Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-25, 09:45   #1561
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja tam sobie wczoraj nawet na pizzę pozwoliłam Zobaczymy dzisiaj, czy nie będę tego żałować
Żeby wyszła Wam na zdrowie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:45   #1562
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No popatrz, ja właśnie wczoraj robiłam leczo Nabrałam weny przez to, że mogłam małża wykorzystać do krojenia warzyw. A dzisiaj musiałabym wszystko zrobić sama
Rano dałam małżowi spróbować naszego dzieła, jego pierwsze hasło: co tak mało? A ja się tyle nakroiłem...
Dodam, że jest pół wielkiego gara, ale że mam też wielkiego chłopa to zawsze jest mało Dobrze, że on nie pracuje fizycznie - wtedy to na pewno nie nadążyłabym z gotowaniem.
Dla mojego to samo. Gar zupy to on w jeden dzień potrafi wciągnąć
A sos z pół kg mięsa mielonego to normalka
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:45   #1563
phdwao
Zakorzenienie

Jestem polewatywie, ledwo zdazylam;-)
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:48   #1564
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
no właśnie mi się tak samo wydawało.. W ogóle to nie wiem skąd ona wzięła taką kwotę - 48zł
Chyba z , nic innego nie przychodzi mi do głowy Przynajmniej ta druga kobieta do której dzwoniłaś mówiła rozsądniej.

Stary 2012-07-25, 09:48   #1565
ajka89
Zadomowienie

Ja uciekam korzystać z pięknej pogody za oknem i wystawić swoją bladą twarz na słoneczko

Miłego dnia dziewczyny

Phdwao Jak przyjdę masz być już rozpakowana
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 09:52   #1566
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Ojojoj dobrze że kibelek nie był zajęty jak u Soleilki i nie musiałaś szukać drugiego
Trzymam kciuki
Stary 2012-07-25, 09:56   #1567
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Na sr mówili nam, że dobra lewatywka też pobudza poród bo stymuluje macicę do skurczy od drugiej strony

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ojojoj dobrze że kibelek nie był zajęty jak u Soleilki i nie musiałaś szukać drugiego
Trzymam kciuki
Właśnie, dlatego na sr położna dała nam instrukcję korzystania z lewatywy: mamusia sobie leży z lewatywką, a tatuś waruje przy kibelku - nie wpuszcza nikogo

Stary 2012-07-25, 09:59   #1568
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Kochane, już jestem, dziękuje za miłe słowa odnośnie pokoiku, ja sie prawie poplakalam jak mi go pokazali efekt końcowy na pewno zobaczycie
Ja do teraz chodziłam zeschizowana,bomaly bardzo był dziś spokojny i nagle teraz wypilam magnez i nie mogę wylezec, tak bardzo kopie w ogóle czuje go strasznie nisko, czy to normalne ze napina sie w pachwinach, jejuuu teraz tak kopnął ze aż zaczęło mega boleć i kluc! Właśnie w pachwinach! Rozrywający bol!
to normalne, teraz już tak będzie do samego porodu mój szczególnie jak się kładę spać, to tak napierdziela rączkami z pół godziny i w końcu zasypia

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Ja tylko chciałąm dać znać że jeszcze nie urodziłam i jutro jadę na wywołanie porodu. Trzymajcie kciuki
Lece spać. Dobranoc
trzymam kciuki

Cytat:
Hej lale! Pojechalam do szpitala bo bole mam bardzo silne, jednak ponoc daleko w polu, szyjka jeszcze niedojrzala;-( takze mam bolesny falstarcik
Cytat:
Przyjli mnie do szpitala, poczekam na wizyte, bole sa okropne, zesram sie chyba, a przy tym brzuch nie twardnieje
biedna

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
czesc u mnie 3kroplowka z fenkiem i ostatnia tak mnie trzesie po nich ze wczoraj dostalam relanium, po ktorym spalam jak dziecko.na raze dzisiaj skurczy brak chociaz wczora ialam caly dzien. do poniedzialku zakladaja ze urodze wiec lipcoweczki d roboty
jeśli uda ci się przemówić do mojego dziecka, żeby już zechciało wyjść, w ogóle jeśli komukolwiek uda się do niego przemówić, to będę bardzo wdzięczna

Cytat:
Mam dobre wiesci, rozwarcie postepuje jest 5cm, powiedzieli mi pochodzic i rodzimy, takze byle nic nie ucichlo
no to trzymam kciuki

Cytat:
U mnie cisza, spokój jestem sfrustrowana... Mam upławy ale zwyczajne, przejrzyste więc podejrzewam że to nei związane z porodem... Dziś jadę na to pierdzielone KTG to zapytam w szpitalu kiedy mam się stawiać na wywołanie. Co za lipa
mam te same odczucia, każdy kolejny dzień wkurza mnie coraz bardziej Mam ochotę komuś , a jednocześnie chce mi się wyć . Co do upławów, to moje za każdym razem inne - raz przezroczyste, raz białe, raz żółte...

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Jak większość z nas miałam ciężką noc, znowu ból w pachwinach uniemożliwiał mi przekręcanie się z boku na bok... Na siku wstałam tylko 2 razy, więc nie jest źle. O 1 w nocy budziłam męża do pracy (na 2 musiał biedny iść...), jak tylko wstał zaczęły się koszmary . Śnił mi się mój tata (chyba będę musiała się przejść do niego na cmentarz), potem mama ale to wszystko były straszne sny... Nie śpię od 7 a jeszcze nie mogę dojść do siebie po tej nocy... Dziś ktg, ciekawe co wyjdzie - pewnie znowu lekarz będzie straszył porodem. Wkurza mnie to, bo na początku musiałam się przyzwyczaić do tej myśli, a od pierwszego stwierdzenia lekarza, że na dniach urodzę minęły 2 tygodnie i teraz za każdym razem robi mi nadzieje, a nic się nie dzieje .

Dziewczyny, dziś z Gośką zaczynamy 39 tc!
mi też lekarz narobił ostatnio nadziei, i nie tylko on, dlatego rozumiem co czujesz, tyle tylko, że ty zaczynasz dziś 39 tc, a ja mam termin na niedzielę
gratuluję 39tc

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 10:03   #1569
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Cześć,

Jak większość z nas miałam ciężką noc, znowu ból w pachwinach uniemożliwiał mi przekręcanie się z boku na bok... Na siku wstałam tylko 2 razy, więc nie jest źle. O 1 w nocy budziłam męża do pracy (na 2 musiał biedny iść...), jak tylko wstał zaczęły się koszmary . Śnił mi się mój tata (chyba będę musiała się przejść do niego na cmentarz), potem mama ale to wszystko były straszne sny... Nie śpię od 7 a jeszcze nie mogę dojść do siebie po tej nocy... Dziś ktg, ciekawe co wyjdzie - pewnie znowu lekarz będzie straszył porodem. Wkurza mnie to, bo na początku musiałam się przyzwyczaić do tej myśli, a od pierwszego stwierdzenia lekarza, że na dniach urodzę minęły 2 tygodnie i teraz za każdym razem robi mi nadzieje, a nic się nie dzieje .

dla Zosi za pierwszy miesiąc!

Super, że jest akcja! Kochana trzymam !!!

Brawo za zakupy! Fajnie, że macie na miejscu taki sklepik .

Łał! No to czekamy na dzidziusia!

Kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Dużo zdrówka dla Ciebie i Rozalki oraz dużo cierpliwości i wytrwałości!!!

za ktg (żeby wykazały jakieś skurczyki) i żeby w końcu coś się zaczęło dziać

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Dziewczyny, dziś z Gośką zaczynamy 39 tc!
Gratki za 39 tydzień

Prince wszystkiego najlepszego
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 10:05   #1570
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki
hehe, dlatego ja się cieszyłam, że w szpitalu miałam kibelek w sali porodowej

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 10:06   #1571
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
No popatrz, ja właśnie wczoraj robiłam leczo Nabrałam weny przez to, że mogłam małża wykorzystać do krojenia warzyw. A dzisiaj musiałabym wszystko zrobić sama
Rano dałam małżowi spróbować naszego dzieła, jego pierwsze hasło: co tak mało? A ja się tyle nakroiłem...
Dodam, że jest pół wielkiego gara, ale że mam też wielkiego chłopa to zawsze jest mało Dobrze, że on nie pracuje fizycznie - wtedy to na pewno nie nadążyłabym z gotowaniem.
Wielki umysły myślą podobnie
Ja mam wielką ochotę na leczo
I mój mąż też jest w stanie wciągnąć każdą ilość A zwłaszcza teraz jak siedzi i robi łazienkę. Jak idzie do pracy to jakoś mniej żarłoczny się robi

Cytat:

Na sr mówili nam, że dobra lewatywka też pobudza poród bo stymuluje macicę do skurczy od drugiej strony

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Właśnie, dlatego na sr położna dała nam instrukcję korzystania z lewatywy: mamusia sobie leży z lewatywką, a tatuś waruje przy kibelku - nie wpuszcza nikogo
Nam o tej lewatywie też na sr mówili.
A instrukcja korzystania jest bardzo rozsądna Do zapamiętania

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 10:10   #1572
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:

Hehe - sprytne
Spadam dziewczyny - jadę do szpitala na KTG, zapytam w ogóle kiedy mam się zgłosić an wywołanie... bo nic nie wiem.

Ps. PrincePolo - wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Obyś zawsze była piękna, młoda i bogata: roza:
Stary 2012-07-25, 10:13   #1573
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No u mnie też zapas plasterków compeed musi być Przynajmniej pół opakowania
pozwolę się wtrącić.. Nie bierzecie nic na te opryszczki? Tzn. zapobiegawczo.? Ja kiedyś dawno temu miałam non stop opryszczki i do tego zajady. I ciocia mi kiedyś poradziła brać witaminę B, najlepiej 6 lub 12, albo complex. Przez rok brałam codziennie, jedno opakowanie kończyłam, kupowałam następne. I pomogło Przerwałam potem i teraz jak tylko zaczyna mi coś wyskakiwać, kupuję opakowanie, wybiorę i mam spokój na kilka miesięcy

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Witam się z kawką zbożową i bułeczką maślaną, mniam
narobiłaś mi ochoty zaraz lecę do sklepu po bułki maślane, takie z kruszonką

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

My też dzisiaj zaczynamy nowy tydzień - 37 i ze szkołą rodzenia jadę zwiedzać szpital
gratulacje

Cytat:
i jak wrażenia? u mnie jest kibel na porodówce, ale tylko jeden, a porodówka ma dwa łóżka oddzielone parawanem

Cytat:
Chyba z , nic innego nie przychodzi mi do głowy Przynajmniej ta druga kobieta do której dzwoniłaś mówiła rozsądniej.
ale za to ta druga nie udzieliła mi odpowiedzi ile dostanę w końcu i do tego tak szybko mówiła i cicho, że ledwo ją zrozumiałam...

Stary 2012-07-25, 10:21   #1574
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
pozwolę się wtrącić.. Nie bierzecie nic na te opryszczki? Tzn. zapobiegawczo.? Ja kiedyś dawno temu miałam non stop opryszczki i do tego zajady. I ciocia mi kiedyś poradziła brać witaminę B, najlepiej 6 lub 12, albo complex. Przez rok brałam codziennie, jedno opakowanie kończyłam, kupowałam następne. I pomogło Przerwałam potem i teraz jak tylko zaczyna mi coś wyskakiwać, kupuję opakowanie, wybiorę i mam spokój na kilka miesięcy
Ja w czasie ciąży miałam tylko raz opryszczkę (czyli jak na 9 miesięcy to nie za często). Zresztą przed ciążą to też nie mam jej notorycznie. A plasterki mam zawsze pod ręką żeby po prostu szybko zareagować Z tego co wiem to opryszczka pojawia się w chwilach osłabienia organizmu. Może pomyślę kiedyś o braniu czegoś.
Ale dziękuję za radę, na pewno mi się przyda

Stary 2012-07-25, 10:26   #1575
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co mi wiadomo to jedynymi tabletkami takimi typowo na opryszczkę jest heviran (też na ospę i półpaśca - bo choroby wywołuje ten sam wirus). Znając życie w ciąży tego nie można stosować. Lek oczywiście dostępny na receptę - czasami go brałam i po tym była u mnie spora poprawa. Witaminę B6 też brałam, ale u mnie jakoś bez rewelacji. Fakt nie miałam tak długiej kuracji - może spróbuję przez tak długi okres, na pewno nie zaszkodzi.
Ale szczerze powiem, że mam tak często opryszczki, że już o tym nie myślę. Naklejam plasterek i jest ok

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Ja w czasie ciąży miałam tylko raz opryszczkę (czyli jak na 9 miesięcy to nie za często). Zresztą przed ciążą to też nie mam jej notorycznie. A plasterki mam zawsze pod ręką żeby po prostu szybko zareagować Z tego co wiem to opryszczka pojawia się w chwilach osłabienia organizmu. Może pomyślę kiedyś o braniu czegoś.
Ale dziękuję za radę, na pewno mi się przyda
Jak mam katar to zawsze robi się się koło nosa - więc najpierw walczę z katarem a potem z tym dziadostwem. A tak, to na ogół wyskakuje w najmniej oczekiwanych momentach - nie zawsze przy osłabieniu organizmu. Chyba, że ja nie czuję się osłabiona, a ta dziadowska opryszczka to czuje Hehe

Stary 2012-07-25, 10:34   #1576
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Z tego co mi wiadomo to jedynymi tabletkami takimi typowo na opryszczkę jest heviran (też na ospę i półpaśca - bo choroby wywołuje ten sam wirus). Znając życie w ciąży tego nie można stosować. Lek oczywiście dostępny na receptę - czasami go brałam i po tym była u mnie spora poprawa. Witaminę B6 też brałam, ale u mnie jakoś bez rewelacji. Fakt nie miałam tak długiej kuracji - może spróbuję przez tak długi okres, na pewno nie zaszkodzi.
Ale szczerze powiem, że mam tak często opryszczki, że już o tym nie myślę. Naklejam plasterek i jest ok

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Jak mam katar to zawsze robi się się koło nosa - więc najpierw walczę z katarem a potem z tym dziadostwem. A tak, to na ogół wyskakuje w najmniej oczekiwanych momentach - nie zawsze przy osłabieniu organizmu. Chyba, że ja nie czuję się osłabiona, a ta dziadowska opryszczka to czuje Hehe
ja wtedy byłam dzieckiem, więc nie wiem czy ten lek w ogóle istniał. W każdym razie po dłuższym stosowaniu ta wit.B mi pomogła, zazwyczaj complex kupowałam. Teraz wyskakuje mi zazwyczaj tylko przy osłabieniu organizmu, ale przedtem nie zależnie od tego. Teraz mam to naprawdę raz na jakiś czas, ale pech sprawił, że ostatnio opryszczka zrobiła mi się w dniu mojego ślubu I zauważyłam ją dopiero tuż przed ślubem, więc nawet nie było możliwości, żeby coś na to zastosować, a nic nie miałam. Na poprawinach dopiero smarowałam taką maścią - nazwy nie pamiętam, ale jest brązowa i śmierdzi, całkiem szybko pomogło. Ale na poprawinach wszyscy ją już widzieli, bo urosła wielka

Stary 2012-07-25, 10:36   #1577
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Może opryszczka to czuje? Taka sprytna bestia z niej

A z innej beczki.
Chciałam zmolestować męża (skoro nie mam pessaru i dzidzia donoszona to po poście od marca mi się chce jak diabli) a on nie chce Mówi, że jak skończy łazienkę bo teraz to się boi, że musiałby z jęzorem an wierzchu ją robić Wiem, że nic nie poradzicie ale musiałam się wyżalić.
A poza tym przeczucie co do 27 lipca mnie opuściło. Coś mi się wydaje, że lekarz nie miał racji i jeszcze trochę pochodzę w ciąży Moja mama dzwoni codziennie (jest nad morzem) i nawet już nie pyta bo odbieram tel. słowami - jeszcze nie rodzę Więcej tematu nie ciągnie Co za życie. Jakoś te 38 tygodni mi minęło a teraz każdy dzień się ciągnie jak makaron...

Stary 2012-07-25, 10:44   #1578
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
ja wtedy byłam dzieckiem, więc nie wiem czy ten lek w ogóle istniał. W każdym razie po dłuższym stosowaniu ta wit.B mi pomogła, zazwyczaj complex kupowałam. Teraz wyskakuje mi zazwyczaj tylko przy osłabieniu organizmu, ale przedtem nie zależnie od tego. Teraz mam to naprawdę raz na jakiś czas, ale pech sprawił, że ostatnio opryszczka zrobiła mi się w dniu mojego ślubu I zauważyłam ją dopiero tuż przed ślubem, więc nawet nie było możliwości, żeby coś na to zastosować, a nic nie miałam. Na poprawinach dopiero smarowałam taką maścią - nazwy nie pamiętam, ale jest brązowa i śmierdzi, całkiem szybko pomogło. Ale na poprawinach wszyscy ją już widzieli, bo urosła wielka
Przed moim ślubem codziennie rano z bijącym sercem sprawdzałam czy nie robi się opryszczka. Do tego panicznie reagowałam jak tylko coś zaczynało mnie swędzieć i na szczęście się nie pojawiła. Ale wiem co to za ból, dlatego współczuję, że pojawiła się w tak ważnym momencie Pewnie jeszcze pierwszego dnia nie było widać mocno i wyglądałaś pięknie.

Cytat:
Może opryszczka to czuje? Taka sprytna bestia z niej

A z innej beczki.
Chciałam zmolestować męża (skoro nie mam pessaru i dzidzia donoszona to po poście od marca mi się chce jak diabli) a on nie chce Mówi, że jak skończy łazienkę bo teraz to się boi, że musiałby z jęzorem an wierzchu ją robić Wiem, że nic nie poradzicie ale musiałam się wyżalić.
A poza tym przeczucie co do 27 lipca mnie opuściło. Coś mi się wydaje, że lekarz nie miał racji i jeszcze trochę pochodzę w ciąży Moja mama dzwoni codziennie (jest nad morzem) i nawet już nie pyta bo odbieram tel. słowami - jeszcze nie rodzę Więcej tematu nie ciągnie Co za życie. Jakoś te 38 tygodni mi minęło a teraz każdy dzień się ciągnie jak makaron...
Hehe inteligentna opryszczka
Mądrego masz faceta - nie będzie sobie dodawać roboty. Daj mu jeszcze chwilę, zrobi łazienkę i go zmolestujesz.
Moja mam też dzwoni codziennie - wczoraj odbieram i od razu słyszą: aha znaczy, że nie rodzisz.
Na szczęście mi pytania o to czy urodziłam nie przeszkadzają. Może zaczną za tydzień.

Stary 2012-07-25, 10:48   #1579
ewka5891
Zakorzenienie

Przespałam sie troche i od razu człowiek się lepiej czuje
dzisiaj u nas ładnie, słonecznie i podobno bez deszczu wiec mze na jakis spacer sie wybiore...

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
witam się i z okazji 25 urodzin stawiam mega tort i smaczny koktajl zdjęć nie dam bo nie mam jak w tel. więc musicie sobie wyobrazić
Wszystkiego najlepszego kochana

Cytat:
Mam dobre wiesci, rozwarcie postepuje jest 5cm, powiedzieli mi pochodzic i rodzimy, takze byle nic nie ucichlo
super informacja w końcu coś się zaczyna dziac

Cytat:
skąd ja to znam
jeszcze jakis czas temu mialam swiadomosc, ze moge rodzic po terminie ale teraz nie wiem czemu ale chcialabym mieć to juz za sobą i tulić mojego synka.....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 10:49   #1580
karolka110
Wtajemniczenie

Dzień Dobry

princuś 100 lat, spełnienia każdego z marzeń, spokoju i wiele radości z macierzyństwa

depoison chyba tu u mnie mają zwyczaj U2 robić w szpitalu, skoro tak w tej praxis powiedzieli. W sumie lepiej nawet....
a wiesz może ile standardowo, po porodzie sn zostaje się w szpitalu??

phdwao czekam na Janka!!! powodzenia!!! szybkiej akcji Kochanabądź dzielna

Linka Twoja Niuńka urodzona 15 lipca???jak ja to przeoczyłam???w moje Urodzinkiale fajnie....ja miałam 3200 i 51 cm a o której Martynka się urodziła??

trzymam kciuki za wizyty!!!

u mnie noc w miarę....najlepiej śpię od 6 do 10, jak Małż pójdzie do pracy....a w nocy to albo siku, albo duszno, albo jeszcze coś innego....

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-07-25 o 10:51
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 10:50   #1581
Mandragorrka
Zakorzenienie

Historia z wczorajszej imprezy rodzinnej: były dwie szwagierki od małża i opowiadały mi różne historie o porodach - swoich, cudzych. Fajnie się tego słuchało. Natomiast my powiedzieliśmy, że jak już kiedyś się coś zacznie to nikogo nie informujemy - szczególnie rodziców, dopiero po porodzie. Na to jedna ze szwagierek opowiedziała historyjkę:
Pierwszą córkę rodziła jakieś 14 lat temu, bez męża, bo mąż nie czuł się na siłach. Sytuacja, że poród zbliża się do końca, ona leży na łóżku, prze. Położna wydaje instrukcje, że jeszcze chwila i urodzi. A z korytarza inna pielęgniarka woła do niej: dzwoni pani teściowa z pytaniem czy już pani urodziła....
Padłam jak to wczoraj usłyszałam

Stary 2012-07-25, 10:53   #1582
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Historia z wczorajszej imprezy rodzinnej: były dwie szwagierki od małża i opowiadały mi różne historie o porodach - swoich, cudzych. Fajnie się tego słuchało. Natomiast my powiedzieliśmy, że jak już kiedyś się coś zacznie to nikogo nie informujemy - szczególnie rodziców, dopiero po porodzie. Na to jedna ze szwagierek opowiedziała historyjkę:
Pierwszą córkę rodziła jakieś 14 lat temu, bez męża, bo mąż nie czuł się na siłach. Sytuacja, że poród zbliża się do końca, ona leży na łóżku, prze. Położna wydaje instrukcje, że jeszcze chwila i urodzi. A z korytarza inna pielęgniarka woła do niej: dzwoni pani teściowa z pytaniem czy już pani urodziła....
Padłam jak to wczoraj usłyszałam
o matko
ludzie to mają pomysły....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 11:03   #1583
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witam mamusie widzę że z dzieciaczkami czy bez każda ma przerwy w nocnym spaniu

nasz Maluszek kończy dziś miesiąc ale to zleciało!
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Właśnie spojrzałam na zegarek - mija równo miesiąc od chwili, jak zaczęłam rodzić Zosię (jakoś o tej porze zaczęły mi się parte)
to tak jak my dla Zosi za skończony miesiąc

Cytat:
można heviran w 9 miesiącu

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Linka coś w tym musi być

Do dziewczyn, które rodziły: czy maluszki były bardziej czy mniej aktywne przed porodem?
przeraźliwie spokojny, właściwe się nie ruszał

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Też dzisiaj go kupiłam Mały bardzo się prężył, a po tym leży sobie spokojnie a gazy same odchodzą

U mnie wczoraj i dziś taka kupa, wczoraj na szczęście zrobił przy lekarce. Mówiła, że jak się powtórzy to mam podać saszetkę LacidoBaby. Wypił w nocy, a rano mm żeby kupkę zagęścić. Póki co jeszcze się nie załatwił
u nas też infacol pięknie zadziałał choć muszę zwiększyć dawkę do 3 razy dziennie bo nad ranem mieliśmy 2 godzinny koncert prężenia się po to żeby purknoł 2 razy;/

Cytat:
Maleństwo tak szybko rośnie? A ja mam tyle ładnych ciuszków na te pierwsze 3 miesiące.
Czy dobrze, kojarzę, że Twój mąż to raczej do wysokich należy? Może Mały go goni?
dobrze kojarzysz, małż wysoki wiec zapewne wzrost po tacie - na szczęście!
Cytat:
witam się i z okazji 25 urodzin stawiam mega tort i smaczny koktajl zdjęć nie dam bo nie mam jak w tel. więc musicie sobie wyobrazić
wszystkiego najlepszego !!
Cytat:
no to trzymam kciuki za szybki postęp

mamy poród na żywo

Cytat:
myślisz że to po Nakładkach? Kurde bez nich mała nie umie mam ża małe Brodawki
mi się nie wydaje że to po nakładkach bo ja karmie bez a Mały też dużo purka
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 11:09   #1584
karolka110
Wtajemniczenie

depoison i wanillka gratulacje za pierwszy miesiąc z Maluszkamiklas ki::roz a:
Stary 2012-07-25, 11:10   #1585
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

można heviran w 9 miesiącu

dobrze kojarzysz, małż wysoki wiec zapewne wzrost po tacie - na szczęście!
Już miesiąc? To mamy imprezę Wszystkiego najlepszego
To mnie zaskoczyłaś, że heviran można (nawet nie sprawdzałam, od razu założyłam, że nie można )
No to super - niech Mały rośnie jak tata, wysocy faceci są fajni Najwyżej będziesz szybciej wymieniać ciuszki.

Ja mam nadzieję, że córcia nie odziedziczy wzrostu po ojcu - ale jak już to żartujemy sobie, że jeśli będzie chuda to zostanie modelką, a jak nie to sportowcem

Stary 2012-07-25, 11:12   #1586
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 11:15   #1587
wvictoria
Wtajemniczenie

Paulaaa23 też współczuję opryszczki w tak ważnym dniu Ale wydaje mi się, że nikt jej nie widział więc nie masz się co martwić

Cytat:
Przed moim ślubem codziennie rano z bijącym sercem sprawdzałam czy nie robi się opryszczka. Do tego panicznie reagowałam jak tylko coś zaczynało mnie swędzieć i na szczęście się nie pojawiła. Ale wiem co to za ból, dlatego współczuję, że pojawiła się w tak ważnym momencie Pewnie jeszcze pierwszego dnia nie było widać mocno i wyglądałaś pięknie.

Hehe inteligentna opryszczka
Mądrego masz faceta - nie będzie sobie dodawać roboty. Daj mu jeszcze chwilę, zrobi łazienkę i go zmolestujesz.
Moja mam też dzwoni codziennie - wczoraj odbieram i od razu słyszą: aha znaczy, że nie rodzisz.
Na szczęście mi pytania o to czy urodziłam nie przeszkadzają. Może zaczną za tydzień.
Mój mąż to całkiem sprytna bestia.Wie, że jak nie skończy to po porodzie jadę do moich rodziców, a on będzie kursował między naszym domem, a ich Może to niedaleko, bo tylko jakieś 10km, ale zawsze coś... Bardziej mnie martwi kwestia sprzątania po tym remoncie. Co prawda mam zaoferowaną pomoc, ale ta moja obsesja kontroli... no, ja chciałabym po swojemu I do tego muszę wszystkie firanki ściągnąć, wyprać i wymienić... a później powiesić (to chyba najgorsze).
Co do mamy to ja mam wrażenie, że mój ojciec jest bardziej przejęty W końcu jego pierworodna córka urodzi jego pierwszego wnuka (teraz ma 1 wnuczkę - córka mojego brata, a tak chce mieć wnuka)... Zresztą mój ojciec to taki fajny w tym względzie. Jak wychodziłam za mąż to powiedział to mojego wtedy przyszłego męża - pamiętaj, że oddaję ci mój największy skarb. I ostrzegam, jak coś jej zrobisz to mnie popamiętasz Do teraz się śmieję, żeby Daniel pamiętał, że oto wziął za żonę największy skarb i ma o niego dbać

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Przespałam sie troche i od razu człowiek się lepiej czuje
dzisiaj u nas ładnie, słonecznie i podobno bez deszczu wiec mze na jakis spacer sie wybiore...

skąd ja to znam
jeszcze jakis czas temu mialam swiadomosc, ze moge rodzic po terminie ale teraz nie wiem czemu ale chcialabym mieć to juz za sobą i tulić mojego synka.....
Super, że udało Ci się zdrzemnąć trochę. Od razu się humor poprawia

Z tym terminem to ja mam takie różne przeczucia. Niby w nie nie wierzę, ale... Jeszcze kilka dni temu mi się wydawało, ze 27 lipca - wtedy się to stanie. A wczoraj jechałam do Krakowa z mężem (musieliśmy jechać na kontrolę zębów z naszym królikiem) i na autostradzie, zaraz jak na nią wjechaliśmy, to mnie naszło, że ja jednak jeszcze trochę pochodzę w tej ciąży... Nawet pani weterynarz jak mnie zobaczyła (a widuje mnie dość regularnie) stwierdziła, że w ogóle nie wyglądam jakbym miała rodzić Obstawiała jakiś 7-8 miesiąc, a nie 2 tyg. do terminu Ech, pocieszam się, że będzie co ma być - jak jest ciąża to i poród nieunikniony I tej wersji się będę trzymać

Stary 2012-07-25, 11:15   #1588
KarolinaPW
Zadomowienie

Zeżarło mi cytaty
Irmusia- dziękuję
Eninka- sympatyczny pokoik sie zapowiada, jestem ciekawa efektu końcowego

Cytat:
Kochana nie denerwuj się i nie czytaj na necie o przepływach, łożyskach i nie wiem czym jeszcze. Zrelaksuj się.
A w najbliższym czasie odwiedź innego lekarza - myślę, że Mały bardzo dobrze się rozwija i rośnie tylko Twój gin był już bardzo wakacyjny. Zresztą jak już kilka razy dziewczyny pisały zdarzają się dość spore różnie w pomiarach wielkości dzieciątka.
Trzymam za Was kciuki
Przestałam czytam, bo się tylko zestresowałam dodatkowo
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

chciałam nadrobić a oczywiście nie mam głowy do niczego ostatnio
Przeczytałam póki co tylko o Karolinie - nie martw się o synka, lekarz jakiś niepoważny idź do innego
Pójdę
Cytat:
Mój gin na naszej ostatniej wizycie mówił, że waga wg. pomiarów z usg jest tylko teoretyczna, bowiem bardzo ciężko zdjąć pomiary, bo maluszek jest ciasno ułożony w brzuszku. Także nie ma co wierzyć usg, zresztą pójdziesz do innego gina i pewnie waga maluszka też będzie inna .
Mam nadzieję, że to nie był dobry pomiar, dzięki
Cytat:
kochana, dziewczyny mają rację, skonsultuj to najpierw z innym lekarzem, zanim zaczniesz się martwić - to podstawa. No i trzeba obserwować, czy mały w ogóle rośnie, czy ta waga zatrzymała się na jakimś etapie.
Nawet, gdyby tak było, to "świecę przykładem", że wszystko się dobrze kończy, po prostu dzieciątko rodzi się drobniejsze, a potem nadrabia - ale tego nie ma na razie co zakładać.
Trzymam kciuki, by wynik wynikał z błędu maszyny

a z ubrankami ładnie, kawał chłopa!
my wciąż nosimy 5o (ekonomicznie na razie bardzo)

Jak się diagnoza potwierdzi to będę musiała dokupić takie maleńkie ubranka, kupowałam od rozmiaru 62, tylko parę rzeczy mam 56, a 50 żadnej
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Ja tylko chciałąm dać znać że jeszcze nie urodziłam i jutro jadę na wywołanie porodu. Trzymajcie kciuki
Lece spać. Dobranoc
Wielkie kciuki kochana, czekamy na wieści
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Madragorka, wypoczynek u rodziców to jest to, zimne piwko w ogrodzie to też super sprawa! Czekałam na to tyle miesięcy Szkoda tylko, że trzeba się diety trzymać i nie można się obezreć byle czym ;(

Cytat:
Właśnie spojrzałam na zegarek - mija równo miesiąc od chwili, jak zaczęłam rodzić Zosię (jakoś o tej porze zaczęły mi się parte)
Najlepsze życzenia dla Zosieńki
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Dalej jesteś w szpitalu czy w domku?
Tak, tak, jest 4 a ja dalej nie śpię

Zobaczcie: http://bebzol.com/pl/Usypianie-dziecka.80859.html
Oszaleć można od przewracania się w łóżku, współczuję
Super filmik, wysłałam mężowi
Cytat:
U mnie bole co 5 minut, wylecialo mi sporo sluzu z nitkami krwi, szok ze jeszcze
Paulinko-wielkie kciuki za szybki i bezbolesny poród
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Wiec jest dobrze, przeciez dzieci na koniec roznie rosna a i mierzyc ciezko, bo sa scisniete w brzuchu i juz maja malo miejsca. Znowu im dalej tym lozysko starsze... No nie wiem, ja bym sie ew. upewnila u kogos jeszcze. A gdyby faktycznie bylo zle (a to koncowka ciazy) to pewnie wyslalby Cie do szpitala, wiec glowa do gory

Zapomnialam napisac, ze w koncu bylismy na zakupach Kupilismy posciel, paczke pampersow, pare rzeczy do szpitala, pieluchy tetrowe, fride itd. Jestem bardzo zadowolona, chociaz chodzac po sklepie mialam ochote kupic wszystko
Mama TZ znalazla fajny sklepik, nigdy wczesniej tam nie bylam, ceny jak na allegro, a mozna wszystkiego dotknac Tam tez kupilismy lozeczko, z tego co widzialam maja jeszcze ogromny wybor wozkow i fotelikow, pewnie za jakis czas sie wybierzemy, poki co fotelik mi zostal z pierwszego wozka - espiro, pozniej zainwestujemy w bezpieczniejszy, na poczatku i tak nie bedziemy duzo jezdzic samochodem, a gdybysmy jechali za miasto - wezmiemy fotelik od mojego brata
Dziękuję

Zrobię tak jak mówicie, po wizycie u diabetologa postaram sie wbić na USG do medicoveru

Super, że się Wam zakupy udały
Ja ostatnio tylko po marketach budowlanych chodzę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 11:22   #1589
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
To mnie zaskoczyłaś, że heviran można (nawet nie sprawdzałam, od razu założyłam, że nie można )
No to super - niech Mały rośnie jak tata, wysocy faceci są fajni Najwyżej będziesz szybciej wymieniać ciuszki.

Ja mam nadzieję, że córcia nie odziedziczy wzrostu po ojcu - ale jak już to żartujemy sobie, że jeśli będzie chuda to zostanie modelką, a jak nie to sportowcem
nie wiem co jest w ulotce ale ja zażywałam w 9 miesiącu z polecenia mojej gin z uwagi na opryszczkę wargową, konsultowałam to też z innym ginem i faktycznie można nawet była tu na ten temat dyskusja

mój mąż i wysoki i chudy no ale mamy chłopca więc modelką nie będzie - mam nadzieje
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 11:23   #1590
prince_polo
Zakorzenienie

Dziękuje wam dziewczyny ża wszystkie życzenia!

malej znikły wszystkie pryszczyki
przybrała znowu na wadze
i pani doktor ukręcila Pepek że trzyma się na włosku
zebym już bez pepka wyszla ale jak zobaczylam po prawie zemdlalam a się okazalo ze to koleżanka mojego gina

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości