Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 08:12   #1861
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Jego największa miłość - lampę
Krystek też uwielbia lampy
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Nateczka jest fantastyczna!!! I Domek też! Na zdjęciach bardzo sympatyczna, a w rzeczywistość jest jeszcze lepsza I śliczna! Bardzo, bardzo się cieszę że się udało spotkać, szkoda że tylko dwa razy [/COLOR]
Domek to cudny, słodki chłopiec
A ja jutro zobacze Natke i Dziubka
Szkoda Aaniu ze Ciebie nie bedzie

Witam i ide robić kaszke bo głodzilla woła

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wow, ale ładnie! tak równo, świetnie!

A Ty pisałaś, że obstrzyżony do łysa
Identyczną mamy wykładzinę w dużym pokoju

qrde coś miałam pisać, i pustka we łbie.
To oczywiście dzieło fryzjerki
A wykładzna to w pokoju gdzie byliśmy na wczasach . Ja jak każdy alergik mam w domu panele ale wykładziny lubie bo moge łazić po nich na bosaka
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
no i idziemy dzisiaj z Hanią na EKG. no i mam stresa.....

dla wszystkich naszych wątkowych koleżanek o pięknym imieniu ANNA - imieninowe
za ekg

Wszyskie Anny sto latek

I dla dzisiejszych solenizantów
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:22   #1862
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma nosidełko firmy WOMAR ?
chyba będę musiała jakieś zakupić i wacham się WOMAR SUNNY a MAI TEI
czy przy Mai tei jest możliwość aby dziecko było przodem do ludzi ?
nie bierz womaru, jest tani ale taki sobie. to raczej wisiadło a nie nosidło. wiem bo jakies mialam. na krotkie wypady ok, ale za dlugo nie ponosisz

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
tylko uwazaj, bo wiem ze juz kilka podpalen cudzych domow/mieszkan bylo z ich powodu (np. wlecialy komus przez okno...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:24   #1863
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ellika witaj. Mnie tez kawalek nie bylo (ale wracam do gry ) - moze pisalas, a ja nie przeczytalam - jak ze sluchem Karolci?
ze słuchem bez zmian - nosi aparaciki(jak wyrodni rodzice nie zapomna ich załozyć ), kolejne badanie we wrześniu, zobaczymy. To mały niedosłuch, na co dzień nie zauważam róznicy w jej reagowaniu z aparatami czy bez, jest ok

Hej dziewczynki - znowu chyba z tydzień się nie odzywałam ... no cóż - tak juz chyba będzie.

Karolcia ma paskudne odparzenie na pipuszce od pieluszki
Nie wiem jak to leczyć
chyba jutro pójdę do lekarza
Ma normalnie takie grube grudkowate czerwone placki na skórze.
To juz kilka dni...teściowa tak nie zadba o to jak ja bym zrobiła, chyba wezmę l4 i doprowadzę ją do porzadku.
Co jest lepsze: sudocrem, linomag czy bepanthen?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:26   #1864
83monia
Zakorzenienie

na wstretne odparzenie to chyba jednak sudocrem, wysusza. linomag u nas sie nie sprawdzil a bephanten raczej uzywalam prewencyjnie. ale idz do lekarza, bo moze to juz grzybiczne (u artura tak kiedys bylo - goraczka letnia i pampers swoje zrobily) i dostaniesz jakas masc i po krzyku.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:34   #1865
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
idziemy dzisiaj z Hanią na EKG. no i mam stresa.....

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to leczyć
To juz kilka dni...teściowa tak nie zadba o to jak ja bym zrobiła, chyba wezmę l4 i doprowadzę ją do porzadku.
Wiesz co moja Julcia też miała pare razy takie odparzenie-okropnie to wygląda i napewno boli...
Wyleczyliśmy to rywanolem-troszkę na watkę i trzymało się na pipuszcze 20-25min. nhawet trzy razy dziennie, ale Ona wtedy była malutka i tyle wyleżała, a teraz nie byłoby chyba mowy.
Ale jak juz była bardziej aktywna, to też się takie zrobiło, to wtedy tę nasączoną watkę włożyłam do pampersa i trochę pochodziła z tym. Mamy taką maść, ale na śmierć zapomniałam jak się nazywa... to właśnie nią smarowalam po okładzie z rywanolu.
A teraz zapobiegawczo codziennie rano jest podmywana i po każdej kupce też. Na wieczór czasem smaruję Jej maścią witaminową.
A z takich zwykłych kosmetyków to używamy krem na odparzenia z babydream.

WSZYSTKIM ANIOM SAMYCH RADOŚCI

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:36   #1866
Natka_
Zakorzenienie

Hejho

Dzisiaj Domek coś cyrkował w nocy Biedakowi idą zęby i muszą go męczyć, bo strasznie się wierci i popłakuje...

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Natka moja siostra mieszka w 19
Fakt, piękne miasto, uwielbiam tam jeździć. Najpierw chcielismy tam wyjechać ale ciężej znaleźć prace:/
A widzisz to niedaleko
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Pochwale sie-Ewa spi!!!!!!!!Cala noc od 21 do 8-z tylko jedna pobudka po 11 miesiacach spie
-zmieniłam mleko na 3
-zlikwidowałam wszystkie drzemki do jednej. Spi godzine, najpozniej do godz 15. Wydawało mi sie to nie mozliwe- dotej pory spala nawet do 3h w ciagu dnia. Jak widac cudnie wysypia sie w nocy wiec dłuzsze drzemki nie potrzebne

Cytat:
Ale zazdroszczę takiej "kwatery" To Twoi rodzice nie są razem tak? Sorki za bezczelne pytanie (moi też nie są, na szczęście )

Dziękuję Tak podejrzewałam, ale nie natknęłam się na takie, choć niedawno byłam. Może w innym sklepie poszukam. Tylko ja sie jednak obawiam, że już wykupione, bo teraz to jesienna kolekcja,a na przecenach to ludzie sklepy ogołocili
Moi rodzice są razem, ale od 23 lat żyją "na odległość". Tata od zawsze pracował we Wiedniu. Przyjeżdża co dwa tygodnie tylko na weekend

Jeśli nie znajdziesz to daj znać, jak będą jeszcze u nas to Wam kupię i poślę do stolicy

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Ale chociaż udało mi sie poznać Brumeczka

Fajne spotkanie, cieszę sie że choć na chwilke mogliśmy sie spotkac
No i Tymek jest cudowny
Super

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystek w nowej fryzurce
Śliczny

Cytat:
Telik i Tymon
Piękny Telik z pięknym Tymonkiem!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kłade sie i -choć nie wiedziałam ze kiedykolwiek to powiem- czekam aż moje dziecko sie obudzi na karmienie
Bo jeszcze sie dzisiaj nie przytulalismi
Podejrzewam jak musisz być stęskniona

Cytat:
Dzień dobry
6 stron nie nadrobię teraz...postaram się później zacytować więcej
Dziewczyny, Nateczka jest fantastyczna!!! I Domek też! Na zdjęciach bardzo sympatyczna, a w rzeczywistość jest jeszcze lepsza I śliczna! Bardzo, bardzo się cieszę że się udało spotkać, szkoda że tylko dwa razy

Domek to cudny, słodki chłopiec

Aniu, nie przesadzaj
"Niestety" teraz będziesz musiała częściej Gliwice odwiedzać, a dokładniej nas
Adasiowa piłeczka została u nas, zapomnieliśmy wczoraj oddać.
Domek tak sobie upatrzył ten samochód, który od Was dostał i cały czas jeździ po domu "brrrrruuuuuu". Kopara i wóz strażacki poszły w odstawkę
Najbardziej mnie rozbroiły te całusy od Adasia, on jest poprostu cudowny. Wystarczy, że usłyszy słowo "całus" i odrazu chętny do całowania. Agent jakich mało
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:36   #1867
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
ze słuchem bez zmian - nosi aparaciki(jak wyrodni rodzice nie zapomna ich załozyć ), kolejne badanie we wrześniu, zobaczymy. To mały niedosłuch, na co dzień nie zauważam róznicy w jej reagowaniu z aparatami czy bez, jest ok

Hej dziewczynki - znowu chyba z tydzień się nie odzywałam ... no cóż - tak juz chyba będzie.

Nie wiem jak to leczyć
moja Hasnia miała eż takie bardzo paskudne odparzenie. nawet nie wiedziałam, że aż tak może się odparzyć! byłam u lekarza i zaleciła nam:
1. rano, po pobudce smarować clotrimazolum maść
2. w ciągu dnia po każdej zmianie pieluszki alantan krem
3. po kapaniu czyli na noc tormentalum maść - nie mylić z tormentiolem! (tormentiolem nie można! ).
4. dodatkowo zabroniła wycierać dupki chusteczkami-kazała myć wodą z mydełkiem bambino lub samą wodą. no i wietrzyć jak najwięcej

u nas z wietrzeniem był problem bo Hania nie raczkuje, nie chodziła wtedy tylko jeździła na dupce...więc jakoś się starałam przy zmianie pieluszki i podczas snu. powiem Ci, że tydzień ok. zajęło "leczenie" ale odparzenie zlazło!!! wszystkie te maści i kremy są bez recepty.

nam powiedziała, że na takie mocne odparzenia nie powinno się smarować sudocremem linomag zaczęłam zanim poszłam do lekarza, ale juz za mocne były te odparzenia. a bepanthen to to samo co alantan. z tym, że alantan tańszy

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 08:37   #1868
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
Ja nadal mam "tyły". Nie nadrobie i nie odniose sie. Marys od kilku dni nie chce usnac na noc, dramat wygladam jak zombiepomimo tego ze szwagierka doprowadzila mnie do jako takiego wygladu. Tata zle, niby jest ta opiekunka i pielegniarka, ale puchnie nadal. Narzeka itd. ja bezradna i bezsilna. eh eh ehh

Cytat:
Krystek w nowej fryzurce
no bosssski

monia dzięki, grzybicznie jeszcze to nie wygląda - ale zobacze jak to wygląda popołudniu jak dalej bedzie takie zaognione to idę do lekarza, tak jak mówisz.

Zdrówka dla chorowitków!

No i dla Aneczek
Stary 2012-07-26, 08:39   #1869
agulaaabar
Zakorzenienie

Zacytowałam i wywaliło mi strone

Pisze co pamiętam..

Zdjęcia jak zwykle cudne

Zaneta ja sie podpinam pod komenty dziewczy. Womar jest do :dupa: dostalam od znajomej nosidlo i potwierdzam - wisiadlo. beznadzieja!

Ale Wam zazdroszcze tych spotkan Na mnie sie nawet najlepsza psiapsiola wypiela bo nie przyjechalam na jej wesele a mialam byc swiadkiem.... do tego to chrzestna Lili, teraz sie nawet nie odzywa...
Mam tylko Was..

Nadal sie zastanawiamy nad wyjazdem do poldki, tak strasznie bym chciala tylko znowu ta kasa........

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:40   #1870
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
O
nic tylko ubić taką babę, no!

Cytat:
a teraz jestem w pracy, na dworze już upalnie ( a co to będzie później..) muszę na chwilę wyskoczyć po jakiś drobny upominek imieninowy dla niani. no i idziemy dzisiaj z Hanią na EKG. no i mam stresa.....

dla wszystkich naszych wątkowych koleżanek o pięknym imieniu ANNA - imieninowe

za EKG!

I dziękuję

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

sto lat dla wszystkich Aneczek wątkowych

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Aniu, nie przesadzaj
2 "Niestety" teraz będziesz musiała częściej Gliwice odwiedzać, a dokładniej nas

3. Najbardziej mnie rozbroiły te całusy od Adasia, on jest poprostu cudowny. Wystarczy, że usłyszy słowo "całus" i odrazu chętny do całowania. Agent jakich mało

1. Nie przesadzam, najprawdziwsza prawda
2.- bardzo mnie to martwi

3. - nie wiem po kim, nie po mnie na pewno

Bella, a Ty masz chyba też i urodziny dzisiaj? To podwójne wszystkiego najlepszego!!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:43   #1871
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
moja Hasnia miała eż takie bardzo paskudne odparzenie. nawet nie wiedziałam, że aż tak może się odparzyć! byłam u lekarza i zaleciła nam:
3. po kapaniu czyli na noc tormentalum maść - nie mylić z tormentiolem! (tormentiolem nie można! ).
4. dodatkowo zabroniła wycierać dupki chusteczkami-kazała myć wodą z mydełkiem bambino lub samą wodą. no i wietrzyć jak najwięcej

u nas z wietrzeniem był problem bo Hania nie raczkuje, nie chodziła wtedy tylko jeździła na dupce...więc jakoś się starałam przy zmianie pieluszki i podczas snu. powiem Ci, że tydzień ok. zajęło "leczenie" ale odparzenie zlazło!!! wszystkie te maści i kremy są bez recepty.

nam powiedziała, że na takie mocne odparzenia nie powinno się smarować sudocremem linomag zaczęłam zanim poszłam do lekarza, ale juz za mocne były te odparzenia. a bepanthen to to samo co alantan. z tym, że alantan tańszy
u Zuzki ta maść wywołała MEGA uczulenie i to nie tylko w miejscach smarowania, ale wszedzie pod pieluchą ze dwa tygodnie jej schodziło.

Dzień dobry
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 08:44   #1872
ellika
Rozeznanie

dzięki pieleszko za rady, napewno wykorzystam. za EKG

bella ma urodzinki??? STO lat!!!
Stary 2012-07-26, 08:44   #1873
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka 80 zł z hakiem kosztował. Ale nie był za dobry powiem Ci, coś im masa nie wyszła. A szkoda, bo słyną z dobrych tortów.

Telik z Tymkiem
my love. I Telik znowu pokazuje to co ma piękne - UU

Vaniliova ale masz blondasa

Indywidualne spotkania wychodzą, zazdroszczę .. a czy można by coś z naszym zlotem pomyśleć i konkretnie ustalić datę i miejsce? pytam po raz 3

Elika, Na odparzenie pimafucort na receptę i zejdzie szybko nie wiem czy teraz uda się dostępnymi bez recepty środkami zdziałać. Ale rywanol coś może by pomógł, tylko to pewnie piecze.

Ja nadal siedze w "rowie mariańskim".
Stary 2012-07-26, 08:46   #1874
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
u Zuzki ta maść wywołała MEGA uczulenie i to nie tylko w miejscach smarowania, ale wszedzie pod pieluchą ze dwa tygodnie jej schodziło.

Dzień dobry
łoj, czyli z tym ostroznie

dobra zmykam, pracy kupa a ja się obijam

miłego dnia
Stary 2012-07-26, 09:03   #1875
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dla wszystkich wątkowych kobitek o imieniu Anna - wszystkiego najlepszego
Cytat:
wczoraj byłam w swojej pierwszej delegacji

w takiej jednej firmie po 1200 specjalnych worków do pakowania ubrań dla Hasco Lek bo były potrzebne na już i nie miał kto do Kolbuszowej jechac po to nawet służbowe autko mi dali z klimą szał ciał

dobra koniec tego chwalenia lece coś porobić
Szalejesz
Cytat:
a teraz jestem w pracy, na dworze już upalnie ( a co to będzie później..) muszę na chwilę wyskoczyć po jakiś drobny upominek imieninowy dla niani. no i idziemy dzisiaj z Hanią na EKG. no i mam stresa.....
Pieleszko - za EKG Będzie dobrze
Cytat:
Nie wiem jak to leczyć
Ojej Biedna, musi ją boleć
Ja stosuję Sudokrem, jak tylko jakieś zaczerwienienie się pojawi, i na razie (odpukać) spokój.
Jak Wam maści nie pomogą, to może lekarzowi to pokażcie?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:06   #1876
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej

Aaniu masz rację, dziś mam urodziny i imieniny 2w1

Stronczku proszę o zmianę wieku na liście o jedno oczko więcej

Aneczki - Aania, Lilka82,CrazyMachine,Swee tAngel- Wam równiez życzę sto lat!!!

A właśnie gdzie jest Sweet i Lilka82? dawno ich nie było...
Stary 2012-07-26, 09:09   #1877
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

Nie wiem jak to leczyć
ja polecam bephanten +wietrzenie
Stary 2012-07-26, 09:12   #1878
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

no co Ty, chcesz żebym Cię po nocach straszyła

No nie, chyba chcesz do pupie dostać Widziałaś jak mój syn na Ciebie patrzył?

Cytat:
nic tylko ubić taką babę, no!
No!

Cytat:
u nas pierwsza "mini-imprezka" roczkowa z głowy zgodnie z tradycją Hanka dostała kilka przedmiotów do wyboru i pierwsze za co chwyciła to pieniądze no może i dobrze, chociaż sobie poradzi dziewczyna w życiu ale w rodziców się nie wdała bo i ja i mąż wybraliśmy książki
W tych czasach ważniejsze są pieniądze, Hania wie co dobre

Cytat:
A ja jutro zobacze Natke i Dziubka

Cytat:
Ale Wam zazdroszcze tych spotkan Na mnie sie nawet najlepsza psiapsiola wypiela bo nie przyjechalam na jej wesele a mialam byc swiadkiem.... do tego to chrzestna Lili, teraz sie nawet nie odzywa...
Mam tylko Was..

Nadal sie zastanawiamy nad wyjazdem do poldki, tak strasznie bym chciala tylko znowu ta kasa........

Dziewczyny proszę uważajcie z tymi lampionami Znajomi znajomych tak stracili dach nad głową Ktoś puszczał w pobliżu i spadł jeden na dach ich domu, spłonął doszczętnie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Wszystkim forumowym Anną życzymy wszystkiego najlepszego!!!

Małym solenizantom również wszystkiego najlepszego

Elika, na odparzenie polecam bephanten i częste wietrzenie pupy. A jak nie pomoże to zwykła mąka ziemniaczana
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:22   #1879
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
A czego nie można? My właśnie tę maść stosujemy na duże odparzenia.
Cytat:

Mam tylko Was..
Napewno miałaś poważny powód, że nie mogłaś dojechać na wesele przyjaciółki Moze spróbuj z Nią pogadać, w końcu jest matką chrzestną Lili.
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oliweczka 80 zł z hakiem kosztował. Ale nie był za dobry powiem Ci, coś im masa nie wyszła. A szkoda, bo słyną z dobrych tortów.

Indywidualne spotkania wychodzą, zazdroszczę .. a czy można by coś z naszym zlotem pomyśleć i konkretnie ustalić datę i miejsce? pytam po raz 3

A to z jakiejś słynnej piekarni?

Co do spotkania w Wawie, to chyba zdążę urodzić, zanim sie zbierzemy

A co jest

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

nnnnnnnn
Cytat:
Dziewczyny proszę uważajcie z tymi lampionami Znajomi znajomych tak stracili dach nad głową Ktoś puszczał w pobliżu i spadł jeden na dach ich domu, spłonął doszczętnie

straszne

Juleńka
Mateuszek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 09:25   #1880
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka to co zwykle
Cukiernia normalna, ale wszyscy chwalili za tort, na nasze wesele tam zamawialiśmy ciasta, chrzciny, znajomi tez od nich.
Stary 2012-07-26, 09:35   #1881
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
tormentiolu nie można bo zawiera kwas borny, który nie powinien być stosowany u takich małych dzieci - na pewno przez dłuższy okres czasu. jednorazowe posmarowanie pewnie nie zaszkodzi. ale ja ufam pediatrze Hani i skoro nie poleciła to nie stosuję

cookie też miałam obawy przed clotrimazolum, ale u nas na szczęście nie było reakcji uczuleniowej

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:43   #1882
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
tormentiolu nie można bo zawiera kwas borny, który nie powinien być stosowany u takich małych dzieci - na pewno przez dłuższy okres czasu. jednorazowe posmarowanie pewnie nie zaszkodzi. ale ja ufam pediatrze Hani i skoro nie poleciła to nie stosuję
Kurcze...a ja stosowałam, ale nie wiedziałam-teściowa mi to kupiła jak Julka była malutka i miała odparzenia
Gdzieś mi się też rzuciło w oczy, że linomag zawiera kwas borowy?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-26, 09:46   #1883
brumek
Zakorzenienie

Najpierw na szybko:
Nateczko - jadę dzis do Ikei na 99,9%. Kupować czy nie te 3 rzeczy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 10:05   #1884
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
u nas na mega paskudne odparzenie podczas biegunki, która Julka miała - nawet krew była w kupce już i popuszczała ją podczas płaczu nawet ( ) - pomogło smarowanie na zmianę tormentiolem (tym z boraksem niestety) i alantanem w kremie - tak zaleciła pediatra i odparzenie zeszła praktycznie w ciągu 36 godzin całkiem zostało tylko małe zaczerwienienie a była żywa rana - aż sie dziwiłam że tak szybko może sie zagoić taka rana - uprzedziła mnie pediatra że Tormentiolu nie można stosowac u niemowlat zasadniczo ale przy dużym odparzeniu ten Tormentalum jest za słaby (Pieleszko ) no i że tego tormentiolu z boraksem nie można stosować dłużej niż 2-3 dni u takiego małego dziecka - ale u nas pomogło mega szybko - w ciągu dwóch dni zeszło całkiem a smarowałam na zmianę z alantanem bo tormenriol wysusza bardzo i ranka się goi a alantam nawilza ładnie i jeszcze szybciej się goi dzięki temu.

Cytat:
Najbardziej mnie rozbroiły te całusy od Adasia, on jest poprostu cudowny. Wystarczy, że usłyszy słowo "całus" i odrazu chętny do całowania. Agent jakich mało
moja na słowo "daj buzi" odsuwa się jak tylko się da - nie lubi całowania - czasem się zdarzy że sama da buziaczka ale to bardzo rzadko

Cytat:
sudocrem jest dobry dopóki nie ma ranki i się nie saczy tylko jest samo zaczerwienienie, na rance sudocrem się ślizga i nie zdaje egzaminu, bo schodzi od razu po założeniu pieluszki.

zgadza się alantan jest super ale ja miałam ten w kremie bo lepiej sie go aplikuje i szybciej wchłania.

Cytat:

w K. sa foty? bo wieki nie byłam w klubie....

mogę Cię wyciągnąć z tego rowu? nie smutaj Patik
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej

A właśnie gdzie jest Sweet i Lilka82? dawno ich nie było...
Stoa latek Aniu

Sweet się obraziła na nas na amen i pewnie nie wróci już.....
Cytat:
o matko..... pewnie najbezpiecznie puszczać je gdzies bardzo daleko od domów choć one mogą się przemieszczać z prądami powietrza i nadal być niebezpieczne.... strasznie smutna historia.. nie wyobrażam sobie nawet tego co przezyli... przez taką głupotę czyjąś.....
Cytat:
nam tez zaleciła pediatra ale tylko doraźnie wtedy przy mega odparzeniu z powodów takich jak pisała Pieleszka - szkodliwosć boraksu - kwasu bornego przy dłuższym stosowaniu u niemowlat.

A ten tormentalum zawiera wyciąg z kłącza pięciornika bez boraksu plus te same substancje pomocnicze co tormentiol.

Cytat:
Oliweczka to co zwykle
Cukiernia normalna, ale wszyscy chwalili za tort, na nasze wesele tam zamawialiśmy ciasta, chrzciny, znajomi tez od nich.
pokażesz zdjęcie tortu?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Kurcze...a ja stosowałam, ale nie wiedziałam-teściowa mi to kupiła jak Julka była malutka i miała odparzenia
Gdzieś mi się też rzuciło w oczy, że linomag zawiera kwas borowy?
na pewno nie ma - cyt:

Cytat:
100 g maści zawiera:
Linomag 20,0 g, lanolina bezwodna 40,0 g,wazelina biała 40,0 g.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-07-26 o 10:27
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 10:09   #1885
brumek
Zakorzenienie

Nasze kochane Anie wszystkie na raz i każda z osobna (a Bella x 2) - wszystkiego najlepszego

Wiki, Lila i Lena - po miesięcznicowym buziaczku

Cytat:
jak pioeknie
a ja sie pytam Brumek to gdzie na fotach?
Brumek za fotografa robił

Cytat:
Wczoraj kupiłyśmy Jusi sukienkę na urodziny http://www.51015kids.eu/dziewczynka-...eca-3k2203?c=1 - czadowa jest oglądałam też torty w jednej cukierni, ale sama niewiem... chciałam ten z lalą, ale z drugiej trony jakiś taki dziwny się wydaje-jeszcze się zastanowię.
Sliczna sukieniunia

Cytat:
u nas pierwsza "mini-imprezka" roczkowa z głowy zgodnie z tradycją Hanka dostała kilka przedmiotów do wyboru i pierwsze za co chwyciła to pieniądze no może i dobrze, chociaż sobie poradzi dziewczyna w życiu ale w rodziców się nie wdała bo i ja i mąż wybraliśmy książki

część prezentów już też dostała (od tych, których nie będzie na "głównej" imprezce w sierpniu). i w ten sposób jej zabawkowa rupieciarnia powiększyła się o duplo, książeczki i drewniane zwierzątka. a mamy portfel się chwilowo wzbogacił w pieniążki na hamaxa (postanowiliśmy z mężem kupić dla Hani) aha. jak nie mieliśmy żadnych słomek w domu, tak dziecko dostało dwa kubasy do picia ze słomkami. jeden szczególnie fajny- taki bidonik, z którego nie kapie, i który trzyma temperaturę napoju. ze słomeczką. naprawdę fajny. i jestem dumna z Hani bo od razu załapała o co chodzi w piciu przez słomkę

- kciuki za badanie!!!
- brawa za dobrą decyzję Hani (tę z forsą)
- fajne prezenty

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tylko uwazaj, bo wiem ze juz kilka podpalen cudzych domow/mieszkan bylo z ich powodu (np. wlecialy komus przez okno...)
Żartujesz

Cytat:
1. Moi rodzice są razem, ale od 23 lat żyją "na odległość". Tata od zawsze pracował we Wiedniu. Przyjeżdża co dwa tygodnie tylko na weekend

2. Jeśli nie znajdziesz to daj znać, jak będą jeszcze u nas to Wam kupię i poślę do stolicy

3. Adasiowa piłeczka została u nas, zapomnieliśmy wczoraj oddać.
Domek tak sobie upatrzył ten samochód, który od Was dostał i cały czas jeździ po domu "brrrrruuuuuu". Kopara i wóz strażacki poszły w odstawkę
1. Aaaa, no to brawa ze tak wytrzymują Chociaż może w tym tkwi tajemnica udanych związków - żeby się wytęsknić za sobą
2. Dziękuję Jutro będę na zakupach, to się zorientuję.
3. Może on mnie wołał??!?!?

Cytat:
Telik z Tymkiem my love. I Telik znowu pokazuje to co ma piękne - UU
Potwierdzam

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Oliweczko - a Tobie śliniaki też kupować?
Stary 2012-07-26, 10:20   #1886
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno nie ma - cyt:
kupię na wszelki wypadek jeszcze linomag
Cytat:

Oliweczko - a Tobie śliniaki też kupować?
tak, poproszę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30178006/

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-26, 10:30   #1887
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Telik z Tymkiem
my love. I Telik znowu pokazuje to co ma piękne - UU
co racja to racja
Cytat:
kupię na wszelki wypadek jeszcze linomag

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 10:34   #1888
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Beti jak Julcia znosi rozstania? Normalnie, czy jakoś to okazuje?
Moja normalnie-przeważnie jak wychodzę (ok.6:40), to śpi, więc nawet nie wie, ale jak wracam, to się bardzo cieszy i daje buziaki

Ostatnio mój P. znalazł jakiś samochód w Mielcu i już zacierałam ręce, że będzie jechał oglądać( my oczywiście z nim), ale nie wypaliło...

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-07-26 o 10:36
Stary 2012-07-26, 10:44   #1889
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry

Co do odparzeń to dla nas najlepszy na duże odparzenie był Tormentiol tylko z nim rzeczywiście ostrożnie bo boraks przy dłuzszym stosowaniu u dzieci uszkadza układ nerwowy.
Kwas borny jest trucizną, ja posiadam w domu, czasem używam go do czyszczenia.
Chociaż jego definicja w Farmakpoei (biblia aptekarzy)

jest taka: łagodny środek antyseptyczny, działa wysuszająco, wzmaga ziarninowanie i likwiduje stany zapalne..
Wskazania przemywanie oczu w zap. spojówek, płukanie gardła, do wdmuchiwania do nosa i przewodów słuchowych zewnętrznych, stany zapalne pochwy.

Julu spi, ja przed chwila rozlałam jego mleko, mało się nie zabiłam w kuchni.
Zaraz pójdę pozmywać póki śpi.

W ogóle Julek dziś strasznie wszystko wymusza, histeryzuje, piszczy, nie wiem jak ja przy nim cokolwiek zrobię.
Puszcza bańki nosem, gotuje mu się aż tam ale co z tego jak nie da sobie noska dotknąć.

Co do Ikei to uwielbiam ten sklep ale najbliższy jest w wawie... Przeważnie jeździliśmy do niej do Katowic przy okazji wizyty u dziadków.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 10:47   #1890
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Sukienka ładna. Chociaż ja gdybym miała możliwość, to na wesele kupiłabym sobie coś z tym krótszym przodem, a dłuższym tyłem...Świetne są ostatnio takie sukienki. ( oczywiście według mnie ) Ale sukieneczka Twoja podoba mi się z fot.
My mam 18 sierpnia, ale znając życie nie pójdziemy...
a wiesz mi też się bardzo podobają te sukienki

i wiecie co wczoraj zniknęlam bo za namową podczytaniem youyou spontanicznie wybralam się do galerii mokotów i kupilam taką sukienke koralowa czy malinowa jakiś taki kolor
jedyna nie taka krótka bo czasami myśle ze mogłabym wykupić i pół sklepów gdyby te wszystkie sukienki były troche dłuższe do kolana a nie wszystkie krótkie a w takich nie chodze
wlasnie na sobote na ślub.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nasz też po fryzjerze ale ja zdecydowałam się podciąć tylko grzywkę, nie miałam serca mu loczków z tyłu ciąć
a wiesz ze ja tez chcialam tylko grzyweczke a fryzjerka obleciala wszystkie kosmyki zawsze ze mną jak chodze i mówie ze same koncowki to i tak wychodze całkiem skrócona

Brumek ja co prawda nie chce zakupow ale moglabyś zwrócić uwage i mi coś ikeowego doradzić chcialabym bardzo kupić jasiowi do pokoju huśtawke tylko nie tą co ma Tymek, tylko tą taką bardziej worek szaro-czerwony tylko Jaś ma raczej nie za duży pokój na pewno nie ma miejsca zeby się porządnie rozbujać myślisz że byłaby mimo to ok tak do polulania się w niej troche, oceń na zywo i wystaw mi swoją recenzje oki

Bella podwójne sto lat! i twoje dziewczynki tez dziś obchodzą miesiecznice
Anny po buziaku

i jeszcze dla 'naszego Chopina' buziak Wiki!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości