Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 10:14   #1981
Malwina_a
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Widzę, że żadna jeszcze nie urodziła z tych co się szykują

Ja dzisiaj odstawiam fenka bo już mam dość, najgorzej to się wieczorem czuję, jak taki wielki słoń, wszystko mnie boli, wstać sama nie umiem. Masakra, potem w nocy mi przechodzi, rano jest ok, ale na wieczór znów mnie takie ogromne zmęcznie dopada.

vvictoria czy ty 27.07 nie obstawiałaś?bo mi coś w głowie świta jak tak to sio na porodówkę!!
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 10:17   #1982
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cz4rnul4 Pokaż wiadomość
Witam
Ja już po wizycie 3 cm rozwarcia szyjka skrócona do 0,5 cm i czop mi odpadł zaczynają się pomału skurcze ale gin powiedziała że to max dziś albo jutro się zacznie
no to czekamy

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Niunia Miala usg brzucha i nerek i wszystko ok
super

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
News z załącznikiem od nas -- nasza mała niespodzianka przyszła na świat wczoraj o 8:04 i jest dziewczynką, 3860g, 54cm . Dostała 10 punktów i ssie jak mały smok.

Poród poszedł extra sprawnie i szybko. Rodziliśmy naturalnie i bez znieczuleń, bo do szpitala przyjechaliśmy już z pełnym rozwarciem, o 6:34 nas przyjęli, a 1,5h później mała była na świecie. Udział męża nie do przecenienia! Jego jednego słuchałam w trakcie, reszta do mnie nie docierała kompletnie. Musieli mnie naciąć z powodu wielkości małej i tego, że jako osoba uprawiająca sporty mam strasznie mocne mięśnie, które nie chciały się rozluźnić -- bali się, że za bardzo pęknę. Czuję się jednak super, szczegóły postaram się opisać w wolnej chwili. Od zeszłego piątku miałam rozwarcie na 2 cm i lekarz sądził, że urodzę, a tymczasem skurcze zaczęły się przedwczoraj o 22, i aż do 4 rano udało mi się je przespać. Między 5 a 6 wysiedziałam pod prysznicem, no i dojechaliśmy do szpitala na ostatni moment Uściski dla Was!
gratulacje

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Kochane, oczytalam sie rożnych rzeczy, mądrych i głupich, sama nie wiem czy to normalne ze jak teraz bobas mnie kopie to boli jak jasna cholera? Bo nie wiem, moze spowodowane jest to mala ilością wód? Teraz jakoś mnie to niepokoi?
to jest normalne pod koniec, po prostu dziecko ma już mało miejsca Mnie najgorzej boli jak wymachuje rączkami w dole, przyjemne to nie jest

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
popelnilam najwiekszy blad zycia...
probowalam ubrac spodnie sprzed ciazy,,,
nie ma takiej opcji....
nie przejmuj się, mi tak tyłek urósł, że w majtki się nawet ledwo wciskam, spodnie będę musiała sobie nowe pewnie kupić

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
MAMY DZIECKO!!!

Wiadomość od Mandragorrki:
Urodziłam o 12.17, waga 3610, 56 cm, 4 szwy po nacięciu. Jest śliczna, ma troszkę włosków a teraz leży i ciomka cyca. Ja jestem wykończona ale szczęśliwa, tz też

super wiadomości
dla całej trójki

Wczoraj wieczorem zauważyłam, że pojawiły mi się pierwsze rozstępy, a dokładniej trzy na biodrach Świetnie, jak mały dalej będzie się tak ociągał, to pojawi się więcej
W ogóle to miało być gorąco i słonecznie. A jest tylko gorąco i duszno, a do tego pochmurnie. Jestem tak przymulona, że najlepiej bym cały dzień spała....

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 10:26   #1983
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
jednak jutro wychodzimy . jeszcze muszę ta jedną noc i dzień się przemeczyc.
No to dobre wiadomości, że was wypuszczą Te parę godzin jakoś przetrwasz

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Ha, powiem więcej, zasnęłam znowu i spałam do teraz - dziś mogę z ręką na sercu powiedzieć - życie jest piękne

Zazwyczaj te co czekają, to się doczekać nie mogą... niestety tajemnica szybkiego porodu nie została rozgryziona. Nie mniej jednak aby nadszedł już Twój dzień.

Za Niunię, jej zdrowie i wagę no i dla szczupłej, pięknej mamusi, oby już za chwilę mogłybyście cieszyć się "wolnością".

Ło ja Cię, biorę brownie i ciasta, wybacz, śliunka mi kapie.

Stooo laaaat!!toast soczkiem.
Anna gratki za donoszenie i współczuje szpitala...

Do mnie własnie idzie mama, więc mnie nie będzie. Ból krzyży został, brzucha też i tak się zastanawiam czy w związku z tym jestem skazana w trakcie porodu na bóle krzyżowe? Jestem przerażona.
U nas widać też, że temperatura spokojnie przekroczy 30 kreskę na termometrze i też jestem przerażona no ale co tam. WYSPAŁAM SIĘ!!!
super, że udało się pospać

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Widzę, że żadna jeszcze nie urodziła z tych co się szykują

Ja dzisiaj odstawiam fenka bo już mam dość, najgorzej to się wieczorem czuję, jak taki wielki słoń, wszystko mnie boli, wstać sama nie umiem. Masakra, potem w nocy mi przechodzi, rano jest ok, ale na wieczór znów mnie takie ogromne zmęcznie dopada.

vvictoria czy ty 27.07 nie obstawiałaś?bo mi coś w głowie świta jak tak to sio na porodówkę!!
Tak obstawiałam Ale wczoraj wieczorem kiedy nie miałam ani jednego skurczu, ani żadnych innych objawów, pożegnałam się z tym terminem No ale ja nie mam czarnego kota do wróżenia, tylko białego królika - może stąd taki poślizg? Albo mój mąż ma siłę przekonywania bo co wieczór mówi do małego żeby jeszcze parę dni posiedział w brzuchu
W każdym razie z objawów zbliżającego się porodu ... hmm... nic klasycznego nie widzę Chce mi się co prawda na dwójeczkę ale tylko mi się chce, zjadłabym konia z kopytami i poprawiła kebabem do tego bolą mnie krzyże (choć dziś mnie, wczoraj bolały strasznie), wieczorem miałam wydzielinę podbarwioną na różowo ale było tego bardzo mało... No i co najważniejsze - ani jednego skurczu, a po odstawieniu fenka powinno się coś pojawić... Sama nie wiem

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 10:27   #1984
Paulaaa23
Rozeznanie

Ania i Hania spóźnione życzenia imieninowe, wszystkiego najlepszego

Cytat:
byla polozna wszystko dobrze pobrala malej krew nwet zabka nie plakala a juz myslalam ze bede ryczec razem z nia
przytulila sie mocno do mnie i spala jak aniolek
ohh jak ja kocham to moje dziecie
a propos płakania razem z dzieckiem.. Moje jeszcze się nie urodziło, ale synek siostry ostatnio był u mnie. On strasznie uwielbia wodę, nawet tą w kiblu i kocha pralki, szczególnie jak robi się pranie. Siada wtedy przed pralką i patrzy, może tak siedzieć cały dzień No więc siedzieliśmy sobie z tztem w pokoju, pranie akurat było włączone, więc Kubuś siedział i patrzył. My zapatrzyliśmy się w tv i nagle słychać pluskanie. Tz wchodzi do wc, a tam Kubuś chlapie rączką wodę w kiblu Tz krzyknął na niego, a ten zrobił taki dziubek i się rozpłakał. A ja razem z nim Tz zaczął się ze mnie śmiać, a ja za każdym razem jak widzę jak Kubuś robi taki dziubek, od razu zaczynam płakać....

Stary 2012-07-27, 10:32   #1985
wanilllka82
Wtajemniczenie

muszę się Wam pochwalić zważyliśmy dziś naszego małego mężczyznę i wyszło 5,100 no wielki chłop nam rośnie i to tylko na piersi a ostatnio miałam wrażenie że mniej je ale pewnie szybciej się najada

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
na co dzień - po prostu rozłożyłam to na przewijaku, żeby
a) nie było dziecku tak całkiem zimno, jak na nim w negliżu ląduje
b) ewentualne siknięcie (a lubi sobie siknąć podczas zmiany pieluszki, gdy chwilę wietrzymy tyłek) nie rozlało się wartkim strumieniem po przewijaku i nawet podłodze, tylko wsiąkło w podkład.
Oczywiście podkłady są jednorazowe tylko z nazwy - leżą do pierwszego zabrudzenia
a to wszystko jasne ja do tego celu używam tetrówek, mam ich na tyle

nel_a wszystkiego najlepszego

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-07-27 o 10:34
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 10:37   #1986
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
muszę się Wam pochwalić zważyliśmy dziś naszego małego mężczyznę i wyszło 5,100 no wielki chłop nam rośnie i to tylko na piersi a ostatnio miałam wrażenie że mniej je ale pewnie szybciej się najada

a to wszystko jasne ja do tego celu używam tetrówek, mam ich na tyle

nel_a wszystkiego najlepszego
Eeeee, to dla Młodego

Muszę się przyznać, że nie przypuszczałam, że kiedyś się będę tak cieszyć z tego jak dzieciaczki rosną Jeszcze do niedawna rozmowy na temat niemowląt mnie lekko nużyły A teraz wydaje mi się bardzo interesujące Jak to wszystko się zmienia Ale to dobrze
Ja już chcę naszego synka z nami

Stary 2012-07-27, 10:46   #1987
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Norniczka dwie godziny temu:
Na razie nie urodziłam, leżę w szpitalu, wczoraj założyli mi cewnik, który miał spowodować rozwarcie, dostałam skurcze i męczyłam się tylko, bo rozwarcie się nie zrobiło. Rano mi ten cewnik ściągnęli i póki co mam czekać, bo szyjka dalej twarda, a to już sporo po terminie. Będą mnie monitorować...
biedna....

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Lacze sie w bolu z Mandi, mnie tez boli i piecze a trzymajcie kciuki za mija morfologie bo jest bardzo zla

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
A ja jutro mam usg w szpitalu. Nie wiem dokładnie co będą oceniać
Po ostatniej wizycie lekarka troche była zaniepokojona. Trzymajcie więc za mnie kciuki, dam znać jak wróce do domu.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dzień dobry

Wszystkie Was dziś częstuję brownie z wiśniami z okazji moich imienin
Dla mam karmiących delikatne ciasteczka
wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Ale obiecujesz, że urodzimy? Ja mam wątpliwości
ja też

Cytat:
Tak obstawiałam Ale wczoraj wieczorem kiedy nie miałam ani jednego skurczu, ani żadnych innych objawów, pożegnałam się z tym terminem No ale ja nie mam czarnego kota do wróżenia, tylko białego królika - może stąd taki poślizg? Albo mój mąż ma siłę przekonywania bo co wieczór mówi do małego żeby jeszcze parę dni posiedział w brzuchu
W każdym razie z objawów zbliżającego się porodu ... hmm... nic klasycznego nie widzę Chce mi się co prawda na dwójeczkę ale tylko mi się chce, zjadłabym konia z kopytami i poprawiła kebabem do tego bolą mnie krzyże (choć dziś mnie, wczoraj bolały strasznie), wieczorem miałam wydzielinę podbarwioną na różowo ale było tego bardzo mało... No i co najważniejsze - ani jednego skurczu, a po odstawieniu fenka powinno się coś pojawić... Sama nie wiem
ja też mam takie uczucie, że chce m isię na dwójkę, ale już od jakiegoś tygodnia i powoli zaczyna mnie to denerwować..

Wczoraj siostra cioteczna tzta (ta sama, która prawie dwa tygodnie temu wywróżyła mi poród w ciągu 2-3 dni) stwierdziła, że przecież ja mam jeszcze tyyylee czasu, a marudzę

Stary 2012-07-27, 10:52   #1988
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
ja też

ja też mam takie uczucie, że chce m isię na dwójkę, ale już od jakiegoś tygodnia i powoli zaczyna mnie to denerwować..

Wczoraj siostra cioteczna tzta (ta sama, która prawie dwa tygodnie temu wywróżyła mi poród w ciągu 2-3 dni) stwierdziła, że przecież ja mam jeszcze tyyylee czasu, a marudzę
Mnie się wydaje, że chodzę w tej ciąży już ze 2 lata

Z tym uczuciem na dwójkę to mam tak samo - idę do kibelka, zasiadam na tronie i nic... już nawet wstawać mi się nie chce. Boję się tylko, że kiedyś to nie będzie fałszywy alarm i co wtedy?

A ta siostra cioteczna to mogłaby się zdecydować. Zacytuję tu szerszenie z "pingwinów z Madagaskaru" - a żądłem chce?

Stary 2012-07-27, 11:01   #1989
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej, nadrobiłam Was ale nie odpisuje, mam doła jak rów marsjański, nawet nie chce mi się pisać o co chodzi (napiszę tylko, że z małą wszystko ok).
Ja mogę na jakiś czas ucichnąć, więc nie martwcie się o mnie
Ojej, mam nadzieję, że Ci szybko minie, trzymaj się kochana
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Info od Mandi: Amelka póki co złote dziecko. Od porodu śpi, zaraz po pojadła z cyca i poszła spać. Jesteśmy w niej zakochani, a jakżeby inaczej
Widzieliśmy córcie Sali śliczna dziewuszka i większa od naszej Byłam siku i pod prysznicem, pierwsze to był wyczyn rana piecze i boli mnie doopa masakra, ale co tam, córcia wynagrodzi. Buziaki dla wszystkich ciotek
Super sobie radzątyłek się zagoi
Buziaki od ciotek dla MAndi i Amelci!!!
Cytat:
Lacze sie w bolu z Mandi, mnie tez boli i piecze a trzymajcie kciuki za mija morfologie bo jest bardzo zla
Kciuki kochana za poprawę wyników
Cytat:
Ja z kolei jak jestem bardzo zmęczona, to mi się.. wymiotować chce To normalny objaw czy jakaś dziwna jestem?
Ja też tak mam, zwłaszcza jak jestem niewyspana, to mdli mnie okrutnie, boli mnie głowa, dlatego ze zgrozą myślę o nieprzespanych nocach
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ale mi gorąco

W ogóle to chyba Wam nie pisałam, że muszę się przeprowadzić...jutro zaczynamy pakowanie...aż mnie skręca na samą myśl
Współczuję, nienawidzę się przeprowadzać a co się stało, że tak nagle?
Cytat:
dzień dobry

Najlepsze życzenia
A dla cukrzycowych nic nie masz

Byłam wczoraj u diabetologa, jak wspominałam u innej babki niż ta co mnie od początku prowadziła, bo przez sezon urlopowy nie dostałbym sie do mojej przed porodem. I powiem bez wdawania się w szczegóły- cieszę sie bardzo, że u tej byłam jeden jedyny raz- czułam się jak głupie dziecko, które nie odrobiło lekcji, bardzo nieprzyjemna kobieta...Z dobrych wieści powiedziała, że od momentu porodu mam zapomnieć o diecie cukrzycowej i jeść wszystko na co mi dziecko pozwoli, 6 tyg po porodzie mszę zrobić ponowny test obciążenia glukozą i wtedy się okaże co dalej. Odradzała zdecydowanie mi ponowne usg, stwierdziła, że to zupełnie niepotrzebne, ale i tak się umówiłam na przyszły tydzień (znaczy po skierowanie, bo w Medicoverze tak z marszu się nie da)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:07   #1990
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
w temperaturze pokojowej niby 12 godzin Co prawda upał trudno uznać za temperaturę pokojową, ale raz, że słońce na to nie świeci, dwa, że mała i tak to zje w ciągu 2-3 godzin
rozumiem
a nie ma problemu, że raz dajesz pierś, raz butelkę??wiem, że inne Mamusie też tak robią i jakoś funkcjonuje.....mam nadzieję, że mi się też uda taki systemik wprowadzić

jakich butelek używacie dziewczyny przy takim karmieniu mieszanym-pierś/butla??
Stary 2012-07-27, 11:11   #1991
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Info od Mandi: Amelka póki co złote dziecko. Od porodu śpi, zaraz po pojadła z cyca i poszła spać. Jesteśmy w niej zakochani, a jakżeby inaczej
Widzieliśmy córcie Sali śliczna dziewuszka i większa od naszej Byłam siku i pod prysznicem, pierwsze to był wyczyn rana piecze i boli mnie doopa masakra, ale co tam, córcia wynagrodzi. Buziaki dla wszystkich ciotek
szybkiego powrotu do formy i jeszcze raz wielkie gratulacje
Cytat:

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

A ja jutro mam usg w szpitalu. Nie wiem dokładnie co będą oceniać
Po ostatniej wizycie lekarka troche była zaniepokojona. Trzymajcie więc za mnie kciuki, dam znać jak wróce do domu.

Cytat:
dzień dobry

Najlepszego!

Cytat:

ja niedawno wstałam, już po śniadanku nadrabiam z kawą - jak miło jak nie mam miliona stron zaległości U nas duszno i parno, nie zapowiada się zbyt ciekawa pogoda
No i witam się w 38tc
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:19   #1992
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
hej my dziś ładnie spalysmy. niunia od poniedzialku przybrała 170 gram oby tak dalej

czekam na wizytę i chciała bym już dziś wyjsc ale pewnie dopiero jutro nas wypuszcza.

chciałam wam powiedziec że już brzucha nie mam tzn w bluzce Obcislej jest płaski a bez też mały tyle że miękki pielęgniarka mi Powiedziala że nie widać bym 2 tyg temu rodziła i tO jeszcze przez cc pocieszajace
No ładnie... My się tu jeszcze w większości kulamy, a ty sobie z płaskim brzuchem paradujesz Brawa dla Rozalki
Cytat:
dzień dobry

Najlepsze życzenia

Miłego dnia

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:28   #1993
karolka110
Wtajemniczenie

Nela wszystkiego naj, naj, najlepszego!!!szybkiego i łatwego porodu przede wszystkim:roz a:
Stary 2012-07-27, 11:35   #1994
depoison
Zadomowienie

Hello
Noc mieliśmy w miarę - może dlatego, że po 3 dniach udało się małej strzelić tak gigantyczną kupę, że aż jej się humor po niej poprawił

Cytat:
wow, no to wielkie brawa dla kawalera!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
rozumiem
a nie ma problemu, że raz dajesz pierś, raz butelkę??wiem, że inne Mamusie też tak robią i jakoś funkcjonuje.....mam nadzieję, że mi się też uda taki systemik wprowadzić

nie, nie ma problemu (chyba że jest, ale nie zauważyłam )
Pierwszy raz podałam butelkę jak mała skończyła 2 tygodnie - moja położna twierdziła, że dziecko w ciągu 10 dni powinno i załapać, i zapamiętać, jak się ssie pierś, więc jak się po tym czasie zacznie dawać butlę, to techniki już nie powinno stracić. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale u nas się sprawdziło

Używamy butelek Tommee Tippee i Medeli
(Medelę ze smoczkami dla wcześniaków dostałam od zaprzyjaźnionej pielęgniarki dziecięcej - wyniosła ze swojego szpitala jak się dowiedziała, z jaką wagą urodziło się moje dziecko )

W ogóle jeśli chodzi o karmienie, to problem nieodpowiadającego dziecku kształtu smoczka czy niechęci do ssania piersi/butli nas ominął. Mała nie je - ona pochłania wszystko z takim apetytem, że nawet gorzka witamina K, podana w gabinecie lekarza, została (choć z grymasem zdziwienia na obliczu) migiem skonsumowana

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:42   #1995
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

Ja czasem podaję butlę (z odciągniętym pokarmem nie z mm) a mam Medelę Calmę.
Nie wiem czy w innych butelkach też tak jest, ale z tej nie leci nic po przechyleniu jej pionowo w dół, potrzebne jest ssanie. Ale kazda butla w jakimś stopniu rozleniwia małego ssaka.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:48   #1996
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Hello
Noc mieliśmy w miarę - może dlatego, że po 3 dniach udało się małej strzelić tak gigantyczną kupę, że aż jej się humor po niej poprawił

nie, nie ma problemu (chyba że jest, ale nie zauważyłam )
Pierwszy raz podałam butelkę jak mała skończyła 2 tygodnie - moja położna twierdziła, że dziecko w ciągu 10 dni powinno i załapać, i zapamiętać, jak się ssie pierś, więc jak się po tym czasie zacznie dawać butlę, to techniki już nie powinno stracić. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale u nas się sprawdziło

Używamy butelek Tommee Tippee i Medeli
(Medelę ze smoczkami dla wcześniaków dostałam od zaprzyjaźnionej pielęgniarki dziecięcej - wyniosła ze swojego szpitala jak się dowiedziała, z jaką wagą urodziło się moje dziecko )
jak widać porządna kupa-dobra na wszystko

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja czasem podaję butlę (z odciągniętym pokarmem nie z mm) a mam Medelę Calmę.
Nie wiem czy w innych butelkach też tak jest, ale z tej nie leci nic po przechyleniu jej pionowo w dół, potrzebne jest ssanie. Ale kazda butla w jakimś stopniu rozleniwia małego ssaka.
ja mam Tommee Tippee-w sumie te zwykłe mam nadzieję, że się sprawdzą

a ja właśnie wyszkowałam kołyskę dla mojej Liluśkiczysto, wyprasowane, zaścielone....czekać tylko na Nią

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-07-27 o 11:50
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:51   #1997
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej dziewczyny. jestem w paskudnym nastroju chce mi sie ryczec.
dostalam kolejny komentarz do zdjecia z psem(od kolezanki mojej mamy)
"oj to zdjecie nie za dobrze o tobie swiadczy mamo"
czy to ze kocham zwierzeta i chce zeby moje dziecko rowniez sie z nimi wychowywalo czyni ze mnie zla matke?
czuje sie okropnie!!!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 11:54   #1998
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
czy to ze kocham zwierzeta i chce zeby moje dziecko rowniez sie z nimi wychowywalo czyni ze mnie zla matke?
czuje sie okropnie!!!
Mamcia podaj namiary na siebie na NK to my już zripostujemy tych życzliwych komentatorów.....!!!! aż mi się noż w kieszeni otwiera!!! co za ludzie.....wkurzyłam się normalnie
Stary 2012-07-27, 12:00   #1999
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
czuje sie okropnie!!!
Nie daj się dziewczyno!

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:00   #2000
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

noc miałam spokojną i już nie cieszę się z tego powodu, bo miałam nadzieję, że cos się zacznie dziać....
wczoraj pożaliłam się do TZta, że juz chciałabym urodzić, a on mi dał "złota radę" - "nie myśl o tym" - jak mam nie myśleć skoro juz praktycznie moj termin jest nie potrafię tak....

nel_a wszystkiego najlepszego z okazji imienin

wanillka wow, ale synek rośnie, jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
no jak możesz marudzić
jakis czas temu tez wydawało mi się, ze do terminu będę spokojna i nie będę chciała rodzić ale juz mnie to czasami męczy i chciałąbym mieć synka po drugiej stronie brzucha...
a jak ktos mi powie ze marudzę to

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:02   #2001
chce_byc_mama
Zakorzenienie

zablokowalam mozliwosc dodawania komentarzy i w ogole chyba wykasuje wszystko z nk, nie chce kasowac calego profilu bo mam tam kontakt z ludzmi ze szkoly i stare znajomosci ale normalnie serce mi peklo jak to przeczytalam....

Amelcia
Stary 2012-07-27, 12:04   #2002
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
czuje sie okropnie!!!
ja pierdziele, co za ludzie??

Nie przejmuj się nimi, zawsze się znajdzie ktos taki, to niestety nieuniknione...
Mamcia mogę dodać komentarz do tego zdjęcia?

edit:
widzę, ze zablokowałaś dodawanie zdjęć i bardzo dobrze
czasami ludzie swoje frustracje i problemy przelewają na innych wiec nalezy to olać ciepłym moczem....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-07-27 o 12:05
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:09   #2003
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
zablokowalam mozliwosc dodawania komentarzy i w ogole chyba wykasuje wszystko z nk, nie chce kasowac calego profilu bo mam tam kontakt z ludzmi ze szkoly i stare znajomosci ale normalnie serce mi peklo jak to przeczytalam....
ja nk nie mam - mam fb.
z nk zniknęłam jakiś czas temu, zbyt dużo "motłochu" tam siedzi jak dla mnie. Zajrzałam teraz z ciekawości do galerii mojej koleżanki która ma synusia rocznego i psa (husky). Jest tam zdjęcie jak pies oblizuje dziecku buzie - nie ma ani jednego negatywnego komentarza. A już na pewno nie od nawiedzonej, znudzonej pani w pewnym wieku której się nudzi

Stary 2012-07-27, 12:09   #2004
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja wiem ze dodajac zdjecia na tego typu portale powinnam liczyc sie z roznymi komentarzami nie tylko tymi pieknymi...
ale peklo mi serce

Amelcia
Stary 2012-07-27, 12:12   #2005
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem ze dodajac zdjecia na tego typu portale powinnam liczyc sie z roznymi komentarzami nie tylko tymi pieknymi...
ale peklo mi serce
jak najbardziej rozumiem.
ja to bym chyba do tej kobiety pw napisała
że to moja sprawa, nie życzę sobie takich komentarzy, dziecku nic nie grozi i nic jej do tego pieprzyć to że to koleżanka mamy czy ktoś tam.

edit:

stare cypy mają to do siebie że lubią się mądrzyć. Często nie mają racji i to mnie wkurza.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-07-27 o 12:14
Stary 2012-07-27, 12:31   #2006
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
czuje sie okropnie!!!
Ubila bym
co za kretynka

ja dziś co chwilę śpię czekam na obiad bo głodna jestem i dalej ide spac jeśli Corcia dalej będzie slodko Spała

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:40   #2007
Malwina_a
Rozeznanie

A mnie już nosi, co chwila telefony czy już urodziłam

Tak w ramach relaksu wyprasowałam pościel do łóżeczka ale jeszcze nie ścieliłam bo pewnie tz byłby wściekły że zrobiłam to bez niego, no i jeszcze parę ubranek Agatki wyprasowałam co mi mama dokupiła.

I co by tutaj dalej zrobić?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:49   #2008
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
czuje sie okropnie!!!
Mamcia w ogole soe nie przejmuj! ja tam tez bede dodawala zdjecia z moimi kotami i Frankiem a jak komus se nie podobao niech spadaja na drzewo!moze sami maja tak zaniedbane zwierzeta zee nie chca kontaktu z dziekiem! moje sa wypielennvnowane i czyste jak twoj i nie mam obaw!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 12:51   #2009
karolka110
Wtajemniczenie

ja się umyłam, uczesałam, umalowałam i mam zamiar iść do szpitala omówić mój poród-czyli ZZO itp., itd....ZZO najważniejsze
jak pomyślę, że mam wyjść na ten upał, to mnie trafia, ale wyjścia nie ma-nie wypada kolejnego dnia przesiedzieć zabunkrowaną....

aha depoison ruszaliście już te sprawy finansowe-Eltern i Kindergeldy????
Stary 2012-07-27, 13:02   #2010
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Mamcia w ogole soe nie przejmuj! ja tam tez bede dodawala zdjecia z moimi kotami i Frankiem a jak komus se nie podobao niech spadaja na drzewo!moze sami maja tak zaniedbane zwierzeta zee nie chca kontaktu z dziekiem! moje sa wypielennvnowane i czyste jak twoj i nie mam obaw!
a mój młodszy pies codziennie tarza się na podwórku jakąś manie ma, zamiast lecieć podsikać jakieś drzewko to ten pierwsze co to się kładzie na ziemi i tarza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości