Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 09:02   #3061
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Witam się z rana

witam też nową mamusie

my zaraz się ubieramy na plac zabaw wiec poki co ja tylko na chwile

co do spodni ciążowych to też już bym chciała kupić jakieś fajne i byłam w naszym H&M ale tam nie ma tego dzialu no ale jeszcze w C&A sprawdze skoro piszecie ze sa fajne

ja owłosienia na brzuchu w pierwszej ciązy nie mialam ale za to ciemna kreche tak i dlugo po porodzie jeszcze tez... i mi wyskoczyl pepek na wierzch pod koniec czego bardzo nie lubialam

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Marsi jak sie czujesz??

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:15   #3062
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A ja do pracy chodzę i myślę że długo po chodze o ile wszystko będzie ok, a już się nie dopinam w większości spodni, tylko takie mi zostały co nisko pod brzuchem są.
Ja zaczęłam nie dopinać spodni - tzn zapiąć zapnę, ale jest mi niewygodnie

Kupiłam na allegro dzinsy ciążowe z pasem, ale to na duży brzuch, akurat na jesień i zimę będą

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-24 o 09:20
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:20   #3063
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam nie dopinać spodni - tzn zapiąć zapnę, ale jest mi niewygodnie

Kupiłam na allegro dzinsy ciążowe z pasem, ale to na duży brzuch, akurat na jesień i zimę będą
Ja znalazłam na tablicy dzinsy z pasem, ale niewielkim, cos na 6-7 mies, akurat na jesien za dyszkę jak zjem śniadanko to wrzuce foto
a propos sniadanka- konserwa turystyczna prosto z puszki + szklanka kakao, matko kochana sama nie wiem juz jak zajrzec do lodówki zeby nie wykomibinowac czegos jeszcze
dobrze ze tżta nie ma bo do pracy pojechał......

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35477538]Żartujesz? 68? przecież to na ok. półroczne dziecko

56 koniecznie dokup! powiedzmy po tyle samo 56 i 62, żadne 68, dziecię ci utonie w tym [/QUOTE]

Dokladnie!!! takich kompletów 56 powinno sie miec 4-5 zestawów, bo przeciez czasami malucha trzeba przebrac trzy razy w ciagu dnia, róznie bywa..... mimo, że obiegowa opinia jest taka ze szybko wyrasta to lepiej miec, chociaz powiem Wam, ze dzidzia sąsiadki chyba przez dwa miesiace nie mogla wyjsc poza 56. Albo rozmiarówka rozmiarówce nierowna
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:21   #3064
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ja znalazłam na tablicy dzinsy z pasem, ale niewielkim, cos na 6-7 mies, akurat na jesien za dyszkę jak zjem śniadanko to wrzuce foto
Ale pas się lekko rozciąga, a same spodnie ciążowe mają gumki do regulacji.

Instagram

Stary 2012-07-24, 09:25   #3065
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane
wyspałam się ale niestety ból nie minął

kurcze pogoda piękna, dziecko moje w domu, myślałam dziś o zoo a tu dupa

najgorsze to,że syn za pare dni wyjeżdza na obóz i chciałam z nim spędzić jak najwięcej czasu buuuu

ściskam Was moje serduszka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:29   #3066
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

nomenklaturabinominalna, masz jakiś fajny przepis na tego 3bita? chętnie wypróbuję
Hmm a więc:
6-8 paczek herbatników petit beurre (ja kupuje te biedronkowe bebe, lepiej miękną)
puszka tej gotowej masy kajmakowej
3 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
125 g masła(z margaryną też spokojnie wyjdzie)
4 łyżki mąki pszennej
5 łyżek mąki ziemniaczanej
4 jajka
600 ml śmietany kremówki 36 % + 1 łyżka cukru pudru
100 g czekolady, otartej na tarce, do oprószenia

Wyłożyć jedną wartwę herbatników na to kajmak, kolejna warstwa ciastek i wtedy robimy budyń:
2 szklanki mleka zagotować z masłem i cukrami
Tą szklankę mleka co nam została zmiksować z jajami i mąkami, dodać do tego gotującego i mieszamy, mieszamy, aż zgęstnieje. (Nie przejmujcie się, jak zrobią się Wam kluchy, można to zmiksować potem)
Ten gorący budyń lejemy na herbatniki, wywalamy ostatnią warstwę herbatników na niego ubijamy kremówkę z cukrem pudrem--> na herbatniki, a na to zetrzeć na tarce czekoladę. Do lodówki i gotowe

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ooo właśnie dostałam sygnał z brzucha : mamuśka ty już do łóżka
nie było to wiadomo kopnięcie, ale takie fajne szturchnięcie aahh fajowo
Zazdraszczam
Cytat:
Ja kupiałam sobie ostatnio w C&A jeansy, były na wyprzedaży 99zł, rozmiar s super na mnie leżal tylko za długie ale do tego już sie przyzyczaiłam, i teraz na podstawie tych spodni planuję zakup jeszcze dwóch par ale już używanych od dziewczyny z tablica.pl. Do tego mam u siebie taki fajny sklep i maja materiałowe czarne iszare ciążówki za 70 zł. Przydałaby mi się jeszcze jakaś spódnica ale wszystko za długie i boje się że jak obetnę to straci fason [COLOR="Silver"]
Ja tam wierzę, że wyczaję jakieś w lumpie a i tak najwięcej chodzę w legginsach. Z moim 158cm też praktycznie wszystkie spodnie za długie, w smyku powinnam się pewnie ubierać, to byłoby ok Ale skracam sobie zawsze, a fason się nie psuje, bo zawsze można zwęzić, czy coś

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam z rana
Dziwi mi ta kwestia owłosienia na brzuchu, bo ja popatrzyłam na swój i jest gładziutki tylko takie nieliczne włoski jasne jak zwykłe. To może temu, że jestem blondynką i to u mnie tak nie widać.
Też jestem blondynka, na nogach nie muszę się w ogóle golić, bo nic tam nie widać. Ale na brzuchu mam tego grubasa czarnego No ale w sumie, skoro łoniaki są ciemne to i tam może rosnąć ciemny, ehhh
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:29   #3067
suzi31
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Dziś jestem zdechnięta, bo wczoraj tak głowa mnie bolała, że jeszcze o 3 w nocy musiałam wstawać po tabletkę
Cytat:
Ja też kupiłam jedne na targu i w sumie 20 zł różnicy w stosunku do C&A ale wyglądam w nich o wiele gorzej, nawet mój tż stwierdził że lepiej było dołożyć 2 dychy i kupić jeszcze jedne w sklepie.
2 dyszki dołożyć to pewnie, tylko że w mamowych sklepach dżinsy kosztują ok. 160 zł, a za te z targu dałam 70 i też są ok

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Dziewczyny jako, że jestem sucha jak pieprz kupiłam wczoraj oliwkę (chociaż nie cierpię). Stwierdziłam, że tyyyle balsamów jest od 4 mc więc na start zastosuję oliwkę w żelu. Jak tylko wyszłam z pod prysznica naoliwkowałam się, ale nie wiem czy nie za dużo, bo cholerstwo nie chciało mi się wsiąknąć i tak latałam na golasa nie wiadomo ile, aż się wkurzyłam narzuciłam co nieco i poszłam spać. Dziewczyny czy ja coś źle robię ?
ja aktualnie używam balsamów, ale jak używałam oliwki w żelu to nakładałam na mokrą skórę, potem wycierałam się ręcznikiem, skóra była ładnie nawilżona i nic się nie lepiło.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:46   #3068
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iza1982 Pokaż wiadomość
djerba
apropo coreczki to sliczna jest bo domyslam,ze Jej zdjecie umiescilas w swoim profilu no i widze,ze nie jestem sama z tym zainteresowaniem o DZIDZI

lady whisper
ach te Michaly
a dziękuję

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Wiecie co kupuje ciuszki ale najmniejsze maja 68cm, ze dwa bodziaki 56cm, nie za duże kupuje może też coś w mniejszym rozmiarze??
Dobranoc
za duże...kup przede wszystkim 56 i 62.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Kooochana

Hehe ja za to go uwielbiam! Mogę oglądać każdy film z nim

Dziewczyny jako, że jestem sucha jak pieprz kupiłam wczoraj oliwkę (chociaż nie cierpię). Stwierdziłam, że tyyyle balsamów jest od 4 mc więc na start zastosuję oliwkę w żelu. Jak tylko wyszłam z pod prysznica naoliwkowałam się, ale nie wiem czy nie za dużo, bo cholerstwo nie chciało mi się wsiąknąć i tak latałam na golasa nie wiadomo ile, aż się wkurzyłam narzuciłam co nieco i poszłam spać. Dziewczyny czy ja coś źle robię ?

A tak po za tym to wkurzyłam się wczoraj bo TŻ oświadczył mi, że nie pojedziemy za 2 tyg do rodziców, bo musi wyjechać w delegacje do Krakowa. Pomijam fakt, że non stop siedzę sama bo on ma wyjazdy służbowe A tak chciałam jechać do rodziców aby już im powiedzieć o ciąży przy okazji wesela nie chciałam (moja mama od nadmiaru wrażeń mogłaby przypłacić to zawałem) a potem podróż poślubna i teraz te jego wyjazdy co i rusz
dlatego ja nie lubię oliwek, bo to cholerstwo długo się wchłania.
wolę jakiś lekki balsamik

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane
wyspałam się ale niestety ból nie minął

kurcze pogoda piękna, dziecko moje w domu, myślałam dziś o zoo a tu dupa

najgorsze to,że syn za pare dni wyjeżdza na obóz i chciałam z nim spędzić jak najwięcej czasu buuuu

ściskam Was moje serduszka
Stary 2012-07-24, 09:49   #3069
szklanka19
Zadomowienie

Cześć

Sylwietta to bardzo nieładnie z Twojej strony narobić mi smaka na konserwę :P i chrupiąca świeża bułeczka do tego, ahhhh a gdyby jeszcze doszedł dobrze ukiszony ogórek to jestem w niebie

Marsi a kiedy masz wizytę teraz? Współczuję, że ten mięśniak głupi znowu się odzywa

Ja jak byłam młoda, jeszcze w gimnazjum to jak wariatka pochłaniałam wszelkie horrory książkowe. Ubóstwiałam Mastertona. A potem mi przeszło i teraz ani nie mogę oglądać, ani czytać bo się boję wszystkiego

I w nocy już drugi raz czułam łaskotliwą rybkę wiem, że to wcześnie, ale ja jestem chuda i mam opanowane "odgłosy" ze swojego brzucha i to nie mogło być nic innego
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:25   #3070
e_vel
Wtajemniczenie

Hej tylko się witam, bo nie mam weny jakoś do pisania,

kręgosłup mnie coś pobolewa, mam nadzieję że to chwilowe tylko
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:26   #3071
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szklanka19, ja też tak mam - dobrze napisałaś, że to łaskotliwa rybka, ja to też porównywałam do motylka, który usiadł na ściance brzucha. To nie może być nic innego, jak maleństwo, bo ja nigdy, przenigdy czegoś takiego nie czułam! Na razie niestety tylko 2 razy, ale czekam na więcej.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:27   #3072
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Haha, zrobiłam ten śmieszny test co Delicjanka dała na początku, wyszło mi na 63% dziołcha. Ale i tak czuje chłopa Zobaczymy, lece na te prenatalne teraz do ginki, czymajcie kciuki

Marsi Trzymaj się Mam nadzieję, że jak wrócę, to przeczytam tu, że już się dobrze czujesz

Kurcze, ciekawe, czy już Gina pozna płeć
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:43   #3073
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Haha, zrobiłam ten śmieszny test co Delicjanka dała na początku, wyszło mi na 63% dziołcha. Ale i tak czuje chłopa Zobaczymy, lece na te prenatalne teraz do ginki, czymajcie kciuki

Marsi Trzymaj się Mam nadzieję, że jak wrócę, to przeczytam tu, że już się dobrze czujesz

trzymam kciuki, napisz co i jak może kolejna płeć zostanie odkryta
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:09   #3074
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość

aż go też zrobiłam - 70 % dziewczynka
ahhh ależ by było cudownie
Stary 2012-07-24, 11:31   #3075
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mozna, byle bylo pasteryzowane

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

A to jest napisane na mleku że jest pasteryzowane?? sory za pytanie ale nigdy specjalnie mnie to nie interesowało, kupowałam po prostu mleko w kartonie przeważnie łaciate i piłam....

Witam Was z rana kobietki Jak Wasze samopoczucia??? Mnie coś z rana pobolewał brzuch ogólnie ostatnio jakieś mam dziwaczne objawy...
Wróciliśmy już z Tż na stare śmieci....i po dwu tygodniowej nieobecności jakoś tak mi tu dziwnie jeszcze on poszedł do pracy no i zostałam sama....
Stary 2012-07-24, 11:34   #3076
marsi11
Zakorzenienie

mam pytanie do dziewczyn co mają L4- po ilu dniach zus przesłał Wam kase, bo wiem że ma na to 30 dni ale pytanko, czy ktoś dostał wcześniej?

mój TZ kupił mi dziś twarógt wędzony, pierwszy raz jadłam mówię Wam pyyycha
Stary 2012-07-24, 11:47   #3077
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn co mają L4- po ilu dniach zus przesłał Wam kase, bo wiem że ma na to 30 dni ale pytanko, czy ktoś dostał wcześniej?

ja mam ale dopiero teraz pierwszy raz zus będzie mi płacił, ale jak to 30 dni??? jeśli to będzie wynagrodzenie za czerwiec które zawsze dostawałam przed 29tym to zus nie musi też sie do tego dostosować??
Stary 2012-07-24, 11:51   #3078
eff8
Zakorzenienie

jejku dziewczyny jak mnie naszlo na budyn az teraz go wsuwam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:56   #3079
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Heheh ja właśnie zjadłam śniadanko, jogurt naturalny z rogalikiem z jabłuszkiem mniam

A o 17 lece na spotkanie z koleżankami kurde taka ładna pogoda... mój TŻ ma za tydzień urlop więc kochane nie zdziwcie się jak będzie padać haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:00   #3080
sylwietta1988
Zakorzenienie

co to za tescik? tez bym się pobawiła w zgadywanki

a mnie chyba przeziębienie robiera
zaaplikowałam sobie wlasnie gorące mleko z miodem i cytryną, bo katar i ogólne osłabienie nie pozwalają pozostac obojętną wobec ich obecnosci
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:09   #3081
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

marsi ja dostałam od razu, 5g0, nawet wcześniej niż zwykle, bo niby w pracy mamy termin do 5go, ale zawsze mają poślizg 3 dni co najmniej, a tu niespodzianka
zobaczymy jeszcze za ten miesiąc.

Witam się z wami dzisiaj muszę zjeść śniadanie, bo oczywiście pierwsze, co robię po wstaniu to łazienka a potem od razu was odwiedzam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:15   #3082
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
A mnie o dziwo naszło wczoraj na taki prawdziwy sok, wiec poszłam do CH gdzie robią świeżo wyciskane soki i kupiłam pomarańczowo-grejfrutowy (1,5 pomarańczy i 1 grejfrut, z miąższem). Wypiłam ze smakiem, ale jednak później mnie zmuliło, więc jednak z sokami muszę jeszcze poczekać.

Instagram

Stary 2012-07-24, 12:16   #3083
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja mam ale dopiero teraz pierwszy raz zus będzie mi płacił, ale jak to 30 dni??? jeśli to będzie wynagrodzenie za czerwiec które zawsze dostawałam przed 29tym to zus nie musi też sie do tego dostosować??
za pierwsze 33 dni zwolnienia płąci ci zakład pracy (chyba że jest ponad 20 pracowników, to wtedy cały czas płąci), a dopiero potem ZUS; i z tego co się orientuje, to oni nie patrzą na to, kiedy miałaś mieć wypłatę, tylko na to kiedy wpływają do nich twoje kolejne ZLA i od tego czasu sobie ileś tam dni liczą; nie wiem dokładnie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:16   #3084
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
tak może być, bo to się liczby 30 dni od daty złożenia wniosku przez Twojego pracodawce
i mi pisałi ( bo jaj mam centrale w innym miescie),ze raczej w lipcu nie dostanę zawsze miałam wypłate tak do 26-go
cholernie się martwie bo mam kredyt hipoteczny i w umowie mam tak,że jak mi nie wpłynie w jakimś tam terminie to bank ma prawo podnieść mi marże
nic tylko się pochlastać
Stary 2012-07-24, 12:36   #3085
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
za pierwsze 33 dni zwolnienia płąci ci zakład pracy (chyba że jest ponad 20 pracowników, to wtedy cały czas płąci), a dopiero potem ZUS; i z tego co się orientuje, to oni nie patrzą na to, kiedy miałaś mieć wypłatę, tylko na to kiedy wpływają do nich twoje kolejne ZLA i od tego czasu sobie ileś tam dni liczą; nie wiem dokładnie
Już jedną płacił mi pracodawca, teraz już ZUS.
Kurcze ale to chyba powinno byc wiadomo kiedy sie dostanie....

Cytat:
tak może być, bo to się liczby 30 dni od daty złożenia wniosku przez Twojego pracodawce
i mi pisałi ( bo jaj mam centrale w innym miescie),ze raczej w lipcu nie dostanę zawsze miałam wypłate tak do 26-go
cholernie się martwie bo mam kredyt hipoteczny i w umowie mam tak,że jak mi nie wpłynie w jakimś tam terminie to bank ma prawo podnieść mi marże
nic tylko się pochlastać
Hm.. może złozyli już wniosek w poprzednim miesiącu jak jeszcze oni mnie opłacali?

Marsi współczuję, oczywiście Zusu to na pewno nie obchodzi, ale jak Ty bys sie spoznila to kara:/

Ale kto Ci to napisał że nie dostaniesz???

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-07-24 o 12:37
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:43   #3086
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Już jedną płacił mi pracodawca, teraz już ZUS.
Kurcze ale to chyba powinno byc wiadomo kiedy sie dostanie....

Hm.. może złozyli już wniosek w poprzednim miesiącu jak jeszcze oni mnie opłacali?

Marsi współczuję, oczywiście Zusu to na pewno nie obchodzi, ale jak Ty bys sie spoznila to kara:/

oni wypłacają za każde złożone zwolnienie lekarskie, więc jak np. o miesiąc donosisz do pracodawcy nowe zwolnienie, to on to niekoneicznie musi od razu do zusu wysłać, więc przez takie coś też wypłata się może opóźnić;

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:43   #3087
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

moja księgowa, bo jej siostra jest w ciąży- ten sam zus i ona dostała dużo później
no nic najwyżej jakieś podanie napisze- ale wiecie co jest najśmieszniejsze, dzwonię do nich by zapytać o adres e-mail - na co mi pani odpowiada- nie mamy maila
dobre- tym bardziej,że wymienili systemy na najdroższe w historii PL
Stary 2012-07-24, 12:45   #3088
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Ja też się pokusiłam o zrobienie tego testu opartego na mądrościach ludowych Wyszło mi, że na 61% będzie dziewczynka a na 39% chłopak. Zobaczymy na ile to się sprawdzi. Jutro mam wizytę, może już jutro się dowiem, Fajnie by było, bo akurat jutro idziemy razem, bo mąż wziął dzień urlopu, dla niego to debiut, także miło byłoby się dowiedzieć we dwójkę,

Już nie mogę się doczekać jutra.

Ja na obiad zrobiłam zupę pomidorową, którą już pochłonęłam
A będę jeszcze tworzyć gulasz z kaszą jęczmienną i do tego surówka z marchwi.
Stary 2012-07-24, 12:54   #3089
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Ja na obiad zrobiłam zupę pomidorową, którą już pochłonęłam
A będę jeszcze tworzyć gulasz z kaszą jęczmienną i do tego surówka z marchwi.
kocham kasze
wczoraj miałam krupnik

a dziś jakoś z apetytem słabo, czuję za to jam maluszek się wierci

tz pojechal w delegacje i mi smutno, nie bede dzis gotowac wezme synunia moze na pizze albo pierogi do knajpy
musze odpoczywac i nie chce mi sie z siatami dzis latac
Stary 2012-07-24, 12:57   #3090
bokeh
Zakorzenienie

A ja chyba zrobie ogórkową.....marze o niej od dawna

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości