Koty- część V - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 13:48   #601
anty_lopka
Raczkowanie

Dot.: Koty- część V

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a ona miauczy?
Miauczy, ale tak płaczliwie. Za mamusią i rodzeństwem. Mój TŻ wczoraj stwierdził, że zawodzi jakby ruję miała Na dodatek takim wysokim, piskliwym tonem, że aż uszy więdną i serce krwawi...

natomiast kolejnym dowodem, że Vovka (chyba tak damy jej na imię) jest z pseudo, jest lipna socjalizacja... Ze mną jest cały czas i jest ok. Mojego TŻ widziała wczoraj i dziś rano przez 30 min, a teraz wrócił z pracy, chciał ją wziąć na ręce, a ona syk! i w nogi... Trzeba będzie nad nią popracować.
Dobra, uciekam, bo TŻ głodny Odezwę się później.

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka

Edytowane przez anty_lopka
Czas edycji: 2012-07-27 o 13:51
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:51   #602
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez Madzik_2905 Pokaż wiadomość
Sa razem tylko przy mnir i TZ. Jak robi sie za agresywnie to zabieramy ich do osobnych pokoi. Wacha sciereczke malego i wtedy tez syczy i sie buntuje. Nawet na mnie teraz Dzamper syczy. A caly czas go glaskam tule i caluje :-( Maly kicia nazwany Kitkiem to maly zarloczek dalam im mokrej karmy do miseczek. Jeden w pokoju na dole. Drugi na pietrze. Maly zjadl swoje i poszedl wyjadac Dzamperowi, kttory uwaznie go obserwowal. Chodzi taka mala beczulka tylki ma ropke w oczku. Czym to przemywac?
Pisałam kiedyś, w podobnej sytuacji, że kot może to odbierać jako nagrodę za zachowanie- po prostu, że syczenie jest dobre.

W przypadku moich kotów rozdzielałam ich tylko wtedy, gdy Cham miał futro persa w pyszczku.

Dzisiaj też oba się turlały- powiem szczerze, że nadal nie wiem, czy to zabawa, czy agresja. Ale oba koty zaczepiają się wzajemnie, więc
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:32   #603
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Dobrze by było odwrócić w momencie agresji uwagę kotów: rzucić coś na podłogę itd.
U mnie pomagał odkurzacz. Wspólny wróg łączył i obaj wciskali się przytuleni w kąt... Chociaż Bury robił to tylko dla towarzystwa, bo generalnie to lubi naskakiwać odkurzaczowi.
Stary 2012-07-27, 14:33   #604
Madzik_2905
Raczkowanie

dziekuje Nimfa za rady. wczoraj wieczorem spaly obok siebie w bezpiecznej odleglosci;-) jade dzisiaj z Dzamperem do weta, a w przyszlym tygodniu zabiore malego, bo narazie nie mam funduszy... podobno maly to kotka :-O jak to bedzievz nimi pozniej? bo kastracjadzampera dopiero za jakies 4miesiace. od kiedy kotki sa zdolne do zajscia w ciaze?
Madzik_2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:50   #605
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
kastracja dzampera dopiero za jakies 4miesiace
Czemu?
Stary 2012-07-27, 15:30   #606
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Madzik_2905 Nie wiem jak u kota, choć sądzę że podobnie... Kiedy moja mysz miała ropną wydzielinę z oczka, to przemywałam wacikiem nasączonym naparem ze świetlika. Weterynarz powiedział że to dobry sposób. Po kilku dniach objawy ustąpiły. Mnie również to pomaga, więc tak zrobiłabym kotu.
Z jednej strony nie powinno się przemywać, jeśli nie wiadomo od czego to może być. Myślę, że ropa to poważniejszy problem.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Ale jak usłyszałam od jego dziewczyny, żebym go przyzwyczaiła do jedzenia parówki i resztek z obiadu, to mi szczena spadła!
Nie wiem, jak można nie odróżnić kota od świni

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
utrzymanie pół biedy ale wizyty u wetów
w ciągu tego tygodnia tylko pare stówek mi ubyło ..
Ta, najgorzej jak się jedzie z jednym problemem, a wychodzi 5

U mnie z kasą jako tako, trzeba to dam te 700- 900 zł , ale dojazdy- masakra! 2 psy i 2 koty. Nigdy nie byłam z całą 4. Ale z 2 kotami i 2 psami jest problem . Majlo nie może usiedzieć na miejscu, kręci się ciągle. Jeśli mama siedzi z przodu, kładzie się na jej kolanach i pół biedy.

Melman się ślini (jak ciepło) , kładzie, siada, kładzie, tuli do mnie itd.

I całe auto w sierści.

Kiedyś była dyskusja czy odkładać pieniądze na ' wszelki wypadek'.

Napisałam, że jak ja odkładałam, to po jakimś czasie a to coś z Majlem się działo, a to z Melmanem. Później przestałam odkładać i wszystko było ok. Czasem mam wrażenie, że poprzez takie czyny przyciąga się daną rzecz.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Leonardo jest już u mnie
Wyobraźcie sobie, że pierwsza rzecz jaką zrobił po otwarciu transportera w moim pokoju to rozłożenie się na całą długość na podłodze
Kochany jest! Teraz siedzę z laptopem na łóżku a Leo wskakuje z wielkim 'miauuu!' i kładzie się koło mnie, po chwili wstaje ociera się o mnie i znowu się kładzie. Hehe, pieszczoch jeden
Jutro czeka go randka z moją kicią
Tak samo jak Persilla Na niego tylko spojrzysz, a już mruczy i się łasi- i nie przesadzam

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Kochany! Oczka ma smutne, trzeba popracować nad zmienieniem tego.
Kisame już się postara o błysk w oczkach

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
Zrobiłam wczoraj na obiad gotowaną kapuchę kiszoną do ziemniorków. Dziś przyłapałam Srajtka jak wypijał z gara tę kapuścianą wodę debil, zamiast kiełbasę wyjeść
Ha, nie wiem jak, ale Twój Srajtem musi być spokrewniony z moim Majlem

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka 91 Pokaż wiadomość
ile ja bym dała zeby Nensi była taka przytulasna
piękny puszek z niego rzeczywiście wygląda jakby był smutny ale to pewnie jego uroda taka bo wątpię ze z taką pańcią byłby smutny

dziewczyny przed chwilą przyszła do mnie Nensi i zaczęła miauczeć zebym zwróciła na nią uwagę zaczęła sie łasić kręcić i mruczeć normalnie szok !! moje futro chce sie miziać
Może wizooż podczytuje, a Ty jej nie doceniasz

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Drugie pytanie jakie mam do Was kochane to pasta przeciw zbieraniu się włosów w żołądku i jelitach. Otrzymałam Bezo-pet. Jednak już się kończy, i widzę że kosztuje 40-50zł. Ale znalazłam http://www.super-zoo.pl/index.php?p1...a-100g-tx-4220
Myślicie że mogę zastąpić tym? Czy to raczj nic nie da i jednak zaopatrzyć się w kolejne opakowanie bezo-petu?
I ostatnia sprawa to przemywanie oczek specjalnym płynem/borasolem - raz czy dwa razy dziennie?
Bezo-pet miałam i moje koty nawet tego wąchać nie chciały Ja kupuję Malt-sofy- koty uwielbiają i zjadają za każdym razem Jest w różnej wielkości tubkach i o wiele tańsza. Spróbuj, warto moim zdaniem.

O, borasol miałam dla persa. Dobry jest, ale pamiętaj, żeby nie dostał się do oczu- przeciera się okolice.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
No to masz fajnie
Ja bym też wiele oddała, żeby moja Kicia chciała się miziać. ale niestety...wszelkie próby tulenia i całowania zawsze kończą się wyrywaniem. No chyba, że sama ma ochotę co się rzadko zdarza...bardzo rzadko...to wtedy jest najukochańszym kotem na świecie...
Jak z moim Chamem Tulę go na siłę, a on tak fajnie daje uszy do tyłu i zwęża oczy
Stary 2012-07-27, 15:32   #607
Madzik_2905
Raczkowanie

bo ma niecale 4miessiace, a mozna chyba od 7-8?
Stary 2012-07-27, 15:47   #608
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że Pan dowiedział się w Związku, że Koko jednak nie jest "rasowa" i dlatego ją oddał... Ale lepiej tak, niż miałby ją wyrzucić...
Nieee... Raczej było coś 'grubszego'. Tak może by ją chciał sprzedać... Może chora, może niszczyła, może się załatwiała po kątach, może po prostu już nie chciał kota.

Ja też podejrzewałam, że z Persillą może coś być nie tak. Zastanowiło mnie oddanie kota, a nie sprzedanie go. Za niedługi czas olśniło mnie, że kiedyś, kiedyś, ileś lat wstecz dzwoniłam do tej 'hodowli' , bo chciałyśmy z mamą kupić persa. Koty nakolankowe były w cenie 1000- 1200 zł. Od razu coś mi nie pod pasowało. A jak już zobaczyłam 30 kotów w jednym pokoju i 2 piętra niżej poczułam odór- niemal od razu pomyślałam o sąsiadach
Stary 2012-07-27, 16:00   #609
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
bo ma niecale 4miessiace, a mozna chyba od 7-8?
czytalam, ze 6-9 miesiecy, jedne dojrzewaja troche szybciej inne troche pozniej. Ja z moim tez czekam. W sierpniu ide powtorzyc szczepienia to sie wypytam jeszcze weta.
Stary 2012-07-27, 16:11   #610
Miskaa78
Kazar Lady

Nimfa łączę sie w bólu ja mam 4 psy i 4 koty
teraz byłam z 2 kotami jednoczesnie u weta i nie powiem, zeby to była komfortowa sytuacja, chociażby ze względu na obecność innych zwierząt w poczekalni
a finansowo wykończyć mnie chyba chcą

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:26   #611
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
czytalam, ze 6-9 miesiecy, jedne dojrzewaja troche szybciej inne troche pozniej. Ja z moim tez czekam. W sierpniu ide powtorzyc szczepienia to sie wypytam jeszcze weta.
kastracje mozna przeprowadzic na malym kotku pod warunkiem ze jest w pelni rozwiniety, w przypadku kocurka jajeczka musza miec minimum 0.5cm szerokosci

mam dwa kocury

- starszy byl kastrowany dopiero jak mial ok 6-7 miesiecy (ale to byl moj pierwszy kot i za duzo nie wiedzialam na ten temat, zabieg zaplanowany byl na luty/marzec ale w styczniu kocurek zaczal tance i spiewanie wiec przyspieszylismy termin)

- mlodszy jak skonczyl 4 miesiace, oczywiscie najpierw zostal obejrzany dokladnie czy sie kwalifikuje, obecnie ma rok i 2 miesiace i jak do tej pory tryska zdrowiem i humorem, za tydzien mamy wizyte u veta ale tylko na boosta szczepionki
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 17:15   #612
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
Miskaa, Krysia odpada w przedbiegach - mam teściową Krystynę

Malla, też o tym myślałam. Zwłaszcza, że uwielbiam Rosję i jej kulturę (a szczególnie rusko disco ). Ale z rosyjskich imion, jakie mi się podobają, to imiona męskie Chyba, że wezmę tytuł mojego ostatniego ruskiego hitu disco i dam jej na imię Vova
Irina, Vassa, Viera, Vilena- albo skonstruuj sama
Stary 2012-07-27, 17:16   #613
Ostrowczanka
Zakorzenienie

To i ja się podłączę - nie dawałam nigdy Bezo-pet, tylko Malt-Soft. Luna nie ma jakiegoś kłopotu z zakłaczaniem. Podaję jej też takie przysmaki Sanabelle przeciw kłaczeniu, ale nie wiem czy działają - za to wiem że je uwielbia . Schowałam je przed nią ostatnio do barku to z pół godziny kombinowała jak się tam dostać - nawet prawie klucz przekręciła spryciula.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 17:44   #614
Kisame
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się wydaje , że może być, ale nie musi. Myślę, że po kastracji kocur nie będzie odbierał młodego jako zagrożenie terytorialne- może nie aż takie duże, że będzie próbował znaczyć.
Nimfo, ale w moim przypadku nie chodzi o młodego kota.
Rezydentka to wysterylizowana około 3letnia kocica - będąca ze mną praktycznie od urodzenia, bo wzięłam ją od sąsiadów.
Natomiast "nowicjusz" Leonardo to niewykastrowany jeszcze (w poniedziałek jedziemy na badania i ustalimy termin kastracji) kocur, prawdopodobnie ma około 5 lat. Możliwe, że więcej...

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:06   #615
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
kastracje mozna przeprowadzic na malym kotku pod warunkiem ze jest w pelni rozwiniety, w przypadku kocurka jajeczka musza miec minimum 0.5cm szerokosci

mam dwa kocury

- starszy byl kastrowany dopiero jak mial ok 6-7 miesiecy (ale to byl moj pierwszy kot i za duzo nie wiedzialam na ten temat, zabieg zaplanowany byl na luty/marzec ale w styczniu kocurek zaczal tance i spiewanie wiec przyspieszylismy termin)

- mlodszy jak skonczyl 4 miesiace, oczywiscie najpierw zostal obejrzany dokladnie czy sie kwalifikuje, obecnie ma rok i 2 miesiace i jak do tej pory tryska zdrowiem i humorem, za tydzien mamy wizyte u veta ale tylko na boosta szczepionki
w polowie sierpnia ide do weta, to poprosze o opinie czy maly sie kwalifikuje i na kiedy. Nie ma wiekszego ryzyka chorob ukladu moczowego gdy sie kastruje 4miesieczniaki? I jak robilas z karmieniem, mimo, ze kastrowany podawalas karme dla kociat, czy jakas mniej kaloryczna zeby nie tyl?
Stary 2012-07-27, 18:16   #616
Madzik_2905
Raczkowanie

byłam dzisiaj u weta, Dżamperowi wyskoczyło coś na pyszczku, jakaś reakcja alergiczna, dostał antybiotyk. Biedaczek zmieniłam weta i teraz dojeżdżamy jakieś 20km, szalał w transporterku ;o dowiedziałam się, że wypadają mu zęby

a kupa może być o tego, że wpierdziela żwirek... mam go obserwować, co zjada nadprogramowo w niedziele/poniedziałek następna wizyta... zacznę oszczędzać, bo nie wyrobię z kasą ;o tu 40, tam 50 i leci z portfela ;o
Stary 2012-07-27, 19:31   #617
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
U mnie pomagał odkurzacz. Wspólny wróg łączył i obaj wciskali się przytuleni w kąt... Chociaż Bury robił to tylko dla towarzystwa, bo generalnie to lubi naskakiwać odkurzaczowi.
He, he, chciałabym go zobaczyć w akcji

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
dziekuje Nimfa za rady. wczoraj wieczorem spaly obok siebie w bezpiecznej odleglosci;-)

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Nimfa łączę sie w bólu ja mam 4 psy i 4 koty
teraz byłam z 2 kotami jednoczesnie u weta i nie powiem, zeby to była komfortowa sytuacja, chociażby ze względu na obecność innych zwierząt w poczekalni
a finansowo wykończyć mnie chyba chcą
No to mnie podbudowałaś, bo myślałam, że gorzej być nie może

A, miałam napisać, że problem również w tym, że na ogół na jednej wizycie się nie kończy

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
To i ja się podłączę - nie dawałam nigdy Bezo-pet, tylko Malt-Soft. Luna nie ma jakiegoś kłopotu z zakłaczaniem. Podaję jej też takie przysmaki Sanabelle przeciw kłaczeniu, ale nie wiem czy działają - za to wiem że je uwielbia . Schowałam je przed nią ostatnio do barku to z pół godziny kombinowała jak się tam dostać - nawet prawie klucz przekręciła spryciula.
No jak u mnie Malt i Sanebelle. I też nie wiem, czy chrupki działają, ale Cham szaleje za nimi

Ostatnio kupiłam na wagę na zęby

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Nimfo, ale w moim przypadku nie chodzi o młodego kota.
Rezydentka to wysterylizowana około 3letnia kocica - będąca ze mną praktycznie od urodzenia, bo wzięłam ją od sąsiadów.
Natomiast "nowicjusz" Leonardo to niewykastrowany jeszcze (w poniedziałek jedziemy na badania i ustalimy termin kastracji) kocur, prawdopodobnie ma około 5 lat. Możliwe, że więcej...
O to mi chodzi, tylko konkretnie nie napisałam, bo okna mieli mi wstawiać, ale wujek katastrofalnie je zmierzył i są o wiele za duże, co skończyło się tym, że do poniedziałku jestem bez okien

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
byłam dzisiaj u weta, Dżamperowi wyskoczyło coś na pyszczku, jakaś reakcja alergiczna, dostał antybiotyk. Biedaczek zmieniłam weta i teraz dojeżdżamy jakieś 20km, szalał w transporterku ;o dowiedziałam się, że wypadają mu zęby

a kupa może być o tego, że wpierdziela żwirek... mam go obserwować, co zjada nadprogramowo w niedziele/poniedziałek następna wizyta... zacznę oszczędzać, bo nie wyrobię z kasą ;o tu 40, tam 50 i leci z portfela ;o
Ale to coś, to od zębów czy jak?

Jak pisałam powyżej, znam ten ból... Z drugiej strony cieszę się, że póki co mam pracę i w razie czego mogę wyleczyć.
Stary 2012-07-27, 19:39   #618
Madzik_2905
Raczkowanie

nie, nie od zębów. Coś go uczuliło, nie wiem co ... Zęby to tak osobno

+ zdjęcia śpiących maluchów i w trakcie jedzonka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-07-26 21.23.04.jpg (46,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-07-26 22.58.30.jpg (30,1 KB, 22 załadowań)
Stary 2012-07-27, 20:29   #619
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
w polowie sierpnia ide do weta, to poprosze o opinie czy maly sie kwalifikuje i na kiedy. Nie ma wiekszego ryzyka chorob ukladu moczowego gdy sie kastruje 4miesieczniaki? I jak robilas z karmieniem, mimo, ze kastrowany podawalas karme dla kociat, czy jakas mniej kaloryczna zeby nie tyl?
jezeli uklad moczowy sie nie rozwinal w pelni to pewnie ze to problem, dlatego wlasnie bez oceny tak w ciemno sie tego nie robi

Skuterek byl malutki jak wzielismy go i veci mysleli ze ma mniej niz 9 tygodni, jednak u nas zaczal dostawac dobre jedzenie (plus niestety ale ciagle prosi o rozne dodatki, szal na serek mascarpone mu przeszedl, teraz jest zoltko na topie, jak widzi ze wyciagam jajka z lodowki to zaczyna tance) i odbil to sobie takze jak skonczyl 4 miesiace i poszlismy na kontrole to vetka powiedziala ze bez problemu mozemy ciac.

nie pamietam kiedy zmienilismy mu jedzenie, mysle ze do 6-7 miesiaca jadl nadal kociakowe, potem koty zaczely stroic fochy i starszy chcial jest to co maly a maly to co starszy, mielismy dom wariatow, wprowadzilismy wiec jedna karme dla doroslych

Maly jest bardzo zywym kotkiem i praktycznie caly czas bawilby sie, przez to ze ma taki apetyt poprostu kontroluje jego porcje (sa mniejsze przez dodatki ktore podjada) i duzo sie z nim bawie, akurat on uwielbia aportowac wiec rzucam mu myszke na polke drapaka i musi sie po nia wspiac (ok. 1.5 metra w gore, czasami rzucam na jeszcze wyzsza polke) zeby mi przyniesc z powrotem, takie zabawy sa kilka razy dziennie po 10-15 minut

pisze Maly bo dla mnie on bedzie zawsze taki ale to kawal kota 6.5 kg, jest masywny ale gibki i jedynie ten luzny faldek skory pod brzuchem pokazuje ze jest kotem domowym ktory lubi pojesc, na szczescie odkad kontroluje jego porcje nie tyje i faldek sie nie powieksza, starszy kot wazy ok 5-5.20
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez motylek1007
Czas edycji: 2012-07-27 o 20:41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 20:43   #620
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
w PL w zdecydowanej większości spotykam sie z opinią, ze zwierzak ma najpierw dojrzeć, dopiero pózniej mozna kastrować.
W programach zagranicznych często jest odwrotnie i znacznie młodsze kastrują.

Fajnie ze coś napisałaś na wątku, lubie czytać Twoje wypowiedzi

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 20:48   #621
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
w PL w zdecydowanej większości spotykam sie z opinią, ze zwierzak ma najpierw dojrzeć, dopiero pózniej mozna kastrować.

jestem ostatnia do robienia czegos co zaszkodzi zdrowiu moich chlopakow, zanim sie zdecydowalam na kastracje Skutera vetka musiala mi wszystko wyjasnic, bo moje pierwsze pytanie bylo wlasnie o uklad moczowy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-07-27, 21:42   #622
Nimfa20

Cytat:
nie, nie od zębów. Coś go uczuliło, nie wiem co ... Zęby to tak osobno

+ zdjęcia śpiących maluchów i w trakcie jedzonka
A, właśnie nie wiedziałam czy to powiązane jest.

He, moje z jednej nie jedzą. Chociaż na początku Cham jadł z Melmanem, a pers próbował podebrać od Majla, ale on nie da

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:

jestem ostatnia do robienia czegos co zaszkodzi zdrowiu moich chlopakow, zanim sie zdecydowalam na kastracje Skutera vetka musiala mi wszystko wyjasnic, bo moje pierwsze pytanie bylo wlasnie o uklad moczowy
Rybiorek

Jak Cycek i Skuter? Wstawisz foty?

Prawie jak Einstein- E=mc2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a (241).jpg (56,0 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2012-07-27 o 21:45
Stary 2012-07-27, 22:00   #623
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorek

Jak Cycek i Skuter? Wstawisz foty?

dziekuje, dobrze, zdrowe a to nawazniejsze

1,2 - Cycek
3, 4 - Skuterek
5, 6 - ja i Skuter
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cycus.jpg (104,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cycus1.jpg (121,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skuterek.jpg (73,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skuterek2.jpg (93,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja i skuter.jpg (61,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja i skuter 2.jpg (44,6 KB, 26 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 22:00   #624
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość

Ja ze sterylizacją Luniaka czekałam na pierwszą ruję. Było to mocno traumatyczne przeżycie - nie rozumiem jak ludzie mogą patrzeć na kotkę, która tak to ciężko przeżywa i nie być za sterylką.
Śmieszna była tylko taka sytuacja - mąż rzucił Lunie pluszowego królika - taką maskotkę, która ona regularnie morduje, upadła jej na plecy a Luna jak to kotka w rujce kuper do góry.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 22:53   #625
Kisame
Zakorzenienie

ale słodkie te wasze kociaki
czytałam stronkę o persach i ktoś doradzał na kołtuny posypanie i wyczesanie pudrem Alantal. Czegoś takiego nie mogę znaleźć w necie, ale jest Alantan. http://www.bangla.babyonline.pl/opin...k-alantan-plus
Czy tym mogę posypać sierść persiaka? Najchętniej użyłabym go za uszami- Leo ma tam strasznie tłuste włosy :/
a cena jest tak śmieszna, że aż żal nie kupić

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 08:01   #626
marea
Wtajemniczenie

Witam wszytskie nowe i nie nowe wizazanki

Ja od tygodnia urlopuję i w rozjazdach, Shilka jeździ przeważnie ze mną a Mojo w domu siedzi sam bidulek

Moja mama oddała ostatniego kociaka Mimzy, straszny płacz był w domu a kocurek chodzi i ją szuka buuu ale nie mają warunków na tyle zwierząt, mają już 2 psy i kota na niewielkim relatywnie metrażu...
Zapakowałam wczoraj mamę z bratem i kocurem i wywiozłam na działkę za miasto gdzie ojciec z psami siedzi, a mama musiała kociaki dotąd doglądać, Bibek chorował i w ogóle... także odpoczną, a kocurek ma zajęcie

Ja dziś znowu wyjeżdżam na weekendos, Szilkę zostawię w domku także Mojo nie będzie sam się nudzić

Pozdrawiam wszytskich

Edytowane przez marea
Czas edycji: 2012-07-28 o 08:04
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 08:13   #627
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Prawie jak Einstein- E=mc2
omajgad Ajsztajn jak żywy

Ryba

chłopaki extra są a Cyc na schodach powala

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-28, 08:27   #628
Madzik_2905
Raczkowanie

Rybiorek słodkie kociaki
Stary 2012-07-28, 09:28   #629
shirubya
Raczkowanie

Z dumą oznajmiam, że dołączam do waszego grona posiadaczy kotów! Parę dni temu, wracając z kina, seansu nocnego natkneliśmy sie na małego miauczącego kotka na ulicy. W sumie nawet od razu zaczął za nami iść. Przynieslliśmy go do domu i na drugi dzień poszedł na odrobaczanie. Kotka ma 2 miesiące. No i staram się ją teraz nauczyć korzystania z kuwety choć opornie jej to idzie. Zastanawiam sie czy koty mogą w ogóle reagować na imię i jeśli tak, to jak jej tego nauczyć?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mrau (2).jpg (109,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2462.jpg (112,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2490.jpg (161,8 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-07-28, 09:44   #630
Madzik_2905
Raczkowanie

witamyyyy sliczna kiciunia! super, ze ja przygarneliscie mojej malej zdarzylo sie dzisiaj siknac na klapka, ale tyljo kropelke bo zdarzy
lam ja zabrac do kuwerki. takze te z tym walcze moje koty nie reaguja na imiona nawet na kicikici ....reaguja na otwieranie lodowki/szadki z jedzeniem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości