Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 10:49   #1891
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Aha no i dwa poranne rozczochrańce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rozczochrańce.jpg (110,1 KB, 79 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 10:55   #1892
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Beti jak Julcia znosi rozstania? Normalnie, czy jakoś to okazuje?
Moja normalnie-przeważnie jak wychodzę (ok.6:40), to śpi, więc nawet nie wie, ale jak wracam, to się bardzo cieszy i daje buziaki

Ostatnio mój P. znalazł jakiś samochód w Mielcu i już zacierałam ręce, że będzie jechał oglądać( my oczywiście z nim), ale nie wypaliło...
a w sumie dobrze tylko że jak ja wychodze - ok. 6.20-6,30 to ona już nie śpi - wstaje ok. 6.00 - pobawię się z nią chwilę ponosze na rękach - obowiązkowo z rana

jak wychodze to robi mi "pa pa" i moge wyjść - jak nie podoba się jej że wychodzę to "pa pa" nie zrobi i okazuje niezadowolenie - wyciąga ręce i marudzi że chce do mamy ale cóż - mama musi wyjśc - czasem jak w humorze nie jest to wychodze tak żeby nie widziała żeby krzyku nie było ale raczej zawsze robi mi "pa pa" co oznacza że pozwala mi isc

jak przychodze to uśmiech od ucha do ucha i od razu mama ma brać na ręce - musze rzucić wszystko czy to zakupy czy cokolwiek i ja brac na ręce bo by sie zakrzyczała - a tak zadowolona że mama już jest i zabrać się nikomu nie pozwoli

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-07-26 o 11:23
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 10:59   #1893
adrji
Raczkowanie

Qrcze widze ze nawet co do kremów to wszytko sparwadza indywidualnie - u mnie linomag najlepszy (nawet wczoraj na spacerku zakupiliśmy nowy), na większe problemy bepanthen i alantan plus.

co do cukinii był temat uwielbiam w każdej postaci
a wlasnie dziś będe robić dynie makaronową, robiła któraś coś podpowie? znajomy mi przyniósł z ogródka ale mowi ze nie wie jak przyrządzic, oczywiscie przepszerałam juz wujka google z przepisami mam nadzieje ze wyjdzie dobra

Zmalowana Brumek u nas też borówki mniammniam zrywamy sobie nawet z wlasnych krzaczków (jedyne co mamy w ogródku ), ale powiedzcie mi bo mnie to zastanawiało nie raz przy tych sprawach jak wygladają pieluszkowe kupki bo ja mam wrażenie ze nie wiem czy on je połyka w calości czy to tylko tak u nas ale widac doslownie całe moge policzyć potem w pieluszce dosłownie ile zjadł

wogóle u nas owocowe hity borowki śliwki i arbuz
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:03   #1894
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Qrcze widze ze nawet co do kremów to wszytko sparwadza indywidualnie - u mnie linomag najlepszy (nawet wczoraj na spacerku zakupiliśmy nowy), na większe problemy bepanthen i alantan plus.
Czyli bepanthen lepszy od linomagu?

U nas szał na maliny słychać aby ,,mniam mniam"

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:08   #1895
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Żartujesz
niestety nie
http://www.youtube.com/watch?v=0FRb6qZgADU
http://www.psp.sejnet.pl/aktualnosci...-latajace.html
W dniu 7 maja 2011 r. w Pile (woj. wielkopolskie) o godzinie 18:51 Państwowa Straż Pożarna została telefonicznie zawiadomiona, że zapalony latający chiński lampion zaplątał się w gałęzie drzewa. W chwili dotarcia na miejsce zdarzenia pierwszego zastępu ratowniczego (godzina 18:59) okazało się, że lampion zgasł przed przybyciem PSP. W wyniku zdarzenia nie ucierpieli ludzie, nie zostało też zniszczone mienie. Natomiast w dniu 13 sierpnia 2011 r. w miejscowości Górażdże (woj. opolskie) o godz. 22.09 PSP została poinformowana o pożarze kabiny ciągnika rolniczego, który został zainicjowany prawdopodobnie przez lecący lampion wypuszczony z pobliskiego centrum konferencyjnego. W wyniku pożaru całkowitemu spaleniu uległa kabina ciągnika.
http://www.ustronie-forum.pl/zycie-c...nie)szczescia/

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

jak wychodze to robi mi "pa pa" i moge wyjść - jak nie podoba się jej że wychodzę to "pa pa" nie zrobi i okazuje niezadowolenie - wyciąga ręce i marudzi że chce do mamy ale cóż - mam musi wyjśc - czasem jak w humorze nie jest to wychodze tak żeby nie widziała żeby krzyku nie było ale raczej zawsze robi mi "pa pa" co oznacza że pozwala mi isc
wczoraj kinga zrzuciła smoczka z 2 pietra na parter i mu machała

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:11   #1896
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek ja co prawda nie chce zakupow ale moglabyś zwrócić uwage i mi coś ikeowego doradzić chcialabym bardzo kupić jasiowi do pokoju huśtawke tylko nie tą co ma Tymek, tylko tą taką bardziej worek szaro-czerwony tylko Jaś ma raczej nie za duży pokój na pewno nie ma miejsca zeby się porządnie rozbujać myślisz że byłaby mimo to ok tak do polulania się w niej troche, oceń na zywo i wystaw mi swoją recenzje oki
Wiem jakie. Popatrzę i wydam osąd

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Juliś i jego siostrzyczka troszkę starsza Jeśli Ci się ten młodziutki wygląd utrzyma na resztę życia, to będziesz bardzo szczęśliwą 50-latką

Cytat:

Zmalowana Brumek u nas też borówki mniammniam zrywamy sobie nawet z wlasnych krzaczków (jedyne co mamy w ogródku ), ale powiedzcie mi bo mnie to zastanawiało nie raz przy tych sprawach jak wygladają pieluszkowe kupki bo ja mam wrażenie ze nie wiem czy on je połyka w calości czy to tylko tak u nas ale widac doslownie całe moge policzyć potem w pieluszce dosłownie ile zjadł

wogóle u nas owocowe hity borowki śliwki i arbuz
My też tylko linomag od urodzenia Ten zwykły zielony.
A ślady po borówkach (tzw. dowody zbrodni) też u nas są Tylko bardziej wygądają, jak kawałki skórek niż całe owoce. Tymek dobrze gryzie
Tak samo zawsze jak je natkę i koperek, to wyglądają w pieluszce jak zupełnie nieprzetworzone. Mąż się mnie pytał któregoś razu którędy ja go karmiłam
Stary 2012-07-26, 11:15   #1897
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
---

Julka wczoraj wyrzuciła z balkonu ten kubeczek z mula czarny pies czasem zabawki wyrzuca-ale na szczęście swoje. tyle, że my na 6 mieszkamy.

Wymienię ten tormentiol na linomag i bepanthen.

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-07-26 o 11:17

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 11:25   #1898
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:

Juliś i jego siostrzyczka troszkę starsza Jeśli Ci się ten młodziutki wygląd utrzyma na resztę życia, to będziesz bardzo szczęśliwą 50-latką

My też tylko linomag od urodzenia Ten zwykły zielony.
A ślady po borówkach (tzw. dowody zbrodni) też u nas są Tylko bardziej wygądają, jak kawałki skórek niż całe owoce. Tymek dobrze gryzie
Tak samo zawsze jak je natkę i koperek, to wyglądają w pieluszce jak zupełnie nieprzetworzone. Mąż się mnie pytał któregoś razu którędy ja go karmiłam
Haha dziękuję tylko żebym się jeszcze nie marszczyła to byłoby ok
A tak serio to ja nie chcę być stara... Wolałabym tak do 60 pozyć i myslę, że by mi wystarczyło, potem męczarnia tylko jak tak patrzę po starszych ludziach... Przykre to jest. Choroby, odrzucenie, samotność, patrzeć w lustrze jak z dnia na dzień człowiek co raz gorzej wygląda...

Co do linomagu to też czasem uzywamy

Cytat:
niestety nie
http://www.youtube.com/watch?v=0FRb6qZgADU
http://www.psp.sejnet.pl/aktualnosci...-latajace.html
W dniu 7 maja 2011 r. w Pile (woj. wielkopolskie) o godzinie 18:51 Państwowa Straż Pożarna została telefonicznie zawiadomiona, że zapalony latający chiński lampion zaplątał się w gałęzie drzewa. W chwili dotarcia na miejsce zdarzenia pierwszego zastępu ratowniczego (godzina 18:59) okazało się, że lampion zgasł przed przybyciem PSP. W wyniku zdarzenia nie ucierpieli ludzie, nie zostało też zniszczone mienie. Natomiast w dniu 13 sierpnia 2011 r. w miejscowości Górażdże (woj. opolskie) o godz. 22.09 PSP została poinformowana o pożarze kabiny ciągnika rolniczego, który został zainicjowany prawdopodobnie przez lecący lampion wypuszczony z pobliskiego centrum konferencyjnego. W wyniku pożaru całkowitemu spaleniu uległa kabina ciągnika.
http://www.ustronie-forum.pl/zycie-codzienne/lampiony-(nie)szczescia/

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

No to rzeczywiście chyba powinni zakazać tych lampionów.
Moi rodzice je niedawno na weselu puszczali...

Juli jeszcze nic nie wyrzuca, za to zjada pokruszoną posadzkę z balkonu, ziemię z kwiatka, wypija picie chomikowi, zjada trociny, jego jedzenie.
Chomik teraz powędrował wyżej bo biedny byłby zamęczony przez dziecko a tak ma spokój.

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-07-26, 11:40   #1899
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Julka wczoraj wyrzuciła z balkonu ten kubeczek z mula czarny pies czasem zabawki wyrzuca-ale na szczęście swoje. tyle, że my na 6 mieszkamy.

Wymienię ten tormentiol na linomag i bepanthen.
od czasu kiedy artur wyrzucił czesc puzzli drewnianych i 2 nie znalezlismy, dzieci maja zakaz wychodzenia na balkon ja mieszkam na 4 pietrze, a wczoraj rzut smoczkiem byl podczas wchodzenia po schodach na klatce schodowej

jeszcze lampiony
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360..._tramwaju.html nawet poznanska piekna noc kupały była ryzykowan
a nad morzem zanieczyszczamy wode spalonymi lampionami http://www.wiadomosci24.pl/artykul/l...ka_238182.html

pewnie niedługo bedą obostrzenia jak ze sprzedaża fajerwerków - bo kiedyś tez każdy mógł sobie kupic i strzelić, a dopiero jak kilku oderwało ręce zrobili regulacje przepisów...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-07-26 o 11:48
Stary 2012-07-26, 11:47   #1900
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Może to było takie oryginalne pożegnanie ze smoczkiem?

Co do lampionów my mieliśmy na slub zakupionych ok 60szt. ale...... jednak zrezygnowaliśmy z tej "atrakcji" wokół sali gdzie mielismy wesele było za dużo drzew, niedaleko duży szpitalny budynek, a że był to październik nie wiedzieliśmy na jaką pogode możemy liczyć.....bałam się, że niepotrzebnie z atrakcji slubnej zrobimy sobie tylko kłopot.....

Spałyśmy dzisiaj do 9.30
Siedzimy w domu, bo ukrop za oknem, a po południu chyba sama wskocze do Ali małego baseniku

Zdjęcia wszystkie bez wyjątku cudne
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:56   #1901
zanetaa88
Zakorzenienie

A Czy ten Mei Tai można nosić na plecach ? bo widzę jakieś Kangoogo ale trochę dużo wiązania...

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

w ogóle te mi się mega podoba, ale cena
http://allegro.pl/leluja-limitowane-...480574098.html

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 12:10   #1902
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Śliczny

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

no bosssski

Ja odparzenie Krystkowi smarowałam właśnie tormentiolem ale tylko dwa razy i pomogło
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Na mnie sie nawet najlepsza psiapsiola wypiela bo nie przyjechalam na jej wesele a mialam byc swiadkiem.... do tego to chrzestna Lili, teraz sie nawet nie odzywa...
Mam tylko Was..
moja jedna psiapsiuła też sie na mnie wypięła i nawet Krystianka nie przyjechała zobaczyć
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Vaniliova ale masz blondasa
Po mamusi powiedzmy
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej

Aaniu masz rację, dziś mam urodziny i imieniny 2w1

Stronczku proszę o zmianę wieku na liście o jedno oczko więcej

Aneczki - Aania, Lilka82,CrazyMachine,Swee tAngel- Wam równiez życzę sto lat!!!

A właśnie gdzie jest Sweet i Lilka82? dawno ich nie było...
Sto lat niech żyje nam !!!!!!!!
Cytat:
Aleś Ty młodziutka
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:19   #1903
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Natka masz już wózek
ja będę mieć taki jutro jak będzie mnie wkurzać to kopanie to sprzedam
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:28   #1904
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Haha dziękuję tylko żebym się jeszcze nie marszczyła to byłoby ok
A tak serio to ja nie chcę być stara... Wolałabym tak do 60 pozyć i myslę, że by mi wystarczyło, potem męczarnia tylko jak tak patrzę po starszych ludziach... Przykre to jest. Choroby, odrzucenie, samotność, patrzeć w lustrze jak z dnia na dzień człowiek co raz gorzej wygląda...
To Ci się pewnie zmieni z wiekiem... Bo 60 lat to kiedyś był dla mnie bardzo zaawansowany wiek, 70 - smutna starość. A teraz moja mam ma 65, teść jest po 70-tce a oboje mają się dobrze, są pełni życia i energii i nie patrzę na nich jako na starych ludzi
A już zupełnie nie wyobrażam sobie, że oni sami myślą że woleliby nie żyć już. Brr, nawet mi to ciężko pisać. Oni teraz marzą o tym, żeby żyć, patrzyć jak Tymek rośnie, jak ma komunię itp, czasem się niem opiekować, jak pozwolimy

Cytat:
jeszcze lampiony
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360..._tramwaju.html nawet poznanska piekna noc kupały była ryzykowan
a nad morzem zanieczyszczamy wode spalonymi lampionami http://www.wiadomosci24.pl/artykul/l...ka_238182.html

pewnie niedługo bedą obostrzenia jak ze sprzedaża fajerwerków - bo kiedyś tez każdy mógł sobie kupic i strzelić, a dopiero jak kilku oderwało ręce zrobili regulacje przepisów...
A one ponoć są biodegradowlane
Foczki mnie rozczuliły

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

w ogóle te mi się mega podoba, ale cena
http://allegro.pl/leluja-limitowane-...480574098.html
Mi też Bo to zwykłe Tuli
Stary 2012-07-26, 12:41   #1905
agulaaabar
Zakorzenienie

Kurcze co jest, tyle zaznaczyłam i nie zacytowała, już któryś raz mi sie tak dzieje

Oliweczka
wesele bylo w kwietniu, marzec to byl pierwszy miesiac w ktorym tz pracowal. musielismy zaplacic kaucje za mieszkanie, czynsz, itd a pierwsza wyplata wiadomo...wielka nie byla... pod koniec miesiaca juz nam na jedzenie brakowalo, a nie chcielismy pozyczac od nikogo zeby jechac na impreze - dla mnie to glupota... nasz wspolny przyjaciel tez im odmowil 2 tyg przed slubem bo zmarla jedyna siostra jego mamy.. tez sie do dzisiaj do niego nie odzywaja... przykre to

Lampiony:
moi rodzice mają dom obok sali weselnej, a na ogrodzie stare, drewniane zabudowania gospodarcze.. ile sobotnich nocy mama nie przespała bo tylko chodziła od okna do okna i patrzyła, który lampion wyląduje na budynkach...

2 tyg temu kupiam te drzwi na insekty bo byly mocno przecenione... prosilam tz ale nigdy nie mial czasu, ostatnio zaczał je skladac ale przecial sobie palca i tak wszystko lecy na balkonie.. wkurzylam sie i od 11 sama je skladam juz mi nie duzo zostalo
ide dokonczyc poki Lila spi

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Brumku dobrze piszesz! Moja babcia ma 79lat i jest pelna życia
W ogóle to jest jedna z rzeczy, które mi się tutaj podobają... dotąd widzialo się starsze osoby w kościele, w domach przed tv itd.. a tutaj? babcie po 80 lat i najnowszymi mercedasami pomykaja codziennie na wycieczki, do kosmetyczki, do CH! Potrafia korzystac z zycia

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 12:44   #1906
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Oliweczka
wesele bylo w kwietniu, marzec to byl pierwszy miesiac w ktorym tz pracowal. musielismy zaplacic kaucje za mieszkanie, czynsz, itd a pierwsza wyplata wiadomo...wielka nie byla... pod koniec miesiaca juz nam na jedzenie brakowalo, a nie chcielismy pozyczac od nikogo zeby jechac na impreze - dla mnie to glupota... nasz wspolny przyjaciel tez im odmowil 2 tyg przed slubem bo zmarla jedyna siostra jego mamy.. tez sie do dzisiaj do niego nie odzywaja... przykre to
Przykre

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-26, 12:54   #1907
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Brumek no mając 21 lat 60 to strasznie odległa przyszłość. Ja obracam się wśrod osób młodych, mój tata ma 42 lata, mama 40, teść jedynie "stary" bo ma 50, teściowa 45.
U mnie najdłużej w rodzinie kto żył to mój śp. dziadek miał 76 lat, tak to prawie każdy umiera przed 70.
Moi dziadkowie (rodzice taty) mają teraz babcia 64 a dziadek 68 i też juz tylko się męczą, siły nie mają, wyjdą trochę z domu tyle co na spacer i tyle. Byli ostatnio na wczasach to babcia cale wcxzasy spędziła w szpitalu bo jej trzustka wysiadła, więc widzisz jak to u mnie jest. Dziadek ma dnę moczanową, miał 3 zawały jest coraz słabszy.
Owszem ten dziadek który zmarł w wieku 76 lat był bardzo aktywny życiowo ale to u nas taki wyjatek.
Jesteśmy rodziną krótkowieczną i chorowitą, zwłaszxza na serce, ukł. pokarmowy, kości...
Więc jak patrzę na moją rodzinę to naprawdę po 60 już się siedzi i choruje.
Dlatego tak myślę a nie inaczej...
To jest przerażające

Agulaa no ja dużo słyszałam o starości w De. Mój tata tam był i mi opowiadał o "dziadkach w mercedesach"

A koleżanka niefajna w takim razie, skoro zrozumieć nie mogła.

Kornelia 04.02.2016

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2012-07-26 o 12:55
Stary 2012-07-26, 13:13   #1908
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek no mając 21 lat 60 to strasznie odległa przyszłość. Ja obracam się wśrod osób młodych, mój tata ma 42 lata, mama 40, teść jedynie "stary" bo ma 50, teściowa 45.
U mnie najdłużej w rodzinie kto żył to mój śp. dziadek miał 76 lat, tak to prawie każdy umiera przed 70.
Moi dziadkowie (rodzice taty) mają teraz babcia 64 a dziadek 68 i też juz tylko się męczą, siły nie mają, wyjdą trochę z domu tyle co na spacer i tyle. Byli ostatnio na wczasach to babcia cale wcxzasy spędziła w szpitalu bo jej trzustka wysiadła, więc widzisz jak to u mnie jest. Dziadek ma dnę moczanową, miał 3 zawały jest coraz słabszy.
Owszem ten dziadek który zmarł w wieku 76 lat był bardzo aktywny życiowo ale to u nas taki wyjatek.
Jesteśmy rodziną krótkowieczną i chorowitą, zwłaszxza na serce, ukł. pokarmowy, kości...
A widzisz, to my praktycznie inne pokolenie jesteśmy
Bo 64-65 to mają moi rodzice, a 45 to ma siostra mojego męża. Co prawda przyrodnia, ale siostra
Stary 2012-07-26, 13:16   #1909
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek oglądałam na all właśnie Tuli i są piękne, wiem że Ty je masz,ale cena dla mnie za duża

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 13:22   #1910
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek oglądałam na all właśnie Tuli i są piękne, wiem że Ty je masz,ale cena dla mnie za duża
A nie ma na Allegro używek?
Stary 2012-07-26, 13:34   #1911
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz, to my praktycznie inne pokolenie jesteśmy
Bo 64-65 to mają moi rodzice, a 45 to ma siostra mojego męża. Co prawda przyrodnia, ale siostra
A mój szwagier 58 i jest 2 lata starszy od własnej teściowej

Czas na zmiany !
Stary 2012-07-26, 13:39   #1912
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

U nas szał na maliny słychać aby ,,mniam mniam"
u nas też maliny uwielbiane
Cytat:
ŚLICZNAŚ

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Siedzimy w domu, bo ukrop za oknem, a po południu chyba sama wskocze do Ali małego baseniku

Zdjęcia wszystkie bez wyjątku cudne
a u nas deszczyk ciapie i chłodno dziś
Cytat:
A mój szwagier 58 i jest 2 lata starszy od własnej teściowej

ale u Was rozbieżności wiekowe - jedna szwagierka Twoja ma 4 lata a szwagier 58

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-07-26 o 13:41
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 13:44   #1913
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

ale u Was rozbieżności wiekowe - jedna szwagierka Twoja ma 4 lata a szwagier 58
Ooo przapraszam szwagierka ma juz 5!

Czas na zmiany !
Stary 2012-07-26, 13:45   #1914
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego tak myślę a nie inaczej...
To jest przerażające

Agulaa no ja dużo słyszałam o starości w De. Mój tata tam był i mi opowiadał o "dziadkach w mercedesach"

A koleżanka niefajna w takim razie, skoro zrozumieć nie mogła.
ja za to mam długowieczna rodzine - moj pradziadek i dwie prababcie zyly do 99 roku! poza tym dziadek juz ma po 80, u meza w rodzinie tez babcie zyja (po 80!) i maja sie całkiem dobrze.

Stary 2012-07-26, 13:51   #1915
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
ja za to mam długowieczna rodzine - moj pradziadek i dwie prababcie zyly do 99 roku! poza tym dziadek juz ma po 80, u meza w rodzinie tez babcie zyja (po 80!) i maja sie całkiem dobrze.
To juz naprawde cos!

U nas w tym roku zmarla praprababcia Lili - prababcia tż. aktualnie Lila ma 6 żyjących babć i 5 dziadków Laurki na dzien Babci i Dziadka to chyba bedziemy kserowac bo sie dziecko zameczy rysowaniem:d

Czas na zmiany !
Stary 2012-07-26, 13:59   #1916
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Myślicie, że geny decydują o długości życia? Czy raczej styl i sposób życia? Ja nie wiem.

Moi rodzice też młodzi. ( znaczy dla mnie starzy :P ). Mam ma 42 lata, ojciec 44. Teściowie starsi, po 50 lat mają.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-07-26 o 14:01
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 14:06   #1917
83monia
Zakorzenienie

wg mnie geny bo np. pradziadek zył w esktremalnie biednych warunkach (był drwalem, 12 dzieci, zycie w srodku lasu) i wlasciwie zmarl z powodu kompikacji po złamaniu miednicy. gdyby nie to złamanie pewnie dale by zył. no i to pokolenie przezylo wojne - dla mnie nei do opisania jak musieli zyc! chyba ze wszechobecna chemia takie szkody robi

moi rodzice po 50tce, tesc ma 60, tesciowa w wieku mojego taty. za to moja babcia młódka 73 lata

poza tym wierze w genetyke: moja babacia, mama, ja i artur mamy tą samą wadę wzroku!

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-07-26 o 14:09

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 14:22   #1918
aania_20
Zakorzenienie

Dziękuję za wszelkie życzenia
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
No nie, chyba chcesz do pupie dostać Widziałaś jak mój syn na Ciebie patrzył?

ze zdziwieniem, co to za obce babsko jakieś

żartuję

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A ja jutro zobacze Natke i Dziubka
Szkoda Aaniu ze Ciebie nie bedzie
też żałuję Ale kolejnego spotkania nie odpuszczę!
Cytat:
3. Może on mnie wołał??!?!?
pewnie tak

Cytat:
Mąż się mnie pytał któregoś razu którędy ja go karmiłam

Cytat:

Oliweczka

W ogóle to jest jedna z rzeczy, które mi się tutaj podobają... dotąd widzialo się starsze osoby w kościele, w domach przed tv itd.. a tutaj? babcie po 80 lat i najnowszymi mercedasami pomykaja codziennie na wycieczki, do kosmetyczki, do CH! Potrafia korzystac z zycia

1 - przykre to, ale skoro obrazili się o coś takiego to nie warto się przejmować...

2- jakby u nas takie emerytury były to też by można z zycia korzystać

ja mam też długowieczną rodzinę, i dziadkowie i babcie dożyli do ok. 90 lat. Mam nadzieje że trochę genów przekażą Co TŻ skwitował "prze...ne będę miał"

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 14:52   #1919
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Myślicie, że geny decydują o długości życia? Czy raczej styl i sposób życia? Ja nie wiem.

Moi rodzice też młodzi. ( znaczy dla mnie starzy :P ). Mam ma 42 lata, ojciec 44. Teściowie starsi, po 50 lat mają.

Czyżby rodzice roczniki: 70' i 68'?
Stary 2012-07-26, 14:58   #1920
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Lampiony: moi rodzice mają dom obok sali weselnej, a na ogrodzie stare, drewniane zabudowania gospodarcze.. ile sobotnich nocy mama nie przespała bo tylko chodziła od okna do okna i patrzyła, który lampion wyląduje na budynkach...
w instrukcji jest napisane żeby nie puszczać w terenie zabudowanym, to jak z bronią, jej posiadanie i zagrożenie wynikające z tego faktu zależy od rozumu użytkownika....
u nas pola, skoszone, więc nie ma obawy że komuś dom podpalimy, a lasy są ale w sporej odległości, nie dałby rady takiej odległości pokonać

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości