|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#66451 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Dziewczyny już tu większość napisały, ale muszę -
Cuuuuudne wlosy! Cytat:
Joanny nie są chyba ciężkie, na przykład ja używam Ziai, która ma parafinę i silikon, a jest dobrze Więc Joanna nie powinna ci zaszkodzić. Sądzę, że dla przetłuszczających się jest najlżejsza Też bałam się obciążenia, ale póki nie nałożę b/s zbyt wysoko jest ok ![]() Może spróbuj piankę Isanową? Jest dosyć lekka i łatwo się odgniata
|
|
|
|
|
#66452 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() nie bardzo rozumiem to uzasadnienie, prosze jasniej dlaczego masz przeczesywać włosy palcami?
|
|
|
|
|
#66453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodziło mi o skrócenie etapu pod prysznicem.claudiiin, przyjrzę się tej Ziai .
|
|
|
|
|
#66454 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#66455 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dzień dobry
![]() Jaki tu dziś ruch I Eloe wróciła, mam nadzieję, że na dobre ![]() Wczoraj była maska bingo z 40 składnikami (taka sobie)+pół łyżki tucumy, pantenol, aloes zatężony, mleczko pszczele w glicerynie, potem mycie tą samą bingo, bs, tigi i fajnie było. Bałam się obciążenia, ale jest ok. Tucumę mam jeszcze tylko na raz. Zamówię na pewno jeszcze. Minęło mi jakoś teraz na dniach 2 lata z zakręconym forum. Ale nie mam zdjęć i nie szykuję jeszcze wpisu do dziennika Jestem u rodziców, ich reakcja na wykręcanie się przed lustrem żeby zrobić zdjęcie, byłaby taka Najważniejsze, że włosy rosną i jest ok, trochę wypadają. Fryzjer dopiero w listopadzie może. Eloe, kilka dni temu zaglądałam do twojego albumu, było tam zdjęcie z taaaakimi mega korkociągami Witam nowe loczki Miś, lokasy jak ta lala |
|
|
|
#66456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O TU |
|
|
|
|
#66457 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#66458 |
|
フワフワの猫
|
Można dołączyć?
|
|
|
|
#66459 |
|
Mod-Śnieżynka
|
|
|
|
|
#66460 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam szukam i znaleźć nie umiem.
CG jestem od tygodnia i średnio mi służy. Mam puch i wyglądają koszmarnie. Ale do rzeczy - w którym momencie nakładacie b/s? Jak umyjecie i od razu na takie mokre i pod ręcznik, czy umyte pod ręcznik i jak przeschną to dopiero odżywka?
|
#66461 |
|
フワフワの猫
|
|
|
|
|
#66462 |
|
Raczkowanie
|
Smoothly, widać efekty, jestem pod wrażeniem
![]() Jestem po pierwszej próbie OMO, niestety efektu nie ma, puch jak był tak jest, no ale chyba po pierwszej próbie nie ma szans żeby oczekiwać od razu cudów, prawda? Użyłam odżywki Isany "Połysk jedwabiu" na włosy od ucha w dół, a na skalp Szamponu do włosów osłabionych i zniszczonych z rumianka lekarskiego z Green Pharmacy. Wszystko spłukałam letnią wodą i użyłam maski z Professional Imperity (tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ower-mask.html) do mycia. Jako maseczki użyłam Biovaxu z proteinami mlecznymi i ją trzymałam pod czepkiem i ręcznikiem przez ok. pół godziny, później spłukałam i nadmiar wody z włosów usunęłam sama przez zaciśnięcie ręki, żadnego ręcznika ani koszulki. Później balsam miodowy z Joanny bez spłukiwania i żel z siemienia lnianego. Efektów powalających nie ma, nie wiem, czy błąd jest w wyborze kosmetyków, czy na sam początek tego jest za dużo, czy trzeba czekać na efekty... Kupiłam dzisiaj lotion Mark Anthony do stylizacji kręconych włosów, czytałam pozytywne opinie, a akurat był w promocji w Rossmannie ![]() ![]()
|
|
|
|
#66463 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Czasem dokładam kropeleczkę na suche, głównie na grzywkę, bo lubi płatać figle. Niestety ociera się ciągle o okulary. Choć teraz głównie spinam.
|
|
#66464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co włosy to metoda, może Tobie będzie pasować inaczej |
|
|
|
|
#66465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam dzisiaj i nie widziałam promocji ;-) chociaż to pewnie dlatego że uciekałam od działu włosowego.. ![]() i ja OMO z odżywką na pierwsze O nie mogę. jeśli to jest olej i to na suche włosy - jest w porządku. inaczej zaraz mi się przetłuszczają włosy ![]() Cytat:
Edytowane przez smoothly Czas edycji: 2012-07-26 o 21:32 |
||
|
|
|
#66466 | |||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Po tygodniu trudno stwierdzić, że cg nie służy.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pokażesz swoje włosy? Cytat:
![]() Cytat:
balsam miodowy Joanny? chyba odżywka, balsam to z apteczki babuni też Joanny. Cytat:
![]() Uważam, że jedna maska/odżywka wystarczy. Poza tym błędy mogą zacząć się już od mycia włosów (trzeba je myć delkatnie, najlepiej myć skalp, a spływającą pianą pougniatać delikatnie włosy). Jeśli chodzi o czesanie, najlepiej robić to z odżywką ds przed samym spłukaniem palcami lub grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#66467 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma za co dziękować, szczerze mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła pochwalić się taką zmianą tutaj na forum Wybieram się niedługo do fryzjerki na nawilżanie włosów. Byłam ostatnio w maju, to jak ścięła mi włosy i je nawilżyła doprowadziło mnie do takiej radości, że teraz pokładam w niej dużą nadzieję. Ale jeżeli będą wyglądać tak cudownie jak kiedyś to muszę jakoś to nawilżenie utrzymać... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A czy on nie ma w swoim składzie jakiegoś składnika, który mógłby zaszkodzić włosom? Cytat:
Edytowane przez szizii Czas edycji: 2012-07-26 o 21:44 |
|||||
|
|
|
#66468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale no, ładna promocja, sama bym się skusiła ;-)ja idę podciąć i mocniej tył wycieniować + w końcu farbowanie ![]() głupio zapytam... na czym polega zabieg nawilżania?
|
|
|
|
|
#66469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że pokażesz zdjęcia włosów po wizycie u fryzjera! ![]() Eee tam głupio Polega to na tym, że fryzjerka nakłada na włosy jakąś specjalną maseczkę (właśnie, muszę podpatrzeć, czego moja używa ) i na jakieś pół godziny/dwadzieścia pięć minut (przynajmniej w moim przypadku) bierze je pod taką specjalną saunę, dzięki czemu kosmetyk pielęgnacyjny dokładnie się wchłania W moim przypadku naprawdę podziałało, myślę że warto spróbować
|
|
|
|
|
#66470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alw nawet za 40 sie oplaca bo go zuzywam odrobine
|
|
|
#66471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam listę kosmetyków, które mam teraz, jest tego całkiem sporo! Niestety już wiem, że połowa nadaje się do wyrzucenia, tyle kasy w błoto 1. L'Biotica Biovax, intensywnie regenerująca maseczka, odbudowa osłabionych włosów + proteiny mleczne 2. L'Biotica Biovax, maseczka do włosów suchych 3. Issana Hair Rossmann, odżywka połysk jedwabiu 4. Professioanl Impurity, intensywnie regenerująca maska do włosów suchych i farbowanych 5. Green Pharmacy, szampon do włosów osłabionych i zniszczonych, rumianek lekarski 6. Marc Anthony, Strictly Curls, lotion podkreślający loki TESTUJĘ 7. Got2b, Chaotic, guma modelująca do włosów ZOSTAWIĆ/WYRZUCIĆ? 8. Got2b, Sparkling, nabłyszczający spray do stylizacji WYRZUCAM 9. Got2b Smooth&Chic, Anti-Frizz Lotion, lotion przeciwko puszeniu się włosów WYRZUCAM 10. Syoss, Anti-Frizz Lotion - lotion do włosów WYRZUCAM 11. Got2b, Straight on, spray ochronny prostujący ZOSTAWIĆ/WYRZUCIĆ? (ewentualne kiedyś prostowanie) 12. Got2b 220C Heat protection, spray ochronny WYRZUCAM |
|
|
|
|
#66472 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
![]() Jeśli nie chcesz to oddaj komuś lub zrób wymiankę https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=10
|
|
#66473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak myślicie, czy resztę tych kosmetyków warto zostawić, czy jest jeszcze jakiś, który może wpłynąć źle na kondycję włosa? |
|
|
|
|
#66474 |
|
Raczkowanie
|
Witam Panny i Panie Zakręcone w nowym wątku, kilkanaście stron już wbite ale na szczęście spóźniony refleks nie jest karalny
![]() Te które mnie pamiętają - pamiętają mnie zapewne jako wierutnego wiarołomcę Ale jest już lepiej, myślę, że na jesień zacznę znów tłuścić swe pseudoloczęta i obietnicy stanie się zadość. Nawet jeśli to już nikogo nie będzie interesować ![]() A tak poza tym to przez całe lato stawiam na opcje minimum jeśli chodzi o długość. Skupiłam sie na dopieszczaniu skalpu. Jako, że jeżdze na rowerze i tak musze dziennie spinac włosy wiec nawet ich specjalnie nie stylizuje. Włosy same w sobie są w bardzo dobrej kondycji (chociaż zdjęcia mogą temu przeczyć Dzisiejsze fotki przedstawiają jednak opcję Ekstremalne Minimum są to bowiem fotki włosów po basenie umyte jedynie szamponem Head&Shoulders (bez odżywki, zapomniałam kosmetyczki - myłam szamponem przyjaciela). Jest Puch we własnej osobie ale jest i pożądana Objętość. Od zawsze (moje 'świadome zawsze' trwa od jakiś 3lat ) toczę zaciekłą krucjatę przeciwko temu nieszczęsnemu puchowi ale teraz kiedy pożegnałam się z 1/3 włosów ujarzmienie puchu owocuje smętną objętością już nie wiem co gorsze........ Ale zamiast się dołować zaadoptuję sobie maksyme: "Nos do góry, wszystko się ułoży" na "Loki do góry, wszystkie sie ułożą" ![]() Co do dzisiejszego wygladu wlosów jeszcze: chociaż lampa obnaża puch po calości, muszę zaznaczyc, że w zwyklym świetle żarowki nie wyglądają tak źle Sprawiają wrażenie lekko przesuszonych, ale pomimo tego nawet całkiem błyszczą i są w miare zdefiniowane pukle, chociaż skręt leniwy bo tylko suszyłam bez ugniatania bądź dyfuzora.Na zakończenie, sentymentalnie kłaniam się w stronę Eloe, bo w sumie jej pojawienie sie zmobilizowało mnie do napisania tego posta. O tym, że obiecałam coś odesłać w ramach reabilitacji za olej brokułowy też pamiętam :x tylko adres zwrotny zgubiłam ![]() Pozdrawiam i pewnie odezwe się jak zwykle za kilka tygodni Wytrwałości w lokowej miłości drogie Panie.. i Panny też
|
|
|
|
#66475 |
|
Przyczajenie
|
Intensywnie nawilżający szampon z jedwabiem do włosów zniszczonych lub po farbowaniu. Dzięki zawartości protein jedwabiu posiada właściwości silnie nawilżające skórę i włosy. Nadaje się do częstego stosowania.
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Glycereth-2 Cocoate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Hydrolized Silk, Sodium Chloride, Polyquaternium-7, Citric Acid, Glycerin, Perfum, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Tetresodium EDTA, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool. Czy ja wiem czy ich nie pielęgnuję?! Nakładam chociaż raz w tygodniu maskę KALLOS MASKA PLACENTA Z ŁOŻYSK... Nigdy wcześniej sie nie zastanawiałam jak inaczej mogę je pielęgnować... Najgorsze jest też to, że nie ważne jak mam obciętą grzywkę nigdy mi się nie układa normalnie... I muszę ją podpinać do góry... ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Intensywnie nawilżający szampon z jedwabiem do włosów zniszczonych lub po farbowaniu. Dzięki zawartości protein jedwabiu posiada właściwości silnie nawilżające skórę i włosy. Nadaje się do częstego stosowania. Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Glycereth-2 Cocoate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Hydrolized Silk, Sodium Chloride, Polyquaternium-7, Citric Acid, Glycerin, Perfum, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Tetresodium EDTA, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool. Czy ja wiem czy ich nie pielęgnuję?! Nakładam chociaż raz w tygodniu maskę KALLOS MASKA PLACENTA Z ŁOŻYSK... Nigdy wcześniej sie nie zastanawiałam jak inaczej mogę je pielęgnować... Najgorsze jest też to, że nie ważne jak mam obciętą grzywkę nigdy mi się nie układa normalnie... I muszę ją podpinać do góry... |
|
|
|
#66476 |
|
Raczkowanie
|
Sensualitka, jak dla mnie wyglądają naprawdę pięknie!
![]() Kurcze, motywujecie mnie do działania, serio Muszę poczytać trochę o olejowaniu i zrobić listę ewentualnych zakupów Chyba zaczynam popadać we "włosowy szał" ![]() |
|
|
|
#66477 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trochę starań i będzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wszyscy są tutaj stoproCG a i tak mają piękne kłaki. Chyba że coś ma w składzie Alkohol Denat, wtedy bym unikała
|
|
#66478 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() włosy pokażę ale pewnie po umyciu ich w sobotę już swoim szamponem z SLSem zeby zmyć te fryzjerskie silikony ![]() spróbować takie zabiegu na pewno warto ale trzeba mieć stałego i sprawdzonego fryzjera. ja takiego nie mam niestety ![]() dziękuję Edytowane przez smoothly Czas edycji: 2012-07-26 o 22:54 |
|
|
|
|
#66480 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozbywam się tego, tę gumę z Got2b na razie zostawię, bo jak na razie w składzie nic niepokojącego (tzn. alkoholu) nie zauważyłam, a postaram się gdzieś w tych wątkach coś więcej na jej temat wygrzebać ![]() Cytat:
Edytowane przez szizii Czas edycji: 2012-07-26 o 22:53 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

Gdzieś tu widziałam, że ktoś polecał żel pomarańczowo-czarny z Isany, ale nie znalazłam go na liście stylizatorów zgodnych z CG i trochę zgłupiałam...
Więc Joanna nie powinna ci zaszkodzić. Sądzę, że dla przetłuszczających się jest najlżejsza 

dlaczego masz przeczesywać włosy palcami?
myślałam, że będzie jedna reprymenda za drugą 

już nie wiem co gorsze........ Ale zamiast się dołować zaadoptuję sobie maksyme: "Nos do góry, wszystko się ułoży" na "Loki do góry, wszystkie sie ułożą"