III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 20:41   #1411
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Rozmawiają dwie koleżanki:
- Jak tam Twój wczorajszy sex?
- Beznadzieja... mąż przyszedł do domu, w 3 minuty zjadł obiad,
potem 4 minuty bzykania i po dwóch minutach spał. A u Ciebie?
- No u mnie rewelacja, mąż przyszedł do domu, zabrał mnie na przepyszną romantyczną kolację. Później przez godzinę wracaliśmy do domu spacerkiem przez miasto, potem świece ,godzina przecudownej gry wstępnej, później godzina nieziemskiego sexu a na koniec wyobraź sobie, że przez godzinę rozmawialiśmy czule ze sobą. Bajka po prostu!

Tamlin ty debesciaro - padłam

TYm miłym akcentem witam się, ja po wizycie.
Robiłam test 75g i hm zastanawiam sie:

Na czczo: 80
Po godzinie 145 (norma 140)
po 2 godz: 105 (140-199 nietolerancja </200 cukrzyca)

Leakrz powiedział, że to obciążenie po godzinie trochę przekroczone - ja już zgłupiałam. Przez te dietę niskoglikemiczną, nie przytyłam ani grama, jak mam 65.4 tak zostało.

Dostałam zalecenie więcej leżeć zwłaszcza na lewym boku. Mogę spacerować i dużo się wysypiać. Powiedział że przez moje zmartwienia i słabe spanie, spalam wszystko co nagromadziłam, do tego, przez tę nietolerancję nie mogę się objadać tuczącym jedzeniem. Powiedział mogę do woli jeść białe mięso, twaróg i sałatki warzywno-owocowe. Mam od maminki glukometr i będę się kłuć i mierzyć. Był zaskoczony jak mu powiedziałam, że dzisiaj zjadłam solidny posiłek po powrocie z glukozy: 5 pierogów ruskich, dwie kiełbaski z chlebkiem, dowaliłam pączka i po powrocie z zakupów cukier miałam 94.

Na szczęście maluszkowa dostaje wszystko co potrzeba tylko ja nic nie magazynuje. W efekcie przepisał mi relanium na wyciszenie. Fakt, że nie zawsze śpię dobrze, bo często rwie mnie spojenie łonowe i krzyż (efekt rwy kulszowej, którą przeszłam w 16 tyg) więc ułożyć się wygodnie czasem graniczy z cudem.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:45   #1412
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Dziewczynki z tymi badaniami to lipa ... tyle kasy a na co nasze składki idą się pytam ehhh
muszę do anestezjologa się umówić w szpitalu i znowu kasa na wizytę i badania ..

co do pieluszek mam pampersy ale zakupię dada i będę obserwować jak to się ma ... czy będą pasowały chociaż może się okazać że właśnie pampersy nie dla nas

dziewczynki super że dzieciaczki rosną ..

gda co to znaczy że Niuniuś duży ile ma? to że tyle przytyłaś nie znaczy że maleństwo jest duże ..

tamlin super że wyjeżdżacie .. zazdroszczę po cichutku ale Wam się po tym sajgonie należy !!!

choco mam tak jak Ty obawiam się wyjazdów że gdzieś daleko urodzę

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Leakrz powiedział, że to obciążenie po godzinie trochę przekroczone - ja już zgłupiałam. Przez te dietę niskoglikemiczną, nie przytyłam ani grama, jak mam 65.4 tak zostało.

Dostałam zalecenie więcej leżeć zwłaszcza na lewym boku. Mogę spacerować i dużo się wysypiać. Powiedział że przez moje zmartwienia i słabe spanie, spalam wszystko co nagromadziłam, do tego, przez tę nietolerancję nie mogę się objadać tuczącym jedzeniem. Powiedział mogę do woli jeść białe mięso, twaróg i sałatki warzywno-owocowe. Mam od maminki glukometr i będę się kłuć i mierzyć. Był zaskoczony jak mu powiedziałam, że dzisiaj zjadłam solidny posiłek po powrocie z glukozy: 5 pierogów ruskich, dwie kiełbaski z chlebkiem, dowaliłam pączka i po powrocie z zakupów cukier miałam 94.

Na szczęście maluszkowa dostaje wszystko co potrzeba tylko ja nic nie magazynuje. W efekcie przepisał mi relanium na wyciszenie. Fakt, że nie zawsze śpię dobrze, bo często rwie mnie spojenie łonowe i krzyż (efekt rwy kulszowej, którą przeszłam w 16 tyg) więc ułożyć się wygodnie czasem graniczy z cudem.

Kochana musisz się wyciszyć ... męża w obroty weź i będzie wsio dobrze
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:11   #1413
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiają dwie koleżanki:
- Jak tam Twój wczorajszy sex?
- Beznadzieja... mąż przyszedł do domu, w 3 minuty zjadł obiad,
potem 4 minuty bzykania i po dwóch minutach spał. A u Ciebie?
- No u mnie rewelacja, mąż przyszedł do domu, zabrał mnie na przepyszną romantyczną kolację. Później przez godzinę wracaliśmy do domu spacerkiem przez miasto, potem świece ,godzina przecudownej gry wstępnej, później godzina nieziemskiego sexu a na koniec wyobraź sobie, że przez godzinę rozmawialiśmy czule ze sobą. Bajka po prostu!

Cytat:
Do lekarza przychodzi smutny, ale bardzo przystojny facet. W gabinecie siedzi doktor i pielęgniarka.
- Panie doktorze - mówi facet - coś jest nie tak z moim interesem - i wykłada na lekarski stolik ogromnych rozmiarów penisa.
Medyk zaskoczony zrobił wielkie oczy i aż zaniemówił. W tym momencie odzywa się pielęgniarka.
- Niech pan doktor da mi skalpel.
- Co też siostra? - krzyczy lekarz - Chce siostra uciąć taki okaz?
- Nie - odpowiada kobieta - Chcę sobie usta poszerzyć.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Przychodzi nowy zakonnik do klasztoru. Wita go w drzwiach opat i oprowadza po zakonie.
Zaprowadził go na basen.
-Tu mamy basen. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę.
Potem zaprowadził go do biblioteki.
-A tu mamy bibliotekę. Możesz z niej korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę.
Następnie poszli do Drink Baru.
-A tu mamy drink bar. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę
Na koniec zaprowadził go do pokoju, w którym była szafa. A w szafie wypięta pupa jakiegoś mnicha.
-A tu mamy pokój uciech. Możesz z niego korzystać w poniedziałek, wtorek, środę, piątek, sobotę i niedzielę
-A co z czwartkiem.
-O nie kochany w czwartek masz dyżur w szafie
leje

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki i gratuluję pozytywnych wieści z dzisiejszych wizyt

A mi trochę smutno po wizycie....niby jest ok,ale mam tyle badań zrobić na następną wizytę za 3tygodnie,że masakra,ze 2stówy niewyjęte+200zł usg.W dodatku jeszcze te zęby
Ginek zmienił mi leki,tzn.nie biore już fenka i isoptinu a luteinę podjęzykową 2x2 i zwiększoną mam no-spe 3x2.Jakby coś się działo w ciągu tygodnia,w stylu skurcze,twardnienie brzucha mam dzwonić,wtedy wrócimy do tamtych.A o wczasach i tak mogę zapomnieć,bo finansowo jesteśmy w czarnej
Jeszcze ciekawe co z tym pierdzielonym zusemjutro się dowiem.
Mam jakiegoś doła
Ehh no niestety wizyty prywatne to i za badania trzeba płacić ... weź się kochana w garść, będzie dobrze nie ma co się załamywać

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Miejmy nadzieję że lek wyciszający zadziała no i odpoczywaj kochana, odpoczywaj
Stary 2012-07-23, 21:16   #1414
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

gda co to znaczy że Niuniuś duży ile ma? to że tyle przytyłaś nie znaczy że maleństwo jest duże ..
No popatrzyła na wszystkie parametry z ostatniego usg i powiedziała, że jest duży. I że zazwyczaj, jak mama dużo tyje, to dziecko też jest większe plus jeszcze genetycznie, bo ja byłam duża...

Jeju ja nigdy na diecie nie byłam i nie wiem jak za to się zabrać... Co jeść???
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:26   #1415
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No popatrzyła na wszystkie parametry z ostatniego usg i powiedziała, że jest duży. I że zazwyczaj, jak mama dużo tyje, to dziecko też jest większe plus jeszcze genetycznie, bo ja byłam duża...

też mam ograniczyć slodycze

po wizycie ok laska w 100 procentach i straszna wierciocha dzis dokladnie 29+2 a mała waży 1586 co odpowiada 30+4

szyjka długa zamknięta nastepna wizyta 27.08

laski doczytam Was jutro buźka padam
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:48   #1416
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
szlag mnie trafi ... od godziny nadrabiam i pisze do Was i mi przeglądarka padła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! nie no szok !!!!

gratki wizyt !!!!!!!!!!!!!! nie pamiętam co komu pisałam i dupa !!!!
Chyba komp by leciał przez okno

A ja miałam coś powiedzieć i nie wiem co
Co za skleroza...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:49   #1417
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny jednocześnie też dobranoc bo padnięta jestem...
W pracy byłam dziś na 8h, jeszcze potem telefony, dość nerwowo ale popołudnie było przyjemne - pojechaliśmy na basen, tzn. mąż pływał a ja wyciągnęłam się na kocyku nad rzeką.

Gratuluję nowych tygodni! U nas już 29 Malutka przewraca i wierci się dziś okropnie.
Tamlin rozbawiłaś mnie do łez tymi żartami

A propos podkładów - na zimę lubię Healthy mix, na lato Rimmel w takim słoiczku szklanym.
Mam jutro rano wizytę tak więc trzymajcie kciuku
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 22:00   #1418
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witam się
u Nas cieplutko dzisiaj bylo,ale nie upalnie,tak fajnie.
wieczorkiem poszlismy jeszcze z malym na spacerek,pojezdzil troszke rowerkiem to bedzie mu sie lepiej spalo.
od dzisiaj maz ma nocki to siedzimy sami z malym.
Dzidzia w brzuszku upatrzyla sobie prawy bok i tak mi sie tam wypycha caly dzien,ze mam krzywy brzuszek

Gratuluje udanych wizyt i ciesze sie,że same dobre wiadomosci

Co do kremow do buzi to ja kupie bambino,u synka do tej pory uzywam.

kosmetyki planuje kupic z Hipp,ale zamiast oliiwki balsam jakis albo mleczko do smarowania bo oliwek nie cierpie.

Do prania zawsze uzywalam Lovelli ale chyba wyprobuje Dzidziusia i sprawdze czy tak pieknie pachnie

Tamlin zazdroszcze morza. U Nas krucho z finansami,ale moze pojedziemy w polowie sierpnia na tydz lub dwa. Mamy takie planytylko my. Do morza mamy 500 km prawie,super,że masz blizutko.
zycze pieknej pogody.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Co do podkladow to ja na lato nie mam sprawdzonego,bo ja w lato nie uzywam wcale,tylko tusz,a buzia niech sie opala.

a w zime uzywalam Vischy,one sa dostepne w aptekach w szklanych buteleczkach. Fakt,że buteleczka 100 zl ale wydajne sa bardzo.
uzywalam jeszcze z Rossmana takie w tubce za 25 zl,ale nie pamietaam firmy a tez bardzo dobre

co do pampersow to lidlowskich nie probowalam,ale te Dada biedronkowe sa tez dobrebo uzywalam i zadowolona bylam.
ale jak na razie mam zamiar kupowac paampers a pozniej Dade.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 22:02   #1419
colds
Zakorzenienie

Cytat:
W niektórych aptekach jest i np. online w aptece eskulap. Trochę drogi, ale u mnie starcza na ponad rok codziennego (nawet kilka razy dziennie!) stosowania plus na wyjazdach mąż podbiera zawsze. Bardzo wydajny.

Od 3 miesiąca, tak jak mówią dziewczyny Ja zamierzam chodzić!
Tak się zastanawiam czy nie skusić się na ten puder.
Ale to chyba dopiero po porodzie. W sensie jak już doprowadzę swoją buzię do porządku, bo póki, co to cerę mam tragiczną

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Po mszy Jasio mówi do księdza:
- Pańskie kazanie było zaj*biste.
- Synu nie możesz tak mówić.
- Ale Pańskie kazanie było naprawdę zaj*biste.
- Synu opamiętaj się póki możesz!
- Było tak zaj*biste, że postanowiłem dać 1000 zł na kościół.
- Pie*dolisz.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35467452]mam ksiązke i płyte zawitkowskiego i on mówi że od 3,4 miesiąca[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
U mnie niedaleko jest basen dla niemowlaków i można od 3 miesiąca życia brać , a tak na zwykły to nie wiem. Mój TŻ ma chodzić z małą, żeby sobie popływała.
W takim razie muszę kuknąć na strony najbliższych basenów.
Stary 2012-07-23, 22:04   #1420
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

a ile waży ??? hmm nie martw się niekoniecznie tak musi być

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Chyba komp by leciał przez okno

A ja miałam coś powiedzieć i nie wiem co
Co za skleroza...

jestem opanowana ... bardzoo ...

żegnam się na dzisiaj
dobrej nocy
Stary 2012-07-23, 22:11   #1421
kraven
Zakorzenienie

Dobranoc kobietki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 22:11   #1422
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ja już też ide w poduche - dobranoc
Stary 2012-07-23, 22:15   #1423
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam czy nie skusić się na ten puder.
Ale to chyba dopiero po porodzie. W sensie jak już doprowadzę swoją buzię do porządku, bo póki, co to cerę mam tragiczną
JA się skuszę. Tylko nie wiem gdzie go dostanę poza internetem, a wolałabym jeszcze kuknąć i nie kupować w ciemno.

Kurcze synek chory wszystko muszę poodwoływać - jutro szczepienie, w środe fryzjera - a już patrzeć nie mogę na moją siwiznę

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 22:20   #1424
colds
Zakorzenienie

Właśnie, Konczita !
Doszło do mnie dzisiaj łóżeczko. Sprawdziłam czy w kartonie z 'dodatkami' wszystko jest. I jest Tylko jestem niezadowolona z materiału poszew. Już te z ikei są mniej szorstkie. Jednak mam nadzieję, że po wypraniu trochę się zmienią w dotyku.

Miałam sprawdzić też jakie mam kosmetyki dla Małej, a więc:
- octenisept na pępuszek
- oliwkę z babydream
- sudocrem
- mydełko z bambino
- krem przeciw odparzeniom z babydream
I chcę kupić jeszcze coś do buźki tylko nie mam pojęcia co

Termin mam na początek września, więc krem bambino starczy? Czy jakiś inny? Coś na wiatr? Czy jak? Bo nie mam pojęcia zielonego..
Stary 2012-07-23, 22:27   #1425
zielona1911
Zakorzenienie

przerazilam sie troche tym cukrem 145 na czczo. na poczatku ciazy mialam 83 a teraz co to ma byc? boje sie ze umre na tej diecie,matko ja nic nie bede mogla jesc.mam nadzieje ze cos z tym glukometrem bylo nie tak
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 23:02   #1426
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie, Konczita !
Doszło do mnie dzisiaj łóżeczko. Sprawdziłam czy w kartonie z 'dodatkami' wszystko jest. I jest Tylko jestem niezadowolona z materiału poszew. Już te z ikei są mniej szorstkie. Jednak mam nadzieję, że po wypraniu trochę się zmienią w dotyku.

- octenisept na pępuszek
- oliwkę z babydream
- sudocrem
- mydełko z bambino

Termin mam na początek września, więc krem bambino starczy? Czy jakiś inny? Coś na wiatr? Czy jak? Bo nie mam pojęcia zielonego..
Bambino starczy. Zwłaszcza, ze sama zobaczysz jak będziesz chronić przed słońcem, wiatrem itp.

Jedynie zimą można pomyśleć o jakimś na mróz - choć ja chyba nie miałam nic. miałam Bambino faktor 4 i tyle.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
przerazilam sie troche tym cukrem 145 na czczo. na poczatku ciazy mialam 83 a teraz co to ma byc? boje sie ze umre na tej diecie,matko ja nic nie bede mogla jesc.mam nadzieje ze cos z tym glukometrem bylo nie tak
nie umieraj nam tutaj

Spokojnie - nie denerwuj sie.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Idę do łóżeczka
dobranoc.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-24, 05:46   #1427
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry
dzisiaj pospałam do 5 chociaż jeszcze pamiętam jak na zegarku widziałam 00:45 ... z tym moim spaniem to masakra jakaś ale wstałam, męża do pracy wyszykowałam a sama zjadłam wiejską kiełbaskę gotowaną, tak mi siej ej chciało że w nocy o niej myślałam - ja to mam smaki nie? jak kobita w ciąży

Cytat:
Właśnie, Konczita !

- octenisept na pępuszek
- oliwkę z babydream
- sudocrem
- mydełko z bambino
I chcę kupić j4eszcze coś do buźki tylko nie mam pojęcia co

Colds a co z tymi poszwami? które wybrałaś? ja nie marudzę na ich jakość puki co zobaczę co po wypraniu będzie ... mi odpowiadają, nie lubię tych szorstkich ... a moim zdaniem wsio było ok

co do kosmetyków to ja chcę jakiś kremik z filtrem bo wrzesień to jeszcze słoneczny .... do tego żel do kąpieli 2w1 linomag oliwka i na odparzenia kremik myślę o hipp kosmetykach ...
Stary 2012-07-24, 07:13   #1428
kajaja
Zadomowienie

witam

nadrobiłam gratulacje wizyt i nowych tygodni

i znów nadaja upały
a i myslimy jeszcze nad imieniem tak na 100 %
a wiec nasze typy to
- ZUZANNA
-LAURA
-JOWITA
-JUDYTA
mi sie podoba jeszcze MALWINKA . KINGA I NIKOLA
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-07-24 o 07:16
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 07:28   #1429
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja jeszcze niedospana.
Mężul wrócił z pracy, coś mi wspomniał że przyniósł mi z pracy sernik bo ktoś częstował z racji chajtania sie i poszedł spać.
No a ja do lodówki małą kanapke z pasztetem wciągnąć.

Zapowiada sie upał dzisiaj znowu, a po południu czeka nas zwiedzanie porodówki
Ciekawe z jakim nastawieniem stamtąd wyjde
Jakoś sie troche tego obawiam...
Stary 2012-07-24, 07:56   #1430
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
też mam ograniczyć slodycze

po wizycie ok laska w 100 procentach i straszna wierciocha dzis dokladnie 29+2 a mała waży 1586 co odpowiada 30+4

szyjka długa zamknięta nastepna wizyta 27.08

laski doczytam Was jutro buźka padam

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witam się
u Nas cieplutko dzisiaj bylo,ale nie upalnie,tak fajnie.
wieczorkiem poszlismy jeszcze z malym na spacerek,pojezdzil troszke rowerkiem to bedzie mu sie lepiej spalo.
od dzisiaj maz ma nocki to siedzimy sami z malym.
Dzidzia w brzuszku upatrzyla sobie prawy bok i tak mi sie tam wypycha caly dzien,ze mam krzywy brzuszek

Gratuluje udanych wizyt i ciesze sie,że same dobre wiadomosci

Co do kremow do buzi to ja kupie bambino,u synka do tej pory uzywam. ja też

kosmetyki planuje kupic z Hipp,ale zamiast oliiwki balsam jakis albo mleczko do smarowania bo oliwek nie cierpie. też nie cierpię oliwek

Do prania zawsze uzywalam Lovelli ale chyba wyprobuje Dzidziusia i sprawdze czy tak pieknie pachnie
ja prałam w bobasie - kocham ten zapach raz skusiłam się na lovelle jak mały miał 2 mce i strasznej wysypki dostał, w dzidziusiu też parę razy prałam ale u mnie ciężko go dostać

Tamlin zazdroszcze morza. U Nas krucho z finansami,ale moze pojedziemy w polowie sierpnia na tydz lub dwa. Mamy takie planytylko my. Do morza mamy 500 km prawie,super,że masz blizutko.
zycze pieknej pogody.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Co do podkladow to ja na lato nie mam sprawdzonego,bo ja w lato nie uzywam wcale,tylko tusz,a buzia niech sie opala.

a w zime uzywalam Vischy,one sa dostepne w aptekach w szklanych buteleczkach. Fakt,że buteleczka 100 zl ale wydajne sa bardzo.
uzywalam jeszcze z Rossmana takie w tubce za 25 zl,ale nie pamietaam firmy a tez bardzo dobre

co do pampersow to lidlowskich nie probowalam,ale te Dada biedronkowe sa tez dobrebo uzywalam i zadowolona bylam.
ale jak na razie mam zamiar kupowac paampers a pozniej Dade.
też taki mam zamiar, dobre są też te rossmanowskie, ale to dla większego dziecka, bo też grubawe

Cytat:
Właśnie, Konczita !

- octenisept na pępuszek
- oliwkę z babydream
- sudocrem
- mydełko z bambino

bambino w zupełności wystarczy
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Bambino starczy. Zwłaszcza, ze sama zobaczysz jak będziesz chronić przed słońcem, wiatrem itp.

Jedynie zimą można pomyśleć o jakimś na mróz - choć ja chyba nie miałam nic. miałam Bambino faktor 4 i tyle.
zgadzam sie, też nic nie miałam szczególnego

Cytat:
witam

i znów nadaja upały
a wiec nasze typy to
- ZUZANNA
-LAURA
-JOWITA
-JUDYTA
mnie sie z tych wymienionych podoba Laura mam w szkole Laure (tzn, miałąm, bo już skończyła szkołę), śliczna, mądra, uprzejma, super wychowana uwielbiałam ją
Mój synek śpi jeszcze, tż do 22ej nie będzie, najpierw fucha, potem na 14-22ej do pracy, wpadnie tylko na obiad ( a to się zdziwi, bo nie zamierzam gotować dla niego za wczorajszy dzień), a ja już po śniadanku i kawce - lubię wstać jak mały jeszcze śpi i zjeść w spokoju znowu upał sie zapowiada wiec kiszenie w domu

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 07:57   #1431
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
witam

i znów nadaja upały
a wiec nasze typy to
- ZUZANNA
-LAURA
-JOWITA
-JUDYTA
Cześć dziewczynki!
Mi z tego zestawu najbardziej podoba się Judyta.
A co do imion to mamy dylemat, dla dziewczynki podoba mi się
- Hania
-Milena
-Oliwia
- Emilia
-Aleksandra
Natomiast dla chłopca nie mam żadnego!Mąż wymyślił Hubert ale jakos mi nie podchodzi...
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 07:59   #1432
katiem
Wtajemniczenie

Hej kochane

Ja dzisiaj w domciu bo ze starszym chorowitkiem jestem.
Pewnie tylko do sklepu wyskoczymy.

A nockę ciężką miałam - pić/mleko - pić/mleko - pić/mleko i tak w kółko

Kajaja dla mnie Zuzia
Ale ja po prostu wolę bardziej pospolite

A co do kremu z filtrem to wrzesień często jest cieplejszy niż lipiec.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-24, 08:02   #1433
asiejka86
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
U mnie dziś zapowiada się upał

aga_ton dziękuję za radę będę próbować - oby pomogło
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:02   #1434
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry

My wstaliśmy przed 7,zjedliśmy śniadanko i nic mi sie nie chce.
nie wyspalam sie cos dzisiaj.

krem do buzi mam zamiar używac bambino

wstwać dziewczynki

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-24, 08:03   #1435
angel166
Zakorzenienie

tamlin 31tygodnia i zazdroszczę wyjazdu nad morze. Kochaną masz mamę

ula witam w naszym gronie cieplutko Ciebie i maluszki
katiem to super, że wszystko w porządku
colds 35 tydzien ale to poważnie brzmi
asiejka mój chce te dwa tygodnei wykorzystac w przyszłe wakacje i byc z nami miesiac w domku
zielona śliczny maluszek
niegrzeczna anemią się nie przyjmuj też ją miałam w maju i od tamtej pory biorę cały czas żelazo
choco skąd ja znam akcję kręcę się i nie dam sobie zrobić ładnego foto to dobrze, że możesz sobie gdzieś wyjechać, zazdroszczę Ci ja mam zakaz
iwoncia boskie
lidka 30tc
kate nie przejmuj się będzie dobrze, grunt, że z dzidzią wszystko ok. Finansowo dacie radę, u nas tez ciężko jak diabli no ale cóż najważniejsze, by donosić malutką. My o wczasach nawet nie staraliśmy się myśleć
kajaja no to super, ze mała pozostaje córcią Laura i Malwinka
ula mi najbardziej z tego zestawu podoba się Emilka u nas chłopiec miałbyc Tadzio
bafi odpoczywaj kochana i na pewno wszystko będzie dobrze
nisia ja na początek kupuję od raz ute dada prenium z biedrony. Co do kosmetyków to waham się między nivea, a rossmanowskimi
które lepsze Waszym zdaniem??

tamlin padłam

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:06   #1436
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Mi z tego zestawu najbardziej podoba się Judyta.
A co do imion to mamy dylemat, dla dziewczynki podoba mi się
- Hania
-Milena
-Oliwia
- Emilia
-Aleksandra
Natomiast dla chłopca nie mam żadnego!Mąż wymyślił Hubert ale jakos mi nie podchodzi...
Oliwia i Aleksandra

W sumie co do imion to często kwestia jak się komu kojarzą
Ja w życiu nie dałabym Martyna i Krzysztof, ale tylko dlatego, że nie znoszę raptem 2 osób o tym imieniu

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Angel rossmanowskie są bardzo dobre, bezpieczny skład i wydaje mi się, ze tańsze nić Nivea.
I dziękuję

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-24, 08:07   #1437
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=433
tak jak ja to rozumiem, to jest to zasiłek opiekuńczy płatny 80% (a nie 100%)

Nie wiem jak to faktycznie jest - ginekolog sam mi mówił, że on wystawi mężowi zwolnienie na 2 tygodnie, które jest 100% płatne w tym czasie jak ja będę na chorobowym lub na macierzyńskim, bo na pewno przyda mi się opieka. I właśnie mówił, że takie coś należy się każdego roku w przypadku choroby mężowi na żonę i żonie na męża. My bierzemy po porodzie, a jak to będzie to się okaże
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:16   #1438
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Po wczorajszym niezbyt dobrym dniu melduję się z Zuzią.

Wczoraj bardzo się przestraszyłam bo tak mnie wieczorem zaczął boleć brzuch jak na @ że myślałam że pojedziemy na ip.
Na szczęście wzięłam nospy 2 sztuki,poleżałam i przeszło,co prawda w nocy jak wstawałam znów mnie podbrzusze bolało,także dzisiaj nie robię nic oprócz leżenia i chyba wezmę się za pakowanie torby bo nigdy nic nie wiadomo.

Wczoraj wyprałam ostatnią partię ubranek i już mam przygotowane,swoją drogą nie wiem czy to nie od stania przy desce do prasowania mnie ten ból nie wziął,może za długo

Za wszystkie wizyty trzymam kciuki jak i za rozpoczęte nowe tygodnie.

Proszę codziennie żeby jeszcze 5 tygodni wytrzymać i mogę rodzić chociaż boję się jak nie wiem.

Do tego w niedzielę mężul mnie zawołał bo na polsat cafe leciał jakiś program typu porodówka i jak to oglądnęłam to mówię do męża ja nie rodzę

No ale jakoś będzie trzeba sobie poradzić,w końcu chcemy kiedyś mieć drugie bobo.

Wczoraj Zuzia tak mało się ruszała że się bałam ale potem zjadłam dużo lodów,poruszałam brzuchem i zaczęła się ruszać.

Obżeram się jak wariatka ale mam taki apetyt że cały czas bym tylko jadła,ciekawe jak się będę kulać w 9 miesiącu

Miłego dnia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:17   #1439
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Baobabek to widze,że myślimy podobnie.

Ula mi najbardziej podoba sie Hania.

Kajaja a zTwoich podoba mi sie Laura i Jowita

co do imion chlopcow to u Nas juz mial byc Dorian,pozniej i obecnie Gabriel a teraz moj maz cos jednak szuka innego
Wiec nie wiem na czym stanie. Bo jego ciagnie do Doriana a dla mnie ciezkie to imie troszke.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-07-24, 08:19   #1440
angel166
Zakorzenienie

to żeście wczoraj naskrobały, od 7 Was nadrabiałam

Praleczka jest cudowna wczoraj spędziliśmy z mężulem przy niej 1,5h na taborecikach, pilnując pierwszego prania, by nic się nie wylało
futryna wycięta, jedną ścianę trzeba na nowo malować, drzwi od łazienki nie zamykają się, ale grunt, że pralka działa nie no dzisiaj mężul będzie przywracał łazienkę do pierwotnego stanu.

w ogóle włączyłam sobie pranie dzisiaj z rana i oczywiście nie mogło się obyć bez stresu. Ja to mam krna pecha, pierwsze minuty z pralką sam na sam i problemy włączyłam, chodziła elegancko 10 minut nagle się wyłączyła Prąd, woda wszystko ok ja już stres, bo od wyjścia męzula minęło z 15 minut, a ja już spierniczyłam pralkę
okazało się, że przedłużacz jest naderwany i jak go wczoraj mężul chował za pralkę to uszkodził go całkiem uduszę go chyba po powrocie z pracy

tak po za tym to czujemy się z niuńką ok, chociaż mam złe przeczucia co do szyjki nie chce na zapas się zamartwiać, ale te moje dobre samopoczucie jakoś mnie nie pokoi no i ciekawa jestem strasznie jak tam u malutkiej, czy wszystko w porządku. Jejku jeszcze nie miałam tak długiej przerwy między usg, zazwyczaj max 1 wizyta przerwy, a tu od 30 maja czekam wtedy malutka ważyła 650 gram -24tc
ciekawe ile będzie teraz, w poniedziałek będą 33 tygodnie skończone
w dodatku śniło mi się dzisiaj, że poszłam do toalety i odeszły mi wody. Za chwilę się obudziłam z potrzebą siusiu i poschizowana poszłam do wc

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości