|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
o rany laski co tu dziś taka grobowa cisza...
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No straszna tu cisza. Tż nie chce ze mną tańczyć, z Wami nie mogę pogadać, w telewizji nic nie ma, zaraz dopadnę się do lodówki z nudów |
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2104 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
stwierdził że go męczę i popędzam w sprawach weselnych i ma tego dość. Ja stwierdziłam że nie będę słuchac jak na mnie krzyczy więc wyszłam. Juz mi sie wszystkiego odechciało ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co się na siebie złościć bo stres przedślubny się każdemu udziela (teraz jestem taka mądra ale sama zjadłam pazury ze stresu ). Mój mąż dopiero potem się przyznał, że też się denerwował tym wszystkim a ja go jeszcze nakręcałam ( taaaa czy przypominanie 2 tyg przed ślubem o np. kupnie butów to przesada? ). Nie denerwuj się i nie kłóć się z TŻ-tem bo to nic nie zmien a tylko się źle poczujecie oboje
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie jestem smakoszem alkoholowym poza ty tak sama mam pić? Skończyło sie na wielkiej łyżce nutelli a teraz Tz smaży pierogi
![]() Cytat:
Chyba lepiej wiedzieć ze goście nie przyjdą ja w każdym razie będę obdzwaniać niedługo swoją część i pilnować Tz żeby zrobił to samo ze swoją wiec pewnie będę miała to samo co Wy teraz
|
|
|
|
|
#2107 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Wspomnienia to już są i miłe i piękne.Cytat:
To co mogę doradzić to zabranie ze sobą nitki i igły (kilka razy mi się tren z guziczka urywał ) i butów na zmianę (wygodnych), a jeśli nie bierzecie butów na zmianę to w trakcie wesela nie zdejmujcie tych co macie bo wtedy jest jeszcze gorszy ból przy zakładaniu spowrotem (mi tak spuchły stopy że nie mogłam już włożyć w te same buty, ale naszczęście miałam na zmianę buty na koturnie).Dziękuję bardzo. Cytat:
Cytat:
Dziękujemy. Dla mnie stres. Nawet nie mieliśmy czasu żeby łyknąć kielonka, a był w planach.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Haczyk - ja na twoim miejscu nie wybrałabym się sama po Egipcie, Tunezja jest jednak bardziej "cywilizowanym" krajem... na wycieczkę można jechać do Kairu nie koniecznie autokarem z waszego hotelu tylko popytajcie tubylców... często orgnizują dużo taniej... ale jednak nadal w pewnym stopniu jest to zorganizowana wycieczka, poza tym takim autokarom towarzyszyły kiedyś eskorty wojska, nie wiem jak jest teraz... więc będzie bezpieczniej... poza tym przygotuj się że będzie to podróż męcząca ... zwłaszcza tam przy takim upale (pewnie koło 50stopni), oczywiście da się przeżyć... ale wiesz tam jest na serio upał... moja koleżanka opaliła się tam w listopadzie siedząc w cieniu
![]() Qmpela - oj widzę, że twój mężczyzna nie rozumie, że jak goście nie dzwonią to wcale nie znaczy że przyjdą, często na odwrót.... dobrze, że wyszłaś i nie pociągnęłaś kłótni i tak do niczego pewnie nie doprowadzi... a może on się wstydzi dzwonić? Magnusia - no rzeczywiście buty 2 tyg wcześniej, kto to widział hahahahhaha Pradip - to może wyślij maila do tych kobitek... wcale nie musisz się tłumaczyć
|
|
|
|
#2109 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sprawdzałam ja , tż i mój brat więc mam nadzieje ,że nie przeoczyliśmy żadnych błędów jutro po południu odbieramy i jak dobrze pójdzie to jutro pierwsze wręczymy o ile uda nam się zorganizować spotkanie ze znajomymi ![]() a w niedziele , zaczynamy jeździć do rodzinki |
|||
|
|
|
#2110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem co prawda jak będziemy je dobierać nie mają nawet skrawka materiału... ![]() Pradip - ja bym na Twoim miejscu wybrała to co będzie dla Ciebie wygodniejsze i tyle. ja się skłaniam ku tej dziewczynie polecanej przez magnusię właśnie z tego względu że fryzurki też robi i to takie proste ![]() na pogodynce jest prognoza na 16dni,np: http://pogodynka.pl/polska/16dni/warszawa_warszawa WolaPark - już sobie notuję, chyba cały jeden raz tam byłam ![]() qmpela - a gdzie swoje kupowałaś? tak wypytuję wszystkich żeby wiedzieć gdzie uderzać jutro ![]() nie stresuj się i nie denerwuj, TŻ na pewno będzie cię wspierał ![]() Mój wczoraj stwierdził, że im bliżej tym bardziej zaczyna sobie to uświadamiać i lekko się stresuje już na jeszcze 2 m-ce! na co mu rzuciłam żeby się nie stresował tylko mi zaproszenia pomógł robić. odwrócił się i poszedł sobie pograć przed kompem... w ramach odstresowania...a my wczoraj spisaliśmy protokół! JUPI! był z tych spoko, tj. ksiądz zadawał pytanie i wystarczało mu że odpowiem tak/nie, tzn. wszędzie prawie miałam nie hahaha. no i było po kolei, tzn. najpierw ja, a tż za drzwiami, a potem odwrotnie tż potem mi mówił, że zamotał się w pytaniu o przeszkody fizyczne ksiądz mi trochę bardziej do gustu przypadł niż wcześniej, bo miał takie przebłyski uśmiechu za to kompletnie go rozwaliliśmy tym jak mieszkamy, gdzie mieszkamy, etc. stwierdził że zabawnie mamy
|
|
|
|
|
#2111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2113 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?Cytat:
![]() z tym odmawianiem to jest tragedia jak dla mnie... ehhh... z tych wszystkich rzeczy to sprawiało mi to największą przykrość, jak ktoś odmawiał... ;( u nas też było, że pojechaliśmy 150 km , żeby zaprosić siostrę mojej babci i kuzynkę mamy... i cały czas wszystko pięknie ładnie... od połowy maja ciągle, że się wybierają itp... i trach... nagle lipiec już nie przyjadą... masakra jakaś;/
|
|
#2114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a rodzinkę która mogłaby nie przyjechać, choć bardzo nam na nich zależy, "załatwiliśmy" w prosty sposób - wczoraj gadałam z chrzestnym i powiedziałam mu że chciałabym aby jego młodszy syn został chrzestnym mojego synka bardzo się ucieszył i wogóle gorąco mi podziękował. więc mam nadzieję że nie będzie opcji że nagle w ostatniej chwili się nie pojawią
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tej stronce od Ciebie też jest zupełnie inna pogoda niż na stronkach od dziewczyn ![]() Gratuluję spisania protokołu a co w końcu postanowiliście jedziecie do Wrocławia?On nie przepada za tańcem i twierdzi ze nie umie co jest bzdurą. Zgodził się popróbować coś na pierwszy taniec ale mu sie nie chce |
|
|
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny przepraszam że tak z odskoku ale nie mam na razie czasu was nadrobić.. powiedzcie mi tylko czy może byc takie ustawienie stolów? teraz to tak krzywo narysowałam ale oczywiście bedzie prosto..
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to te dwa małe kwadratowe na środku?
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
le---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Wszystkie się denerwujemy na naszych TŻtów a jak się okazuje oni mają takie podejście. Mój np narazie ma na głowie wiele innych "ważnych" zadań więc tymi o których ja mu ciągle mówię nie może się zająć. I tak ciągle nie zaczeliśmy zapraszać jego rodziny, a potwierdzenie mają nam dać do 1 września. Czasem się zastanaiwam czy ja mówię w innym języku. Weekend spędzam sama, to trochę ogarnę kilka ważnych spraw. TŻ jest na kawalerskich kajakach. Mam nadzieje że wrócą cali i zdrowi. Bo 4 sierpnia zamierzamy się świetnie bawić na weselu.
|
|
#2119 |
|
Raczkowanie
|
dwa mniejsze stoly
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co jakoś tak dziwnie to wygląda wg mnie.... po ile osób te mniejsze stoły a po ile większe? kogo chcesz posadziś na tych mniejszych- rodziców i rodzinke?
|
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
rodziny w tych większych, a znajomych i młodziez w mniejszych..
|
|
#2122 |
|
Raczkowanie
|
Mam prośbę, gdyby któraś z Was spotkała się gdzieś z kolczykami podobnymi do tych z załącznika, to proszę, dajcie znać.
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z magnusią... Coś to dziwnie wygląda. Moim zdaniem każdy stół powinien być tej samej długości. Ewentualnie z młodą parą i kilkoma obok siedzącymi gośćmi może być mniejszy. To moje zdanie.
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
niestety ale chyba nie uda mi sie usadzic gosci tak zeby byly rowne stoly.. Bede w domu to bede kombinowala a wy jak proponujecie ustawic stoly?
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie muszą być idealnie równe ale tak mniej więcej aby się tak nie odznaczały np po 20-25 osób a nie tak że przy jednym 40 a przy innym 15 ile masz tych gości razem i ile chcesz stołów?
|
|
|
#2126 |
|
Raczkowanie
|
jak na razie mamy 130 osób, ale mamy takie grupy których nie chcemy rozdzieclać ze 3 grupy po mnije wiecej 20 osób
|
|
#2127 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a czemu dobierasz próbny z fotografem? też go uwieczniasz? z Wrocławiem zdecydowaliśmy że pojedziemy w przyszłą niedzielę i wrócimy w poniedziałek. zresztą po dzisiejszej akcji z OLT nawet nie mielibyśmy szans na kupienie jakichkolwiek biletów. JJJustynAAA - to macie taki sam termin potwierdzenia jak my TŻ stwierdził dzisiaj że jak moi rodzice przed 1 września nie dadzą nam znać czy się zamierzają wybrać czy nie to z nimi poważnie porozmawia, bo w końcu to ślub ich jedynej córki i chrzest wnuczkaCytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- ale tu dzisiaj cisza!!! tak czekałam cały dzień aż was nadrobię, a tu tylko kilka postów
|
||
|
|
|
#2128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pochodz po domku w tych butach bo jeśli faktycznie Ci ,,klapią,, to strasznie sie umęczysz na weselu. No to Tż ma super weekend. Mój sie dziś dowiedział ze jego świadek jeszcze nic do chłopaków nie pisał a moja swiadkowa juz wszystko z dziewczynami załatwia ![]() Cytat:
Uwaga dziewczyny mam newsa zadzwoniła pierwsza osoba potwierdzic ze będzie |
|||
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Aisak a co jakby połączył te dwa mniejsze w jeden dłuższy na środku, żeby były 3 rzędy?
Neave - co tam OTL znów wykombinował? co do OTL to ja nigdy nimi nie polecę, strasznie mają dużo negatywnych opinii, a poza tym wystawiają ludzi i zostawiają ich na lotnisku, bez możliwości zwrotu kasy. Tak właśnie załatwili moich znajomych, którzy z Irl przylecieli do PL specjalnie na moje wesele, a że musieli dziecko zostawić u swoich rodziców w Gorzowie Wlkp to mieli lecieć ze Szczecina do Rzeszowa (przesiadka w Wawie) a więc pojechali na lotnisko i dowiedzieli się, że lot jest już pełny i nie wpuszczą ich na pokład, a poza tym już zmienili im rezerwację na kolejny dzień na sobotę wieczorem (gdzie byli by w Rzeszowie dopiero koło 23-ciej)... takich ludzi było około 50! Podobno kolejnego dnia ten samolot w Wawie nie czekał na tych co mieli się przesiadać tylko odleciał... ludzi potracili wycieczki zagraniczne, a ci moi znajomi stracili kupę kasy bo przylecieli dosłownie na 4 dni i tylko na wesele, wiadomo bilety do PL, bilety lotnicze w PL, ubranie - jak to przy weselu i... nie dolecieli... ja nie wiedziałam, że takie prawo dopuszcza takie rzeczy.... |
|
|
|
#2130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co wywinęli, w zasadzie to niewiele, jak to opisał Puls Biznesu: "OLT "wylądował" i czeka na inwestora". Wczoraj wieczorem ogłosili że odwołują wszystkie loty. Dlaczego? Otóż dlatego że nie płacili chociażby za leasing floty w Warszawie był dzisiaj totalny chaos np. na Centralnym. moja szefowa miała lecieć jutro rano na wesele i delikatnie mówiąc dupa, bo innych lotów nie ma, miejsc w pociągach nie ma... ja się tylko cieszę że jednak tak zwlekałam z tymi biletami. a już nawet miałam opracowaną trasę wyprawy na przyszły tydzień: Warszawa-Wrocław-Gdańsk-Warszawa. Gdzie z małym dzieckiem w życiu inaczej niż samolotem nie pokonam odcinka Wrocław-Gdańsk...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

16.06.2012 

Ja też będę musiała robić za manekin bo mam dużo drapowań na sukni a krawcowa nie ma takiego małego stojaka 
wysyłaliśmy jedno w języku angielskim i środek bardzo ładnie przetłumaczyłam nawet się Was o radę pytałam ale żadne z nas nie pomyślało o froncie zaproszenia i finalnie przód był po polsku a środek po angielsku 

taaaa czy przypominanie 2 tyg przed ślubem o np. kupnie butów to przesada?