|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Jest, jesli dziecko jest na twoich plecach.
Przodem do świata, na twojej piersi to nie nosidło tylko wisiadło, niezdrowe!!! Kup Miecia. |
|
|
|
#1832 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() Iście napoleońska strategia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. O matko Cytat:
![]() 2. Ale zazdroszczę takiej "kwatery" To Twoi rodzice nie są razem tak? Sorki za bezczelne pytanie (moi też nie są, na szczęście )3. Dziękuję ![]() 4. mądrze chłopak gada ![]() telik, dojechałaś już? ![]() Marzenko - jak dzisiejsza noc Hani minęła? Doszła już do siebie maleńka?
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotarlam w końcu
![]() Jaś śpi, calu dzień go nie widziałam Ale chociaż udało mi sie poznać Brumeczka Fajne spotkanie, cieszę sie że choć na chwilke mogliśmy sie spotkac No i Tymek jest cudowny Isia gratuluje przespanej nocki a tak wogole jak będziesz miała ochotę na jakieś lody w telikowie to zapraszam De Karo bardzo fajna sukienka Fajnie by sie komponowala z rozowymi albo pomaranczowymi dodatkami
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-25 o 22:05 |
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
b.dobre opinie mają Ergobaby Beco Boba Manduca Babybjorn |
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina no właśnie mi ten gaz nie pomógl nic, tylko mnie wku****li bo ciągle ktoś podchodził i kazał mi tym oddychać.
Na mnie po prostu to nie działało.
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta oto dlaczego mowimy NIE wisiadłom:
https://m.ak.fbcdn.net/a8.sphotos.ak...38289876_n.jpg A co do MT, to kurcze czytalam, ze akurat pentelka nie wygodna. Nie mozesz dodac troche wiecej kaski aby cosik lepszego ustrzelic?? Kolezanka polecala jeszcze nubigo, to jest hybryda MT.http://nubik.pl/nubigo.php
|
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
w "Cudzie narodzin" zawsze to kobiety dostawały i faktycznie jakiejś euforii nie widziałam....
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
Krystek w nowej fryzurce
|
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
na poprawę nastroju siostra puściła mi 2 lapiony (jakiś km ode mnie mieszka)
fajnie było widać, nie doleciały do mnie mam filmik sprzed 2dni jak puszczaliśmy u mnie, Dawid był bardzo zainteresowany i później długo jeszcze szukał go na niebie następnym razem zrobię zdjęcia ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- ale elegancik... fiu fiu
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak go wybawiłaś, że potem padł i spał godzinę A najpierw jadł, jadł, jadł. Silne emocje w moim synu wzbudziłaś ![]() Ślicznie!!!
|
|
#1841 |
|
Rozeznanie
|
Witam :d
Juliś już lepiej chociaż nos dalej zatkany, ja na antybiotyku, TŻ mniej kaszle. Spaliśmy dziś z Julkiem do 8.20 TŻ poszedł juz spać, ja tylko zjem ogórki w oleju i lecę do kąpania i spać. Przed chwila wyszli znajomi oczywiście gadka o gotowaniu. ![]() Poleciłam kolezance Brumkowego bloga ![]() Vaniliova ja tez (właściwie koleżanka fryzjerka) całe włoski skróciła. U mnie zawirowań rodzinnych kontynuacja, szkoda mi słów, martwię się, przejmuję bo boję się jak wszystko się skończy (tata bardzo kłóci ie ze swoim bratem), ostatnio się sprzeczamy często z tż i ogólnie jakaś taka ciężka atmosfera trochę panuje...
|
#1842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ładniutki Natka, dobrze, że nic się nie stało jak jechaliście tym rowerem ![]() Chelsea
|
|
|
#1843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój Błaszczaka skomentował że wygląda jak jakiś kosmita z tymi włosami ![]() chodzimy na starówkę na sandomierską - generalnie do Gąsiorowej ale jak trzeba do do Kopciowej albo Kozłowskiej tez Kopciową bardzo lubię ![]() Cytat:
Cytat:
ja przytule Kolinko ![]() ja bym sie właśnie tego obawiała po tym gazie rozweselającym ![]() jki on sliczny - naprawde pasuje mu taka fryzurka Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- ja się żegnam na dziś - spać - zajrzę do Was jutro z pracy
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też już zmykam spać, dobranoc
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Telik i Tymon
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam ten gaz. Jak sie umiejętnie oddycha to pomaga. Serio. Ja po jakiejs pól godzinie Zalapalam jak sie to robi. Jedyny minus to pozniej było mi nie dobrze i
w koncu dostałamEpidural (zewnatrzoponowe) i był juz luuuzik. Tak to moge codziennie rodzic Wesele. My tez mamy 18, ale z racji tego ze bede sama w PL to nie Ide. To mojego Tz rodzina i dziwnie tak samej. Ni to z kim potanczyc i pogadać. Każdy w parze chybaze jakieś stare ciotki. Pójdziemy z Wiki do kościoła na sam ślub. |
|
|
|
#1848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze to dobrze ![]() Pomysł jaka była by energia gdyby Jeszce Janek tam był ![]() No to widzę "szał spotkań " Kłade sie i -choć nie wiedziałam ze kiedykolwiek to powiem- czekam aż moje dziecko sie obudzi na karmienie Bo jeszcze sie dzisiaj nie przytulalismi
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Tak na szybko: Stronczek, dłuuugo będziecie więc jest szansa na spotkanie Brumek, a ja tak z marszu od razu Was na żagle wsadziłam Fajnie że spotkania Brumkowo-Telikowe i Natkowo-Aniowe udane Kajool, nie zdał Emi, biedna No tyle zdąrzyłam... Jutro widzimy się z kolezanką z czasów studenckich Nie możemy się z T. doczekać Dobrej nocy! |
|
|
|
#1850 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te lampiony to musiały pięknie wyglądać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I nawet usłyszysz a z tego już bym sie nie cieszyła mam nadzieje że moje dziecię nie będzie marudne Ciekawe co ciocia Telik pokazuje Tymkowi ![]() |
|||
|
|
|
#1851 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co mamuśki, nie mogłam zasnąć, trochę się poobjadałam, leżałam w łóżku, wszyscy śpią, podczytywałam na kom. ale stamtąd nie mogę się zalogować ale jak przeczytałam że brumek wstawiłą zdjęcia telika i Tymka to zaraz poleciałam do salonu na lapka zobaczyć no i jestem i komentuję.
Cudne!! Dobra lecę zasnąć w końcu. Dobranoc
|
#1852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Cytat:
Jego największa miłość - lampę ![]() Cytat:
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
Maz mi chrapie... Spać nie moge : mur:
Zdjecia Telika z Tymkiem |
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Takie kupiłam na urodzinki
A co ![]() http://allegro.pl/latajace-lampiony-...475625788.html
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() 6 stron nie nadrobię teraz...postaram się później zacytować więcej ![]() Dziewczyny, Nateczka jest fantastyczna!!! I Domek też! I śliczna! Domek to cudny, słodki chłopiec no co Ty, chcesz żebym Cię po nocach straszyła oo.. kolejne spotkanie? ![]() Już żałuję że mnie nie będzie Natka, ad. Ikei - pojadę do Krk w piątek to podjadę i kupię to co potrzebujesz ![]() Najważniejsze muszę nadrobić Kinga, Zuzia, Hania, Szymon, STO LAT maluchy!!! I dla Adusi, Wiki i Igorka za miesięcznice
|
|
#1856 | ||
|
Zakorzenienie
|
zróbcie zdjęcia
ale fajnie kolejne wizazowe spotkanko ![]() Cytat:
![]() a ja sie pytam Brumek to gdzie na fotach? ![]() Cytat:
super pomysł - pieknie musi to wyglądać Melduje sie z pracy - zrobiłam już z rana to co najpilniejsze dla prezesa - raporty za wczoraj bo to musi miec z rana na biurku - teraz chyba sobie kawkę pójdę zrobić i się poobijam a potem coś będe dalej pracowac wczoraj byłam w swojej pierwszej delegacji ![]() w takiej jednej firmie po 1200 specjalnych worków do pakowania ubrań dla Hasco Lek bo były potrzebne na już i nie miał kto do Kolbuszowej jechac po to nawet służbowe autko mi dali z klimą szał ciał ![]() dobra koniec tego chwalenia lece coś porobić
|
|
|
#1857 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nic tylko ubić taką babę, no!![]() HEJ Wczoraj kupiłyśmy Jusi sukienkę na urodziny http://www.51015kids.eu/dziewczynka-...eca-3k2203?c=1 - czadowa jest oglądałam też torty w jednej cukierni, ale sama niewiem... chciałam ten z lalą, ale z drugiej trony jakiś taki dziwny się wydaje-jeszcze się zastanowię.Patik, a Ty ile dałaś za HelloKity? ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
szał ciał |
|||||
|
|
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
telik i Tymon rzeczywiście jakiś szał spotkań u nas na wątku a ja sie głośno pytam gdzie się podziała Nerolka??? Milena wyłaź z krzaków jeśli czytasz czasem i napisz kiedy my się widzimy????u nas pierwsza "mini-imprezka" roczkowa z głowy no może i dobrze, chociaż sobie poradzi dziewczyna w życiu ale w rodziców się nie wdała bo i ja i mąż wybraliśmy książki ![]() część prezentów już też dostała (od tych, których nie będzie na "głównej" imprezce w sierpniu). i w ten sposób jej zabawkowa rupieciarnia powiększyła się o duplo, książeczki i drewniane zwierzątka. a mamy portfel się chwilowo wzbogacił w pieniążki na hamaxa (postanowiliśmy z mężem kupić dla Hani) aha. jak nie mieliśmy żadnych słomek w domu, tak dziecko dostało dwa kubasy do picia ze słomkami. jeden szczególnie fajny- taki bidonik, z którego nie kapie, i który trzyma temperaturę napoju. ze słomeczką. naprawdę fajny. i jestem dumna z Hani bo od razu załapała o co chodzi w piciu przez słomkę ![]() a teraz jestem w pracy, na dworze już upalnie ( a co to będzie później..) muszę na chwilę wyskoczyć po jakiś drobny upominek imieninowy dla niani. no i idziemy dzisiaj z Hanią na EKG. no i mam stresa..... dla wszystkich naszych wątkowych koleżanek o pięknym imieniu ANNA - imieninowe no nic. trzeba się wziąć do pracy....
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za picie przez słomke ![]() za EKG bedzie dobrze Pieleszko ![]() sto lat dla wszystkich Aneczek wątkowych moja tesciowa dziś swiętuje - tez Anna
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, ale ładnie! tak równo, świetnie!
A Ty pisałaś, że obstrzyżony do łysa ![]() Identyczną mamy wykładzinę w dużym pokoju ![]() qrde coś miałam pisać, i pustka we łbie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

zębole

To Twoi rodzice nie są razem tak? Sorki za bezczelne pytanie 

Na mnie po prostu to nie działało.

pomimo tego ze szwagierka doprowadzila mnie do jako takiego wygladu. Tata zle, niby jest ta opiekunka i pielegniarka, ale puchnie nadal. Narzeka itd. ja bezradna i bezsilna. eh eh ehh

w koncu dostałam

Nie możemy się z T. doczekać 

za EKG bedzie dobrze Pieleszko