![]() |
#601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koty- część V
Miauczy, ale tak płaczliwie. Za mamusią i rodzeństwem. Mój TŻ wczoraj stwierdził, że zawodzi jakby ruję miała
![]() ![]() natomiast kolejnym dowodem, że Vovka (chyba tak damy jej na imię) jest z pseudo, jest lipna socjalizacja... Ze mną jest cały czas i jest ok. Mojego TŻ widziała wczoraj i dziś rano przez 30 min, a teraz wrócił z pracy, chciał ją wziąć na ręce, a ona syk! i w nogi... Trzeba będzie nad nią popracować. Dobra, uciekam, bo TŻ głodny ![]()
"Koty to gangsterzy świata zwierzęcego, żyjący poza prawem i tam ginący. Mnóstwo z nich nie dożyje starości przy kominku". S. King GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599 Kocia stronka ![]() Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-07-27 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
W przypadku moich kotów rozdzielałam ich tylko wtedy, gdy Cham miał futro persa w pyszczku. Dzisiaj też oba się turlały- powiem szczerze, że nadal nie wiem, czy to zabawa, czy agresja. Ale oba koty zaczepiają się wzajemnie, więc ![]()
![]() |
#603 |
Nie depcze krokusów
|
U mnie pomagał odkurzacz. Wspólny wróg łączył i obaj wciskali się przytuleni w kąt... Chociaż Bury robił to tylko dla towarzystwa, bo generalnie to lubi naskakiwać odkurzaczowi.
![]() |
#604 |
Raczkowanie
|
dziekuje Nimfa za rady. wczoraj wieczorem spaly obok siebie w bezpiecznej odleglosci;-) jade dzisiaj z Dzamperem do weta, a w przyszlym tygodniu zabiore malego, bo narazie nie mam funduszy... podobno maly to kotka :-O jak to bedzievz nimi pozniej? bo kastracjadzampera dopiero za jakies 4miesiace. od kiedy kotki sa zdolne do zajscia w ciaze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Nie depcze krokusów
|
![]() |
#606 | |||||||||
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() U mnie z kasą jako tako, trzeba to dam te 700- 900 zł , ale dojazdy- masakra! 2 psy i 2 koty. Nigdy nie byłam z całą 4. Ale z 2 kotami i 2 psami jest problem . Majlo nie może usiedzieć na miejscu, kręci się ciągle. Jeśli mama siedzi z przodu, kładzie się na jej kolanach i pół biedy. Melman się ślini (jak ciepło) , kładzie, siada, kładzie, tuli do mnie itd. I całe auto w sierści. Kiedyś była dyskusja czy odkładać pieniądze na ' wszelki wypadek'. Napisałam, że jak ja odkładałam, to po jakimś czasie a to coś z Majlem się działo, a to z Melmanem. Później przestałam odkładać i wszystko było ok. Czasem mam wrażenie, że poprzez takie czyny przyciąga się daną rzecz. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() O, borasol miałam dla persa. Dobry jest, ale pamiętaj, żeby nie dostał się do oczu- przeciera się okolice. ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#607 |
Raczkowanie
|
bo ma niecale 4miessiace, a mozna chyba od 7-8?
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
|
Cytat:
Ja też podejrzewałam, że z Persillą może coś być nie tak. Zastanowiło mnie oddanie kota, a nie sprzedanie go. Za niedługi czas olśniło mnie, że kiedyś, kiedyś, ileś lat wstecz dzwoniłam do tej 'hodowli' , bo chciałyśmy z mamą kupić persa. Koty nakolankowe były w cenie 1000- 1200 zł. Od razu coś mi nie pod pasowało. A jak już zobaczyłam 30 kotów w jednym pokoju i 2 piętra niżej poczułam odór- niemal od razu pomyślałam o sąsiadach ![]()
![]() |
#609 |
Wtajemniczenie
|
czytalam, ze 6-9 miesiecy, jedne dojrzewaja troche szybciej inne troche pozniej. Ja z moim tez czekam
![]()
#610 |
Kazar Lady
|
Nimfa łączę sie w bólu ja mam 4 psy i 4 koty
![]() teraz byłam z 2 kotami jednoczesnie u weta i nie powiem, zeby to była komfortowa sytuacja, chociażby ze względu na obecność innych zwierząt w poczekalni ![]() a finansowo wykończyć mnie chyba chcą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dwa kocury - starszy byl kastrowany dopiero jak mial ok 6-7 miesiecy (ale to byl moj pierwszy kot i za duzo nie wiedzialam na ten temat, zabieg zaplanowany byl na luty/marzec ale w styczniu kocurek zaczal tance i spiewanie wiec przyspieszylismy termin) - mlodszy jak skonczyl 4 miesiace, oczywiscie najpierw zostal obejrzany dokladnie czy sie kwalifikuje, obecnie ma rok i 2 miesiace i jak do tej pory tryska zdrowiem i humorem, za tydzien mamy wizyte u veta ale tylko na boosta szczepionki
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
To i ja się podłączę - nie dawałam nigdy Bezo-pet, tylko Malt-Soft. Luna nie ma jakiegoś kłopotu z zakłaczaniem. Podaję jej też takie przysmaki Sanabelle przeciw kłaczeniu, ale nie wiem czy działają - za to wiem że je uwielbia
![]()
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rezydentka to wysterylizowana około 3letnia kocica - będąca ze mną praktycznie od urodzenia, bo wzięłam ją od sąsiadów. Natomiast "nowicjusz" Leonardo to niewykastrowany jeszcze (w poniedziałek jedziemy na badania i ustalimy termin kastracji) kocur, prawdopodobnie ma około 5 lat. Możliwe, że więcej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#616 |
Raczkowanie
|
byłam dzisiaj u weta, Dżamperowi wyskoczyło coś na pyszczku, jakaś reakcja alergiczna, dostał antybiotyk. Biedaczek
![]() ![]() a kupa może być o tego, że wpierdziela żwirek... mam go obserwować, co zjada nadprogramowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | ||||||
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() A, miałam napisać, że problem również w tym, że na ogół na jednej wizycie się nie kończy ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ostatnio kupiłam na wagę na zęby ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Jak pisałam powyżej, znam ten ból... Z drugiej strony cieszę się, że póki co mam pracę i w razie czego mogę wyleczyć.
![]() |
#618 |
Raczkowanie
|
nie, nie od zębów. Coś go uczuliło, nie wiem co ... Zęby to tak osobno
![]() + zdjęcia śpiących maluchów i w trakcie jedzonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skuterek byl malutki jak wzielismy go i veci mysleli ze ma mniej niz 9 tygodni, jednak u nas zaczal dostawac dobre jedzenie (plus niestety ale ciagle prosi o rozne dodatki, szal na serek mascarpone mu przeszedl, teraz jest zoltko na topie, jak widzi ze wyciagam jajka z lodowki to zaczyna tance) i odbil to sobie takze jak skonczyl 4 miesiace i poszlismy na kontrole to vetka powiedziala ze bez problemu mozemy ciac. nie pamietam kiedy zmienilismy mu jedzenie, mysle ze do 6-7 miesiaca jadl nadal kociakowe, potem koty zaczely stroic fochy i starszy chcial jest to co maly a maly to co starszy, mielismy dom wariatow, wprowadzilismy wiec jedna karme dla doroslych Maly jest bardzo zywym kotkiem i praktycznie caly czas bawilby sie, przez to ze ma taki apetyt poprostu kontroluje jego porcje (sa mniejsze przez dodatki ktore podjada) i duzo sie z nim bawie, akurat on uwielbia aportowac wiec rzucam mu myszke na polke drapaka i musi sie po nia wspiac (ok. 1.5 metra w gore, czasami rzucam na jeszcze wyzsza polke) zeby mi przyniesc z powrotem, takie zabawy sa kilka razy dziennie po 10-15 minut pisze Maly bo dla mnie on bedzie zawsze taki ale to kawal kota 6.5 kg, jest masywny ale gibki i jedynie ten luzny faldek skory pod brzuchem pokazuje ze jest kotem domowym ktory lubi pojesc, na szczescie odkad kontroluje jego porcje nie tyje i faldek sie nie powieksza, starszy kot wazy ok 5-5.20
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2012-07-27 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W programach zagranicznych często jest odwrotnie i znacznie młodsze kastrują. Fajnie ze coś napisałaś na wątku, lubie czytać Twoje wypowiedzi ![]()
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem ostatnia do robienia czegos co zaszkodzi zdrowiu moich chlopakow, zanim sie zdecydowalam na kastracje Skutera vetka musiala mi wszystko wyjasnic, bo moje pierwsze pytanie bylo wlasnie o uklad moczowy
![]() |
#622 | ||
|
Cytat:
He, moje z jednej nie jedzą. Chociaż na początku Cham jadł z Melmanem, a pers próbował podebrać od Majla, ale on nie da ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() Jak Cycek i Skuter? Wstawisz foty? ![]() Prawie jak Einstein- E=mc2 ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-07-27 o 21:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
![]() dziekuje, dobrze, zdrowe a to nawazniejsze ![]() 1,2 - Cycek 3, 4 - Skuterek 5, 6 - ja i Skuter ![]()
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmieszna była tylko taka sytuacja - mąż rzucił Lunie pluszowego królika - taką maskotkę, która ona regularnie morduje, upadła jej na plecy a Luna jak to kotka w rujce kuper do góry. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
ale słodkie te wasze kociaki
![]() ![]() czytałam stronkę o persach i ktoś doradzał na kołtuny posypanie i wyczesanie pudrem Alantal. Czegoś takiego nie mogę znaleźć w necie, ale jest Alantan. http://www.bangla.babyonline.pl/opin...k-alantan-plus Czy tym mogę posypać sierść persiaka? Najchętniej użyłabym go za uszami- Leo ma tam strasznie tłuste włosy :/ a cena jest tak śmieszna, że aż żal nie kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszytskie nowe i nie nowe wizazanki
![]() Ja od tygodnia urlopuję i w rozjazdach, Shilka jeździ przeważnie ze mną a Mojo w domu siedzi sam bidulek ![]() Moja mama oddała ostatniego kociaka Mimzy, straszny płacz był w domu ![]() Zapakowałam wczoraj mamę z bratem i kocurem i wywiozłam na działkę za miasto gdzie ojciec z psami siedzi, a mama musiała kociaki dotąd doglądać, Bibek chorował i w ogóle... także odpoczną, a kocurek ma zajęcie ![]() Ja dziś znowu wyjeżdżam na weekendos, Szilkę zostawię w domku także Mojo nie będzie sam się nudzić ![]() Pozdrawiam wszytskich ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-07-28 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Kazar Lady
|
omajgad
![]() ![]() ![]() Ryba ![]() chłopaki extra są a Cyc na schodach powala ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Raczkowanie
|
Rybiorek słodkie kociaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Raczkowanie
|
Z dumą oznajmiam, że dołączam do waszego grona posiadaczy kotów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Raczkowanie
|
witamyyyy
![]() ![]() lam ja zabrac do kuwerki. takze te z tym walcze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.