|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Widzę, że żadna jeszcze nie urodziła z tych co się szykują
![]() Ja dzisiaj odstawiam fenka bo już mam dość , najgorzej to się wieczorem czuję, jak taki wielki słoń, wszystko mnie boli, wstać sama nie umiem. Masakra, potem w nocy mi przechodzi, rano jest ok, ale na wieczór znów mnie takie ogromne zmęcznie dopada.vvictoria czy ty 27.07 nie obstawiałaś?bo mi coś w głowie świta jak tak to sio na porodówkę!!
|
|
|
|
#1982 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() super Cytat:
Cytat:
Mnie najgorzej boli jak wymachuje rączkami w dole, przyjemne to nie jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj wieczorem zauważyłam, że pojawiły mi się pierwsze rozstępy, a dokładniej trzy na biodrach ![]() W ogóle to miało być gorąco i słonecznie. A jest tylko gorąco i duszno, a do tego pochmurnie. Jestem tak przymulona, że najlepiej bym cały dzień spała.... |
|||||
|
|
|
#1983 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te parę godzin jakoś przetrwasz Cytat:
![]() Cytat:
Ale wczoraj wieczorem kiedy nie miałam ani jednego skurczu, ani żadnych innych objawów, pożegnałam się z tym terminem No ale ja nie mam czarnego kota do wróżenia, tylko białego królika - może stąd taki poślizg? Albo mój mąż ma siłę przekonywania bo co wieczór mówi do małego żeby jeszcze parę dni posiedział w brzuchu ![]() W każdym razie z objawów zbliżającego się porodu ... hmm... nic klasycznego nie widzę Chce mi się co prawda na dwójeczkę ale tylko mi się chce, zjadłabym konia z kopytami i poprawiła kebabem do tego bolą mnie krzyże (choć dziś mnie, wczoraj bolały strasznie), wieczorem miałam wydzielinę podbarwioną na różowo ale było tego bardzo mało... No i co najważniejsze - ani jednego skurczu, a po odstawieniu fenka powinno się coś pojawić... Sama nie wiem
|
|||
|
|
|
#1984 | |
|
Rozeznanie
|
Ania i Hania spóźnione życzenia imieninowe, wszystkiego najlepszego
![]() Cytat:
i kocha pralki, szczególnie jak robi się pranie. Siada wtedy przed pralką i patrzy, może tak siedzieć cały dzień No więc siedzieliśmy sobie z tztem w pokoju, pranie akurat było włączone, więc Kubuś siedział i patrzył. My zapatrzyliśmy się w tv i nagle słychać pluskanie. Tz wchodzi do wc, a tam Kubuś chlapie rączką wodę w kiblu Tz krzyknął na niego, a ten zrobił taki dziubek i się rozpłakał. A ja razem z nim Tz zaczął się ze mnie śmiać, a ja za każdym razem jak widzę jak Kubuś robi taki dziubek, od razu zaczynam płakać....
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
Wtajemniczenie
|
muszę się Wam pochwalić
zważyliśmy dziś naszego małego mężczyznę i wyszło 5,100 no wielki chłop nam rośnie i to tylko na piersiCytat:
ja do tego celu używam tetrówek, mam ich na tyle![]() nel_a wszystkiego najlepszego Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-27 o 10:34 |
|
|
|
|
#1986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Młodego Muszę się przyznać, że nie przypuszczałam, że kiedyś się będę tak cieszyć z tego jak dzieciaczki rosną Jeszcze do niedawna rozmowy na temat niemowląt mnie lekko nużyły A teraz wydaje mi się bardzo interesujące Jak to wszystko się zmienia Ale to dobrze ![]() Ja już chcę naszego synka z nami
|
|
|
|
|
#1987 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- ja też ![]() Cytat:
Wczoraj siostra cioteczna tzta (ta sama, która prawie dwa tygodnie temu wywróżyła mi poród w ciągu 2-3 dni) stwierdziła, że przecież ja mam jeszcze tyyylee czasu, a marudzę |
|||||
|
|
|
#1988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym uczuciem na dwójkę to mam tak samo - idę do kibelka, zasiadam na tronie i nic... już nawet wstawać mi się nie chce. Boję się tylko, że kiedyś to nie będzie fałszywy alarm i co wtedy? ![]() A ta siostra cioteczna to mogłaby się zdecydować. Zacytuję tu szerszenie z "pingwinów z Madagaskaru" - a żądłem chce? |
|
|
|
|
#1989 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tyłek się zagoiBuziaki od ciotek Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a co się stało, że tak nagle?Cytat:
A dla cukrzycowych nic nie masz ![]() Byłam wczoraj u diabetologa, jak wspominałam u innej babki niż ta co mnie od początku prowadziła, bo przez sezon urlopowy nie dostałbym sie do mojej przed porodem. I powiem bez wdawania się w szczegóły- cieszę sie bardzo, że u tej byłam jeden jedyny raz- czułam się jak głupie dziecko, które nie odrobiło lekcji, bardzo nieprzyjemna kobieta...Z dobrych wieści powiedziała, że od momentu porodu mam zapomnieć o diecie cukrzycowej i jeść wszystko na co mi dziecko pozwoli, 6 tyg po porodzie mszę zrobić ponowny test obciążenia glukozą i wtedy się okaże co dalej. Odradzała zdecydowanie mi ponowne usg, stwierdziła, że to zupełnie niepotrzebne, ale i tak się umówiłam na przyszły tydzień (znaczy po skierowanie, bo w Medicoverze tak z marszu się nie da )
|
||||||
|
|
|
#1990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie ma problemu, że raz dajesz pierś, raz butelkę??wiem, że inne Mamusie też tak robią i jakoś funkcjonuje.....mam nadzieję, że mi się też uda taki systemik wprowadzić ![]() jakich butelek używacie dziewczyny przy takim karmieniu mieszanym-pierś/butla??
|
|
#1991 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja niedawno wstałam, już po śniadanku nadrabiam z kawą - jak miło jak nie mam miliona stron zaległości ![]() No i witam się w 38tc |
|||||
|
|
|
#1992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa dla Rozalki ![]() Cytat:
Miłego dnia
|
||
|
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
Nela wszystkiego naj, naj, najlepszego!!!szybkiego i łatwego porodu przede wszystkim
|
#1994 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Noc mieliśmy w miarę - może dlatego, że po 3 dniach udało się małej strzelić tak gigantyczną kupę, że aż jej się humor po niej poprawił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Pierwszy raz podałam butelkę jak mała skończyła 2 tygodnie - moja położna twierdziła, że dziecko w ciągu 10 dni powinno i załapać, i zapamiętać, jak się ssie pierś, więc jak się po tym czasie zacznie dawać butlę, to techniki już nie powinno stracić. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale u nas się sprawdziło ![]() Używamy butelek Tommee Tippee i Medeli (Medelę ze smoczkami dla wcześniaków dostałam od zaprzyjaźnionej pielęgniarki dziecięcej - wyniosła ze swojego szpitala jak się dowiedziała, z jaką wagą urodziło się moje dziecko )W ogóle jeśli chodzi o karmienie, to problem nieodpowiadającego dziecku kształtu smoczka czy niechęci do ssania piersi/butli nas ominął. Mała nie je - ona pochłania wszystko z takim apetytem, że nawet gorzka witamina K, podana w gabinecie lekarza, została (choć z grymasem zdziwienia na obliczu) migiem skonsumowana
|
||
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy w innych butelkach też tak jest, ale z tej nie leci nic po przechyleniu jej pionowo w dół, potrzebne jest ssanie. Ale kazda butla w jakimś stopniu rozleniwia małego ssaka. |
|
|
|
|
#1996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja właśnie wyszkowałam kołyskę dla mojej Liluśki czysto, wyprasowane, zaścielone....czekać tylko na Nią
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-07-27 o 11:50 |
||
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny. jestem w paskudnym nastroju chce mi sie ryczec.
dostalam kolejny komentarz do zdjecia z psem(od kolezanki mojej mamy) "oj to zdjecie nie za dobrze o tobie swiadczy mamo" czy to ze kocham zwierzeta i chce zeby moje dziecko rowniez sie z nimi wychowywalo czyni ze mnie zla matke? czuje sie okropnie!!! |
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
noc miałam spokojną i już nie cieszę się z tego powodu, bo miałam nadzieję, że cos się zacznie dziać.... ![]() wczoraj pożaliłam się do TZta, że juz chciałabym urodzić, a on mi dał "złota radę" - "nie myśl o tym" - jak mam nie myśleć skoro juz praktycznie moj termin jest nie potrafię tak....nel_a wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() wanillka wow, ale synek rośnie, jak na drożdżach ![]() Cytat:
![]() ![]() jakis czas temu tez wydawało mi się, ze do terminu będę spokojna i nie będę chciała rodzić ale juz mnie to czasami męczy i chciałąbym mieć synka po drugiej stronie brzucha... a jak ktos mi powie ze marudzę to
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
zablokowalam mozliwosc dodawania komentarzy i w ogole chyba wykasuje wszystko z nk, nie chce kasowac calego profilu bo mam tam kontakt z ludzmi ze szkoly i stare znajomosci ale normalnie serce mi peklo jak to przeczytalam....
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się nimi, zawsze się znajdzie ktos taki, to niestety nieuniknione... Mamcia mogę dodać komentarz do tego zdjęcia? edit: widzę, ze zablokowałaś dodawanie zdjęć i bardzo dobrze czasami ludzie swoje frustracje i problemy przelewają na innych wiec nalezy to olać ciepłym moczem....
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-07-27 o 12:05 |
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z nk zniknęłam jakiś czas temu, zbyt dużo "motłochu" tam siedzi jak dla mnie. Zajrzałam teraz z ciekawości do galerii mojej koleżanki która ma synusia rocznego i psa (husky). Jest tam zdjęcie jak pies oblizuje dziecku buzie - nie ma ani jednego negatywnego komentarza. A już na pewno nie od nawiedzonej, znudzonej pani w pewnym wieku której się nudzi
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem ze dodajac zdjecia na tego typu portale powinnam liczyc sie z roznymi komentarzami nie tylko tymi pieknymi...
ale peklo mi serce |
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to bym chyba do tej kobiety pw napisała że to moja sprawa, nie życzę sobie takich komentarzy, dziecku nic nie grozi i nic jej do tego pieprzyć to że to koleżanka mamy czy ktoś tam.edit: stare cypy mają to do siebie że lubią się mądrzyć. Często nie mają racji i to mnie wkurza.
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-07-27 o 12:14 |
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co za kretynka ![]() ja dziś co chwilę śpię czekam na obiad bo głodna jestem i dalej ide spac jeśli Corcia dalej będzie slodko Spała
|
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
A mnie już nosi, co chwila telefony czy już urodziłam
Tak w ramach relaksu wyprasowałam pościel do łóżeczka ale jeszcze nie ścieliłam bo pewnie tz byłby wściekły że zrobiłam to bez niego , no i jeszcze parę ubranek Agatki wyprasowałam co mi mama dokupiła.I co by tutaj dalej zrobić?
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się umyłam, uczesałam, umalowałam i mam zamiar iść do szpitala omówić mój poród-czyli ZZO itp., itd....ZZO najważniejsze
jak pomyślę, że mam wyjść na ten upał, to mnie trafia, ale wyjścia nie ma-nie wypada kolejnego dnia przesiedzieć zabunkrowaną.... aha depoison ruszaliście już te sprawy finansowe-Eltern i Kindergeldy????
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

jak tak to sio na porodówkę!!

dla całej trójki 
aby nadszedł już Twój dzień.
toast soczkiem.
No ale ja nie mam czarnego kota do wróżenia, tylko białego królika - może stąd taki poślizg? Albo mój mąż ma siłę przekonywania bo co wieczór mówi do małego żeby jeszcze parę dni posiedział w brzuchu

zważyliśmy dziś naszego małego mężczyznę i wyszło 5,100 no wielki chłop nam rośnie

To normalny objaw czy jakaś dziwna jestem? 

Brawa dla Rozalki