III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 22:31   #1591
colds
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Dobry wieczór, moje Miłe

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A co do imion to mamy dylemat, dla dziewczynki podoba mi się
- Hania
-Milena
-Oliwia
- Emilia
-Aleksandra
Natomiast dla chłopca nie mam żadnego!Mąż wymyślił Hubert ale jakos mi nie podchodzi...
Milena jest śliczne

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
i znów nadaja upały
a i myslimy jeszcze nad imieniem tak na 100 %
a wiec nasze typy to
- ZUZANNA
-LAURA
-JOWITA
-JUDYTA
mi sie podoba jeszcze MALWINKA . KINGA I NIKOLA
Jestem za Laurą lub Judytą!

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja mam ten bialy softlan i ciuszki pachna,wiec polecam
Ja jeszcze w nim nie prałam, ale pachnie NIE ZIEM SKO!

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to na przyszły rok kobietki planujecie już jakieś wakacje z bobaskami ?
Póki, co jestem na etapie planowania wyjazdów na basen

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kochane co mogę zrobić na obiad taniego, dobrego,sytego i żeby było na dwa dni??? mam na ten cel 10zł
od oszczędnego gotowania już mi dynka paruje szukam w necie przepisów ale coś mi ciężko idzie. Zastanawiałam się nad zupą ale mojego 120kg chłopa ciężko jest nią nakarmić
Ja często robię na obiad warzywa na patelni z ryżem i sosem pomidorowym

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a jesli chodzi o pranie to ten plyn z niemiec co pokazywała colds softlan jest do kupienia w almie
A pachnie niesamowicie!

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Ja się dziś mogę pochwalić ponieważ kończymy 33 tydzień, a wkraczamy w 34
Teraz czekam do następnej wizyty 9 sierpnia ... doktorek wcześniej ma niestety urlop :/
Stary 2012-07-24, 22:36   #1592
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Na razie nie nadrabiałam, jak znajdę chwilkę to z pewnością to zrobię... A teraz czeka mnie pakowanie O SZPITALA
Byłam dziś na wizycie i dostałam skierowanie... Na szczęście nie chodzi o szyjkę czy skurcze, ale dla odmiany ŻELAZO
Jak to mówią jak nie urok to...
mój wynik to 7,4 g/dl więc zalecono mi podanie odpowiednich dawek w szpitalu - domięśniowo lub dożylnie...
Na patologii będę podobno kilka dni (dobrze że teraz mają taką politykę żeby trzymać jak najkrócej ), ale przy okazji mają mi zrobić badania w celu wykrycia przyczyn aż takiej anemii...

Na szczęście z Bachą wszystko ok - kawał z niej Babki i wg USG jest starsza o 2 tygodnie - waży już 2 kg
Jak widać na niej nie odbiły się te braki żelaza, a to najważniejsze... Uspokoiłam się tym trochę - bo początkowo przyznam że spanikowałam. Przyszłam w końcu na luzie na rutynową wizytę - miała się różnić od innych tylko tymi wynikami a tu taki KLOPS!
Jeszcze mnie mój doktorek wystraszył, bo oznajmił z miejsca, że on nie weźmie odpowiedzialności za TAKĄ CIĄŻĘ i wręcz za rękę zaprowadził mnie na izbę przyjęć!
No byłam w ostrym szoku
Ryczałam i panikowałam - jeszcze wyjątkowo byłam na wizycie sama, więc już w ogóle poczułam się opuszczona
Na szczęście Pani doktor szybko mnie uświadomiła o co chodzi i przez brak miejsc odesłała do innego szpitala - na szczęście powiedziała że jest już późno i dzisiaj i tak już nic mi nie podadzą, więc mam się zgłosić jutro po śniadaniu

Ciekawi mnie ile to jest kilka dni, no i w sumie jestem wdzięczna mojemu doktorkowi... Bo mimo że mógł to zrobić delikatniej - dobrze i szybko zareagował

ale się rozpisałam... wybaczcie
idę się pakować zajrzę później

dasz rade kochana

sojka,zielona sliczne z was kobitki

a ja swoje włosy dzis pierwszy raz od dawna wyprostowalam i sie zdziwilam,bo juz prawie do pasa siegaja.po porodzie odrazu do fryzjera smigam

w czwartek bede miala łóżeczko

tamlin milego wypoczynku zycze....

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm

Edytowane przez sandra23s
Czas edycji: 2012-07-24 o 22:38
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 22:48   #1593
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
W ogóle zazdrość mnie zżera, że tak pięknie wyglądacie wszystkie w tej ciąży. Ja odkąd przekroczyłam te 10 kg na plusie ( obecnie 13kg ), to czuję się nieatrakcyjna. Ostatnio z TŻ-tem na spacerze cyknęliśmy sobie 2 fotki i wyglądam na nich jak kula śniegowa... blada i okrąglutka. A co najdziwniejsze... wyglądam na tych zdjęcia, mimo tego, na mega szczęśliwą ... co ta ciąża z nami robi.
To bardzo ważne kochaniutka,bo jak widać nie tylko poród zaczyna się w głowie...
Jesteśmy błogosławione,bo dziecko jest darem...a błogosławieństwo to szczęście

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Już nauki do chrztu? U nas jest ( a przynajmniej było ) to jedno 15-to minutowe spotkanie dzień wcześniej.
A do boleści to może weź no-spę i odpocznij troszkę. Poleż, wycisz się, będzie dobrze
U nas są to łącznie 4 spotkania,co tydzień każde.W pierwszej ciąży też to podobnie wyglądało i też chodziłam z brzuszkiem(nie tylko ja)
Potem po porodzie nie chcę zostawiać synka pod opieką dziadków na czas spotkań,tymbardziej,że one na 19.00 a wtedy zwykle kąpiel bobasa,cycuś i spanie ,więc odbębnimy i będzie z głowy.
No-spe biorę teraz 3x2,więcej chyba nie można...
Jeszcze raz udanego odpoczynku,buziak

Zmykam spać.Pa!

Colds trzymam kciuki już na jutro!pamiętam

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
ała, ale mnie zlałaś
To prawda, odwrotu nie ma i nawet bym nigdy nie chciała bo tyle nocy co przepłakałam, że zajść nie idzie to masakra - a teraz będzie ładny dziiiiidziuś

O nie, błagam tylko nie temat chrztu bo zjade
Po porodzie to bedzie kolejny stres
: love:

A co do bobra to ani nie mów bo ja już od ponad tygodnia nie mam ciepłej wody i nie jestem w stanie sie wziąść za porządne obrabianie go bo za cholere go nawet nie widze
A po niedzieli mój chłop ma wolne w pracy i chyba zamknę sie na 4 spusty żeby mi nie właził i żebym mogła spokojnie go jakoś wystrzyc
Sama chciałaśalbo lanie albo opamiętaniedosta łaś 2w1.A bobra masz racje, nie jest tak łatwo okiełznać jak ma się taki "daszek"

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-24 o 22:41
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 22:50   #1594
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
o i pochwalę się moim kolejnym "dzieckiem" i przy okazji Zośkowym 84 centymetrowym domkiem z wczoraj
Śliczny dzieciaczek i domek Zosieńki

I tak wczoraj z ciekawości się zmierzyłam, więc.. w 35t mam 89cm

Filusia - Żelazo dadzą i będzie dobrze Ważne też, że z Baśką wszystko dobrze

Cytat:
Ja już prawie spakowana i idę się wyprysznicować i pozbawić zbędnego owłosienia Znów będą kombinacje alpejskie ale dla dobra ludzkości trzeba się poświęcić, bo przecież nie wyskoczę na plaże z kudłami na girach czy przy piczy. bleeeeeeeeeee
OOOOOOO, uświadomiłaś mi, że muszę też pozbyć się na jutro kłaków

Kate - Dziękuje Ci!!!

No, reszta też trzymać za wizytę kciukasy
Stary 2012-07-24, 22:57   #1595
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Sama chciałaśalbo lanie albo opamiętaniedosta łaś 2w1.A bobra masz racje, nie jest tak łatwo okiełznać jak ma się taki "daszek"
No i pomogło teraz nie moge sie denerwować bo mi ciśnienie skacze do granic normalności i od wczoraj mam dawke zwiększoną, a jak ginowi powiedziałam to mnie jak zwykle standardowo szpitalem postraszył dzisiaj

Jerona ide już spać bo dość mam tego dnia. Oby mnie jutro nic i nikt nie wkurzał
Dobranoc babeczki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 23:02   #1596
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Śliczny dzieciaczek i domek Zosieńki

I tak wczoraj z ciekawości się zmierzyłam, więc.. w 35t mam 89cm

Filusia - Żelazo dadzą i będzie dobrze Ważne też, że z Baśką wszystko dobrze

OOOOOOO, uświadomiłaś mi, że muszę też pozbyć się na jutro kłaków

Kate - Dziękuje Ci!!!

No, reszta też trzymać za wizytę kciukasy
trzymamy

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 23:10   #1597
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Filusia szybkiego powrotu do domku

Colds trzymam

Nadrobilam i zmykam spac

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 23:58   #1598
anesh_
Zakorzenienie

muminku śliczna ta sesja...

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Laseczki pomocy

W sobotę idziemy na wesele do męża kuzynki. I okazuje się, że przylatuje męża chrześniaczka. Ma jakieś 11 lat i mąż jej 6 lat nie widział bo na stałe mieszka w USA. W między czasie miała komunię, ale nie był ani zaproszony, ani zawiadomiony z racji odległości.
I teraz myślimy co by jej tu kupić. Może macie jakieś pomysły. Może byc to coś droższego.
Mąż o Pandorze myślał, ale w USA może to być już przeżytek - nie mam pojęcia.

I odpadają wszelkie krzyżyki bo mąż ateista i powiedział, że nie kupi.
Skoro nie został zaproszony, ani nawet zawiadomiony o komunii to w życiu bym nic nie kupiła.... Powinien zostać zaproszony, a sam zdecydowałby czy będzie w stanie przyjechać czy nie.. Takie jest moje zdanie.

PS. Co to jest Pandora?

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Katiem, moja koleżanka sprezentowała ostatnio chrześnicy Lilou, znasz? Duży wybór zawieszek + do wyboru bransoletki, sznureczki itd, a najfajniejsze jest to że można coś wygrawerować. Tak więc jest to Pandora małego kalibru

Miałam dziś wizytę... Wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta. Zosia jest dalej Zosią, waży 1200 g ale... nadal jest główką do góry mam nadzieję że fiknie niedługo bo nie chcę mieć cesarki ;( dodatkowo ponoć duża jak na swoje 28+3 dni. I zapomniałam poprosić o receptę na Euthyrox nie wiem czy mi wypisze na prośbę przez tel.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 00:02   #1599
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki!
Na razie nie nadrabiałam, jak znajdę chwilkę to z pewnością to zrobię... A teraz czeka mnie pakowanie O SZPITALA
Byłam dziś na wizycie i dostałam skierowanie... Na szczęście nie chodzi o szyjkę czy skurcze, ale dla odmiany ŻELAZO
mój wynik to 7,4 g/dl więc zalecono mi podanie odpowiednich dawek w szpitalu - domięśniowo lub dożylnie...
Na patologii będę podobno kilka dni (dobrze że teraz mają taką politykę żeby trzymać jak najkrócej ), ale przy okazji mają mi zrobić badania w celu wykrycia przyczyn aż takiej anemii...

Na szczęście z Bachą wszystko ok - kawał z niej Babki i wg USG jest starsza o 2 tygodnie - waży już 2 kg
Jak widać na niej nie odbiły się te braki żelaza, a to najważniejsze... Uspokoiłam się tym trochę - bo początkowo przyznam że spanikowałam. Przyszłam w końcu na luzie na rutynową wizytę - miała się różnić od innych tylko tymi wynikami a tu taki KLOPS!
Jeszcze mnie mój doktorek wystraszył, bo oznajmił z miejsca, że on nie weźmie odpowiedzialności za TAKĄ CIĄŻĘ i wręcz za rękę zaprowadził mnie na izbę przyjęć!
No byłam w ostrym szoku
Ryczałam i panikowałam - jeszcze wyjątkowo byłam na wizycie sama, więc już w ogóle poczułam się opuszczona
Na szczęście Pani doktor szybko mnie uświadomiła o co chodzi i przez brak miejsc odesłała do innego szpitala - na szczęście powiedziała że jest już późno i dzisiaj i tak już nic mi nie podadzą, więc mam się zgłosić jutro po śniadaniu

Ciekawi mnie ile to jest kilka dni, no i w sumie jestem wdzięczna mojemu doktorkowi... Bo mimo że mógł to zrobić delikatniej - dobrze i szybko zareagował

kochana dobrze że Basią jest wszystko ok, podadzą Ci żelazo wzrośnie ładnie i puszczą do domku - spokojnie .. pierwsze obycie przed Tobą ale nie będzie źle

Cytat:
Ja już prawie spakowana i idę się wyprysznicować i pozbawić zbędnego owłosienia Znów będą kombinacje alpejskie ale dla dobra ludzkości trzeba się poświęcić, bo przecież nie wyskoczę na plaże z kudłami na girach czy przy piczy. bleeeeeeeeeee
Filusia kilka dni Cię potrzymają i będzie dobrze. Buziole wielkie dla Ciebie i Baśki

Ale szybko czas leci Nie oszukujmy się bo boli, ale jaka nagroda. Kochana będziesz wniebowzięta jak już przytulisz swój skarb

Już nauki do chrztu? U nas jest ( a przynajmniej było ) to jedno 15-to minutowe spotkanie dzień wcześniej.
A do boleści to może weź no-spę i odpocznij troszkę. Poleż, wycisz się, będzie dobrze

Laptoka biorę ze sobą bo ja uzależniona, i modlę się o zasięg aby net był Proszę każdą o zdrowaśkę dziś w tej intencji
Buziaki. Może jeszcze zamelduję się przed wyjazdem

udanych wakacji i spokojnej podróży

Bafi mam pytanie - gdzie rodzisz?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 00:11   #1600
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki!

No byłam w ostrym szoku

Trzymaj się Kochana. Będzie dobrze.

Najważniejsze, że Basieńka zdrowa i duża

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Tak z innej beczki...a ateiści praktykują Komunię św.?
No właśnie... niewierzący chrzestny... coś tu nie gra.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

tamlin obyś odpoczęła
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 00:30   #1601
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

[/COLOR]

Skoro nie został zaproszony, ani nawet zawiadomiony o komunii to w życiu bym nic nie kupiła.... Powinien zostać zaproszony, a sam zdecydowałby czy będzie w stanie przyjechać czy nie.. Takie jest moje zdanie.

PS. Co to jest Pandora?[COLOR="Silver"]
:
W sumie masz rację. Ale spokojnie. W porównaniu do dzisiejszych prezentów kupimy drobiazg. Chcemy mieć święty spokój w rodzinie, z która wiadomo - najlepiej na zdjęciu

Pandora to firma z biżuterią. Ale wypuściła bransoletki i milion róznych koralików.
potem to samo zrobił Apart i inne firmy.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

No właśnie... niewierzący chrzestny... coś tu nie gra.[COLOR="Silver"]
Przecież nikt się ateistą nie rodzi.
A tym bardziej jak się jest wychowywanym w wierze katolickiej.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 06:46   #1602
kajaja
Zadomowienie

a co tu dzis tak pusto???

dzien dobry

a co myslicie o imieniu JULITA???
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-07-25 o 06:52
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:01   #1603
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dzień doberek

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
kurcze, ciekawe jak mój cukier po 50 miałam 154 dlatego lekarz kazał mi powtórzyć badanie, tym razem 75 g... a przez te niecałe dwa tygodnie miałam się w niczym nie ograniczać i jeść normalnie by nie zafałszować wyniku. a Ty czekałaś do powtórzenia badania czy od razu zalecono Ci dietę?

Bafi, nie wiem czy o tym wiesz, ale może ta informacja Ciebie lub inne dziewczyny zainteresuje jeśli wykryto u Ciebie cukrzyce ciążową i powinnaś kontrolować cukier poprzez jego codzienne mierzenie to wystarczy, że ginekolog lub lekarz rodzinny wypisze Ci odpowiednie zaświadczenie i glukometr dostaniesz za darmo. wiem o tym, bo chciałam go sobie kupić ale pani w aptece poinformowała mnie, żebym poczekała na wyniki badań, bo jeśli faktycznie mam problemy z cukrem to taki glukometr należy ni się bezpłatnie muszę tylko przynieść odpowiednie zaświadczenie od lekarza.
No właśnie nie wiem jak z tą glukozą jak będę kolejny raz robić badania to zapytam te panie w laboratorium czy przypadkiem nie walnęły się w określeniu wielkości norm po jednej godzinie przy obciążeniu 75g. Ja mam glukometr od mamy pożyczony i na razie robię pomiary - wczoraj cały czas wskazywały cukier w granicach 65-69. Więc ja już skołowana, bo przynajmniej po tych pierogach ruskich wskazał by więcej a tu dupka, 65 i nie chce być więcej.

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Bafi mam pytanie - gdzie rodzisz?
Pyskowice rodziłam tam Klaudię, dodatkowo mam info z pierwszej ręki, bo kolegi żona tam w maju rodziła a 2 tygodnie temu moja sąsiadeczka, która ze mną prawie łeb w łeb w ciąży chodziła

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-07-25 o 07:03
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:16   #1604
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry

wstawać śpiochy
ja już na nogach jestem pranie zaczęłam robić Niuni dzisiaj trzeba było się już zmobilizować bo dzisiaj w nocy miałam pierwszy skurcz .. nie był jakiś mega mocny i długi ale mnie obudził a więc trzeba się szykować pomalusieńku ale trzeba

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
a co tu dzis tak pusto???

dzien dobry

a co myslicie o imieniu JULITA???

Julitka bardzo ładnie, mojej koleżanki córcia ma tak na imię i jest kochana

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dzień doberek

No właśnie nie wiem jak z tą glukozą jak będę kolejny raz robić badania to zapytam te panie w laboratorium czy przypadkiem nie walnęły się w określeniu wielkości norm po jednej godzinie przy obciążeniu 75g. Ja mam glukometr od mamy pożyczony i na razie robię pomiary - wczoraj cały czas wskazywały cukier w granicach 65-69. Więc ja już skołowana, bo przynajmniej po tych pierogach ruskich wskazał by więcej a tu dupka, 65 i nie chce być więcej.

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Pyskowice rodziłam tam Klaudię, dodatkowo mam info z pierwszej ręki, bo kolegi żona tam w maju rodziła a 2 tygodnie temu moja sąsiadeczka, która ze mną prawie łeb w łeb w ciąży chodziła

rozumiem czyli pyskowice mają lepsze warunki niż Gliwice wg Ciebie ? jejku ja nadal niezdecydowana
a jak ze znieczuleniem w pyskowicach ???
Stary 2012-07-25, 07:18   #1605
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hello, ale ja dzisiaj miałam noc dziką
Jak nie do wc trza było wstać to dzidzia nie dawała potem zasnąć.
Coś mu sie ostatnio pory pomieszały bo w nocy sobie baluje i żebra mi przestawia.

Wczoraj wieczorem myślałam że z bólu sie skręce.
Kilka lat temu pies mi wyszarpał w barku ręke i jak gwałtownie nią coś zrobie to mi z zawiasu wyskakuje i musze ją sama na miejsce włożyć.
Niby wczoraj nic gwałtownie nie zrobiłam tylko to co zwykle bo sie podnosiłam z łóżka żeby wstać i tak mi strzeliło że chyba zbladłam.
A mój chłop jeszcze do mnie z pretensjami co ja wyprawiam i że mam iść z tą ręką coś zrobić.
Tak, teraz pójde albo najlepiej zaraz po urodzeniu a ten palant sam z niemowlakiem zostanie.
Jezu jaki on jest z ciemnej masy ulepiony kurrrr!!!!!!

Konczi co Ty już za skurcze miewasz??
Stary 2012-07-25, 07:31   #1606
karolluki
Raczkowanie

Cześć mamcie witam się z samego rana i lecę Was nadrabiać
Do później
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:38   #1607
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Hello, ale ja dzisiaj miałam noc dziką
Jak nie do wc trza było wstać to dzidzia nie dawała potem zasnąć.
Coś mu sie ostatnio pory pomieszały bo w nocy sobie baluje i żebra mi przestawia.

Wczoraj wieczorem myślałam że z bólu sie skręce.
Kilka lat temu pies mi wyszarpał w barku ręke i jak gwałtownie nią coś zrobie to mi z zawiasu wyskakuje i musze ją sama na miejsce włożyć.
Niby wczoraj nic gwałtownie nie zrobiłam tylko to co zwykle bo sie podnosiłam z łóżka żeby wstać i tak mi strzeliło że chyba zbladłam.
A mój chłop jeszcze do mnie z pretensjami co ja wyprawiam i że mam iść z tą ręką coś zrobić.
Tak, teraz pójde albo najlepiej zaraz po urodzeniu a ten palant sam z niemowlakiem zostanie.
Jezu jaki on jest z ciemnej masy ulepiony kurrrr!!!!!!

Konczi co Ty już za skurcze miewasz??

Bidulka .. zostaw go z Niuniusiem szybko Cię do domu sprowadzi
ehh ale z tym barkiem to niefajnie

nie wiem co to za skurcz ale się pojawił ... były dwa trzeci już się nie zjawił
Stary 2012-07-25, 07:42   #1608
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
dzień dobry

wstawać śpiochy
ja już na nogach jestem pranie zaczęłam robić Niuni dzisiaj trzeba było się już zmobilizować bo dzisiaj w nocy miałam pierwszy skurcz .. nie był jakiś mega mocny i długi ale mnie obudził a więc trzeba się szykować pomalusieńku ale trzeba

Julitka bardzo ładnie, mojej koleżanki córcia ma tak na imię i jest kochana

rozumiem czyli pyskowice mają lepsze warunki niż Gliwice wg Ciebie ? jejku ja nadal niezdecydowana
a jak ze znieczuleniem w pyskowicach ???
o znieczuleniu zielonego pojęcia nie mam -> wiem, że mają tens czyli takie elektrody montują na plecach w okolicy krzyżowej na zmniejszenie bólu jak ma się te rozpierające. Ja rodziłam naturalnie bez żadnych znieczulaczy i teraz też tak będę rodzić.
Mnie ból nie straszny i wiem, że to wytrzymam, po marudzę trochę pomarudzę i urodzę . Moja siostra rodziła w Gliwicach i bardzo sobie chwaliła, ale ona tam rodziła min dlatego, że na porodówkę ma 5 minut w kapciach, do tego personel szpitala się zmienił na lepszy, fajne położne więc teraz już nie ma tam takiej jazdy. Ja znów jak miałam rodzić Klaudię to mój ginek od razu polecił mi Pyskowice.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-07-25 o 07:49
Stary 2012-07-25, 07:44   #1609
angel166
Zakorzenienie

Hej kochaniutkie,
zwariuję tak mi się słodko spało po wyjściu męzula do pracy, a tu nagle mój szczuro-pies zafundował mi pobutkę
znalazła sobie nową zabawkę: kawałek rurki pcv i zaczęła po mnie z nią skakać dobrze, że nie po brzuchu tylko po nogach i koło twarzy.
Wstawiłam za to sobie pranie z rzeczami dla malutkiej, bo teściu wczoraj przywiózł mi proszek, w którym teściowa prała pościel itp.: Lovele. Tylko, że do białego ona jest nic się nie stanie jak upiorę w niej też kolor??
czy włączałyście podczas prania dziecięcych ubranek funkcje łatwe prasowanie?
normalnie na program dziecięcy ją nastawić?

sojka ślicznie wyglądasz zazdroszczę takiej figurki, a o biuście nei wspomnę
maggie to widzę, że nie jestem jedyna niecierpliwa Chyba nasze dziewczynki już nie okażą się chłopcami co? co do płynu to sam proszek wystarczy
kate nie no pewnie najlepiej wyrwać zęba zamiast go próbowac leczyc, ah Ci mężczyźni
a my nie mamy chrzestnej nie może być dwóch facetów?
zielona ślicznie Ci w tym kolorku
filusia najważniejsze, że z niunią wszystko ok. W szpitalu dadzą leki i wszystko wróci do normy a lekarzem się nie przejmuj, chociaż tez by mnie zdenerwowało takie jego zachowanie
iwoncia nie stresuj się na zapas, damy rade. Mnie poród tez straaasznie przeraża ale staram się o nim nie myśleć Ja porodówkę zwiedziłam podczas pobytu w szpitalu ale teraz w sierpniu wraz z mężulem po porodówce i oddziale oprowadzi nas położna
kajaja mi się nie podoba ale to dlatego, że nie lubię jednej babki o tym imieniu

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:47   #1610
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

Konczi my już po 30 tygodniu to już B-H się kłania - cosik na ten temat

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...na-hicksa.aspx

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-07-25, 07:47   #1611
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jak na razie jestem zadowolona. dzis mowila glownie o porodzie. kiedy jechac a kiedy nie jechac do szpitala itd, bardziej byla na to żeby jak najdluzej w domu wysiedziec. w ogole super polozna, jak ja bym chciała na taka trafic na porodówce
bedziemy miec tez zajecia o cesarskim cieciu, bo wiadomo nigdy nic nie wiadomo, jest tez kurs specialny dla kobiet ktore wiedza ze cesarka bedzie jest nas 5 par, kawke serwuja, herbatke taka pyszna owocowa, wode i moja córunia rodzyneczek, tak to 4 chlopaki
i wszystkie babki ida do ujastka, jedna sie tylko zastanawia jeszcze nad siemieradzkim. jedna z nich zapytala jak to z tym ujastkiem, bo taki nalot na niego i czy faktycznie warto. polozna powiedziala, ze w sumie teraz kazda porodowka w krk jest wyremontowana i prezentuje sie łądnie wiec to na pewno nie żaden wskaźnik, ujastek ze ma plus takie, że jest gaz i bez problemu daja znieczulenie( tak samo siemieradzki-no bo tam placisz)a w innych niestety trzeba sie uprzec bo niechetnie daja i sa przeciwni ogolnie. nie namawiała nikogo na żadna konkretna, powiedziała, że kazdy powinien objechac kilka i zobaczy. no i żeby sie nie sugerowac opiniami w necie, na forach bo tam glownie duzo negatywnych, gdyz ludzie lubia te zle emocje wyrazac piszac o nich

dostałam rozne materialy to jutro na maila wrzucę

to fajnie.dzięki za info.moja stopa na ujastku nie postanie nigdy więcej.ten szpital jest dla mnie stracony i trzeba by było mnie tam wołami zaciągać

mam straszną zgage od wczorajszego wieczora.juz nie wiem jak sobie z nią radzić.ostatnim razem cola pomogła a teraz nic
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:49   #1612
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczynki!

No byłam w ostrym szoku

Nie martw się. Zrobią badania, wykryją przyczynę i zadziałają. Najważniejsze, że z malutką jest wszystko ok. A Ciebie mam nadzieję nie będą trzymać zbyt długo w szpitalu.
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:53   #1613
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

U mnie 33 tydzień leci i w piątek wskoczymy w 34 - cholibka to będzie 6 tygodni do punktu 0 Nic ubieram się budzę małą bo mają wycieczkę do amfiteatru na górze Świętej Anny

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-07-25, 07:55   #1614
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Konczi my już po 30 tygodniu to już B-H się kłania - cosik na ten temat

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...na-hicksa.aspx

dzięki kochana już czytałam właśnie więc nie panikuję jutro idę do ginki to się zobaczy co tam mała wyprawia

co do szpitala w sobotę pojadę do pyskowic i do gliwic i zobaczę co zdecyduję

Bafi właśnie sprawdziłam, że wg OM mamy 1 dzień różnicy między sobą

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-07-25 o 07:59
Stary 2012-07-25, 08:00   #1615
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

To pewnie te co Bafi pisze - braxtona hicksa czy jak to tam sie pisze
Takie to ja już miewam od chyba miesiąca ale baaaaaardzo rzadko i znikają jak pozycje zmienie.

A mnie coś umknęło że Bafi z naszych okolic

Ała, mój biedny bark będzie mnie boleć teraz tydzień

Włączyli ciepłą wode
Jak wreszcie zwleke sie z wyra to pranie nastawiam i wreszcie porządnie sie wieczorem sama wypiore
Stary 2012-07-25, 08:01   #1616
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

konczi Ty przynajmniej skurcze czujesz a mi wychodzą na ktg a ja nic
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:04   #1617
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie te co Bafi pisze - braxtona hicksa czy jak to tam sie pisze
Takie to ja już miewam od chyba miesiąca ale baaaaaardzo rzadko i znikają jak pozycje zmienie.

A mnie coś umknęło że Bafi z naszych okolic

Ała, mój biedny bark będzie mnie boleć teraz tydzień

Włączyli ciepłą wode
Jak wreszcie zwleke sie z wyra to pranie nastawiam i wreszcie porządnie sie wieczorem sama wypiore

Właśnie te delikatne to ja czuję od 19t tak? nawet przy fenku a teraz były inne ale spoko damy radę jeszcze 3 t donoszę mówię Wam a jak nie to yyy nie no muszę i już

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35497592]konczi Ty przynajmniej skurcze czujesz a mi wychodzą na ktg a ja nic[/QUOTE]

no tak moja ginka nie panikuje bo przecież wg niej to 34t i że spokojnie za 2 tyg odstawimy fernka i rodzić można ...
Stary 2012-07-25, 08:25   #1618
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie te delikatne to ja czuję od 19t tak? nawet przy fenku a teraz były inne ale spoko damy radę jeszcze 3 t donoszę mówię Wam a jak nie to yyy nie no muszę i już
A to ja później je czuć zaczęłam.
Kurcze w tym wątku coś czuje że narodziny pierwsze sie posypią

Musze se aż ciśnienie zmierzyć...
Stary 2012-07-25, 08:28   #1619
lourose
Wtajemniczenie

Dzieeeń dobry!

Choco, co się stało na Ujastku że masz takie zdanie?
Kasia, to super że Ci się podoba w Koali, mieliśmy się wybrać już dawno ale mój mąż nie może się zebrać żeby wybrać termin zajęć jak dziś nas nie zapisze to będzie awanturka
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 08:28   #1620
angel166
Zakorzenienie

konczita mi ginek też chce odstawić fenka gdy 36t będę miała skończonych. Masakra to będzie koło 17 sierpnia

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości