|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Dzien dobry
![]() eeeh rano zadzwonili po Tz i musial jechac do pracy w zastepstwie. A mielismy fajnie razem spedzic dzien. Ale zaliczylam juz od 8 spacer z mlodym. Upal jest taki, ze 9,30 wrocilismy bo oddychac sie nie dalo. Nie dosc ze slonce grzeje to zadnego ruchu powietrza nie ma! nawet nad woda! |
|
|
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Współczuje upalu
,u nas już po,ochlodzilo się,aż za bardzo !Dygotko łącze się w bólu W ogóle obudziła się o 8,a pare minut po 9 znowu spała ![]() Idę z Maxem sprzątnąć swiniowi,kurde,wczoraj pomyślałam o towarzystwie dla niego,ale to już wtedy mogę zapakowac trzodke i przeprowadzić się na balkon lub do piwnicy .Kurde,jak słyszę piosenkę Sean Paul "she doesn't mine",to straszne ciarki mam ,przypomina mi się,jak miałam 18-19 lat,bo on wtedy na topie był
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
u nas już wytrzymac nie można - taka duchota Młoda w samym pampku urzęduje na podłodze - bawi się "odkurzonymi" po Olim zabawkami: garnuszek na klocuszek, kostki FP itp. wszystko praktycznie jak nowe (kurcze, co dzień odkrywam jak dużo zaoszczędzilismy dzieki rzeczom po starszym dzecku i nie tylko o zabawki chodzi) dzisiaj też rozłozymy jej basenik na balkonie - ciekawa jestem reakcji ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- też mi się podobalo
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() rano tż mnie zaskoczył jak wstał wziął się za sprzątanie później zabrał Filipka i poszedł po świeży chlebek i zrobił mi kanapki mam nadzieję że to nie jedenorazowo hehemieszkanie ogarnięte, pranie sie suszy tz pojechal na chwile na wieś ja nie chciałąm ciągnąć mlodego w taki gorąc autem.Po południu chyba idziemy do znajomych na działkę na grilla a jak nie to rozkładam basen i niech sie Fifi moczy a jutro jedziemy nad wodę odpocząć mam nadzieję że weekend będzie udany ![]() uciekam szykować obiadek nie piszcie za dużo miłego dnia życzę ;* aaaa wczoraj miałam napisać coś o uczuleniu,niestety nie pamiętam komu,przepraszam ![]() Filipowi wyskakują krostki na czole jak zjem za dużo czekolady lub orzechów więc to moze od tego.
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
to na pewno nie potówki (niestety
) ma to na policzkach bardziej w kierunku uszu i żuchwy, potówki są bardziej czerwone a to co ma ona to takie bezbarwne
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Cytat:
Należało Ci się po ostatnich wyczynach chłopa |
|
|
|
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co szkodzi?
|
|
#3848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będę nie skromna ale przyznam rację należało mi się
|
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
Oli to kurcze nie wiem,co to może być
.A z tymi zabawkami i nie tylko po starszaku,to w 100% się zgadzam.wozek,fotelik,wan na i wiele innych rzeczy przechowywalismt i wszystko się przydaje .z ciuszkow może aż tak nie korzystam,znalazlam pare unisex,to je mala nosiOwieczko trzymam kciuki,zeby tak zostało .Czy jak macie zły humor,to tez wam się wydaje,ze wszystko jeszcze psikusy robi?normalnie co chwile coś!a jestem wściekła,bo ciocia jedzie,burza hormonów normalnie! |
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
owieczko mam nadzieje, że to znak, że proces przetwarzania informacji
u tz dobiegł końca i co więcej że "przyjął do stosowania" forever
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba Ty pytałaś o krostki ta na czole u dzieck a u nas były jak jadłam czekoladę orzechy w większych ilościach. Sprawdzałam i wiem że u nas to było to
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia-a ile zabków macie??u nas idą chyba dwa..
złośliwośc przedmiotów martwych jest straszna zwłaszcza jeśli jestem wkurzona... az sie boję kiedy u mnie okres sie pojawi
|
#3853 |
|
Wtajemniczenie
|
Dygotka mamy 3 zabki,idzie 1.mala mało dzisiaj je,ale humor po drzemce jakby lepszy.
O właśnie,nie mogłam znaleźć tego określenia "złośliwość rzeczy martwych" w mojej ciężkiej dzisiaj głowie
|
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
hej
mielismy dzis jechac gdzies nad wode,i zabek juz sie chyba powoli przebil,wiec i humor u niej lepszy,a drugiej dwojki dalej brak uciekam na pozny obiad
|
#3855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak coś będzie nie teges to bierz go na strone i przypominaj bo TA rasa miewa słabą pamięć
|
|
|
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
wizaż mi się zwiesił?!
co tu taki zastój?
|
#3857 |
|
Rozeznanie
|
Heja
![]() Ale u nas upał,prawie cały dzień w domu przesiedzieliśmy bo troszke chłodniej,na dworze masakra.Shandy ![]() A nie przepraszam byliśmy w CH na kawie mrozonej bo tam przynajmniej klima i chłodniej ![]() Oczywiście miałam ambitne plany sprzątania na górze ale tam jak w piekle... Na polsacie fajny film sie zaczyna UWIELBIAM Jacka Nicolsona!
Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-28 o 20:12 |
|
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
My też zaliczyłyśmy tylko rano spacer i cały dzień w domu. OliV pluskała się w misce z wodą 3 razy.
Jutro jeszcze bardziej gorąco
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja posprzątałam cały dom i ledwo żyję.... a w domu shandy brak ![]() a od poniedziałku chyba ma być chłodniej
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-07-28 o 20:54 |
|
|
|
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie!
Tylko na chwilkę wpadłam, jestem taka wkur..., że szok. Tż pojechał zawieść cisato do restauracji na te jutrzejsze chrzciny, a tam babka do niego, że nie przyjmnie, bo robione w domu..... ![]() Nad jeziorkiem super. Mała śpi, ja na nerwie chyba nie zasne. Ide się wykąpie... W poniedziałek zajrzę |
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
u nas po intensywnym wietrzeniu w pokoju jest 27 stopni ...
a bylo 33 chyba my tez spacer rano,a pozniej na spacerek do parku,na kocyk pod drzewko ![]() malej tak sie spodobalo(o dziwo)caly czas sie turlala na trawe i ja probowala zjesc,i powyrywac ile sie da
|
#3862 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jaaa właśnie pokazałam to tżowi - też sięzdziwił Dzień udany, cały na wsi, grill, ogólna sielanka. Teraz mimi śpi, a my drinkujemy w sensie sącze jednego cienkiego ![]() Princ, 3mam kciuki aby Roxy na mszy była tak grzeczna jak na co dzień i ogólnie życzę udanej imprezi. Pamiętaj: NOŁ STRES !!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
kurcze to miała takie same wakacji jak my, z tym, że malutka wróciła z gorączką a Michał z ospą...ale ważne że klimat zmieniony ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Moja głupota, lało się ze mnie ale poprasowałam jeeeeee3mam kciuki aby coś do niego dotarło ![]() A my za tydzień jedziemy na eekend doKarpacza 02.08 mamy 4rtą rocznicę, a dwa lata mieliśmy lekko biedne więc teraz bierzemy bobka i jedziemy wyjeżdżamy w Sobotę rano ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Nie smutaj się ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3863 |
|
Rozeznanie
|
Dygotko "Dwóch gniewnych lidzi" czy jakoś tak
Princ w każdym lokalu tak jest.Ewentualnie chcą zaświadczenie,ze bierzesz na siebie całą odpowiedzialność przy ewentualnym zatruciu.Będzie dobrze,trzymam kciuki. Baha zazdraszczam Karpacza do "Gołąbka" jedziecie? Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-28 o 22:08 |
|
|
|
#3864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To całkiem bez sensu! Ja bym je mimo wszystko zostawiła, bo co to za różnica kto je robił - jakaś kpina, albo dzwoniłabym do właściciela lokalu z prośbą o wyjaśnienie co to za głupie zasady ![]() W takiej sytuacji trzeba brać na gębę ludzi, bo szkodaWaszej pracy, jej aż sama się zagotowałam ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
nieeeeeeeeeeeeee za drogo :P jedziemy do Mercure-go :d też ładnie a o ile taniej
|
||
|
|
|
#3865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3866 |
|
Zadomowienie
|
princ
za chrzestmoże zrobisz poprawiny ? mogli jasno zaznaczyć, że mają być kupcze/z cukierni, też bym nie wiedziała...dzień dobry nie wiem co dzisiaj tż ma w planie ale już się zapowiada, że będzie można padochnąć proponowałam wyjazd do jakiegoś Auchan, do Rzeszowa po galeriach połazić, albo coś w tym stylu - przynajmniej klime tam mają zobaczymy...miłego dnia |
|
|
|
#3867 |
|
Rozeznanie
|
Witamy,
u nas znowu nie ma czym oddychać.Noc kiepska, cały czas Malutki pojękiwał, nie wiem juz czy to zęby czy co...zaraz chyba na basen śmigniemy. |
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie i my
wieczorem byla burza,cala noc padalo,otworzylam okno,rześko ahhh świeże powietrze wlecialo,ale juz widze ze slonce wychodzi zza chmur,mam nadzieje ze nie bedzie takiej duchoty jak wczoraj
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
podczytuje Was ale mam mało czasu i trudno mi si wbić w temat zeby coś napisać. Dziewczyny pomocy! dzisiaj rano Helcia wstała cała w małych czerwonych krostach. Wiem że któraś za was ostatnio pisała ze jej dzieć tez ma krosty. Nie wiem czy to uczulenie czy jakaś odra/ospa? w sumie Helcia je ostatnio więcej różnych rzeczy np bułke memla czy chlebek, wczoraj dostała winogrono. Ale najdziwniejsze jest to ze ja mam podobne krostki na stopach i dłoniach. Boli to to i swędzi. W ogóle to nic sie nie da przy niej zjeść bo patrzy błagalnym wzrokiem i ryczy jak się jej nie da. Śmieszna przy tym jest okropnie, bo zaczyna robić minke do płaczu i patrzy na reakcję jak nie reagujemy to zaczyna ryczeć |
|
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
helo
u nas pół nocy deszczyk padał ale mimo otwartych wszystkich okien, w domu duchota niby w naszym regionie ma dzis byc pochmurno i chlodniej, ale cos w to nie wierzę bo juz jest ponad 20st
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

,u nas już po,ochlodzilo się,aż za bardzo !
.
,przypomina mi się,jak miałam 18-19 lat,bo on wtedy na topie był
i nie tylko o zabawki chodzi) 

hehe
Należało Ci się po ostatnich wyczynach chłopa
co szkodzi?

.

co tu taki zastój? 

w sensie sącze jednego cienkiego
kurcze to miała takie same wakacji jak my, z tym, że malutka wróciła z gorączką a Michał z ospą...ale ważne że klimat zmieniony