III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 08:21   #1441
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Hej mamuśki

Za oknem piękne słonko tak jak wczoraj może być ale cieplej

Ja się dziś mogę pochwalić ponieważ kończymy 33 tydzień, a wkraczamy w 34
Teraz czekam do następnej wizyty 9 sierpnia ... doktorek wcześniej ma niestety urlop :/

lourose udanej wizyty życzę 3mam kciuki

anusia ja się skusiłam na dzidziusia aczkolwiek wcale tak pięknie nie pachnie ... ciuszki jak wyschną tracą zapach muszę zakupić płyn do płukania to może będzie lepiej ...
Stary 2012-07-24, 08:26   #1442
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
to żeście wczoraj naskrobały, od 7 Was nadrabiałam

Praleczka jest cudowna wczoraj spędziliśmy z mężulem przy niej 1,5h na taborecikach, pilnując pierwszego prania, by nic się nie wylało
futryna wycięta, jedną ścianę trzeba na nowo malować, drzwi od łazienki nie zamykają się, ale grunt, że pralka działa nie no dzisiaj mężul będzie przywracał łazienkę do pierwotnego stanu.

w ogóle włączyłam sobie pranie dzisiaj z rana i oczywiście nie mogło się obyć bez stresu. Ja to mam krna pecha, pierwsze minuty z pralką sam na sam i problemy włączyłam, chodziła elegancko 10 minut nagle się wyłączyła Prąd, woda wszystko ok ja już stres, bo od wyjścia męzula minęło z 15 minut, a ja już spierniczyłam pralkę
okazało się, że przedłużacz jest naderwany i jak go wczoraj mężul chował za pralkę to uszkodził go całkiem uduszę go chyba po powrocie z pracy

tak po za tym to czujemy się z niuńką ok, chociaż mam złe przeczucia co do szyjki nie chce na zapas się zamartwiać, ale te moje dobre samopoczucie jakoś mnie nie pokoi no i ciekawa jestem strasznie jak tam u malutkiej, czy wszystko w porządku. Jejku jeszcze nie miałam tak długiej przerwy między usg, zazwyczaj max 1 wizyta przerwy, a tu od 30 maja czekam wtedy malutka ważyła 650 gram -24tc
ciekawe ile będzie teraz, w poniedziałek będą 33 tygodnie skończone
w dodatku śniło mi się dzisiaj, że poszłam do toalety i odeszły mi wody. Za chwilę się obudziłam z potrzebą siusiu i poschizowana poszłam do wc
Kochana to może nie dotykaj tej pralki jak jesteś sama w domu
Niezłe macie przeboje.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:27   #1443
angel166
Zakorzenienie

marta to na pewno od prasowania brzusio pobolewał. Też mnie czasem zaczyna bolec, po tym jak w ciągu dnia przesadzę.
anusia moja sąsiadka ma młodszego synka Doriana, a starszego Cypriana. Cyprian nikogo nie dziwi ale Doriana nikt nie może zapamiętac i sąsiadki mówią o nim Dawidek, Damianek it
weronika kolejnego tyg i soczek poproszę hehe ja wizytę mam teraz 30,a później dopiero po 20 sierpnia, bo mój gin idzie na urlop.Wtedy to już będzie 36 tydzień

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:28   #1444
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Angel co do kosmetykow to ja z synkiem zaczelam uzywac Nivea,swietnie nawilzaja,szczegolnie to mleczko w bialej buteleczce,ale po jakims czasie uczulily malego i musialam je odstawic.
co do baby dream to ja nie lubie balsamu z tej firmy. Kupilam raz niebieski i nie jestem zadowolona,do tej pory stoi w lazience.
ale dziewczyny mowia,że to dobre kosmetyki wiec jak kto woli
ja kupie z Hipp tym razem.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:29   #1445
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
..
to

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-24, 08:34   #1446
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Właśnie, Konczita !
Doszło do mnie dzisiaj łóżeczko. Sprawdziłam czy w kartonie z 'dodatkami' wszystko jest. I jest Tylko jestem niezadowolona z materiału poszew. Już te z ikei są mniej szorstkie. Jednak mam nadzieję, że po wypraniu trochę się zmienią w dotyku.

Miałam sprawdzić też jakie mam kosmetyki dla Małej, a więc:
- octenisept na pępuszek
- oliwkę z babydream
- sudocrem
- mydełko z bambino
- krem przeciw odparzeniom z babydream
I chcę kupić jeszcze coś do buźki tylko nie mam pojęcia co

Termin mam na początek września, więc krem bambino starczy? Czy jakiś inny? Coś na wiatr? Czy jak? Bo nie mam pojęcia zielonego..
dziewczyny na ten krem bambino radze uważać. ja wczoraj przyglądnełam sie temu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
zawiera 5 parabenów !!!!!!! jak cos takiego mozna nalozyc dzidzi ?
nie wiem kto to produkował za to ta nowa wersja z nivei nie ma juz parabenów

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
witam

nadrobiłam gratulacje wizyt i nowych tygodni

i znów nadaja upały
a i myslimy jeszcze nad imieniem tak na 100 %
a wiec nasze typy to
- ZUZANNA
-LAURA
-JOWITA
-JUDYTA
mi sie podoba jeszcze MALWINKA . KINGA I NIKOLA
boze tylko nie nicola nie wiem czy wiecie ale w krajach poludniowych jest to imie meskie i np moj tz je nosi
ja jestem za Laura

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Mi z tego zestawu najbardziej podoba się Judyta.
A co do imion to mamy dylemat, dla dziewczynki podoba mi się
- Hania
-Milena
-Oliwia
- Emilia
-Aleksandra
Natomiast dla chłopca nie mam żadnego!Mąż wymyślił Hubert ale jakos mi nie podchodzi...
Emilia, Oliwia

mi sie strasznie podoba tez Blanka i no kurcze musimy miec chyba jeszcze kiedys druga dziewczynkę bo nie przezyje bez tego imienia

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Po wczorajszym niezbyt dobrym dniu melduję się z Zuzią.

Wczoraj bardzo się przestraszyłam bo tak mnie wieczorem zaczął boleć brzuch jak na @ że myślałam że pojedziemy na ip.
Na szczęście wzięłam nospy 2 sztuki,poleżałam i przeszło,co prawda w nocy jak wstawałam znów mnie podbrzusze bolało,także dzisiaj nie robię nic oprócz leżenia i chyba wezmę się za pakowanie torby bo nigdy nic nie wiadomo.

Wczoraj wyprałam ostatnią partię ubranek i już mam przygotowane,swoją drogą nie wiem czy to nie od stania przy desce do prasowania mnie ten ból nie wziął,może za długo

Za wszystkie wizyty trzymam kciuki jak i za rozpoczęte nowe tygodnie.

Proszę codziennie żeby jeszcze 5 tygodni wytrzymać i mogę rodzić chociaż boję się jak nie wiem.

Do tego w niedzielę mężul mnie zawołał bo na polsat cafe leciał jakiś program typu porodówka i jak to oglądnęłam to mówię do męża ja nie rodzę

No ale jakoś będzie trzeba sobie poradzić,w końcu chcemy kiedyś mieć drugie bobo.

Wczoraj Zuzia tak mało się ruszała że się bałam ale potem zjadłam dużo lodów,poruszałam brzuchem i zaczęła się ruszać.

Obżeram się jak wariatka ale mam taki apetyt że cały czas bym tylko jadła,ciekawe jak się będę kulać w 9 miesiącu

Miłego dnia
dlatego najlepiej na siedząco ja siadam na kanapie, obnizam deske, tv i prauje

dzien doberek

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-07-24 o 08:35
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:34   #1447
angel166
Zakorzenienie

katiem wymieniłam przedłużacz i dokończyłam pranie. Bałabym się czekać do 16 na powrót męża z pralką pełną wody no ale już odpukać jest ok. Miałam zrobić dziś jeszcze jedno pranie ale chyba poczekam, aż wróci
anusia no to widzę, że trzeba samemu wypróbować, bo opinii tyle co firm chciałam od razu emolienty, bo męzula wszystkie kosmetyki uczulają, a ja mam strasznie suchą skórę ale nie chcemy "nadwrażliwiac" na zapas skóry dziecka, także na początek chcemy spróbować zwykłych kosmetyków.
weronika nie radziłabym używca na początek płynu i proszku, bo jak będzie dziecko miało uczulenie to nie będziesz wiedziała, czy na proszek czy na płyn

Jagódka
Stary 2012-07-24, 08:37   #1448
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Hej mamuśki

Za oknem piękne słonko tak jak wczoraj może być ale cieplej

Teraz czekam do następnej wizyty 9 sierpnia ... doktorek wcześniej ma niestety urlop :/

lourose udanej wizyty życzę 3mam kciuki

anusia ja się skusiłam na dzidziusia aczkolwiek wcale tak pięknie nie pachnie ... ciuszki jak wyschną tracą zapach muszę zakupić płyn do płukania to może będzie lepiej ...

no to imprezka gratulacje

a jesli chodzi o pranie to ten plyn z niemiec co pokazywała colds softlan jest do kupienia w almie

Stary 2012-07-24, 08:38   #1449
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Hmm,mówisz,że Dzidzius traci zapach jak wyschnie
to teraz nie wiem. Taki zachwalany jest.
lovella pachniala mi nawet w szafce jak lezaly ciuszki poskladane.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-24, 08:42   #1450
coventry
Raczkowanie

witam się i zapodaję prognoze pogody zarówno dla urlopowiczek i hm... w zasadzie dla nas wszystkch bo już będziemy się rozpakowywac
III dekada sierpnia
Stopniowo aura zacznie się psuć. Napłynie chłodniejsze powietrze z zachodu. Po fali burz zrobi się pochmurnie. Temperatury spadną do 24-18 stopni. Z przelotnymi opadami deszczu dotrwamy do końca miesiąca…
I połowa września
To chłód i deszcz. Temperatury poniżej normy, maksymalne zaledwie 14-20 stopni. To sprawka wyżu znad Skandynawii, który ściągnie w nasz rejon Europy pierwsze, arktyczne zimno z północy. Początek miesiąca zapowiada się paskudnie.
II połowa września
Rekompensata pierwszych dni września. Ta połowa miesiąca powinna być sucha i prawie letnia. Co prawda, w nocy możliwe już spore spadki temperatury. Jednak we dnie, dzięki słońcu maksymalne temperatury wrócą do poziomu 20-26 stopni.
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:45   #1451
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Czesc dziewczynki!

Właśnie zjdłam sobie śniadanko.Gratuluje rozpoczetych tygodni

angel tak mi Cie żal bidulko.ciagle jakieś przeboje masz.przekroczyąłś już chyba limit przypadający na normalnego człowieka więc sie negatywnie już nie nakręcaj z tą szyjką chociaż

anusia ja też mam zamiar kupić hipp

O rany ale mi sie nic nie chce
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:46   #1452
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się i zapodaję prognoze pogody zarówno dla urlopowiczek i hm... w zasadzie dla nas wszystkch bo już będziemy się rozpakowywac
III dekada sierpnia
Stopniowo aura zacznie się psuć. Napłynie chłodniejsze powietrze z zachodu. Po fali burz zrobi się pochmurnie. Temperatury spadną do 24-18 stopni. Z przelotnymi opadami deszczu dotrwamy do końca miesiąca
I połowa września
To chłód i deszcz. Temperatury poniżej normy, maksymalne zaledwie 14-20 stopni. To sprawka wyżu znad Skandynawii, który ściągnie w nasz rejon Europy pierwsze, arktyczne zimno z północy. Początek miesiąca zapowiada się paskudnie.
II połowa września
Rekompensata pierwszych dni września. Ta połowa miesiąca powinna być sucha i prawie letnia. Co prawda, w nocy możliwe już spore spadki temperatury. Jednak we dnie, dzięki słońcu maksymalne temperatury wrócą do poziomu 20-26 stopni.
hehe.to ja szykuje cieplejsze ubranka dla Leosia.a myślałam że od pierwszych dni bedziemy wygrzewać sie na słoneczku
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:46   #1453
coventry
Raczkowanie

a ja tak cieszyłam się a ten zapach dzidziusia, teraz to juz sama nie wiem co kupic
dziewczyny a co kupjecie na sutki i brodawki, bo słyszałąm że przez pierwsze dni są bardzo poranione i dobrze jest czymś smarować niektórzy polecają purelan czy jakoś tak a niektóre mamy własne mleko? poradzcie cos w tym temacie
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:48   #1454
katiem
Wtajemniczenie

kasiam bo ten jest z pantenolem.
ja mam z tlenkiem cynku faktor 4 i ten nie ma żadnego parabenu.
A byłam pewna, że mam ten z pantenolem

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-24, 08:50   #1455
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Kasiam ja używałam bambino od pierwszych dni życia małego i używam do tej pory i nic mi nie jest.
teraz nie ma nic naturalnego i nie szkodliwego. Wszystko jest jakos sztucznie ulepszane.
ja kupie bambino i nie mam zamiaru sprawdzac skladu.

Choco to mamy podobnie,kosmetyki z Hippa kupimy i lenia mamy dzisiaj.d

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-24, 08:54   #1456
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja tak cieszyłam się a ten zapach dzidziusia, teraz to juz sama nie wiem co kupic
dziewczyny a co kupjecie na sutki i brodawki, bo słyszałąm że przez pierwsze dni są bardzo poranione i dobrze jest czymś smarować niektórzy polecają purelan czy jakoś tak a niektóre mamy własne mleko? poradzcie cos w tym temacie
ja mam Maltan. niedrogi i nie trzeba zmywać.
Smaruję już teraz bo właśnie karmienie było dla mnie najgorsze - 2 miesiące walczyłam i potem już było super.
Ale swoje przeżyłam. Muszle laktacyjne, bepanthen wtedy, okłady z rumianku itp.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-24, 08:54   #1457
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Takie prognozy dlugo terminowe czesto sie nie sprawdzaja.
ja rodze w pazdzierniku wiec i tak chlodno bedzie juz.

Coventry ja uzywalam swietna masc na brodawki,ale kurcze zapomnialam jakk sie nazywala.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-24, 08:57   #1458
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

boze tylko nie nicola nie wiem czy wiecie ale w krajach poludniowych jest to imie meskie i np moj tz je nosi
ja jestem za Laura
:
Nikola to chyba nasz Mikołaj jest. Kiedy mąż ma imieniny?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-24, 08:57   #1459
angel166
Zakorzenienie

choco no takiego pecha jak ja to chyba nikt nie ma, co chwilę to coś zwariować można

idę coś sobie wszamać to może mi się humor poprawi, bo zjedzone o 6:30 płatki na mleku już ze mnie wyparowały

coverty hm... to chce urodzic początkiem września najlepiej tak między 5,a 15

Jagódka
Stary 2012-07-24, 09:04   #1460
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
weronika nie radziłabym używca na początek płynu i proszku, bo jak będzie dziecko miało uczulenie to nie będziesz wiedziała, czy na proszek czy na płyn
W samym proszku to ja już mam wszystko poprane jak dodam płyn to już do ciuszków do prania jak dzidzia będzie
Widziałam że płyn do płukania z dzidziusia też jest

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Hmm,mówisz,że Dzidzius traci zapach jak wyschnie
to teraz nie wiem. Taki zachwalany jest.
lovella pachniala mi nawet w szafce jak lezaly ciuszki poskladane.
Traci, traci ... już myślałam że za mało sypię proszku więc przy następnym praniu zaszalałam z nim ale nic z tego niestety :/
Też liczyłam na piękny zapach skoro był taki zachwalany ... a tu dupcia no ale skoro zaczęłam w nim prać, kupiliśmy 3 kg tego proszku więc zastanę przy nim .

Cytat:
Ja kupiłam maść z ziaji i jestem ciekawa jaka będzie

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-07-24 o 09:06
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:09   #1461
angel166
Zakorzenienie

kochane co mogę zrobić na obiad taniego, dobrego,sytego i żeby było na dwa dni??? mam na ten cel 10zł
od oszczędnego gotowania już mi dynka paruje szukam w necie przepisów ale coś mi ciężko idzie. Zastanawiałam się nad zupą ale mojego 120kg chłopa ciężko jest nią nakarmić

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

w domu mam 0,5 kg sera żółtego, który przydało by się zużyć, tylko on taki nie zaciekaw jest, bo połakomiłam się na promocję w netto

Jagódka
Stary 2012-07-24, 09:09   #1462
marta1986222
Zakorzenienie

Ja mam proszek bobas ale też zapach ucieka.

Ja mam syndrom wicia gniazda na całego,tak bym chciała z wszystkim zdążyć,teraz wzięłam się za lodówkę,mam nadzieję że szybko mi pójdzie i jeszcze trochę szafki w kuchni przemyję póki mężula nie ma bo na mnie krzyczy że coś robię ale on nie rozumie ze po porodzie mam zamiar skupić się na nim i dzidziusiu.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:10   #1463
Konto usunięte

Cytat:
.

szkoda że sie nie zrymowało.śmiesznie by chociaż było
Cytat:
choco no takiego pecha jak ja to chyba nikt nie ma, co chwilę to coś zwariować można
angel ale Ty sie nie nastawiaj negatywnie bo dużo zalezy od pozytywnego myślenia.głowa do góry
Cytat:
Napisane przez weronika_91;35477751
Traci, traci ... już myślałam że za mało sypię proszku więc przy następnym praniu zaszalałam z nim :D ale nic z tego niestety :/
Też liczyłam na piękny zapach skoro był taki zachwalany ... a tu dupcia :) no ale skoro zaczęłam w nim prać, kupiliśmy 3 kg tego proszku więc zastanę przy nim .[COLOR="Silver"
niedługo ubranka beda pachniec maleństwem więc zapach proszku nie bedzie miał znaczenia
Stary 2012-07-24, 09:14   #1464
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
kochane co mogę zrobić na obiad taniego, dobrego,sytego i żeby było na dwa dni??? mam na ten cel 10zł
od oszczędnego gotowania już mi dynka paruje szukam w necie przepisów ale coś mi ciężko idzie. Zastanawiałam się nad zupą ale mojego 120kg chłopa ciężko jest nią nakarmić

w domu mam 0,5 kg sera żółtego, który przydało by się zużyć, tylko on taki nie zaciekaw jest, bo połakomiłam się na promocję w netto
No ja z moim Tż mam to samo ... zupą to on się nie naje a ja lubię zupki

Hmm masz ser żółty powiadasz to może jakąś zapiekankę zrób w naczyniu żaroodpornym ... ziemniaczaną albo makaronową ... na necie pewnie przepisów sporo

Choco ale chciałam żeby już teraz mi pachniało w szafkach
Stary 2012-07-24, 09:16   #1465
tamlin111
Zakorzenienie

Cześć mamuśki
Ale upał się zrobił. Oby tak zostalo na dni kiedy będziemy nad morzem. Opalę nóżki porządnie i ryjek i rączki i wszystko oprócz brzuszka. Najlepsze że nie mam stroju. W mój mi się cycki nie mieszczą. Ale i tak będę w koszulce więc stanik pod spód i bedzie dobrze. Ważne że majty od stroju na dupe wchodzą bo bez nich bym nie wyszła
Pieluchy z lidla używałam, ale szału nie ma, sztywne, choć dobrze wchłaniają. I tanie są.
Podkładu w lato nie używam, jedynie krem wyrównujący koloryt z Nivea. No na wyjścia jakieś większe to podkład, teraz mam z Eveline i nie narzekam.

Cytat:
Tamlin zazdroszcze morza. U Nas krucho z finansami,ale moze pojedziemy w polowie sierpnia na tydz lub dwa. Mamy takie planytylko my. Do morza mamy 500 km prawie,super,że masz blizutko.
zycze pieknej pogody.
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Kurcze synek chory wszystko muszę poodwoływać - jutro szczepienie, w środe fryzjera - a już patrzeć nie mogę na moją siwiznę
oby szybciutko wyzdrowiał.
A siwki też musze machnąć jakąś farbą bo wstyd tak łazić.

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
a i myslimy jeszcze nad imieniem tak na 100 %
a wiec nasze typy to
- ZUZANNA
-LAURA
-JOWITA
-JUDYTA
mi sie podoba jeszcze MALWINKA . KINGA I NIKOLA
Zuzia i Laura ładne.

Cytat:
tamlin 31tygodnia i zazdroszczę wyjazdu nad morze. Kochaną masz mamę
No kochana jest bardzo, umie człowieka zaskoczyć i uszczęśliwić. Mimo że nieraz się żremy okropnie to wiem że jest ze mnie dumna i że życie byśmy za siebie oddały. Trochę to wszystko się zachwiało po sprawie z moim byłym mężem i siostrą ale jest już ok.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Do tego w niedzielę mężul mnie zawołał bo na polsat cafe leciał jakiś program typu porodówka i jak to oglądnęłam to mówię do męża ja nie rodzę
No ciekawa jestem jak się chcesz od tego wykręcić

Cytat:

Gratulacje
Dobrze że o dzidziusiu napisałaś bo też miałam zamiar go wypróbować ale jednak zostane przy sprawdzonej Lovelli.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny na ten krem bambino radze uważać. ja wczoraj przyglądnełam sie temu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
zawiera 5 parabenów !!!!!!! jak cos takiego mozna nalozyc dzidzi ?
nie wiem kto to produkował za to ta nowa wersja z nivei nie ma juz parabenów
Nie śmiać się proszę, ale co to są parabeny

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35477578]hehe.to ja szykuje cieplejsze ubranka dla Leosia.a myślałam że od pierwszych dni bedziemy wygrzewać sie na słoneczku[/QUOTE]
Łe tam takie prognozy często się nie sprawdzają.

Cytat:
Ja nic, najlepsze nasze własne mleko. Tym brodawki smarować.
Stary 2012-07-24, 09:18   #1466
angel166
Zakorzenienie

weronika ja tez kocham zupy. Mężul je smakowo lubi ale sama zupa na obiad to dla niego za mało :/ nie marudzi czy coś ale zaraz woła do niej kanapki i za godzinę mimo to jest głodny
hm... tak myslę, że może faktycznie zapiekanka + zupka jarzynowa to będzie dobry pomysł, bo jakąś włoszczyznę mam zamrożoną

Jagódka
Stary 2012-07-24, 09:18   #1467
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Nikola to chyba nasz Mikołaj jest. Kiedy mąż ma imieniny?
no tak mozna tak przetlumaczyc 6 grudnia obchodzi jednak w dokumantach wiadomo ma nicola i dlatego nie raz mamy rozne akcje z tym zwiazane, szczegolnie jak placi w sklepie karta

Cytat:
kasiam bo ten jest z pantenolem.
ja mam z tlenkiem cynku faktor 4 i ten nie ma żadnego parabenu.
A byłam pewna, że mam ten z pantenolem
faktycznie ten nie ma

Cytat:
Kasiam ja używałam bambino od pierwszych dni życia małego i używam do tej pory i nic mi nie jest.
teraz nie ma nic naturalnego i nie szkodliwego. Wszystko jest jakos sztucznie ulepszane.
ja kupie bambino i nie mam zamiaru sprawdzac skladu.

ja sie nie zgadzam teraz juz coraz wiecej ludzi zwraca uwage na sklad i coraz wiecej kosmteykow mozna znalesc bez parabenow i innych 'ulepszaczy'. wcale nie droższych. Np w dani zakazano stosowac parabenow w kosmetykach dla dzieci poniezej 3 roku zycia gdyz maja one wplyw na gospodarke hormnalna.

Stary 2012-07-24, 09:20   #1468
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

To w takim ukladzie zainwestuje chyba jednak w Lovelle.
uzywalam ja sama bez plynu i pachniala ladnie.
moze kupie w kartoniku ten i ten i wyprobuje jak sie u mnie maja na kilku ciuszkach.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-24, 09:22   #1469
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja zaraz gnam do pracy do 13-14, a później lecę jeszcze na 18:30 na jakieś 2h. Od razu mam lepszy humor, gdy nie mam przed sobą wizji spędzenia tam całego dnia.

Powoli zaczynam się stresować tą jutrzejszą glukozą.

Cytat:

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Pierwsze co, to pomyślałam o zapiekance makaronowej My zawsze robimy w jakimś bardzo dużym naczyniu lub na blaszce i często wystarcza na 2 dni, bo nie jesteśmy w stanie we 2 całości przejeść.
Stary 2012-07-24, 09:23   #1470
weronika_91
Zakorzenienie

tamlin111 taka to sobie pożyje ja sobie o morzu mogę pomarzyć niestety .

A tak w ogóle to na przyszły rok kobietki planujecie już jakieś wakacje z bobaskami ?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości