Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 08:38   #2221
zieloneoczymam
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

REDUKCJA

I: śniadanie I: jajko sadzone z kurczakiem
II: płatki Bran Flakes, serek wiejski, jakiś owoc, błonnik
III: kurczak 300g z mizerią i kaszą jaglaną
IV: śledzik 50g
zieloneoczymam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:45   #2222
imperfect1997
Raczkowanie

Brzmi całkiem ok Orzechów mi zabrakło i 5-go posiłku (wciśnij może przed 4 jakiś twarożek z orzechami prażonymi?)

Za późno wstaję i nie pomieszczę 5 posiłków ;d
imperfect1997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:19   #2223
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zieloneoczymam Pokaż wiadomość
REDUKCJA

I: śniadanie I: jajko sadzone z kurczakiem a chleb? a warzywa? dorzuciłabym kromkę razowca i min. pomidora
II: płatki Bran Flakes, serek wiejski, jakiś owoc, błonnik ok
III: kurczak 300g z mizerią i kaszą jaglaną
ok
IV: śledzik 50g
dorzuć dużo warzyw, bo strasznie skromnie tutaj
Tak sobie- praktycznie brak warzyw (widzę tylko mizerię), ilościowo bardzo mało. Brak NNKT (oliwa, orzechy, awokado?)
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 12:03   #2224
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chibiusa Pokaż wiadomość
U

1. Sałatka (spora miseczka + trochę dokładki--czyli na oko jeszcze pół tej miski --> z kurczakiem, orzechami włoskimi, ananasem,majonezem, kukurydzą..) ; kawa z mlekiem i śmietanką, herbata zielona.

2. Jajecznica z 2 jaj z plastrem sera żółtego, paluch pełnoziarnisty z masłem ; mango (całe) , 4 śliwki; kawa z mlekiem i śmietanką.

3. Serek wiejski z łyżką miodu, pół bułki wieloziarnistej; trochę tej sałatki jw. ; pistacje( w skorupkach - ok 100g ich) .

w ciągu dnia woda.
ładne posiłki, ale moim zdaniem trochę za mało ich jak na utrzymanie. dołożyłabym jeszcze jeden lub, najlepiej, dwa. mogą mieć formę przekąski, ale ważne, żeby coś tam było w przerwach między głównymi daniami. jest ciepło, więc można wybierać spośród lodów, sorbetów, koktajli owocowych, owoców, mrożonych kaw, herbat, chłodzonych deserów...

Sumienie miała czyste. Nieużywane.

56 55 54 53 52 51 50 49 48 47

hello_penny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 13:14   #2225
hauuu
Wtajemniczenie

Moje R/U

I. Winogrona, banan, sok ananasowy
II: bałkanski placek z cukinii z sosem czosnkowym
III: kawa i kawał ciasta fasolowo- czekoladowo - kokosowego - polecam, jest pyszne, mięciutkie i dietetyczne a fasoli nie czuć
IV: faszerowana cukinia (farsz z ryżu, mięsa mielonego z łopatki i szynki, marchewki, pietruszki i przypraw) polana sosem pomidorowym
V: kilka swieżych ogórków prosto z krzaka, ogórki kiszone (sama kisiłam), 2 kromki grachama z masłem i bekonem
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 15:24   #2226
Ervisha
Zakorzenienie

Moje U
I kostka twarogu z borówkami, i po garści daktyli, migdałów, pestek dyni
IInaleśniki z kremem twarożkowo-czekoladowym, wiśnami i bitą śmietaną
III 4 koteciki ryżowe z narchewką i szczypiorem, fasolka szparagowa z masełkiem
IV sernik na zimno w większej salaterce z poziomkami i galaretką cytrynową (wypełniona po brzegi salaterka) V będzie Brązowy ryż z papryką i rodzynkami

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 15:30   #2227
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Moje U
IInaleśniki z kremem twarożkowo-czekoladowym, wiśnami i bitą śmietaną
III 4 koteciki ryżowe z narchewką i szczypiorem, fasolka szparagowa z masełkiem
IV sernik na zimno w większej salaterce z poziomkami i galaretką cytrynową (wypełniona po brzegi salaterka) V będzie Brązowy ryż z papryką i rodzynkami
Smacznie i zdrowo, tylko zaciekawiłaś jednym: jakim cudem sernik w salaterce? Wyobraziłam sobie pokrojone kawałki ciasta w miseczce, ale to chyba nie oto Ci chodziło Uświadomisz mnie?
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 15:56   #2228
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
Smacznie i zdrowo, tylko zaciekawiłaś jednym: jakim cudem sernik w salaterce? Wyobraziłam sobie pokrojone kawałki ciasta w miseczce, ale to chyba nie oto Ci chodziło Uświadomisz mnie?
Pisałam ze to na zimno Nie robiłam do tortownicy tylko do salaterek. Rozlałam ser z wymieszaną galaretką na 4 salaterki. jak lekko zastygło wrzuciłam na wierch owoce w potem zalałam galaretką cytrynową

Stary 2012-07-26, 16:53   #2229
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Moje R/U

I. Winogrona, banan, sok ananasowy brakuje białka i jakoś tak skromnie
II: bałkanski placek z cukinii z sosem czosnkowym nie wiem co to, ale brzmi fajnie
III: kawa i kawał ciasta fasolowo- czekoladowo - kokosowego - polecam, jest pyszne, mięciutkie i dietetyczne a fasoli nie czuć dasz przepis?
IV: faszerowana cukinia (farsz z ryżu, mięsa mielonego z łopatki i szynki, marchewki, pietruszki i przypraw) polana sosem pomidorowym mniam
V: kilka swieżych ogórków prosto z krzaka, ogórki kiszone (sama kisiłam), 2 kromki grahama z masłem i bekonem
Dla mnie to jest jednak pełnowymiarowe U

Cytat:
Moje U
IInaleśniki z kremem twarożkowo-czekoladowym, wiśnami i bitą śmietaną OMNOMNOM
III 4 kotleciki ryżowe z marchewką i szczypiorem, fasolka szparagowa z masełkiem
IV sernik na zimno w większej salaterce z poziomkami i galaretką cytrynową (wypełniona po brzegi salaterka) cuuudo!
V będzie Brązowy ryż z papryką i rodzynkami dziwne połączenie jak to smakuje? papryka duszona?
II, III i IV Ale wszystkie w sumie są cudowne!
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-07-26, 17:03   #2230
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Pisałam ze to na zimno Nie robiłam do tortownicy tylko do salaterek. Rozlałam ser z wymieszaną galaretką na 4 salaterki. jak lekko zastygło wrzuciłam na wierch owoce w potem zalałam galaretką cytrynową
No ja sobie wyobraziłam sernik na zimno z tortownicy pokrojony... Dziwna czasem jestem Ale fajny pomysł, będę musiała kiedyś zrobić taki, jak mówisz A mogłabym przepis?

Edytowane przez whiness
Czas edycji: 2012-07-26 o 17:05
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 17:42   #2231
imperfect1997
Raczkowanie

U

1. biała pieczona kiełbasa (niby taki syf, ale dobra xd), 3 kromki grahama z masłem, 2 ogórki kiszone, musztarda, herbata z miodem i cytrynką

2. kawał arbuza (taki na wielkość: http://files1.vitalia.pl/gfx/paski_w...176620ce4a.jpg ), 2 marchewki

3. woreczek białego ryżu (wiem, że lepszy brązowy, ale nie było) z masłem, jakieś 150- 200g szynki gotowanej, 1/2 małego słoiczka buraków ćwikłowych

4. będą 3 kromki grahama z masłem, wędliną, ogórkami kiszonymi i musztardą
Stary 2012-07-26, 18:04   #2232
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
No chyba U tylko sniadanie ubogie faktycznie ale po przebudzeniu mam od razu ochotę na owoce Co do ciasta to robiłam z tego przepisu: http://lubiesmakolyki.blogspot.com/2...-z-fasoli.html

Na początku nie mogłam się przemóc do pierwszego kęsa ale jest przepyszne!
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:04   #2233
Milka1224
Rozeznanie

U

I lodówkowa owsianka gotowana na mleku ryżowym z 'sorbetem' malinowym (zmiksowane zamrożone maliny), malinami, śliwką, migdałami, orzechami macadamia i pecanami + duża kawa parzona

II wiejski ze szczypiorkiem, pełnoziarnista muffina

sok wielowarzywny 250ml

III węgierski gulasz wieprzowo-wołowy na pikantnie z papryką i pomidorami, kasza gryczana, gotowana fasolka szparagowa

inka karmelowa

IV bedzie kanapka caprese - ciabatta pszenna z oliwkami zapieczona z mozzarellą, pomidorem, ziołami włoskimi i bazylią

do picia: woda, herbata żurawinowa, pokrzywa
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:07   #2234
imperfect1997
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I lodówkowa owsianka gotowana na mleku ryżowym z 'sorbetem' malinowym (zmiksowane zamrożone maliny), malinami, śliwką, migdałami, orzechami macadamia i pecanami + duża kawa parzona

sok wielowarzywny 250ml

III węgierski gulasz wieprzowo-wołowy na pikantnie z papryką i pomidorami, kasza gryczana, gotowana fasolka szparagowa

inka karmelowa

IV bedzie kanapka caprese - ciabatta pszenna z oliwkami zapieczona z mozzarellą, pomidorem, ziołami włoskimi i bazylią

Dla mnie bomba! Szczególnie kolacja
Stary 2012-07-26, 18:13   #2235
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

II, III i IV Ale wszystkie w sumie są cudowne!
Kurczę kotleciki i sałatkę też zalinkowałam ale nie udało się. Oto linki
do kotlecików http://magicznykociolek.blox.pl/2012...czypiorem.html
i do sałatki http://magicznykociolek.blox.pl/2012...kami-Test.html

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
No ja sobie wyobraziłam sernik na zimno z tortownicy pokrojony... Dziwna czasem jestem Ale fajny pomysł, będę musiała kiedyś zrobić taki, jak mówisz A mogłabym przepis?
Za mało sera miałam ale oto jak robiłam
Oczywiście , że podam przepis
Składniki
500 g serka śmietankowego (u mnie Pilos w wiaderku)
ok. 4 łyżek cukru pudru
2 galaretki cytrynowe
maliny, porzeczki, truskawki

Serek zmiksowałam z cukrem pudrem. Jedną galaretkę rozpuściłam w 200 ml wody. Kiedy przestygła dolałam ją do serka, wymieszałam, rozlałam do 4 salaterek i włożyłam do lodówki. Kiedy lekko zstężało poukładałam na wierch owoce. Drugą galaretkę rozpuściłam w ok 400 ml wody i schłodziłam w lodówce. Kiedy zaczęła tężeć rozlałam ją po równo na każdy serniczek i ponownie schłodziłam w lodówce.

Stary 2012-07-26, 18:16   #2236
hello_penny
Raczkowanie

Redukcja
start: mocna kawa
śniadanie: owsianka - mieszanka płatków i otrąb, trzy łyżki serka wiejskiego, garść borówek, garść malin, starte jabłko, łyżeczka rodzynek, cynamon
II śniadanie: koktajl owocowy (zmiksowane z jogurtem naturalnym truskawki, banan, maliny, jagody) + ciastko otrębowe
cola light z lodem i plasterkiem cytryny
obiad: kalafior zapiekany z plastrem goudy z przyprawami i pietruszką + filet z dorsza gotowany na parze
kolacja: twaróg z warzywami (rzodkiewka, czerwona papryka, ogórek kiszony, oliwki)

w sumie godzina hula-hopa i godzina steppera

Stary 2012-07-26, 19:31   #2237
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
No chyba U tylko sniadanie ubogie faktycznie ale po przebudzeniu mam od razu ochotę na owoce Co do ciasta to robiłam z tego przepisu: http://lubiesmakolyki.blogspot.com/2...-z-fasoli.html

Na początku nie mogłam się przemóc do pierwszego kęsa ale jest przepyszne!
Dziękuję, jak mnie najdzie na gotowanie to będę pamiętać o tym przepisie
Z owocami mam tak samo, ale ja zazwyczaj pakuję ich meeeeeeeega dużo do owsianki

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

sok wielowarzywny 250ml

III węgierski gulasz wieprzowo-wołowy na pikantnie z papryką i pomidorami, kasza gryczana, gotowana fasolka szparagowa mam ochotę na placek po węgiersku

inka karmelowa

Cytat:
Kurczę kotleciki i sałatkę też zalinkowałam ale nie udało się. Oto linki
do kotlecików http://magicznykociolek.blox.pl/2012...czypiorem.html
i do sałatki http://magicznykociolek.blox.pl/2012...kami-Test.html

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Za mało sera miałam ale oto jak robiłam
Oczywiście , że podam przepis
Składniki
500 g serka śmietankowego (u mnie Pilos w wiaderku)
ok. 4 łyżek cukru pudru
2 galaretki cytrynowe
maliny, porzeczki, truskawki

Serek zmiksowałam z cukrem pudrem. Jedną galaretkę rozpuściłam w 200 ml wody. Kiedy przestygła dolałam ją do serka, wymieszałam, rozlałam do 4 salaterek i włożyłam do lodówki. Kiedy lekko zstężało poukładałam na wierch owoce. Drugą galaretkę rozpuściłam w ok 400 ml wody i schłodziłam w lodówce. Kiedy zaczęła tężeć rozlałam ją po równo na każdy serniczek i ponownie schłodziłam w lodówce.
Dziękuję za linki i przepisy, chyba czas więcej posiedzieć w kuchni

Cytat:
Napisane przez hello_penny Pokaż wiadomość
Redukcja
start: mocna kawa
śniadanie: owsianka - mieszanka płatków i otrąb, trzy łyżki serka wiejskiego, garść borówek, garść malin, starte jabłko, łyżeczka rodzynek, cynamon
II śniadanie: koktajl owocowy (zmiksowane z jogurtem naturalnym truskawki, banan, maliny, jagody) + ciastko otrębowe
cola light z lodem i plasterkiem cytryny
obiad: kalafior zapiekany z plastrem goudy z przyprawami i pietruszką + filet z dorsza gotowany na parze
kolacja: twaróg z warzywami (rzodkiewka, czerwona papryka, ogórek kiszony, oliwki)

w sumie godzina hula-hopa i godzina steppera
Mi się podobuje Pod warunkiem, że ten koktajl był gęsty, takie smoothie. Ależ mam na taki ochotę!...

Dzisiejsze U:
I owsianka z masłem orzechowym, gorącymi jagodami, jogurtem greckim i miodem; kawa z mlekiem
II kanapka z serkiem włoskim, pomidorem i bazylią; mini-nektarynka; garść paluszków solonych
III pomidorowa z pełnoziarnistymi świderkami i warzywami; kawałek kurczaka z wywaru
IV tost z masłem orzechowym i bananem (w plasterkach); trochę jogurtu greckiego z prażonymi orzechami (mieszanka) i borówką amerykańską
V racuchy z cukinii z sosem pieczarkowym
Stary 2012-07-26, 19:45   #2238
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Mi się podobuje Pod warunkiem, że ten koktajl był gęsty, takie smoothie. Ależ mam na taki ochotę!... miałam tylko gęsty jogurt w lodówce, więc (chcąc, nie chcąc) koktajl miał bardzo gęstą konsystencję.

Dzisiejsze U:
I owsianka z masłem orzechowym, gorącymi jagodami, jogurtem greckim i miodem; kawa z mlekiem
II kanapka z serkiem włoskim, pomidorem i bazylią; mini-nektarynka; garść paluszków solonych
III pomidorowa z pełnoziarnistymi świderkami i warzywami; kawałek kurczaka z wywaru
IV tost z masłem orzechowym i bananem (w plasterkach); trochę jogurtu greckiego z prażonymi orzechami (mieszanka) i borówką amerykańską
pycha. podobają mi się zwłaszcza I i IV, jak przystało na węglowodanoholiczkę. ja już chcę U u siebie! :<

Stary 2012-07-26, 19:55   #2239
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, jak mnie najdzie na gotowanie to będę pamiętać o tym przepisie
Z owocami mam tak samo, ale ja zazwyczaj pakuję ich meeeeeeeega dużo do owsianki

Dziękuję za linki i przepisy, chyba czas więcej posiedzieć w kuchni

Mi się podobuje Pod warunkiem, że ten koktajl był gęsty, takie smoothie. Ależ mam na taki ochotę!...

Dzisiejsze U:
Pychota. Wszytsko bym Ci zabrała z wyjątkiem kurczaka i II

Stary 2012-07-26, 20:04   #2240
zieloneoczymam
Raczkowanie

Cytat:
Tak sobie- praktycznie brak warzyw (widzę tylko mizerię), ilościowo bardzo mało. Brak NNKT (oliwa, orzechy, awokado?)
A jak otworzysz pierwszy link to zobaczysz, że jest kromka razowca.
Oliwa w kurczaku i kaszy była, do tego piję tran. Warzywa - są, nie wpisuję ich raczej w posiłki bo nie zawierają btw, a do węgli ich nie liczę.
Stary 2012-07-26, 21:14   #2241
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hello_penny Pokaż wiadomość
pycha. podobają mi się zwłaszcza I i IV, jak przystało na węglowodanoholiczkę. ja już chcę U u siebie! :<
Nic prostszego Wbrew pozorom na U bardziej akceptuję swoje ciało, mimo że daleko mi do Kate Moss, niż wtedy, gdy byłam na wiecznej R-ce.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
A jak otworzysz pierwszy link to zobaczysz, że jest kromka razowca.
Oliwa w kurczaku i kaszy była, do tego piję tran. Warzywa - są, nie wpisuję ich raczej w posiłki bo nie zawierają btw, a do węgli ich nie liczę.
W takim razie ok, nie mogłam wiedzieć
Stary 2012-07-27, 08:32   #2242
zieloneoczymam
Raczkowanie

Cytat:
Nic prostszego Wbrew pozorom na U bardziej akceptuję swoje ciało, mimo że daleko mi do Kate Moss, niż wtedy, gdy byłam na wiecznej R-ce.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

W takim razie ok, nie mogłam wiedzieć
Spoko, faktycznie mogłam zaznaczyć, teraz będę już wpisywać

Redukcja

I posiłek: Placuszek białkowy: 2 jajka, kazeina, mascarpone, masło orzechowe + borówki
II posiłek: serek wiejski z płatki bran flakes + borówki
III posiłek: 200g wędzonego łososia + surówka
IV posiłek: jajka na twardo + sałatka warzywna

Do tego od dzisiaj zaczynam imprezowanie (i nie, nie mogę zrezygnować z tego - dobra kumpela wyjeżdża na rok i robi imprezę pożegnalną, jezioro, ognisko - picie i zabawa przez weekend) więc wpadnie jakieś piwko, kiełbaska czy karkówka, ale nie będę sobie żałować, codziennie się to nie zdarza
Stary 2012-07-27, 09:13   #2243
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko, faktycznie mogłam zaznaczyć, teraz będę już wpisywać

Redukcja

I posiłek: Placuszek białkowy: 2 jajka, kazeina, mascarpone, masło orzechowe + borówki
bardzo smacznie, ale z tym mascarpone to ryzykowne posunięcie, mój w 100g ma ok. 340kcal, a 1/3 opakowania to chyba ok. 170g

Do tego od dzisiaj zaczynam imprezowanie (i nie, nie mogę zrezygnować z tego - dobra kumpela wyjeżdża na rok i robi imprezę pożegnalną, jezioro, ognisko - picie i zabawa przez weekend) więc wpadnie jakieś piwko, kiełbaska czy karkówka, ale nie będę sobie żałować, codziennie się to nie zdarza
Reszta super, rozumiem, że oliwa w surówkach i sałatkach się znalazła
A imprezy- cóż, taki urok wakacji
Stary 2012-07-27, 10:59   #2244
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Redukcja

smacznie, zdrowo i redukcyjnie. imprezuj śmiało i nie ograniczaj się przez dietę, bo to najczęściej popełniany błąd odchudzających się. poza tym masz nową czytelniczkę bloga. baw się dobrze!

Edytowane przez hello_penny
Czas edycji: 2012-07-27 o 11:07
Stary 2012-07-27, 12:09   #2245
mpati86
Zadomowienie

1 R:

ćwiczenia
Ś: owsianka ( 3 czubate łyżki płatków owsianych ) zalane wrzątkiem- odstawione, po napęcznieniu dolane mleko 0, 5 % i wkrojona 1 brzoskwinia

IIŚ: kanapka: 2 kromki chleba zdrowie życia wieloziarnistego z sałatą lodową; szynką drobiową i rzodkiewką

O: ryż brązowy; jajko gotowane w koperku; marchewka młoda gotowana

Po: kawa parzona z mlekiem; orzechy laskowe

K: kromka chlebka jw. z szynką i rzodkiewką; pomidor cały; 1 twarożek lekki
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:09   #2246
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
1 R:

ćwiczenia
Ś: owsianka ( 3 czubate łyżki płatków owsianych ) zalane wrzątkiem- odstawione, po napęcznieniu dolane mleko 0, 5 % i wkrojona 1 brzoskwinia dorzuciłabym otręby- cenny błonnik

IIŚ: kanapka: 2 kromki chleba zdrowie życia wieloziarnistego z sałatą lodową; szynką drobiową i rzodkiewką super

O: ryż brązowy; jajko gotowane w koperku; marchewka młoda gotowana ok

Po: kawa parzona z mlekiem; orzechy laskowe troszku mało, może jeszcze serek? chyba że to faktycznie nie podwieczorek, a przekąska do kawy

K: kromka chlebka jw. z szynką i rzodkiewką; pomidor cały; 1 twarożek lekki ok
jw.
Stary 2012-07-27, 14:14   #2247
nothingaboutme
Przyczajenie

Skoro mój poprzedni (pierwszy tutaj ) jadłospis nie wypadł najgorzej, to spróbuję przedstawić dziś moje wczorajsze menu

U

śniadanie: owsianka z lodówki (4 łyżki, zalane na noc wrzątkiem), z jogurtem malinowym, malinami, porzeczkami, migdałami, posypana wiórkami kokosowymi

pomiędzy: nektarynka i parę papierówek + herbata mrożona (zwykła herbata schłodzona w lodówce z dodatkiem limonki i mięty)

obiad: roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą, owinięta boczkiem (pieczona w piekarniku), ziemniaki pieczone w piekarniku z przyprawami, surówka z sałaty lodowej, pomidorów, oliwek i sosu paprykowo-ziołowego

podwieczorek: porcja lodów, wkrojony banan, trochę nektarynki, posypane żurawiną + bita śmietana i sos czekoladowy (zgrzeszyłam, przyznaję się bez bicia :P )

kolacja: sałatka z jajka, pomidora, ogórka małosolnego i cebuli z odrobiną majonezu wymieszanego z jogurtem naturalnym, do tego kromka razowca z masłem (z samym masłem, bo tak lubię)

do picia: pokrzywa, skrzyp, herbata zielona + 2l wody

I jak się to prezentuje?
nothingaboutme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:55   #2248
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nothingaboutme Pokaż wiadomość
Skoro mój poprzedni (pierwszy tutaj ) jadłospis nie wypadł najgorzej, to spróbuję przedstawić dziś moje wczorajsze menu

U

śniadanie: owsianka z lodówki (4 łyżki, zalane na noc wrzątkiem), z jogurtem malinowym, malinami, porzeczkami, migdałami, posypana wiórkami kokosowymi

pomiędzy: nektarynka i parę papierówek + herbata mrożona (zwykła herbata schłodzona w lodówce z dodatkiem limonki i mięty)

obiad: roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą, owinięta boczkiem (pieczona w piekarniku), ziemniaki pieczone w piekarniku z przyprawami, surówka z sałaty lodowej, pomidorów, oliwek i sosu paprykowo-ziołowego

podwieczorek: porcja lodów, wkrojony banan, trochę nektarynki, posypane żurawiną + bita śmietana i sos czekoladowy (zgrzeszyłam, przyznaję się bez bicia :P )

kolacja: sałatka z jajka, pomidora, ogórka małosolnego i cebuli z odrobiną majonezu wymieszanego z jogurtem naturalnym, do tego kromka razowca z masłem (z samym masłem, bo tak lubię)

do picia: pokrzywa, skrzyp, herbata zielona + 2l wody

I jak się to prezentuje?
OLABOGA... Chcesz mi gotować???
Jest przeboski. Śniadanie i obiad wciągnęłabym nosem od zaraz mimo, że jestem po obiedzie.
Stary 2012-07-27, 15:56   #2249
DemiRose13
Raczkowanie

dzisiejsze:

2 szklanki wody na czczo

I) pół dużej bułki ziarnistej z jajecznicą z 2 jaj z mozzarellą, szczypiorkiem, pieprzem; pomidor

II) domowa granola z serkiem wiejskim, siemieniem lnianym, cynamonem i jagodami

III) olbrzymi grillowany pstrąg polany oliwą czosnkową, kalafior

IV) lody Cafe Latte, brzoskwinia

V) planowane - makaron z warzywami (przyrządzone na patelni)

do gry w karty - bób

do picia: mięta, herbata z sokiem malinowym, dużo wody z cytryną i bez
DemiRose13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:32   #2250
dance makabre
Wtajemniczenie

AAAA dziewczyny, to będzie offtop, ale właśnie pochłaniam tonę cudownych, słodkich jabłuszek z dzikiego sadu!! Dawno nie jadłam nic pyszniejszego. Opłaca się jednak zabierać psa na spacer w nieznane miejsca, odkryłam Tajemniczy Ogród pełen jabłoni, mirabelek, śliw, grusz, dzikie wino nawet- dawne ogródki działkowe...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości