|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Tamlin ty debesciaro - padłam TYm miłym akcentem witam się, ja po wizycie. Robiłam test 75g i hm zastanawiam sie: Na czczo: 80 Po godzinie 145 (norma 140) po 2 godz: 105 (140-199 nietolerancja </200 cukrzyca) Leakrz powiedział, że to obciążenie po godzinie trochę przekroczone - ja już zgłupiałam. Przez te dietę niskoglikemiczną, nie przytyłam ani grama, jak mam 65.4 tak zostało. Dostałam zalecenie więcej leżeć zwłaszcza na lewym boku. Mogę spacerować i dużo się wysypiać. Powiedział że przez moje zmartwienia i słabe spanie, spalam wszystko co nagromadziłam, do tego, przez tę nietolerancję nie mogę się objadać tuczącym jedzeniem. Powiedział mogę do woli jeść białe mięso, twaróg i sałatki warzywno-owocowe. Mam od maminki glukometr i będę się kłuć i mierzyć. Był zaskoczony jak mu powiedziałam, że dzisiaj zjadłam solidny posiłek po powrocie z glukozy: 5 pierogów ruskich, dwie kiełbaski z chlebkiem, dowaliłam pączka i po powrocie z zakupów cukier miałam 94. Na szczęście maluszkowa dostaje wszystko co potrzeba tylko ja nic nie magazynuje. W efekcie przepisał mi relanium na wyciszenie. Fakt, że nie zawsze śpię dobrze, bo często rwie mnie spojenie łonowe i krzyż (efekt rwy kulszowej, którą przeszłam w 16 tyg) więc ułożyć się wygodnie czasem graniczy z cudem.
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Dziewczynki z tymi badaniami to lipa ... tyle kasy a na co nasze składki idą się pytam ehhh
muszę do anestezjologa się umówić w szpitalu i znowu kasa na wizytę i badania .. co do pieluszek mam pampersy ale zakupię dada i będę obserwować jak to się ma ... czy będą pasowały chociaż może się okazać że właśnie pampersy nie dla nas dziewczynki super że dzieciaczki rosną .. gda co to znaczy że Niuniuś duży ile ma? to że tyle przytyłaś nie znaczy że maleństwo jest duże .. tamlin super że wyjeżdżacie .. zazdroszczę po cichutku ale Wam się po tym sajgonie należy !!! choco mam tak jak Ty obawiam się wyjazdów że gdzieś daleko urodzę ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Kochana musisz się wyciszyć ... męża w obroty weź i będzie wsio dobrze
|
|
#1413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
nie ma co się załamywać Cytat:
no i odpoczywaj kochana, odpoczywaj
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju ja nigdy na diecie nie byłam i nie wiem jak za to się zabrać... Co jeść???
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po wizycie ok laska w 100 procentach ![]() szyjka długa zamknięta nastepna wizyta 27.08 laski doczytam Was jutro buźka padam
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja miałam coś powiedzieć i nie wiem co ![]() Co za skleroza... |
|
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
jednocześnie też dobranoc bo padnięta jestem...W pracy byłam dziś na 8h, jeszcze potem telefony, dość nerwowo ale popołudnie było przyjemne - pojechaliśmy na basen, tzn. mąż pływał a ja wyciągnęłam się na kocyku nad rzeką. Gratuluję nowych tygodni! U nas już 29 Malutka przewraca i wierci się dziś okropnie.Tamlin rozbawiłaś mnie do łez tymi żartami ![]() A propos podkładów - na zimę lubię Healthy mix, na lato Rimmel w takim słoiczku szklanym. Mam jutro rano wizytę tak więc trzymajcie kciuku |
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() u Nas cieplutko dzisiaj bylo,ale nie upalnie,tak fajnie .wieczorkiem poszlismy jeszcze z malym na spacerek,pojezdzil troszke rowerkiem to bedzie mu sie lepiej spalo .od dzisiaj maz ma nocki to siedzimy sami z malym. Dzidzia w brzuszku upatrzyla sobie prawy bok i tak mi sie tam wypycha caly dzien,ze mam krzywy brzuszek ![]() Gratuluje udanych wizyt i ciesze sie,że same dobre wiadomosci Co do kremow do buzi to ja kupie bambino,u synka do tej pory uzywam. kosmetyki planuje kupic z Hipp,ale zamiast oliiwki balsam jakis albo mleczko do smarowania bo oliwek nie cierpie. Do prania zawsze uzywalam Lovelli ale chyba wyprobuje Dzidziusia i sprawdze czy tak pieknie pachnie ![]() Tamlin zazdroszcze morza . U Nas krucho z finansami,ale moze pojedziemy w polowie sierpnia na tydz lub dwa. Mamy takie plany tylko my. Do morza mamy 500 km prawie,super,że masz blizutko .zycze pieknej pogody .---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Co do podkladow to ja na lato nie mam sprawdzonego,bo ja w lato nie uzywam wcale,tylko tusz,a buzia niech sie opala .a w zime uzywalam Vischy,one sa dostepne w aptekach w szklanych buteleczkach. Fakt,że buteleczka 100 zl ale wydajne sa bardzo. uzywalam jeszcze z Rossmana takie w tubce za 25 zl,ale nie pamietaam firmy a tez bardzo dobre ![]() co do pampersow to lidlowskich nie probowalam,ale te Dada biedronkowe sa tez dobre bo uzywalam i zadowolona bylam.ale jak na razie mam zamiar kupowac paampers a pozniej Dade. |
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to chyba dopiero po porodzie. W sensie jak już doprowadzę swoją buzię do porządku, bo póki, co to cerę mam tragiczną ![]() Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35467452]mam ksiązke i płyte zawitkowskiego i on mówi że od 3,4 miesiąca[/QUOTE] W takim razie muszę kuknąć na strony najbliższych basenów. |
||
|
|
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile waży ??? hmm nie martw się niekoniecznie tak musi być Cytat:
jestem opanowana ... bardzoo ... żegnam się na dzisiaj dobrej nocy
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc kobietki
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też ide w poduche - dobranoc
|
|
|
|
#1423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze synek chory wszystko muszę poodwoływać - jutro szczepienie, w środe fryzjera - a już patrzeć nie mogę na moją siwiznę |
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, Konczita !
Doszło do mnie dzisiaj łóżeczko. Sprawdziłam czy w kartonie z 'dodatkami' wszystko jest. I jest Jednak mam nadzieję, że po wypraniu trochę się zmienią w dotyku.Miałam sprawdzić też jakie mam kosmetyki dla Małej, a więc: - octenisept na pępuszek - oliwkę z babydream - sudocrem - mydełko z bambino - krem przeciw odparzeniom z babydream I chcę kupić jeszcze coś do buźki tylko nie mam pojęcia co ![]() Termin mam na początek września, więc krem bambino starczy? Czy jakiś inny? Coś na wiatr? Czy jak? Bo nie mam pojęcia zielonego..
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
przerazilam sie troche tym cukrem 145 na czczo. na poczatku ciazy mialam 83 a teraz co to ma byc?
|
|
|
|
#1426 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedynie zimą można pomyśleć o jakimś na mróz - choć ja chyba nie miałam nic. miałam Bambino faktor 4 i tyle. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
Spokojnie - nie denerwuj sie. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Idę do łóżeczka dobranoc. |
||
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dzisiaj pospałam do 5 chociaż jeszcze pamiętam jak na zegarku widziałam 00:45 ... z tym moim spaniem to masakra jakaś ale wstałam, męża do pracy wyszykowałam a sama zjadłam wiejską kiełbaskę gotowaną, tak mi siej ej chciało że w nocy o niej myślałam - ja to mam smaki nie? jak kobita w ciąży ![]() Cytat:
Colds a co z tymi poszwami? które wybrałaś? ja nie marudzę na ich jakość puki co zobaczę co po wypraniu będzie ... mi odpowiadają, nie lubię tych szorstkich ... a moim zdaniem wsio było ok co do kosmetyków to ja chcę jakiś kremik z filtrem bo wrzesień to jeszcze słoneczny .... do tego żel do kąpieli 2w1 linomag oliwka i na odparzenia kremik myślę o hipp kosmetykach ...
|
|
#1428 |
|
Zadomowienie
|
witam
nadrobiłam gratulacje wizyt i nowych tygodni i znów nadaja upały ![]() a i myslimy jeszcze nad imieniem tak na 100 % a wiec nasze typy to - ZUZANNA -LAURA -JOWITA -JUDYTA mi sie podoba jeszcze MALWINKA . KINGA I NIKOLA
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-07-24 o 07:16 |
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja jeszcze niedospana. Mężul wrócił z pracy, coś mi wspomniał że przyniósł mi z pracy sernik bo ktoś częstował z racji chajtania sie i poszedł spać. No a ja do lodówki małą kanapke z pasztetem wciągnąć. Zapowiada sie upał dzisiaj znowu, a po południu czeka nas zwiedzanie porodówki ![]() Ciekawe z jakim nastawieniem stamtąd wyjde ![]() Jakoś sie troche tego obawiam... |
|
|
|
#1430 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój synek śpi jeszcze, tż do 22ej nie będzie, najpierw fucha, potem na 14-22ej do pracy, wpadnie tylko na obiad ( a to się zdziwi, bo nie zamierzam gotować dla niego za wczorajszy dzień ), a ja już po śniadanku i kawce - lubię wstać jak mały jeszcze śpi i zjeść w spokoju znowu upał sie zapowiada wiec kiszenie w domu
|
|
#1431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi z tego zestawu najbardziej podoba się Judyta. A co do imion to mamy dylemat, dla dziewczynki podoba mi się - Hania -Milena -Oliwia - Emilia -Aleksandra Natomiast dla chłopca nie mam żadnego!Mąż wymyślił Hubert ale jakos mi nie podchodzi... |
|
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Ja dzisiaj w domciu bo ze starszym chorowitkiem jestem. Pewnie tylko do sklepu wyskoczymy. A nockę ciężką miałam - pić/mleko - pić/mleko - pić/mleko i tak w kółko ![]() Kajaja dla mnie Zuzia ![]() Ale ja po prostu wolę bardziej pospolite A co do kremu z filtrem to wrzesień często jest cieplejszy niż lipiec. |
|
|
|
#1433 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
U mnie dziś zapowiada się upał aga_ton dziękuję za radę
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My wstaliśmy przed 7,zjedliśmy śniadanko i nic mi sie nie chce .nie wyspalam sie cos dzisiaj. krem do buzi mam zamiar używac bambino ![]() wstwać dziewczynki
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin
31tygodnia i zazdroszczę wyjazdu nad morze. Kochaną masz mamę ![]() ula witam w naszym gronie cieplutko Ciebie i maluszki katiem to super, że wszystko w porządku colds 35 tydzien ale to poważnie brzmi![]() asiejka mój chce te dwa tygodnei wykorzystac w przyszłe wakacje i byc z nami miesiac w domku ![]() zielona śliczny maluszek niegrzeczna anemią się nie przyjmuj też ją miałam w maju i od tamtej pory biorę cały czas żelazo ![]() choco skąd ja znam akcję kręcę się i nie dam sobie zrobić ładnego foto to dobrze, że możesz sobie gdzieś wyjechać, zazdroszczę Ci ja mam zakaz![]() iwoncia lidka 30tckate ![]() kajaja no to super, ze mała pozostaje córcią Laura i Malwinka ula mi najbardziej z tego zestawu podoba się Emilka ![]() bafi odpoczywaj kochana i na pewno wszystko będzie dobrze nisia ja na początek kupuję od raz ute dada prenium z biedrony. Co do kosmetyków to waham się między nivea, a rossmanowskimi które lepsze Waszym zdaniem?? tamlin
|
#1436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sumie co do imion to często kwestia jak się komu kojarzą Ja w życiu nie dałabym Martyna i Krzysztof, ale tylko dlatego, że nie znoszę raptem 2 osób o tym imieniu ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Angel rossmanowskie są bardzo dobre, bezpieczny skład i wydaje mi się, ze tańsze nić Nivea. I dziękuję
|
|
|
|
|
#1437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jak to faktycznie jest - ginekolog sam mi mówił, że on wystawi mężowi zwolnienie na 2 tygodnie, które jest 100% płatne w tym czasie jak ja będę na chorobowym lub na macierzyńskim, bo na pewno przyda mi się opieka. I właśnie mówił, że takie coś należy się każdego roku w przypadku choroby mężowi na żonę i żonie na męża. My bierzemy po porodzie, a jak to będzie to się okaże |
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Po wczorajszym niezbyt dobrym dniu melduję się z Zuzią. Wczoraj bardzo się przestraszyłam bo tak mnie wieczorem zaczął boleć brzuch jak na @ że myślałam że pojedziemy na ip. Na szczęście wzięłam nospy 2 sztuki,poleżałam i przeszło,co prawda w nocy jak wstawałam znów mnie podbrzusze bolało,także dzisiaj nie robię nic oprócz leżenia i chyba wezmę się za pakowanie torby bo nigdy nic nie wiadomo. Wczoraj wyprałam ostatnią partię ubranek i już mam przygotowane,swoją drogą nie wiem czy to nie od stania przy desce do prasowania mnie ten ból nie wziął,może za długo ![]() Za wszystkie wizyty trzymam kciuki jak i za rozpoczęte nowe tygodnie. Proszę codziennie żeby jeszcze 5 tygodni wytrzymać i mogę rodzić chociaż boję się jak nie wiem. Do tego w niedzielę mężul mnie zawołał bo na polsat cafe leciał jakiś program typu porodówka i jak to oglądnęłam to mówię do męża ja nie rodzę No ale jakoś będzie trzeba sobie poradzić,w końcu chcemy kiedyś mieć drugie bobo. Wczoraj Zuzia tak mało się ruszała że się bałam ale potem zjadłam dużo lodów,poruszałam brzuchem i zaczęła się ruszać. Obżeram się jak wariatka ale mam taki apetyt że cały czas bym tylko jadła,ciekawe jak się będę kulać w 9 miesiącu ![]() Miłego dnia
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabek to widze,że myślimy podobnie
.Ula mi najbardziej podoba sie Hania .Kajaja a zTwoich podoba mi sie Laura i Jowita ![]() co do imion chlopcow to u Nas juz mial byc Dorian,pozniej i obecnie Gabriel a teraz moj maz cos jednak szuka innego ![]() Wiec nie wiem na czym stanie. Bo jego ciagnie do Doriana a dla mnie ciezkie to imie troszke. |
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
to żeście wczoraj naskrobały, od 7 Was nadrabiałam
![]() Praleczka jest cudowna futryna wycięta, jedną ścianę trzeba na nowo malować, drzwi od łazienki nie zamykają się, ale grunt, że pralka działa nie no dzisiaj mężul będzie przywracał łazienkę do pierwotnego stanu.w ogóle włączyłam sobie pranie dzisiaj z rana i oczywiście nie mogło się obyć bez stresu. Ja to mam krna pecha, pierwsze minuty z pralką sam na sam i problemy Prąd, woda wszystko ok ja już stres, bo od wyjścia męzula minęło z 15 minut, a ja już spierniczyłam pralkęokazało się, że przedłużacz jest naderwany i jak go wczoraj mężul chował za pralkę to uszkodził go całkiem uduszę go chyba po powrocie z pracy![]() tak po za tym to czujemy się z niuńką ok, chociaż mam złe przeczucia co do szyjki nie chce na zapas się zamartwiać, ale te moje dobre samopoczucie jakoś mnie nie pokoi no i ciekawa jestem strasznie jak tam u malutkiej, czy wszystko w porządku. Jejku jeszcze nie miałam tak długiej przerwy między usg, zazwyczaj max 1 wizyta przerwy, a tu od 30 maja czekam wtedy malutka ważyła 650 gram -24tc ciekawe ile będzie teraz, w poniedziałek będą 33 tygodnie skończone ![]() w dodatku śniło mi się dzisiaj, że poszłam do toalety i odeszły mi wody. Za chwilę się obudziłam z potrzebą siusiu i poschizowana poszłam do wc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

jutro się dowiem.
nie ma co się załamywać
no i odpoczywaj kochana, odpoczywaj
Co jeść???

Bardzo wydajny.