|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Krystek też uwielbia lampy
![]() Cytat:
Szkoda Aaniu ze Ciebie nie bedzie Witam i ide robić kaszke bo głodzilla woła ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() A wykładzna to w pokoju gdzie byliśmy na wczasach . Ja jak każdy alergik mam w domu panele ale wykładziny lubie bo moge łazić po nich na bosaka ![]() Cytat:
za ekg Wszyskie Anny sto latek I dla dzisiejszych solenizantów |
|||
|
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), kolejne badanie we wrześniu, zobaczymy. To mały niedosłuch, na co dzień nie zauważam róznicy w jej reagowaniu z aparatami czy bez, jest ok ![]() Hej dziewczynki - znowu chyba z tydzień się nie odzywałam ... no cóż - tak juz chyba będzie. Karolcia ma paskudne odparzenie na pipuszce od pieluszki Nie wiem jak to leczyć chyba jutro pójdę do lekarza Ma normalnie takie grube grudkowate czerwone placki na skórze. To juz kilka dni...teściowa tak nie zadba o to jak ja bym zrobiła, chyba wezmę l4 i doprowadzę ją do porzadku. Co jest lepsze: sudocrem, linomag czy bepanthen? |
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
na wstretne odparzenie to chyba jednak sudocrem, wysusza. linomag u nas sie nie sprawdzil a bephanten raczej uzywalam prewencyjnie. ale idz do lekarza, bo moze to juz grzybiczne (u artura tak kiedys bylo - goraczka letnia i pampers swoje zrobily) i dostaniesz jakas masc i po krzyku.
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wyleczyliśmy to rywanolem-troszkę na watkę i trzymało się na pipuszcze 20-25min. nhawet trzy razy dziennie, ale Ona wtedy była malutka i tyle wyleżała, a teraz nie byłoby chyba mowy. Ale jak juz była bardziej aktywna, to też się takie zrobiło, to wtedy tę nasączoną watkę włożyłam do pampersa i trochę pochodziła z tym. Mamy taką maść, ale na śmierć zapomniałam jak się nazywa... to właśnie nią smarowalam po okładzie z rywanolu. A teraz zapobiegawczo codziennie rano jest podmywana i po każdej kupce też. Na wieczór czasem smaruję Jej maścią witaminową. A z takich zwykłych kosmetyków to używamy krem na odparzenia z babydream. WSZYSTKIM ANIOM SAMYCH RADOŚCI |
|
|
|
|
#1866 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejho
![]() Dzisiaj Domek coś cyrkował w nocy Biedakowi idą zęby i muszą go męczyć, bo strasznie się wierci i popłakuje...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli nie znajdziesz to daj znać, jak będą jeszcze u nas to Wam kupię i poślę do stolicy ![]() Cytat:
Śliczny Cytat:
![]() Cytat:
![]() "Niestety" teraz będziesz musiała częściej Gliwice odwiedzać, a dokładniej nas Adasiowa piłeczka została u nas, zapomnieliśmy wczoraj oddać. Domek tak sobie upatrzył ten samochód, który od Was dostał i cały czas jeździ po domu "brrrrruuuuuu". Kopara i wóz strażacki poszły w odstawkę Najbardziej mnie rozbroiły te całusy od Adasia, on jest poprostu cudowny. Wystarczy, że usłyszy słowo "całus" i odrazu chętny do całowania. Agent jakich mało |
||||||
|
|
|
#1867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. rano, po pobudce smarować clotrimazolum maść 2. w ciągu dnia po każdej zmianie pieluszki alantan krem 3. po kapaniu czyli na noc tormentalum maść - nie mylić z tormentiolem! (tormentiolem nie można! ). 4. dodatkowo zabroniła wycierać dupki chusteczkami-kazała myć wodą z mydełkiem bambino lub samą wodą. no i wietrzyć jak najwięcej u nas z wietrzeniem był problem bo Hania nie raczkuje, nie chodziła wtedy tylko jeździła na dupce...więc jakoś się starałam przy zmianie pieluszki i podczas snu. powiem Ci, że tydzień ok. zajęło "leczenie" ale odparzenie zlazło!!! wszystkie te maści i kremy są bez recepty. nam powiedziała, że na takie mocne odparzenia nie powinno się smarować sudocremem linomag zaczęłam zanim poszłam do lekarza, ale juz za mocne były te odparzenia. a bepanthen to to samo co alantan. z tym, że alantan tańszy
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no bosssski ![]() monia dzięki, grzybicznie jeszcze to nie wygląda - ale zobacze jak to wygląda popołudniu jak dalej bedzie takie zaognione to idę do lekarza, tak jak mówisz. Zdrówka dla chorowitków! No i |
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Zacytowałam i wywaliło mi strone Pisze co pamiętam.. Zdjęcia jak zwykle cudne Zaneta ja sie podpinam pod komenty dziewczy Ale Wam zazdroszcze tych spotkan Na mnie sie nawet najlepsza psiapsiola wypiela bo nie przyjechalam na jej wesele a mialam byc swiadkiem.... do tego to chrzestna Lili, teraz sie nawet nie odzywa...Mam tylko Was.. ![]() Nadal sie zastanawiamy nad wyjazdem do poldki, tak strasznie bym chciala tylko znowu ta kasa........ |
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za EKG! I dziękuję ![]() ![]() Cytat:
1. Nie przesadzam, najprawdziwsza prawda 2.- bardzo mnie to martwi 3. - nie wiem po kim, nie po mnie na pewno ![]() Bella, a Ty masz chyba też i urodziny dzisiaj? To podwójne wszystkiego najlepszego!!!
|
|
|
#1871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i to nie tylko w miejscach smarowania, ale wszedzie pod pieluchą ze dwa tygodnie jej schodziło.Dzień dobry
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Rozeznanie
|
dzięki pieleszko za rady, napewno wykorzystam.
za EKGbella ma urodzinki??? STO lat!!! |
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka 80 zł z hakiem kosztował. Ale nie był za dobry powiem Ci, coś im masa nie wyszła. A szkoda, bo słyną z dobrych tortów.
Telik z Tymkiem ![]() Vaniliova ale masz blondasa Indywidualne spotkania wychodzą, zazdroszczę .. a czy można by coś z naszym zlotem pomyśleć i konkretnie ustalić datę i miejsce? pytam po raz 3![]() Elika, Na odparzenie pimafucort na receptę i zejdzie szybko nie wiem czy teraz uda się dostępnymi bez recepty środkami zdziałać. Ale rywanol coś może by pomógł, tylko to pewnie piecze. Ja nadal siedze w "rowie mariańskim".
|
#1874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobra zmykam, pracy kupa a ja się obijam ![]() miłego dnia
|
|
|
|
|
#1875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dla wszystkich wątkowych kobitek o imieniu Anna - wszystkiego najlepszego Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
Biedna, musi ją boleć Ja stosuję Sudokrem, jak tylko jakieś zaczerwienienie się pojawi, i na razie (odpukać) spokój. Jak Wam maści nie pomogą, to może lekarzowi to pokażcie?
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Aaniu masz rację, dziś mam urodziny i imieniny 2w1 ![]() ![]() Stronczku proszę o zmianę wieku na liście o jedno oczko więcej ![]() Aneczki - Aania, Lilka82,CrazyMachine,Swee tAngel- Wam równiez życzę sto lat!!! A właśnie gdzie jest Sweet i Lilka82? dawno ich nie było...
|
#1877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1878 | ||
|
Zakorzenienie
|
No nie, chyba chcesz do pupie dostać
Widziałaś jak mój syn na Ciebie patrzył?![]() No! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny proszę uważajcie z tymi lampionami Znajomi znajomych tak stracili dach nad głową Ktoś puszczał w pobliżu i spadł jeden na dach ich domu, spłonął doszczętnie ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Wszystkim forumowym Anną życzymy wszystkiego najlepszego!!! Małym solenizantom również wszystkiego najlepszego Elika, na odparzenie polecam bephanten i częste wietrzenie pupy. A jak nie pomoże to zwykła mąka ziemniaczana |
||
|
|
|
#1879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do spotkania w Wawie, to chyba zdążę urodzić, zanim sie zbierzemy ![]() A co jest ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- nnnnnnnn Cytat:
straszne
|
||||
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka to co zwykle
Cukiernia normalna, ale wszyscy chwalili za tort, na nasze wesele tam zamawialiśmy ciasta, chrzciny, znajomi tez od nich.
|
#1881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cookie też miałam obawy przed clotrimazolum, ale u nas na szczęście nie było reakcji uczuleniowej |
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzieś mi się też rzuciło w oczy, że linomag zawiera kwas borowy? |
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw na szybko:
Nateczko - jadę dzis do Ikei na 99,9%. Kupować czy nie te 3 rzeczy?
|
#1884 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zgadza się alantan jest super ale ja miałam ten w kremie bo lepiej sie go aplikuje i szybciej wchłania. Cytat:
mogę Cię wyciągnąć z tego rowu? nie smutaj Patik Stoa latek Aniu Sweet się obraziła na nas na amen i pewnie nie wróci już..... Cytat:
Cytat:
A ten tormentalum zawiera wyciąg z kłącza pięciornika bez boraksu plus te same substancje pomocnicze co tormentiol. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-07-26 o 11:27 |
|||||||||
|
|
|
#1885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nasze kochane Anie wszystkie na raz i każda z osobna (a Bella x 2) - wszystkiego najlepszego
Wiki, Lila i Lena - po miesięcznicowym buziaczku Brumek za fotografa robił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() - brawa za dobrą decyzję Hani (tę z forsą )- fajne prezenty Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż może w tym tkwi tajemnica udanych związków - żeby się wytęsknić za sobą ![]() 2. Dziękuję 3. Może on mnie wołał??!?!? ![]() Potwierdzam ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Oliweczko - a Tobie śliniaki też kupować?
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
![]() tak, poproszę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30178006/ |
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
co racja to racja
![]() ![]()
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Beti jak Julcia znosi rozstania? Normalnie, czy jakoś to okazuje?
Moja normalnie-przeważnie jak wychodzę (ok.6:40), to śpi, więc nawet nie wie, ale jak wracam, to się bardzo cieszy i daje buziaki Ostatnio mój P. znalazł jakiś samochód w Mielcu i już zacierałam ręce, że będzie jechał oglądać( my oczywiście z nim), ale nie wypaliło... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-26 o 11:36 |
|
|
|
#1889 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Co do odparzeń to dla nas najlepszy na duże odparzenie był Tormentiol tylko z nim rzeczywiście ostrożnie bo boraks przy dłuzszym stosowaniu u dzieci uszkadza układ nerwowy. Kwas borny jest trucizną, ja posiadam w domu, czasem używam go do czyszczenia. Chociaż jego definicja w Farmakpoei (biblia aptekarzy) jest taka: łagodny środek antyseptyczny, działa wysuszająco, wzmaga ziarninowanie i likwiduje stany zapalne.. Wskazania przemywanie oczu w zap. spojówek, płukanie gardła, do wdmuchiwania do nosa i przewodów słuchowych zewnętrznych, stany zapalne pochwy. Julu spi, ja przed chwila rozlałam jego mleko, mało się nie zabiłam w kuchni. Zaraz pójdę pozmywać póki śpi. W ogóle Julek dziś strasznie wszystko wymusza, histeryzuje, piszczy, nie wiem jak ja przy nim cokolwiek zrobię. Puszcza bańki nosem, gotuje mu się aż tam ale co z tego jak nie da sobie noska dotknąć. Co do Ikei to uwielbiam ten sklep ale najbliższy jest w wawie... Przeważnie jeździliśmy do niej do Katowic przy okazji wizyty u dziadków.
|
#1890 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i wiecie co wczoraj zniknęlam bo za namową podczytaniem youyou spontanicznie wybralam się do galerii mokotów i kupilam taką sukienke koralowa czy malinowa jakiś taki kolor ![]() jedyna nie taka krótka bo czasami myśle ze mogłabym wykupić i pół sklepów gdyby te wszystkie sukienki były troche dłuższe do kolana a nie wszystkie krótkie a w takich nie chodze ![]() wlasnie na sobote na ślub. Cytat:
zawsze ze mną jak chodze i mówie ze same koncowki to i tak wychodze całkiem skrócona Brumek ja co prawda nie chce zakupow ale moglabyś zwrócić uwage i mi coś ikeowego doradzić chcialabym bardzo kupić jasiowi do pokoju huśtawke tylko nie tą co ma Tymek, tylko tą taką bardziej worek szaro-czerwony tylko Jaś ma raczej nie za duży pokój na pewno nie ma miejsca zeby się porządnie rozbujać myślisz że byłaby mimo to ok tak do polulania się w niej troche, oceń na zywo i wystaw mi swoją recenzje oki ![]() Bella podwójne sto lat! i twoje dziewczynki tez dziś obchodzą miesiecznice ![]() Anny po buziaku i jeszcze dla 'naszego Chopina' buziak Wiki!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

ale wykładziny lubie bo moge łazić po nich na bosaka
za ekg 
A co
), kolejne badanie we wrześniu, zobaczymy. To mały niedosłuch, na co dzień nie zauważam róznicy w jej reagowaniu z aparatami czy bez, jest ok 

linomag zaczęłam zanim poszłam do lekarza, ale juz za mocne były te odparzenia. a bepanthen to to samo co alantan. z tym, że alantan tańszy 

pomimo tego ze szwagierka doprowadzila mnie do jako takiego wygladu. Tata zle, niby jest ta opiekunka i pielegniarka, ale puchnie nadal. Narzeka itd. ja bezradna i bezsilna. eh eh ehh

Zakończone: 2

szał ciał 

straszne