|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
za wyniki ![]() Podobno generalnie sprzątanie pomaga ale ja też jakoś nie chcę tego stosować A co do przenoszenia to i ja i mój brat byliśmy przenoszeni, a mój brat to nawet więcej niż ja (ja 1 tydz, a on 2 tyg) więc ja bym tak się na tym nie opierała. Jedno jest pewne - jest ciąża to i poród nas nie ominie ![]() No właśnie ja też liczę na dietę podczas karmienia W sumie to byłaby najlepsza motywacja żeby nie jeść jakiegoś nie za dobrego jedzenia. Z jednej strony na samą myśl o diecie mam dość, a z drugiej strony wizja założenia ciuchów z przed ciąży jest piękna No i nie za chętnie wymienię całą garderobę na większą... jakoś mi się to nie uśmiecha
|
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie będzie wymówek bo przecież nie będziemy jeść tylko dla siebie ja szczerze to nie mogę się tego doczekać oszalałam
|
|
#1623 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz pozostało tylko rozkoszować się macierzyństwem ![]() Babyblues minie szybko ![]() Życzę powodzenia Tobie i obu córeczkom ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Niestety Mam słabą silną wolę ![]() Ja też się już nie mogę doczekać aż będę mogła przytulić naszego Kubusia dla niego wszystko.
Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-07-25 o 13:58 |
||
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Hey Mamusie. Ciężko z czasem , wiec po krótce opisze co się u mnie dzieje.
Wczoraj miałam spotkanie poterminowe z położną, zrobiła mi mały masażyk... bez rezultatu. Znowu podwyższone białko w moczu, słabe ruchy dziecka, kazała jechać do szpitala sprawdzić czy wszystko oby ok. Trafiliśmy na ktg ok godz 19stej, mały nagle zaczął byc nadaktywny co też sie bardzo nie spodobało lekarce, zwłaszcza w połączeniu z nieopadającym ciśnieniem...Kolejne badanie moczu (cały dzień piłam litrami samą wode) - białko. Wpadła lekarka, chyba widziała związek z moimi policystycznymi jajnikami, ma mnie umówić na usg. Chciała zrobić jeszcze raz masaż, bo nie zauważyła, ze miałam już jeden, nie dałam sobie. Byłam już wykończona upałem i obolała. Kolejna decyzja - musimy pobrać krew, za godzine będzie wynik. W końcu o godzinie 2 rano lekarka podjęła decyzje, ze moge wrócić do domu. Niech to się skończy ![]() Wszystkie Was serdecznie całuje i pozdrawiam. Wpadne jak tylko znajde dłuższą chwilke. |
|
|
|
#1625 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Oby szybko minęło, bo jestem zła na samą siebie .Cytat:
Nie ja nic nie wiem . Czyli czekamy na potwierdzenie.Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#1626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli nadal czekasz? to czekanie wykańcza
|
|
#1627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przez to nie do końca pocieszają mnie hasła, że można jeść wszystko. A tak nastawiam się na dietę i jest szansa, że schudnę ![]() Cytat:
Na pewno będziesz spokojniejsza---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1628 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A okna myłam ze dwa tygodnie temu, więc teraz nie ma sensu, zresztą nie chce mi się...Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Natee, trzymaj się |
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
a my idziemy na pierwszy spacerek. boli mnie jeszcze troche dupa ale musze wyjsc bo oszaleje... nie bylam na dworze od tygodnia.
|
|
|
|
#1631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zwłaszcza, że przez ostatnie 2-3 tygodnie tak mi się chce kebabów i innych podobnych dań, że szkoda gadać Na szczęści mój mąż też trochę przytył i zapowiedział, że po porodzie przechodzi ze mną na dietę więc nie będzie trzeba gotować różnych potraw, bo skoro się odchudza... (chociaż jak dla mnie to wygląda idealnie )
|
||
|
|
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje wszystkim wizazowym ciotkom za życzenia w imieniu mojego synka
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój niestety nie potrzebuje diety- jak zaczął regularne treningi to zrzucił fet z brzucha i jest ok. Do tego lubi sobie zjeść kolację tak o 22-23 więc to w odchudzaniu nie będzie pomagać
|
|
|
|
|
#1634 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nawet nie mam okazji przekonać się czy nasz maluch placze ze łazmi bo bardzo żadko zdarza się że płacze, musi być już na serio głodny i zniecierpliwiony, on się poprostu wkurza i wywija nóżkami i rączkami jak coś potrzebuje, taki grzeczniutki, trwa spór czy to po mamie czy po tacie![]() Cytat:
a co Ci się ma podziać po ściąganiu? ja ściągałam więcej tylko raz bo nie mam aż tyle pokarmu ale główny problem to kiepski laktator, długo się nim ściąga Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-25 o 14:24 |
||
|
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
Ja już trochę doszłam do siebie
depoison Zosieńka robi duuuże postępy, brawa dla niej, maskotka świetna mandragorka mam nadzieję, że żadna się nie obrazi ale wolałabym w nocy spać natee miejmy nadzieję, że coś się w najbliższym czasie ruszy balbinka bardzo się cieszę, że znalazłaś inny szpital, w którym bez nerwów o opiekę będziesz mogła urodzić mamcia życzę spokojnych, nowych sąsiadów anna oby skurcze ponownie się wyciszyli a apel dotarł do najbardziej zasiedziałych, lipcowych dzieci Udało mi się posprzatać kuchnię i ogarnąć resztę. Włączyłam też pralkę z resztkami rzeczy dla Maciusia. Został mi jeszcze obiad. Co do samopoczucia - jestem trochę przymulona, ale co się dziwić. Pogoda - niby pada, niby nie ale jest duszno. Bolą mnie za to krzyże, znaczy ćmią... i to już nie jest fajne. Ale nie będę narzekać - może być zawsze gorzej. I dziewczynki - dzięki za pożałowanie mnie z powodu bezsennej nocy |
|
|
|
#1636 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I powiem Ci, że wcale mnie ta umiejętność nie cieszy - teraz, jak mała płacze, jest mi jej (przez te łezki) dużo bardziej żal ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I tu pewnie macie rację - ja, jak mówię, jem wszystko, i mimo karmienia piersią jakoś nie odnotowuję spadających w dzikim tempie kilogramów. Czyli to słynne chudnięcie przy karmieniu piersią ewidentnie wynika nie z samego karmienia, a z drakońskiej diety ![]() No, zbieramy się na spacer. Mała coś pokwękuje, więc ją przebiorę, nakarmię (tylko z grubsza, bo z myślą o spacerze już zdążyłam odciągnąć sobie stówkę - wywalać cyca w parku nie zamierzam) i lecimy |
|||
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas rodzących, które w nocy buszują na wizażu za wiele nie ma
|
|
|
|
|
#1638 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu sąsiada, oby Ci nowi okazali się ok, może będzie to para z dzieckiem, Amelcia miałaby się z kim bawić ![]() Cytat:
za decyzję!!! Nie dziwię się, że zmieniłaś,mają całkiem inne podejście jak widać że to ośrodek z ambicjami akademickimi, dobra opieka , dobrze że się nie zdecydowałam. Zresztą przestałam mu ufać po ostatniej wizycie.Na Inflanckiej leżałam parę lat temu, miałam mieć zabieg, ale okazało się że zmiana którą mieli wyciąć samoistnie ustąpiła i mnie wypuścili do domu, więc nic bliżej nie mogę powiedzieć. Powodzenia Cytat:
Super, że jesteś pod dobrą opieką Cytat:
Będzie lepiej Cytat:
![]() Oby ten masaż szybko pomógł ![]() Cytat:
i w końcu pojem jak człowiek, bo mam po dziurki w nosie diety cukrzycowej, żeby nie było z deszczu pod rynnę... |
||||||
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-25 o 14:52 |
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z innej beczki: http://kwejk.pl/obrazek/1326309/drapanie.html |
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero doczytałam że phdwao rodzi
Super, dawno nie było nowego dzieciaczka, do tego chłopca
|
|
|
|
#1644 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Oj coś mam mało czasu na wizaż więc tylko sprwdzam pierwszą stronę czy któraś kolejna mamusia urodziła i po łebkach to co piszecie. Nadia uwielbia być noszona i mało potrafi leżeć sama , macie jakiś sposób na spacery bez płaczu ???? mała nawet gdy ją wyjmę z wózka jest spokojna troszkę , a uspakaja się 100% dopiero w domu, jakby nie lubiła dworu i wózka . Owszem idę z nią na spacer po jedzeniu , ale często się zdarza ze wtedy nie zjada pełnej porcji , a mleka na dworzu pic za bardzo nie chce. Spokojny spacerek mamy jak mała zrobi wcześniej porządną kupę wtedy jest aniołkiemA z optymistycznych wieści to Nadia skończyła dzisiaj miesiąc, przytyła 650 gram i waży teraz 3850 Dziewczyny decydujecie się na szczepionki skojarzone czy refundowane i czy szczepicie też na pneumokoki i rotawirusy ????? Pozdrowionka dla wszystkich mamusiek Depoison brawa dla Zosieńki za 1 miesiąc skończony ![]() Phdwao trzymam kciuki za szybki poród Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-07-25 o 15:05 |
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się myć, potem do ginki . Ciekawe jak tam moja szyjka, może usłyszę coś miłego - najlepiej, że rodzę
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za szybkie rozkręcenie!
|
||
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spaceru zmęczona i głodna
![]() na mieście dzisiaj jakiś wysyp ciężarnych był, gdzie się nie odwróciłam to kogoś z brzuchem widziałam ![]() Cytat:
za pozytywne wiadomosci
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na spacerze bylam jednym bylam po jedzeniu wiec była spokojna bo spala. mam okropne bole brzucha i chce mi się ee mała Spi a ja już się tz nie mogę doczekac wczoraj go nie widziałysmy bo do pozna pracował . goraco
|
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dziś wizytę na 19 ciekawe czy popsuje mi się humor tydzień temu gin mówił że nie widzi oznak porodu więc mam nadzieję że dziś będzie miał lepsze informacje apropo telefonów to ja swój telefon jeszcze troszkę i wyrzucę przez okno co chwilę dostaje sms z pytaniem jak się czuję? ( pewnie myślą że odpisze, że już urodziłam) mama tez dziś rano nie mogła się do mnie dodzwonić to chciała już do tz dzwonić bo pewnie już
|
|
|
|
|
#1650 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za wyniki
A co do przenoszenia to i ja i mój brat byliśmy przenoszeni, a mój brat to nawet więcej niż ja (ja 1 tydz, a on 2 tyg) więc ja bym tak się na tym nie opierała. Jedno jest pewne - jest ciąża to i poród nas nie ominie 
nie będzie wymówek bo przecież nie będziemy jeść tylko dla siebie
.
Mam słabą silną wolę 
.
.