Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 08:55   #2581
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość

Teściowa zrobiła drożdżówki z jabłkami, jagodami i czekoladą, o nieee, jutro wyprowadzam się do siostry z dziewczynami
Yamiii

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
jutro mamy pierwszą rocznicę ślubu
świętujcie radośnie!!!

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
wczoraj u Babci
mój brat ma takie w torbie zakupowej

Cytat:
dziewczyny- przyznam się Wam, że bardzo mało jem....
toporkiem?! nie masz czasu, smaka???

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Mam za wysokie TSH i prolaktyne...
mój doktor mówi, że wysoka prolaktyna to ponad 150... dobrze, to sprawdzić, ale nie popadaj w czarnowidztwo

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dziwne tendencje do uznawania, że pulchniutkie dziecko = zdrowe i szczęśliwe dziecko.
heh... a potem obgadywanie, że pulpet, że utuczone, że jak można tak zapuścić dziecko... Kuzynki dzieci były okrąglutkie i takie ploty chodziły po wsi... szok. zabić to mało. dzieciaczki wyrosły, ale co się Anka napłakała, to jej....

Cytat:
a jak Ty się czujesz?
średnio. Tj. dobrze, ale tak nijak. Dziwny posmak w ustach, raz gorąco, raz zimno, włosy mi lecą jak szalone, cera nastolatki... i ta obsesja zaglądania w gacie

Cytat:
a ja mam już dosyć
trzymaj się! a mąż na "nie" z założenia, z przekory?

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
z wczorajszej wizyty nawet jestem zadowolona bo wreszcie dostałam bromek na tą moją prolaktynę i oczywiście kolejny cykl z monitoringiem
no to konstruktywnie !

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:13   #2582
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Witajcie
Mnie dopada jakieś znużenie i nie mam ochoty na nic
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:25   #2583
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Yamiii

mój doktor mówi, że wysoka prolaktyna to ponad 150... dobrze, to sprawdzić, ale nie popadaj w czarnowidztwo

!
Ja się wlasnie wystraszyłam...

Może to nie duże odstępstawa ale jednak są...mam to zostawic tak?

Buuuu sama nie wiem co robic

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:29   #2584
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
J
Może to nie duże odstępstawa ale jednak są...mam to zostawic tak?
Buuuu sama nie wiem co robic
każdy lekarz inaczej prawi, stosuje inne normy, inne wyniki są dla niego graniczne... dla mojego moja podwyższona prolaktyna (czego wszak się uczepiłam) była za niska na jakieś interwencje. ale generalnie doktorek bardzo zachowawczy i nie skłonny do przepisywania lekarstw.

Moja droga, nie zostawiać. Pójść do lekarza, pokazać wyniki. Wiesz co robić - wyniki Cię niepokoją, więc to jedyna ścieżka by to sprawdzić --> wizyta lekarska.

Fiol, co za apatia Cię dopada?

Stary 2012-07-24, 09:35   #2585
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
każdy lekarz inaczej prawi, stosuje inne normy, inne wyniki są dla niego graniczne... dla mojego moja podwyższona prolaktyna (czego wszak się uczepiłam) była za niska na jakieś interwencje. ale generalnie doktorek bardzo zachowawczy i nie skłonny do przepisywania lekarstw.

Moja droga, nie zostawiać. Pójść do lekarza, pokazać wyniki. Wiesz co robić - wyniki Cię niepokoją, więc to jedyna ścieżka by to sprawdzić --> wizyta lekarska.

Fiol, co za apatia Cię dopada?
Dziękję Ci kochana...

Jakas rozbita jestem. Jedną ciąze juz straciłam i nie chce aby sie powtórzyło...a za miesiac zaczynamy starania wiec panika mnie naszła okropna!

Luna jak sie czujesz? Kiedy masz USG?

Synuś
Stary 2012-07-24, 09:36   #2586
wieka22
Rozeznanie

chciałabym się przywitać, bo od dłuższego czasu(dzięki zaproszeniu Czarnuli) Was podczytuję i głupio mi już tak chować się w tych krzaczorach

chciałabym do Was dołączyć, bo bije od Was duża energia i może ja też się nią zarażę...

8.06.2012 pożegnaliśmy naszego synka Olka, po niespełna 16 tyg bycia razem...a miało być tak pięknie, niespodziewana ciąża, szał na widok 2 kresek na teście wykonanym w I dzień wiosny-symboliczny początek...
16 tyg ciąży jak z książki, idealne wyniki, żadnych komplikacji, rutynowa wizyta w 16 tyg,dobry humor, żartowanie z lekarzem, badanie:mała nadżerka, ale nie ma się co przejmować, miało nie być usg ale dla pewności zerknijmy...nie widzę ruchów, widzę serce które nie bije...lekarz nic nie mówi , "jeszcze chwilkę"..."przykro mi..."

szpital-3 dni wywoływania porodu, potem pogrzeb(nigdy nie sądziłam, że będę stałą nad trumienką mojego dziecka...)

a teraz pustka...z utratą Synka już jako tako się pogodziłam, że po prostu tyle miało trwać jego życie, może tak lepiej, bo mógł być bardzo chory(tak tłumaczył lekarz), ze cieszę się że chociaż tyle mogłam się nim cieszyć - chociaż nadal bardzo za nim tęsknię...

ciężko mi natomiast pogodzić się z utratą ciąży, brakiem brzucha, kopniaków(których nawet nie zdążyłam poczuć) po prostu bycia w ciąży

ale tak jak pisała chyba Ando, mój Synek też swoim krótkim życiem dużo zmienił w moim życiu...samo jego pojawienie się wprowadziło dużo spokoju(bardzo stresowałam się nową pracą, sytuacją w niej)a dzięki niemu dałam na luz...zmieniło się moje myślenie, podejście do życia, już nie planuje jak kiedyś...

gdy trochę się z tego otrząsnęłam(czyt. myśląc o następnej ciąży nie wymagałabym już całodobowego ktg i wszczepionego też całodobowego usg) okazało się że mój organizm nie wraca szybko do formy...czym się bardzo martwię i dołuję...

przepraszam za długi post, ale zrobiło mi się lżej na sercu...

aha mam 27lat i 14miesięcznego synka Julka(nie pozwala dużo myśleć , każe dużo biegać za sobą...) i zawsze chciałam mieć 7 dziecichciałam...

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:47   #2587
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
chciałabym się przywitać, bo od dłuższego czasu(dzięki zaproszeniu Czarnuli) Was podczytuję i głupio mi już tak chować się w tych krzaczorach

chciałabym do Was dołączyć, bo bije od Was duża energia i może ja też się nią zarażę...
]...
Może sie myle, ze zdązyłyśmy sie juz poznać??

Witaj i jak zwykle przykro, ze na tym watku akurat

Widze, że synka straciłaś 5 dni po mnie...było dokładnie tak samo..wizyta i brak bijącego serduszka

Teraz szukam przyczyn..

Synuś
Stary 2012-07-24, 09:55   #2588
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:

8.06.2012 pożegnaliśmy naszego synka Olka, po niespełna 16 tyg bycia razem...a miało być tak pięknie, niespodziewana ciąża, szał na widok 2 kresek na teście wykonanym w I dzień wiosny-symboliczny początek...
16 tyg ciąży jak z książki, idealne wyniki, żadnych komplikacji, rutynowa wizyta w 16 tyg,dobry humor, żartowanie z lekarzem, badanie:mała nadżerka, ale nie ma się co przejmować, miało nie być usg ale dla pewności zerknijmy...nie widzę ruchów, widzę serce które nie bije...lekarz nic nie mówi , "jeszcze chwilkę"..."przykro mi..."

szpital-3 dni wywoływania porodu, potem pogrzeb(nigdy nie sądziłam, że będę stałą nad trumienką mojego dziecka...)

a teraz pustka...z utratą Synka już jako tako się pogodziłam, że po prostu tyle miało trwać jego życie, może tak lepiej, bo mógł być bardzo chory(tak tłumaczył lekarz), ze cieszę się że chociaż tyle mogłam się nim cieszyć - chociaż nadal bardzo za nim tęsknię...

ciężko mi natomiast pogodzić się z utratą ciąży, brakiem brzucha, kopniaków(których nawet nie zdążyłam poczuć) po prostu bycia w ciąży

ale tak jak pisała chyba Ando, mój Synek też swoim krótkim życiem dużo zmienił w moim życiu...samo jego pojawienie się wprowadziło dużo spokoju(bardzo stresowałam się nową pracą, sytuacją w niej)a dzięki niemu dałam na luz...zmieniło się moje myślenie, podejście do życia, już nie planuje jak kiedyś...

gdy trochę się z tego otrząsnęłam(czyt. myśląc o następnej ciąży nie wymagałabym już całodobowego ktg i wszczepionego też całodobowego usg) okazało się że mój organizm nie wraca szybko do formy...czym się bardzo martwię i dołuję...

aha mam 27lat i 14miesięcznego synka Julka(nie pozwala dużo myśleć , każe dużo biegać za sobą...) i zawsze chciałam mieć 7 dziecichciałam...
Wieka witam cię
Dobrze ,że postanowiłaś do nas dołączyć,szkoda tylko ,że musiało to się stać w takiej sytuacji.Przykro mi ,że ciebie też to spotkało,bardzo to wszystko smutne
To forum działa cuda,dziewczyny są przecudowne
Dzięki nim udało mi sie w miare szybko dojść do siebie także zostań z nami
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:20   #2589
kajaja
Zadomowienie

hejka witam wszystkich

wczoraj mialam usg i Nasze Szczęście wazy już 1586
myślimy ciągle nad imieniem typy są takie ZUZANNA LAURA JOWITA JUDYTA MALWINKA ALE MAMY JESZCZE 10 TYGODNI a ja nic nie mam kupionego
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:21   #2590
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Dzisiaj byłam na usg połówkowym,moja dzidzia jest zdrowa,wszystkie badania wyszły ok,pani doktor powiedziała,że nie widzi zadnych wad u płodu
łożysko mam na ścianie przedniej,a dzidzia jeszcze sie nie odwróciła,dlatego kopie mnie ciągle po pęcherzuwczoraj mało nie popuściłam
Termin porodu wg om 7.12.a wg usg 11.12.2012.
Moje maleństwo waży 311 g.
Cytat:
moje przeczucia się sprawdziły ,bedzie dziewczynka

super,ze z dzidzia wszystko ok
Gratuluje coreczki

Cytat:
taki sposób Mama na mnie znalazła...
sliczna chodzinka

Cytat:
wczoraj u Babci
jak uroczo w koszyczku Kasienka na taka malenka, drobna wyglada

Amilcia....zazdroszcze drozdzoweczek....
w ogole ja cos chyba przeoczylam albo nie polapalam....Wy gdzies na okres wakacji wyjechaliscie,ze mieszkasz z tesciowa??

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:03   #2591
amilcia
Wtajemniczenie

Paniczko - Ty to teraz możesz wcinać drożdżówki, ja się muszę obejść smakiem

wieka
- witaj kochana

kajaja - super, już tak niedługo

zeberko - jedz i pij dużo, będzie dobrze, i dawaj smoka Kasi, będziesz miała czas na jedzenie wtedy, Kasia sie lepiej wyśpi i nie będzie przysypiać przy cycu

black - jestem z dziewczynami w rodzinnym naszym mieście ale mieszkam u teściów, bo mój tato wyprowadził się na wieś a mama aktualnie pracuje we Włoszech więc moje mieszkanie stoi puste.
Dziś jade do siostry na tydzień 15 km stąd. Będziemy tam tydzień

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:07   #2592
Maga83
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A co się dzieje kochana?

Kocurku skonsultuj wyniki z lekarzem, TSH powinno być niższe, ale może trzeba będzie powtórzyć badanie...

Wieka witaj, przykro mi bardzo dobrze, że Czarnula Cię zaprosiła

Amilcia ale podróżujecie

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:12   #2593
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość

black - jestem z dziewczynami w rodzinnym naszym mieście ale mieszkam u teściów, bo mój tato wyprowadził się na wieś a mama aktualnie pracuje we Włoszech więc moje mieszkanie stoi puste.
Dziś jade do siostry na tydzień 15 km stąd. Będziemy tam tydzień

aaaaaa

wieka witaj
przykro mi,ze spotkala Cie taka tragedia....

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:20   #2594
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
dzień dobry

A co się dzieje kochana?

Kocurku skonsultuj wyniki z lekarzem, TSH powinno być niższe, ale może trzeba będzie powtórzyć badanie...

Wieka witaj, przykro mi bardzo dobrze, że Czarnula Cię zaprosiła

Amilcia ale podróżujecie
Skonsultuje zwłaszcza, ze od prawie 10 lat mam zdiagnozowana osteopenie..a to tez moze byc wina prolaktyny....

Synuś
Stary 2012-07-24, 11:24   #2595
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Widze, że synka straciłaś 5 dni po mnie...było dokładnie tak samo..wizyta i brak bijącego serduszka

Teraz szukam przyczyn..
ten czerwiec był chyba jakiś wyjątkowo pechowy...nie lubię już 2012 roku

Cytat:
Wieka witam cię
Dobrze ,że postanowiłaś do nas dołączyć,szkoda tylko ,że musiało to się stać w takiej sytuacji.Przykro mi ,że ciebie też to spotkało,bardzo to wszystko smutne
To forum działa cuda,dziewczyny są przecudowne
Dzięki nim udało mi sie w miare szybko dojść do siebie także zostań z nami
dziękuję Ci za zaproszenie, wcześniej nawet nie wiedziałam o istnieniu wątku AM, jak tak Was podczytywałam, poznawałam Wasze historie, nie czułam się już taka osamotniona w tym...jak czytam, że wiele z Was czeka na kolejne maleństwa, rodzą się następne, dodaje mi to otuchy

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

hejka witam wszystkich

myślimy ciągle nad imieniem typy są takie ZUZANNA LAURA JOWITA JUDYTA MALWINKA ALE MAMY JESZCZE 10 TYGODNI a ja nic nie mam kupionego
jeszcze trochę czasu jestteraz chociaż wszystko dostępne w sklepach to nie ma problemu z zakupami, mama mi opowiadała,że ubranka dla mnie mogła kupić dopiero po porodzie, i nie obyło się bez przydziału i stania w kolejkach...a wybór był tak marny, że teraz się zachwyca każdym bodziakiem

LAURApiękne imię tylko ciężkie do wymowy i zdrobnienia

coming soon lipiec'2016
Stary 2012-07-24, 11:27   #2596
aganieszkab
Raczkowanie

Wieka witaj
Koocurku może nie ma co przesadzać, udaj się do lekarza, choćby rodzinnego, na pewno powie ci więcej mądrych rzeczy...

A u mnie wreszcie przyszła @, pierwszy raz po #, umieram z bólu...
nareszcie będę mogła zacząć obliczać dni cyklu...
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:39   #2597
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękję Ci kochana...

Jakas rozbita jestem. Jedną ciąze juz straciłam i nie chce aby sie powtórzyło...a za miesiac zaczynamy starania wiec panika mnie naszła okropna!
Luna jak sie czujesz? Kiedy masz USG?
No dobrze się czuje i to mnie wkurza. Chociaż tyle że cycki pełniejsze
Od wczoraj mam jakiś dziwny niepokoj, ale mam nerwice lękowa wiec to raczej normalne. Na dodatek zaczełam się stresować lotem do Londynu
Usg po powrocie, ale że wracamy w czwartek a moj gin jest do srody to dopiero w poniedziałek 6.08 czyli za 2 tyg

Cytat:

hejka witam wszystkich

LAURA zawsze mi się bardzo podobało!

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość
To super wszystko sie normuje

Wieka Witaj dobrze że masz małego dzieciaczka to troche Cię zajmuje

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:46   #2598
eseska
Zakorzenienie

WITAM!
Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
mamy pierwszą rocznicę ślubu
Wszystkiego naj.....!!!!! Milego swiętowania!!!!

Cytat:
wczoraj u Babci
Słodzinka jest
Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
ESESKA, PANI z wczorajszej wizyty nawet jestem zadowolona bo wreszcie dostałam bromek na tą moją prolaktynę i oczywiście kolejny cykl z monitoringiem
ANUSIA! to fajnie ze są jakies konkrety. zaciskam!

Cytat:
Witajcie
FIO! czasami trzeba sie zresetować

Cytat:

WITAJ WIEKA! przykro mi bardzo pisz ile tylko potrzebujesz. dziewczyny postawiły mnie tu na nogi!
Cytat:

hejka witam wszystkich

Cytat:
AGNIESZKA! i jak? ja swoja pierwszą po# oblewałam!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:48   #2599
wieka22
Rozeznanie

jak to było u Was z powrotem formy po #?

ja na kontroli po 3 tyg dowiedziałam się,że jest coś w mej macicy szanownej, ale nie wiadomo co...jakiś obszar grubszego endometrium bardzo unaczyniony...może mięśniak ( dla mnie oczywiście w myślach był już nowotwór)
okresu dostałam równo po miesiącu, zaczął się od brązowych plamień i i był o tak ooo średnio pod względem obfitości

po 2 tyg zaczełam plamić i plamię już ponad tydz... najpierw myślałam, że to po współżyciu...ale chyba nie..
zadzwoniłam do gina i uspokoił, że tak może być
ale że jestem panikara i mam z pracy w abonamencie bezpłatne usg to sobie poszłam, a tam pani doktor, ze koniecznie na IP bo endometrium za grube jak na ten dc...ale żebym jeszcze skonsultowała się ze swoim gin
ale mój gin stwierdził, że są 2 opcje:
1. jadę na IP, przyjmują mnie i robią rutynowo łyżeczkowanie(nie poleca, bo niebezpieczne dla kolejnych ciąż-zrosty, blizny itp)
2. czekam spokojnie do kolejnej @ i kontroluję temp, jak się pojawi, albo będzie bolał brzuch wtedy już na IP...

zaufałam mu i wybrałam opcję nr 2...nie wiem czy dobrze

czy u Was obyło się bez takich niespodzianek?

miałam nadzieję, szybko wrócić do formya tu chyba znów pod górkę

coming soon lipiec'2016
Stary 2012-07-24, 12:01   #2600
Dasti80
Zakorzenienie

Hej

Kocurku wyniki masz dobre, tylko prl troszkę ponad normę i tsh troszeczkę, ale nie wiem czy lekarz zdecyduje się to zbijać.

Kajaja czas najwyższy zacząć kompletowć wyprawkę!!! To jest najprzyjemniejszy okres ciąży przynajmniej dla mnie taki był

Zeberka na rozchulanie laktacji jest dobry i sprawdzony sposób: odciągasz laktatorem 7min z jednej piersi, 7min z drugiej, potem 5min z jednej i z drugiej a na koniec po 3 min. Podobno super działa

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Wieka witaj bardzo mi przykro

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Pani jutro wizyta??

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:10   #2601
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Hej

Kocurku wyniki masz dobre, tylko prl troszkę ponad normę i tsh troszeczkę, ale nie wiem czy lekarz zdecyduje się to zbijać.

Kajaja czas najwyższy zacząć kompletowć wyprawkę!!! To jest najprzyjemniejszy okres ciąży przynajmniej dla mnie taki był

Zeberka na rozchulanie laktacji jest dobry i sprawdzony sposób: odciągasz laktatorem 7min z jednej piersi, 7min z drugiej, potem 5min z jednej i z drugiej a na koniec po 3 min. Podobno super działa

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Wieka witaj bardzo mi przykro

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Pani jutro wizyta??
Dzieki kochana..upatruje w tym wine # bo podobno prolaktyna moze sie zmieniac co godzinę.
Od zawsze mam wysuszona skóre i osteopenie-przyczyn nikt nie umieł podać

Pytanie czy te wyniki moga sie jakoś zmieniac i czy ciąża sprzyja ?
Endorkynologa odwiedze, ale wizyta na NFZ za poł roku

W dodatku @ sie zbliża... i humor coś do d...

Synuś
Stary 2012-07-24, 12:17   #2602
wieka22
Rozeznanie

Zeberka z tym karmieniem to jest bardzo indywidualna sprawa
ja w zeszłym roku też miałam problemy przy moim Julku...
urodził się mały bo miał 2480g i wszyscy przeżywali, że taki drobniutki i chudy..a teraz wyrósł nie wiadomo kiedy
.z karmieniem miałam bardzo duże problemy, ale pomogła mi położna środowiskowa, nauczyła przystawiać, uspokajała, ze pokarm matki nie może być chudy(tak, tak moja mama co sama piersią wykarmiłam naszą trójkę tak mi podgadywała o chudym mleku)
dasti ma dobry pomysł, żeby pobudzać laktatorem, tylko też pamiętaj żeby odciągać jak jesteś spokojna, nie zdenerwowana, bo wtedy sie zamykają kanaliki i może nic nie lecieć(tak było i u mnie)

ja też słabo jadłam po porodzie, najpierw nie miałam zwyczajnie kiedy, a potem musiałam odstawić nabiał, ale tak jak mi tłumaczyła położna-w Afryce matki jedzą jeszcze mniej i mają mało zróżnicowaną dietę a dzieci rosną - natura już wie jak to unormować

grunt to spokójspokojna mama = spokojny maluch

coming soon lipiec'2016
Stary 2012-07-24, 12:48   #2603
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
jak to było u Was z powrotem formy po #?
Ja dopiero po 5 tyg byłam na kontroli bo cały czas krwawiłam. Ale nie miałam żadnych problemów.
Jeśli nie masz temp, to mam nadzieję, że nie dzieje się nic złego

Cytat:

Pani jutro wizyta??
Z tego co pamiętam, to w czwartek ma wizytę

Stary 2012-07-24, 13:02   #2604
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
głupio mi już tak chować się w tych krzaczorach
bardzo mi przykro, że Cię to spotkało ale krzaczory czas opuścić. Witaj.

Cytat:
Nasze Szczęście wazy już 1586
same śliczne imiona. Najważniejsze, że Szczęście zdrowe

Cytat:
po pierwszej @ po # piłam szampana. To ważny moment

Cytat:
Pani jutro wizyta??
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam, to w czwartek ma wizytę
dobrze pamiętasz Maguś wizyta w czwartek. Jutro z rańca idę na betę, bo sobie doktorek świeżutkiej zażyczył.

Stary 2012-07-24, 13:04   #2605
fiolusiek
Zakorzenienie

Ja jakoś ostatnio ciągle odczuwam strach o małego
Coś ostatnio jest mało ruchliwy i boje się, że nagle może przestać mu serce bić. Oglądaliśmy z TŻtem wóźki, łóżeczka, foteliki i boję się, że to wszystko na nic, bo i tak go stracę
Stary 2012-07-24, 13:07   #2606
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Coś ostatnio jest mało ruchliwy i boje się, że nagle może przestać mu serce bić. Oglądaliśmy z TŻtem wóźki, łóżeczka, foteliki i boję się, że to wszystko na nic, bo i tak go stracę
FIO! a w dupe chcesz dostac? a sio z takim mysleniem!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Kiedy masz wizyte?

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 13:10   #2607
fiolusiek
Zakorzenienie

Wizytę mam dopiero 13 sierpnia, teraz mam wizytę za 5 tygodni Już czuję, że ten czas będzie się dłużył niemiłosiernie
Tak bym chciała, żeby te 81 dni do porodu szybko zleciało.. Już bym chciała tulić małego i mieć pewność, że mu nic nie będzie
Stary 2012-07-24, 13:26   #2608
anusia1808
Rozeznanie

FIOLUSIU nie wolno ci tak myśleć musisz mieć pozytywne nastawienie teraz napewno będzie dobrze

Pani to trzymam mocno kciuki za czwartkową wizytę

WIEKA witaj, przykro mi ze ciebie również to spotkało, zostań z nami jak najdłuzej

KAJAJA to już najwyższy czas aby zacząć rzoglądać się za wyprawką, a mnie podoba sie Zuzuanna

EWEL wszytskiego naj z okazji pierwszej rocznicy ślubu

ALONKA co dzisiaj zwiedzaliście? Wdrapałaś się na Giewont?

Agnieszka to ja trzymam kciuki za kolejny cykl

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 13:32   #2609
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Fiol ja Cię rozumiem. Wczoraj weszłam na allegro, żeby zobaczyć jakie wymiary mają łóżeczka, czy nam ładnie wejdzie i momentalnie tak spanikowałam, serce mi zaczęło walić i poczułam taki strach...
Ale będzie dobrze, musimy w to uwierzyć

Stary 2012-07-24, 13:39   #2610
aganieszkab
Raczkowanie

Skoro tak piszecie to dzisiaj będzie chyba impreza , nie wiem tylko jak zareaguje na to ketanol który zażywam co 4 godziny od rana

Wieka widzisz ja miałam # 9 czerwca a @ dopiero dzisiaj, tak że każda inaczej, u lekarza żadnego nie byłam, ale pewnie jakbym zrobiła jakieś badanie a coś wyszłoby nie tak to też bym panikowała...

Chyba boję się zrobić jakieś badania... człowiek w niewiedzy żyje dwa razy dłużej...

Anusia dzięki

Edytowane przez aganieszkab
Czas edycji: 2012-07-24 o 13:42
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości