|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Dzień dobry wieczór!
Witam, przytulam nowe AM. Za dużo nas przepraszam, że nie piszę osobowo, ale zbyt dużo nadrabiania i nie dam rady wszystkiego spamiętać. Po drodze podczytywałam tylko. Prince ale przeżycia, mam nadzieję, że mała Rozalka już zdrowiutka Perse ciekawa jestem wyników farbowania ![]() Pani chcesz rzygać piszesz? hmm, ja zaczęłam jakoś w 10-11 tc i zostało mi praktycznie do końca... Pierwszy i ostatni raz był po nuggetsach z mcDonalna jak Ci?Zeberka ja odciągałam laktatorem w nocy niestety, bo w dzień nie szło nic - kompletnie nic. Julek wypijał wszystko do cna, między karmieniami nie byłam w stanie odciągnąć nawet 10ml. mam nadzieję, że czujesz się lepiej mi na laktację pomagała herbatko rossmanowa babydream Anusia zazdraszczam spontanicznego wyjazdu nad morze. Czarnula super, że wsio ok z mini-czarnulką ))Perse philadelphia z milką mówisz ![]() ![]() na moje 'pożal się boże' odchudzanie idealne. ślinka mi cieknie Kocurku na wynikach się nie znam, ale mam nadzieję, że lekarz wszystko wyjaśni Monika. lepiej już? mam nadzieję, że dół był chwilowy Fioluś a może warto zaopatrzyć się w detektor tętna? Julek głową na dół ułożony był od połowy, niewiele się kręcił głową u góry go nie widziałam - tak czarował, że gotowy na wyjście a jak przyszło co do czego to olał sprawę i nie chciał wychodzić ![]() Wieka poryczałam się (jak zawsze zresztą czytając takie opisy) straciłaś ciążę późno, chyba organizm potrzebuje więcej czasu do regeneracji. Poza tym przy małym Julku i pracy pewnie nie masz czasu na odpowiedni odpoczynek. Poczekaj, pooddychaj głęboko a na pewno dojdzie wszystko do ładu. Zostań z nami Kajaja aaa, 1,5 kg szczęścia Agnieszka ![]() Eseska co u Ciebie? Maga chłopak cieszę się przeorgomnie, szkoda, że tż nie dał rady być z TobąLucy nie waż się tak myśleć (chociaż ja sama przyznaję mam takie myśli czasami )maksi przyłapałaś mnie, a ja nadrabiam chociaż ociupinkę. Alergia na psa nie wyszła, zrobiłam też badania na lambię i pasożyty. Wszystko czyściutkie. Natalia jak z zębami u Mikołaja? Bo przeoczyłam chyba, są? ile? jak przechodziliście? Bo dziś nam lekarka powiedziała, że już widać dwie dolne jedynki a Julek żadnych objawów ząbkowania nie ma ![]() Dziewczyny nawet najbardziej bolesny i traumatyczny poród nie może minimalnie się równać do Waszego, choćby był krótki, szybki i bezbolesny. nie wspominając o długich męczarniach
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-07-24 o 23:02 |
|
|
|
#2672 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cześć,
Mąż wyprawiony, śniadanie zjedzone.. Zaraz sprzątam i idę do pracy. Dzień jak co dzień Tylko nie wiem, co tu ubrać, no za oknem niby jest ciepło, ale nie ma słońca i jest wiatr - jakby zaraz miało zacząć lać. |
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
|
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
Czytam Was na bieżąco, ale nie piszę nic bo nie mam jakoś siły, a dołować Was nie będę. Wróciłam do pracy, życie się toczy, ale to wszystko jest obecnie takie bez żadnego sensu.. żyję bo muszę i tyle. Gratuluję wszystkim udanych wizyt i cudnych wiadomości o zdrowych maluszkach!!! ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#2675 |
|
Raczkowanie
|
Perse, Maga to co piszecie to straszne! Nigdy o tym nie myślałam. Koleżanka z mojej pracy jak była chyba już w 5 czy 6 m-cu ciąży po kilku dniach zorientowała się że nie czuje ruchów dziecka, na usg okazało się, że się udusiło pępowinką i też rodziła - wtedy myślałm że to najstraszniejsze w całej jej tragedii, ale nigdy nie przypuszczałam że to tak wygląda jak opisujecie!! Jestem w ciężkim szoku. Tym bardziej się teraz boję ewentualnych kolejnych #. To straszne na co Bóg nas czasem skazuje... po co takie próby...
|
|
|
|
#2676 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja Cię bardzo dobrze rozumiem, bo u mnie jest identycznie - życie toczy się dalej, ale nic już nie jest takie, jak miało być. Zresztą jeszcze niedawno pisałam coś w podobnym tonie, co Ty dzisiaj. Są dni lepsze i są gorsze, może z czasem będzie lepiej. Cytat:
A Ty nie myśl o żadnych kolejnych # !!! Uciekam do pracy, miłego wszystkim! Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-07-25 o 08:39 |
||
|
|
|
#2677 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35497995]Nikt nie myśli o takich rzeczach. Dopiero jak się to człowiekowi przytrafia okazuje się, jak wiele jest osób, które przeżyły coś podobnego lub gorszego - choć jestem jak najdalsza od wartościowania takich tragedii. Śmiem jednak twierdzić, że gdyby to, co mi się stało, stało się jeszcze później, dajmy na to tydzień przez TP czy w sam TP, to mogłoby być jeszcze gorzej u mnie. To samo z uduszeniem pępowiną - to jest tak niesamowity pech, dziecko zdrowe, mama zdrowa, tu takie nieszczęście :/
A Ty nie myśl o żadnych kolejnych # !!! [/QUOTE]Ja jestem tak wstrząśnięta, w takim szoku, że się teraz w pracy nie będę mogła na robocie skupić! |
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
wow.... nie pogada. duży sprzęt
![]() ![]() Cytat:
![]() uf uf uf. Dobrze, że Pestka nie jest winowajcą. Jak się dogadują z Julkiem? dobre układy?
|
|
|
#2679 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Wieka witam Cię, szkoda że w takich okolicznościach ale przytulam mocno!! Inutil co u Was?? jak sobie radzicie jak Julek?? Maga gratuluję synka Noi nie pamiętam więcej....
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko
|
|
|
|
#2682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
U mnie dzis bardzo pochmurnie szaro, buro..Zaraz zabieram się za paznokcie i włosy (jednak henną) bo jak wróce z Londynu to już nie będzie czasu na upiekszanie przed weselem ![]() Coraz bardziej się boje lotu... tym bardziej ze oczywiscie sie naczytalam glupo bo bym nie byla sobą [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35491141]\ Za to nieźle się teraz wystraszyłam tym, co napisałaś - ja miałam łyżeczkowanie I nie słyszałam nigdy, żeby to było niebezpieczne... [/QUOTE]Większość z nas miała łyżeczkowanie i o ile nie zostały jakieś resztki lub nei wyszły komplikacje to wszystko powinno być ok Tym bardziej że łyżeczkownaie to nie tylko zabieg przy poronieniu, nieraz też z powodu zbyt duzej grubosci endometrium ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35492619] misoprostol do szyjki (tabletka zmiękczająca szyjkę, którą stosuje się tylko przy obumarłych ciążach, bo wywołuje skurcze i poronienie). Bardzo szybko miałam bolesne skurcze i bardzo szybko miałam pełne rozwarcie, w efekcie szybko urodziłam. [/QUOTE] Ja dostałam tą tabletke, ale moja ciąża była obumarła i wcale nie chciała poronić. Miałam mocną szyjke bo nawet po 3 godz nic nie poczułam ani bólu ani krwawienia i w końcu mnie wzieli na zabieg tak czy tak więc pewnie troche na siłe robili... No ale cytologie mam gr I co zawsze miała II wiec powinni być ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyobraź sobie jak ja się boje.. do innego kraju... tylko u mnie za późno żeby zrezygnować, zresztą nie ma takiej potrzeby.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może spróbuj pomyśleć że w Twoim brzuszku mieszka np. Kubuś, a później że to Staś i zobacz jakie masz odczucia
|
|||||
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Doczytałam jedynie, że dołączyły nowe AM, które gorąco przytulam i witam u nas. Zafasolkowanym - bo też dostrzegłam - gratuluję kreseczek i 3mam kciuki, a mamusiom gratuluję ![]() Dobrze jest Dziękuję
|
#2684 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() Cytat:
|
|
#2685 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
jeżeli ktoś ma pochmurną pogodę i to mu nie pasi proszę skierować chmury do mnie - mogę nawet zapłacić, bo u nas parno i duszno
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FIOLUSIEK u mnie po staremu nic ciekawego ;/ Naładowałam akumulatory i niebawem zaczynam walkę od nowa..... TERAZ SIĘ UDA!!
|
|
#2687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uda się!Trzymam mocno kciuki i kibicuję a swoją drogą długo się takie akumulatory ładuje...?
|
|
|
#2688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
INUTIL! dobrze ze z tymi alergiami troche sie wyjaśniło. A u nas dobrze!, dziekuje |
||||
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Długo tym bardziej że wiara ode mnie ucieka z każdym końcem cyklu a w nowym jakoś znów przychodzi.....i tak od ponad roku a ogólnie to staram się ponad 4 lata z małą przerwą na krótką ciążę.....
|
|
#2690 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
troche mnie tu nie bylo, tzn tylko podczytywalam, jakos nie mialam weny do pisania ![]() Maga super wiesci gratuluje synka cholernie dlugi czas oczekiwania juz nie chodzi o informacje o plci ale czy jest Kropek zdrowy i u niego wszystko oki, nawet ostatnio Tz wspomnial ze moze bysmy poszli wczesniej prywatnie!?. Aaa moi rodzice maja na imie Hanna i Stanislaw a ostatnio jak byla mowa o drugich imionach to sie okazalo ze maja Maria i Jozef ![]() Czarnula super ze u Was wszystko oki no i druga cora ![]() Witam nowe AM Czy na usg widac ze pepowina obwija sie wokol szyi Malucha??? Kurcze ostatnio mnie nachodze jakies glupie mysli A czy ktoras z Was kupowala detektor tetna??? jaki jest koszt/firma?? zastanaaiwm sie mocno ![]() Nie pamietam Ktora z Was chyba Monika leci do Londynu - ja bym sie bala - z informacji od lekarzy wiem ze najryzykowniejsze sa pierwsze tygodnie oraz koncowka ciazy - w samolocie wytwarza sie ogromne cisnienie bylam swiadkiem na ocznym jak butelka plastikowa przede doslownie sie wgniatala do srodka zatem co musi dziac sie w srodku!!??? nabezpiecznijeszy czas na samolot jest 5 miesiac... Mnie lekarz odradzil w tym roku urlopu wyjazdowego dla bezpieczenstwa malucha ja i tak bym sie bala gdzie kolwiek dalej ruszyc...ale i tak bede miala co podczas urlopu Tz robic, ja nie wiem czy bede miec dalej l4 narazie do 2 sierpnia a w pracy juz poiwedzialam ze przez to ze tyle mnie nie ma to nie bede brac urlopu - pracuje tylko z 2 osobami (szef i kolega) w duzej instytucji.... - remont mieszkania... juz sie zaczala zakladany plan konca robienia podstawowych rzeczy wrzesien-pazdziernik uffff...Esia pokaz lazinke ![]() Maga daleko mieszkasz od morza?? Aaa w sobote bylam u swojej siostry ciotecznej na slubie i przyjeciu. ceremonia byla na dworzu na trawie - slub cywilny, przyjecie tuz obok w palacyku, zatanczylam moze ze 2 tance wolne - balam sie - generalnie lekarz kazal nie przemeczac sie odpoczywac wiec wolalam sobie posiedziec....aaa wogole jakie jaja siedze sobie na przyjeciu wiadomo czlowiek rozglada sie i co!? zauwazylam moja znajoma z pracy z ktora mamy pokoje na jednym korytarzu - szok - okazalo sie ze z moja siostra cioteczna i jej mezem (Ci co teraz brali slub) znaja sie juz od kilku lat - ale swiat jest maly.... ![]() hmmm jak sobie jeszcze przypomne co mialam napisac to uzupelnie aaa przeczytalam w ksiaze polecanej od Zeberki ze mozg kobiety w ciazy sie kurczy dlatego czesciej jej sie zapomina po porodzie tzn kilka tygodni po wraca do normy ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Paniczka kiedy masz usg?? widzialas juz fasolke??
|
|
#2691 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ćwiczyć pamięć albo zaglądać częściej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jutro lekarz i USG. Zdycham ze strachu...
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Anitaxas pisz tu jak najwięcej, nawet jakbyś miała smucić. Po to tu jesteśmy, ja też na początku nie wiedziałam co pisać, bo ciągle mogłam mówić o tym, jak mi źle. Ale dziewczyny mnie cierpliwie wysłuchiwały i tak jakoś przeleciało... Agatko kochana cały czas jesteś w moich myślach Kundzia nad morze mamy ponad 300km, ale lekarz powiedział, że możemy jechać, tylko mam się nie przemęczać i dużo odpoczywać i pilnować, żeby brzuch nie twardniał. A auto mamy duże i wygodnie się siedzi Ja myślałam o tym detektorze, ale boję się, że coś źle przyłożę i dopiero będę panikować, zresztą wizyty mam w miarę często, a poza tym jakoś specjalnie mnie nie uspokajają te badania, bo wtedy niby też serduszko biło, a już było źle. Jakoś tak się z tym pogodziłam, że i tak nie zmienię tego, co ma być...
|
|
#2693 | ||
|
Zakorzenienie
|
w sumie tak sobie. ten chwilowy dół jeszcze trwa. może trochę się uspokoję jak mi się wyjaśni sprawa z endo, bo latam, robię badania a ani nic nie wiem ani leków nie dostaję.
Cytat:
dla mnie też dzidziuś najważniejszy i wtedy i teraz, tyle, że wtedy, dopóki nie spotkała mnie tragedia wychodziłam z założenia, że przecież kobiety pracują do 8-9 m-ca, normalnie funkcjonują i nic im się nie dzieje to czemu ja miałabym ze wszystkiego rezygnować? i pracowałam, normalnie żyłam, do czasu.. teraz bardziej się zastanawiam i analizuję czy na pewno coś co robię nie zaszkodzi... Cytat:
mieszkasz w Lublinie? |
||
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Panika ostatnio mi czasu brakowało na wszystko a co dopiero zaglądanie tutaj jak piszecie jak szalone;/
Bedzie gites!!
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, jak rowniez robi nam czesc elektryki, meble kuchenne beda robione przez firme polecona, nad parkietem sie zastanaiwamy gdzie zamowic - bedzie pewnie kladziony w sierpniu...mamy zamowione kibelki, wanne, umywalki, wybrane baterie ale jeszcze nie zamowione, jeszcze nie mamy oswietlenia do innych pomieszczen, nie mamy wybranych fototapet, szklarza... ale juz do klotni dochodzilo, urzadzanie wspolne mieszkanie to szkola kompromisow - choc w moim stanie to jest bardzo ciezkie....Paniczka wszystko bedzie dobrze
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
na 13 idę do endo, wcześniej odbieram wyniki wczorajszego tsh
|
|
|
|
#2698 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia a co trzeba zrobic jak brzuch twardnieje?? nospa??
To tez macie kawaleczek do morza (u nas do S jakies ponad 500km), my mielismy jechac do Swinoujscia pod koniec sierpnia, ale nie jedziemy bo sie boje
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Mi gin powiedział, że po prostu mam się położyć i odpocząć, nawet o żadnej nospie nie wspominał. Najlepiej to się pilnować, żeby się nie przemęczyć, to nic się nie powinno dziać
|
#2700 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez dzis odbeiram tsh, ft3 i ft4
jak tsh wyjdzie powyzej 2 to pewnie beda leki, mam nadzieje ze bedzie wszystko oki....---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ja przyjmuje nospe generalnie 3 razy dziennie, 1 tabl z rana obowiazkowo, 2 badz podwoje 2tabl jak brzuch zacznie bolec...
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

przepraszam, że nie piszę osobowo, ale zbyt dużo nadrabiania i nie dam rady wszystkiego spamiętać. Po drodze podczytywałam tylko. 
jak Ci?
))
Julek głową na dół ułożony był od połowy, niewiele się kręcił
cieszę się przeorgomnie, szkoda, że tż nie dał rady być z Tobą
(chociaż ja sama przyznaję mam takie myśli czasami
)

zakladany plan konca robienia podstawowych rzeczy wrzesien-pazdziernik uffff...