Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 16:48   #2251
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
AAAA dziewczyny, to będzie offtop, ale właśnie pochłaniam tonę cudownych, słodkich jabłuszek z dzikiego sadu!! Dawno nie jadłam nic pyszniejszego. Opłaca się jednak zabierać psa na spacer w nieznane miejsca, odkryłam Tajemniczy Ogród pełen jabłoni, mirabelek, śliw, grusz, dzikie wino nawet- dawne ogródki działkowe...
Ja wiem coś o tym sama w ogródku mam czereśnie, mirabelki, brzoskwinie, sliwki renklody, czeresnie, wiśnie

A tym czasem moje U
Moje U
I serek wiejski z 2/3 saszetki brązowego ryżu, rodzynkami, brzoskwinią, migdałami, pestakami dyni
II< 3 domowe ogromne jagodzianki (aż mnie brzuch rozbolał, ale warto było W sumie przyznam się że tą 3 jadłam na siłę, ale to zrozumcie, że to był moje pierwsze upieczone przeze mnie jagodzianki, więc musiałam )
III talerz zupy jarzynowej z makaronem ( po tych jagodziankach nie dałam więcej rady)
IV ponownie jagodzianki tym razem 2
V pewnie 4 kromki tostowego każda z sałatą, serem topionym w plastrach, pomidorem, szczypiorem i przyprawami

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-07-27 o 16:51
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 17:02   #2252
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Ja wiem coś o tym sama w ogródku mam czereśnie, mirabelki, brzoskwinie, sliwki renklody, czeresnie, wiśnie

A tym czasem moje U
Moje U
I serek wiejski z 2/3 saszetki brązowego ryżu, rodzynkami, brzoskwinią, migdałami, pestakami dyni
II< 3 domowe ogromne jagodzianki (aż mnie brzuch rozbolał, ale warto było W sumie przyznam się że tą 3 jadłam na siłę, ale to zrozumcie, że to był moje pierwsze upieczone przeze mnie jagodzianki, więc musiałam )
III talerz zupy jarzynowej z makaronem ( po tych jagodziankach nie dałam więcej rady)
IV ponownie jagodzianki tym razem 2
V pewnie 4 kromki tostowego każda z sałatą, serem topionym w plastrach, pomidorem, szczypiorem i przyprawami
Ale rozpusta Super, też ostatnio robiłam jagodzianki, nie doczekały wieczora Śniadanie też pycha, nie wpadłam wcześniej na takie połączenie
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 17:14   #2253
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ale rozpusta Super, też ostatnio robiłam jagodzianki, nie doczekały wieczora Śniadanie też pycha, nie wpadłam wcześniej na takie połączenie
Mam tyle ryżu ze kombinuje A jagodzianki miały tyle jagód ze az z nich wyciekały

Stary 2012-07-27, 17:22   #2254
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
No chyba U tylko sniadanie ubogie faktycznie ale po przebudzeniu mam od razu ochotę na owoce Co do ciasta to robiłam z tego przepisu: http://lubiesmakolyki.blogspot.com/2...-z-fasoli.html

Na początku nie mogłam się przemóc do pierwszego kęsa ale jest przepyszne!
Też robiłam ciasto z tego przepisu i potwierdzam, że jest pyszne będę robić częściej
Cytat:
Napisane przez hello_penny Pokaż wiadomość
Redukcja
start: mocna kawa
śniadanie: owsianka - mieszanka płatków i otrąb, trzy łyżki serka wiejskiego, garść borówek, garść malin, starte jabłko, łyżeczka rodzynek, cynamon
II śniadanie: koktajl owocowy (zmiksowane z jogurtem naturalnym truskawki, banan, maliny, jagody) + ciastko otrębowe
cola light z lodem i plasterkiem cytryny
obiad: kalafior zapiekany z plastrem goudy z przyprawami i pietruszką + filet z dorsza gotowany na parze
kolacja: twaróg z warzywami (rzodkiewka, czerwona papryka, ogórek kiszony, oliwki)

w sumie godzina hula-hopa i godzina steppera
Zauważyłam, że jesz podobnie do mnie. Jak u Ciebie z chudnięciem? Ja się zastanawiam czy u siebie nie mam za mało węglowodanów w postaci brązowego ryżu, ciemnego pieczywa itd.

Moja Rka
woda z sokiem z cytryny, trochę miodu
I grahamka w jajku usmażona na łyżeczce oliwy, pomidor, wędlina drobiowa
II dwa kawałki ciasta z fasoli
III pstrąg pieczony, zielona fasolka
IV sok z buraków i marchewki, trochę orzechów
V jajecznica z 2 jajek ze szpinakiem
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:59   #2255
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że jesz podobnie do mnie. Jak u Ciebie z chudnięciem? Ja się zastanawiam czy u siebie nie mam za mało węglowodanów w postaci brązowego ryżu, ciemnego pieczywa itd.

Moja Rka
I grahamka w jajku usmażona na łyżeczce oliwy, pomidor, wędlina drobiowa ładnie.
II dwa kawałki ciasta z fasoli coś się nie mogę przekonać do tego specjału i wziąć za upieczenie. czytałam niby, że jak się komuś nie zdradzi składu, to w ogóle tej fasoli nie wyczuje, no ale nie wiem...
III pstrąg pieczony, zielona fasolka tu możesz dołożyć kilka łyżek kaszy czy ryżu, jeśli Cię niepokoi mała ilość węgli. zresztą przydałyby się dodatkowe kalorie, bo (może dziś wyjątkowo) jakoś mało ich.
IV sok z buraków i marchewki, trochę orzechów a pijesz często i zauważyłaś jakiś wpływ tego soku na karnację? bo ja już się łapię wszystkiego, żeby trochę koloru nabrać.
V jajecznica z 2 jajek ze szpinakiem ok.
chudnę 0,5-0,8kg tygodniowo. nie patrzę za bardzo na btw, bo wiem z własnego doświadczenia, że można oszaleć i ciężko później zacząć swobodnie i spontanicznie jeść. staram się po prostu, żeby rano przeważały węgle i dawały mi kopa aż do obiadu, a wraz z upływem czasu zwiększam ilość białka i warzyw. ale z tym białkiem też nie przesadzam, bo u mnie nadmiar skutkuje bezsennością i kompletnym brakiem apetytu.

Sumienie miała czyste. Nieużywane.

56 55 54 53 52 51 50 49 48 47

Edytowane przez hello_penny
Czas edycji: 2012-07-27 o 19:00
hello_penny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 19:48   #2256
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja Rka
I grahamka w jajku usmażona na łyżeczce oliwy, pomidor, wędlina drobiowa
II dwa kawałki ciasta z fasoli
III pstrąg pieczony, zielona fasolka
IV sok z buraków i marchewki, trochę orzechów
V jajecznica z 2 jajek ze szpinakiem
Wygląda nieźle Aczkolwiek odrobina węgli do III by nie zaszkodziła.

Dzisiejsze U :
I owsianka z rozgniecionym bananem, cynamonem, borówkami, małym kwaśnym jabłuszkiem i serkiem włoskim (bez smaku w owsiance, więcej nie dodam); kawa z mlekiem
II Big Milk Bambi (czyli w czekoladzie)- poza domem ; garść orzeszków ziemnych
III makaron razowy ze startymi, duszonymi razem cukinią i marchewką (z cebulką i czosnkiem)
IV kilka małych dzikich jabłuszek ; filiżanka budyniu malinowego z jagodami; kawa z mlekiem
V miseczka wczorajszej pomidorowej z warzywami i makaronem razowym (nic się nie zmarnuje, hehe )
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-07-27, 20:20   #2257
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
chudnę 0,5-0,8kg tygodniowo. nie patrzę za bardzo na btw, bo wiem z własnego doświadczenia, że można oszaleć i ciężko później zacząć swobodnie i spontanicznie jeść. staram się po prostu, żeby rano przeważały węgle i dawały mi kopa aż do obiadu, a wraz z upływem czasu zwiększam ilość białka i warzyw. ale z tym białkiem też nie przesadzam, bo u mnie nadmiar skutkuje bezsennością i kompletnym brakiem apetytu.
Mi się wydaje, że u mnie to odchudzanie coś ciężko idzie. Niby schudłam 2,5-3kg ale jakoś nie widzę tego po sobie, a staram się zdrowo odżywiać i ćwiczę. Co do obiadu dzisiejszego to wiem, że przydałby się ryż czy kasza ale i tak się najadłam a soki pije dopiero od niedawna także narazie nie mogę nic powiedzieć o efektach
Stary 2012-07-27, 20:31   #2258
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Mi się wydaje, że u mnie to odchudzanie coś ciężko idzie. Niby schudłam 2,5-3kg ale jakoś nie widzę tego po sobie, a staram się zdrowo odżywiać i ćwiczę. Co do obiadu dzisiejszego to wiem, że przydałby się ryż czy kasza ale i tak się najadłam a soki pije dopiero od niedawna także narazie nie mogę nic powiedzieć o efektach
a od kiedy się odchudzasz?

Redukcja
śniadanie: owsianka z arbuzem (większość wyjęłam, bo z owsianką jest niesmaczny ), borówkami, odrobiną malin, startym małym jabłkiem, rodzynkami i cynamonem
II śniadanie: koktajl z malin i jogurtu naturalnego + garstka mieszanki studenckiej
cola light z lodem
obiad: penne pełnoziarniste (szklanka) z pomidorami, oliwkami i bazylią
zbożówka z mlekiem o,5%
kolacja: serek wiejski z suszonymi pomidorami

+ godzina hulania, godzina na stepperze skrętnym

Stary 2012-07-27, 21:02   #2259
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:

Redukcja
śniadanie: owsianka z arbuzem (większość wyjęłam, bo z owsianką jest niesmaczny ), borówkami, odrobiną malin, startym małym jabłkiem, rodzynkami i cynamonem
też średnio lubię arbuza w owsiance... z malinami to już inna historia
II śniadanie: koktajl z malin i jogurtu naturalnego + garstka mieszanki studenckiej o mniam!
cola light z lodem
zbożówka z mlekiem o,5%
takie w oliwie? jakieś za tłuste dla mnie są
Superrr Natchnęłaś mnie z tym hula-hopem, też aktualnie hulam do serialu
Stary 2012-07-27, 21:08   #2260
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Redukcja
II śniadanie: koktajl z malin i jogurtu naturalnego + garstka mieszanki studenckiej
cola light z lodem
zbożówka z mlekiem o,5%

Teoretycznie wzięłam się za odchudzanie jakoś w maju, schudłam 1kg, potem na początku czerwca miałam 2 tygodnie przerwy i od połowy czerwca zaczęłam ponownie. Planowałam zważyć i zmierzyć się w poniedziałek albo wtorek, ale że w niedzielę mogę wyjechać to zrobię to jutro i zobaczymy czy coś dalej się ruszyło
A co do Twojego jadłospisu to wydaje mi się, że w obiedzie brakuje białka
Stary 2012-07-27, 21:15   #2261
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Teoretycznie wzięłam się za odchudzanie jakoś w maju, schudłam 1kg, potem na początku czerwca miałam 2 tygodnie przerwy i od połowy czerwca zaczęłam ponownie. Planowałam zważyć i zmierzyć się w poniedziałek albo wtorek, ale że w niedzielę mogę wyjechać to zrobię to jutro i zobaczymy czy coś dalej się ruszyło
A ja się nie zgodzę- owszem, pierś z kurczaka do obiadu by nie zaszkodziła, ale trudno codziennie jeść kurczaka/rybę Ja bym nie dała rady dzień w dzień wcinać mięcha, więc rozumiem ochotę na bezmięsny obiad. A że zazwyczaj to białko się u hello_penny w obiedzie pojawia, to nie ma się do czego przyczepić

Na bezmięsne, acz białkowe obiady mogę polecić dania z soczewicą lub ciecierzycą, pyszne
Stary 2012-07-27, 21:37   #2262
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
nie miałam chyba niczego białkowego, co mogłabym dołączyć. a za Ciebie trzymam kciuki. oby cokolwiek spadło, bo zastoje demotywują.

Cytat:
Superrr Natchnęłaś mnie z tym hula-hopem, też aktualnie hulam do serialu
z tym hula to jest tak, że na początku nie chce się kręcić nawet 10-15 minut, ale jak już się zaweźmiesz i znajdziesz do niego fajną muzykę/fajny film, to lecisz z koksem przez godzinę. przekonałam się do steppera. 70 minut dzisiaj dreptałam.

Stary 2012-07-27, 21:41   #2263
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
z tym hula to jest tak, że na początku nie chce się kręcić nawet 10-15 minut, ale jak już się zaweźmiesz i znajdziesz do niego fajną muzykę/fajny film, to lecisz z koksem przez godzinę. przekonałam się do steppera. 70 minut dzisiaj dreptałam.
Też bym sobie podreptała, ale z tego entuzjazmu pozrywałam kilka miesięcy temu linki w moim i do tej pory nie udało mi się go reklamować
Stary 2012-07-27, 21:47   #2264
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Też bym sobie podreptała, ale z tego entuzjazmu pozrywałam kilka miesięcy temu linki w moim i do tej pory nie udało mi się go reklamować
ja nie powinnam nic przerwać, bo skrętny chyba nie ma linek. muszę się uzależnić od steppera, bo jest ograniczenie wagowe, więc może będę trzymać kilogramy w ryzach. dopóki mi stawy pozwolą.

Stary 2012-07-27, 22:14   #2265
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się nie zgodzę- owszem, pierś z kurczaka do obiadu by nie zaszkodziła, ale trudno codziennie jeść kurczaka/rybę Ja bym nie dała rady dzień w dzień wcinać mięcha, więc rozumiem ochotę na bezmięsny obiad. A że zazwyczaj to białko się u hello_penny w obiedzie pojawia, to nie ma się do czego przyczepić

Na bezmięsne, acz białkowe obiady mogę polecić dania z soczewicą lub ciecierzycą, pyszne
Przyznaję rację, że nie zawsze jest ochota na mięso czy rybę także cofam moją uwagę
Cytat:
nie miałam chyba niczego białkowego, co mogłabym dołączyć. a za Ciebie trzymam kciuki. oby cokolwiek spadło, bo zastoje demotywują.

Mam nadzieję, że będę się miała jutro czym pochwalić zrobiłam teraz skalpel też ostatnio zaczęłam hulać ale zrobiły mi się siniaki i bolały mnie kości miednicy więc zrobiłam dwa dni przerwy. Ja sobie włączam serial Lost i taki jeden odcinek akurat mi wystarcza na kręcenie
Stary 2012-07-27, 22:14   #2266
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie powinnam nic przerwać, bo skrętny chyba nie ma linek. muszę się uzależnić od steppera, bo jest ograniczenie wagowe, więc może będę trzymać kilogramy w ryzach. dopóki mi stawy pozwolą.
Mój ma ograniczenie do 100kg bodajże, więc ciężko by było dobić
I mój też skrętny chyba (side swing mini stepper?), jak przewrócisz to od dołu przebiega linka, u mnie wyrwana z jednej strony
Stary 2012-07-27, 22:32   #2267
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Mój ma ograniczenie do 100kg bodajże, więc ciężko by było dobić
I mój też skrętny chyba (side swing mini stepper?), jak przewrócisz to od dołu przebiega linka, u mnie wyrwana z jednej strony
mam taki, jak na załączonym obrazku. ograniczenie do 75 kilogramów bodajże.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stepper.jpg (22,5 KB, 21 załadowań)

Stary 2012-07-28, 08:29   #2268
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
mam taki, jak na załączonym obrazku. ograniczenie do 75 kilogramów bodajże.
Eeee, to inny niż mój. Nie musisz się obawiać w takim razie

Dobra, koniec offtopa, bo przyjdzie moderator i będzie lincz
Stary 2012-07-28, 16:09   #2269
Ervisha
Zakorzenienie

Moje U
I saszetka fitelli kokosowej z serkiem wiejskim, brzoskiwnią, pestkami dyni i fistaszkami ( po raz pierwszy zjadłam tą fitellę i uważam, ze obok orzechowej jest najlepsza )
II grahamka na pół obie z sałatą, serem topionym w plastrach, gotowanym jajkiem, pomidorem, dużo mrożonej herbaty z cytryną
III zupa grzybowa z makaronem
2 duże nalesniki z pieczarkami i sosem jogurtowym
IV 3 paski milki z bakaliami, lód cytrynowy w kubeczku (gdzieś wygrzebałam i jakoś mnie naszło na czekolade )
V pewnie 2 podójne tosty z chleba tostowego wieloziarnistego serem,ogórkiem, oliwkami i papryką polane keczupem, jajko na miękko

Stary 2012-07-28, 17:55   #2270
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Moje U
I saszetka fitelli kokosowej z serkiem wiejskim, brzoskiwnią, pestkami dyni i fistaszkami ( po raz pierwszy zjadłam tą fitellę i uważam, ze obok orzechowej jest najlepsza )
II grahamka na pół obie z sałatą, serem topionym w plastrach, gotowanym jajkiem, pomidorem, dużo mrożonej herbaty z cytryną
III zupa grzybowa z makaronem
2 duże nalesniki z pieczarkami i sosem jogurtowym
IV 3 paski milki z bakaliami, lód cytrynowy w kubeczku (gdzieś wygrzebałam i jakoś mnie naszło na czekolade )
V pewnie 2 podójne tosty z chleba tostowego wieloziarnistego serem,ogórkiem, oliwkami i papryką polane keczupem, jajko na miękko
jak zwykle pycha. doszłaś do takiego jadłospisu z R-ki?

Stary 2012-07-28, 18:08   #2271
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
jak zwykle pycha. doszłaś do takiego jadłospisu z R-ki?
Dziękuję NIe nie z R tylko z P (przytycia)

Stary 2012-07-28, 18:52   #2272
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję NIe nie z R tylko z P (przytycia)
mniam. mam już u Ciebie i kilku innych dziewczyn swoje 'perełki' (zwłaszcza śniadaniowe i obiadowe), więc w ramach jakiegoś przyszłego cheat meala sobie zaserwuję.

Redukcja
Śniadanie: owsianka na mleku z połówką banana w plasterkach, garstką jagód, łyżką migdałów, małym startym jabłkiem, łyżeczką rodzynek i cynamonem
II śniadanie: sałatka (pół puszki tuńczyka wsw, pomidor, kalarepa, cebula, kilka oliwek i przyprawy)
szklanka coli zero z lodem i plasterkiem cytryny
obiad: szklanka świderków pełnoziarnistych, zapiekana cukinia z czosnkiem i bazylią
szklanka kefiru
kolacja: 3/4 kostki twarogu półtłustego ze szczypiorkiem, cebulą, pomidorem + dwa ogórki kiszone

+30 minut steppera i 30 hula-hopa, bo coś nie do życia dziś jestem

Stary 2012-07-28, 19:22   #2273
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
mniam. mam już u Ciebie i kilku innych dziewczyn swoje 'perełki' (zwłaszcza śniadaniowe i obiadowe), więc w ramach jakiegoś przyszłego cheat meala sobie zaserwuję.

Redukcja
Śniadanie: owsianka na mleku z połówką banana w plasterkach, garstką jagód, łyżką migdałów, małym startym jabłkiem, łyżeczką rodzynek i cynamonem
II śniadanie: sałatka (pół puszki tuńczyka wsw, pomidor, kalarepa, cebula, kilka oliwek i przyprawy)
obiad: szklanka świderków pełnoziarnistych, zapiekana cukinia z czosnkiem i bazylią
szklanka kefiru
kolacja: 3/4 kostki twarogu półtłustego ze szczypiorkiem, cebulą, pomidorem + dwa ogórki kiszone

To miłe Ciekawe co to będzie

Stary 2012-07-28, 20:17   #2274
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:

Redukcja
moje smaki
szklanka kefiru

Fajnie.

Dzisiejsze szalone U, 4h łażenia po sklepach w poszukiwaniu prezentu, umieram :
I owsianka mooocno czekoladowa (z kakao, kostką startej gorzkiej, cynamonem, chili i rozgniecionym bananem); trochę sałatki owocowej (jabłko, banan, brzoskwinia, nektarynka + jogurt grecki, cynamon); kawa z mlekiem
II paluch razowy z kapustą pekińską, jajkiem i majonezem; kawałek papryki
III (u przyjaciółki) zupa pieczarkowa; plaster cielęciny w sosie pieczarkowo-paprykowym, pieczony ziemniak, kawałek kalafiora
IV pyyyszna mrożona kawa (mnóstwo w niej było zblendowanych z kawą lodów!)
V roladka z kurczaka nadziewana szpinakiem i fetą; kilka łyżek ryżu brązowego; pomidor
Stary 2012-07-28, 20:59   #2275
Paula_95
Wtajemniczenie

Dziewczyny, moja...hhhm, powinna być R, ale staram się po prostu jeść zdrowo.

Ś: kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem orzechowym i bananem,
IIŚ: nektarynka, 150 g serka wiejskiego, pół tabliczki gorzkiej czekolady 65 % kakao,
Obiad: placek (2 łyżki mąski kukurydzianej, 1 jajko, trochę mleka 2, 0 % tł) smażony na oliwie z oliwek z warzywami i jednym świeżym pomidorem,
Podwieczorek: kanapka z pieczywa pełnoziarnistego z pasztetem sojowym pieczarkowym, owsianka z wiśniami,
Kolacja: 100 g serka wiejskiego.
W ciągu dnia mnóstwo płynów-woda, jedna kawa Inka Błonnik z chudym mlekiem, herbata zielone bez cukru.
Do tego 3, 5 km biegu i 7 km na rowerze.

Jak teraz na to patrzę, to za dużo jem...

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:08   #2276
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja...hhhm, powinna być R, ale staram się po prostu jeść zdrowo.

Ś: kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem orzechowym i bananem, bardzo mało jak na śniadanie, zjedz ze 2 kanapki przynajmniej
IIŚ: nektarynka, 150 g serka wiejskiego, pół tabliczki gorzkiej czekolady 65 % kakao, czekolada zdrowa rzecz, ale nie warto przesadzać z ilością
Obiad: placek (2 łyżki mąki kukurydzianej, 1 jajko, trochę mleka 2, 0 % tł) smażony na oliwie z oliwek z warzywami i jednym świeżym pomidorem, ok
Podwieczorek: kanapka z pieczywa pełnoziarnistego z pasztetem sojowym pieczarkowym, owsianka z wiśniami, podwieczorek to raczej nie pora na owsiankę... lepiej by się sprawdziła na śniadanie
Kolacja: 100 g serka wiejskiego. zbyt mało! i brak warzyw
W ciągu dnia mnóstwo płynów-woda, jedna kawa Inka Błonnik z chudym mlekiem, herbata zielone bez cukru.
Do tego 3, 5 km biegu i 7 km na rowerze.

Jak teraz na to patrzę, to za dużo jem...
Nie jesz za dużo, ale źle rozkładasz to jedzenie. Śniadanie i kolacja są za małe, podwieczorek za duży. Dorzuciłabym NNKT (orzechy, awokado, ryby morskie?).
Poza tym na R staramy się jeść węglowodany głównie rano, a potem z każdym posiłkiem coraz mniej, tzn. owsianka na podwieczorek to średni pomysł, podobnie jak 1 kanapka na śniadanie (nie wierzę, że się tym najadłaś).
Stary 2012-07-28, 21:16   #2277
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jesz za dużo, ale źle rozkładasz to jedzenie. Śniadanie i kolacja są za małe, podwieczorek za duży. Dorzuciłabym NNKT (orzechy, awokado, ryby morskie?).
Poza tym na R staramy się jeść węglowodany głównie rano, a potem z każdym posiłkiem coraz mniej, tzn. owsianka na podwieczorek to średni pomysł, podobnie jak 1 kanapka na śniadanie (nie wierzę, że się tym najadłaś).
Dziękuję postaram się jutro lepiej to ogarnąć, bo jak na to patrzę to masz racje, kiepsko to rozkładam...

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:38   #2278
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

takie cUś:

1. żytnia bułka z masłem, serem żółtym & szynką + pomidor i ogórek kiszony kawa z mlekiem

2. sałatka: 100g :} łososia wędzonego, sałata, oliwki zielone&czerwone, pomidor itd. itp. a, i feta!

3. makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i sosem pomidorowym. i oliwkami sałatka j.w. ale bez łososia

4. śliwki i dwa jabłka, dwie kromki żytniego z wędliną drobiowOM ;b

rower ~godzinka

5. obecnie poziomki jem i nektarynkę drugą

edit /plus twaróg z masłem orzechowym wpadł, no cóż poradzić :P/

sometimes i feel like screaming

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2012-07-28 o 22:58
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 07:32   #2279
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie.

Dzisiejsze szalone U, 4h łażenia po sklepach w poszukiwaniu prezentu, umieram :
I owsianka mooocno czekoladowa (z kakao, kostką startej gorzkiej, cynamonem, chili i rozgniecionym bananem); trochę sałatki owocowej (jabłko, banan, brzoskwinia, nektarynka + jogurt grecki, cynamon); kawa z mlekiem
II paluch razowy z kapustą pekińską, jajkiem i majonezem; kawałek papryki
III (u przyjaciółki) zupa pieczarkowa; plaster cielęciny w sosie pieczarkowo-paprykowym, pieczony ziemniak, kawałek kalafiora
IV pyyyszna mrożona kawa (mnóstwo w niej było zblendowanych z kawą lodów!)
V roladka z kurczaka nadziewana szpinakiem i fetą; kilka łyżek ryżu brązowego; pomidor
Bardzo smacznie

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
takie cUś:

1. żytnia bułka z masłem, serem żółtym & szynką + pomidor i ogórek kiszony kawa z mlekiem

2. sałatka: 100g :} łososia wędzonego, sałata, oliwki zielone&czerwone, pomidor itd. itp. a, i feta!

3. makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i sosem pomidorowym. i oliwkami sałatka j.w. ale bez łososia

4. śliwki i dwa jabłka, dwie kromki żytniego z wędliną drobiowOM ;b

rower ~godzinka

5. obecnie poziomki jem i nektarynkę drugą

edit /plus twaróg z masłem orzechowym wpadł, no cóż poradzić :P/
Pyszności zwłaszcza to ostatnie (twaróg z masłem )

Co do masła to z jakiej firmy mi polecicie. Uprzedzam, że jedyne markety jakie mam w mieście to Delikatesy Centrum, Stokrotka, Carrefour Market, Tesco, Kaufland, Lidl i Biedronka. Żadnej Almy itp. u mnie nie ma

Stary 2012-07-29, 11:21   #2280
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo smacznie

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Pyszności zwłaszcza to ostatnie (twaróg z masłem )

Co do masła to z jakiej firmy mi polecicie. Uprzedzam, że jedyne markety jakie mam w mieście to Delikatesy Centrum, Stokrotka, Carrefour Market, Tesco, Kaufland, Lidl i Biedronka. Żadnej Almy itp. u mnie nie ma
ciężko mi polecić masło orzechowe z tych marketów - mam dostawy z USA ze sklepu ze zdrową żywnością- naturalne słodko-słone crunchy peanutbutterktóre stosuję najczęściej do pełnoziarnistego chlebka.
Wcześniej kupiłam Sante z dodatkiem kokosa, ale sie rozczarowałam- za słodkieeee..i takie nie prawdziwe. Teraz używam do owsianki- tu sprawdza się idealnie
dziewczyny chwaliły masło z amerykańskiego tygodnia w Lidlu-nie zdążyłam kupić i spróbować a i jeszcze słyszałam, ze z Rossmana jest dobre (masz Rossmana u siebie? w ogóle w Rossmanie podoba mi się dział z żywnością- kupuje tam mleko ryżowe

moje wczorajsze P..i dziś będzie podobnie (bo weekend wiec proszę o korektę póki mogę coś zmienić (śniadania już nie

I gęsta owsianka na mleku ryżowym z otrębami żytnimi, jabłkiem, cynamonem, pestkami dyni i słonecznika, łychą masła orzechowo-kokosowego i posypka z tropikalnej fitelli
II koktajl na mleku bananowo-brzoskwiniowy
2 grube wafle ryżowe z awokado i pomidorem
III 2 średnie gołąbki (farsz z ryżu i pieczarek) z sosem pomidorowym (talerz miałam jak do zupy i gołąbki pływały jak w pomidorowej
IV ciasto otrębowe z jagodami+kawa mrożona
V omlet z 2 jajek z cukinią, szpinakiem i pomidorem (wyszedł nieźle napakowany- najadłam się)
..garść orzechów przed snem

edit: w kaloryczność jadłospisu wchodzą jeszcze inne napoje w ciągu dnia, którymi nie zprzątam sobie głowy- Kubusie itp, piwo (a to akurat wieczorem

Edytowane przez sarayy
Czas edycji: 2012-07-29 o 11:29
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości