Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 14:43   #3781
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Witam się przelotem i ja

Oli czy ja dobrze widziałam, że Wy w większości na butelce już? Jak Ci się to udało? U nas butla nadal beeee

Edit. już doczytałam. W szpitalu i po porodzie brałam ketonal, lekarz mówił, że przy naprawdę silnym bólu można brać przy kp

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-07-27 o 14:50
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:44   #3782
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Nettko to prawdaTo jest przykazanie KościelneTez sie zdziwiłam na jakichś naukach chyba przed ślubnych sie dowiedziałam.
Dokładnie. To jest nowe przykazanie Kościelne... Dlatego mnie właśnie kościół i księża irytują.
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:52   #3783
rudominka
Raczkowanie

owieczko oby proces myślowy jednak zakończył się pozytywnym wynikiem

My za chrzciny płaciliśmy chyba 100.

Byłyśmy u lekarza - waga 7050 - szału nie ma, ale przybrała 200g przez miesiąc. Córka mi się odstawia, przechodzimy na mm do jedzenia, kp zostawiam na picie/usypianie, bo szkoda mi tak zupełnie zrezygnować, zwłaszcza że pokarm mam.

Tak sobie piszę tu do was, a Magda ulała na podłogę a następnie rozmazała wszystko rękoma i nogami

Pierwszy ząbek wyszedł właściwie bez szczególnego bólu, tzn trzymała rączki w buzi, ale jakiś większych płaczów nie było. Zresztą ona ogólnie prawie nie płacze. Lekarz mówi, że teraz obie górne jedynki wychodzą - zobaczymy jak będzie.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:56   #3784
dygotka8
Zakorzenienie

olka-do tej pory była sielanka,ale ostatnio wytrzymac juz nie mozna....

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Mój szwagier miał ostatnio akcję w kościele hehe...był na mszy i chodził ksiądz z tacą a on nic nie wrzucił ksiądz przystanął i tą tacą tak lekko uderzył o ławkę a on dalej nic...ksiądz zrobił oburzoną minę i poszedł dalej. ...więc mój szwagier oburzony zachowaniem księdza po mszy podszedł do niego zapytać się co to miało znaczyć? A ksiądz na to: w regulaminie jest napisane ,że obowiązkiem jest dawać pieniądze na tacę:haha ha:

a gdzie ten regulamin??bo chciałbym przeczytacc:hahah a:

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:04   #3785
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Nettko to prawdaTo jest przykazanie KościelneTez sie zdziwiłam na jakichś naukach chyba przed ślubnych sie dowiedziałam.

Ja na tace nigdy nie daję

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

a gdzie ten regulamin??bo chciałbym przeczytacc:hahah a:
Ksiądz go mu wyjął i pokazał:h ahaha:

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:14   #3786
goldika
Zakorzenienie

dziewczyny HELP

w cieniu jest 32st, a w sloncu... 51!!!
nie wiem co robic ze spacerem. U nas nie ma nigdzie cienia, musielibysmy spacerowac wiekszosc czas uw sloncu. Jest sens pchac sie na dwor w takim razie??
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:14   #3787
owieczka86
Zadomowienie

uciekam bo Fifunio wstał i płacze....
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:17   #3788
wariateczka88
Zadomowienie

dziewczyny nie bierzcie tego do siebie,ale jak sie juz jest katolikiem,i chce sie zyc w tej wierze,to sie wie ze trzeba pomagac w utrzymaniu kosciola
ja wiem ze ksieza sa rozni,tacy z prawdziwego powolania ktorzy pomoga,udziela sakramentow bez brania kasy,i niestety tacy co tylko by kase chcieli
dlatego ja zawsze mam ta symboliczna zlotowke na tace,czasem wiecej

ja jak na narazie spotykalam na swojej drodze takich,ktorzy rozumieli ze nie kazdy jest bogaty,i ze sa rozne sytuacje zyciowe

W ogole to dzien dobry
my witamy sie juz po-spacerowo,po-obiadowo,mala marudzi standard,upal straszny,cos deszczyk pokropil,moze bedzie cos przyjemniej

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

goldika jak w mieszkaniu masz przyjemniej,to moze lepiej zostan,bo takie ostre slonce i upal moga maluszkowi zaszkodzic

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:20   #3789
OlusiaS
Wtajemniczenie

Goldi poczekaj ze spacerem do wieczora.ja tez teraz nie wychodzę,tak o 17 planuje
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:27   #3790
kasia_aa
Zadomowienie

dziewczyny to ja nie wiedziałam ze są jacys faceci niepijacy (lub piijacy malo) nie no zarcik moj pije niemalo musze powiedziec, ale zachowuje sie dobrze (juz) wiec nie mam nic przeciwko, zreszta i tak pije zdecydowanie mniej niz kiedysja tez lubie sobie wypic drinka albo piwko, znaczy lubiłam
głodna jestemmmmm! musze wstawic obiad

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

mhmm Goldi poczekaj
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:32   #3791
smerfik0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
W nocy na smoka się przebudziła i sto razy zmieniała pozycję - może przez zębolka?

Z tym piciem to lepiej niepijący (rzadko pijący) niż nie wylewający za kołnierz...

Owieczko przykro mi, że nie możesz dojśc do porozumienia z tż. Wyprowadzka to może być wstrząsowy krok w Waszym życiu.. Ale jak nie ma innego wyjścia..?
a nasz jak polazł w kimkę o 20 to w tej samej pozie wstał o 6ej pierwszy raz bo zawsze wędruje przez sen, ale wczoraj zjadł 2 razy więcej niż zwykle plus marchew do ręki - był przerażony ale zjadł całą oprócz tej grubej końcówki jak trzasnął to poleciała przez cały pokój i rozklapciła się na oknie balkonowym

Cytat:
Kurcze to Wy obiadów nie jecie?

Ja gotuję co drugi dzień, czasami codziennie, bo zależy jaka porcja mi wyjdzie. No i jeszcze dla małej gotuję oddzielnie..
ja też codzień małemu na świeżo, wcześniej w słoiczek na 2 dni ale nie chce mi się, zresztą to wcale tyle czasu nie zajmuje, no i nam, ale w soboty zawsze mam coś przygotowane, zamrożone, w tygodniu dorabiam talarki, kartofle i surówki więc szybko

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ic a co dopiero obiad....bardzo rzadko.nie mam kiedy kanapki zrobu

to może malutką czymś zajac i zjeść? mój absorbujący ale jem te 5 posiłków

Cytat:
Mój juz w ogóle gotowanego przez mnie nie chce jeść a wczesniej jadał;( Także teraz na słoiczkach jedziemy.W smaku dla mnie takie samo.
U nas z gotowaniem jest tak,ze albo ja szykuję zanim tz wyjdzie do pracy ale zwykle on wieczorem/rano cos przygotuje a ja odsmażam/podgrzewam
dobrze, że jada w ogóle a że słoiczki to już niektóre dzieci tak mają
Stary 2012-07-27, 15:36   #3792
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
dziewczyny HELP

nie wiem co robic ze spacerem. U nas nie ma nigdzie cienia, musielibysmy spacerowac wiekszosc czas uw sloncu. Jest sens pchac sie na dwor w takim razie??

Ja byłam rano ale w cieniu teraz czekamy do wieczora

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:43   #3793
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
150zł - sporo

Odkryłam dzisiaj, że przebił się drugi ząbek druga dolna jedynka Będzie kasowniczek hehe

Szybko czyli u nas niebawem też będzie stukać

Jeśli ktoś spełni moje choć jedno zyczenie BŁAGAM O DESZCZ

Byłam z młodym na spacerze to tak się zgrzaliśmy aż się z nas lało, po 2h poddałam się i dopóki nie zajdzie słońce nie wychodzę!

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-07-27 o 17:30
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:44   #3794
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie bierzcie tego do siebie,ale jak sie juz jest katolikiem,i chce sie zyc w tej wierze,to sie wie ze trzeba pomagac w utrzymaniu kosciola
ja wiem ze ksieza sa rozni,tacy z prawdziwego powolania ktorzy pomoga,udziela sakramentow bez brania kasy,i niestety tacy co tylko by kase chcieli

ja jak na narazie spotykalam na swojej drodze takich,ktorzy rozumieli ze nie kazdy jest bogaty,i ze sa rozne sytuacje zyciowe
Ja jestem zdania ze jesli bede widziala że ksiedzu wiedzie sie gorzej niz mi czy inym parafianom to chetnie wesprę, ale jesli ksiadz ma najlepszy samochod w gminie i kilka razy w roku wczasy to nie dam grosza.Ale każdy ma swoj rozum, swoje zdanie

Młoda wstała z płaczem...na spacer tez dopiero wieczorem idziemy, jakoś sie boje w te upały. A widuję nieraz dzieciaczki nawet bez okryć głowy :/.
Do wieczorka
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:53   #3795
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Mój szwagier miał ostatnio akcję w kościele hehe...był na mszy i chodził ksiądz z tacą a on nic nie wrzucił ksiądz przystanął i tą tacą tak lekko uderzył o ławkę a on dalej nic...ksiądz zrobił oburzoną minę i poszedł dalej. ...więc mój szwagier oburzony zachowaniem księdza po mszy podszedł do niego zapytać się co to miało znaczyć? A ksiądz na to: w regulaminie jest napisane ,że obowiązkiem jest dawać pieniądze na tacę:haha ha:
dobry jest

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Witam się przelotem i ja

Oli czy ja dobrze widziałam, że Wy w większości na butelce już? Jak Ci się to udało? U nas butla nadal beeee

Edit. już doczytałam. W szpitalu i po porodzie brałam ketonal, lekarz mówił, że przy naprawdę silnym bólu można brać przy kp

jesli chodzi o mm z butli to nadal bleeee ale z lyzeczki zje wszystko co jej sie poda więc w ciągu dnia kolejno, rano kaszka, deserek, obiadek i wieczorem przed snem kaszka i dobicie (albo czasem nie) cycem, no i w nocy niezmiennie 2-3 pobudki i wtedy cyc
a co do silniejszych leków na szczescie obejdzie się ból pleców samoistnie przechodzi, nadal pobolewa, ale juz o wiele lepiej się czuje niz wczoraj

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
dziewczyny HELP

odpuść sobie bo mi zięć udaru dostanie, a wtedy masz pozamiatane u B.

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:53   #3796
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja gotuję co drugi dzień, czasami codziennie, bo zależy jaka porcja mi wyjdzie. No i jeszcze dla małej gotuję oddzielnie..

Ja to samo, teraz mi odpadło extra gotowanie dla Michała, bo je już z nami, przez to obiad musi być codziennie

Idę prasować
Stary 2012-07-27, 15:59   #3797
rudominka
Raczkowanie

goldika poczekaj z tym spacerem. U nas zaczął wiać wiatr i robi się całkiem przyjemnie. Zwłaszcza, że niebo zachmurzone, ale parno, pewnie burzą się skończy dzień. A moje najstarsze dziecko jest pod namiotem do jutra - na obozie żeglarskim 10 km od domu
Magda właśnie wciągnęła 6 jeżyn na deser, takich prosto z krzaka, jeszcze krzyczała na mnie, że za wolno jej daję
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:03   #3798
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość

wariateczko ja się z Tobą zgodzę tylko w części - ja mogę pomagac w utrzymaniu kościoła (w naszej parafii co miesiąc chodzą po domach i zbierają na budowę koscioła - fakt, od kilku lat trwa: najpierw budowa a teraz wykańczanie) i co miesiąc dajemy kasę, glównie z tego powodu, że zapisuja w kajecie kto ile dał a potem przy okazji różnych sakramentów sprawdzają i róznie to pewnie bywa, ale tak naprawdę nie mam pewności czy te moje parę złotych idzie faktycznie na remont swiątyni czy na nowe auto proboszcza (aktualnie jeździ nową RAV4... ja się pytam, gdzie tu życie w ubóstwie?)

Stary 2012-07-27, 16:06   #3799
muffinka90
Zakorzenienie

Hej mamuski alez u nas ukrop, zdesc mozna normalnie, a jutro mielismy jechac do miedzyzdrojow to burze zapowiadaja, a tak sie cieszylam, 2 tyg nie mam do kogo geby otworzyc, to chociaz nad to morze, 4 lata juz nad morzem nie bylam

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
taa moja Sonia kiedys zobaczyla tate siedzacego na kiblu i mowi do mnie "mamusiu tatus jest chyba dziewczynka bo siusia na siedzaco"

gratki za nowe uzebienie nam te dwojki i trojki chyba nigdy nie wyjda

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
gumowe laczki taty= najlepszy gryzak, bija na glowe zyrafke sophie
lubia tez moje skorzane buciki, chyba im smakuja
poza tym fascynujacy jest kosz na smieci...teraz juz smieci wisza na wieszaku bo chlopcy bez przerwy sie pozywiali z kosza...a to resztki ziemniaczkow z obiadu, lupinki od cebuli, splesniala truskawka co tam sobie wygrzebali
prosze jakie tanie dzieci, troche z cycka, troche z kosza i jakby nie pampki to utrzymane za free

u nas rzadzi kosz w lazience, kapcie, kolka od wozka, kable, standard

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:09   #3800
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
(aktualnie jeździ nową RAV4... ja się pytam, gdzie tu życie w ubóstwie?)
pewnie ten punkt regulaminu został wykreślony

Cieszę się, że z kręgosłupem lepiej

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:13   #3801
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
goldika poczekaj z tym spacerem. U nas zaczął wiać wiatr i robi się całkiem przyjemnie. Zwłaszcza, że niebo zachmurzone, ale parno, pewnie burzą się skończy dzień. A moje najstarsze dziecko jest pod namiotem do jutra - na obozie żeglarskim 10 km od domu
Magda właśnie wciągnęła 6 jeżyn na deser, takich prosto z krzaka, jeszcze krzyczała na mnie, że za wolno jej daję
a ile ma lat?

moja tez tak nieraz ma - takie małe a juz wiedzą, ze czasem trzeba krzyknąć, żeby cos wyegzekwować

Stary 2012-07-27, 16:23   #3802
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

może pił za twoje zdrowie... kiepski żart
princ ładny avatarek. na chrzcie najgorsze jest to, że wszyscy w kosciele się GAPIĄ...
ja coś tam niedosłyszałam co ksiądz do mnie mówił, bo kazał ściągnąć czapeczkę i nią się zajełam, a on leciał z tą swoją gadką dalej i nie wiedziałam ocb...
patrzę na tż a on do mnie cicho "powiedz TAK" to powiedziałam, a ksiądz do mikrofonu powiedział "głośniej" i musiałam jeszcze raz głośniej powiedzieć TAK, ale zgas...a chrzciliśmy na wsi, w naszym kościele, każdy każdego zna
a my mielismy chrzest po mszy, zostala tylko rodzina, ksiadz sypal takimi tekstami, ze caly chrzest sie przesmialismy

princ my 150 dalismy

owieczko trzymaj sie

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

goldi a gdzie na mazury? jesli moge wiedziec ofkors

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
zgadzam sie z Toba

nasz ksiadz jest spoko, u nas smiaja sie ze nawet kota by ochrzcil w razie potrzeby
mamy tego samego ksiedza?

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:

jo tez, chociaz czasami taaak mi sie nie chce, bo ja lubie na spokojnie, a jak mlody mi sie kreci i otwiera wszystkie szafki i szuflady, a mi nog brakuje do trzymania, to i ochota odchodzi na zabawy w kuchni

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:56   #3803
OlusiaS
Wtajemniczenie

No to sobie poszliśmy...burza
Stary 2012-07-27, 17:05   #3804
Oliveira79
Zadomowienie

dziewczyny poradźcie - młoda od dłuższego czasu ma wysypke na twarzy i w sumie tylko na twarzy, myslałam że to pewnie przez to ze przy kp nie wystrzegałam się nabialu, ale teraz juz sama nie wiem co mysleć - karmię ja już coraz rzadziej a zmiany nie ustepują wiem że cięzko tak na odległośc doradzic, nie widząc "problemu" ale może przychodzi wam cos do glowy?

Stary 2012-07-27, 17:11   #3805
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
to może malutką czymś zajac i zjeść? mój absorbujący ale jem te 5 posiłków
jak ona się budzi z płaczem i ciągle płacze to nic jej nie zajmuje na 5 minut....
ale odsiecz przybyła

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 17:33   #3806
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Poległam

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:

Na serio ????????

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
dziewczyny HELP

ja będąc na spacerze mówiłam sobię jaka jestem idiotka, że dziecko i siebie naraziłam na takie katusze.
U mni w cieniu o 10 było 32 teraz jest tyle samo
Czekam na tża aż wróci i jedziemy do maka na lody

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
dziewczyny poradźcie - młoda od dłuższego czasu ma wysypke na twarzy i w sumie tylko na twarzy, myslałam że to pewnie przez to ze przy kp nie wystrzegałam się nabialu, ale teraz juz sama nie wiem co mysleć - karmię ja już coraz rzadziej a zmiany nie ustepują wiem że cięzko tak na odległośc doradzic, nie widząc "problemu" ale może przychodzi wam cos do glowy?

Nie mam pojęcia co to może być ale jak się już utrzymuje jakiś czas poszłabym do lekarza
Stary 2012-07-27, 17:41   #3807
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Nie mam pojęcia co to może być ale jak się już utrzymuje jakiś czas poszłabym do lekarza
no własnie nas zapisałam na pon

Stary 2012-07-27, 17:50   #3808
goldika
Zakorzenienie

Oliveira super ze czujesz sie lepiej
ok nie idziemy na spacer, nie chce igrac z B

Bylam tylko po zakupy sama bez mlodego. 200m do sklepu... myslalam ze padne po 100metrach... oddychac sie nie da, spocilam sie, zsapalam MASAKRA! wole jednak zeszlotygodniowa pogode 23st.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

prosze jakie tanie dzieci, troche z cycka, troche z kosza i jakby nie pampki to utrzymane za free
padlam i chyba juz nie wstane

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Muffi jeszcze nie wiemy dokad dokladnie. A tez sie wybierasz? Dalej jedziemy razem

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
No to sobie poszliśmy...burza
nawet nie wiesz ile bym Ci oddala za ta burze

Oliveira niestety nic nie poradze z wysypka

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Mam koopowe pytanie zmienilam Mlodemu Enfamil (bo podejrzewam ze go zatwardzal mega mocno) na Bebilon. I teraz robi takie plastelinowe krowie placki. Czy to jest OK? Bo teraz sie boje, ze Bebilon go za bardzo rozluznia
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:06   #3809
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
wariateczko ja się z Tobą zgodzę tylko w części - ja mogę pomagac w utrzymaniu kościoła (w naszej parafii co miesiąc chodzą po domach i zbierają na budowę koscioła - fakt, od kilku lat trwa: najpierw budowa a teraz wykańczanie) i co miesiąc dajemy kasę, glównie z tego powodu, że zapisuja w kajecie kto ile dał a potem przy okazji różnych sakramentów sprawdzają i róznie to pewnie bywa, ale tak naprawdę nie mam pewności czy te moje parę złotych idzie faktycznie na remont swiątyni czy na nowe auto proboszcza (aktualnie jeździ nową RAV4... ja się pytam, gdzie tu życie w ubóstwie?)
oliviera wiesz ze roznie to jest,sa ksieza co maja takie "wypasione fury" ze glowa mala,ja w tych kwestiach mam bardzo przedpotopowy tok myslenia,nikomu go oczywiscie narzucac nie zamierzam,bo sprawa wiary to sprawa indywidualna

Cytat:
a jaka ta wysypka i gdzie dokladnie?moze potowka?
a no i wlasnie,zapomnialam kochana napsac,ze dobrze ze czujesz sie lepiej
mnie tak zlamalo jak mialam 18 lat jakos skonczone,a pozniej w ciazy,ruszyc sie nie da,siedzialam akurat na kszesle w obu przpadkach,i ani wstac,ani spasc,ani sie wyprostwoac ani nic

Cytat:

Mam koopowe pytanie zmienilam Mlodemu Enfamil (bo podejrzewam ze go zatwardzal mega mocno) na Bebilon. I teraz robi takie plastelinowe krowie placki. Czy to jest OK? Bo teraz sie boje, ze Bebilon go za bardzo rozluznia
moja czesto takie wlasnie robila i robi jeszcze nadal,myslalam ze to od zupek i owocow,a moze od mleka?my wlasnie na bebilonie jedziemy

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:16   #3810
OlusiaS
Wtajemniczenie

Goldi po burzy jest jeszcze gorzej .
Mala właśnie ma problem z koopalem,ale po czym?lezy bidulka w hustawce i steka

Oli może potowki?jak to wyglada?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości