|
|
#2221 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
REDUKCJA
I: śniadanie I: jajko sadzone z kurczakiem II: płatki Bran Flakes, serek wiejski, jakiś owoc, błonnik III: kurczak 300g z mizerią i kaszą jaglaną IV: śledzik 50g |
|
|
|
#2222 |
|
Raczkowanie
|
Brzmi całkiem ok
Orzechów mi zabrakło i 5-go posiłku (wciśnij może przed 4 jakiś twarożek z orzechami prażonymi?)Za późno wstaję i nie pomieszczę 5 posiłków ;d |
|
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#2224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje R/U
I. Winogrona, banan, sok ananasowy II: bałkanski placek z cukinii z sosem czosnkowym III: kawa i kawał ciasta fasolowo- czekoladowo - kokosowego - polecam, jest pyszne, mięciutkie i dietetyczne a fasoli nie czuć ![]() IV: faszerowana cukinia (farsz z ryżu, mięsa mielonego z łopatki i szynki, marchewki, pietruszki i przypraw) polana sosem pomidorowym V: kilka swieżych ogórków prosto z krzaka, ogórki kiszone (sama kisiłam ), 2 kromki grachama z masłem i bekonem
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U
I kostka twarogu z borówkami, i po garści daktyli, migdałów, pestek dyni IInaleśniki z kremem twarożkowo-czekoladowym, wiśnami i bitą śmietaną III 4 koteciki ryżowe z narchewką i szczypiorem, fasolka szparagowa z masełkiem IV sernik na zimno w większej salaterce z poziomkami i galaretką cytrynową (wypełniona po brzegi salaterka) V będzie Brązowy ryż z papryką i rodzynkami
|
#2227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie robiłam do tortownicy tylko do salaterek. Rozlałam ser z wymieszaną galaretką na 4 salaterki. jak lekko zastygło wrzuciłam na wierch owoce w potem zalałam galaretką cytrynową
|
|
#2229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
||
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mogłabym przepis?
Edytowane przez whiness Czas edycji: 2012-07-26 o 17:05 |
|
|
|
|
#2231 |
|
Raczkowanie
|
U
1. biała pieczona kiełbasa (niby taki syf, ale dobra xd), 3 kromki grahama z masłem, 2 ogórki kiszone, musztarda, herbata z miodem i cytrynką 2. kawał arbuza (taki na wielkość: http://files1.vitalia.pl/gfx/paski_w...176620ce4a.jpg ), 2 marchewki 3. woreczek białego ryżu (wiem, że lepszy brązowy, ale nie było) z masłem, jakieś 150- 200g szynki gotowanej, 1/2 małego słoiczka buraków ćwikłowych 4. będą 3 kromki grahama z masłem, wędliną, ogórkami kiszonymi i musztardą |
|
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
No chyba U tylko sniadanie ubogie faktycznie ale po przebudzeniu mam od razu ochotę na owoce
Co do ciasta to robiłam z tego przepisu: http://lubiesmakolyki.blogspot.com/2...-z-fasoli.htmlNa początku nie mogłam się przemóc do pierwszego kęsa ale jest przepyszne! |
|
|
|
#2233 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I lodówkowa owsianka gotowana na mleku ryżowym z 'sorbetem' malinowym (zmiksowane zamrożone maliny), malinami, śliwką, migdałami, orzechami macadamia i pecanami II wiejski ze szczypiorkiem, pełnoziarnista muffina sok wielowarzywny 250ml III węgierski gulasz wieprzowo-wołowy na pikantnie z papryką i pomidorami, kasza gryczana, gotowana fasolka szparagowa inka karmelowa IV bedzie kanapka caprese - ciabatta pszenna z oliwkami zapieczona z mozzarellą, pomidorem, ziołami włoskimi i bazylią ![]() do picia: woda, herbata żurawinowa, pokrzywa |
|
|
|
#2234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do kotlecików http://magicznykociolek.blox.pl/2012...czypiorem.html i do sałatki http://magicznykociolek.blox.pl/2012...kami-Test.html ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Oczywiście , że podam przepis Składniki 500 g serka śmietankowego (u mnie Pilos w wiaderku) ok. 4 łyżek cukru pudru 2 galaretki cytrynowe maliny, porzeczki, truskawki Serek zmiksowałam z cukrem pudrem. Jedną galaretkę rozpuściłam w 200 ml wody. Kiedy przestygła dolałam ją do serka, wymieszałam, rozlałam do 4 salaterek i włożyłam do lodówki. Kiedy lekko zstężało poukładałam na wierch owoce. Drugą galaretkę rozpuściłam w ok 400 ml wody i schłodziłam w lodówce. Kiedy zaczęła tężeć rozlałam ją po równo na każdy serniczek i ponownie schłodziłam w lodówce.
|
|
#2236 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja
start: mocna kawa śniadanie: owsianka - mieszanka płatków i otrąb, trzy łyżki serka wiejskiego, garść borówek, garść malin, starte jabłko, łyżeczka rodzynek, cynamon II śniadanie: koktajl owocowy (zmiksowane z jogurtem naturalnym truskawki, banan, maliny, jagody) + ciastko otrębowe cola light z lodem i plasterkiem cytryny obiad: kalafior zapiekany z plastrem goudy z przyprawami i pietruszką + filet z dorsza gotowany na parze kolacja: twaróg z warzywami (rzodkiewka, czerwona papryka, ogórek kiszony, oliwki) w sumie godzina hula-hopa i godzina steppera
|
#2237 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z owocami mam tak samo, ale ja zazwyczaj pakuję ich meeeeeeeega dużo do owsianki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pod warunkiem, że ten koktajl był gęsty, takie smoothie. Ależ mam na taki ochotę!...Dzisiejsze U: I owsianka z masłem orzechowym, gorącymi jagodami, jogurtem greckim i miodem; kawa z mlekiem II kanapka z serkiem włoskim, pomidorem i bazylią; mini-nektarynka; garść paluszków solonych III pomidorowa z pełnoziarnistymi świderkami i warzywami; kawałek kurczaka z wywaru IV tost z masłem orzechowym i bananem (w plasterkach); trochę jogurtu greckiego z prażonymi orzechami (mieszanka) i borówką amerykańską V racuchy z cukinii z sosem pieczarkowym
||||
|
|
|
#2238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja już chcę U u siebie! :<
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oliwa w kurczaku i kaszy była, do tego piję tran. Warzywa - są, nie wpisuję ich raczej w posiłki bo nie zawierają btw, a do węgli ich nie liczę. |
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wbrew pozorom na U bardziej akceptuję swoje ciało, mimo że daleko mi do Kate Moss, niż wtedy, gdy byłam na wiecznej R-ce. ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Redukcja I posiłek: Placuszek białkowy: 2 jajka, kazeina, mascarpone, masło orzechowe + borówki II posiłek: serek wiejski z płatki bran flakes + borówki III posiłek: 200g wędzonego łososia + surówka IV posiłek: jajka na twardo + sałatka warzywna Do tego od dzisiaj zaczynam imprezowanie (i nie, nie mogę zrezygnować z tego - dobra kumpela wyjeżdża na rok i robi imprezę pożegnalną, jezioro, ognisko - picie i zabawa przez weekend) więc wpadnie jakieś piwko, kiełbaska czy karkówka, ale nie będę sobie żałować, codziennie się to nie zdarza
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A imprezy- cóż, taki urok wakacji
|
|
|
|
#2244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
imprezuj śmiało i nie ograniczaj się przez dietę, bo to najczęściej popełniany błąd odchudzających się. poza tym masz nową czytelniczkę bloga. baw się dobrze!
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-07-27 o 11:07 |
|
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
1 R:
ćwiczenia Ś: owsianka ( 3 czubate łyżki płatków owsianych ) zalane wrzątkiem- odstawione, po napęcznieniu dolane mleko 0, 5 % i wkrojona 1 brzoskwinia IIŚ: kanapka: 2 kromki chleba zdrowie życia wieloziarnistego z sałatą lodową; szynką drobiową i rzodkiewką O: ryż brązowy; jajko gotowane w koperku; marchewka młoda gotowana Po: kawa parzona z mlekiem; orzechy laskowe K: kromka chlebka jw. z szynką i rzodkiewką; pomidor cały; 1 twarożek lekki
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2247 |
|
Przyczajenie
|
Skoro mój poprzedni (pierwszy tutaj
U śniadanie: owsianka z lodówki (4 łyżki, zalane na noc wrzątkiem), z jogurtem malinowym, malinami, porzeczkami, migdałami, posypana wiórkami kokosowymi pomiędzy: nektarynka i parę papierówek + herbata mrożona (zwykła herbata schłodzona w lodówce z dodatkiem limonki i mięty) obiad: roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą, owinięta boczkiem (pieczona w piekarniku), ziemniaki pieczone w piekarniku z przyprawami, surówka z sałaty lodowej, pomidorów, oliwek i sosu paprykowo-ziołowego podwieczorek: porcja lodów, wkrojony banan, trochę nektarynki, posypane żurawiną + bita śmietana i sos czekoladowy (zgrzeszyłam, przyznaję się bez bicia :P )kolacja: sałatka z jajka, pomidora, ogórka małosolnego i cebuli z odrobiną majonezu wymieszanego z jogurtem naturalnym, do tego kromka razowca z masłem (z samym masłem, bo tak lubię) do picia: pokrzywa, skrzyp, herbata zielona + 2l wody I jak się to prezentuje?
|
|
|
|
#2248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest przeboski. Śniadanie i obiad wciągnęłabym nosem od zaraz mimo, że jestem po obiedzie.
|
|
|
|
#2249 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze
:2 szklanki wody na czczo I) pół dużej bułki ziarnistej z jajecznicą z 2 jaj z mozzarellą, szczypiorkiem, pieprzem; pomidor II) domowa granola z serkiem wiejskim, siemieniem lnianym, cynamonem i jagodami III) olbrzymi grillowany pstrąg polany oliwą czosnkową, kalafior IV) lody Cafe Latte, brzoskwinia V) planowane - makaron z warzywami (przyrządzone na patelni) do gry w karty - bób ![]() do picia: mięta, herbata z sokiem malinowym, dużo wody z cytryną i bez |
|
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
AAAA dziewczyny, to będzie offtop, ale właśnie pochłaniam tonę cudownych, słodkich jabłuszek z dzikiego sadu!!
Dawno nie jadłam nic pyszniejszego. Opłaca się jednak zabierać psa na spacer w nieznane miejsca, odkryłam Tajemniczy Ogród pełen jabłoni, mirabelek, śliw, grusz, dzikie wino nawet- dawne ogródki działkowe...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

Orzechów mi zabrakło i 5-go posiłku (wciśnij może przed 4 jakiś twarożek z orzechami prażonymi?)
--czyli na oko jeszcze pół tej miski --> z kurczakiem, orzechami włoskimi, ananasem,majonezem, kukurydzą..) ; kawa z mlekiem i śmietanką, herbata zielona.
), 2 kromki grachama z masłem i bekonem

(zgrzeszyłam, przyznaję się bez bicia :P )