|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
moje wczorajsze upalne U/P w Gdyni
:2 szklanki wody z cytryną na czczo I) (jeszcze w domu): opieczona bułka fitness z oliwą, sałatą, plastrem pasztetu (nie z puszki) z żurawiną, jajkiem sadzonym, pomidor. II) trochę czereśni; chwilę później duży "mały" śmietankowy lód włoski ![]() III) szpinakowa lasagne, zestaw surówek (w Bioway*) IV) mango juice w Starbuckie ![]() V) brzoskwinia, dwie śliwki na kolację wypiłam mleko z cynamonem...nie byłam w stanie nic zjeść po wielkiej lasagne...bół głowy spowodował, że przyjechałam do domu i poszłam spać... do picia: dużo wody * dziewczyny, polecam Wam Bioway : ) to sieć knajpek w Gdyni, Sopocie i Gdańsku. pyszne, niedrogie i mega zdrowe żarcie (to bynajmniej nie jest żadna reklama, ale wiem, że lubicie takie "nowinki" więc postanowiłam się podzilieć )PS. obowiązkowo będąc w Gdyni zaopatrzyłam się w słoiczek masła M&S crunchy |
|
|
|
#2192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
naprawdę wielka lasagne
naprawdę wielka lasagne, potworny ból głowy i podróż z pełnym brzuchem spowodowały, że wczoraj wieczorem czułam się fatalnie nie byłam w stanie nic przełknąć. normalnie w życiu nie poszłabym spać bez kolacji ![]() ale dzięki za zerknięcie
|
|
|
|
#2194 |
|
Przyczajenie
|
moje r do oceny
:na czczo: kubek wody z cytryną i miodem śniadanie: płatki owsiane (4 łyżki) z otrębami owsianymi,jagodami,twarog iem i migdałami 2śniadanie: kawałek chleba żytnio-razowego z gotowanym jajkiem,sałatą i rzodkiewką obiad: pierś z kurczaka nafaszerowana szpinakiem i twarogiem; sałatka grecka przekąska: miseczka słonecznika kolacja: jajecznica (na maśle) z 2 jajek z bakłażanem,pomidorami i cebulą
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
R
orbitrek 8.15 Ś: owsianka ( 4 łyżki płatków owsianych ) na mleku 0, 5 % z wkrojoną brzoskwinią i małym bananem; kawa parzona z mlekiem 12. 00 II Ś: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z sałatą, wędliną z indyka i rzodkiewką; herbata miętowa 15. 15 O: ryż brązowy, pierś z kurczaka gotowana; marchewka gotowana sport na świeżym powietrzu 18.00 K: twarożek lekki z warzywami różnymi 22.00 sen
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I udowadniasz ze można nawet zjesc od czasu do czasu serek topiony i nie jest to tragedią Podoba mi sie zwłaszcza I i IV
|
|
#2197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U
I domowy twarożek,borówki, musli, zdrowy błonnik, rodzynki, fistaszki, gorzka czekolada II 2 rogale maślane na pół: 2 połówki z twarożkiem i dżemem z czarnej porzeczki, 2 połówki z twarożkiem i orzechami (musiałam wyjeść twaróg bo za dużo zrobiłam a potem woda się zgromadzi i jest niezjadliwy jak dla mnie) III 2 x pomidorowa enchilada ze szpinakiem,fetą, fasolką szparagową, brukselką, pomidorem zapiekana pod sosem pomidorowym z bazylią IV biszkopt z patelni z serkiem naturlanym, brzoskwinią, orzechami i gorzką czekoladą V planowane 4 kromki razowego z opakowaniem pasztetu sojowego z pieczarkami Orico i pomidorem, kilka jabłek z jabłonek z ogródka
|
#2199 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich! piszę tu po raz pierwszy, chociaż czytam Was drogie Wizażanki już od kilku miesięcy. śledzę Wasze jadłospisy i kombinuję, próbuję, zmieniam moje
myślę, że jestem już na takim etapie, gdzie mogę napisać bez wstydu co dzisiaj zjadłam (nie tak jak pół roku temu), a przy tym dowiedzieć się, co robię nie tak - aby to poprawić. mam nadzieję, że mi w tym pomożecie tak więc przechodzę do sedna.MOJE U śniadanie: pełnoziarniste cynamonowe placki (1/2 szklanki mąki, 1/3 szklanki mleka, 1 łyżeczka oliwy) z połową cukinii, garścią jagód i łyżką orzechów włoskich, polane syropem klonowym II śniadanie: 2 tosty z chleba orkiszowego z serkiem homogenizowanym, tuńczykiem, pomidorem i bazylią obiad: zupa krem z pieczonych warzyw (cukinia, pomidor, cebula, czosnek) z grzankami i łyżką jogurtu bazyliowego /niespodziewany deser: kawa mrożona z lodem śmietankowym i bitą śmietaną/ podwieczorek: serek wiejski z jogurtem naturalnym, musem jabłkowo-cynamonowym i suszoną żurawiną kolacja: jajecznica z dwóch jaj na maśle z łososiem wędzonym i brokułami i jak to się prezentuje? byłabym wdzięczna, jakby ktoś mógł zerknąć
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
r
i jak?
|
|
|
|
#2201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli jestem baaardzo nie na bieżąco, to wybacz.
|
|
#2202 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiejsze U: I owsianka budyniowa (na waniliowym) z borówkami, jagodami, po kawałku: brzoskwini, jabłka, banana, powidłami śliwkowymi i serkiem wiejskim ![]() II razowy tost z mozarellą, pomidorem i świeżą bazylią; 2 ptasie mleczka czekoladowe III kurczak i cukinia duszone w curry, ziemniaki gotowane, surówka (pomidor, ogórek kiszony i zielony, szczypiorek, jogurt nat) IV miseczka lodów bakaliowych z ajerkoniakiem , garść orzeszków ziemnych (lekko solonych), borówki i agrestuV duszony fenkuł z cebulą, papryką i pomidorem, kromka razowca z masłem ...not ideal , ale dzień zabiegany strasznie.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-25 o 18:21 |
|||||
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A U ciebie też pysznie i wspaniale Wszytsko mi się podoba, tylko obiadku bym nie zjadła bo to mięso
|
|
#2204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Redukcja start: słaba kawa ;< śniadanie: owsianka z serkiem wiejskim, garścią truskawek, garścią borówek, łyżeczką rodzynek i łyżeczką masła orzechowego cola light z lodem i cytryną II śniadanie: mrożona kawa z mlekiem 2%, łyżeczką cukru trzcinowego i odrobiną bitej śmietany [nie miałam apetytu] obiad: spora porcja warzyw smażonych na patelni na oliwie z oliwek [podobno nie można, ale raczej nie zrezygnuję], wkrojony filet łososia wędzonego na gorąco z przyprawami zbożówka z mlekiem kolacja: dorsz na parze z warzywami - pomidorem, oliwkami, czerwoną i zieloną papryką, kapustą pekińską w sumie 70 minut hula-hopa, 30 minut steppera i 20 minut 'dywanówek'
|
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
UU
Nie wiem, czy nie potraktujecie tego jako spam, ale tu macie moje menu http://vitalia.pl/index.php/mid/49/f...e/w_id/6446101Po co mam wypisywać skoro mogę dać linka? |
|
|
|
#2206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2208 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
na jakimś wątku wyczytałam,że jedzenie tak dużej ilości białka jest złe dla organizmu i najlepiej żeby było go do 1g na kg masy ciała,a za to dać trochę więcej węgli (bo obecnie zjadam do 100g maksymalnie)... ale zawsze wydawało mi się,że powinno być właśnie odwrotnie,jestem w kropce,ale zrobiłabym wszystko,żeby tylko coś spadło ![]() dziękuje,ale właśnie tyle jest,bo chciałabym żeby coś jeszcze spadło... a jest taka możliwość,żeby nie chudnąć bo je się za mało ?
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje,ale właśnie tyle jest,bo chciałabym żeby coś jeszcze spadło... a jest taka możliwość,żeby nie chudnąć bo je się za mało ?
[/QUOTE]![]() nie....zasada jest prosta- mniej jesz= chudniesz...... |
|
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
No to skopiuję
![]() 1. pudding z kaszy manny na mleku 3,2% [500 ml] z 2 małymi jabłkami i kakao
2. chleb graham (2 kromki) z masłem, wędliną, pomidorem i szczypiorkiem, 2 marchewki 3. pizza z patelni (dodatki: ogórek, cebulka, szczypiorek, wędlina, ser) z sosem pomidorowym (pomidor, "Kucharek", bazylia) 4. chleb graham (3 kromki) z opakowaniem serka wiejskiego lekkiego (nie miałam innego -,- ale sporo tłuszczu było w obiedzie (ser, jaja, masło), więc się wyrównuje xd) i ogórkiem |
|
|
|
#2211 |
|
Raczkowanie
|
prosta zasada - nie wiesz = nie udzielasz się się
![]() oczywiście, że jest możliwość niechudnięcia przez zbyt skromne menu. kiedyś byłam na diecie, jadłam mało, bo nie miałam wielkiej wiedzy na temat odżywiania, i udało mi się coś tam zrzucić jedynie przez pierwszy miesiąc. zrezygnowałam z dalszego odchudzania i przeszłam na stabilizację. co zauważyłam? waga ruszyła z miejsca na ok. 1200-1500 kcal.
|
#2212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle dzięki dziewczyny za pochwały tamtego sprzed dwóch stron, teraz sama sobie kucharzę, mam dużo czasu i dużo pomysłów do wypróbowania ![]() U I. Pełnoziarniste drożdżowe kluski na parze z masłem, cukrem i jagodami II. Dwie nektaryny, dwie morele III. Spaghetti durum w sosie z awokado i ziół z kurczakiem IV. Duża grahamka z masłem, sałatą, awokado, pomidorem, szczypiorem, serem żółtym i wędliną drobiową potem: kilka drinków whisky+cola
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może za dużo ćwiczysz? Trenujesz coś? |
|
|
|
|
#2214 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
jak już wspomniałam ćwiczę często,od 4-5 (czasem nawet 6) razy w tygodniu,ale nie są to też jakieś bardzo intensywne ćwiczenia,ot zwykłe kardio(skakanka,biegi,row er,łyżworolki,pływanie albo np. samodzielne sesje kardio w domu czyli np.bieg w miejscu przeplatany skakanką,jakimiś wykrokami,wyskokami, zaczerpnięte z różnych stron z ćwiczeniami...) a do tego wykonuję jakieś tam ćwiczenia kształtujące z kilogramowymi hantelkami albo np.joga, pilates w wolnych chwilach... poza tym staram się wszędzie gdzie mogę chodzić pieszo lub jechać tam rowerem,więc no jakby nie było jestem raczej ciągle w ruchu... nie wiem, nie wiem już co mam zrobić,bo staram się jak mogę i nie wychodzi
|
|
#2215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2216 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tak,mierzę się i ogólnie ciało jest jędrniejsze,bardziej umięśnione,ale jeśli o wymairy chodzi to w niektórych miejscach spada (góra),ale w niektórych niestety w ogóle albo minimalnie...(dół) a nawet czasem przybywa... ![]() dziękuje za pomoc w każdym razie
odchudzam się ![]() 58-57-56-55-54-53-52-51 / 160cm Edytowane przez vanillandhoney Czas edycji: 2012-07-25 o 20:55 |
|
|
|
|
#2217 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Orzechów mi zabrakło i 5-go posiłku (wciśnij może przed 4 jakiś twarożek z orzechami prażonymi?)Cytat:
Bardzo ładnie.
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-25 o 21:00 |
||||
|
|
|
#2218 |
|
Rozeznanie
|
dance makabre dzięki za poprzednie zerknięcie!
![]() Moje U ![]() I grahamka opieczona na 3 - ricotta i bazylia / wędlina drobiowa, szczypiorek, oliwki, pomidor / ajwar i starty ser kozi + duża kawa parzona II 2 bardzo duże gałki lodów - pistacja i sorbet z czarnych porzeczek, ricore III w restauracji penne durum z sosem z pomidorów i łososia wędzonego podpalanego na wódce , natką i parmezanemIV jogurt naturalny ze zdrowym błonnikiem i orzechami pecan i miseczka malin do picia: roiboos i woda Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-25 o 21:15 |
|
|
|
#2219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
U
1. Sałatka (spora miseczka + trochę dokładki --czyli na oko jeszcze pół tej miski --> z kurczakiem, orzechami włoskimi, ananasem,majonezem, kukurydzą..) ; kawa z mlekiem i śmietanką, herbata zielona.2. Jajecznica z 2 jaj z plastrem sera żółtego, paluch pełnoziarnisty z masłem ; mango (całe) , 4 śliwki; kawa z mlekiem i śmietanką. 3. Serek wiejski z łyżką miodu, pół bułki wieloziarnistej; trochę tej sałatki jw. ; pistacje( w skorupkach - ok 100g ich) . w ciągu dnia woda.
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

:

(to bynajmniej nie jest żadna reklama, ale wiem, że lubicie takie "nowinki" więc postanowiłam się podzilieć
)