|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Krystek też uwielbia lampy
![]() Cytat:
![]() Szkoda Aaniu ze Ciebie nie bedzie Witam i ide robić kaszke bo głodzilla woła ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() A wykładzna to w pokoju gdzie byliśmy na wczasach . Ja jak każdy alergik mam w domu panele ![]() ![]() Cytat:
![]() Wszyskie Anny sto latek ![]() ![]() ![]() I dla dzisiejszych solenizantów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej dziewczynki - znowu chyba z tydzień się nie odzywałam ... no cóż - tak juz chyba będzie. Karolcia ma paskudne odparzenie na pipuszce od pieluszki ![]() Nie wiem jak to leczyć chyba jutro pójdę do lekarza Ma normalnie takie grube grudkowate czerwone placki na skórze. To juz kilka dni...teściowa tak nie zadba o to jak ja bym zrobiła, chyba wezmę l4 i doprowadzę ją do porzadku. Co jest lepsze: sudocrem, linomag czy bepanthen? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
na wstretne odparzenie to chyba jednak sudocrem, wysusza. linomag u nas sie nie sprawdzil a bephanten raczej uzywalam prewencyjnie. ale idz do lekarza, bo moze to juz grzybiczne (u artura tak kiedys bylo - goraczka letnia i pampers swoje zrobily) i dostaniesz jakas masc i po krzyku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wyleczyliśmy to rywanolem-troszkę na watkę i trzymało się na pipuszcze 20-25min. nhawet trzy razy dziennie, ale Ona wtedy była malutka i tyle wyleżała, a teraz nie byłoby chyba mowy. Ale jak juz była bardziej aktywna, to też się takie zrobiło, to wtedy tę nasączoną watkę włożyłam do pampersa i trochę pochodziła z tym. Mamy taką maść, ale na śmierć zapomniałam jak się nazywa... to właśnie nią smarowalam po okładzie z rywanolu. A teraz zapobiegawczo codziennie rano jest podmywana i po każdej kupce też. Na wieczór czasem smaruję Jej maścią witaminową. A z takich zwykłych kosmetyków to używamy krem na odparzenia z babydream. WSZYSTKIM ANIOM SAMYCH RADOŚCI ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hejho
![]() Dzisiaj Domek coś cyrkował w nocy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli nie znajdziesz to daj znać, jak będą jeszcze u nas to Wam kupię i poślę do stolicy ![]() Cytat:
![]() Śliczny ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() "Niestety" teraz będziesz musiała częściej Gliwice odwiedzać, a dokładniej nas ![]() Adasiowa piłeczka została u nas, zapomnieliśmy wczoraj oddać. Domek tak sobie upatrzył ten samochód, który od Was dostał i cały czas jeździ po domu "brrrrruuuuuu". Kopara i wóz strażacki poszły w odstawkę ![]() Najbardziej mnie rozbroiły te całusy od Adasia, on jest poprostu cudowny. Wystarczy, że usłyszy słowo "całus" i odrazu chętny do całowania. Agent jakich mało ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. rano, po pobudce smarować clotrimazolum maść 2. w ciągu dnia po każdej zmianie pieluszki alantan krem 3. po kapaniu czyli na noc tormentalum maść - nie mylić z tormentiolem! (tormentiolem nie można! ). 4. dodatkowo zabroniła wycierać dupki chusteczkami-kazała myć wodą z mydełkiem bambino lub samą wodą. no i wietrzyć jak najwięcej u nas z wietrzeniem był problem bo Hania nie raczkuje, nie chodziła wtedy tylko jeździła na dupce...więc jakoś się starałam przy zmianie pieluszki i podczas snu. powiem Ci, że tydzień ok. zajęło "leczenie" ale odparzenie zlazło!!! wszystkie te maści i kremy są bez recepty. nam powiedziała, że na takie mocne odparzenia nie powinno się smarować sudocremem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no bosssski ![]() monia dzięki, grzybicznie jeszcze to nie wygląda - ale zobacze jak to wygląda popołudniu jak dalej bedzie takie zaognione to idę do lekarza, tak jak mówisz. Zdrówka dla chorowitków! No i ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
![]() Zacytowałam i wywaliło mi strone ![]() Pisze co pamiętam.. Zdjęcia jak zwykle cudne ![]() Zaneta ja sie podpinam pod komenty dziewczy ![]() Ale Wam zazdroszcze tych spotkan ![]() Mam tylko Was.. ![]() Nadal sie zastanawiamy nad wyjazdem do poldki, tak strasznie bym chciala tylko znowu ta kasa........ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() I dziękuję ![]() ![]() Cytat:
1. Nie przesadzam, najprawdziwsza prawda ![]() ![]() 2.- bardzo mnie to martwi ![]() 3. - nie wiem po kim, nie po mnie na pewno ![]() Bella, a Ty masz chyba też i urodziny dzisiaj? To podwójne wszystkiego najlepszego!!!
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Rozeznanie
|
dzięki pieleszko za rady, napewno wykorzystam.
![]() bella ma urodzinki??? STO lat!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka 80 zł z hakiem kosztował. Ale nie był za dobry powiem Ci, coś im masa nie wyszła. A szkoda, bo słyną z dobrych tortów.
Telik z Tymkiem ![]() ![]() ![]() Vaniliova ale masz blondasa ![]() Indywidualne spotkania wychodzą, zazdroszczę ![]() ![]() Elika, Na odparzenie pimafucort na receptę i zejdzie szybko nie wiem czy teraz uda się dostępnymi bez recepty środkami zdziałać. Ale rywanol coś może by pomógł, tylko to pewnie piecze. Ja nadal siedze w "rowie mariańskim". ![]()
#1874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobra zmykam, pracy kupa a ja się obijam ![]() miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dla wszystkich wątkowych kobitek o imieniu Anna - wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja stosuję Sudokrem, jak tylko jakieś zaczerwienienie się pojawi, i na razie (odpukać) spokój. Jak Wam maści nie pomogą, to może lekarzowi to pokażcie?
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Aaniu masz rację, dziś mam urodziny i imieniny 2w1 ![]() ![]() ![]() Stronczku proszę o zmianę wieku na liście o jedno oczko więcej ![]() Aneczki - Aania, Lilka82,CrazyMachine,Swee tAngel- Wam równiez życzę sto lat!!! A właśnie gdzie jest Sweet i Lilka82? dawno ich nie było...
#1877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1878 | ||
Zakorzenienie
|
No nie, chyba chcesz do pupie dostać
![]() ![]() No! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny proszę uważajcie z tymi lampionami ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Wszystkim forumowym Anną życzymy wszystkiego najlepszego!!! ![]() Małym solenizantom również wszystkiego najlepszego ![]() Elika, na odparzenie polecam bephanten i częste wietrzenie pupy. A jak nie pomoże to zwykła mąka ziemniaczana ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do spotkania w Wawie, to chyba zdążę urodzić, zanim sie zbierzemy ![]() A co jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- nnnnnnnn Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka to co zwykle
![]() Cukiernia normalna, ale wszyscy chwalili za tort, na nasze wesele tam zamawialiśmy ciasta, chrzciny, znajomi tez od nich.
#1881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cookie też miałam obawy przed clotrimazolum, ale u nas na szczęście nie było reakcji uczuleniowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdzieś mi się też rzuciło w oczy, że linomag zawiera kwas borowy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
Najpierw na szybko:
Nateczko - jadę dzis do Ikei na 99,9%. Kupować czy nie te 3 rzeczy?
![]() |
#1884 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zgadza się alantan jest super ale ja miałam ten w kremie bo lepiej sie go aplikuje i szybciej wchłania. Cytat:
mogę Cię wyciągnąć z tego rowu? ![]() ![]() Stoa latek Aniu ![]() ![]() Sweet się obraziła na nas na amen i pewnie nie wróci już..... Cytat:
Cytat:
A ten tormentalum zawiera wyciąg z kłącza pięciornika bez boraksu plus te same substancje pomocnicze co tormentiol. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-07-26 o 10:27 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | ||||
Zakorzenienie
|
Nasze kochane Anie wszystkie na raz i każda z osobna (a Bella x 2) - wszystkiego najlepszego
![]() Wiki, Lila i Lena - po miesięcznicowym buziaczku ![]() Brumek za fotografa robił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - brawa za dobrą decyzję Hani (tę z forsą ![]() - fajne prezenty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Dziękuję ![]() 3. Może on mnie wołał??!?!? ![]() Potwierdzam ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Oliweczko - a Tobie śliniaki też kupować?
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() tak, poproszę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30178006/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
co racja to racja
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
Beti jak Julcia znosi rozstania? Normalnie, czy jakoś to okazuje?
Moja normalnie-przeważnie jak wychodzę (ok.6:40), to śpi, więc nawet nie wie, ale jak wracam, to się bardzo cieszy i daje buziaki ![]() Ostatnio mój P. znalazł jakiś samochód w Mielcu i już zacierałam ręce, że będzie jechał oglądać( my oczywiście z nim), ale nie wypaliło... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-26 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Co do odparzeń to dla nas najlepszy na duże odparzenie był Tormentiol tylko z nim rzeczywiście ostrożnie bo boraks przy dłuzszym stosowaniu u dzieci uszkadza układ nerwowy. Kwas borny jest trucizną, ja posiadam w domu, czasem używam go do czyszczenia. Chociaż jego definicja w Farmakpoei (biblia aptekarzy) jest taka: łagodny środek antyseptyczny, działa wysuszająco, wzmaga ziarninowanie i likwiduje stany zapalne.. Wskazania przemywanie oczu w zap. spojówek, płukanie gardła, do wdmuchiwania do nosa i przewodów słuchowych zewnętrznych, stany zapalne pochwy. Julu spi, ja przed chwila rozlałam jego mleko, mało się nie zabiłam w kuchni. Zaraz pójdę pozmywać póki śpi. W ogóle Julek dziś strasznie wszystko wymusza, histeryzuje, piszczy, nie wiem jak ja przy nim cokolwiek zrobię. Puszcza bańki nosem, gotuje mu się aż tam ale co z tego jak nie da sobie noska dotknąć. Co do Ikei to uwielbiam ten sklep ale najbliższy jest w wawie... Przeważnie jeździliśmy do niej do Katowic przy okazji wizyty u dziadków.
#1890 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i wiecie co wczoraj zniknęlam bo za namową podczytaniem youyou spontanicznie wybralam się do galerii mokotów i kupilam taką sukienke koralowa czy malinowa jakiś taki kolor ![]() jedyna nie taka krótka bo czasami myśle ze mogłabym wykupić i pół sklepów gdyby te wszystkie sukienki były troche dłuższe do kolana a nie wszystkie krótkie a w takich nie chodze ![]() wlasnie na sobote na ślub. Cytat:
![]() ![]() Brumek ja co prawda nie chce zakupow ale moglabyś zwrócić uwage i mi coś ikeowego doradzić ![]() ![]() ![]() Bella podwójne sto lat! i twoje dziewczynki tez dziś obchodzą miesiecznice ![]() ![]() Anny po buziaku ![]() i jeszcze dla 'naszego Chopina' buziak Wiki! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.