|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
![]() Czekam na wątek z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Byłaś z Nami długo bo jak ja przyszłam już byłaś znasz pewnie Monie lepiej ode mnie byłaś tu dość długo albo nawet długo na wątku nie będzie Ci smutno Nas opuścic ? napewno tu sie poprawi atmosfera za jakiś czas ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
tylko niech wrócą te fajne dziewczyny i stałe
|
||||
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Agaaaaa nie odchodź
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- po zmyciu szamponetki, zużyłam 1/2, mało co chwyciło (robiłam od szyi w dół, mam włosy z 5cm za zapięcie stanika) ale w słońcu mam piękne złote refleksy jak jakaś złotowłosa
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaa nie ma to jak weekend po tylu godzin pracy
![]() a więc piwko się należy ![]()
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piję kolejnego drinka. |
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Och, och
atmosfera nadal, jak widze, zageszczona. Dziewczyny, nie kloccie sie...to strata czasu i energii. A my potrzebujemy pozytywnego nastroju, bo od stresow to tylko na slodkie apetyt wzrasta . Ja tez naleze do ''nowych'' i nie udzielam sie za czesto, wiec nie zabieralam glosu, ale chyba jednak pozwole sobie wypowiedziec moja opinie mysle, ze skoro Monika poprosila o zalozenie nowego watku przez meeedzik, to dobrze by bylo to uszanowac. Dam przyklad. Watek o pielegnacji lokow, czesc pierwsza - zalozyl nawet nie wiem kto. Ja dolaczylam w drugiej czesci, a ze mna jedna dziewczyna - i to ona stala sie ''szefowa'' glownie z powodu olbrzymiej wiedzy na temat pielegnacji kreconych wlosow i checi do pomagania. Ona zakladala kolejne watki, potem przekazywala ''zakladanie'' innym, doswiadczenszym uczestniczkom. Watek juz ma 14 czesc i funkcjonuje swietnie . Tak chyba i w przypadku Moniki, ona utrzymala watek tak dlugo, i jej zdanie powinnysmy brac pod uwage. Rybom woda, ludziom zgoda, bez niej nic . Chyba Fredro, ale moge sie mylic.
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tez nie przesadzajmy w druga strone - stalo sie, ktos inny zalozyl watek (chcial na pewno dobrze) i tu rozgorzala dyskusja. Moim zdaniem powinien byc to powod do radosci, nie do zlosci, ze tak sie dobrze rozumiecie i tak szybko rozkrecilyscie kolejna czesc
uwazam, ze kilka glebokich wdechow i wydechow przyda sie po obu stronach
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
A ja trochę nie rozumiem tego, że wątek musi założyć osoba, która jest długo na wątku - "matka założycielka" czy ktoś kto jest od 1. częsci. Dla mnie to bez znaczenia. wszyscy są DLA MNIE na równi, czy ktoś jest od poczatku czy od 2 tygodni. co z tego, że zakładała cały czas Monika? Rozgorzała dyskusja jakby się tutaj jakiegoś mordu dokonało, a wszystkie chciałyśmy jak najlepiej i nie będę owijać w bawełnę - bo zostałyśmy bezczelnie zmieszane z błotem i tyle. A przynajmniej ja się czuję co najmniej jakbym miała proces sądowy wytoczony przez to, że założyłam kolejną część. Nie przesadzajmy. Udzielałam/udzielam się w wielu wątkach i nigdzie nie jest tak, że to założycielka, lub osoby, które są od początku koniecznie muszą zakładać kolejne części - robi to osoba, która chce, lub ma pomysł na tytuł czy pierwszą stronę i to wszystko. I to nie było nieuszanowanie decyzji Moniki, tylko nikt nie napisał, z wyznaczonych, że już tworzy wątek, to zarzucanie mi, że się tu panoszę jest chyba trochę przesadzone. Bynajmniej dla mnie. Więc jeśli następnym razem mam dostać w moją stronę aluzję, że ja to sobie mogę podłubać w nosie, to serdecznie dziękuję za taką atmosferę. I to chyba tyle ode mnie.
Edytowane przez ChocoMonster Czas edycji: 2012-07-27 o 22:39 |
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Slodkich snow-ja zmykam
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Basia, można uszanować, ja wcale nie pisałam, że musimy udzielać się w tej części, mi to jest obojętne, można założyć nawet nową część i będzie spokój...
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() stało się jak stało i nikt myślę że nie ma do Ciebie pretensji chciałaś po prostu dobrze ! Ale tak trudno czasem zrozumieć że Monia chciała żeby Madzia ją zastąpiła przy zakładaniu części kolejnej ? Ona założyła ten wątek , stworzyła go dzięki Niej poznałam tyle fajnych dziewczyn . Zrobiła taka świetną atmosferę gdzie na innych wątkach brakuje tego ![]() . Mimo tych nie porozumień uważam byśmy ten temat zakończyły nie psujmy tego co stworzyła Monia i My to tyle ode Mnie
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Ode mnie to chyba też tyle
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy to rozwiązanie ?---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- ja sie dopiero rozkręcam ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
uciekam
![]() dobrano c All |
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę z tego Pierwszą część założyła Marzycielka, ja dołączyłam nie w połowie a już w 13 stronie z tego co pamiętam więc na samym początku. Marzycielka przestała się udzielać, nie odzywała się więc postanowiłyśmy z dziewczynami kontynuować wątek. I tak od 2 częsci zakładałam nowe wątki aż do teraz. Tylko po co ja Ci się tłumaczę w ogólę??? Ja schudłam już rok temu ale ponieważ bardzo się zżyłam z dziewczynami nie potrafiłam ich opuścić. Za mało mnie znasz i nie wiesz jak było.
|
|
#437 |
|
Rozeznanie
|
już przestała po tym jak zobaczyłam że większość dziewczyn w końcu przejrzała na oczy i Cie olała
Ja również to czynie dobrej nocki
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jesteście cudowne
Mureczko, Basiu, Zelko kochane jesteście aż mi się łza w oku zakręciła że tak za mną się wstawiłyście Cieszę się strasznie, że mam takie "wirtualne" przyjaciółki ![]() ![]() ![]() Margot85, Paulownia również Wam dziękuję Choco chcę powiedzieć że nie mam do Ciebie żalu że założyłaś nowy wątek. Jest ok - na prawdę wiem, że chciałaś dobrze. Po prostu to co stało się później mnie wkurzyło. To że Madzi wątek został usunięty itd. A najgorsze jest to że wypowiadają się tu osoby które kompletnie mnie nie znają a piszą jakieś bzdury na mój temat. Dlatego nie chce mi się tu udzielać a nie dlatego, że Ty założyłas ten wątek. Ale być może wrócę na wątek bo tak na prawdę to jest część mojego życia i nie chcę zostawiać moich dziewczynek Wiem, że gdy ja tu wrócę, wrócą też moje dziewczyny a te które mnie nie lubią sobie pójdą stąd także zrobimy tu porządek i będzie jak dawniej Co Wy na to laseczki?? ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
a te co mnie olały to wcale mnie nie rusza nie potrzebuję fałszywych koleżanek miło mi bardzo i wzajemnie dobrej nocki.
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaMam nadzieję, że w końcu się ułoży i będzie jak dawniej...
Nie rozumiałam trochę tego zamieszania z wątkami, tworzeniem itd. Ale już wszystko jasne i rozumiem Twoją decyzję, tym bardziej ją szanuję. Kiedyś byłam w tym wątku, jakoś w pierwszych jego częściach- ale dosłownie przez 2 tygodnie i zniknęłam, a dołączyłam można powiedzieć "na stałe" w grudniu...? pamiętam Cię z początków mojej przygody z odchudzaniem. Nie chciałabym, żebyś zniknęła, bo jakby nie patrzeć, napędzasz ten wątek i go ciągniesz i ciągniesz...a tak nagle koniec, zero...już nic? Szkoda by było. Mam nadzieję, że cała afera minie, wszystko wróci do normy, bo strasznie przykro mi się robi, kiedy wracam po calym dniu do domu, z mnóstwem nieprzyjemności, które przytrafiły mi sie po drodze, chcę do was siąść a tam takie smutne rzeczy. Damy radę dziewczyny....? Prawda....?
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Czikas
![]() Ja już wstałam. Wole na siebie nie patrzeć w lustrze ale oczy mam pewnie podpuchnięte jak u alkoholika Umyłam włosy bom wczoraj naolejowała i siedzę z Latte na głowie.Wczoraj TŻ chciał się po prostu upić to pił piwko, a ja sobie kupiłam wino, to może z 2 lampki wypiłam... Wczoraj z TŻ to beznadziejnie wyszło. Ja naprawdę cieszę się że nikomu nic się nie stało, ale też mi szkoda samochodu. Sporo sobie swego czasu odmawialiśmy żeby go kupić, bardzo się z niego cieszyłam, mieliśmy go dopiero od Wielkanocy... Ogólnie skasowany jest przód tak na wysokości świateł (czyli kawałek maski, światła, też kawałek błotnika). I TŻ powiedział że on już nie chce robić tego samochodu. Czeka na kasę, pokryje resztę kredytu a samochód chce sprzedać (albo jeśli ja chcę to wymienić na inny) Ze stłuczką było tak że w zasadzie oboje się zagapili (on i ta kobieta) no ale ona "przepisowo" wymusiła No ale wracając do naszej sprawy...wkurzyło mnie to że on się tak poddał, że w ogóle mu nie zależy na tym na co pracowaliśmy. I od słowa do słowa z tematyki "samochód" zeszliśmy....ekhm...zeszł am na temat "związek"...Nie powinnam. On na pewno też ten wypadek trochę przeżył i się zestresował i pewnie robił dobrą minę do złej gry, a też mu auta było szkoda. No ale taka olewka na wszystko mnie wkurzyła i już nie wytrzymałam..... Ogólnie Dziewczyny, dziękuję za miłe słowo i wsparcie ![]() Kochane, co do sytuacji Moni - nie będę już roztrząsać. Ale uważam że szacunek należy się każdemu. Nie można nikogo osądzać o rządzenie się (np. weteranek wątku), bo faktycznie tutaj sporo znaczą - przebrnęły przez tyle części. Ale z drugiej strony trzeba zauważyć że jak ktoś inny założył wątek to nie miał złych intencji. I że powinnyśmy się traktować na równi Choco, ja nigdy nie byłam na paznokciach Zawsze szkoda mi kasy i myślę że i tak zaraz to się "zetrze", chyba że te akrylowe, ale to z kolei podobno płytka się po tym niszczy...Margot, Olaaaa Nie, no z nią był w ogóle problem. Już nawet nie pamiętam o co na koniec poszło. Chyba o to że ten chłop jej tak dużo kupował i takie drogie rzeczy i ona przychodziła tu, żaliła się nam że takie drogie rzeczy jej kupuje, ale ona bierze bo nie wie co zrobić Jaaaakoś tak ![]() Czikas, ale nie uciekajcie z wątku. Ja wróciłam, tak mi z Wami dobrze, mam do kogo się odezwać i z kim pilnować diety... Stayyyyyy http://www.youtube.com/watch?v=1nP3XB7hrFo A jeszcze Was zapytam. Może któraś z Was jadła Vitapil na włoski? Ja dotychczas kupowałam biotynę Zdrovit ale zawsze ją trzeba zamawiać bo nie wiem czemu nie ma jej w regularnej sprzedaży Może jest coś co naprawdę działa. Po Skrzypowicie mi niedobrze, MerzSpezial jest drogi... Więc o tym Vitapilu pomyślałam...
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2012-07-28 o 07:30 |
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ''mniejszosci''!
![]() Cytat:
. Probowalas pic pokrzywe i skrzyp na wlosy? Albo drozdze. Ja kiedys jadlam skrzypowite i guzik mi pomogla. Moje wczorajsze jedzenie to porazka .
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wiecie moze, gdzie moge znalezc (oprocz shape'a) cwiczenia chodakowkiej? ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Juz znalazlam
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() No i wczoraj, po tym ogromnym obiedzie nie zjadłam ani podwieczorka, ani kolacji taka byłam napchana, że nie zmieściłam nic, wypiłam tylko lecha shandy ![]() Choco ja 50 dawno przekroczyłam, bo utrzymuje 48 juz jakiś czas, tylko teraz mi podskoczyło 1,5 kg ![]() A co do reszty, ja nie uważam żeby Monia robiła coś złego, czy inne dziewczyny, ale Monia sama raczej we wszystkich wątkach nie pisała, żeby je utrzymać, tylko wiele dziewczyn się przewijało. I co to ma za znaczenie kto jaki czas pisze ? Jest przez to lepszy ? Raczej nie, a tak to wygląda Była przyjazna atmosfera, a nagle zrobiło się do dupy, bo wyszła sytuacja taka jaka wyszła... Przecież jedna osoba nie powoduje, że wątek doczekał się 9 części, tylko każda z nas Oczywiście, że Monika wiele nam pomogła, ale nie ona jedna i np ja dostawałam wsparcie od wielu osób a nie tylko od niej. Nie mam do niej zupełnie nic, ale nie rozumiem tego wychwalania jednej osoby pod niebiosa jakby nie wiem co zrobiła Dlaczego jedna osoba ma decydować kto ma założyć wątek ? Wytłumaczcie mi to, bo Monia tak chciała, ale co z tego ? To nie jest właśnie "szefowanie"?
|
|
|
|
#444 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przykro mi z tym samochodem ![]() ja chodziłam i było ok, paznokcie i tak miałam słabe, teraz dbam nie i są naprawdę długie i zdrowe moim zdaniem szkoda kasy, sama sobie zrobię jak chce, po nich zawsze musiałam poprawiać... Cytat:
|
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
Cytat:
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Monia załóż 9 część i niech będzie jak dawniej...ciągle wałkuje się ten sam temat, jakieś pretensje nie wiadomo w sumie o co, jak ktoś trafi na ten wątek to nie znajdzie nic ciekawego na temat odchudzania
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- przyspieszmy tę część ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
ja do takiej nie dążę ale jesteś bardzo chudziutka i idealna
26 lat, 166 cm, cel 58 kg 75 kg lipciec 2015 r (7 miesięcy od porodu) Jest 65,8kg Skalpel 60x Turbo wyzwanie 57,5x Killer 14,5x Model look 4x, Detocell, Secret 2x 6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x |
|
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
U mnie nie jest źle - już poniżej 64 kg. Dzisiaj chciałam zrobić sobie dzień bez ćwiczeń, ale nie wiem czy wytrzymam tak 'bezczynnie'. Chciałabym trochę się polenić
Ale z drugiej strony nic mi się strasznie nie chce robić, po prostu nic. Wczoraj specjalnie się wcześniej położyłam, żeby dzisiaj wcześniej wstać, ale nic z tego. Mierzyłam się dziś i centymetry spadają aż miło sięgać po centymetr pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do nowych osób zawsze podchodzę z dystansem ( czy się to komuś podoba czy nie) ponieważ zbyt często już było tak, że te nowe okazywały się później nie zbyt miłe. Ale oczywiście wszyscy są i byli zawsze tu mile widziani i wszystkie starałyśmy się aby się tu świetne czuły te nowe osoby. Nie uważam że są to jakieś gorsze osoby, tylko po prostu dziewczyny z którymi jestem dłużej są dla mnie ważniejsze i to chyba jest normalne prawda??? Jesteśmy bardzo przywiązane do siebie i znamy się już bardzo dobrze. Dla mnie zakładanie dalszej części wątku jest czymś bardzo ważnym i "historycznym" jak to Basia napisała. Osoby które są krótko na wątku tego nie zrozumieją niestety bo nie są z nami zżyte. A ja nie "szefuję" tutaj tylko POPROSIŁAM Madzię aby założyła nowy wątek i tyle. Wyszło inaczej i wkurzyłam się bo wiem, że dla Madzi to też był ważny moment, bardzo chciała załozyć nowy wątek. Nie jestem zła na to, że moją prośbę co nie którzy olali ale głównie też o to JAK potraktowałyście Madzie. Nie rozumiem też dlaczego jej wątek został zgłoszony do usunięcia bez konsultacji z innymi dziewczynami??? Eldo sama podjęła sobie taką decyzję i zgłosiła to moderatorowi. My tutaj zawsze wszystkie wspólnie podejmowałyśmy decyzję. No i powtórzę : Nikomu nic nie kazałam! Tylko poprosiłam. A ponieważ to ja od 2 części zakładałam wątki to chyba mogłam poprosić Madzię aby mnie zastąpiła i zrobiła to za mnie co????? Dla mnie to nie jest TYLKO wątek - ale część mojego życia. Jak komuś ciężko to zrozumieć to trudno - nie zależy mi na tym. Myślcie sobie co chcecie. Ja mam swoje ukochane dziewuszki które są ze mną i zawsze były i to jest najważniejsze
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Duzo napisalam, ale sie powstrzymalam. Moim zdaniem pasuje tu jedno slowo - PARANOJA
![]() Monika dlaczego nie otworzycie sobie z dziewczynami swojego prywatnego klubu - wizaz umozliwia wam taki sposob kontaktowania sie. Wtedy nikt spoza Waszej grupy nie bedzie Wam przeszkadzal
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Wiem że w tej chwili powinnam się cieszyć że nikomu nic się nie stało i że stłuczki się zdarzają, ale wiecie...Siedzę i ryczę i nawet nie wiem czym się pocieszyć...Czy iść po jakieś ciastko, czy zrobić killer...cholera jasna.... 
atmosfera nadal, jak widze, zageszczona. 

52,5kg. 51 50 49