Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 08:21   #751
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Dziewczyny znajace diete Dukana!!!
Jestem na diecie(ale nie dukana) w ktorej moge sobie pozwolic po obiedzie na cos slodkiego, ale lekkiego. Myslicie, że takie ciasto będzie ok czy zbyt kaloryczne???
http://www.przepis-kulinarny.pl/napo...na-id1459.html
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:37   #752
moniczka1302
Wtajemniczenie

witam!

Ewuniu - widzę, że wzielas sie za siebie ostro! Ja tez więc jestesmy razemw cwiczeniach, nie mam wogole kondycji, męczę się strasznie szybko a przed ciążą duzo cwiczylam (glownie kardio) a tu teraz taka du.pa

polecam Ci shape z plytką Ewy Chodakowskiej - ja poki co nie daje rady wytrzymac calego kursu ale powoli przyzwyczajam cialo do wiekszego wysilku. Polecam tez stepper - kilka lat temu schudlam na nim prawie 10kg!

Co do diety - mysle, ze ta napoleonka jest spoko tylko pamietaj, jak platki owsiane to nie blyskawiczne tylko zwykle!!!

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

wogole dzieczyny nasze wątkowe dzieci są chyba najladniejsze na calym wizazu!!!!

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

anulka jaki avatarek!!!! tak tajemniczo......
Stary 2012-07-27, 08:44   #753
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

jak karmicie w nocy to przwijacie dzieciaki przed czy po? ja zawsze przed ale czasem to podwójna robota.. teraz spróbowałam po ale Martusia rozbudziła się i trudniej ja uśpić moja koleżanka w ogóle nie przewija swojego syna przez całą noc!! a jak Wy robicie?
Ja tez nie przewijam Szymona przez całą noc,nie sika on dużo w nocy a i nie robi kupki więc go nie ruszam bo to go zawsze rozbudzało.Wiadomo że jak ma kupe to przewijam ale tak to nie.
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
przed porodem te wargi sromowe ładnie zasłaniały wszystko, no było elegancko, że tak powiem a teraz są takie mocno rozchylone i wszystko widać, poza tym TE rejony też nie wyglądają tak jak wcześniej, wczoraj zajrzałam tam i zastanawiałam się, gdzie jest dziurka jakby nabrzmiałe to było, no sama nie wiem jak to ująć

A Antosia kończy dzisiaj 8 tygodni
Uwierz mi że te rejony bedą się gioc,bedą się ciaśnic itp bo i ja miałam wrażenie że mi wszystko wyszło na wierz po porodzie.
to dla Tosi.
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znajace diete Dukana!!!
Jestem na diecie(ale nie dukana) w ktorej moge sobie pozwolic po obiedzie na cos slodkiego, ale lekkiego. Myslicie, że takie ciasto będzie ok czy zbyt kaloryczne???
http://www.przepis-kulinarny.pl/napo...na-id1459.html
U nas specjalistką od diety Dukana jest Pandzia ale ona teraz rzadko sie odzywa.
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
witam!

wogole dzieczyny nasze wątkowe dzieci są chyba najladniejsze na calym wizazu!!!!

Prawda też jestem tego zdania

Mamy dzień niejadka,prawie nie jje pije co 2h po 30-60
A dzisiaj dermatolog nie przyjmuje w ogóle ja pokazyje Szymona wtedy jak byłam u niego i mówie ze długo już z tym walcze a ten do mnie ze jeszcze długo będę.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-07-27 o 08:55
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:58   #754
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
My się dziś szczepimy, strasznie sie tego boję. Kupowałyście może jakiś specyfik na wyciszenie dziecka po szczepieniu?? Położna mi o czymś takim mówiła, ale nie pamiętała nazwy.

Cytat:
dziewczyny podajcie link do tego pieska co mają Wasze dzieciaki pls lubią go??

jak karmicie w nocy to przwijacie dzieciaki przed czy po? ja zawsze przed ale czasem to podwójna robota.. teraz spróbowałam po ale Martusia rozbudziła się i trudniej ja uśpić moja koleżanka w ogóle nie przewija swojego syna przez całą noc!! a jak Wy robicie?
Nie wiem o jakiego pieska chodzi, ale chętnie się dowiem jestem przed zakupem konika, to może zmienię na pieska

Ja w nocy przewijam po karmieniu, zazwyczaj przebieram po bo jak się drze to nie mam szans jej na głodniaka przebrać. Jak się zdarzy że jeszcze się nie rozryczy na maxa to wtedy przewijam przed. Jednak i u nas zdarza się tak że w czasie karmienia jest kupa i przewijam też po
Nie wyobrażam sobie nie przewijać całą noc.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
My kupiliśmy pakiet szczepionek na dwa lata w luxmed za 3tysiące.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Stokrotka, super relaks
przyszla mi dzisiaj ksiazka 365 zabaw z dzieckiem od 0-12 miesiecy, potem poczytam i powiem czy fajna. Moze jeszcze dzisiaj przyjdzie ta druga.
też ją zamówiłam, ale moja zostanie wysłana dopiero ok 1 sierpnia razem z matą.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
nie wiem o jakiego pieska chodzi, ale ja mam takiego: http://allegro.pl/babyono-pozytywka-...451991031.html
kupilam go za czasów ciąży i puszczałam młodemu i np teraz ta właśnie zabawka ma większe wzięcie niż konik morski FP.
A ten piesek ma jedną melodyjkę czy więcej ?

Cytat:
[/COLOR]wogole dzieczyny nasze wątkowe dzieci są chyba najladniejsze na calym wizazu!!!![COLOR="Silver"]

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-07-27 o 09:01
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:07   #755
_millena
Zadomowienie

stokrotko ten piesek ma niestety jedną melodyjkę trwającą okolo 30 sekund i trzeba go pociągać za głośny sznurek, dlatego ja kupiłam konika morskiego, ale Borys boi sie konika i ewidentnie mu coś nie pasuje, bo jak go tylko włączam to drze japkę jakby go ze skóry obdzierali.
Natomiast ten piesek budzi jego zainteresowanie. Gada do niego, śmieje się i lubi sluchać melodyjki, podejrzewam , że dlatego, ze puszczalam ją brzuszkowi.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:18   #756
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze Borys momentami oddycha tak jakby miał katar!! Czyściłam fridą, ale nie wyszło nic spektakularnego, przez moment odddychał swobodnie, a za chwilę znowu siorpał nosem. Teraz leży i oddycha normalnie, ale czasem jak zacharchnie to aż żal... Nie wiem co robić...? dzisiaj mieliśmy wyjechać do rodziców z powrotem. Mogę sama mu jakoś pomóc czy szybko do lekarza?

Acha, na wierzch nic samo nie wycieka....
nam też nic nie wyciekało a Adam miał zablokowane zatoki - sól do noska 3 razy dziennie i gruszka, no i oczywiście czekanie - mniej więcej po tygodniu wszystko poszło w diabłu, ale co się umęczyliśmy to nasze

Cytat:
z kapukat - u Was pada??!! u nas jest naprawde super lato!! wczoraj znow sie opalalam no i na zime sie przygotowuje - piore wszystkie koce i inne ciężkie rzeczy. ładnie schnie
...
fajnie że macie lato - my mamy du.pe za przeproszeniem nie lato! już mam dość tego pieprzonego kraju
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:20   #757
onething
Zadomowienie

Chciałam wystawić Delicol na allegro, ale chyba nic z tego, bo tam są już od 16 zł. Więc raczej nie ma sensu się bawić.
Szymon zasuwa z kciukiem w buzi i tylko słyszę mlaskanie
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 09:21   #758
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Coś nie chciało mi dodać wszystkich zdjęć a chciałam wam też pokazać opiekunkę mojego Staśka moja suczkę

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

A w załączniku 2miesięczny Szymon

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
teraz pewnie będą doradzać bo przestaję kp a one karmiły po 2 lata... ehh
Każdy karmi tyle ile chce alby tyle ile może, nie pozwalaj sobie na żadne głupie teksty ze strony innych, to Twój wybor i nie jesteś złą matką Na zatrzymanie laktacji tabletki lub tak jak ja coraz żadziej przystawiaj, sama się zatrzyma
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj na wizycie u gina i jestem przerażona... bałam się, że badanie będzie bolało a najbardziej bałam się wziernika...tymczasem nic nie czułam praktycznie. ...matko...jak wielka jest teraz moja "mała"
a ogólnie to wszystko ponoć się zagoiło, macica obkurczona, no ale to wszystko TAM nie wygląda tak jak przed porodem, wszystko jest jakby "na wierzchu"
gin od razu przepisał mi tabsy anty a ja w ogóle go o to nie prosiłam, bo nie potrzebuję...nig dy nie brałam tabletek antyk. i jak na razie nie zamierzam
Wszystko wróci do normy, potrzeba na to czasu Ja tam wcale nie zaglądam bo i po co Tż bynajmniej nie narzekał więc źle nie jest
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Kotku nasza pieluszka wygląda tak
O jezuusie, strasznie musi być jej gorąco
Cytat:
Pierwsza randka

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:22   #759
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Co do diety - mysle, ze ta napoleonka jest spoko tylko pamietaj, jak platki owsiane to nie blyskawiczne tylko zwykle!!!
jeśli się nie mylę to tam nie powinno być płaktków owsianych tylko OTRĘBY OWSIANE bo w dukanie zabronione są płatki
Stary 2012-07-27, 09:44   #760
Ewunia_1984
Zadomowienie

Kapukat, czyli du...pa z tego ciasta...a tak sie juz napaliłam. Można czyms innym zamienic to mleko??? Ja uwielbiam napoleonki.!!!
Stary 2012-07-27, 09:55   #761
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
My się dziś szczepimy, strasznie sie tego boję. Kupowałyście może jakiś specyfik na wyciszenie dziecka po szczepieniu?? Położna mi o czymś takim mówiła, ale nie pamiętała nazwy.

Ja wiem tylko, że jest maść łagodząca ból, nazywa się to emla, ale ja nie bedę tego kupować, bo Miki dobrze zniósł wkucie.

Ale co dużo za szczepienia, że się zdziwiłaś??

Ja Mikiego też przewijam. On robi jedną kupę dziennie, ale i tak mu zmieniam pieluszki w nocy za każdym karmieniem.

Cytat:
stokrotko ten piesek ma niestety jedną melodyjkę trwającą okolo 30 sekund i trzeba go pociągać za głośny sznurek, dlatego ja kupiłam konika morskiego, ale Borys boi sie konika i ewidentnie mu coś nie pasuje, bo jak go tylko włączam to drze japkę jakby go ze skóry obdzierali.
Natomiast ten piesek budzi jego zainteresowanie. Gada do niego, śmieje się i lubi sluchać melodyjki, podejrzewam , że dlatego, ze puszczalam ją brzuszkowi.
Ja mam biedronkę i Mikiemu też się bardzo podoba. nawet go ten głośne ciągniętcie sznurka nie budzi i nie boi się go.

A dzisiaj mieliśmy super noc. Miki poszedł spać o 20.00, na 1.00 nastawiłam sobie zegarek i go nakarmiłam, później standardowo pobudka o 4.20 butla i sen do 6.30 . Cudownie.

Edytowane przez aga_bre
Czas edycji: 2012-07-27 o 09:58
aga_bre jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 10:09   #762
anulka4771
Wtajemniczenie

Szymek właśnie zasnął,ja mam prawie już posprzątane tylko odkurze jak on wstanie.Strasznie mi się nudzi bez Filipka-chyba z tych nudów okna pomyję,bynajmniej tyle na ile pozwoli mi płyn do szyb bo mam resztkę

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-27, 10:12   #763
kapukat
Zakorzenienie

Ewunia ja kocham wszystkie słodycze
Stary 2012-07-27, 11:01   #764
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
jeśli się nie mylę to tam nie powinno być płaktków owsianych tylko OTRĘBY OWSIANE bo w dukanie zabronione są płatki
aha zle przeczytalam
Stary 2012-07-27, 11:08   #765
izotropia
Rozeznanie

no i chyba mamy problem... od wczoraj nie było kupki :/ synek drze się, marudzi, prostuje nóżki i sadzi śmierdzące bączki, a kupki brak ;(
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:24   #766
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Pierwsza randka
No super
Cytat:

.
Ja przewijam przed o ile wiem ze wczesniej kupa była, a jesli nie ma to czekam do nastpnego karmienia. Maja nie lubi jak sie jej zmienia pieluche w nocy i popłakuje. To ja dodatkowo rozbudza, wiec staram sie minimum 2 razy zmienic.

A dzis Maja obudziła mnie przed 6 piskami, smiechem i gadaniem do zwierzątek- naklejek. Szybko przebudziłam sie, do łóżeczka by juz ja wziąśc, ale patrze ta usmiechnieta, wiec położyłam sie i czekałam az zechce zjesc Za to jak poźniej usneła, to obudziła sie o 8 i dopiero o 12 poszła spac, radosna dzis, nie chciała usnąc, nie płakała, puszczała usmiechy. Nawet na zakupy poszłysmy nie spała w wózku, nie marudziła, zmadrzała chyba
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:24   #767
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja wiem tylko, że jest maść łagodząca ból, nazywa się to emla, ale ja nie bedę tego kupować, bo Miki dobrze zniósł wkucie.

Ale co dużo za szczepienia, że się zdziwiłaś??
My już po szczepieniu okrutnie płakała, a w samochodzie była już spokojna i teraz leży sobie w łóżeczku. Zapytałam o to coś na wyciszenie. Są to czopki Viburcol. Przepisała mi, ale sama o to zapytałam. Pomocne też przy kolce, ząbkowaniu, przeziębieniu.

Tak, zdziwiłam się ceną

PAULINKA WAŻY 4600g

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-07-27, 11:26   #768
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
My już po szczepieniu okrutnie płakała, a w samochodzie była już spokojna i teraz leży sobie w łóżeczku. Zapytałam o to coś na wyciszenie. Są to czopki Viburcol. Przepisała mi, ale sama o to zapytałam. Pomocne też przy kolce, ząbkowaniu, przeziębieniu.

Tak, zdziwiłam się ceną

PAULINKA WAŻY 4600g
A pomogły te czopki?Ile kosztuja?
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:28   #769
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
27zł. Nie zastosowałam ich jeszcze, bo mała jest spokojna jak na razie, ale wykupiłam. Dwa lata ważności mają to spoko. Ale tak szczerze to na ulotce nie ma nic o szczepieniach

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 11:29   #770
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

hej
wrocilam z gorbylam 1 dzien... wiecej podrozy niz chodzenia po gorachno ale od wczoraj w bieszczadach leje deszcz.
padalo no i ....tesknilam za dzieckiem, wrocilam wczesniej
1) moja kondycja jest tak zaje...., ze ledwo weszlam na gorke, co 2 min mowilam do tz- no naprawde nie dam rady, wystarczy mi tyle...nie musze wchodzic na szczyt ...
musze pocwiczyc cos i pojezdzic na rowerach bo w ost tyg wrzesnia jade na 3 dni jak dopisze pogoda i to ze znajomymi i wstyd prawie plakac na szlaku i mowic, ze sie nie da rady
dodam, ze na wiosne bylam ost raz w bieszczadach, takie szlaki robilam z latwoscia;/ jednak 15 kg roznicy to duza roznica
2)nigdy nie bylam nad pl morzem...ani na mazurach... mialam w tym roku jechac, ale bobo sie pojawil na swiecie ))
wklejam pare zdj dla tych, ktore zas nie byly w gorach
bieszczady-bukowe berdo
ide doczytac bo mam jeszcze 2 str do nadrobienia
schudlam az cale pol kilo

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-09-06 o 21:07
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:31   #771
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
pomagaja, polecam...
nam lek przepisal jak maly mial mega kolki.
wyciszaly go...
uzylismy tez jeden wlasnie po szczepieniu. teraz nam sie skonczyly, trzeba kupic nowe.
czopkow jest 12 szt wiec nie sa super tanie, ale chyba warto
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:32   #772
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak, zdziwiłam się ceną

PAULINKA WAŻY 4600g
Duża kobietka już
Ja używałam tych czopków przy /Filipie podczas zabkowania,no dobra może raz ich użyłam i była poprawa ale Filipowi wychodziły ząbki bez większych kłopotów wiec dałam koleżance i ona zachwalała.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-27, 11:35   #773
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Ewuniu - widzę, że wzielas sie za siebie ostro! Ja tez więc jestesmy razemw cwiczeniach, nie mam wogole kondycji, męczę się strasznie szybko a przed ciążą duzo cwiczylam (glownie kardio) a tu teraz taka du.pa

polecam Ci shape z plytką Ewy Chodakowskiej - ja poki co nie daje rady wytrzymac calego kursu ale powoli przyzwyczajam cialo do wiekszego wysilku. Polecam tez stepper - kilka lat temu schudlam na nim prawie 10kg!

wogole dzieczyny nasze wątkowe dzieci są chyba najladniejsze na calym wizazu!!!![COLOR="Silver"]
No wzięłam się w końcu za siebie i jak na razie czuję sie super i czuję, że juz moje ciało zaczyna mocno pracować. Ja zamiast Chodakowskiej mam swoja trenerke-terminatorkę, która wyciska ze mnie wszystkie poty!!!

Dla dziewczyn, które chcą popracować nad ciałem, jest nowy wątek i fajnie by było gdyby sie rozkręcił.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631321

Faktycznie mamy najładniejsze dzieciaczki wiec zeby nie było watpliwości dodaje swoj a niuncie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1060_face0.jpg (9,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1060.jpg (16,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1034_face0.jpg (11,1 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-07-27 o 11:38

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 11:38   #774
niunia32
Zakorzenienie

weee chyba okres mi się zaczyna

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

moniczka zgadzam się z Tobą o naszych forumowych dzieciach
same ślicznotki i przystojniacy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:39   #775
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Duża kobietka już
Ja używałam tych czopków przy /Filipie podczas zabkowania,no dobra może raz ich użyłam i była poprawa ale Filipowi wychodziły ząbki bez większych kłopotów wiec dałam koleżance i ona zachwalała.
No pielęgniarka powiedziała że duże dziecko i myśłała że to już kolejne szczepienie ale czy aby na pewno jest taka duża? 4600g w 6tyg a przy porodzie 3170g przy wyjsciu ze szpitala 2900g. Powiedzcie..duża ??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-27, 11:44   #776
she_87
Raczkowanie

Cytat:

ja przewijam po karmieniu, jak przewijalam przed i była Sara głodna to bardzo ppłakała na przewijaku. Teraz mi się też rozbudza ale w ciagu 30 min zasnie ponownie.

Też mamy tego pieska Mała bardzo go lubi czasem przez przypadek udaje jej się chwycic jego ogon.

Cytat:
No pielęgniarka powiedziała że duże dziecko i myśłała że to już kolejne szczepienie ale czy aby na pewno jest taka duża? 4600g w 6tyg a przy porodzie 3170g przy wyjsciu ze szpitala 2900g. Powiedzcie..duża ??
Moje dziecko na pierwsszym szczepieniu ważyło 5200g przy porodzie 3830g jak wychodziłyśmy 3500g. Mi tez powiedziały że duże mam dziecko.

Edytowane przez she_87
Czas edycji: 2012-07-27 o 11:48
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:48   #777
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Właśnie wybierałam nr ZUSu żeby się wreszcie dowiedzieć co z moim macierzyńskim, kiedy zadzwonił dzwonek...listonosz z moją kasą

i sie zdziwiłam bo mam zapłacone już do 31 lipca ale są szybcy

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-27, 11:51   #778
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
No co Ty jakaś głupia ta baba! Mój na szczepieniu ważył 5300, urodzeniowa 3300, a wyjściowa ze szpitala 3500. I nikt mi nie powiedział, że mam za duże albo grube dziecko. Teraz to co innego, bo sama widzę, że się robi pulpecik

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:53   #779
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
My też dziś byliśmy na szczepieniu. Moja mała ogólnie jest mało płaczliwa więc się mocno zdziwiłam że umie tak płakać. Teraz śpi.

Cytat:
Ja przewijam przed karmieniem, a raczej robi to M.

Wszystkie dzieciaczki urocze.

Fajnie że zaczynamy myśleć o powrocie do formy. Ja oficjalnie wczoraj zaczęłam okres po-połogu. 6 tygodni za nami. Czas zabrać się za porządne ćwiczenia bo póki co to robiłam takie lekkie- specjalne na okres połogu. Dało efekty! Zatrzymać strumień moczu to pestka.
Może poczekam z tymi ćwiczeniami do poniedziałku- do wizyty u gina.

Ale u nas upał!!!! Idę wyrzucić pościel na balkon.
Stary 2012-07-27, 11:56   #780
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Czy Wasze dzieci po szczepieniu mniej jadły? Moja powinna już jeść (wg swojego schematu) a sobie śpi. Dziennych karmień nie przesypia, nawet czasami je częściej.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
No co Ty jakaś głupia ta baba! Mój na szczepieniu ważył 5300, urodzeniowa 3300, a wyjściowa ze szpitala 3500. I nikt mi nie powiedział, że mam za duże albo grube dziecko. Teraz to co innego, bo sama widzę, że się robi pulpecik
No widzisz, faktycznie jakaś głupia. W sumie to dzieci różnie rosną, ale skoro mówi duże to pomyślałam, że ją przekarmiam. Co za babsztyl.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości