|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A sos z pół kg mięsa mielonego to normalka
|
|
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem polewatywie, ledwo zdazylam;-)
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej ta druga kobieta do której dzwoniłaś mówiła rozsądniej.
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam korzystać z pięknej pogody za oknem i wystawić swoją bladą twarz na słoneczko
![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() Phdwao Jak przyjdę masz być już rozpakowana
|
|
|
|
#1566 |
|
Rozeznanie
|
Ojojoj
dobrze że kibelek nie był zajęty jak u Soleilki i nie musiałaś szukać drugiego![]() Trzymam kciuki
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Na sr mówili nam, że dobra lewatywka też pobudza poród bo stymuluje macicę do skurczy od drugiej strony ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1568 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój szczególnie jak się kładę spać, to tak napierdziela rączkami z pół godziny i w końcu zasypia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, a jednocześnie chce mi się wyć Cytat:
gratuluję 39tc
|
||||||||
|
|
|
#1569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 39 tydzień Prince wszystkiego najlepszego ![]()
|
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam wielką ochotę na leczo ![]() I mój mąż też jest w stanie wciągnąć każdą ilość A zwłaszcza teraz jak siedzi i robi łazienkę. Jak idzie do pracy to jakoś mniej żarłoczny się robi ![]() Cytat:
A instrukcja korzystania jest bardzo rozsądna Do zapamiętania
|
||
|
|
|
#1572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Spadam dziewczyny - jadę do szpitala na KTG, zapytam w ogóle kiedy mam się zgłosić an wywołanie... bo nic nie wiem. Ps. PrincePolo - wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Obyś zawsze była piękna, młoda i bogata
|
|
#1573 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przerwałam potem i teraz jak tylko zaczyna mi coś wyskakiwać, kupuję opakowanie, wybiorę i mam spokój na kilka miesięcy ![]() narobiłaś mi ochoty zaraz lecę do sklepu po bułki maślane, takie z kruszonką ![]() Cytat:
![]() i jak wrażenia? ![]() u mnie jest kibel na porodówce, ale tylko jeden, a porodówka ma dwa łóżka oddzielone parawanem ![]() Cytat:
i do tego tak szybko mówiła i cicho, że ledwo ją zrozumiałam...
|
|||
|
|
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem to opryszczka pojawia się w chwilach osłabienia organizmu. Może pomyślę kiedyś o braniu czegoś.Ale dziękuję za radę, na pewno mi się przyda |
|
|
|
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szczerze powiem, że mam tak często opryszczki, że już o tym nie myślę. Naklejam plasterek i jest ok ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taka sprytna bestia z niej ![]() A z innej beczki. Chciałam zmolestować męża (skoro nie mam pessaru i dzidzia donoszona to po poście od marca mi się chce jak diabli) a on nie chce Mówi, że jak skończy łazienkę bo teraz to się boi, że musiałby z jęzorem an wierzchu ją robić Wiem, że nic nie poradzicie ale musiałam się wyżalić. A poza tym przeczucie co do 27 lipca mnie opuściło. Coś mi się wydaje, że lekarz nie miał racji i jeszcze trochę pochodzę w ciąży Moja mama dzwoni codziennie (jest nad morzem) i nawet już nie pyta bo odbieram tel. słowami - jeszcze nie rodzę Więcej tematu nie ciągnie Co za życie. Jakoś te 38 tygodni mi minęło a teraz każdy dzień się ciągnie jak makaron...
|
|
|
|
|
#1578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mądrego masz faceta - nie będzie sobie dodawać roboty. Daj mu jeszcze chwilę, zrobi łazienkę i go zmolestujesz. Moja mam też dzwoni codziennie - wczoraj odbieram i od razu słyszą: aha znaczy, że nie rodzisz. Na szczęście mi pytania o to czy urodziłam nie przeszkadzają. Może zaczną za tydzień. |
||
|
|
|
#1579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przespałam sie troche i od razu człowiek się lepiej czuje
dzisiaj u nas ładnie, słonecznie i podobno bez deszczu wiec mze na jakis spacer sie wybiore... Cytat:
![]() Cytat:
w końcu coś się zaczyna dziac Cytat:
![]() jeszcze jakis czas temu mialam swiadomosc, ze moge rodzic po terminie ale teraz nie wiem czemu ale chcialabym mieć to juz za sobą i tulić mojego synka.....
|
|
#1580 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
princuś 100 lat, spełnienia każdego z marzeń, spokoju i wiele radości z macierzyństwa depoison chyba tu u mnie mają zwyczaj U2 robić w szpitalu, skoro tak w tej praxis powiedzieli. W sumie lepiej nawet.... a wiesz może ile standardowo, po porodzie sn zostaje się w szpitalu?? phdwao czekam na Janka!!! powodzenia!!! szybkiej akcji Kochana ![]() Linka Twoja Niuńka urodzona 15 lipca???jak ja to przeoczyłam???w moje Urodzinki a o której Martynka się urodziła??trzymam kciuki za wizyty!!! u mnie noc w miarę....najlepiej śpię od 6 do 10, jak Małż pójdzie do pracy....a w nocy to albo siku, albo duszno, albo jeszcze coś innego....
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-07-25 o 10:51 |
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Historia z wczorajszej imprezy rodzinnej: były dwie szwagierki od małża i opowiadały mi różne historie o porodach - swoich, cudzych. Fajnie się tego słuchało. Natomiast my powiedzieliśmy, że jak już kiedyś się coś zacznie to nikogo nie informujemy - szczególnie rodziców, dopiero po porodzie. Na to jedna ze szwagierek opowiedziała historyjkę:
Pierwszą córkę rodziła jakieś 14 lat temu, bez męża, bo mąż nie czuł się na siłach. Sytuacja, że poród zbliża się do końca, ona leży na łóżku, prze. Położna wydaje instrukcje, że jeszcze chwila i urodzi. A z korytarza inna pielęgniarka woła do niej: dzwoni pani teściowa z pytaniem czy już pani urodziła.... Padłam jak to wczoraj usłyszałam
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ludzie to mają pomysły....
|
|
#1583 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
widzę że z dzieciaczkami czy bez każda ma przerwy w nocnym spaniu nasz Maluszek kończy dziś miesiąc ale to zleciało!Cytat:
dla Zosi za skończony miesiąc Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mamy poród na żywo mi się nie wydaje że to po nakładkach bo ja karmie bez a Mały też dużo purka |
|||||||
|
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
depoison i wanillka gratulacje za pierwszy miesiąc z Maluszkami
![]() klas ki:
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego To mnie zaskoczyłaś, że heviran można (nawet nie sprawdzałam, od razu założyłam, że nie można )No to super - niech Mały rośnie jak tata, wysocy faceci są fajni Najwyżej będziesz szybciej wymieniać ciuszki.Ja mam nadzieję, że córcia nie odziedziczy wzrostu po ojcu - ale jak już to żartujemy sobie, że jeśli będzie chuda to zostanie modelką, a jak nie to sportowcem
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Paulaaa23 też współczuję opryszczki w tak ważnym dniu
![]() Cytat:
Może to niedaleko, bo tylko jakieś 10km, ale zawsze coś... Bardziej mnie martwi kwestia sprzątania po tym remoncie. Co prawda mam zaoferowaną pomoc, ale ta moja obsesja kontroli... no, ja chciałabym po swojemu I do tego muszę wszystkie firanki ściągnąć, wyprać i wymienić... a później powiesić (to chyba najgorsze).Co do mamy to ja mam wrażenie, że mój ojciec jest bardziej przejęty W końcu jego pierworodna córka urodzi jego pierwszego wnuka (teraz ma 1 wnuczkę - córka mojego brata, a tak chce mieć wnuka)... Zresztą mój ojciec to taki fajny w tym względzie. Jak wychodziłam za mąż to powiedział to mojego wtedy przyszłego męża - pamiętaj, że oddaję ci mój największy skarb. I ostrzegam, jak coś jej zrobisz to mnie popamiętasz Do teraz się śmieję, żeby Daniel pamiętał, że oto wziął za żonę największy skarb i ma o niego dbać ![]() Cytat:
![]() Z tym terminem to ja mam takie różne przeczucia. Niby w nie nie wierzę, ale... Jeszcze kilka dni temu mi się wydawało, ze 27 lipca - wtedy się to stanie. A wczoraj jechałam do Krakowa z mężem (musieliśmy jechać na kontrolę zębów z naszym królikiem) i na autostradzie, zaraz jak na nią wjechaliśmy, to mnie naszło, że ja jednak jeszcze trochę pochodzę w tej ciąży... Nawet pani weterynarz jak mnie zobaczyła (a widuje mnie dość regularnie) stwierdziła, że w ogóle nie wyglądam jakbym miała rodzić Obstawiała jakiś 7-8 miesiąc, a nie 2 tyg. do terminu Ech, pocieszam się, że będzie co ma być - jak jest ciąża to i poród nieunikniony I tej wersji się będę trzymać
|
||
|
|
|
#1588 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Zeżarło mi cytaty
Irmusia- dziękuję Eninka- sympatyczny pokoik sie zapowiada, jestem ciekawa efektu końcowego ![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak się diagnoza potwierdzi to będę musiała dokupić takie maleńkie ubranka, kupowałam od rozmiaru 62, tylko parę rzeczy mam 56, a 50 żadnej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super filmik, wysłałam mężowi ![]() Cytat:
-wielkie kciuki za szybki i bezbolesny poródCytat:
Zrobię tak jak mówicie, po wizycie u diabetologa postaram sie wbić na USG do medicoveru Super, że się Wam zakupy udały ![]() Ja ostatnio tylko po marketach budowlanych chodzę
|
||||||||||
|
|
|
#1589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój mąż i wysoki i chudy no ale mamy chłopca więc modelką nie będzie - mam nadzieje
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje wam dziewczyny ża wszystkie życzenia!
![]() malej znikły wszystkie pryszczyki przybrała znowu na wadze ![]() i pani doktor ukręcila Pepek że trzyma się na włosku zebym już bez pepka wyszla ale jak zobaczylam po prawie zemdlalam a się okazalo ze to koleżanka mojego gina
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

Zobaczymy dzisiaj, czy nie będę tego żałować 

jestem sfrustrowana... Mam upławy ale zwyczajne, przejrzyste więc podejrzewam że to nei związane z porodem... Dziś jadę na to pierdzielone KTG to zapytam w szpitalu kiedy mam się stawiać na wywołanie. Co za lipa
, a jednocześnie chce mi się wyć 

Taka sprytna bestia z niej
widzę że z dzieciaczkami czy bez każda ma przerwy w nocnym spaniu
Kurde bez nich mała nie umie mam ża małe Brodawki
klas ki:
Kochana nie denerwuj się i nie czytaj na necie o przepływach, łożyskach i nie wiem czym jeszcze. Zrelaksuj się.