSH powinno być niższe, ale może trzeba będzie powtórzyć badanie... Wieka witaj, przykro mi bardzo Amilcia ale podróżujecie
|
#2593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wieka witaj ![]() ![]() przykro mi,ze spotkala Cie taka tragedia....
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2595 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz chociaż wszystko dostępne w sklepach to nie ma problemu z zakupami, mama mi opowiadała,że ubranka dla mnie mogła kupić dopiero po porodzie, i nie obyło się bez przydziału i stania w kolejkach...![]() LAURA
|
|
|
#2596 |
|
Raczkowanie
|
Wieka witaj
Koocurku może nie ma co przesadzać, udaj się do lekarza, choćby rodzinnego, na pewno powie ci więcej mądrych rzeczy... A u mnie wreszcie przyszła @, pierwszy raz po #, umieram z bólu... ![]() nareszcie będę mogła zacząć obliczać dni cyklu... |
|
|
|
#2597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od wczoraj mam jakiś dziwny niepokoj, ale mam nerwice lękowa wiec to raczej normalne. Na dodatek zaczełam się stresować lotem do Londynu Usg po powrocie, ale że wracamy w czwartek a moj gin jest do srody to dopiero w poniedziałek 6.08 czyli za 2 tyg ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wieka Witaj
|
|||
|
|
|
#2598 | |||
|
Zakorzenienie
|
WITAM!
Wszystkiego naj.....!!!!! Milego swiętowania!!!! Słodzinka jest Cytat:
FIO! czasami trzeba sie zresetować Cytat:
Cytat:
AGNIESZKA! i jak? ja swoja pierwszą po# oblewałam! |
|||
|
|
|
#2599 |
|
Rozeznanie
|
jak to było u Was z powrotem formy po #?
ja na kontroli po 3 tyg dowiedziałam się,że jest coś w mej macicy szanownej, ale nie wiadomo co...jakiś obszar grubszego endometrium bardzo unaczyniony...może mięśniak ( dla mnie oczywiście w myślach był już nowotwór )okresu dostałam równo po miesiącu, zaczął się od brązowych plamień i i był o tak ooo średnio pod względem obfitości po 2 tyg zaczełam plamić i plamię już ponad tydz... zadzwoniłam do gina i uspokoił, że tak może być ale że jestem panikara i mam z pracy w abonamencie bezpłatne usg to sobie poszłam, a tam pani doktor, ze koniecznie na IP bo endometrium za grube jak na ten dc...ale żebym jeszcze skonsultowała się ze swoim gin ale mój gin stwierdził, że są 2 opcje: 1. jadę na IP, przyjmują mnie i robią rutynowo łyżeczkowanie(nie poleca, bo niebezpieczne dla kolejnych ciąż-zrosty, blizny itp) 2. czekam spokojnie do kolejnej @ i kontroluję temp, jak się pojawi, albo będzie bolał brzuch wtedy już na IP... zaufałam mu i wybrałam opcję nr 2...nie wiem czy dobrze ![]() czy u Was obyło się bez takich niespodzianek? miałam nadzieję, szybko wrócić do formy a tu chyba znów pod górkę
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kocurku wyniki masz dobre, tylko prl troszkę ponad normę i tsh troszeczkę, ale nie wiem czy lekarz zdecyduje się to zbijać. Kajaja czas najwyższy zacząć kompletowć wyprawkę!!! To jest najprzyjemniejszy okres ciąży ![]() Zeberka na rozchulanie laktacji jest dobry i sprawdzony sposób: odciągasz laktatorem 7min z jednej piersi, 7min z drugiej, potem 5min z jednej i z drugiej a na koniec po 3 min. Podobno super działa ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Wieka witaj ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Pani jutro wizyta??
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od zawsze mam wysuszona skóre i osteopenie-przyczyn nikt nie umieł podać ![]() Pytanie czy te wyniki moga sie jakoś zmieniac i czy ciąża sprzyja ? Endorkynologa odwiedze, ale wizyta na NFZ za poł roku W dodatku @ sie zbliża... i humor coś do d...
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Rozeznanie
|
Zeberka z tym karmieniem to jest bardzo indywidualna sprawa
ja w zeszłym roku też miałam problemy przy moim Julku... urodził się mały bo miał 2480g i wszyscy przeżywali, że taki drobniutki i chudy..a teraz wyrósł nie wiadomo kiedy .z karmieniem miałam bardzo duże problemy, ale pomogła mi położna środowiskowa, nauczyła przystawiać, uspokajała, ze pokarm matki nie może być chudy(tak, tak moja mama co sama piersią wykarmiłam naszą trójkę tak mi podgadywała o chudym mleku dasti ma dobry pomysł, żeby pobudzać laktatorem, tylko też pamiętaj żeby odciągać jak jesteś spokojna, nie zdenerwowana, bo wtedy sie zamykają kanaliki i może nic nie lecieć(tak było i u mnie) ja też słabo jadłam po porodzie, najpierw nie miałam zwyczajnie kiedy, a potem musiałam odstawić nabiał, ale tak jak mi tłumaczyła położna-w Afryce matki jedzą jeszcze mniej i mają mało zróżnicowaną dietę a dzieci rosną - natura już wie jak to unormować grunt to spokój spokojna mama = spokojny maluch
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero po 5 tyg byłam na kontroli bo cały czas krwawiłam. Ale nie miałam żadnych problemów.
Jeśli nie masz temp, to mam nadzieję, że nie dzieje się nic złego Z tego co pamiętam, to w czwartek ma wizytę
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mi przykro, że Cię to spotkało
same śliczne imiona. Najważniejsze, że Szczęście zdrowe ![]() Cytat:
wizyta w czwartek. Jutro z rańca idę na betę, bo sobie doktorek świeżutkiej zażyczył.
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś ostatnio ciągle odczuwam strach o małego
Coś ostatnio jest mało ruchliwy i boje się, że nagle może przestać mu serce bić. Oglądaliśmy z TŻtem wóźki, łóżeczka, foteliki i boję się, że to wszystko na nic, bo i tak go stracę |
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sio z takim mysleniem!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Kiedy masz wizyte?
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Wizytę mam dopiero 13 sierpnia, teraz mam wizytę za 5 tygodni
Już czuję, że ten czas będzie się dłużył niemiłosiernie![]() Tak bym chciała, żeby te 81 dni do porodu szybko zleciało.. Już bym chciała tulić małego i mieć pewność, że mu nic nie będzie
|
|
|
|
#2608 |
|
Rozeznanie
|
FIOLUSIU nie wolno ci tak myśleć
Pani to trzymam mocno kciuki za czwartkową wizytę WIEKA witaj, przykro mi ze ciebie również to spotkało, zostań z nami jak najdłuzej KAJAJA to już najwyższy czas aby zacząć rzoglądać się za wyprawką, a mnie podoba sie Zuzuanna ![]() EWEL wszytskiego naj z okazji pierwszej rocznicy ślubu ![]() ALONKA co dzisiaj zwiedzaliście? Wdrapałaś się na Giewont? Agnieszka to ja trzymam kciuki za kolejny cykl
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol ja Cię rozumiem. Wczoraj weszłam na allegro, żeby zobaczyć jakie wymiary mają łóżeczka, czy nam ładnie wejdzie i momentalnie tak spanikowałam, serce mi zaczęło walić i poczułam taki strach...
Ale będzie dobrze, musimy w to uwierzyć
|
#2610 |
|
Raczkowanie
|
Skoro tak piszecie to dzisiaj będzie chyba impreza
, nie wiem tylko jak zareaguje na to ketanol który zażywam co 4 godziny od rana Wieka widzisz ja miałam # 9 czerwca a @ dopiero dzisiaj, tak że każda inaczej, u lekarza żadnego nie byłam, ale pewnie jakbym zrobiła jakieś badanie a coś wyszłoby nie tak to też bym panikowała... Chyba boję się zrobić jakieś badania... człowiek w niewiedzy żyje dwa razy dłużej... Anusia dzięki Edytowane przez aganieszkab Czas edycji: 2012-07-24 o 13:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

) i zawsze chciałam mieć 7 dzieci
coming soon lipiec'2016

)
a tu chyba znów pod górkę
a sio z takim mysleniem!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Kiedy masz wizyte?

, nie wiem tylko jak zareaguje na to ketanol