Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 20:05   #4081
magdaammm
Raczkowanie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
trzeci , do trzech razy sztuka
no to juz nie ma wyjscia toz to musi wyjsc za trzecim razem
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:29   #4082
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Witajcie.
U mnie niestety w tym cyklu nie udało się - w sobotę dostałam okres :/
Ale pocieszam się faktem, że niedługo jedziemy na wakacje, może coś zmajstrujemy
Poza tym, miałam pełno roboty w weekend i przez najbliższe dni pewnie też będzie podobnie, więc zaraz nadrobię zaległości z tym co u Was i będę podczytywać Was co jakiś czas
Trzymajcie się
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:47   #4083
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Zrób test rano i spójrz po 15 minutach pod swiatło. po 5 minutach nie koniecznie bedzie. Ja tak miałam w pierwszej ciąży że tez myślałam że nie wazny, a pamiętaj jaśniutka kreseczka to ciąza Mówie Ci zrób jutro rano test i poczekaj 15 minut! I pod okno daj tak żebyś zobaczyła tą drugą kreske która jestem pewna ze jest
Robiłam testy jakieś hmm 100 razy? I pozniej je wszystkie wyciaglam z szawki-nigdy nie było nawet cienia czy po godzinie czy po dniu całym. Dlatego TEST TEST TEST !!

To niech Ci będą po drodze bo są świetne! 2 za 17,99 aż sie zastanawiam czy nie isć po nastepne tylko większe. Bo kupiłam rozmiar S czyli taki jak mam teraz i do 3-4 mies starczy ale później to juz napewno nie
Także jakby co kup sobie o rozmiar większy niż teraz nosisz
U mnie była delikatna właśnie kreska dopiero po dłuższym czasie zrobiła się mocniejsza

Mówisz że fajne to może się jeszcze załapię na nie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Witam kochane po weekendzie
Dopiero się ogarnęłam troszki
Trzymam kciuki za Was dziewczynki do których @ jeszcze nie przyszła i będę dalje ją odganiać skutecznie
Kwitka powróciłaś do nas teśkniłam wiesz
Do mnie @ ma nie przyjść 28 lipca więc proszę ją skutecznie odganiać
Byłam dziś na rozmowie o pracę mają dzwonić pod koniec tygodnia bez względu czy się dostanę czy nie także dodatkowe kciuki mi potrzebne
A testuje ktoś wcześniej ode mnie lub razem ze mną
życzę miłego popołudnia kochane i jeszcze zajrzę do Was
kciuki z a bejbika oby się udało
A @ wyganiamy

Cytat:

Ja dziś pojezdziłam z mamą po zakupach i nakupiłam pół auta sprzętów domowych jak miotły, mopy, miski, łyzki itd itd
Tylko najgorsze jest to ze przy mamie musze wszystko nosic (jak to córka) bo ona nic nie wie wiec szurałam koszykiem po podłodze he
Nie powiedziałaś jeszcze, u mnie już bliscy wiedzą.
A po za tym to Ty moja droga powinnaś uważać teraz na siebie a nie zakupy dźwigać

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
No! to teraz ja jeszcze dochodzę do grona czekających ale nie na @ oczywiscie. wczoraj było przytulanko, a dzis lub jutro owu pewnie moze nie do końca trafione w 10, ale mam nadzieje, ze jednak cos tam sie zadzieje tż juz wybył w trase także nie ma innej mozliwości

CZEKAMY CZEKAMY!
kciuki oby się udało
Stary 2012-07-24, 07:23   #4084
Szejda
Rozeznanie

Hejka
Do mnie dzisiaj zawitała @ Dziaisj rano obudziałam się z bólem brzucha i juz wiedziałam co to oznacza. Bardzo się cieszę z tego powodu, co nie zmienia faktu, że i tak czeka mnie wizyta u gina jak się @ skończy, mam zamiar zbadać moje hormony. Ten cykl wyniósł u mnie 36 dni ale mam nadzieję, że kolejny będzie szczęśliwszy
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 07:46   #4085
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Hejka
Do mnie dzisiaj zawitała @ Dziaisj rano obudziałam się z bólem brzucha i juz wiedziałam co to oznacza. Bardzo się cieszę z tego powodu, co nie zmienia faktu, że i tak czeka mnie wizyta u gina jak się @ skończy, mam zamiar zbadać moje hormony. Ten cykl wyniósł u mnie 36 dni ale mam nadzieję, że kolejny będzie szczęśliwszy
No pewnie że tak a powiedz zawsze masz takie długie cykle czy tylko ten taki był
Ja już wstałam i od rana latam po mieszkaniu jakoś tak bez celu spać tym razem nie mogę
A dziś u nas znowu piękny słoneczny dzionek i Wam kochane życze słoneczka przez cały dzień
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 07:50   #4086
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
No pewnie że tak a powiedz zawsze masz takie długie cykle czy tylko ten taki był
Ja już wstałam i od rana latam po mieszkaniu jakoś tak bez celu spać tym razem nie mogę
A dziś u nas znowu piękny słoneczny dzionek i Wam kochane życze słoneczka przez cały dzień
No właśnie teraz mi się tak przytrafiło, że tak mię wydłużył. Zawsze miałam cykle 28-29- dniowe, dlatego tak się martwiłam, bo u mnie to nie jest normalne.
Stary 2012-07-24, 08:00   #4087
Luna0
Zakorzenienie

Cześć piękne
Dziś ide szukać dywaników do łazienki
Na szczescie do zadnego lekarza sie nie wybieram bo juz mam dość..

Cytat:
Lunao jeszcze nic nie powiedzieliście? podziwiam! ja choć powiedzialam sobie, ze nastepną ciążą pochwale sie dopiero ok 3 miesiąca to wiem, ze nie wytrzymam a to wy juz mieszkacie sami? mozliwe, ze wspominalaś, a ja cos przeoczyłam jak sie czujesz w ogole? jakies objawy doszly?

Dzastin mi w ciazy od samego początku doskwierało takie kłucie jajników(takie cmiące),poza tym zaparcia i bół w podbrzuszu. Moze cos w tym jest.. i ja trzymam kciuki!

No! to teraz ja jeszcze dochodzę do grona czekającychale nie na @ oczywiscie. wczoraj było przytulanko, a dzis lub jutro owu pewnie moze nie do końca trafione w 10, ale mam nadzieje, ze jednak cos tam sie zadzieje tż juz wybył w trase także nie ma innej mozliwości

Domciatko ty tam nie wykoncz tylko tego swojego połówka

a tak w ogóle to podobno za częste przytulanie w tych dniach tez nie bardzo jest pomocne

CZEKAMY CZEKAMY!
W tamtej rodzinie powiedziałam dopiero w 8tc a w tej powiem jak wroce z Anglii, bo akurat przyjedzie mój tata z zagranicy i ja będę już po wizycie na ktorej mam nadzieje zobacze serduszko
Wiesz po tym jak cieszyli się ostatnim razem, boje się. Nie chce ich zawieść, a do konca nie wierze ze to wszystko się uda. Nie umiem sięgnąć wyobraźnią do 5 mies, dla mnie ciąża konczy się na 3 a dalej nie ma nic. Pewnie dlatego że tylko takiej ciąży doświadczyłam, smutne ale prawdziwe-zreszta sama wiesz najlepiej
A objawy nic a nic!
Trzymam kciuki żeby się powiodło! Bo wiem jak czekałaś na samą decyzje, więc teraz pewnie masz nadzieje że uda się za 1cs, i uda tak jak mi!
A takie objawy jak zaparcia, kłucia w jajniku i ból w podbrzuszu to oczywiscie mam, ale to takie standardowe

Dzastin Mam dla Ciebie taki teścik skoro Cie pobolewa w podbrzuszu to zacznij jesc 3x1 dziennie magnezu, mi w ciąży zawsze wtedy to pobolewanie przechodzi Jak masz ochote to sprobuj, bo mnie od rana cos pobolewa zaraz wezme magnez i przejdzie jak zawsze, to samo bylo w tamtej ciąży

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
tez tak mam.
Czy mozliwe ze owu byla, ale nie widzialam tego gluta, tzn nie robie pomiaru temp, przewaznie obserwowalam owu o sluzie, bo nie mialam potrzeby inaczej
Oczywiście, że możliwe. Ja tego śluzu w życiu nie widziałam, a dni płodne to raczej po dniu cyklu i bolu jajnikach rozpoznawałam, nigdy nie po śluzie bo nigdy nie zauwazylam żeby był przeźroczysty raczej biały normalny a dwa razy zaszłam w 1cs, z czego drugi raz to wpadka i niby uwazalismy

Cytat:
trzymam kciuki kobitko bo cos tu pachnie mamusią

omm wlasnie wyszlam z lazienki, zauwazylam sluz owulacyjny i kłucie jajnika, takze mam nadzieje pozostaje czekac przepraszam was za takie szczegóły, ale tyle czekałam na to, zeby połówek powiedzial te magiczne słoowa, ze az mi motyle w brzuchu latają może jakis cud sie zdarzy i znów sie uda w 1 cs mmm
Po to tu jestesmy zeby sobie takie rzeczy pisac
Trzyma kciuki !! i wysyłam fluidy

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
CZEŚĆ DZIEWCZYNKIGratulacje dla wszystkich zafasolkowanych

A u mnie dziś 4 dc , po tym wymrożeniu dziadostwa, super okres w terminie przyszedł, zero plamień, mniej bólu niż zwykle 11 dc idę na kontrolę połączoną z monitoringiem ( 2w1 Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ( bo ostatnio byłam na tzw. zasypce, i lekarka mi powiedziała,że się goi na mnie jak na psie i zaczniemy starania Bo już się nie mogę doczekać, cały miesiąc jestem do tyłu: Czas nadrabiać, mój TŻ nie może już się doczekać końca celibatu
Fajnie że wszystko jest ok, i tak jak ma być Nadrabiaj z TŻ ile wlezie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
U mnie była delikatna właśnie kreska dopiero po dłuższym czasie zrobiła się mocniejsza

Nie powiedziałaś jeszcze, u mnie już bliscy wiedzą.
A po za tym to Ty moja droga powinnaś uważać teraz na siebie a nie zakupy dźwigać
Widzisz po tym wszystkim co mnie spotkało cały czas mowilam sobie "ale jestem madra ze nikomu oprocz rodziny nie powiedziałam", moje miasto jest małe i takie wiesci sie rozchodzą, a wiadomo że są ludzie zawistni. Dlatego wole tego uniknąć i jak będzie wszystko dobrze to w II trym bede się chwalić A rodzinie powiem za 2 tyg

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:46   #4088
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

A ja miałam iść jutro do gina ale spojrzałam na godziny przyjęć i ani jutro ani środa mi nie pasuje.. bo w tych godzinach co ona przyjmuje jestem w pracy...
Nie wiem czy czekać na @ i jak nie przyjdzie to iść za tydzień w wtorek do gina, tylko ja tak długo już nie wytrzymam bo strasznie mnie to zaczyna denerwować i stresować... czy też iść prywatnie gdzieś...
Nie wiem sama już...
Idź dziewczyno prywatnie, bo się wykończysz. Przynajmniej będziesz wiedziała dlaczego tak Ci się przesunął. Choć ja nadal twierdzę, że jesteś w ciąży i już

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A ja nie ... i martwię się. Bo luteinę brałam do środy, więc powinno być ok i już powinna być @.
A tu dziś białe gluty zamiast @.
Być może mój organizm się dłużej lutka pozbywa albo co ...
W ciąży na pewno nie jestem, bo nie miałam owu.
Jeśli u Ciebie też owu nie było to cykl może się przedłużyć, ale ja myślałam, że tego uniknę dzięki luteinie
Taaa, skąd ja to znam. Też tak myślałam i jestem w ciąży, nie? Mi tak endo na wkręcała z tą prolaktyną, że też myślałam, że bez tabletek to nie zajdę. Czekałam na @ , żeby zacząć je brać i się nie doczekałam. Także nie mów, że nie było owu. Albo mów, ja się chyba wtedy odblokowałam, odpuściłam myślenie i się udało. Czego Tobie też Maru życzę.

Cytat:
Witam kochane po weekendzie
Dopiero się ogarnęłam troszki
Trzymam kciuki za Was dziewczynki do których @ jeszcze nie przyszła i będę dalje ją odganiać skutecznie
Kwitka powróciłaś do nas teśkniłam wiesz
Do mnie @ ma nie przyjść 28 lipca więc proszę ją skutecznie odganiać
Byłam dziś na rozmowie o pracę mają dzwonić pod koniec tygodnia bez względu czy się dostanę czy nie także dodatkowe kciuki mi potrzebne
A testuje ktoś wcześniej ode mnie lub razem ze mną
życzę miłego popołudnia kochane i jeszcze zajrzę do Was

To 3mamy kciuki żeby nie przyszła i żeby dzwonili z dobrą nowiną w sprawie pracy.

Cytat:
Hejka
też tak myślę, zbadaj hormony. A potem do dzieła.
Piękny dziś dzionek i wczoraj było ładnie. Dobrze, że lato wróciło.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:11   #4089
Szejda
Rozeznanie

Isia mam pytanko?
Wiem, że piłaś zioła o.Sroki, myślisz, że mogę je teraz zacząć pić, czy najpierw zbadać hormony? I jeszcze jedno, czy te zioła pijemy do owulacji czy przez cały cykl?
Stary 2012-07-24, 09:47   #4090
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Hejka
A ja ciągle czekam i nic się nie zapowiada wczoraj niby pobolał brzuch odrobinę i nic.
Dziwne to ... gdybym lutka nie brała to luz, ale brałam!

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Taaa, skąd ja to znam. Też tak myślałam i jestem w ciąży, nie? Mi tak endo na wkręcała z tą prolaktyną, że też myślałam, że bez tabletek to nie zajdę. Czekałam na @ , żeby zacząć je brać i się nie doczekałam. Także nie mów, że nie było owu. Albo mów, ja się chyba wtedy odblokowałam, odpuściłam myślenie i się udało. Czego Tobie też Maru życzę.
Isiu, USG nie kłamie nie było jajek, no i też nie było śluzu, nie było skoku tempki (mimo tego nawet, że brałam lutka). Tu akurat wątpliwości nie mam.
Stary 2012-07-24, 09:52   #4091
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
A ja ciągle czekam i nic się nie zapowiada wczoraj niby pobolał brzuch odrobinę i nic.

Isiu, USG nie kłamie nie było jajek, no i też nie było śluzu, nie było skoku tempki (mimo tego nawet, że brałam lutka). Tu akurat wątpliwości nie mam.
Skoro jesteś pewna, że owu nie było to trzymam kciuki, żeby @ przyszła jak najszybciej i żebyś mogła zacząć staranka na całego.
Wiem jak się teraz czujesz, przechodziałm przez to samo
Ciekawe jak u Dzastin wygląda sytuacja
Stary 2012-07-24, 11:10   #4092
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

witam!
mnie bola piersi, brzuch jakby miala przyjsc za chwile@
z reszta snilo mi sie ze dostalam okres;(

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:28   #4093
Mokka_83
Wtajemniczenie

witajcie Kochane
Zaglądam do Was tylko na chwilkę, bo jestem u rodziców na wsi a tu z łączem tak średnio. Poza tym, ciągle siedzimy na dworze, bo pogoda jest cudowna Troszkę się opaliłam i planuję jeszcze tę pogodę wykorzysta W czwartek wracamy do wrocka, a w piątek na 11.20 mam pierwszą wizytę u gin w ciąży. Strasznie się stresuję czy u naszej Fasolinki wszystko ok... Potem na weekend jedziemy ze znajomymi do gospodarstwa agroturystycznego, bo znajoma wyprawia tam imieniny. Mam nadzieję, że pojedziemy tam w dobrych nastrojach i będziemy mogli im obwieścic radosną nowinę, bo oni jeszcze nie wiedzą. Całuję Was mocno i w niedzielę wrócę do Was na dobre. Buziaki
Stary 2012-07-24, 11:36   #4094
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
witajcie Kochane
Zaglądam do Was tylko na chwilkę, bo jestem u rodziców na wsi a tu z łączem tak średnio. Poza tym, ciągle siedzimy na dworze, bo pogoda jest cudowna Troszkę się opaliłam i planuję jeszcze tę pogodę wykorzysta W czwartek wracamy do wrocka, a w piątek na 11.20 mam pierwszą wizytę u gin w ciąży. Strasznie się stresuję czy u naszej Fasolinki wszystko ok... Potem na weekend jedziemy ze znajomymi do gospodarstwa agroturystycznego, bo znajoma wyprawia tam imieniny. Mam nadzieję, że pojedziemy tam w dobrych nastrojach i będziemy mogli im obwieścic radosną nowinę, bo oni jeszcze nie wiedzą. Całuję Was mocno i w niedzielę wrócę do Was na dobre. Buziaki
Mokka wypoczywaj ile się da, ciesz się ciąża i zdawaj nam relacje jak fasolka się rozwija. W piątek trzymam kciuki
Stary 2012-07-24, 11:42   #4095
dedra
Zadomowienie

Cześć dziewczynki!
Szejda, trzymam kciuki za kolejny cykl!
Mokka, wypoczywajcie, korzystaj z pogody i dbaj o fasolkę
Kathe, może @ jednak nie przyjdzie.
Marudex, a może zatestuj. Różne cuda się na świecie dzieją. Może faktycznie owu była, ale niezauważona.

U mnie nic nowego, 3 cykl w toku. Na owu jeszcze muszę poczekać.
Pogoda za to coraz piękniejsza. Jak ja lubię jak jest ciepło!
Nie mogę się doczekać urlopu, a jeszcze prawie miesiąc pracy przede mną. No nic, trzeba się uzbroić w cierpliwość.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:52   #4096
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Witam

My z TŻem zaczęliśmy pierwszy cykl staranek
Postanowiliśmy, że odstawiamy zabezpieczenia i czekamy

Jedyne co mnie martwi, to to, że odkąd w zeszłym roku odstawiłam tabletki nie czuję takich mega morkych dni jakie miałam przed nimi w płodnym okresie Może coś mokro jest, ale nie tak bardzoooo. No i to mnie troszkę martwi

Poza tym jestem mega optymistycznie nastawiona
witaj to podobnie jak u nas.. odstawilismy zabezpieczanie, tyle ze nie zdecydowalismy czy juz...czy jeszcze chwilka... zdajemy sie na los poki co

ciekawa jestem co tam u Dzastin....

no i witam reszte ;P
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:26   #4097
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

A takie objawy jak zaparcia, kłucia w jajniku i ból w podbrzuszu to oczywiscie mam, ale to takie standardowe

Widzisz po tym wszystkim co mnie spotkało cały czas mowilam sobie "ale jestem madra ze nikomu oprocz rodziny nie powiedziałam", moje miasto jest małe i takie wiesci sie rozchodzą, a wiadomo że są ludzie zawistni. Dlatego wole tego uniknąć i jak będzie wszystko dobrze to w II trym bede się chwalić A rodzinie powiem za 2 tyg
Z jednej strony po tym co przeszłaś to racja może nie ma się co spieszyć. A to że plotki się szybko rozchodzą dobrze rozumiem u mnie jest tak samo dlatego mam nadzieję że jak na razie po za mój dom to nie wyjdzie

A propos zaparć też mi doskwierają, jak można im zaradzić jeśli się da w ogóle?

Cytat:
witajcie Kochane
Na pewno jest wszystko dobrze i czekamy na relację z wizyty

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
witaj to podobnie jak u nas.. odstawilismy zabezpieczanie, tyle ze nie zdecydowalismy czy juz...czy jeszcze chwilka... zdajemy sie na los poki co

no i witam reszte ;P
No u nas tak właśnie było, odstawiliśmy zabezpieczenia i nawet nie specjalnie pilnowałam kiedy ma się to zdarzyć, zdałam się na los który poszczęścił
Dlatego na pewno i wam się uda
Stary 2012-07-24, 12:59   #4098
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka
Zjednej strony Ci zazdroszczę... ja też chce już @!!!

Cytat:
witajcie Kochane
Czekamy na Ciebie, tymczasem wypoczywaj kochana

Hej dziewuszki

U mnie tyle że @ nadal nie ma ale dzisiaj mnie strasznie kłują jajniki a zarazem bolą.. może to jakiś znak że zaraz nadejdzie... ale mnie to do tej pory zawodziło...
Tak czy siak zapisałam się prywatnie do ginki na jutro na 18:45... więc jeżeli @ do tego czasu przyjdzie to nie pójdę i spokojnie pójdę jak @ mi się skończy na cytologię itd,a jak nie przyjdzie to pójdę i zobaczymy co jest grane więc 3mać kciuki żeby wszystko bylo ok

Dziś pierwszy dzień po urlopie w pracy nie było źle... ale mam teraz kupe spraw na głowie, muszę iść za niedługo do ubezpieczalni wypowiedziec OC żeby nie zrobić takiej kuchy jak w zeszłym roku

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:53   #4099
magbes
Zadomowienie

Cytat:

moja szwagierka chwalila sobie sok ze swiezych buraczkow co swojha droga moge potwierdzic bo ostatnio probowalam

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

U mnie tyle że @ nadal nie ma ale dzisiaj mnie strasznie kłują jajniki a zarazem bolą.. może to jakiś znak że zaraz nadejdzie... ale mnie to do tej pory zawodziło...
Tak czy siak zapisałam się prywatnie do ginki na jutro na 18:45... więc jeżeli @ do tego czasu przyjdzie to nie pójdę i spokojnie pójdę jak @ mi się skończy na cytologię itd,a jak nie przyjdzie to pójdę i zobaczymy co jest grane więc 3mać kciuki żeby wszystko bylo ok

Dziś pierwszy dzień po urlopie w pracy nie było źle... ale mam teraz kupe spraw na głowie, muszę iść za niedługo do ubezpieczalni wypowiedziec OC żeby nie zrobić takiej kuchy jak w zeszłym roku
idz idz, sprawdzisz co sie dzieje moze mały kropek bedzie
i dawaj nam znac
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 16:16   #4100
bazile
Zadomowienie

Cytat:

ja przed ciaza czasem mialam okresy,ze meczyly mnie po 2-3 dni i obawialam sie ze w czasie ciazy bedzie z tym problem. I jest,ale na szczescie malutki,jak dotad(a jestem w 5 m-cu) zdarzylo mi sie chyba 3 razy,ze 2 dni mnie trzymalo.Kolezanka powiedziala mi,ze jak byla w ciazy to tez ja meczylo i zaczela jesc jablka i przeszlo jej i dlatego byc moze u mnie nie jest tak zle,bo nie ma dnia zebym nie zjadla jablka,czasem nawet 2.wiec moze sprobuj

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:

wiesz czasem i lekarze i sprzet nie dojrza pewnych rzeczy.Mi tez niby wyszlo ze nie mialam owu,a jak sie potem okazalo poprostu byla pozniej i to wlasnie wtedy, jak mi lekarz powiedzial, ze wyniki nie sa dobre-okazalo sie,ze wlasnie ten cykl byl tym szczesliwym
takze kto wie
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:08   #4101
Luna0
Zakorzenienie

A ja się przed chwilą tak wku***łam na siostre że cała czerwona na twarzy jestem
Ale zaraz zjem jaki obiad i poczytam harrego pottera to pewnie się uspokoje

Cytat:

no i witam reszte ;P
My tez na luzie, ale starania na luzie a od tych dokładnie wymierzonych niczym się nie różnią. Starania to starania i dalej nie wiadomo które są naprawde bardziej skuteczne

Cytat:
moja szwagierka chwalila sobie sok ze swiezych buraczkow co swojha droga moge potwierdzic bo ostatnio probowalam
o bleeee, musialam pic jak miałam anemie i nigdy w zyciu

a jabłka jak najbardziej, bo nawet dzieciom się daje na zaparcia i zaraz idzie

Dzastin trzymam kciuki zeby było ok

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-07-24, 17:19   #4102
pszczoua
Zakorzenienie

Dziewczyny dzisiaj @ powinna przyjść ale jej nie ma Może po prostu się spóźni, ostatnio często mi się to zdarza. W każdym razie tempka ciągle wysoka, glutek jest więc jest nadzieja Jutro rano zatestuję - trzymać kciuki
Stary 2012-07-24, 17:30   #4103
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj @ powinna przyjść ale jej nie ma Może po prostu się spóźni, ostatnio często mi się to zdarza. W każdym razie tempka ciągle wysoka, glutek jest więc jest nadzieja Jutro rano zatestuję - trzymać kciuki
trzymamy trzymamy! jutro rano najbardziej! i odrazu pisz!

Bazile to juz 5 miesiac O.o łał. ale szybko leci..
Stary 2012-07-24, 18:30   #4104
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
3mamy, przed pracą jutro postaram się jeszcze zajrzeć mam nadzieje że będe Ci gratulować!!!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 19:00   #4105
teorema
Wtajemniczenie

Dzien dobry!
Czy mozna sie do was przylaczyc?
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 19:11   #4106
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
pytanie pewnie ze mozna witaamy i zapraszamy mysle, ze mniej wiecej juz nas poznalas, bo pewnie cos juz podczytalas wiec czekamy na jakies informacje o Tobie
Stary 2012-07-24, 19:25   #4107
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczaki, to trzymam kciuki i wchodze rano po dobre wiadomości

Cytat:
Dzien dobry!
Witaj opowiadaj jak tam u Ciebie

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-07-24, 19:27   #4108
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
pytanie pewnie ze mozna witaamy i zapraszamy mysle, ze mniej wiecej juz nas poznalas, bo pewnie cos juz podczytalas wiec czekamy na jakies informacje o Tobie
Dzięki!
Tak, troche podczytalam podoba mi sie u was

A jesli chodzi o mnie, to zajrzalam tutaj, bo od 2 miesiecy odstawilam wszelkie zabezpieczenia i jak chyba wszystkie tutaj, oczekuje dwoch kresek.
Niestety cale zycie mialam przekonanie, ze pewnie nie bede mogla miec dzieci - mialyscie tak? Albo ze bede miec problemy z zajsciem w ciaze.
Co sie troche sprawdzilo, bo niedawno sie dowiedzialam, ze prawdopodobnie mam endometrioze. Zawsze z niedowierzaniem sluchalam par, ktore mowily: a my to niedlugo sie bierzemy i za max 3 mies bedziemy w ciazy. Dla mnie osobiscie jest to chyba jeden z niewielu tematow, ktorych czlowiek nie moze zaplanowac.

A wracajac do mnie, to w sob/nd powinnam miec @, wiec bardzo na niego nie czekam jest 28dc i nic mnie nie boli, co jest dosyc dziwne jak na mnie, bo okresy i czas przed nim mam mordercze
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 19:35   #4109
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

idz idz, sprawdzisz co sie dzieje moze mały kropek bedzie
i dawaj nam znac
Oj nie wiem czy bym wypiła sok z buraczków lepiej bortwinkę sobie ugotować z młodych buraczków może coś nie coś pomoże

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
ja przed ciaza czasem mialam okresy,ze meczyly mnie po 2-3 dni i obawialam sie ze w czasie ciazy bedzie z tym problem. I jest,ale na szczescie malutki,jak dotad(a jestem w 5 m-cu) zdarzylo mi sie chyba 3 razy,ze 2 dni mnie trzymalo.Kolezanka powiedziala mi,ze jak byla w ciazy to tez ja meczylo i zaczela jesc jablka i przeszlo jej i dlatego byc moze u mnie nie jest tak zle,bo nie ma dnia zebym nie zjadla jablka,czasem nawet 2.wiec moze sprobuj

no jabłka to można tym bardziej że sezon się zaczyna także uskuteczniam jedzenie jabłek

Cytat:
w takim razie i rano trzymać będziemy i czekamy na dobrą nowinę
Stary 2012-07-24, 19:40   #4110
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Isia mam pytanko?
Wiem, że piłaś zioła o.Sroki, myślisz, że mogę je teraz zacząć pić, czy najpierw zbadać hormony? I jeszcze jedno, czy te zioła pijemy do owulacji czy przez cały cykl?
Kochana, piłam te zioła od 1 dnia @. Pije się je przez cały czas, obojętnie czy masz płodne, czy przed @. Mi nawet smakowały. Kupiłam zapas na 3 miesiące, piłam przez 2 a zostało tego jeszcze jak na następne 3. Chcesz, to mogę Ci je wysłać, bo u mnie tylko leżą. Nie wietrzeją, bo w specjalnym hermetycznym pojemniku. Jak chcesz, to nie ma sprawy, mów to Ci prześlę, razem z fluidkami

Cytat:
Z jednej strony po tym co przeszłaś to racja może nie ma się co spieszyć. A to że plotki się szybko rozchodzą dobrze rozumiem u mnie jest tak samo dlatego mam nadzieję że jak na razie po za mój dom to nie wyjdzie

Hmm, może nie bardzo polecam ale dziś znalazłam idealny sposób na gó..o w płynie. Zjadłam surowe ogórki, te gruntowe a po jakimś czasie popiłam mlekiem. Jak to mawiał mój Tata - u góry nitka na dole płachta. Zastosuj w skrajnym przypadku. Jabłka tez podobno działają przeczyszczająco. Mnie przeczyściły ogórki...

Cytat:
Trzymamy pszczoua, trzymamy tu wszystkie. Oby były II kreski. Plissss...

Cytat:
Dzien dobry!
Do nas zawsze się można przyłączyć. Napisz o sobie, ile się starasz, czy robiłaś badania, co bierzesz, czy jakieś leki - itd.
WITAMY

A mój mąż mnie opuszcza. Musi wrócić do pracy. Jak teraz wyjedzie to wróci dopiero pod koniec września. Zostanę sama z córką i 3 kotami. A córka w niedzielę jedzie na kolonię i będę MUSIAŁA czyścić kuwetę po kotach. A w ciąży nie powinnam. Trudno, pozasłaniam się jakimiś szalikami i na bezdechu do dzieła. Te 3 koty to też pomysł mojego połówka. Także na wczasy do Szklarskiej jadę tylko z córką.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości