|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Dzień dobry wieczór!
Witam, przytulam nowe AM. Za dużo nas ![]() Prince ale przeżycia, mam nadzieję, że mała Rozalka już zdrowiutka Perse ciekawa jestem wyników farbowania ![]() Pani chcesz rzygać piszesz? hmm, ja zaczęłam jakoś w 10-11 tc i zostało mi praktycznie do końca... Pierwszy i ostatni raz był po nuggetsach z mcDonalna ![]() Zeberka ja odciągałam laktatorem w nocy niestety, bo w dzień nie szło nic - kompletnie nic. Julek wypijał wszystko do cna, między karmieniami nie byłam w stanie odciągnąć nawet 10ml. mam nadzieję, że czujesz się lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Anusia zazdraszczam spontanicznego wyjazdu nad morze. Czarnula super, że wsio ok z mini-czarnulką ![]() Perse philadelphia z milką mówisz ![]() ![]() ![]() Kocurku na wynikach się nie znam, ale mam nadzieję, że lekarz wszystko wyjaśni ![]() Monika. lepiej już? mam nadzieję, że dół był chwilowy Fioluś a może warto zaopatrzyć się w detektor tętna? ![]() ![]() ![]() ![]() Wieka poryczałam się (jak zawsze zresztą czytając takie opisy) straciłaś ciążę późno, chyba organizm potrzebuje więcej czasu do regeneracji. Poza tym przy małym Julku i pracy pewnie nie masz czasu na odpowiedni odpoczynek. Poczekaj, pooddychaj głęboko a na pewno dojdzie wszystko do ładu. Zostań z nami ![]() Kajaja aaa, 1,5 kg szczęścia ![]() ![]() Agnieszka ![]() ![]() Eseska co u Ciebie? Maga chłopak ![]() ![]() Lucy nie waż się tak myśleć ![]() ![]() maksi przyłapałaś mnie, a ja nadrabiam chociaż ociupinkę. Alergia na psa nie wyszła, zrobiłam też badania na lambię i pasożyty. Wszystko czyściutkie. Natalia jak z zębami u Mikołaja? Bo przeoczyłam chyba, są? ile? jak przechodziliście? Bo dziś nam lekarka powiedziała, że już widać dwie dolne jedynki a Julek żadnych objawów ząbkowania nie ma ![]() Dziewczyny nawet najbardziej bolesny i traumatyczny poród nie może minimalnie się równać do Waszego, choćby był krótki, szybki i bezbolesny. nie wspominając o długich męczarniach ![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-07-24 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cześć,
Mąż wyprawiony, śniadanie zjedzone.. Zaraz sprzątam i idę do pracy. Dzień jak co dzień ![]() Tylko nie wiem, co tu ubrać, no za oknem niby jest ciepło, ale nie ma słońca i jest wiatr - jakby zaraz miało zacząć lać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt i cudnych wiadomości o zdrowych maluszkach!!! ![]() ![]() Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Raczkowanie
|
Perse, Maga to co piszecie to straszne! Nigdy o tym nie myślałam. Koleżanka z mojej pracy jak była chyba już w 5 czy 6 m-cu ciąży po kilku dniach zorientowała się że nie czuje ruchów dziecka, na usg okazało się, że się udusiło pępowinką i też rodziła - wtedy myślałm że to najstraszniejsze w całej jej tragedii, ale nigdy nie przypuszczałam że to tak wygląda jak opisujecie!! Jestem w ciężkim szoku. Tym bardziej się teraz boję ewentualnych kolejnych #. To straszne na co Bóg nas czasem skazuje... po co takie próby...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja Cię bardzo dobrze rozumiem, bo u mnie jest identycznie - życie toczy się dalej, ale nic już nie jest takie, jak miało być. Zresztą jeszcze niedawno pisałam coś w podobnym tonie, co Ty dzisiaj. Są dni lepsze i są gorsze, może z czasem będzie lepiej. Cytat:
A Ty nie myśl o żadnych kolejnych # ![]() Uciekam do pracy, miłego wszystkim! Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-07-25 o 07:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35497995]Nikt nie myśli o takich rzeczach. Dopiero jak się to człowiekowi przytrafia okazuje się, jak wiele jest osób, które przeżyły coś podobnego lub gorszego - choć jestem jak najdalsza od wartościowania takich tragedii. Śmiem jednak twierdzić, że gdyby to, co mi się stało, stało się jeszcze później, dajmy na to tydzień przez TP czy w sam TP, to mogłoby być jeszcze gorzej u mnie. To samo z uduszeniem pępowiną - to jest tak niesamowity pech, dziecko zdrowe, mama zdrowa, tu takie nieszczęście :/
A Ty nie myśl o żadnych kolejnych # ![]() Ja jestem tak wstrząśnięta, w takim szoku, że się teraz w pracy nie będę mogła na robocie skupić! |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
wow.... nie pogada. duży sprzęt
![]() ![]() Cytat:
![]() uf uf uf. Dobrze, że Pestka nie jest winowajcą. Jak się dogadują z Julkiem? dobre układy?
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Wieka witam Cię, szkoda że w takich okolicznościach ale przytulam mocno!! Inutil co u Was?? jak sobie radzicie jak Julek?? Maga gratuluję synka ![]() Noi nie pamiętam więcej....
#2681 |
Zakorzenienie
|
Agatko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie dzis bardzo pochmurnie ![]() Zaraz zabieram się za paznokcie i włosy (jednak henną) bo jak wróce z Londynu to już nie będzie czasu na upiekszanie przed weselem ![]() Coraz bardziej się boje lotu... tym bardziej ze oczywiscie sie naczytalam glupo bo bym nie byla sobą ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35491141]\ Za to nieźle się teraz wystraszyłam tym, co napisałaś - ja miałam łyżeczkowanie ![]() Większość z nas miała łyżeczkowanie i o ile nie zostały jakieś resztki lub nei wyszły komplikacje to wszystko powinno być ok ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35492619] misoprostol do szyjki (tabletka zmiękczająca szyjkę, którą stosuje się tylko przy obumarłych ciążach, bo wywołuje skurcze i poronienie). Bardzo szybko miałam bolesne skurcze i bardzo szybko miałam pełne rozwarcie, w efekcie szybko urodziłam. [/QUOTE] Ja dostałam tą tabletke, ale moja ciąża była obumarła i wcale nie chciała poronić. Miałam mocną szyjke bo nawet po 3 godz nic nie poczułam ani bólu ani krwawienia i w końcu mnie wzieli na zabieg tak czy tak więc pewnie troche na siłe robili... No ale cytologie mam gr I co zawsze miała II wiec powinni być ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyobraź sobie jak ja się boje.. do innego kraju... tylko u mnie za późno żeby zrezygnować, zresztą nie ma takiej potrzeby.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może spróbuj pomyśleć że w Twoim brzuszku mieszka np. Kubuś, a później że to Staś i zobacz jakie masz odczucia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Doczytałam jedynie, że dołączyły nowe AM, które gorąco przytulam i witam u nas. Zafasolkowanym - bo też dostrzegłam - gratuluję kreseczek i 3mam kciuki, a mamusiom gratuluję ![]() Dobrze jest ![]() ![]()
#2684 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2685 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() jeżeli ktoś ma pochmurną pogodę i to mu nie pasi proszę skierować chmury do mnie - mogę nawet zapłacić, bo u nas parno i duszno ![]()
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
FIOLUSIEK u mnie po staremu nic ciekawego ;/ Naładowałam akumulatory i niebawem zaczynam walkę od nowa..... ![]()
![]() |
#2687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uda się!Trzymam mocno kciuki i kibicuję ![]() a swoją drogą długo się takie akumulatory ładuje...?
![]() |
#2688 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() INUTIL! dobrze ze z tymi alergiami troche sie wyjaśniło. A u nas dobrze!, dziekuje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Długo tym bardziej że wiara ode mnie ucieka z każdym końcem cyklu a w nowym jakoś znów przychodzi.....i tak od ponad roku ![]() ![]()
![]() |
#2690 |
Wtajemniczenie
|
hej
troche mnie tu nie bylo, tzn tylko podczytywalam, jakos nie mialam weny do pisania ![]() Maga super wiesci gratuluje synka ![]() ![]() ![]() ![]() Czarnula super ze u Was wszystko oki no i druga cora ![]() Witam nowe AM ![]() Czy na usg widac ze pepowina obwija sie wokol szyi Malucha??? Kurcze ostatnio mnie nachodze jakies glupie mysli ![]() A czy ktoras z Was kupowala detektor tetna??? jaki jest koszt/firma?? zastanaaiwm sie mocno ![]() Nie pamietam Ktora z Was chyba Monika leci do Londynu - ja bym sie bala - z informacji od lekarzy wiem ze najryzykowniejsze sa pierwsze tygodnie oraz koncowka ciazy - w samolocie wytwarza sie ogromne cisnienie bylam swiadkiem na ocznym jak butelka plastikowa przede doslownie sie wgniatala do srodka zatem co musi dziac sie w srodku!!??? nabezpiecznijeszy czas na samolot jest 5 miesiac... Mnie lekarz odradzil w tym roku urlopu wyjazdowego dla bezpieczenstwa malucha ja i tak bym sie bala gdzie kolwiek dalej ruszyc...ale i tak bede miala co podczas urlopu Tz robic, ja nie wiem czy bede miec dalej l4 narazie do 2 sierpnia a w pracy juz poiwedzialam ze przez to ze tyle mnie nie ma to nie bede brac urlopu - pracuje tylko z 2 osobami (szef i kolega) w duzej instytucji.... - remont mieszkania... juz sie zaczala ![]() Esia pokaz lazinke ![]() Maga daleko mieszkasz od morza?? Aaa w sobote bylam u swojej siostry ciotecznej na slubie i przyjeciu. ceremonia byla na dworzu na trawie - slub cywilny, przyjecie tuz obok w palacyku, zatanczylam moze ze 2 tance wolne - balam sie - generalnie lekarz kazal nie przemeczac sie odpoczywac wiec wolalam sobie posiedziec....aaa wogole jakie jaja siedze sobie na przyjeciu wiadomo czlowiek rozglada sie i co!? zauwazylam moja znajoma z pracy z ktora mamy pokoje na jednym korytarzu - szok - okazalo sie ze z moja siostra cioteczna i jej mezem (Ci co teraz brali slub) znaja sie juz od kilku lat - ale swiat jest maly.... ![]() hmmm jak sobie jeszcze przypomne co mialam napisac to uzupelnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Paniczka kiedy masz usg?? widzialas juz fasolke?? ![]()
#2691 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jutro lekarz i USG. Zdycham ze strachu...
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Anitaxas pisz tu jak najwięcej, nawet jakbyś miała smucić. Po to tu jesteśmy, ja też na początku nie wiedziałam co pisać, bo ciągle mogłam mówić o tym, jak mi źle. Ale dziewczyny mnie cierpliwie wysłuchiwały i tak jakoś przeleciało... Agatko kochana cały czas jesteś w moich myślach ![]() Kundzia nad morze mamy ponad 300km, ale lekarz powiedział, że możemy jechać, tylko mam się nie przemęczać i dużo odpoczywać i pilnować, żeby brzuch nie twardniał. A auto mamy duże i wygodnie się siedzi ![]() Ja myślałam o tym detektorze, ale boję się, że coś źle przyłożę i dopiero będę panikować, zresztą wizyty mam w miarę często, a poza tym jakoś specjalnie mnie nie uspokajają te badania, bo wtedy niby też serduszko biło, a już było źle. Jakoś tak się z tym pogodziłam, że i tak nie zmienię tego, co ma być...
![]() |
#2693 | ||
Zakorzenienie
|
w sumie tak sobie. ten chwilowy dół jeszcze trwa. może trochę się uspokoję jak mi się wyjaśni sprawa z endo, bo latam, robię badania a ani nic nie wiem ani leków nie dostaję.
Cytat:
dla mnie też dzidziuś najważniejszy i wtedy i teraz, tyle, że wtedy, dopóki nie spotkała mnie tragedia wychodziłam z założenia, że przecież kobiety pracują do 8-9 m-ca, normalnie funkcjonują i nic im się nie dzieje to czemu ja miałabym ze wszystkiego rezygnować? i pracowałam, normalnie żyłam, do czasu.. teraz bardziej się zastanawiam i analizuję czy na pewno coś co robię nie zaszkodzi... Cytat:
mieszkasz w Lublinie? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Panika ostatnio mi czasu brakowało na wszystko a co dopiero zaglądanie tutaj jak piszecie jak szalone;/
Bedzie gites!!
#2695 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Paniczka wszystko bedzie dobrze ![]()
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
na 13 idę do endo, wcześniej odbieram wyniki wczorajszego tsh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Wtajemniczenie
|
Madzia a co trzeba zrobic jak brzuch twardnieje?? nospa??
To tez macie kawaleczek do morza (u nas do S jakies ponad 500km), my mielismy jechac do Swinoujscia pod koniec sierpnia, ale nie jedziemy bo sie boje ![]() ![]()
#2699 |
Zakorzenienie
|
Mi gin powiedział, że po prostu mam się położyć i odpocząć, nawet o żadnej nospie nie wspominał. Najlepiej to się pilnować, żeby się nie przemęczyć, to nic się nie powinno dziać
![]()
#2700 |
Wtajemniczenie
|
ja tez dzis odbeiram tsh, ft3 i ft4
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ja przyjmuje nospe generalnie 3 razy dziennie, 1 tabl z rana obowiazkowo, 2 badz podwoje 2tabl jak brzuch zacznie bolec...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.