Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-25, 23:08   #1741
red_scorpio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Phdwao Gratulacje! Byłaś dzielna

A my dzisiaj byliśmy oglądać porodówkę, na całe szczęście jeszcze w dwupaku. Najpierw izba przyjęć, potem miała być porodówka....ale akurat była zajęta. Przez trzy pary drzwi było słychać jak się kobieta darła...nie za miło się tego słuchało wiedząc, że poród jeszcze przede mną
Sale poporodowe są pojedyncze, każda ma swoją łazienkę. Dwie sale do porodu rodzinnego, ogólnie położne były miłe Dobre wrażenie na mnie to wszystko zrobiło Zobaczymy jak będzie podczas porodu
Oby poród był taki sam jak wrażenia po dzisiejszej wycieczce. Zresztą sobie życzę tego samego

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja oglądałam tylko 2 filmy na podstawie jego książek Szkołę Uczuć i Ostatnią piosenkę. List w butelce czytałam

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Jeszcze godzina czekania na karmienie, a ja już bym chętnie padła spać Albo masaż brzuszka dał rezultaty albo czopki zadziałały
Masażu uczyła położna czy znalazłaś na necie czy jakoś tak instynktownie się wie co i jak? Oby było coraz lepiej....

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 23:09   #1742
anna99302
Zadomowienie

PHDWAOgratulacje!!!!!
Hanjaolej takich znajomych!
ollccia trzymam kciuki zeby maly sie nie zarazil!gdzie wy zlapaliacie ta angine!?

A nam odlaczyli kroplowke i jestem na tableetkach, w pon wszytko ostawiamy, mam stresa!

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-07-25 o 23:11
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 23:11   #1743
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Masażu uczyła położna czy znalazłaś na necie czy jakoś tak instynktownie się wie co i jak? Oby było coraz lepiej....
Sama z siebie masowałam. Niby mam książeczkę z instrukcją, ale nie będę z nią siedzieć nad płaczącym dzieckiem. Masowałam brzuszek zgodnie ze wskazówkami zegara w momencie kiedy go napinał, jak masowałam to go rozluźniał i sobie prykał na szczęście. Wcześniej nawet z termometrem w tyłku próbowałam go odgazować, odchylałam mu pośladki, dałam czopka, dałam Infacol. Masakra po prostu
A jeszcze Małemu muszę zakrapiać oczy - tu też jest krzyk

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 23:20   #1744
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
PHDWAOgratulacje!!!!!
Hanjaolej takich znajomych!
ollccia trzymam kciuki zeby maly sie nie zarazil!gdzie wy zlapaliacie ta angine!?

A nam odlaczyli kroplowke i jestem na tableetkach, w pon wszytko ostawiamy, mam stresa!
Będzie dobrze, tak jak któraś pisała pewnie organizm potrzebował nasycić się fenoterolem. Trzymam żeby się nic, nowego nie wydarzyło.

Cytat:
Sama z siebie masowałam. Niby mam książeczkę z instrukcją, ale nie będę z nią siedzieć nad płaczącym dzieckiem. Masowałam brzuszek zgodnie ze wskazówkami zegara w momencie kiedy go napinał, jak masowałam to go rozluźniał i sobie prykał na szczęście. Wcześniej nawet z termometrem w tyłku próbowałam go odgazować, odchylałam mu pośladki, dałam czopka, dałam Infacol. Masakra po prostu
A jeszcze Małemu muszę zakrapiać oczy - tu też jest krzyk
Matkę to musi boleć jak patrzy, że jej dziecko cierpi. Dobrze, że potrafisz mu pomóc. Dla mnie póki co, mimo zbliżającego się porodu, przygotowanego pokoiku i innych z tym związanych rzeczy - dziecko jest jeszcze czystą abstrakcją

Stary 2012-07-25, 23:35   #1745
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Matkę to musi boleć jak patrzy, że jej dziecko cierpi. Dobrze, że potrafisz mu pomóc. Dla mnie póki co, mimo zbliżającego się porodu, przygotowanego pokoiku i innych z tym związanych rzeczy - dziecko jest jeszcze czystą abstrakcją
najchętniej ten cały ból wzięłabym na siebie, żeby jemu tylko było dobrze
Dzieci są za bardzo skomplikowane Skończą się kolki - zacznie się ząbkowanie, pocieszające

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 23:39   #1746
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
najchętniej ten cały ból wzięłabym na siebie, żeby jemu tylko było dobrze
Dzieci są za bardzo skomplikowane Skończą się kolki - zacznie się ząbkowanie, pocieszające
Wszystkie, które są w dwupaku i tak zazdroszczą
Spróbuję się położyć i zapodać sobie film. Może coś z tej nocy będę miała.
Dobranoc, kochane

Stary 2012-07-25, 23:46   #1747
Mandragorrka
Zakorzenienie

Byliśmy z małżem na karaoke. Wyszliśmy z domu po 21 - po drodze do małża dzwoni jego mama i pyta: co robimy? Idziemy na spacer. Dała nam bezcenną radę: kobiety w ciąży powinny unikać słońca

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Upiekłam szarlotkę i zrobiłam ten torcik z galaretek Macie rację-więcej dla nas. A jutro akurat moje imieniny
To jednak dobrze sobie zakodowałam, że będziesz robisz pyszne ciasta
Brawa dla drugich znajomych Jak się chce to się da - żeby tylko tacy ludzie Was otaczali

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Leoś kończy dziś 2 tygodnie:jupi : Nie byliśmy jednak u pediatry. Za to pediatra ma przyjść do nas W wtorek. A jutro położna. I będzie ważonko Małego
Już dwa tygodnie, zaraz będzie miesiąc i chwilę później pół roku
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Tylko najpierw tatuś musi być przy tym Mi zrobili lewatywę o 6 rano
No tak, położna na sr przekazywała nam w optymistycznej wersji - ale jak nie będzie Tż i kibel będzie zajęty....

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Jakoś beznadziejnie się czuje, jakaś taka 'wypluta'
łapią mnie skurcze ale to raczej te 'przepowiadające', poza tym jakoś na wymioty mnie bierze, nie wiem czemu...
żeby ten czas szybciej leciał
To też jest jeden z objawów zbliżającego się porodu. Trzymam kciuki, żeby to już było blisko

Cytat:
A z przyjemniejszych rzeczy- mąż dostał w pracy od swojej byłej pracownicy prezent dla Maćka - rożek i takim sposobem mamy już 4
Jeszcze 3 i na każdy dzień tygodnia będziecie mieć inny

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A królik za wczorajszą wizytę u weterynarza się obraził i cały dzień do mnie nie podchodzi, paskuda jedna. Ale jeszcze przyjdzie - w końcu kto mu daje jeść
Taka humorzasta bestia? Ale racja, zgłodnieje to przyjdzie i dotego jeszcze będzie się przymilał

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Przed panstwem Amelia ze starszym bratem
Piękności Nie mogę się napatrzeć na jej włoski i oczka

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:03   #1748
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Do dziewczyn, które rodziły: czy maluszki były bardziej czy mniej aktywne przed porodem?
Chyba trzy dni przed córcia była bardzo aktywna i mocno naciskała na szyjkę, ale ja się wtedy zdenerwowałam, więc podejrzewam, że próbowała "uciec" z brzuszka.

Poza tą nocą chyba też mocniej fikała, ale gin mówił, że już jest mało wód, także może dlatego bardziej ją czułam. Za to na pewno wraz z obniżeniem brzucha zyskała miejsce na rozmach i miałam okazję poczuć kopniaki w żebra. Rozpychała się też bardziej energicznie.

No i dodam, że godziny aktywności po porodzie pokrywały się z tymi brzuszkowymi - w szpitalu rozkręcała się po północy.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Karolina - mam nadzieję, że Twój gin po prostu coś źle zmierzył, a u innego usłyszysz, że synek rośnie. Mojemu ginowi z USG wyszła waga ok. 3200-3400g, ale zaznaczył, że jego zdaniem będzie mniej i Róża ważyła ok. 2800g, więc te ich pomiary i wyliczanki są bardzo przybliżone.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Zazdraszczam Uwierz mi, że ja już chętnie wylądowałabym na porodówce.
Chociaż ciąża jako tako mi służy, brzuch mi nie przeszkadza, nic mnie nie boli, ale z każdym dniem istnieje większe prawdopodobieństwo rozstępów na brzuchu. Od jakiegoś czasu się tym schizuje
Spokojnie - przez całą ciążę posmarowałam się czymkolwiek kilkanaście lub dwadzieścia parę razy, a nowych rozstępów brak. Mam tylko te z okresu dojrzewania.

Wczoraj próbowałam nadrobić wątek i co prawda nie dałam rady, ale dzięki Wam kupiłam Infacol. Oczywiście mam nadzieję, że nie będzie potrzebny, ale jeśli tak, to przynajmniej nie będę tracić czasu na wędrówki po aptekach, tylko podam coś sprawdzonego.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:03   #1749
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Cudnie razem wyglądają

red_scorpio a na jakie kino masz nastrój?
My ostatnio oglądaliśmy Kod Leonarda da Vinci i Anioły i demony-akurat czytam tę książkę i mam coraz większą ochotę na zwiedzenie Rzymu
Polecam Byliśmy tam z małżem w zeszłym roku - sami zorganizowaliśmy sobie wyjazd na 5 dni. Było bosko. Jeśli tylko będzie możliwość to chcemy tam wrócić
Więc jak tylko Wasze dziewczyny podrosną to polecam

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj byliśmy oglądać porodówkę, na całe szczęście jeszcze w dwupaku. Najpierw izba przyjęć, potem miała być porodówka....ale akurat była zajęta. Przez trzy pary drzwi było słychać jak się kobieta darła...nie za miło się tego słuchało wiedząc, że poród jeszcze przede mną
Sale poporodowe są pojedyncze, każda ma swoją łazienkę. Dwie sale do porodu rodzinnego, ogólnie położne były miłe Dobre wrażenie na mnie to wszystko zrobiło Zobaczymy jak będzie podczas porodu
No czasami kobiety krzyczą - ja pewnie będę należeć do takich krzyczących
Super, że szpital wywarł dobre wrażenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No, no no to się będzie działo

Cytat:
Wszystkie, które są w dwupaku i tak zazdroszczą
Spróbuję się położyć i zapodać sobie film. Może coś z tej nocy będę miała.
Dobranoc, kochane
Może odbijesz sobie wczorajszą nockę

Ja też już uciekam spać. Dobrej nocy Mamusie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:06   #1750
Maciejka__
Zakorzenienie

Anna - zdążyłam doczytać, że dostajesz fenka. za utrzymanie synka w brzuszku.

Dobranoc dziewczyny.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:21   #1751
pumas
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, piszę, ale jestem tak zmęczona, że ledwo widzę. Muszę się trochę przebudzić, tylko jak to zrobić bez kawy ??? Ta dieta karmiących mnie dosłownie dobija, a myśl, że będe musiała ją utrzymać przez kilka miesięcy nie poprawia nastroju. Dzisiaj akurat jadłam krewetki z cukinia i makaronem - nie wiem, czy wolno, ale mama mi zrobiła, a ona sprawdza każdy kęs, co jem, żeby małej nie zaszkodziło. No ale kawy nie mogę, bo dziecko będzie pobudzone.

Mój tata dzisiaj został sam z wnusią, my z mamą poleciałyśmy na galerię - normalnie galerianki Po czym mała od razu się obudziła i zaczeła wyć, ale dziadek silny nie zadzwonił po nas, tylko własnymi metodami ją usypiał. Udało się, jestem z niego dumna. Dziadek w ogóle taki zakochany, że nie poznaje własnego ojca. Mamy zresztą też. Aż miło na nich patrzeć, gdy cały dzień się uśmiechają i jakoś tak złagodnieli, zmienili priorytety

Kupiłam sobie 3 książki, mam parę gazet, nowy lakier do paznokci, ale kiedy to wszystko ogarnąć?
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 01:30   #1752
red_scorpio
Rozeznanie

Chyba nie będzie lepiej i tej nocy. Pogasiłam wszystko i próbowałam zasnąć. Już prawie zasypiałam i obudził mnie dość mocny ból brzucha. Przewracałam się z boku na bok ale Mały jest bardzo aktywny i kopie po czym popadnie. Do tego drętwieją mi biodra Dziś zaczynamy 38 tc i ja już chcę urodzić Może to i wcześniej ale mam już dość... wymiary słonicy i samopoczucie nie pozostawiają złudzeń na przyszłość...
Poprasowałam wszystko co poprałam...niedobrze mi....

Edytowane przez red_scorpio
Czas edycji: 2012-07-26 o 03:17
Stary 2012-07-26, 07:04   #1753
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Będzie dobrze, tak jak któraś pisała pewnie organizm potrzebował nasycić się fenoterolem. Trzymam żeby się nic, nowego nie wydarzyło.
Ja to pisałam bo tak w szpitalu słyszałam
Anna a ile tego fenka teraz bieżesz?
Bo ja brałam od 20tyg po 8x1/2 i od tego czasu nie miałam żadnych skurczy, teraz zaczełam odstawiać bardzo powoli i biorę 3x1/2 i skurcze już mam codziennie, nie odstawiam dalej bo muszę czekać na powrót ginki z urlopu do 30.07.
Jak ci tak odstawią drastycznie to pewnie urodzisz w przeciągu kilku dni

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

No i dodam, że godziny aktywności po porodzie pokrywały się z tymi brzuszkowymi - w szpitalu rozkręcała się po północy.
Strach się bać, jak moja w brzuchu prawie cały czas wariuje
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

U mnie ostatnio jakieś kiepskawe dni - czuję się jak ociężała słonica Wczoraj obudziłam się przed 6 i spać nie mogłam, dzisiaj cały dzień brzuch mi twardniał I zmęczona ciągle jestem
Nie tylko ty się tak czujesz, ja już wczoraj stwierdziłam, że mam dość tej ciąży i samopoczucia słonia.

A tak wogóle to chcę się pochwalić, że dzisiaj z Agatką zaczynamy 39tc i powoli czas się rozpakować Nie wierzyłam, że donoszę do tego tygodnia

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Cytat:
Uwaga, uwaga wiadomość od Phdwao:

"To Jaś urodzony dziś o 16, 54 cm i 3500g"
Super, gratuluję wkońcu kolejka ruszyła do przodu
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 07:13   #1754
nadalka
Zakorzenienie

Hej.
Phdwao gratulacje!
A u nas był wczoraj szał ciał. Kupa na przemian z siku, potem czkawka, a na koniec doszło rzygańsko :/ bąki ją męczyły niemiłosiernie że spać nie mogła.
Teraz też dzień już się zaczął... Bujanie w leżaczku i oczy jak 5 zł ...
Stary 2012-07-26, 07:31   #1755
modnisia86
Zadomowienie

PHADWAO gratulacje

ja po wczorajszej wizycie opadłam jakoś z sił i nawet nie wchodziłam na wizaż. Oznak porodu brak. Raczej przenoszę zdaniem mojego gina. Dzis idę na ktg. A jak nie urodzę do terminu ( to mój gin się zastanowi co będziemy robić, w dodatku mała ma około 3600 kg). Mam nadzieję, że choć troszkę jest mniejsza

No i dziś zaczynam 40 tydzień

Edytowane przez modnisia86
Czas edycji: 2012-07-26 o 07:33
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 07:37   #1756
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja to pisałam bo tak w szpitalu słyszałam
Anna a ile tego fenka teraz bieżesz?
Bo ja brałam od 20tyg po 8x1/2 i od tego czasu nie miałam żadnych skurczy, teraz zaczełam odstawiać bardzo powoli i biorę 3x1/2 i skurcze już mam codziennie, nie odstawiam dalej bo muszę czekać na powrót ginki z urlopu do 30.07.
Jak ci tak odstawią drastycznie to pewnie urodzisz w przeciągu kilku dni

Strach się bać, jak moja w brzuchu prawie cały czas wariuje

Nie tylko ty się tak czujesz, ja już wczoraj stwierdziłam, że mam dość tej ciąży i samopoczucia słonia.

A tak wogóle to chcę się pochwalić, że dzisiaj z Agatką zaczynamy 39tc i powoli czas się rozpakować Nie wierzyłam, że donoszę do tego tygodnia

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Super, gratuluję wkońcu kolejka ruszyła do przodu
za kolejny tydzień
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej.
Phdwao gratulacje!
A u nas był wczoraj szał ciał. Kupa na przemian z siku, potem czkawka, a na koniec doszło rzygańsko :/ bąki ją męczyły niemiłosiernie że spać nie mogła.
Teraz też dzień już się zaczął... Bujanie w leżaczku i oczy jak 5 zł ...
Biedne Dziewczyny jesteście. Dużo siły życzę.

Soleilka film obejrzany, podobał mi się, dzięki,

Spałam od jakiejś 4 do 6.30. Kolejna porażka, ale co zrobić. Poboluje mnie brzuch, może nie cały czas ale dość intensywnie. Do tego pieczenie w spojeniu łonowym - czyżby się coś miało ruszyć?? Będę próbowała jeszcze zasnąć, ale z jakim skutkiem??

Stary 2012-07-26, 07:52   #1757
Cz4rnul4
Raczkowanie

cZEŚĆ KOCHANE
phadwao gratuluję buziaki dla ciebie i malucha
Witam sie z rana i szykuję się na badania oby dzis konkretnego mi powiedzieli

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

modnisia86 a 3600 to całkiem ładna waga taka normalna moja pierwsza córcia ważyła 3500 i nie było tragedii...
Cz4rnul4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:23   #1758
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Ooo jai słodki obrazek czyżby już zapanowała harmonia i nie jest zazdrosny?
Stary 2012-07-26, 08:36   #1759
prince_polo
Zakorzenienie

Hej
jestem nie wyspana. mała w nocy mało co spala coś jej się przestawiło teraz czekam aż Nasiusia do Woreczka pewnie zajmie To sporo czasu .

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:54   #1760
wvictoria
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Wiadomość od Mandragorrki:
Hej jestem na porodówce. Całą noc miałam skurcze i poszłam tylko sprawdzić czy coś z tego będzie. Już nie chcieli mnie stąd wypuścić. Rozwarcie na ok. 6-7 cm. Zrobili mi lewatywkę. Nie było to takie złe. Czekamy na rozwój wypadków

No to trzymamy

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:03   #1761
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

Hej jestem na porodówce. Całą noc miałam skurcze i poszłam tylko sprawdzić czy coś z tego będzie. Już nie chcieli mnie stąd wypuścić. Rozwarcie na ok. 6-7 cm. Zrobili mi lewatywkę. Nie było to takie złe. Czekamy na rozwój wypadków

No to trzymamy
No to trzymamy kciuki
Stary 2012-07-26, 09:05   #1762
nel_a
Zakorzenienie

ale miałam dobrą noc
późno poszłam spać i chyba dzięki temu spało mi się dobrze

na sr z ciekawostek mówiła wczoraj położna żeby przez długi czas nie używać po porodzie nic perfumowanego, nic o mocnym zapachu bo maleństwo przede wszystkim nas czuje, musi czuć mleczko w cycuchach a nie perfumy bo odmówi ssania i tyle.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:28   #1763
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Chyba nie będzie lepiej i tej nocy. Pogasiłam wszystko i próbowałam zasnąć. Już prawie zasypiałam i obudził mnie dość mocny ból brzucha. Przewracałam się z boku na bok ale Mały jest bardzo aktywny i kopie po czym popadnie. Do tego drętwieją mi biodra Dziś zaczynamy 38 tc i ja już chcę urodzić Może to i wcześniej ale mam już dość... wymiary słonicy i samopoczucie nie pozostawiają złudzeń na przyszłość...
Poprasowałam wszystko co poprałam...niedobrze mi....
Podobnie jak ja witam na poczatku 38 tc!!!!! Dotrwalysmy! dla nas
Phdwao gratuluje Ci serdecznie!
Stary 2012-07-26, 09:28   #1764
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Uwaga, uwaga wiadomość od Phdwao:

"To Jaś urodzony dziś o 16, 54 cm i 3500g"

Gratulacje
Jej bardzo się cieszę - prawie jak bym to ja rodziła
Gratulacje!!!

Cytat:
Słodziaki

Cytat:
Dzień dobry

No to trzymamy
Trzymam kciuki
Stary 2012-07-26, 09:31   #1765
eninka84
Zadomowienie

I ja nadal bez ktg... Trudno ciekawe kiedy urodze.....
Idę zobaczyć co w domku słychać dziś
Stary 2012-07-26, 09:32   #1766
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Phdwao gratuluje Ci serdecznie!
Brawa za kolejny tydzień Ale ostrzegam, wkrótce będziemy wyganiać na porodówkę

ps. ja za kilka dni zaczynam 39 i sama siebie będę wyganiać

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:45   #1767
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

Dziś o dziwo spałam w miare dobrze - z 2 przerwami na sikanie i obudziłam sie jak mąż wstawał do pracy. Przekrecanie z boku na bok jak zawsze było dość uciążliwe ale nie wybudzało mnie do końca, więc luz. Koszmarów też nie miałam. Dzis są imieniny babci tż - Anny... Nasza Gosia miała się dziś urodzić (dla babci to był by najwspanialszy prezent, a mała dostała by po niej drugie imię), ale dzień jeszcze długi i wszystko się może zdarzyć - chociaż mało w to wierzę...

Cytat:
Już nie Jeszcze 2-3 dni temu kaszel i kichanie sprawiały mi ból, a dziś już spoko

A tak w ogóle to ryczeć mi się chce Pisałam rano że mamy mieć gości... no to nie mamy dziś gości Nie wiem czy bardziej jestem zła czy mi po prostu przykro...
I to nie pierwszy raz nas tak wystawiają. Chyba trzeba będzie zweryfikować tę znajomość

Zaprosiliśmy ich na 16-mieszkanie posprzątane, dwa ciasta zrobione etc. Za 5 czwarta telefon, że sorry ale oni jeszcze w domu i że przyjdą później. Nie cierpię niesłowności i niepunktualności ale ok-mają troje dzieci, w tym jedno 4-miesięczne, mogli się nie wyrobić. A teraz dzwoni koleżanka, że jednak nie przyjdą, bo jej mężowi się nie chce

Tak samo było jak urodziłam Dorotkę i chcieliśmy parę znajomych osób zaprosić-NIKT nie mógł, choć proponowaliśmy różne terminy. I teraz jest tak samo. Odechciało mi się wizyt, gości i takich "przyjaźni"
Wiesz co, my mamy takich znajomych... Masakra... Raz mogło się zdarzyć - można zrozumieć. Ale jak kolejny raz odmówili a ja miałam naszykowane jedzenia jak dla wojska stwierdziliśmy z tż, że więcej się nie będziemy starać i olewamy ich. Kumpel jak był kawalerem był bardzo punktualny ale jak ożenił się tak nagle zaczął robić się niesłowny i spóźnialski. A najlepsze jest to, że jego żona zawsze mówi, że spóźnienia są przez niego . Oni czasem nie tyle, że odwoływali wizytę, to planowali przyjechać np. o godz. 22, gdzie i ja i mąż mieliśmy na rano do pracy - wtedy my dziękowalismy za tak późną wizytę. Trzeba pogadać z takimi znajomymi albo po prostu ich olać! Dobrze, że inni Was odwiedzili, przynajmniej przygotowania nie poszły na marne .

Cytat:
Sio rodzić a nie
Dzisiaj chętnie pojadę, tylko to nie ode mnie zalezy - ja jestem tylko w ciąży .
A jak tam Fabiś? Lepiej już mu?

Cytat:
Super pamiątka! Słodko razem wyglądają .

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
bebe a dzwoniłaś dowiedzieć się jak to z karetką ze szpitala gdzie masz rodzić? Fakt, że dłużej będzie jechać do Ciebie ale pewnie jest lepiej wyposażona.
Mam mieszane uczucia - to jest w innym mieście... Jak zacznę rodzić to podejmę jakąś decyzję, bo nie będzie wyjścia. Podejrzewam, że pojade swoim autem a do szpitala zadzwonie tylko czy jest miejsce na oddziale (wtedy w grę wchodzi drugi szpital w tym samym mieście).

Cytat:
Dziś zaczynamy 38 tc i ja już chcę urodzić
Gratki z okazji 38 tc! No to wedle życzenia kochana - szybkiego porodu!!!

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
No i dziś zaczynam 40 tydzień
No to słońce moje drogie - rodzić proszę!

Cytat:
Dzień dobry

A tak się martwiła, ze nic się nie dzieje .
Trzymam kochana!!!!

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:48   #1768
eninka84
Zadomowienie

A miałam przeczucie ze jak zacznę leżeć i sie oszczędzać to urodze po termińie ale do niego jeszcze trochę....
Stary 2012-07-26, 09:49   #1769
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

No to trzymamy
trzymam kciuki
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:50   #1770
anna99302
Zadomowienie

Dzien dobry! no ja wlasnie po badaniach, w ndz odstawiam tabletki i mam sie szykkwzc na Franka na przyszly tydzien
Trzymam kciui za Mandi ale jak juz ponad 5 cm to szybko sie akcja poto
czy
Malwinna no ja dostalam pod rzad 3 kroplowki 50 ml a i tak mialam skurcze na ktg do 50! teraz biiore 4 razt po 1 tabletce a w nocu i tak dzisiaj odczuwalam skurcxybyki. na szczescie maluszek jest spory
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości