Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 15:46   #4231
magdaammm
Raczkowanie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

om to jest szansa na dziewuszke u mnie bylo dzien przed przytulanko bo innej opcji nie bylo, takze czekam duzo o tym piszą wlasnie, jak planowac plec dziecka, ale jakos nie przekonuje mnie to co piszą.. moze i jest cos w tym. ale jak natura sobie zechce tak bedzie
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:09   #4232
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ja właśnie wróciłam z plażingu, ale się zjaraaałamhihi.
Kurde ale mnie boli podbrzusze tak myślę że to moze po tym dupku,też tak macie/miałyście?

Mi i Tż marzy się córeczka ale co by było to by było i tak będzie mocno kochane,byle zdrowe.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:16   #4233
zaraz_a
Raczkowanie

Witajcie w ten potwornie upalny dzień. Dzięki wielkie za podtrzymanie mnie na duchu. Złapałam fatalny dołek, ale już jest trochę lepiej.
Marudexus - może rzeczywiście jak @ nie przyjdzie do poniedziałku, to wkręć się do lekarza. Może Cię trochę uspokoi i będziesz wiedziała na czym stoisz ,
domciatko - ja już sama nie wiem, czy widziałam ten cieć cienia drugiej kreski, czy tylko chciałam go widzieć, więc mi się na wzrok rzuciło. Dzisiaj rano zrobiłam kolejny test i oczywiście wzrok mi się już poprawił, bo na nim była już tylko jedna krecha. Przed południem byłam też u ginekologa, więc na 100% przy pierwszym teście miałalm omamy,
IsiaG - jeśli chodzi o badania nasienia, to rozmawiałam z moją lekarką na ten temat. Ona uważa, że warto badać chłopa od samego początku, a nie dopiero, jak się zmarnuje kupę czasu i wykluczy wszelkie choroby u kobiety, ale nie naciska. Mówi, że to bardzo indywidualna sprawa i dla facetów często psychicznie trudniejsza, niż dla kobiet. Myślę, że spokojnie z mężem porozmawiamy i zrobimy takie badania, ale poszukam we Wro kliniki, w której można przywieźć próbkę (wiem, że szybko, prawie na sygnale), a nie oddawać ją na miejscu. Domyślam się, że to mało komfortowo tak na już, na zawołanie w pokoiku, albo tfu tfu w toalecie, do której stoi kolejka ,
teorema - masz rację, postaram się nie szukać na siłę objawów, albo ich braku i słowo harcerza, że w tym cyklu test zrobię dopiero w dniu spodziewanej @. Chyba znajdę sobie jakieś intensywne zajęcie na ostatnie dwa tygodnie cyklu, żeby nie było czasu na myślenie. A za Ciebie bardzo mocno trzymam kciuki, zeby ani w weekend, ani po nim @ nie przyszła.
bazile - przy takich długich cyklach rzeczywiscie lakarka kazała mi odliczyć 14 dni wstecz od ostatniego dnia i chyba potwierdzają to moje testy owu (kupione hutrem w C.H. Allegro). W tym miesiącu zapisałam się też na monitoring, żeby mieć pewność i wiedzieć, czy moje pęcherzyki łaskawie pękają,
Mokka83 - koniecznie daj znać jak po wizycie, bo czekamy z niecierpliwością. I przede wszystkim ogromnie gratuluję dla zaciążonej wizażanki z tego samego miasta
Szejda - chyba wstrzelisz się z urlopem w największe upały szczęściaro
dedra - z postów z forum wynika, że chyba jest tak jak magdammm mówi, że najbardziej owocne są te cykle spisane na straty,
magdammm - też czytałam, że plemniki-dziewczynki są w stanie dłużej przetrwać w organiźmie kobiety, bo są silniejsze i bardziej wytrzymałe ... zupełnie jak w życiu .

Byłam dziś u lekarza, zrobiła dokładnie USG (matko, chyba z kwadrans leżałam) i stwierdziła: I faza cyklu, macica i oba jajniki prawiodłowej wielkości i echogenicznosci, ale oba jajniki z pojedynczymi mikroskopijnymi pęcherzykami. Według niej o PCO nie ma mowy. Kazała zrobić badania FSH, LH, prolaktynę, przeciwciała anty TPO i glukozę - test obciążenia 75g po 1, 2 i 3 godzinach oraz poziom insuliny (to znaczy, że wyjdę w poniedziałek o 250 zł lżejsza, ale może spokojniejsza). Mówi, że nie podoba jej się mój wysoki cukier i po wynikach zobaczymy co dalej. Oprócz tego pomonitoruję się w tym cyklu, ale to już na moją prośbę. Te 2 pierwsze cykle faktycznie miałam stracone, więc właściwie tylko albo aż 4 bezskuteczne mam za sobą, oby w tym piątym się udało .
Za nas wszystkie trzymam kciuki, bo takie kwietniowo-majowe dzieciaczki byłyby fantastyczne .
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:29   #4234
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Też tak czytałam... ja chciałabym dziewczynkę, bo chłopca już mam ale będę kochać niezależnie. Blizniakami bym nie pogardzila Imiona też już mamy wybrane Nadia i Borys....
Heh to tak jak i my. Gdyby były bliźniaki to byśmy się bardzo ucieszyli, chociaż pewnie byłoby mi ciężko wrócić do pracy po macierzyńskim. Imiona mamy narazie tylko dla dziewczynek - też Nadia, Amelia albo Zuzia

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z plażingu, ale się zjaraaałamhihi.
Kurde ale mnie boli podbrzusze tak myślę że to moze po tym dupku,też tak macie/miałyście?

Mi i Tż marzy się córeczka ale co by było to by było i tak będzie mocno kochane,byle zdrowe.
Ja też dzisiaj dupkę na plaży wygrzewałam Fajnie mieć 2 miesiące wakacji U nas TŻ bardzo chciałby synka, a mi wsio ryba - byle zdrowe i grzeczne
Stary 2012-07-27, 16:43   #4235
teorema
Wtajemniczenie

Ale skwar!

Z imion waszych Nadia mi sie podoba oraz Alicja. Dla chlopca - Artur.

Umowilam sie na wizyte do gin na przyszla srode, bo juz czuje, ze cos nie gra. Zobaczymy o co chodzi.
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 17:57   #4236
bazile
Zadomowienie

no tak,kazda z nas pragnie by dzieciatko bylo zdrowe,bo to jest najwazniejsze,ale nie oszukujmy sie,ze kazda z nas po cichu mysli rowniez o plci,ja liczylam na dziewczynke a bedzie chlopczyk.

i dodam jeszcze,ze u mnie w rodzinie zauwazylismy pewna zaleznosc,jednego roku jest urodzaj na chlopcow,a drugiego na dziewczynki i tak od szesciu lat kazdego roku to sie sprawdza
wiem,ze to poprostu zbieg okolicznosci,ale nie ma to jak powymyslac sobie rozne teorie,ale w tym roku jak slysze ze ktos ze znajomych czy tu na forum wciazy to czesto pojawia sie jednak chlopiec,wiec z moich wyliczen rok 2013 bedzie rokiem dziewczynek
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 20:10   #4237
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Ale będą jajca jak się okaże że masz dwójeczkę w brzusiu. To wprawdzie dwa razy więcej problemów, ale i dwa razy więcej szczęścia. Chociaż ja bym chyba nie chciała bliźniaków.
To podobno prawda, że przed owu to na dziewczynkę. Ja bym chyba wolała chłopca. Ale to niedawno mi się tak odmieniło, bo jeszcze jakiś czas temu marzyłam o dziewczynce. Ale co będzie to będzie, oby było niedługo i zdrowe.
Anielka, bardzo ładne imię. Niespotykane, a jednocześnie niewymyślne. Takie mi się podobają najbardziej. Ja lubię typowo polskie imiona, ale jednocześnie takie, które się nie powtarzają zbyt często. A podwójnego bym nie dała. Ja mam jedno, TŻ też i uważam, że drugie jest zbędne.
Ja też bym dwóch nie wymyślała, ale od strony męża mają taką tradycje, bo to ponoć kiedyś szlachta była i cóż mam rzecz skoro ich nazwisko noszę. Ja mam jedno imię, może moi przodkowie to byli zwykli chłopi

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Ja wcześniej też myślałam sobie, że nie chcę bliźniaków, ale teraz to już sobie myślę, że nawet fajnie by było, bo bym miała 2 dzieci za jednym machem Oczywiście nie jednojajowe! Mówiłam, że wolę córkę, a teraz myślę, że niezależnie od płci będę się cieszyć
Bliżnięta to jednak podwójne obciążenie dla organizmu. Poza tym dzieci mniejsze się rodzą. Zdecydowanie wolę jednak mieć teraz jedno dziecko. Bo tak to razem była by 3. A to już za dużo, nie na te czasy. Nasi rodzice mogli sobie pozwolić na to, aby mieć 4 czy 5 dzieci bo praca była, mimo, że z jedzeniem był problem ale jakoś głodna nigdy nie byłam. A teraz wszystko jest... tylko kasy brak.

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Mnie się parka marzy

A brzuchol zaczyna boleć, pewnie w końcu @ się zdecyduje.
No, mogłaby już przyjśc ta @ do Ciebie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
no tak,kazda z nas pragnie by dzieciatko bylo zdrowe,bo to jest najwazniejsze,ale nie oszukujmy sie,ze kazda z nas po cichu mysli rowniez o plci,ja liczylam na dziewczynke a bedzie chlopczyk.

i dodam jeszcze,ze u mnie w rodzinie zauwazylismy pewna zaleznosc,jednego roku jest urodzaj na chlopcow,a drugiego na dziewczynki i tak od szesciu lat kazdego roku to sie sprawdza
wiem,ze to poprostu zbieg okolicznosci,ale nie ma to jak powymyslac sobie rozne teorie,ale w tym roku jak slysze ze ktos ze znajomych czy tu na forum wciazy to czesto pojawia sie jednak chlopiec,wiec z moich wyliczen rok 2013 bedzie rokiem dziewczynek
To znam dwa wyjątki. Moja koleżanka, urodziła bliźnięta, dwie dziewczynki. Jakieś 2 tyg temu i koleżanka z pracy ma termin na listopad i też ma dziewczynkę. No ale przecież muszą też rodzić się laski bo inaczej ci biedni chłopcy nie będę mieli z kim się potem żenić

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 08:38   #4238
dedra
Zadomowienie

Ahoj załogo!
Ale mnie rano obudziła burza. Wczoraj upał a dziś się zachmurzyło na pół roku. Lać już przestało, ale końca chmur nie widać. No ale ciepło jest chociaż.
Przytulanka zgodnie z planem "odbębnione" Poprawiliśmy jeszcze z rana, żeby nie było... TŻ pojechał do pracy no a ja jak zwykle w sobotę mam dzień sprzątania. Blee...
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 08:54   #4239
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

dzien dobry dziewczynki

dzien zaczynam wiesciami, ze u mnie juz czas na kolejne dzialania swoja droga jaka mi frajde sprawia obserwacja swojego organizmu zebyscie mnie widzaly jak wyczulam szyjke, sluz a rano jeszcze temp to potwierdzila smieszne

u mnie w rodzinie tez 2 imiona wszyscy maja, a ja w sumie nie zastanawialam sie nad tym hmmm.... musimy pomyslec z mezem jak to bedzie u nas wygladalo

co do blizniat... ja sama mama nadzieje, ze takiej niespodzianki nam los nie sprawi nigdt blizniat nie chcialam pociesza mnie fakt, ze w rodzinie nigdy takowych nie bylo

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:21   #4240
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dobry!

35 dc, 10 dzień po lutku, @ brak, martwię się.

Upał niemiłosierny, pewnie znów cały weekend przebumeluję. A przydałoby się posprzątać
Stary 2012-07-28, 09:53   #4241
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam z rana!
u mnie dziś 27 dzień cyklu i czekam.

pogoda u nas była piękna, ale przyszedł weekend i oczywiście słońca nie widać(
no szkoda, a mieliśmy nad morze jechać

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:01   #4242
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczynki kochanie...

nie ma nic cudowniejszego niż brat czy siostra bliźniaczka

Ja bym bardzo chciała....

Takiej wiezi nie da rady stworzyć z kims innym..wiesz, ze zawsze tam gdzieś jest ktoś, któ jest połową Ciebie..i nie jest to Twoj mąż czy żona!

Dołącze do Was kochane od wrzesnia...i będę sie cieszyc jesli przyjdzie mi mieć dwa serca pod moim sercem!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:37   #4243
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam z rana!
u mnie dziś 27 dzień cyklu i czekam.

pogoda u nas była piękna, ale przyszedł weekend i oczywiście słońca nie widać(
no szkoda, a mieliśmy nad morze jechać
Domciatko, przypomnij jak długie masz cykle? Będziesz testować czy czekasz na opóźnienie @?

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochanie...

nie ma nic cudowniejszego niż brat czy siostra bliźniaczka

Ja bym bardzo chciała....

Takiej wiezi nie da rady stworzyć z kims innym..wiesz, ze zawsze tam gdzieś jest ktoś, któ jest połową Ciebie..i nie jest to Twoj mąż czy żona!

Dołącze do Was kochane od wrzesnia...i będę sie cieszyc jesli przyjdzie mi mieć dwa serca pod moim sercem!
Kocurku, czekamy na Ciebie we wrześniu zatem. Piszesz o bliźniakach tak jak byś sama była z bliźniąt. Dobrze dedukuję?

Cytat:
Dobry!

35 dc, 10 dzień po lutku, @ brak, martwię się.

Upał niemiłosierny, pewnie znów cały weekend przebumeluję. A przydałoby się posprzątać
Kurcze, Maru. Wolałabyś dostać tą @ czy może jednak zatestujesz. Ja wiem, że owu nie było. Ale różnie to może być. Cuda też się zdarzają. Może spróbuj jednak?

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
dzien dobry dziewczynki

dzien zaczynam wiesciami, ze u mnie juz czas na kolejne dzialania swoja droga jaka mi frajde sprawia obserwacja swojego organizmu zebyscie mnie widzaly jak wyczulam szyjke, sluz a rano jeszcze temp to potwierdzila smieszne

u mnie w rodzinie tez 2 imiona wszyscy maja, a ja w sumie nie zastanawialam sie nad tym hmmm.... musimy pomyslec z mezem jak to bedzie u nas wygladalo

co do blizniat... ja sama mama nadzieje, ze takiej niespodzianki nam los nie sprawi nigdt blizniat nie chcialam pociesza mnie fakt, ze w rodzinie nigdy takowych nie bylo
Santom, owocnego cyklu kochana życzę. A z tymi obserwacjami to masz odwrotnie niż ja. Chyba wolałabym nie wiedzieć co i jak i iść na żywioł. Ale nie potrafię. Dobrze, że chociaż temperatury nie mierzę.

Ja zgłupiałam jeśli chodzi o owu. Bardzo możliwe, że nastąpiła dopiero dziś rano. Cholera, po co ja się tak wkręcam w to wszystko.
Stary 2012-07-28, 10:38   #4244
lady_malgo
Rozeznanie

No tak, ale w moim przypadku bliźniaki nie byłyby złym wyjściem, bo im wcześniej urodzę wszystkie dzieci, to tym prędzej pozbędę się zbędnych organów tj. macicy i jajników!

U mnie 9 dc. Wczoraj mało nie popłakałam się z bólu. A boli mnie bardziej niż podczas @ Musiałam łyknąć 2 prochy. Dziś powtórka z rozrywki. Cała w ogóle spuchłam...

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:46   #4245
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Domciatko, przypomnij jak długie masz cykle? Będziesz testować czy czekasz na opóźnienie @?

Kocurku, czekamy na Ciebie we wrześniu zatem. Piszesz o bliźniakach tak jak byś sama była z bliźniąt. Dobrze dedukuję?

Kurcze, Maru. Wolałabyś dostać tą @ czy może jednak zatestujesz. Ja wiem, że owu nie było. Ale różnie to może być. Cuda też się zdarzają. Może spróbuj jednak?

Santom, owocnego cyklu kochana życzę. A z tymi obserwacjami to masz odwrotnie niż ja. Chyba wolałabym nie wiedzieć co i jak i iść na żywioł. Ale nie potrafię. Dobrze, że chociaż temperatury nie mierzę.

Ja zgłupiałam jeśli chodzi o owu. Bardzo możliwe, że nastąpiła dopiero dziś rano. Cholera, po co ja się tak wkręcam w to wszystko.
Ja tez mam problem z cyklem...temperatura spadła a @ jak nie było tak nie ma..??

Mam brata bliźniaka....i moge Go długo nie wiedziec a jak cos sie dzieje to jeden telefon i jest obok!

Jak byłam w trakcie poronienia to siedział ze mną w domu czekając aż sie skończy bo mąż musiał być w pracy.

Czytał później po interencie jak mi pomóc i jak ze mna rozmawiać.

Jak tylko się rozklejam to pozwla mi na to...i przytula bez gadania!

To jest jakby taka niewodoczna nic, która nas łączy....

Cytat:
No tak, ale w moim przypadku bliźniaki nie byłyby złym wyjściem, bo im wcześniej urodzę wszystkie dzieci, to tym prędzej pozbędę się zbędnych organów tj. macicy i jajników!

U mnie 9 dc. Wczoraj mało nie popłakałam się z bólu. A boli mnie bardziej niż podczas @ Musiałam łyknąć 2 prochy. Dziś powtórka z rozrywki. Cała w ogóle spuchłam...
Biedna...przytulam mocno...

Może gorący termofor by pomogł?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:50   #4246
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

kooocur pieknie piszesz o bracie w ogole chyba jestes pierwszym blizniakiem, ktorego znam

lady malago biednas tule mocno

u mnie z tymi blizniakami jest tak, ze po prostu na logistyke byloby mi to ie na reke. mieszkam za granica, boje sie nawet pojedynczej ciazy, nie mowiac juz o blizniaczej ale jakby sie zdarzylo to pewnie cieszylabym sie tak samo tylko troche pozniej bo pierwsze to szok by byl

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:51   #4247
dedra
Zadomowienie

Nie znam żadnych bliźniaków osobiście, ale wiele słyszałam, że to faktycznie niezwykła więź. Fajnie, że masz tak wspierającego brata Kocurku.
Stary 2012-07-28, 11:11   #4248
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
ja już sama nie wiem jakie mam te cykle
jestem po tabletkach antykoncepcyjnych.
normalnie miewałam cykle 28 dniowe. ale przez ostatnie miesiące było - 26 dni i 34 dni. także nie wiem na co się nastawiać tym razem.
czekam więc.
oprócz bólów piersi nic mi nie jest

Stary 2012-07-28, 11:34   #4249
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Kurczę no nie wiem. Jeszcze kilka dni temu, jak badałam szyjkę to była otwarta i był lekko, ale to lekko zabarwiony śluz. Myślałam więc, że @ przyjdzie. a tu szyja się zamknęła i został tylko biały glut. To zabarwienie śluzu na pewno nie było @. Poza tym, cycki ciągle duże.
Nie chcę się nakręcać, bo to musiałby być mega cud.
Chyba raczej mam wyhodowaną torbiel.

A no i nie chcę testować, bo jeśli mam torbiel to test i tak może wyjść pozytywnie bez sensu.

Cytat:

współczuję .. mnie to pewnie czeka za kilka dni.
A co do pozbycia to chyba lepiej samej macicy? jak się oczyści wsio to same jajniki chyba nie powinny robić problemów, a hormony są przecież potrzebne ...

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-07-28 o 11:42
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:48   #4250
dedra
Zadomowienie

Cytat:
ja już sama nie wiem jakie mam te cykle
jestem po tabletkach antykoncepcyjnych.
normalnie miewałam cykle 28 dniowe. ale przez ostatnie miesiące było - 26 dni i 34 dni. także nie wiem na co się nastawiać tym razem.
czekam więc.
oprócz bólów piersi nic mi nie jest
No to my czekamy razem z Tobą. A może chociaż kojarzysz kiedy mogła nastąpić owulacja. Dodaj do tego 14 dni i masz przewidywany termin @. Mi się to sprawdza póki co.

Cytat:
Kurczę no nie wiem. Jeszcze kilka dni temu, jak badałam szyjkę to była otwarta i był lekko, ale to lekko zabarwiony śluz. Myślałam więc, że @ przyjdzie. a tu szyja się zamknęła i został tylko biały glut. To zabarwienie śluzu na pewno nie było @. Poza tym, cycki ciągle duże.
Nie chcę się nakręcać, bo to musiałby być mega cud.
Chyba raczej mam wyhodowaną torbiel.

A no i nie chcę testować, bo jeśli mam torbiel to test i tak może wyjść pozytywnie bez sensu.
Zrobisz jak będziesz uważała. A do gina kiedy idziesz? Bo jeśli to torbiel to może warto było by się udać.

Cytat:

Oj biedna Moja 15letnia siostra ma bardzo bolesne miesiączki. Żadne przeciwbólowe jej nie pomagają i nawet wymiotuje podczas. Naczytałam się ostatnio, że może to być objaw endo. Czy Ty w tym wieku też miałaś już takie problemy?
Stary 2012-07-28, 11:59   #4251
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Zrobisz jak będziesz uważała. A do gina kiedy idziesz? Bo jeśli to torbiel to może warto było by się udać.
Jak do poniedziałku nie przyjdzie @ to pójdę do gina. To będzie 12 dzień po lutku, więc już chyba mnie nie wyrzuci (będę chciała na krzywy ryj bo zarejestrować się do niego na ten sam dzień się nei da )

Cytat:
Oj biedna Moja 15letnia siostra ma bardzo bolesne miesiączki. Żadne przeciwbólowe jej nie pomagają i nawet wymiotuje podczas. Naczytałam się ostatnio, że może to być objaw endo. Czy Ty w tym wieku też miałaś już takie problemy?
No ja nie wymiotowałam wprawdzie, ale bolesne @ miałam odkąd pamiętam. Więc jest to niestety bardzo możliwe, aczkolwiek niekoniecznie na 100% to musi być endo.
Stary 2012-07-28, 12:17   #4252
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
No to my czekamy razem z Tobą. A może chociaż kojarzysz kiedy mogła nastąpić owulacja. Dodaj do tego 14 dni i masz przewidywany termin @. Mi się to sprawdza póki co.
ja dokładnie nie mierzę temperatury, ale obserwowałam śluz i miałam go od 17 do 22 dnia cyklu..

Stary 2012-07-28, 13:06   #4253
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Jak do poniedziałku nie przyjdzie @ to pójdę do gina. To będzie 12 dzień po lutku, więc już chyba mnie nie wyrzuci (będę chciała na krzywy ryj bo zarejestrować się do niego na ten sam dzień się nei da )

No ja nie wymiotowałam wprawdzie, ale bolesne @ miałam odkąd pamiętam. Więc jest to niestety bardzo możliwe, aczkolwiek niekoniecznie na 100% to musi być endo.
No to czekamy zatem do poniedziałku. I jednak mimo Twojej pewności co do braku owu, życzę Ci żeby się okazało, że cud się zdarzył.
Siostrę to bym chętnie do gina wysłała, ale ona ma dopiero 15 lat, więc średnio jej się ten pomysł podoba. Wydaje mi się, że im wcześniej tym lepiej. No ale mama nasza też miała we wczesnej młodości takie bolesne @ a zdrowa i czwórkę dzieci bezproblemowo powiła, więc mam nadzieję, że taka po prostu siostry "uroda".

Cytat:
ja dokładnie nie mierzę temperatury, ale obserwowałam śluz i miałam go od 17 do 22 dnia cyklu..
Czyli jeszcze nie termin @. Myślę, że najwcześniej możesz się NIEspodziewać za 4 dni.
Stary 2012-07-28, 13:14   #4254
zaraz_a
Raczkowanie

Buuu, moje posty się nie pojawiają . A tak się wczoraj rozpisałam .
MarudexuS - leć w poniedziałek do lekarza, jeśli @ się nie pojawi. A nóż widelec okaże się, że nie pojawi się przez najbliższe 9 miesięcy ... cuda się zdarzają.
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:18   #4255
monini2507
Zakorzenienie

Hej laseczko kochane
No i przyszła do mnie ta franca i to jeszcze z samego rana bo już o 5 nic tylko . No i własnie rozpoczynamy już 11cs
Jak do wrzesnia nic nie zafasolkujemy idziemy do gina bo tak nam kazał przyjść i da nam skierowanie na badania wszyskie eh

U nas dziś chatka wolna teść pojechał na wesele a my grilla robimy zapraszam która chętna

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Buuu, moje posty się nie pojawiają . A tak się wczoraj rozpisałam .
MarudexuS - leć w poniedziałek do lekarza, jeśli @ się nie pojawi. A nóż widelec okaże się, że nie pojawi się przez najbliższe 9 miesięcy ... cuda się zdarzają.
może staraj sie pisać krótsze posty na początku no ja już sama nie wiem co się dzieję ja aż takich problemów na początku z tymi postami nie miałam
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:20   #4256
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej laseczko kochane
No i przyszła do mnie ta franca i to jeszcze z samego rana bo już o 5 nic tylko . No i własnie rozpoczynamy już 11cs
Jak do wrzesnia nic nie zafasolkujemy idziemy do gina bo tak nam kazał przyjść i da nam skierowanie na badania wszyskie eh

U nas dziś chatka wolna teść pojechał na wesele a my grilla robimy zapraszam która chętna
Przykro mi Monini. Może ten 11 okaże się szczęśliwym. Trzymam kciuki za powodzenie.
Na grilla to ja zawsze chętna, szkoda, że do Kielc tak daleko. My planujemy grilla jutro, mam nadzieję, że pogoda nie pokrzyżuje nam planów, bo zapowiadają ochłodzenie.
Stary 2012-07-28, 13:31   #4257
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:

Dedra- ja mam zdjagnozowaną endo 3 stopnia... okres skończył mi się w środę, więc niepokoją mnie te bóle. ostatnio tak miałam przy dużej torbieli, do tego to długie plamienie przed @...
Wymioty podczas jakiego kolwiek bólu wcale nie świadczą o jego sile. Przechodziłam już (pomimo co miesięcznych bóli okresowych) schodzenie kamieni z nerek- obu naraz (ja to mam szczęście..), złamaną nogę, przeciętą głowę, golenie jej na żywca (bo za pierwszym razem zszyli mi razem z włosami), zakładanie 15 szwów na żywca... mogłabym wyliczać w nieskończoność I nigdy nie wymiotowałam z bólu. To chyba zależy od tego jak ktoś znosi ból. Pewnie, mam mdłości, dreszcze, potrafię cała zsinieć z bólu i jest mi słabo, ale nie rzygać.

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:34   #4258
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Brałas DAFALGAN? Pytam wczesniej, ale chyba sie nie wyswietlil post...
Cytat:
Moze tez byc tylozgiecie macicy, ale to widac przy badaniu zwyklym, nie trzeba robic zadnych badan laboratoryjnych.
Tak naprawde to im szybciej pojdzie, tym lepiej, ta stara jak swiat zasada dziala zawsze i wszedzie.

U mnie dzis lekko boli brzuch na dole, 32 dc. Jutro testuje, ale w sumie nie wiem po co
Czy ktorejs wyszedl test II przed dniem spodziewanej @?
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:41   #4259
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Brałas DAFALGAN? Pytam wczesniej, ale chyba sie nie wyswietlil post...

Moze tez byc tylozgiecie macicy, ale to widac przy badaniu zwyklym, nie trzeba robic zadnych badan laboratoryjnych.
Tak naprawde to im szybciej pojdzie, tym lepiej, ta stara jak swiat zasada dziala zawsze i wszedzie.

U mnie dzis lekko boli brzuch na dole, 32 dc. Jutro testuje, ale w sumie nie wiem po co
Czy ktorejs wyszedl test II przed dniem spodziewanej @?
Muszę ją koniecznie do gina zaprowadzić. Niech sprawdzą co i jak bo żal mi jej co miesiąc tak się męczy biedna.

Pewnie komuś wyszedł, ale moim zdaniem już możesz poczekać do jutra. W końcu już popołudnie a testy jednak lepiej robić z pierwszego moczu.
No i proszę mi tu jutro rano meldować się z dwiema krechami!
Stary 2012-07-28, 13:54   #4260
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witam

Maru- to chyba nic nie pozostaje jak wbitka na krzywy do gina i to czym prędzej

Moni- szkoda,że nie wyszło... ale dobrze,że się nie załamujesz mimo 11 cs tylko masz do tego "rozsądne" podejście

A co do bliźniaków to mój pierwszy chłopak miał brata bliźniaka w dodatku byli bardzooo podobni,moja mama ich nie odróżniała hihi.

Ja właśnie z pracy wróciłam,dziś jest taki upał że szook,póki co lepiej z domu nie wychodzić tak samży... Tak za godzinkę, dwie jedziemy kupić farby,tapetę itd bo za tydzień zaczynamy mały remoncik a wieczorkiem do znajomych na grilla i zostajemy u Nich na noc

3mam kciuki za testujące, jutro zajrzę.

P.S : Tak mnie jajniki bolą że wszystko wiąże z tym dupkiem a nie wiem czy to od tego...

Miłego weekendu

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-07-28 o 13:56
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości