|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
om
to jest szansa na dziewuszke u mnie bylo dzien przed przytulanko bo innej opcji nie bylo, takze czekam duzo o tym piszą wlasnie, jak planowac plec dziecka, ale jakos nie przekonuje mnie to co piszą.. moze i jest cos w tym. ale jak natura sobie zechce tak bedzie
|
|
|
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie wróciłam z plażingu, ale się zjaraaałam
hihi.Kurde ale mnie boli podbrzusze tak myślę że to moze po tym dupku,też tak macie/miałyście? Mi i Tż marzy się córeczka ale co by było to by było i tak będzie mocno kochane,byle zdrowe.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4233 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w ten potwornie upalny dzień. Dzięki wielkie za podtrzymanie mnie na duchu. Złapałam fatalny dołek, ale już jest trochę lepiej.
Marudexus - może rzeczywiście jak @ nie przyjdzie do poniedziałku, to wkręć się do lekarza. Może Cię trochę uspokoi i będziesz wiedziała na czym stoisz domciatko - ja już sama nie wiem, czy widziałam ten cieć cienia drugiej kreski, czy tylko chciałam go widzieć, więc mi się na wzrok rzuciło. Dzisiaj rano zrobiłam kolejny test i oczywiście wzrok mi się już poprawił, bo na nim była już tylko jedna krecha. Przed południem byłam też u ginekologa, więc na 100% przy pierwszym teście miałalm omamy, IsiaG - jeśli chodzi o badania nasienia, to rozmawiałam z moją lekarką na ten temat. Ona uważa, że warto badać chłopa od samego początku, a nie dopiero, jak się zmarnuje kupę czasu i wykluczy wszelkie choroby u kobiety, ale nie naciska. Mówi, że to bardzo indywidualna sprawa i dla facetów często psychicznie trudniejsza, niż dla kobiet. Myślę, że spokojnie z mężem porozmawiamy i zrobimy takie badania, ale poszukam we Wro kliniki, w której można przywieźć próbkę (wiem, że szybko, prawie na sygnale), a nie oddawać ją na miejscu. Domyślam się, że to mało komfortowo tak na już, na zawołanie w pokoiku, albo tfu tfu w toalecie, do której stoi kolejka ,teorema - masz rację, postaram się nie szukać na siłę objawów, albo ich braku i słowo harcerza, że w tym cyklu test zrobię dopiero w dniu spodziewanej @. Chyba znajdę sobie jakieś intensywne zajęcie na ostatnie dwa tygodnie cyklu, żeby nie było czasu na myślenie. A za Ciebie bardzo mocno trzymam kciuki, zeby ani w weekend, ani po nim @ nie przyszła. bazile - przy takich długich cyklach rzeczywiscie lakarka kazała mi odliczyć 14 dni wstecz od ostatniego dnia i chyba potwierdzają to moje testy owu (kupione hutrem w C.H. Allegro). W tym miesiącu zapisałam się też na monitoring, żeby mieć pewność i wiedzieć, czy moje pęcherzyki łaskawie pękają, Mokka83 - koniecznie daj znać jak po wizycie, bo czekamy z niecierpliwością. I przede wszystkim ogromnie gratuluję dla zaciążonej wizażanki z tego samego miasta ![]() Szejda - chyba wstrzelisz się z urlopem w największe upały szczęściaro ![]() dedra - z postów z forum wynika, że chyba jest tak jak magdammm mówi, że najbardziej owocne są te cykle spisane na straty, magdammm - też czytałam, że plemniki-dziewczynki są w stanie dłużej przetrwać w organiźmie kobiety, bo są silniejsze i bardziej wytrzymałe ... zupełnie jak w życiu Byłam dziś u lekarza, zrobiła dokładnie USG (matko, chyba z kwadrans leżałam) i stwierdziła: I faza cyklu, macica i oba jajniki prawiodłowej wielkości i echogenicznosci, ale oba jajniki z pojedynczymi mikroskopijnymi pęcherzykami. Według niej o PCO nie ma mowy. Kazała zrobić badania FSH, LH, prolaktynę, przeciwciała anty TPO i glukozę - test obciążenia 75g po 1, 2 i 3 godzinach oraz poziom insuliny (to znaczy, że wyjdę w poniedziałek o 250 zł lżejsza, ale może spokojniejsza). Mówi, że nie podoba jej się mój wysoki cukier i po wynikach zobaczymy co dalej. Oprócz tego pomonitoruję się w tym cyklu, ale to już na moją prośbę. Te 2 pierwsze cykle faktycznie miałam stracone, więc właściwie tylko albo aż 4 bezskuteczne mam za sobą, oby w tym piątym się udało .Za nas wszystkie trzymam kciuki, bo takie kwietniowo-majowe dzieciaczki byłyby fantastyczne |
|
|
|
#4234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie mieć 2 miesiące wakacji U nas TŻ bardzo chciałby synka, a mi wsio ryba - byle zdrowe i grzeczne
|
||
|
|
|
#4235 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale skwar!
![]() Z imion waszych Nadia mi sie podoba oraz Alicja. Dla chlopca - Artur. Umowilam sie na wizyte do gin na przyszla srode, bo juz czuje, ze cos nie gra. Zobaczymy o co chodzi. |
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
no tak,kazda z nas pragnie by dzieciatko bylo zdrowe,bo to jest najwazniejsze,ale nie oszukujmy sie,ze kazda z nas po cichu mysli rowniez o plci,ja liczylam na dziewczynke
a bedzie chlopczyk.i dodam jeszcze,ze u mnie w rodzinie zauwazylismy pewna zaleznosc,jednego roku jest urodzaj na chlopcow,a drugiego na dziewczynki i tak od szesciu lat kazdego roku to sie sprawdza wiem,ze to poprostu zbieg okolicznosci,ale nie ma to jak powymyslac sobie rozne teorie,ale w tym roku jak slysze ze ktos ze znajomych czy tu na forum wciazy to czesto pojawia sie jednak chlopiec,wiec z moich wyliczen rok 2013 bedzie rokiem dziewczynek
|
|
|
|
#4237 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
Ahoj załogo!
![]() Ale mnie rano obudziła burza. Wczoraj upał a dziś się zachmurzyło na pół roku. Lać już przestało, ale końca chmur nie widać. No ale ciepło jest chociaż. Przytulanka zgodnie z planem "odbębnione" Poprawiliśmy jeszcze z rana, żeby nie było... |
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewczynki
dzien zaczynam wiesciami, ze u mnie juz czas na kolejne dzialania swoja droga jaka mi frajde sprawia obserwacja swojego organizmu zebyscie mnie widzaly jak wyczulam szyjke, sluz a rano jeszcze temp to potwierdzila![]() ![]() u mnie w rodzinie tez 2 imiona wszyscy maja, a ja w sumie nie zastanawialam sie nad tym hmmm.... musimy pomyslec z mezem jak to bedzie u nas wygladalo![]() co do blizniat... ja sama mama nadzieje, ze takiej niespodzianki nam los nie sprawi nigdt blizniat nie chcialam pociesza mnie fakt, ze w rodzinie nigdy takowych nie bylo
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
35 dc, 10 dzień po lutku, @ brak, martwię się. Upał niemiłosierny, pewnie znów cały weekend przebumeluję. A przydałoby się posprzątać
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana!
u mnie dziś 27 dzień cyklu i czekam. pogoda u nas była piękna, ale przyszedł weekend i oczywiście słońca nie widać (no szkoda, a mieliśmy nad morze jechać |
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochanie...
nie ma nic cudowniejszego niż brat czy siostra bliźniaczka Ja bym bardzo chciała.... ![]() Takiej wiezi nie da rady stworzyć z kims innym..wiesz, ze zawsze tam gdzieś jest ktoś, któ jest połową Ciebie..i nie jest to Twoj mąż czy żona! Dołącze do Was kochane od wrzesnia...i będę sie cieszyc jesli przyjdzie mi mieć dwa serca pod moim sercem! |
|
|
|
#4243 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zgłupiałam jeśli chodzi o owu. Bardzo możliwe, że nastąpiła dopiero dziś rano. Cholera, po co ja się tak wkręcam w to wszystko. |
||||
|
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
No tak, ale w moim przypadku bliźniaki nie byłyby złym wyjściem, bo im wcześniej urodzę wszystkie dzieci, to tym prędzej pozbędę się zbędnych organów tj. macicy i jajników!
U mnie 9 dc. Wczoraj mało nie popłakałam się z bólu. A boli mnie bardziej niż podczas @ Musiałam łyknąć 2 prochy. Dziś powtórka z rozrywki. Cała w ogóle spuchłam...
|
#4245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam brata bliźniaka....i moge Go długo nie wiedziec a jak cos sie dzieje to jeden telefon i jest obok! Jak byłam w trakcie poronienia to siedział ze mną w domu czekając aż sie skończy bo mąż musiał być w pracy. Czytał później po interencie jak mi pomóc i jak ze mna rozmawiać. Jak tylko się rozklejam to pozwla mi na to...i przytula bez gadania! To jest jakby taka niewodoczna nic, która nas łączy.... Cytat:
Może gorący termofor by pomogł? |
||
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
kooocur pieknie piszesz o bracie
lady malago biednas ![]() u mnie z tymi blizniakami jest tak, ze po prostu na logistyke byloby mi to ie na reke. mieszkam za granica, boje sie nawet pojedynczej ciazy, nie mowiac juz o blizniaczej ale jakby sie zdarzylo to pewnie cieszylabym sie tak samo tylko troche pozniej bo pierwsze to szok by byl
|
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Nie znam żadnych bliźniaków osobiście, ale wiele słyszałam, że to faktycznie niezwykła więź. Fajnie, że masz tak wspierającego brata Kocurku.
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem po tabletkach antykoncepcyjnych. normalnie miewałam cykle 28 dniowe. ale przez ostatnie miesiące było - 26 dni i 34 dni. także nie wiem na co się nastawiać tym razem. czekam więc. oprócz bólów piersi nic mi nie jest |
|
|
|
|
#4249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę się nakręcać, bo to musiałby być mega cud. Chyba raczej mam wyhodowaną torbiel. A no i nie chcę testować, bo jeśli mam torbiel to test i tak może wyjść pozytywnie bez sensu.Cytat:
współczuję .. mnie to pewnie czeka za kilka dni.A co do pozbycia to chyba lepiej samej macicy? jak się oczyści wsio to same jajniki chyba nie powinny robić problemów, a hormony są przecież potrzebne ...
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-07-28 o 11:42 |
||
|
|
|
#4250 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja 15letnia siostra ma bardzo bolesne miesiączki. Żadne przeciwbólowe jej nie pomagają i nawet wymiotuje podczas. Naczytałam się ostatnio, że może to być objaw endo. Czy Ty w tym wieku też miałaś już takie problemy?
|
|||
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zarejestrować się do niego na ten sam dzień się nei da )No ja nie wymiotowałam wprawdzie, ale bolesne @ miałam odkąd pamiętam. Więc jest to niestety bardzo możliwe, aczkolwiek niekoniecznie na 100% to musi być endo.
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
ja dokładnie nie mierzę temperatury, ale obserwowałam śluz i miałam go od 17 do 22 dnia cyklu..
|
|
|
|
#4253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Siostrę to bym chętnie do gina wysłała, ale ona ma dopiero 15 lat, więc średnio jej się ten pomysł podoba. Wydaje mi się, że im wcześniej tym lepiej. No ale mama nasza też miała we wczesnej młodości takie bolesne @ a zdrowa i czwórkę dzieci bezproblemowo powiła, więc mam nadzieję, że taka po prostu siostry "uroda". Czyli jeszcze nie termin @. Myślę, że najwcześniej możesz się NIEspodziewać za 4 dni. |
|
|
|
|
#4254 |
|
Raczkowanie
|
Buuu, moje posty się nie pojawiają
MarudexuS - leć w poniedziałek do lekarza, jeśli @ się nie pojawi. A nóż widelec okaże się, że nie pojawi się przez najbliższe 9 miesięcy ... cuda się zdarzają. |
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczko kochane
No i przyszła do mnie ta franca i to jeszcze z samego rana bo już o 5 nic tylko ![]() . No i własnie rozpoczynamy już 11cs Jak do wrzesnia nic nie zafasolkujemy idziemy do gina bo tak nam kazał przyjść i da nam skierowanie na badania wszyskie eh U nas dziś chatka wolna teść pojechał na wesele a my grilla robimy zapraszam która chętna ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- może staraj sie pisać krótsze posty na początku no ja już sama nie wiem co się dzieję ja aż takich problemów na początku z tymi postami nie miałam |
|
|
|
#4256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może ten 11 okaże się szczęśliwym. Trzymam kciuki za powodzenie.Na grilla to ja zawsze chętna, szkoda, że do Kielc tak daleko. My planujemy grilla jutro, mam nadzieję, że pogoda nie pokrzyżuje nam planów, bo zapowiadają ochłodzenie. |
|
|
|
|
#4257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymioty podczas jakiego kolwiek bólu wcale nie świadczą o jego sile. Przechodziłam już (pomimo co miesięcznych bóli okresowych) schodzenie kamieni z nerek- obu naraz (ja to mam szczęście..), złamaną nogę, przeciętą głowę, golenie jej na żywca (bo za pierwszym razem zszyli mi razem z włosami), zakładanie 15 szwów na żywca... mogłabym wyliczać w nieskończoność I nigdy nie wymiotowałam z bólu. To chyba zależy od tego jak ktoś znosi ból. Pewnie, mam mdłości, dreszcze, potrafię cała zsinieć z bólu i jest mi słabo, ale nie rzygać.
|
|
#4258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tak naprawde to im szybciej pojdzie, tym lepiej, ta stara jak swiat zasada dziala zawsze i wszedzie. U mnie dzis lekko boli brzuch na dole, 32 dc. Jutro testuje, ale w sumie nie wiem po co Czy ktorejs wyszedl test II przed dniem spodziewanej @? |
||
|
|
|
#4259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie komuś wyszedł, ale moim zdaniem już możesz poczekać do jutra. W końcu już popołudnie a testy jednak lepiej robić z pierwszego moczu. No i proszę mi tu jutro rano meldować się z dwiema krechami!
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Maru- to chyba nic nie pozostaje jak wbitka na krzywy do gina i to czym prędzej ![]() Moni- szkoda,że nie wyszło... ale dobrze,że się nie załamujesz mimo 11 cs tylko masz do tego "rozsądne" podejście A co do bliźniaków to mój pierwszy chłopak miał brata bliźniaka w dodatku byli bardzooo podobni,moja mama ich nie odróżniała hihi.Ja właśnie z pracy wróciłam,dziś jest taki upał że szook,póki co lepiej z domu nie wychodzić tak samży... Tak za godzinkę, dwie jedziemy kupić farby,tapetę itd bo za tydzień zaczynamy mały remoncik a wieczorkiem do znajomych na grilla i zostajemy u Nich na noc ![]() 3mam kciuki za testujące, jutro zajrzę. P.S : Tak mnie jajniki bolą że wszystko wiąże z tym dupkiem a nie wiem czy to od tego... Miłego weekendu
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-07-28 o 13:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

to jest szansa na dziewuszke
,
.

Moja 15letnia siostra ma bardzo bolesne miesiączki. Żadne przeciwbólowe jej nie pomagają i nawet wymiotuje podczas. Naczytałam się ostatnio, że może to być objaw endo. Czy Ty w tym wieku też miałaś już takie problemy?