Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 22:40   #1501
red_scorpio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Kochane, już jestem, dziękuje za miłe słowa odnośnie pokoiku, ja sie prawie poplakalam jak mi go pokazali efekt końcowy na pewno zobaczycie
Ja do teraz chodziłam zeschizowana,bomaly bardzo był dziś spokojny i nagle teraz wypilam magnez i nie mogę wylezec, tak bardzo kopie w ogóle czuje go strasznie nisko, czy to normalne ze napina sie w pachwinach, jejuuu teraz tak kopnął ze aż zaczęło mega boleć i kluc! Właśnie w pachwinach! Rozrywający bol!
Ja tak miewam, czasami jak zasadzi kuksańca w pachwinę to zginam się.

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 22:46   #1502
eninka84
Zadomowienie

Ja przed chwila myślałam ze urodze.... już mi coraz ciężej, nie mogę sobie miejsca znaleźć żeby usiąść, leżeć, spać.....
Stary 2012-07-24, 23:05   #1503
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Echhh, nawet w ciąży człowiek piękny i zadowolony
Na opryszczkę - plastry compeed - mnie pomagają super
Właśnie ich używam - mam w zapasie 2 całe opakowania Mam tak często opryszczki, że nie ma co ich kupować na sztuki.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

a poza tym to nie mogę się nadziwić jak nasz synek szybko rośnie, w tyle ubranek już nie wchodzi, obecnie nosimy 62 i nie ma opcji żeby wystarczyło to do 3 miesiąca, niedługo będę musiała zmienić garderobę na 68!
Maleństwo tak szybko rośnie? A ja mam tyle ładnych ciuszków na te pierwsze 3 miesiące.
Czy dobrze, kojarzę, że Twój mąż to raczej do wysokich należy? Może Mały go goni?

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hello !!
Nie było mnie chwilkę, w wolnym czasie postaram się was nadrobić, choć będzie ciężko, pędzicie jak szalone, albo ja taka opóźniona...

Miałam koszmarny dzień wczoraj, cała w nerwach chodziłam, brakowało mi cierpliwości. Co małą uśpiłam (tak mi się wydawało) i odkładałam do łóżeczka, wózka, to był krzyk i na ręce. I tak cały dzień niemal. Myślałam, że zwariuję. Do tego tż nie było cały dzień, po pracy jeszcze do fryzjera poszedł i wrócił przed 21. Ja umordowana z tym rozdarciuchem, myślałam, że pozabijam. Mała usnęła dopiero po 24. A tak ładnie spała podczas długiego spaceru i nagle coś jej odbiło z tym darciem.

Od dzisiaj się wczasujemy u rodziców, zostajemy tu prawdopodobnie jakieś 2 tygodnie, ale znając życie wrócimy po tygodniu z hakiem Jestem przeszczesliwa, bo rodzice skaczą koło malutkiej, a ja mam wolne, i nawet piwko wypiłam, mniam mniam tż ma do nas przyjechać na weekend...

Moje dzieciątko skończyło dziś 3 tygodnie. Aż mi się łezka w oku zakręciła o 13.20 w ogóle płaczliwa się zrobiłam ostatnio.
Dzieciom tak jak dorosłym zdarzają się gorsze dni, widocznie Bianka taki miała.
No, ale z tego co piszesz to na wypoczynku u rodziców sobie to odbijesz Zazdraszczam zimnego piwka w upalny dzień
Jestem w szoku, że to minęły już 3 tygodnie. Wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Nabrałam weny i ugotowałam obiad na jutro Amelka buszuje w brzuszku, nie chce się rodzić więc idę spać.
Dobrej nocy, laski

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 23:13   #1504
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny już od dawna nie krwawilam tylko na brązowo a dziś patrze a Tu krew też jeszcze krwawicie?
krwawieniem bym tego nie nazwała, ale wciąż plamię - a to już miesiąc mija

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Depoison byłam zgłosić się do pediatry....wyczytałam oczywiście w gazetkach, że U2 trzeba u pediatry, a tu w gabinecie mówią, że U2 jest jeszcze w szpitalu i już tylko na U3 mam do nich przyjśćwprowadzi li mnie w błąd....tzn. gazetka mnie wprowadziła
została mi jeszcze wizyta w szpitalu i omówienie porodu (PDA!!!) oraz telefon do położnej i krótkie z nią spotkanie w celu omówienia współpracy....
w mojej "Kinder-Untersuchungsheft" widnieje, że U2 robi się między 3 a 10 dniem życia dziecka. Więc w sumie można i w szpitalu się załapać, i do lekarza podejść, chyba jak kto woli

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
no to sie porobilo... ?jestem pod kroplowka caly czas bo mam coraz wieksze skurfze... do tego dostalam zastrzyk na plucka i wlasnie mialam usg. maly wazy juz 3150! urosl 600 g w 2 tyg a ja jestem cala napuchnieta...aca i moze jest owiniety raz pepowina :-( beda sprawdzac co rusz, jak sie poywierdzi to cc
o cholera
tyle dobrego, że Franio już duży, więc nic mu na pewno nie grozi, ale rozumiem, że taka nagła i niespodziewana akcja porodowa może zaniepokoić

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie i wyszłam przygnębiona. Syneczek przez 5 tygodni urósł tylko 350g i obecnie waży 2400g (36t 4d) co jest tym bardziej dziwne, że przy cukrzycy dzieci są raczej duże. Na poprzedniej wizycie tp z OM i USG pokrywały się a teraz termin z USG (przez tą niską wagę) przesunął się z 15 na 31 sierpnia - Z tym moim ginem jakoś się dogadać nie idzie, wyciągnięcie od niego konkretnej informacji graniczy z cudem, najpierw zaczął mówić że ta waga jest za niska i nie jest dobrze, a potem jak zaczęłam panikować to powiedział, że to nic takiego powiedział, że wg niego przenoszę przynajmniej tydzień.
Potem jeszcze okazało się że wkrótce jedzie na dłuższy urlop i nie będę mieć już u niego wizyt (a przed porodem powinnam mieć co 2 tyg), mam się zapisać do jego kolegi, a w razie problemów jechać do szpitala ...popłakałam się jak wyszłam stamtąd.
kochana, dziewczyny mają rację, skonsultuj to najpierw z innym lekarzem, zanim zaczniesz się martwić - to podstawa. No i trzeba obserwować, czy mały w ogóle rośnie, czy ta waga zatrzymała się na jakimś etapie.
Nawet, gdyby tak było, to "świecę przykładem", że wszystko się dobrze kończy, po prostu dzieciątko rodzi się drobniejsze, a potem nadrabia - ale tego nie ma na razie co zakładać.
Trzymam kciuki, by wynik wynikał z błędu maszyny

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mamy karmiące jakie kupki robią wasze maluchy? bo u nas w nocy była bardzo rzadka - właściwie żółta woda - i trochę mnie to zmartwiło:/

a poza tym to nie mogę się nadziwić jak nasz synek szybko rośnie, w tyle ubranek już nie wchodzi, obecnie nosimy 62 i nie ma opcji żeby wystarczyło to do 3 miesiąca, niedługo będę musiała zmienić garderobę na 68!
moja robi też raczej rzadkie, częściowo właśnie wodniste, częściowo ma to konsystencję.. hmm, rzadkiego twarożku?

a z ubrankami ładnie, kawał chłopa!
my wciąż nosimy 5o (ekonomicznie na razie bardzo)

Dopsz, nadrabiam dalej

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 23:27   #1505
red_scorpio
Rozeznanie

eninka każdej z nas ciężko. Wystarczy poczytać poranne posty, kto jak spał i ile spał. Nie napawa to optymizmem, ale sprawia po części, że wiemy, że to normalne bo każda z nas tak ma. Lepiej to już chyba nie będzie. ..
Ja przez cały czas żyję nadzieją, że jak urodzę będzie mi lepiej... choć wiem, że to nie jest tak do końca. W końcu jak dziewczynom porodziły się dzieci to zaczęły się inne problemy. Ale na to też mam wytłumaczenie, że jak jest Maluszek na świecie to Twoje dolegliwości będą musiały zejść na II plan bo najważniejszą rolę odgrywa tu dziecię. Chyba tylko inaczej się ma sprawa z poranionymi brodawkami, ale tutaj chyba też nie chodzi o ból mamy tylko o kłopoty z karmieniem.

A tak w ogóle to chciałam Wam polecić film: Bóg zemsty z Nicolasem Cagem - fajny thriller.

Stary 2012-07-24, 23:37   #1506
Norniczka
Rozeznanie

Ja tylko chciałąm dać znać że jeszcze nie urodziłam i jutro jadę na wywołanie porodu. Trzymajcie kciuki
Lece spać. Dobranoc
Stary 2012-07-24, 23:41   #1507
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Ja tylko chciałąm dać znać że jeszcze nie urodziłam i jutro jadę na wywołanie porodu. Trzymajcie kciuki
Lece spać. Dobranoc
trzymamy już dziś

Stary 2012-07-24, 23:43   #1508
pumas
Zakorzenienie

Prince, odnośnie krwawienia - ja po wyjsciu ze szpitala miałam plamienia, ale jak się przeforsowałam, czyli coś np. dzwigałam, to miałam niezle krwawienia! Więc się zdarzają mi nawet do dziś, a to juz 21 dni po. Dzisiaj się dowiedziałam, że jak w czasie połogu będe się forsować, to może mi się macica na stałe obniżyć, a za nią pochwa i coś tam pozniekształcac, więc trzeba uważać.

Madragorka, wypoczynek u rodziców to jest to, zimne piwko w ogrodzie to też super sprawa! Czekałam na to tyle miesięcy Szkoda tylko, że trzeba się diety trzymać i nie można się obezreć byle czym ;(
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 23:55   #1509
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dziewczyny też macie taki ból czasem w piersiach jak by wam ktoś miażdżyl Sutki ? taki konkretny ucisk ale nie trwa na szczęście dlugo

na ogół mi się to robi, jak się zbliża pora karmienia

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Do dziewczyn, które rodziły: czy maluszki były bardziej czy mniej aktywne przed porodem?
przed porodem - mniej aktywne, za to po porodzie.. ohoho! 10 razy bardziej aktywne, niż gdy była w brzuchu

Cytat:
Lece spać. Dobranoc

Właśnie spojrzałam na zegarek - mija równo miesiąc od chwili, jak zaczęłam rodzić Zosię (jakoś o tej porze zaczęły mi się parte)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 00:02   #1510
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

na ogół mi się to robi, jak się zbliża pora karmienia

przed porodem - mniej aktywne, za to po porodzie.. ohoho! 10 razy bardziej aktywne, niż gdy była w brzuchu

Właśnie spojrzałam na zegarek - mija równo miesiąc od chwili, jak zaczęłam rodzić Zosię (jakoś o tej porze zaczęły mi się parte)
Za pierwszą miesięcznicę Zosi , jak po dzieciach widać, że czas goni....
Dobranoc!

Edytowane przez red_scorpio
Czas edycji: 2012-07-25 o 00:21
Stary 2012-07-25, 02:10   #1511
Maciejka__
Zakorzenienie

Gratulacje dla Mamuśki i dla upartej Amelki.

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Jestem właśnie po wizycie.........
mam rozwarcie na 2 cm i jutro o 8 rano mam się stawić w szpitalu na kroplówki z fenoterolu i zastrzyki na rozwinięcie płucek. Jeśli akcja przez weekend się nie rozwinie to w poniedziałek wyjdę do domu.
Dzisiaj zaczęłyśmy 36 tc i mała waży 2940g.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to pochwalę się, że dzieciąteczko (wiecznie głodne) przytyło mi od wyjścia ze szpitala (czyli w ciągu 18 dni) 700g! I urosło 4 cm
I w ogóle badania wyszły śpiewająco, teraz tylko usg bioderek i kolejne obowiązkowe spotkanie z pediatrą dopiero za 2-3 miesiące
za 700g!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ollcia dlaczego karmisz mieszanie? pytam, bo ja rozważam różne możliwości, ogólnie z tym karmienim to ciężka sprawa, w przypadku piersi dylematy, czy nie zjada za mało - ja tak mam

Karmienie.... Temat rzeka. Ja w szpitalu przeżyłam horror, 50% prób kończyło się porażką, bo ja nie umiałam skutecznie przystawić Małej (krótkie brodawki) i ona się irytowała...
Teraz jest już dobrze, ale nadal mam troche obaw. Czy nie za mało je, czy będzie przybierać..?
Moja na piersi przybrała bardzo mało, a jak będzie teraz, to się okaże za tydzień. Kapturki ją denerwują, a ja co prawda brodawki mam w końcu w niezłym stanie, ale prawie nie mam mleka. Coś leci, więc teraz walczę o przywrócenie laktacji. Oby się udało.
Zupełnie z mm już nie zrezygnuję, ale chciałabym też karmić piersią.

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Oczywiście przez te kilka dni też ją przystawiałam, ale niestety nie przed każdym karmieniem. Teraz w nocy dam sobie spokój, ale w dzień muszę się pomęczyć. Dodam, że po takich próbach ssania Róża jest bardziej głodna i muszę jej dawać dodatkową porcję mm.

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Na razie dokupiłam Pampersy.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące piersią mam pytanie - ile razy dziennie tj. na dobę jest u Was karmienie? Karmicie tylko z piersi czy odciągacie laktatorem i z butelki też?

Ja wczoraj kupiłam Medelę mini electiric ale jeszcze nie użyłam...
Od poczatku mam laktator ręczny TT, ale nie odważyłam się go użyć.
Już wolałam przystawić małego ssaczka. Córcia nie miała żadnych oporów przed silnym, bolesnym zassaniem i podejrzewam, że gdybym teraz przystawiała ją bez kapturków, to od razu przybyłoby mi pokarmu.
Ilości karmień nie liczyłam, ale chyba ok. 10. Z mm jest podobnie.
Muszę przygotować mleko, więc na dzisiaj koniec nadrabiania.

---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
do tych co już rodziły- nosicie jakieś pasy poporodowe??majtki obciskające, czy nic??
Na razie mam wrażliwy brzuch, więc majtki tylko miękkie i dopasowujące się do ciała, a nie modelujące. Z tego samego powodu wybieram bojówki i spodnie ciążowe. Zresztą... akurat mój brzuch przed ciążą bywał większy, niż teraz, ale przybyło mi trochę tłuszczyku na udach , więc spodnie sprzed ciąży i tak mogą być o rozmiar lub dwa za małe. Jeszcze tego nie sprawdzałam.

A piersi - różnie. W dniu nawału były gigantyczne, ale później większe o rozmiar lub dwa. Raczej o jeden.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-07-25 o 02:17
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 02:52   #1512
phdwao
Zakorzenienie

Hej lale! Pojechalam do szpitala bo bole mam bardzo silne, jednak ponoc daleko w polu, szyjka jeszcze niedojrzala;-( takze mam bolesny falstarcik
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 04:00   #1513
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej lale! Pojechalam do szpitala bo bole mam bardzo silne, jednak ponoc daleko w polu, szyjka jeszcze niedojrzala;-( takze mam bolesny falstarcik
Dalej jesteś w szpitalu czy w domku?
Tak, tak, jest 4 a ja dalej nie śpię

Zobaczcie: http://bebzol.com/pl/Usypianie-dziecka.80859.html

Czas edycji: 2012-07-25 o 04:13
Stary 2012-07-25, 04:04   #1514
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Dalej jesteś w szpitalu czy w domku?
Tak, tak, jest 4 a ja dalej nie śpię
Przyjli mnie do szpitala, poczekam na wizyte, bole sa okropne, zesram sie chyba, a przy tym brzuch nie twardnieje
Stary 2012-07-25, 04:38   #1515
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Przyjli mnie do szpitala, poczekam na wizyte, bole sa okropne, zesram sie chyba, a przy tym brzuch nie twardnieje
Kurcze, ciekawa jestem czy coś Ci podadzą na rozwój akcji czy zostawią na pastwę....?

Stary 2012-07-25, 04:58   #1516
phdwao
Zakorzenienie

Sama jestem ciekawa;-( stekam tylko na tym lozku nie wiem co ze soba zrobic
Stary 2012-07-25, 05:04   #1517
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Sama jestem ciekawa;-( stekam tylko na tym lozku nie wiem co ze soba zrobic
A nie możesz być bardziej aktywna? Może ruch by coś złagodził?

Stary 2012-07-25, 05:17   #1518
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
A nie możesz być bardziej aktywna? Może ruch by coś złagodził?
Knie wiem ruch tez mnie boli, glupia szyjka gdyby szybciej postepowala! Przed chwila jeszcze nie mogla tetna znalezc myslalam ze zawal bede miec, no i zglosilam uporczywy bol.
Stary 2012-07-25, 05:29   #1519
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Knie wiem ruch tez mnie boli, glupia szyjka gdyby szybciej postepowala! Przed chwila jeszcze nie mogla tetna znalezc myslalam ze zawal bede miec, no i zglosilam uporczywy bol.
Bidulka jesteś!! Położna też "fajna" tak stresować... Trzymam za postępy. Oby Janek szybko zechciał wyjść. Jestem myślami z Tobą. Mam nadzieję, że trafi się ktoś, kto pomoże. A rozumiem, że położna nie chce/nie może wykonać masażu szyjki? A może Ty nie chcesz się zgodzić? Wiem, że boli (niestety nie potrafię sobie tego wyobrazić, wybacz) ale może ruchy okrężne na piłce bądź coś podobnego by pomogło. Każdej z nas o tym na sr mówili. Przepraszam, że tak się może wymądrzam ale nie wiem czy będąc w takim bólu pamięta się o takich rzeczach...

Stary 2012-07-25, 05:32   #1520
phdwao
Zakorzenienie

Ja mam wrazenie ze do wizyty lekarskiej to nikt sie nie podejmie dzialan, bo lekarz dyzurny jakis nierozmowny byl
Stary 2012-07-25, 05:37   #1521
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam wrazenie ze do wizyty lekarskiej to nikt sie nie podejmie dzialan, bo lekarz dyzurny jakis nierozmowny byl
no to kicha

Stary 2012-07-25, 05:42   #1522
phdwao
Zakorzenienie

Noo a Ty czemu nie spisz?
Stary 2012-07-25, 05:48   #1523
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Noo a Ty czemu nie spisz?
2 dni pod rząd spałam to teraz będzie tydzień bezsenności Męczę się tak od 23 chyba. Zaraz mąż będzie wstawał do pracy a ja dalej z oczami jak 5 zł. Już raczej przed porodem nie nadrobię
Najważniejsze dla mnie to, że się lepiej czuję czyli przeziębienie chyba odpuszcza ale zobaczymy co będzie dalej...
zbiera mnie spanie...

Czas edycji: 2012-07-25 o 05:58
Stary 2012-07-25, 06:17   #1524
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Lece spać. Dobranoc
Trzymam kciuki. Oby organizm szybko i ładnie zareagował na oxy

Cytat:
O la!!! Szkoda ze powoli sie rozkręca Pewnie zrobią Ci masaż albo przebiją pęcherz i pójdzie szybko

U mnie sie wszystko wyciszyło
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 06:21   #1525
phdwao
Zakorzenienie

Red to fajnie ze przeziebienie ustepuje

Linzey moze sie rozkreci!

U mnie bole co 5 minut, wylecialo mi sporo sluzu z nitkami krwi, szok ze jeszcze
Stary 2012-07-25, 06:41   #1526
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Red to fajnie ze przeziebienie ustepuje

Linzey moze sie rozkreci!

U mnie bole co 5 minut, wylecialo mi sporo sluzu z nitkami krwi, szok ze jeszcze
No to już coraz lepiej Akcja postepujeMasz TZ ze soba??
Stary 2012-07-25, 06:46   #1527
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
No to już coraz lepiej Akcja postepujeMasz TZ ze soba??
Nie tz w domu, ja leze w normalnej sali
Stary 2012-07-25, 07:01   #1528
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia kochana, oby szybko poszlo

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 07:12   #1529
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Mam nadzieje że po obchodzie przeniosą Cie na porodówke i Tż bedzie mógl być z Tobą
Stary 2012-07-25, 07:16   #1530
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Żeby się szybko rozkręciło!!

A za mną kiepska noc, co chwilę się budziłam na siku, wogóle brzuch miałam jak worek kartofli taki ciężki. Odkąd małża do pracy wyprawiłam nie śpię wogóle
Przerażają mnie te upały co mają być teraz
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości