|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Byłam dziś na wizycie, może wieczorem lub jutro wrzucę fotkę dzidziusia, choć nie są tak wyraźne jak z 14 tygodnia. Ogólnie dzidziuś spał, więc praktycznie się nie ruszał, nie jak ostatnio kiedy wiercił się we wszystkie strony. Ma 13,3 cm i waży 221 g. Pani doktor podejrzewała już płeć, ale nie była pewna na 100% więc nie chciała się wypowiadać. TŻ oczywiście twierdzi, że chłopak, ale to wiadomo jak to facet, widział co chciał widzieć
![]() Po za tym Pani doktor zmieniła mi witaminy na femibion noi mam zalecanie co do diety, żeby poprawić morfologię, generalnie mięso, warzywa i jajka. Z dzidziusiem ogólnie wszystko ok. Ale jeśli chodzi o mnie nie obyło się oczywiście bez nowości:/, Co dopiero uporałam się z infekcją pęcherza i licznymi bakteriami które ciągle wychodziły w moczu, to teraz wyszła jakaś infekcja grzybiczna, no szok!!!
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba- o rozszczep wargi to Ty się nie martw bo na genetycznym to wychodzi, takie rzeczy kształtują się na początku a nie teraz
u mnie podczas przeprowadzki rozlałam butelkę rozpuszczalniku nie wiedziałam jeszcze że fasolkuje potem bawiłam się farbą olejną itp ![]() gin mnie uspokajał,że jest ok Co do butów tylko mam mały duży problem- kopyto rozmiar 41 kupuję buty w bucikowo,pl albo stylowych butkach, z racji iż jestem częstym klientem to mam fajne rabaty i jak zamawiam to po 3-4 pary bo ceny są na tyle przystępne,że wole zamiast jednej porządnej pary mieć kilka a inną sprawą jest fakt,że ja dość szybko niszczę buty i szkoda by mi tak było jedne oszczędzać ![]() mam pokaźną kolekcję- ale za to np nie noszę wogóle torebek nie mam żadnej więc tym sobie tłumaczę![]() kocham wysokie szpilki najlepiej na platformie, w swojej kolekcji nie mam tylko zielonych butów -mam nadzieję,że to się w końcu zmieni teraz w ciąży póki jeszcze w miare można to noszę choć ostatnio częściej zakładan wygodne koturny no ale do sklepów internetowych teraz nie zaglądam bo mi po prostu szkoda kasy, wolę kupić dodatki do domu-taki nałóg zgubny niestety
|
|
|
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny kochane jesteście
marsi - poważnie ten rozszczep kształtuje się już wcześniej???? w ogóle to co myślisz o tym...bo chciałam troszkę pobawić się decopaugem...ale tam klejem i farbami trza..więc chyba lepiej sobie odpuścić co? |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
marsi Ty masz tą poduszkę motherhood prawda? korzystasz z niej? Zadowolona jesteś? Czytałam, że ona bardzo pomaga na bolące plecy, a mnie tak pierońsko bolą, że prawie się zwijam z bólu - na szczęście to podobno w ciąży normalne, tym bardziej jak ktoś wcześniej miał problemy z plecami. U jakiego sprzedawcy kupowałaś?
|
#3336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem są też inne rozszczepy, które objawiają się w którymś miesiącu życia dziecka ale to już głęboki temat ja też bawię się decu- teraz po prostu pracuję w rękawiczkach i w masce takiej z castoramy na razie tylko lakierów nie używałam, tylko akryl do drewna i klej do transferów- one mają delikatny zapach Cytat:
szczerze? to nie wyobrażam sobie bez niej spać, ostatnio mój syn zrobił ze mną deal- dał mi dwie swoje poduchy w zamian za moją na jedną noc- no i się nie wyspałam a on bardzo może to kwestia przyzyczajenia? hm ciężko powiedzieć ale ja ją uwielbiam tym bardziej,że naprawdę pomogła mi znależć wygodną pozycję, kiedy mięśniak uciskał jest jeden minus- zeszmaciła się- tzn myślałam,że ona będzie mieć takie kulkowe wypełnienie, że włożę tam rękę, przemieszam i znów będzie jak nowa- a w środku chyba jest zwykła wata i tak trochę się zbiła i w jednym miejscu zrobiło się takie zagięcie poza tym regulartnie podbiera mi ją mój TZ i nawet pies lubi na niej spać podsumowując- polecam, ale myślę,że nie trzeba płacić 150 zł za oryginał, tu chodzi o kształ, no i jak znajdziesz jakąś z innym wypełnieniem niż wata- to bierz! |
||
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...496602995.html znalazłam coś takiego - wypełnienie granulkowe
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tam ma dziwny kształt- ona powinna być w kształcie litery C a ta sprawia wrażenie,że można ją rozprostować- no i jest połowe tańszaq od motherhood- to akutat na plus |
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
bo właśnie motherhood to wcześniej słyszałam, że się zeszmacają i tylko to mnie jakoś powstrzymuje hehe... http://allegro.pl/amy-love-poduszka-...495518027.html jeszcze ewentualnie coś takiego, tylko nie wiem, czy nie lepsza właśnie ta motherhood, aaaaaaaaa jak ja mam coś kupić to jestem chora
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
oooooooo fajne te podusie mhm mhm
![]() ![]() a u mnie leje i burza wr
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-07-25 o 19:57 |
|
|
|
#3341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam dzis u ina z dzidzia ok ma 13 cm i 151g płci nie potwierdził bo dupka sie wypieło i cały czas nogami machało nie wiem po kim takie ruchliwe Tż widział pisiorka 2 razy ja cos podobnego raz i lekarz też ale nie dało sie podejrzeć dokładnie
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, gratuluję pozytywnych badań i czekam na zdjęcia dzidziuchów
rany, jak to tyle chłopaków to chyba wojna się zbliża jak to moja babcia mawiała ![]() płeć już dużo z nas zna, a ja się nie mogę doczekać, kiedy będą wieści która urodziła ![]() ciekawe która z nas będzie pierwsza ![]() chyba svarowska ![]() Lady- ja mam podobnie z zakupami, dlatego z reguły średnio za nimi przepadam- no chyba,że spożywcze ostatnio dostałam 3 bony upominkowe do moich ulubionych sklepów i kurde wyszłam z niczym bo nie mogłam się zdecydować |
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszmar! Zamiast przede wszystkim patrzec czy but jest ladny, to musze sie zastanawiac czy optycznie zmniejsza stope! |
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz u mnie jest problem bo mam bardzo długie palce, gdyby nie one miałabym jak wszystkie kobiety w mojej rodzinie-36 najgorzej wyglądają u mnie balerinki - kajaki
|
|
|
|
|
#3345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Moja droga, możesz mi napisać jak leczyłaś infekcję pęcherza? Nie wiem czy widziałaś mojego posta- okazało się, że dostałam infekcji. Objawy: ból brzucha i pieczenie w dole. Do tego męczą mnie bóle pleców co jest objawem piasku w nerkach. Lekarz przepisał mi urosept, pić dużo wody z cytryną ale nie czuję poprawy, może za wcześnie. Strasznie nie chcę dostać antybiotyku. Dziewczyny nie wyrabiam wszystko przeszkadzało mi dzisiaj. Fajne szpile, ja niestety nie mogę sobie pozwolić na takie wysokie, mama za krótką stopę hehe dla mnie 8 cm to max, ale i tak zakładam od święta. Najlepiej się czuję na płaskim.
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to działa w obie strony, ja mając numer 35 .. jak mam iść kupić buty to mnie kur...ca bierze.. chyba że chodzi o szpilki, to z tym problemu nie mam, ale największy z baletkami mam i adidasami ;/ chociaż adidasów już nie noszę no ale ;/ wrrrrrrr:[ ![]()
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w życiu bym o tym nie pomysłała |
|
|
|
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam właśnie 35 - 36 rozmiar, zależy od kroju, ale z tą równowagą to prawda ciężko na wysokich bo stoję wtedy na samych palcach.
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej chyba w japonkach i wszelkich innych plaskich letnich butach! Ja tez mam dlugasne paluchy ![]() Cytat:
Tez nie za czesto chodze w adidasach, ale na pewno jedna para sie przydaje (jak juz ja znajdziesz oczywiscie )
|
||
|
|
|
#3350 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, piszecie tak strrrasznie dużo że nie daję rady nadrobić, mam nadzieję, że nie zostałam z żadnej listy wykreślona bo cały czas Was podczytuję i chce zawsze napisać dopiero jak skończę Was czytać, ale jesteście szybsze
![]() W poniedziałek byłam u gin, nadal mnie męczy jakiś grzybek ![]() Poza tym dzidziol ok , ustawił się do nas pleckami i widać było kręgosłupik i tą słodką malutką pupeczkę Cytat:
ja miałam takie buty 10 cm ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego jak już to platformy albo koturny, ewentualnie jak nie ma platform to wtedy no mały obcas chociaż ja takich nie preferuje, lubie platformy 15cm a teraz się zastanawiam czy nie kupić tych botek w sumie cena okazyjna, tylko kurde bez przymierzenia to lipa;/ http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...lue_suede.html ![]()
|
|
|
#3352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sliczne, ale miałabym w nich cm tylko ciekawe właśnie czy wygodne. Ja w sumie trochę przez pracę ciągle na płaskim, godzinny dojazd w szpilkach zabiłabym się chyba hehe biegnąc na kolejną przesiadkę.---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Podziwiam dziewczyny, które z gracją noszą takie wysokie buty. Nie ma nic gorszego niż laska, która kaleczy sobie nogi bo nie może nóg wyprostować, ja tak mam jak nałoze coś wysokiego mocno hehe.
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobra laski idę w krainę poduszek, jeszcze tylko brzuszek wysmaruję balsamem na dobranoc bo po kąpieli znapomniałam. Dobranoc wszystkim
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
piękne ja się zawsze śmiałam,że jak czaple chodzą ale szpieg przebił wszystko powiem Wam,że ja mogę mieć mega kiepski dzień ale jak mam szpilki to czuję się strasznie sexy i kobieco- taki atrybut kobiety tak samo jak od czasu do czasu lubię czerwoną szminkę-mam taką jedną cudowną i czasem jak mamy wielkie wyjście to ją nakładam, nie ma faceta żeby się nie obejżał , ech podła ze mnie istota
|
|
|
|
#3357 |
|
Konto usunięte
|
Jak przed 9 rano wyszliśmy, tak powrót z wycieczki po 21
Ale fajnie było, córa zachwycona i 80% drogi przeszła na nogach!I pokazuję brzuszek: |
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
łaaaaaaaaaa szaja ale czad
to pas czy koszulka???? wiecie co, przeglądam wątki i wiecie,że ciężarne na wizazu jarają szlugi i chleją browar Boże, jakim to trzeba być debilem i egoistą palilam kiedys wiele lat ale w zyciu bym nie zapalila w ciązy ani przy moim dziecku ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- może i dostanę bana ale czytajcie- wklejam a teraz postaraj się ograniczyć fajki (ja znam ten bol bo do dzis zdarza mi sie podciągnąć od M fajkę, wiem jak ciężko jest rzucić) i nie pij tej warki jak juz to malutkiego łyczka na smaka, to wszystko. Podobno nawet jak karmisz piersią to piwko małymi łyczkami jak pijesz pobudza laktację więc to aż takie zło nie jest... Ale w nie dużych ilościach zamiast całej wareczki napij się pół szklanki, powolutku delektuj się. A potem nawet już nie będziesz miała ochoty na piwko |
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35514650]Jak przed 9 rano wyszliśmy, tak powrót z wycieczki po 21
Ale fajnie było, córa zachwycona i 80% drogi przeszła na nogach!I pokazuję brzuszek:[/QUOTE] Ale bebzolek ![]() huhuh Cytat:
Ja pitole, co za idiotki.. nieodpowiedzialne .. a później się dziwią że coś jest nie tak ;/ kur..
|
|
|
#3360 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A propos sukienke, nie znajdę teraz: KTÓRA WKLEJAŁA TAKĄ W PASY Z KWIATAMI? piękna Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.baczynski.com.pl/start.php? Cytat:
![]() Cytat:
Możesz spokojnie, to nie jest jakiś masakryczny zapach. Bez przesady. Cytat:
Kretynki. Ogólnie kobiety pijące/chlejące w ciąży to kretynki. Bluzeczka z ciuchlandu made in C&A, dałam 10zł a jak nowa. W sklepie kilkadziesiąt.
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

nie mam żadnej więc tym sobie tłumaczę

bo do pracy na 7 a dojeżdżam 40km. Staram sie kłaść przed 22 ale np w tym tygodniu mój Tż ma druga zmianę, wraca o północy i mnie budzi bo albo tylko pogada albo by się seksił